פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמין D
    נטע
    17/03/2010

שלום,
    בת 36 ,יש ITP. רופאת משפחה שלחה אותי לבדיקות דם מקיפות בגלל הרצון להכנס להריון.
    להלן חלק מהתוצאות:

OH 25 VITAMIN D - 5
    iron - 49.5 הטווח 37-145
    ferittin - 14.2 הטווח 15-200
    TSH - 1.44 הטווח 0.35-4.94
    CRP - 2.1 הטווח 0-5
    26- ESR הטווח 0-25

האם חוץ מויטמין D ומפריטין שאר הבדיקות תקינות?
    אני מבינה שיש לי חוסר חמור בויטמין D ממה זה נובע? מה עושים?
    אילו תופעות חוסר בויטמין זה גורם? האם יכול להיות קשר בין נשירת שיעור וויטמין D? האם יש קשר בין כאבי ראש ווויטמין D? האם יכול להיות קשר בין כאב במפרק היד או בנקודה מסויימת בעצם האגן לחוסר זה?
    מה המשמעות של חוסר בפריטין ?
    אם כך מה עושים?
    אודה מאוד על תשובתך
    מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין D

הוספת תגובה

• ויטמין D

ד''ר יעל כוכבי
    19/03/2010

שלום, מיטל
    עלייה קלה מאד בשקיעת הדם.
    חוסר בויטמין D - נבנה בגוף בחשיפה לשמש. מקורות במזון- חלב ומוצרי חלב מועשרים,
    מקורות טבעיים: דגים כגון סלמון וסרדינים. קשור לספיגת סידן במעיים ולרמת הסידן והזרחן
    בדם. יכול להיות קשר בין חוסר בו לבין כאבי עצמות. הטיפול פשוט- בטיפות.
    חוסר בפריטין- רמת הפריטין מבטאת את מאגר הברזל בגוף. יש חשיבות למדידת ההמוגלובין
    והברזל הזמין לפני החלטה על טיפול.
    הרבה בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילה קבועה של קלמנרבין
    אור
    17/03/2010

שלום,האם נטילה יום-יומית קבועה של כדורי "קלמנרבין" היא אפשרית,בטוחה ולא ממכרת?
    מדובר בנטילה של 3 כדורים ביום כנגד תסמינים של הפרעת חרדה.
    ניסיתי את הרמוטיב ואת הציפרלקס וזה לא עשה לי טוב וגם גרם להשמנה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נטילה קבועה של קלמנרבין

הוספת תגובה

• נטילה קבועה של קלמנרבין

ד''ר יעל כוכבי
    20/03/2010

שלום אור,
    קלמנרבין מכיל פסיפלורה , ולריאן ושני ויטמינים מקבוצה B .
    לא מצאתי תוצאות מחקרים שנעשו על שימוש ממושך. בשימוש לטווח קצר, איני רואה בעיה.
    מאידך שימוש לטווח ארוך יכול להביא למעין תלות נפשית , לדעתי.
    אפשר לנסות לטפל בהפרעת חרדה באמצעים לא תרופתיים, כגון: טיפול קוגניטיבי-התנהגותי
    ושיטות הרפיה שונות.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רמי
    16/03/2010

אני בן 45 .
    מזה כחצי שנה אני מרגיש תחושות של חום בגוף בגב ,בבטן וברגליים .
    אין לי חום בבדיקה במדחום .
    כל מי שנוגע בי מרגיש חום בגוף שלי .
    ישנה תחושה של לחץ בשתן .

