מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברונכיט ללא הפסקהלי24/02/2010
שלום,שמי לי בת 17 וחצי
לפני שלושה חודשים התחלתי להשתעל,השיעול רק הלך וגבר ואיתו הגיעו גם ציפצופים וקושי בנשימה.לאחר שני צילומי ריאות שבהם יצא שהכל בסדר, החליט הרופא שיש לי אסטמה ונתן לי סימביקורט..אך השיעול רק הלך והחמיר ואיתו גם הציפצופים וקושי בנשימה והגיע עד ללילה במיון בגלל חום גבוה וקושי לנשום, מומחה ריאות שאליו הופננו קבע שאין לי אסטמה ושמדובר בברונכיט קשה. קיבלתי אנטיביוקטיקה- רוקסו למשך 10 ימים. אכן השיעול הלך והפסיק וגם הציפצופים אבל עם הפסקת השיעול החלו להופיע אצלי כאבים חזקים בצלעות בצד ימין ורופא המשפחה אמר שהכאבים הם בגלל השיעול הארוך שהיה לי. מהכאבים בצלעות אני סובלת למשך כ-שלושה שבועות ועכשיו שהכאבים בצלעות הולכים ונעלמים חוזר לי לאט לאט השיעול והציפצופים בריאות..צילום ריאות שנעשה לפני כשבוע- יצא תקין
בדיקת שעלת שנעשתה לפני חודש וחצי יצאה שלילית, גם מחלת הנשיקה..ספירת הדם בבדיקות יצאה קצת גבוה גם הכדוריות הלבנות.
אני מרגישה חסרת יכולת לחלוטין..
אין לאף אחד מושג מה יש לי...
אשמח אם תוכל לעזור ולתת לי קצה חוט לאיזה עוד בדיקות לפנות ומה לעשות...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברונכיט ללא הפסקה
ד''ר יעל כוכבי25/02/2010שלום, לי
יתכן שעברת זיהום ע"י וירוס או ע"י חיידק שנקרא מיקופלסמה , שגרמו לשעול הממושך.
גם אדם שאינו סובל מאסטמה יכול לפתח לאחר דלקת בדרכי הנשימה "ברונכיט ללא הפסקה"
כלומר מצב כמו אסטמה , המתבטא ברגישות יתר של הסימפונות, ואז צריך לטפל כמו באסטמה, ע"י משאפים ואולי גם סטרואידים. הכאב בצלעות כנראה מהשעול.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדיכאוןאדם23/02/2010
האם רופא משפחה יכול לרשום תרופות לטיפול בדיכאון? אני מתעניין ספציפית בויפאקס XR...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדיכאון
ד''ר אלכסנדר קינג24/02/2010לפי החוק במדינת ישראל רופא משפחה במדינת ישראל רשאי לרשום תרופות לדיכאון כגון ויפאקס.
חשוב לזכור שהאחריות של בחירה ורישום התרופה נופלת על הרופא ולא על המטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בדיכאון
אדם24/02/2010תודה ד"ר על תשובתך, ברור לי לגמרי שהרופא הוא זה שיקבע את התרופה.
הסיבה לשאלתי היא אחי, הוא קיבל ציפרלקס ע"י פסיכיאטר אבל התרופה גורמת לו לתופעות לוואי, הוא מתלונן בעיקר על ירידה בחשק המיני ובעיה בתפקוד המיני. אמרתי לו שאולי יש תרופות אחרות שלא גורמות את זה וכדאי לנסות להחליף אבל הוא לא מוכן לחזור לפסיכיאטר אז חשבתי ללכת איתו לרופא משפחה. והסיבה שאני מתעניין בויפאס XR היא שעשיתי מעט שיעורי בית וקראתי עליה שהיא לא גורמת לירידה בחשק המיני. האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי, מה זה הבדיקה הזאת?מצרם23/02/2010
כתוב מומלץ לחזור על הבדיקה לאחר שבועיים ? למה? תודה רבה.
היגולוריו
==================
CMV IgG 34.7 AU/ml
POSITIVE
CMV IgM ילילש
רחאל הקידבה לע רוזחל ץלמומ
.םייעובש
EBV Ab. VCA IgM (NEG), VCA IgG (NEG),
EBNA IgG (NEG)
EBV Negative
Hepatitis A - IgG POSITIVE
Hepatitis B Surface Ag NEGATIVE
Hepatitis B Core Ab NEGATIVE
Hepatitis B Surface Ab Undetectable
Hepatitis C Ab(EIA) NEGATIVE
==============
םיילובטמ םינמס
==============
CA-19.9 U/ml
CEA 0.8 ng/ml
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי, מה זה הבדיקה הזאת?
ד''ר יעל כוכבי25/02/2010שלום,
מדובר בנוגדנים לוירוס CMV.
מכיוון שיש לך נוגדנים מהעבר (IGGׂ ) זה אומר שנחשפת לוירוס כבר.
IGM זה נוגדנים של מחלה חריפה, לטווח קצר, ובמקרים כאלה אם הם שליליים, יש לחזור לאחר שבועיים
לראות אם הופכים לחיוביים.
כנראה שהכיתוב "לחזור לאחר שבועיים" הוא כללי ואינו רלבנטי במקרה שלך.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח בכפות רגליים...22/02/2010
בזמן האחרון יש לי ריח מאוד רע בכפות הרגליים, ריח בלתי נסבל. בעבר לא היה לי בכלל ריח במקום זה רק לעיתים רחוקות ועכשיו זה ריח יומיומי. ממה זה יכול להגרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח בכפות רגליים
ד''ר יעל כוכבי23/02/2010נעליים חדשות? פטרת? הזעה מוגברת?
אם החלפת נעליים, אורור, טאלק, ספריי נגד ריח - לא עוזרים, אפשר להתיעץ עם רופא המשפחה או רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
...23/02/2010לפטרייה ברגל יש סימנים חוץ מקילוף בין האצבעות? אם אין לי שום סימנים ברגל גם לא קילוף בין האצבעות זה אומר שאין לי פטרייה או שיכול להיות שיש פטרייה ללא שום סימן חוץ מריח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח בכפות רגליים
ד''ר אלכסנדר קינג24/02/2010האופציות הסבירות הם: הזעת יתר, זיהום פטרייתי, או שילוב של שניהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמחות ברפואת משפחהאודי22/02/2010
שלום,
יש לי חברה טובה בגרמניה שסיימה את לימודיה ברפואה וסיימה שנה של עבודה בבי"ח. היא מתחילה בקרוב התמחות ברפואת משפחה.
מכיוון שהיא מאוד אוהבת את ישראל, היא מאוד רוצה לעשות את ההתמחות בארץ. גם העברית שלה ברמה סבירה מאוד. האם היא תוכל להתקבל כאן להתמחות? למי כדאי לפנות ומה הפרוצדורה?
תודה מראש.
אודי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמחות ברפואת משפחה
ד''ר יעל כוכבי23/02/2010שלום , אודי
בכל אחת מהפקולטות לרפואה בארץ ישנה מחלקה לרפואת המשפחה עם תוכנית התמחות.
בנוסף, אפשר לפנות לכל אחת מקופות החולים .