האם התופעה מוכרת ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חום בגוף ולחץ בשתן

ד''ר יעל כוכבי
    20/03/2010

לגבי חום בגוף באיזורים מסוימים: התלונה לא מוכרת לי. אם זוהי רק תחושה סובייקטיבית, זה נקרא
    פראסטזיה ולכך יכולות להיות סיבות שונות (חוסר ויטמין בי12, סוכרת וכו') אבל אם במגע האיזור חם
    אז זה משהו אחר. האם יש שנויים בעור? כדאי לבדוק.
    לגבי לחץ בשתן: כדאי לבדוק שתן לכללית ותרבית, ולבדוק את הערמונית ע"י אורולוג.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדיכאון
    עליזה
    16/03/2010

אני סובלת מדיכאון ומטופלת בויפאקס XR כבר שנה וכרגע מצבי מצויין, אני מרגישה טוב ומתפקדת בצורה מלאה. רציתי לדעת אם רופא משפחה יכול לאשר לי את הפסקת הטיפול ולהדריך אותי איך לעשות את זה? וכמו כן רציתי לדעת אם יש סיכוי שהדיכאון יחזור אחרי שאפסיק עם התרופה?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדיכאון

הוספת תגובה

• דכאון

ד''ר יעל כוכבי
    20/03/2010

שלום, עליזה
    אני שמחה שאת מרגישה מצוין. אבל אין לי מספיק רקע עלייך כדי לענות על התשובה (האם זה
    ארוע ראשון? מה היתה עוצמתו? באילו נסיבות קרה? האם היה ארוע של מניה בעברך?
    האם יש סיפור משפחתי ?).
    אני אישית, כרופאת משפחה, מעדיפה להתיעץ עם פסיכיאטר בסוגיות עקרוניות בטיפול בבריאות הנפש, למשל הפסקת טיפול .
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר יציבות שלא נמצא מקור הבעיה
    איתן
    16/03/2010

שלום ד"ר יקר/ה,

אני בן 40, משקל גוף תקין, לא מעשן, לא שותה, חיים קצת לחוצים.
    מזה חודשיים וחצי סובל מחולשה ובעיקר – חוסר יציבות/תחושת ציפה/חוסר יכולת לעמוד חזק על שתי רגליי מבלי למעוד אחורה או קדימה (לא יכול לעמוד כמו פלס יותר מ-15 שניות בלי שארגיש חולשה ברגליים ונטייה למעוד קדימה או אחורה) וכן הליכה מתנדנדת עם תחושת סחרור קלה. הסימפטומים מלווים אותי 24 שעות ביממה, להוציא בשינה או בישיבה שם אינם מורגשים.
    חודש לפני תחילת תחושות אלה, היו לי כאבי ראש וכאבים בארובות העיניים ובדיקת MRI מוח שעשיתי יצאה תקינה לחלוטין. גם בדיקות דם תקינות לחלוטין להוציא בדיקת B12 וחומצה פולית, שנמצאו בגבול התחתון של הנורמה וכבר במשך למעלה מחודש לוקח תוספי מזון וזריקות לשריר שנכון לרגע זה, ניכר שיפור במדדי הדם אך לא בתחושת האי יציבות בגופי וחולשה קלה בגפיים התחתונות.
    בדיקת שמיעה - מצאה ירידה בשמיעה יחד עם טנטון באוזן שמאל בלבד, ממנו אני סובל מגיל 10, ולכן לא נראה לי יש קשר לחוסר היציבות/תחושת ציפה בגופי.
    בדיקת א.א.ג עם סיב אופטי שללה סינוסיטיס, בדיקה נירולוגית תקינה לחלוטין, בדיקת רופא עיניים תקינה לחלוטין.
    בדיקת ENG + בדיקה קלורית באסף הרופא תקינות לחלוטין.
    בדיקה נירולוגית - פיזית מעמיקה וחוזרת ע"י שני רופאים שונים יצאה תקינה לחלוטין.

עד כה הכול תקין, לכאורה, ולכן נשלחתי לעשות עוד בדיקות:
    1. מיפוי מוח פרפוזיה SPECT - חושש מהקרינה המיותרת וקראתי באינטרנט, שלרוב הבדיקה לא יוצאת תקינה ב - 100 אחוז (למשל אם יש בעיית קשב וריכוז כמו אצלי) ועדיין אם בדיקה נירולוגית תקינה לחלוטין ואין התאמה בין השניים, אז לא יהיה חשיבות לממצאים - אז מה הטעם לעשותה?
    2. פוסטורוגרפיה - כסא מסתובב, כמו שאת המלצת בעצמך
    3. מאפייני טנטון כולל Residual inhibition ועקומות ע"ש פלדמן