יש צורך רב במתמחים איכותיים ברפואת המשפחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה בגיל 43אסמתי22/02/2010
לפני שנה לאחר התקף שיעולסטרידוחוסר יכולת לקחת אויר לראות הלכתי לרופא ראות לראשונה בחיי ,לאחר בדיקת ראות (56%) אמר לי אתה חולה אסתמה ונתן לי סימבורקט 160 פעמים ביום . יש לציין שכל חיי היתי מנוזל ואלרגי לאבק,אולם לאחר התקפות (אחרי יום יומים ) המצב היה חוזר לקדמותו. בחודשיים הראשונים לקחתי פעמים ביום והרגשתי רגיל לחלוטין (ובהתאם להנחיה גם המשכתי לקחת למניעה) אולם ככל שהזמן חלף נראה כי כבר לא מספיק לי שאיפה אחת בבוקר ואחת בערב. כך שסדר יומי הוא סביב השאיפה - בבוקר וב-5 שעות מרגיש בסדר ואז מתחיל חוסר יכולת לקחת אויר לראות , מאז 2 בדיקות נוספות שהיו 83% ו-79% ולדברי הרופא זה כמו אדם רגיל, אולם בשטח הדברים לא ככה, כלומר הרגשתי הכללית רק במגמת ירידה ביחס ללפני שנה. רופאת המשפחה אמרה קח רגיעון ולך הביתה (בדיקות דם,בדיקת דם סמוי,ואקו לב במאמץ תקינות) , עשיתי קורס בודיקו (נשימה דרך האף) -עזר במידה מסוימת ובאמת מרגיע. אבל כאמור ב-3 החודשים האחרונים מרגיש על הפנים גם פיסית גם נפשית (חרדות/ומחשבות על האסתמה והתלות במשאפים-כי לאחר כ10 שעות במידה ואני לא ליד משאף אני בפניקה).הלכתי שוב לרופאה לפני 4 ימים והיא אמרה בפשטות להגדיל מינון ל2 שאיפות פעמים ביום . כמו כן אני התחלתי לקחת "איזי די" 25 טיפות פעם ביום 3 ימים רצוף ולא עוזר במיוחד. לסיכום נכון לעכשיו יש לי כאבי חזה ושרירים כאבי שריר הבריח או עצם הבריח והרגשה של חוסר יכולת לקחת אויר לריאות. האם זה הזמן לבדיקות יותר מקיפות (אין לי כוח ואנרגיה להרגיש את הגוף כל יום כל היום-רק לפני שנה חיי היו רגילים ולא ידעתי מה זה רופא) מה לעשות סי טי ראות ? צילום ראות? בדיקות דף מקיפות? שכחתי גם את הצרבת שאני לא יודע נמאיפה היא הגיעה
תודה ומצטער על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה בגיל 43
ד''ר יעל כוכבי23/02/2010שלום יובל
יתכן שיש מקום לשקול מחדש את האבחנה. אין ספק שיש גם מרכיבים נפשיים, כפי שאתה כותב.
האם קרה משהו בשנה האחרונה בחייך שיכול היה לגרום לכך?
אולי רפלוקס? (החזר של מיץ קיבה לושט שגורם לצרבת וגם ליתר הסימפטומים).
כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה לגבי המשך הבירור: אא"ג? גסטרואנטרולוג?
ובמקביל - טיפול בחרדה .
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם וכאבי גב בעקבות עיטוש+שיעולמושיקו22/02/2010
שלום.
אבי (בן 53) המצונן התעטש והשתעל בו זמנית, ואז חש בכאב גב תחתון (צד שמאל).
החל מרגע זה כל שיעול/עיטוש כואב לו מאוד באותו אזור.
כיומיים לאחר מכן הופיע שטף דף בצד שמאל של הגוף שהלך וגדל ושינה צבעים מאדום לסגול לשחור. הכתם עכשיו בגודל של כ50X50 ס"מ, לא ממש עגול.
בדיקות דם, CT, רנטגן, אולטראסאונד, מיפוי עצמות לא העלו דבר.
נרמז לנו ע"י יועץ (שאינו בקופ"ח) כי ייתכן ומדובר בשריר שנקרע, וכי ניתן לזהות זאת רק באמצעות MRI.
רופאי קופ"ח ממאנים להפנות ל-MRI ("זה ייקח הרבה זמן... זה דורש אישורים מיוחדים..."), ומציעים בשלב זה ללכת שוב ל-CT.
בינתיים, כל שיעול/עיטוש (עדיין מצונן) מכאיב ברמות של עינוי סיני, ושטף הדם ממשיך לגדול ולשנות צבעים.
האם יתכן כי אכן קרע שריר בעקבות העיטוש/שיעול?
האם ניתן לעשות MRI באופן פרטי? היכן?
האם ניתן לאלץ/לשכנע את קופ"ח להפנות ל-MRI (הם לא מציעים פתרון אחר)?
האם לדאוג?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה
ד''ר יעל כוכבי23/02/2010שלום, מושיקו
מדובר בהמטומה (שטף-דם) שיכולה אולי להגרם עקב שעול והתעטשות קשים.
במיוחד אם נוטלים תרופות נגד קרישת דם (קומדין, אספירין, פלביקס, נוגדות דלקת שונות)
או כשיש בעיית קרישה או בעיות רפואיות אחרות .
אני רואה כאן שתי בעיות: הראשונה אבחנתית: למה זה קרה? (הסיפור באמת לא שכיח)
והשנייה טיפולית : בדרגות כאב כאלה, גם הטיפול צריך להיות אינטנסיבי.
לגבי MRI: יש לשקול אם זו באמת הבדיקה המועדפת , בהתיעצות נוספת.
ניתן לעשות MRI באופן פרטי, עם הפניה מרופא, אך זו בדיקה יקרה מאד .
הרבה בריאות לאביך.
אודה לך אם תיידע אותי בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה להמשך טיפול.
מושיקו23/02/2010תודה על התגובה המהירה, ד"ר יעל.
אבי אינו סובל מבעיות בריאות (למעט סכרת "קלה" ושמנמנות יתר).
אין לו בעיות קרישת דם והוא אינו לוקח תרופות באופן קבוע, למעט עבור הסכרת.
האם מצבו יכול להיות מסוכן? (שריר קרוע יכול להזדהם? להתאחות בצורה לא טובה?)
האם הזמן עלול להיות גורם מכריע במקרה זה?
מכיוון שהורי אינם מן האלפיון העליון, אך כן משלמים לקופ"ח באופן קבוע, הייתי מצפה שיופנו לבדיקת MRI דרך הקופה, במידה וזו אכן הבדיקה היחידה שיכולה להוכיח ששריר נקרע, או לזהות בעיה אחרת.
כיצד היית ממליצה להורי לפעול בשלב זה?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטומה
ד''ר יעל כוכבי23/02/2010שלום, מושיקו
המטומה יכולה להזדהם.
יש להתעקש להגיע לאבחון .
אם המצב מחמיר כפי שתארת ואין מושיע אפשר לבקש הפניה לחדר מיון.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת לילה רק בחודשי החורףמירב בכר22/02/2010
שלום רב,
אני בת 35 , מזה מס' שנים אני סובלת מתופעה של הזעה בלילה, בפלג גופי העליון בפרט וזה מופיע אך ורק בחודשי החורף.
אני מקפידה לישון עם ביגוד קליל וחלון פתוח.
ניסיתי גם את האפשרות לישון עם חולצה ארוכה ומכנס קצר, עם שמיכה דקה ולא פוך (אף החלפתי את שמיכת הפוך), כל ורסיה אפשרית.
אך אני מוצאת עצמי מתעוררת באמצע הלילה מס' פעמים לאור תחושת הרטיבות ואי הנחות ולצורך החלפת בגדי. ליעתים אני מחליפה בגדים 2-3 פעמים ואף מרפדת את המיטה במגבת.
עם בוא הקיץ, התופעה נעלמת כלא הייתה...
הבדיקות השיגרתיות שלי במהלך השנים אצל רופא המשפחה יצאו תקינות.
אשמח להבין במה מדובר ואם ניתן להגבר על זה.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעות לילה
ד''ר אלכסנדר קינג22/02/2010האם יש תופעות אחרות? ירידה במשקל? חום?
חשוב גם להבחין אם זה הזעה כללית או משהו מוגבל לבלוטות מסוימות בגוף.
הייתי פונה לרופא משפחה לבצע בדיקה גופנית מלאה, בדיקות דם וגם צילום חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררותליאת22/02/2010
שלום רב
רצית להתיעץ .
התחלתי עבודה חדשה במשרד שבו יש הרבה דברים על המדפים שצוברים אבק והמשרד עצמו הוא קרקע חיצוני שסופג קור מבחוץ כל הזמן אז המשרד רוב הזמן קר (ברור שיש מזגן ומחממים אבל זה לא הפתרון ). מלפני חודשיים עד היום אני מתעסקת עם נושא ההתקררות לפני חודשיים זה התחיל מכאבי ראש, אחר"כ סינוזיט , מלא לחה תקועה , לקחתי אנטיביוטיקה עזר לי אבל עדיין נשאר לי לחה שכמה פעמיים ביום אני משתעלת וכמו נחנקת מהלחה שלא יוצאת . האם זה יכול להיות מהמשרד כי פחות או יותר מאז שהגעתי אני לא מצליחה להפטר מהליחה וכל הזמן נמצאת במצב של שיעול להוציא אותה ופשוט נמאס לי. בכל 30 שנות חיי לא היה מצב שהייתי חולה או מקוררת יותר משבוע בלבד. אשמח לתשובה ומה ניתן לעשות בנושא.