שורה תחתונה, אני מיואש ומאוד מאוד מודאג כי מאוד סובל מהסימפטומים של חוסר היציבות בעמידה והליכה, שמעסיקים את מוחי כל היום ועד כה - ללא אבחנה של מקור הבעיה

שאלותיי:
    1. האם ייתכן שזה וירוס ששוכן בגופי כבר למעלה מחודשיים, על עצב השמע או משהו דומה אחר ואם כן איך נפטרים ממנו וכמה זמן הוא יכול לשכון בגופי והאם אין חשש לנזק מוחי בהמשך לאי- היציבות?
    2. האם לנסות STUNARONE או שזה טוב רק לסחרחורת מסוג ורטיגו ולא לחוסר יציבות כמו שיש לי?????
    3. האם להתחיל בירור בנוגע לקנדידה ?
    4. האם לבצע בירור למחלת שרירים כלשה?

או

אם אפסיק את כל הבדיקות, האם אני לוקח סיכון שיקרה לי משהו וזה חוסר אחריות מצידי או שברגע ש - MRI שעשיתי, יחד עם בדיקות נירולוגיות תקינות, אני יכול לישון בשקט למרות חוסר היציבות בגופי?

אני מניח שיש לך ניסיון רב ברפואה ואולי במקרה נתקלת מניסיונך הרפואי הרב בבעיה דומה לשלי ותוכל/י לשפוך אור להמשך בירור אם לאו.

תודה שבוע טוב וחג שמח,

איתן

הוספת תגובה

• לבדוק פרקיסון או פרקנסוניזם?

איתן
    16/03/2010

הרי חוסר יציבות הינו אחד מהסימפטומים הראשוניים, למה אף אחד לא חשב לבדוק לי זאת?
    למה אני צריך לשוטט שעות באינטרנט כדי לאתר את המקור לבעייתי, שהרי אם הייתי רוצה ללמוד רפואה הייתי עושה זאת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שווה לבדוק CMV למרות שהיה לי בעבר?

איתן
    17/03/2010

היה לי בעבר מחלת הנשיקה עם סימפטומים אחרים לגמרי. האם ייתכן שאי היציבות שלי מזה, בהנחה והמחלה חזרה לי או שהיא בכלל לא יכולה לחזור אם כבר הייתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איתן

ד''ר יעל כוכבי
    18/03/2010

שלום, איתן
    לגבי תחושת אי-היציבות: כתבתי לך כבר שיכולה לנבוע מזיהום ויראלי חולף באוזן הפנימית.
    אפשר לנסות סטונרון או אגיסרק.
    פרקינסון הינה מחלה עם ביטויים קליניים אבחנתיים כגון : הפרעה בהליכה , נוקשות בגפיים, רעד.
    לא נראה לי מתאים לתיאור שלך . ספרת שנבדקת ע"י מספר נוירולוגים, כך שלא נראה לי סביר
    שאבחנה זו "פוספסה".
    "מחלת הנשיקה" זהו שם עממי ל"מונונוקלאוזיס זהומי" שיכול להגרם ע"י וירוסים שונים: EBV
    או CMV עם בטויים קליניים שונים. תתכן הדבקה בזן חדש של CMV או "התעוררות" של הוירוס,
    אך יש לזה משמעות בעיקר בחסר חיסוני ובהריון.שוב, לא ברור לי הקשר לסימפטום שאתה סובל ממנו.
    נראה לי שאתה בחרדה עצומה ומייחס לעצמך מחלות שונות וזה מעצים את החרדה.
    כדאי לדבוק ברופא שאתה מאמין בו, להתאזר בסבלנות ... ולהבריא.
    בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר יציבות

ד''ר אלכסנדר קינג
    20/03/2010

קראתי את כל התולדות המחלה שלך. לא נעים לסבול ליותר מחודשיים רצוף ובאמת עשית בירור מקיף. ברצוני להתיחס ל- 4 שאלות שלך:
    "1. האם ייתכן שזה וירוס ששוכן בגופי כבר למעלה מחודשיים, על עצב השמע או משהו דומה אחר ואם כן איך נפטרים ממנו וכמה זמן הוא יכול לשכון בגופי והאם אין חשש לנזק מוחי בהמשך לאי- היציבות?" יכול להיות שיש טעם לבדוק וירוסים ואם הם תקינים, לחזור על בדיקה של אותם הוירוסים אחרי כחודש-חודשיים. אם כבר עשית MRI ונבדקת ע"י נוירולוג ואא"ג, לא יזיק אם ר. משפחה ישלח אותך ליעוץ אצל מומחה למחלות זיהומיות
    "2. האם לנסות STUNARONE או שזה טוב רק לסחרחורת מסוג ורטיגו ולא לחוסר יציבות כמו שיש לי?????". כל עוד שבודקים או ועושים בירור יש לשקול ביחד עם הרופא משפחה איזה טיפול פיזיקאלי/תרופתי/סימפטומטי יעזור להקל על התלונות. יכול להיות כדור כמו agiserc , betahistine, יעוץ של פיזיותרפיסט, וכדומה
    "3. האם להתחיל בירור בנוגע לקנדידה ?" אני לא חושב, באופן אישי. אין לי נסיון עם רפואה "אלטרנטיבית"
    "4. האם לבצע בירור למחלת שרירים כלשה?" אולי יועץ אצל רופא ראומטולוג לא יזיק.
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרבית דם חיובי
    בת 27
    15/03/2010

בבקשה תשובה לשאלותי :
    בגלל חום גבוה (39.5) אושפזתי בב"ח , לקחו תרביות דם ויצאו חיוביות -
    בדם צמיחת של ביצילים גרם שלילים וכן קוקים גרם חיובים ....
    טופלתי דרך הווריד ב-
    - VANCLOMYL ו- FORTUM
    בבקשה , מה הם החיידקים האלה ? והאם הם מסוכנים ?
    ממה הם נגרמים ? רק החום קופץ לי ולא יורד !!!

האם כן באמת החיידקים האלה גורמים לחום גבוה עד כה ?
    תודה מראש על כל עזרה ,

לקביעת תור
    סגירה
    תרבית דם חיובי

הוספת תגובה

• המשך- ממש דחוף - בבקשה מענה !!!

בת 27
    17/03/2010

הבעיה התחילה כך - ביום שישי שעבר היו לי כאבי ראש וסחרחורת - הלכתי איצלנו בעיר למוקד לילה - שמה התעלפתי - דופק היה מהיר מאוד 140-160 סדיר חברו אותי למינטור , לחץ דם נמוך מאוד 68/45 , סיטואציה תקינה 99-100% למרות שממש היה לי קשה לנשום , חברו אותי לנוזלים ולחמצן והעבירו אותו דחוף באמבולנס למיון שמה בבדיקות הדם הייתה לי אנימיה קשה מאוד HB=5.4 קיבלתי 2.5 מנות דם , באמצע המנה השלישית קיבלתי גלי קור וצמרמורת וכאבי ראש ואח"כ עלה החום 39.5 - לכן הפסיקו את המנה ולקחו בדיקות דם כולל תרביות (2 בקבוקים מזכוכית) . יום אחרי כך לקחו עוד פעם בדיקות כולל תרביות והיו חיוביות נגלו כמו שאמרתי 2 סוגי חיידקים ולכן קיבלתי שני סוגי האינטוביוטיקה ...
    ----------------------------------------------------------------- הרב , לא קיבלתי את הטיפול כראוי - אני מודה שזה באשמתי - כי הכניסו לי לתוך החדר 2 זקינות ולא סבלתי ועכלתי זה , בקשתי שיעבירו אותי לחדר אחר אבל סרבו ולכן שוחררתי על דעת עצמי בחצות והלכתי הביתה (זה קרה לפני יומיים ) . אתמול הייתי במרפאת המטלוגית וקיבלתי עירויי ברזל ועשיתי שוב בדיקות דם כלל התרביות (אני בקשתי את זה ) .
    ------------------------------------------------------------------- התקשרה אילי הרופאה מפנימית (איפא שהייתי מאושפזת ואמרה שהתקשרו לה מהמעבדה המיקרו' ואמרו שיש 3 חיידקים בכל הבדיקות שעשיתי ... וגם כן התקשרו לה מבנק הדם ואמרו שהיה חיידק/ים בשקית מנת הדם השלישית .... ולכן צריך לחזור לב"ח ולקבל כמה סוגי אינטוביוטיקה דרך הווריד .... הבעיה שהיא התקשרה אילי לפני כחצי שעה ואני בנתיים בצפון הארץ ולוקח לי שעות רבות עד שאחזור הביתה ואלך למיון .
    ------------------------------------------------------------------- שלי למה לפחות החיידקים שרשמתי בהודעה הקודמת הם מסוכנים ובמיוחד בדם ?
    ואם לא מקבלת הטיפול בווריד אלא דרך הפה , האם זה יעזור ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרבית דם חיובית