נ.ב היני מרבה לשתות הרבה תה ולוקחת סוכריות מנטה להרגעת השיעול עם יש צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקררות
ד''ר יעל כוכבי23/02/2010שלום, ליאת
סימפטומים ממושכים של גרוי דרכי הנשימה העליונות (נזלת, כאבי ראש, שעול, ליחה), יכולים לנבע מזיהומים עונתיים, אלרגיות, מזגנים (ריניטיס וזומוטורית).
כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה ואא"ג לגבי האפשרויות הנ"ל.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראשדנה21/02/2010
שלום דר'
בימים האחרונים אני מרגישה כאבים בצד הימני של הראש בחלק האחורי התחתון, בצד ליד האוזן, ובצד השמאלי מעל הרקה, זה כואב כשאני לוחצת שם וזה מאוד מדאיג אותי. האם יש צורך להתיעץ אם רופא? ואיזה רופא?
תודה רבה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר אלכסנדר קינג22/02/2010כאבי ראש חדש שמדאיג את החולה מחייב ביקור אצל רופא. הייתי פונה או לרופא משפחה או לנוירולוג... למי שזמין יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחיל להילחץ - לשוןדביר21/02/2010
שלום רב,
במשך 6 ימים ברציפות לאחר כחצי שעה עד שעה מארוחת הבוקר
אני מרגיש מעין הרגשה של זרם ואפילו שומע מתיחה וקליק בלשון מתחת.
האם יכול להיות שיש שם ריפלוקס,או בגלל שאני משחק אם הלשון { אין לי עגיל }
אז קרוב לוודאי שעשיתי מתיחה.זה ייתכן ?לפני 10 דקות שוב פעם ,הוזזתי מעט את הלשון
והרגשתי מעין מתיחה מתחת ללשון,אני מפחד שלא אבלע אותה חס וחלילה
מרגיש מאד מוזר זה אף פעם לא היה לי.מה זה יכול להיות? האם צריך לרוץ לרופא משפחה
או שזה תחום של אף אוזן גרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר אלכסנדר קינג22/02/2010לרפלוקס יש מגוון רב של ביטויים מטעם מר בפה, צרבת, שיעול עד כל מיני תחושות אחרות. הייתי פונה לרופא משפחה להערכה כללית ולשקול אם יש מקום לטיפול ו/או הערכה של רופא אא"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש פתאומישי20/02/2010
שלום,
אני בת 36 והיום בערב (לפני כשעה) בזמן שאני יושבת פתאום התחיל לי כאב חד בראש בצד ימין מאחורה (מעל העורף) שנמשך כ-20 שניות. הכאב היה ממש חד.
עכשיו כשזה חלף יש לי תחושה מוזרה בראש, מעיין תחושת חולשה/עייפות.
מטריד?
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש פתאומי
ד''ר יעל כוכבי23/02/2010שלום, יעל
אם התופעה תחזור, כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה.
מנסיוני, רב כאבי הראש (שזו תלונה שכיחה ביותר ברפואת המשפחה) חולפים, ללא נזק ובד"כ ללא הסבר.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלותיערה20/02/2010
לרופאי הפורום שלום,
אני בת 25, עד כה בריאה בדרך כלל.