ד''ר יעל כוכבי
    18/03/2010

שלום לך,
    תשובת תרבית הדם שציינת הינה חיובית , אבל לא מצויין אילו חיידקים בדיוק אלא סוגיהם.
    חיידקים בדם מסכנים את בריאותך ולכן את זקוקה לטיפול אנטיביוטי לוריד בדחיפות.
    החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בילורובין
    לימור
    14/03/2010

ד"ר שלום רשמתי לך על הבדיקות הנ"ל אך מה שמוזר לי לפני שלושה חודשים הבילורבין TOTAL היה 0.8 אז איך פתאום הוא עלה ל 1.3????
    תפקודי כבד + ALT AST CK תקין בדיקות שתן תקין
    bilirubin total 1.30
    bilirubin conjugated 0.20 בטווח
    bilirubin unconjugted 1.10 בטווח
    גם בדיוקת שתן תקין וגם ספירת דם

לקביעת תור
    סגירה
    בילורובין

הוספת תגובה

• בילורובין

ד''ר יעל כוכבי
    14/03/2010

שלום , לימור
    זוהי עלייה מינורית שאין לה כנראה משמעות חולנית.
    חבל לדאוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מטפלים בשיעול הזה? להלן הפירוט
    אמא
    14/03/2010

שלום לך ד"ר,
    לפני כשבועיים החל לי שיעול מלווה בנזלת ולעיתים ליחות (סליחה) ירוקה.
    הנחתי שזה יעבור אמא שלי נתנה לי כדורים קוד אקמול פורטה שהיה לה לדיכוי השיעול
    זה עזר פלאים השתיק את השיעול והציל אותי. ואחרי יומיים שלושה יצא כל הירוק.
    כשנגמור הכדורים (4 יח').
    חשתי הקלה וחשבתי שנגמר אך אז החל שיעול עם ליחה צמיגה שקופה ולאט אחר כך
    נוזל שקוף מיימי. ללא נזלת רק שיעול ומדי פעם ליחה שתקועה הגרון ונחלקת החוצה.
    השיעול הזה הטורדני כמעט המלווה בשיעול יבש כשאויר חודר לנשימה כמו חול או כמו
    רוח קרה ואז השיעול תוקף שעה עד שלוש שעות מהלילה ואחר כך אני מצליחה להירדם
    או שזה נפסק.
    במהלך היום בעבודה אין לי הרבה שיעולים ולרוב אני מנסה לשתות מים חמימים.לפעמים עם לימון
    בעבר היה לי נזלת כרונית ושתיתי טלפסט וכבר יותר משנתיים שהפסקתי
    כי הנזלת הכרונית מיימית הפסיקה האם ייתכן כי האלרגיה עברה למערכת הנשימה
    האם זה סוג אלים של קנדידה אם בכלל.
    איך בודקים את הענין מתי בדיוק ללכת לריפוי כל שהוא האם לקנות רפואה טבעית של סירופ
    איך יודעים אם בכלל אולי יש לי דלקת בסימפונות או בקנה הנשימה העליון חלילה.
    איך מונעים את השיעול לאחר ארוחה לעיתי קורה .
    האם אני אוכלת אוכל שמייצר ליחות או שיעול האם אני צריכה להקפיד על משהו.
    בת 42 ולא ממש ישנה טוב לאחרונה.
    איך לעזאזל חוזרים לבריאות.
    תודה

הוספת תגובה

• איך מטפלים בשיעול הזה?

ד''ר יעל כוכבי
    14/03/2010

שלום איילת
    קשה לענות על השאלות שהצגת , בלי בדיקה גופנית.
    יתכן שמדובר בזיהום או אלרגיה.
    אנא פנה לרופא המטפל בהקדם לבדיקה וטיפול.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינסולין- הסברים
    נילי
    14/03/2010

מהו אינסולין ארוך בדיוק ואם יש אינסולין מיוחד לארוחות למה צריך גם אינסולין ארוך אשמח להסבר

לקביעת תור
    סגירה
    אינסולין- הסברים

הוספת תגובה

• אינסולין

ד''ר יעל כוכבי
    15/03/2010

שלום, נילי
    באדם שאינו סכרתי , יש הפרשה קבועה בסיסית של אינסולין, גם בצום.
    לאחר אוכל, יש הפרשה תגובתית נוספת של אינסולין לטווח קצר.
    בסכרתי, נפגעת פעילות האינסולין עקב פחות יצור (סוג1 ) או תנגודת היקפית (סוג 2 ).
    כתוצאה מכך, תתכן עלייה בערכי הסוכר בצום ולאחר אוכל.
    האינסולין ארוך- הפעולה , ניתן בהזרקה אחת ליממה (לנטוס) או פעמיים (לבמיר) ומשתחרר
    באופן איטי ונותן רמה קבועה נמוכה של אינסולין לכל היממה , שזהו בעצם חיקוי להפרשת אינסולין הבזלית במצב בריא.
    בנוסף , ניתן לטפל בעליות הסוכר לאחר האוכל, ע"י אינסולין קצר-פעולה או תרופות.
    בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה קשה ממושכת
    ירון
    14/03/2010

שלום.לפני כחודש עברתי ניתוח ליישור מחיצה אפית בהדרמה מלאה.
    כ-10 ימים לאחר מכן,לאחר מאמץ בעבודה התחיל לי כאבי ראש חזקים,בחילה,חולשה קשה ושיעול.
    ניגשתי לרופאת המשפחה ולאחר בדיקה היא רשמה לי מוקסיפן פורטה 500 למשך 5 ימים.
    למרות נטילת האנטיביוטיקה(ולאחר שסיימתי ליטול אותה) אני עדיין מרגיש חולשה קשה (אין חום).המצב כך כשבועיים.
    מה ניתן לעשות?האם יש לבצע בדיקות דם מסוימות?

לקביעת תור
    סגירה
    חולשה קשה ממושכת

הוספת תגובה

• ירון

ד''ר יעל כוכבי
    14/03/2010

שלום ירון
    האם התיעצת עם המנתח לאחר הניתוח?
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה המוליטית
    אורית
    13/03/2010

איך מאבחנים אותה?בדיקת ויטמין B 12 מספיקה?
    זה נכון שהיא יכולה לפרוץ כשלוקחים ויטמין K?

לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה המוליטית

הוספת תגובה

• אנמיה המוליטית

ד''ר יעל כוכבי
    14/03/2010

שלום, טניה
    אנמיה המוליטית נגרמת עקב פירוק מוגבר של תאי דם אדומים עקב גורמים שונים , חלקם גנטיים וחלקם נרכשים . האבחון נעשה ע"י בדיקות דם: ספירת דם, רטיקולוציטים, LDH , הפטוגלובין, בילירובין.COOMBS
    אין קשר לויטמין B12 שבחסרונו אמנם יש אנמיה , אך לא המוליטית.
    ויטמין K יכול לגרום לאנמיה המוליטית במינונים גבוהים ובמיוחד בסובלים מחוסר באנזים G6PD .
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה

דן
    24/03/2010

חוסר באנזים הזה?זה קשור ליוצאי עירק שאסור להם לאכול פול?אני עירקית מהאבא.איך יודעים אם יש לך חוסר באנזים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורית

ד''ר יעל כוכבי
    26/03/2010

שלום אורית,
    אכן כן. אפשר לבדוק את רמת האנזים בדם .
    כל טוב וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פה ולסת
    בר
    13/03/2010

שלום .