בחודש האחרון אני חולה הרבה (אני עובדת עם ילדים- מניחה שיש קשר). לפני כשלושה שבועות, סבלתי כשבוע מבחילות וכאבי בטן, לאחר מכן היה יום בו הקאתי פעם אחת בלבד ובאותו יום גם עלה החום לקצת מעל 38, וירד לאחר יום וחצי (באותו יום הייתי ממש סמרטוט, נשלל אפנדציט מפני שנכרת לפני מס' שנים). שבוע לאחר מכן שוב סבלתי מבחילות כאבי בטן והן מכאבי גרון, וחום עד 39 הרופאה איבחנה דלקת בגרון (שאומתה במשטח גרון) ונתנה לי ראפאפן ארבעה כדורים ביום, למשך 10 ימים (נטלתי את האנטיביוטיקה שבוע בלבד). במשך המחלה שנמשכה כחמישה ימים סבלתי גם מהקאה בודדת, הרופאה אמרה שההקאה אינה קשורה לדלקת גרון. מאתמול שוב פעם חום קצת מעל 38 (צרידות+נזלת+כאב גרון קל) וכמובן בחילה וכאבי בטן, אך עד כה ללא הקאות.
בנוסף בחודש האחרון התאבון ירד וירדתי 3.5 ק"ג.
ממה נובעות הבחילות, כאבי הבטן והההקאות?
מה הסיבה לריבוי המחלות בפרק זמן כה קצר (מתוך ארבע שבתות בחודש האחרון שלוש מתוכן הייתי חולה)?
האם יש מקום לפנות שוב לרופאת המשפחה?
האם זה מרמז על כך שמשהו לא תקין אצלי?
האם יש מקום לערוך בדיקות, לברר מדוע אני חולה כל כך הרבה?
תודה רבה ושבת שלום, יערה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יערה
ד''ר יעל כוכבי20/02/2010שלום, יערה
בעונה זו של השנה ובעבודה עם ילדים בעיקר, אפשר להיחשף ולחלות בצורה שתארת.
קרוב לודאי מדובר ברצף של מחלות וירליות שאינן קשורות אחת לשניה.
זה יכול להסביר את הסימפטומים 0ואולי גם האנטיביוטיקה).
בכל מקרה, לא מזיק להתיעץ עם רופא המשפחה ולבקש הפנייה לבדיקות.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת חולשה בבקריםשאול19/02/2010
שלום
בן 66 בתקופה האחרונה מרגיש רע כמעט מדי בוקר לאחר ארוחת הבוקר, מתבטא בחולשה בעיקר, ולעיתים לאחר ארוחות נוספות. בבדיקות כלליות שנערכו לא נמצאה סיבה. אותו דבר קרה לפני כשנה למשך מספר חודשים ועכשיו חזר. הרופא אמר שאינו יודע למה ולא הפנה לבדיקות נוספות. ממה יכול לנבוע או מה אפשר לעשות כדי לאתר את הבעיה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת חולשה בבקרים
ד''ר יעל כוכבי20/02/2010שלום, שאול
מה הכוונה "מרגיש רע"?
חסרים לי גם נתונים על מחלות נוספות, תרופות .
הרגשה כללית רעה לאחר אוכל יכולה לנבע מירידה בערכי סוכר, למשל. (היפוגליקמיה תגובתית)
כדאי לחזור לרופא ולבקש בדיקות נוספות.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהדביר18/02/2010
לד"ר שלום רב,
אני בן 27,ביצעתי בדיקת שומנים ובדיקת תפקודי כליות
יצאה לי תוצאה אחת שלא מוצאת חן בעייני ,מעט גבוהה.והבנתי שזה קשור לעורקים של הלב
התוצאה של הבדיקה יצאה על 156 . 6 מעל הנורמה.
150- 30 mg/dl 156 TRIGLYCERIDES
האם זה אומר שאני צריך להתחיל כבר לשמור על הלב,או שלגשת ולבדוק מה אני אוכל בדיוק.
ולעשות תזונה נכונה.יש צורך לגשת לרופא משפחה ולדבר איתו בנושא הזה ,או שאני יותר מדיי עושה מזה עניין (-: בתודה אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה
ד''ר יעל כוכבי20/02/2010שלום, אייל
מדובר בתשובה קצת גבוהה של רמת הטריגליצרידים.
נכון, לא צריך לעשות מזה ענין גדול.
אבל כדאי להפחית קצת בפחמימות, לשמור על תזונה מאוזנת, משקל גוף תקין ופעילות גופנית.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)