אני סובל במשך שנה וחצי ( אם הפסקות ) מכל חלק שמאל של הראש בנימול,שיתוק,וכאבים,עיקר הכאב באזור עקירת שן בינה שביצעו לי לפני שנה וחצי.רוב התופעות כאב באזור .ומופיע גם כאב שמוקרן לאזור העין צד שמאל

נימול של שני השפתיים.ותחושת רידום בשפתיים,כשאני נוגע באזור הרכות ואזור האוזן אני מרגיש בכאבים .היתי אצל רופא שיינים ששלל בעיה של שיינים,וציין שאבצע צילום סטטוס ואחזור אליו,כדי לראות אם יש בעיה אחרת של דלקת או משהו שיכולה לגרום לזה .אם כי הוא אומר שהמקום של העקירה נראה מצויין ולא נשאר כלום. {מתצלום ישן שלאחר העקירה } .בכל אופן אני מתענה מאד מהכאבים האלו.רופא נירולוג שלל לחלוטין בעיה נרולוגיות,לאן כעת פניי מיודעות? לרופא פה ולסת בבית חולים? חובה הפנייה מקופת חולים ? ,האם יש מצב שאולי אם העקירה הוא תלש לי עצב או נגע לי בעצם ובגלל זה כל ההרגשה הזו. כי הכל קרא לי רק לאחר העקירה.לפני כן הכל היה פנטסתי.אפילו הלחי שלי רדומה וזה מפחיד ומלחיץ.ישירות אני מעלה לי בראש סטאוציות של קריש דם בראש,אירוע מוחי וכ"ד .כי זה מפחיד.לאן אני צריך לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    פה ולסת

הוספת תגובה

• פה ולסת

ד''ר יעל כוכבי
    14/03/2010

שלום אריק
    כדאי להרגע, לא נראה לי שמדובר בארוע מוחי .
    כדאי להבדק אצל מומחה פה ולסת, בבי"ח או בקהילה, עם הפניה מרופא המשפחה או רופא אא"ג , לפי
    הכללים בקופה בה הינך מבוטח. האם בדק אותך רופא אא"ג?
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    דביר
    12/03/2010

שלום רב,

אני בן 27 ,סובל מהאילובקטר קרוב ל3 שנים,ביצעו לי לפני שלוש שנים אנדוסקפיה גילו אילובקטר ברמה גבוהה,דלקת בקיבה ודלקת בתריסיון .קיבלתי טיפול משולש.לאחר כמה חודשים שוב קיבלתי.ולאחר שנה שוב קיבלתי.והשנה קיבלתי פעמיים אפילו שלוש פעמים במשך החצי שנה האחרונה.כחודשיים ויותר אני נוטל באופן קבוע אומפרדקס.לאחרונה במשך שלוש שבועות אני סובל מכאבי בטן תחתונה .כאבים חזקים.ובמיוחד לאחר כל ארוחה .רוצה לדעת האם יש מצב שצריך לעשות קונדסופיה? ללכת לקבל הפנייה לגסטרו? הייתי אצל הרופאת משפחה והיא אמרה לי לחכות לראות אם זה יסתדר לי ברגע שאקח עוד את החיידק הטוב פריבודיקה (כדורים חיידקים טובים) .אבל זה נראה לי שלא יחלוף מעצמו אם זה כבר ככה שלוש שבועות.אני לא יודע אם זה הקיבה ככה או שזה המעיים.כי כואב לי הבטן תחתונה.בייחוד לאחר שאני מסיים לאכול ואפילו כמה שעות לאחר מכן.מה כדאי לעשות? אני מפחד שלא יהיה לי כיב פיטי חס וחלילה או חסימה או משהו. יציאות יש לי יציאות רגילות לא שלשול.אין צרבות כבר,רק כאבי בטן חזקים ומפריעים אשמח לתגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן והליקובקטר

ד''ר אלכסנדר קינג
    14/03/2010

שלום רב,
    יש לכ- 50% של האכלוסיה את החידק הליקובקטר ולפעמים יש כאבי בטן ויש את החיידק הזה אבל אין קשר ביניהם.
    האם באנדוסקופיה שעשית מצאו כיב? או רק החיידק?
    האם האומפרדקס עוזר?
    אני מציע לפנות לרופא גסטרו להערכה נוספת. אולי יש עוד אבחנות? למשל non-ulcer dyspepsia?

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שוב!
    אלדד
    12/03/2010

לפני הכל אני מודה לך מאוד ד"ר כוכבי על תשובתך ונכונותך לעזור.
    ה"בעיה" שאני מדבר עליה היא גזזת שלדעתי לא מאובחנת ועלולה גם שלא להיות מאובחנת ובו בזמן גורמת לנזקים מהירים ובלתי הפיכים בדמות צלקות ונשירת שיער והגרוע מכל שגם חברתי סובלת מזה,דבר שלי מהצד קשה לראות..
    בכל מקרה הבנתי שהתרופה גריפולין יכולה לסייע וכן שעד לפני מספר שנים נחשבה למסוכנת אך לא עוד.
    אני חושש שיהיה קצת קשה לספר את כל סיפורי (שבאמת ארוך ומורכב) כך על רגל אחת ומאידך בפגישות פרונטליות עם רופאים אני נתקל בקוצר רוח תחת מעטה של פרקטיות דבר המביא לתיסכול.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום שוב!

הוספת תגובה

• אלדד

ד''ר יעל כוכבי
    14/03/2010

שלום אלדד
    גזזת בראש ניתן וצריך לאבחן במעבדה ורק אחר כך לקבל טיפול מתאים, מרופא עור .
    זה באמת מתסכל כשאין תקשורת טובה , במיוחד כשמצפים לעזרה ולהקשבה.
    אבל האמת היא שהרבה רופאים עובדים בלחץ זמן לא סביר (נכון שלא מצדיק ... אבל זה המצב).
    מהצד שלי, זה עוזר אם המטופל מתמקד במה שמפריע לו , במסגרת הזמן שיש, ואז אפשר לקבע
    פגישה ממושכת יותר אם נשארו עוד בעיות (או לקבע מראש פגישה ממושכת יותר).
    בנוסף, אולי תוכל לשתף אותנו בפורום זה בסיפורך הארוך והמורכב , כך שנוכל להתייחס ואולי "לנווט" אותך לפתרון ? ואולי תקבל התייחסות מסייעת גם ממשתתפי פורום אחרים?
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות דם
    דניאלה
    12/03/2010

קיבלתי תוצאות לוירוסים:
    EBV VCA IgM Negative 14
    EBV VCA_IgG Positive 38 U/ml
    EBV.EBNA 122 Positive U/ml

CMV IgM(Add.-VIDAS) CMV IgM POS
    CMV IgG 2.10 positive IU/ml
    CMV IgM positive positive
    CMV AVIDITY 0.18 Low avidit Index

1. האם קשור לכך שאני חלשה, חולה, עם חום עולה ויורד כבר חודש?האם זאת מחלת הנשיקה?
    2. האם יכול להיות קשור לרמת טריגלצרדים גבוהה?

תודה רבה מיכל.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות דם

הוספת תגובה

• תוצאות

ד''ר יעל כוכבי
    15/03/2010

שלום, מיכל
    התוצאות מעידות על "מחלת הנשיקה" עקב הוירוס CMV (יש גם סוג שנגרם ע"י הוירוס EBV
    שנדבקת בו בעבר לפי התוצאות).
    זה מסביר בהחלט את הסימפטומים שאת מתארת. אין קשר לעלייה בטריגליצרידים.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה