פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ראש לא מוסברים
    איתי
    19/01/2010

בוקר טוב,

אתמול, במהלך שנת הלילה, תקפו אותי כאבים בצד שמאל של הראש, באזור ארובת עין שמאל והרכה השמאלית, כאבים שהעירו אותי משנתי ונמשכו כרבע שעה כמדומני, אולי קצת יותר.
    לפני כמה לילות זה קרה לי שוב אבל לפרק זמן קצר יותר.
    הבוקר, התעוררתי עם כאבי ראש.
    הכי מרגיז - שזה קרה לי, דווקא אחרי שהחלטתי לבטל בדיקת סיטי ארובות העיניים ומוח שהיתי צריך לבצע אתמול בערב - בגלל הקרינה הרבה.
    יש לציין - שבכל המקרים בחודש האחרון שכואב לי במהלך שעות היום יש לי כאבים באותו אזור בעצמה קלה עד בינונית ורק אתמול בלילה זו הייתה עצמה חזקה יותר, שאני מודה, שהרתיעה אותי והכניסה אותי לסרטים על מחלת סרטן בראש וכאלה.
    במהלך החודש האחרון פלוס - בוצעו בדיקות עיניים (בדיקת לחץ תוך עיני ועצב הראיה, בדיקת אחרי הרחבת האישונים, בדיקת שדה ראיה), נירולוגיה וא.א.ג לסינוסים (ע"י אנדוסקופה), וכולם יצאו תקינות לחלוטין.

אנא עזרו לי - מה קורה לי בגוף למעלה מחודש - האם זה סימן לדגל אדום שמחיב בדיקות נוספות ומעמיקות כמו שקראתי באינטרנט או שאני לא נמצא שם????
    האם אכן הכאבים שלי מאותתים על סרטן אפשרי בראש או שמה שגופי עוברים הרבה אחרים ללא במשך חודשים שום ממצא קליני משמעותי ומסוכן????
    ובאיזה שלב, עליי לקחת את הסיכון של הקרינה ולומר זהו - עד פה - עדיף לגלות עכשיו שיש לי משהו בראש/עיניים מאשר בעוד שנה, למרות הקרינה???

אודה לכם על צפירת הרגעה.

דניאל

נ.ב: בן 39, לא מעשן, לא שותה, בריא בדר"כ, לא לוקח כדורים כמעט בכלל - גם לא לכאבים, קצת בסטרס לאחרונה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש לא מוסברים

הוספת תגובה

• דניאל

ד''ר סילביה נוסבאום
    19/01/2010

אם לכאב הזה אין תסמינים נלווים כמו דמעת או עין אדומה/גודש אף או נזלת מימית/בצקת אפאף/הזעה בפנים או מצח/תחושת אי שקט אז יכול מאוד להיות שלמען השקט של כולם(שלך ושל הרופא/ה שלך) יש לשקול ביצוע CT ראש,למרות הקרינה,תמיד יש לשקול תועלת מול נזק של כל בדיקה
    אם הכאב מלווה בלפחות אחד מהתסמינים המוזכרים ,יתכן שמדובר בכאב ראש מסוג cluster headache ,שזה לא מתנה גדולה ,חושבים שמדובר בהרחבת כלי דם אבל לא ממש ברורה הסיבה. זה כאב שדורש התייחסות מיוחדת כי התרופות המוכרות במצבי כאב ראש לא ממש עוזרות
    האם הייתי מספיק ברורה או רק הצלחתי לבלבל אותך עוד יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר סילביה היקרה, אבל.....

איתי
    20/01/2010

היית מאוד ברורה...ותודה לך...

לעניין התסמינים, יש לי עיניים קצת אדומות אבל נראה לי בגלל שאני סובל מיובש בעיניים, עקב שעות מרובות שדל עבודה על המחשב ולימודים, ולא בגלל כאב הראש.

גם לא ממש לוקח טיפול נגד היובש.

כן, אני בתקופה של אי נחת קצת, כל הזמן רועד עם הרגלים במתכוון (כשאני יושב..) אבל מה הקשר לאי שקט ולכאבי ראש שתוקיפים אותי באמצע הלילה.

זה ממש מפחיד שזה קורה בשינה, מכניס סרטים לראש..שאתה עשוי לקבל אירוע מוחי או משהו לא פחות גרוע כמו סרטן.

האם תשובתך משתנה לגביי כעת?

שאלה מפגרת, כמה שנים לוקח לסרטן, נניח במוח, להיווצר בגוף בריא של אדם, שכל עוונותיו, שנאלץ לעשות 6 פעמים סי טי באזורים שונים של גופו בגלל תאונות וכו' והאם יתכן שזה יכול לקרות לי רק בגלל קרינה למרות שין לי מחלות סרטן במשפחה, לא מעשן, בריא בדר"כ ומשקל גוף תקין???????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאל

ד''ר סילביה נוסבאום
    20/01/2010

אני מבינה את דאגתך
    לצערינו גידולים לא מתחשבים באלה ששומרים על אורחות חיים בריאים ולגידולי מח אין תורשה(אין סיפור משפחתי-לפחות עד עכשיו לא הוכח.)
    אתה שואל כמה זמן זה לוקח לגידול להתפתח .תלוי .מחדשים עד 20 שנה תלוי מסוג הגידול,מיקומוביחס לרקמות אחרות
    רפואה זה לא מתמטיקה
    אני מאוד מעריכה את הגישה שלך בקשר לביצוע בדיקות מיותרות וחשיבה בריאה שכדאי להמנע וקרינה (שאגב הוכח מחקרית שהשפעתה שלילית על הבריאות)
    לכן,אולי יש מקום לפנות לרופא שלך בשאלה של cluster headache
    לגידול במח יש גם סימנים אחרים שאני לא מבינה מהתאור שלך שקיימים
    צר לי לאכזב אותך ,אבל אני חושבת שבסופו של דבר לא תוכל להמנע מהCT במידה והכאב ימשיך בעוצמה כזו....אפילו הנוירולוג ,שהוא היועץ במקרה זה ,כאב ממושך ועוצמתי כל כך לא יעבור עליו בשקט
    תרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת מידע ד"ר סילביה

איתי
    24/01/2010

שלום,
    בסופ"ש האחרון שמתי לב שהחלו לי סחרחורות (חוסר איזון) קלות, בעיקר מצב של קימה משכיבה והליכה לשירותים מרחק קצר. וגם שאני עומד קצת לא יציב.
    כאבי הראש לא עברו לי, אך גם לא התגברו ונותרו עמומים ברמה נסבלת של כאב חלש עד בינוני במקרה הגרוע, כאשר מקרה גרוע יכול להיות דקירות או דופק חזק יותר בראש לכמה דקות עד שחוזר להיות עמום.
    עדיין ראייתי תקינה ואין טשטוש ראייה, בלבול, הקאות, בחילות, פרקוסים או אפילפסיה.
    שאלותי:
    1. לפי מה שקראתי בד"ר אינטרנט יש מצב שיש לי כאב ראש שנובע מתח של הרקמות במוח שהוא כשלעמו נובע ממתח וחרדה מתמשכת למעלה מחודש?
    2. האם, בגלל תוספת המידע של הסחרחורות, ייתכן שזה נובע מוירוס עונתי שתוקף אותי למעלה מחודש או שזה גם חשב סימפטום אפשרי לגידול בראש?
    3. ודבר אחרון, איך משכנעים את הקופה לסייע לי ולעזור לי לבצע MRI ולא סיטי, אלא אם כן אני בוחר לעשות זאת על חשבוני ואז זה עולה 5000 ש"ח עם חומר ניגודי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאל

ד''ר סילביה נוסבאום
    26/01/2010

הבנתי שכבר החלטת ללכת על MRI באופן פרטי
    עניתי לשאלה אחרת שלך לא מזמן
    נקודות שהעלת
    1-מתח וחרדה בהחלט יכולות להיות סיבה לתסמינים שלך.אתה עובר תקופה מאוד עמוסה
    2-סחרחורות עם שינוי תנוחה בהחלט יכולות להצביע גם על בעיה שקיימת באוזן פנימית ,זה דורש טסט מסויים שהרופא שלך /רופא א.א.ג יכולים לבצע ובקלות יחסית אפשר לגלות האם הבעיה היא באוזן
    לא כ"כ מסתדר עם התסמין של כאב חזק המעיר אותך משינה (אם אני זוכרת טוב,קצת איבדתי את הרצף של הדברים שקוראים לך!
    3-אני בזה לא יכולה אפילו לייעץ לך כי אין לי מושג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש

רמי
    12/08/2010

גם אני סובל מכאבי ראש כבר 16 חודשים ללא הפסקה ביום ובלילה.זה גורם לי לחלום חלומות לילה לילה לכן אני קם עייף.עשיתי את כל הבדיקות שציינת ולא נמצא גורם קליני.המסקנה: הרופאים לא ממש מתאמצים לברר את הנושא עד הסוף ואני סובל.

מנסה כרגע ללכת עם הומאופטית לפתרון.למרות המרשם שקבלתי אין כל שינוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר יעל כוכבי
    13/08/2010

שלום לך,
    16 חדשים עם כאבי ראש לא פוסקים - נשמע קשה ביותר.
    לא ברור לי אילו בדיקות עשית וגם חסרים לי נתונים על גילך, מחלות רקע, תרופות וכו'.
    כאבי ראש כרוניים לא בהתקפים יכולים לנבוע גם ממתח שרירי, שקשור למתח בכלל.
    גם שימוש ממושך בתרופות לכאבי ראש עלול לגרום בעצמו להחמרת הבעיה.
    אולי תכתוב לי יותר ונתאמץ ביחד לברר את הנושא עד הסוף?
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות של ב. דם
    ליז
    19/01/2010

mIU/mL > 1000.00 HEPATITIS Bs Ab מחוסן

שלילי 5.73 ‎ HEPATITIS Bs Ab mIU/ml מחוסן

שלום. יש הבדל בין תוצאות שלי ושל בעלי. מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות של ב. דם

הוספת תגובה

• ליז

ד''ר סילביה נוסבאום
    19/01/2010

שניכם התחסנתם אבל רק הראשון יש לו נוגדנים
    השני ,עם התוצאה השלילית,אין לא נוגדנים-סיבות שונות(לא השלים את שלושת הזריקות,לא שמר על רווח של הזריקות,או שפשוט הגוף לא הצליח לייצר את הנוגדנים -מצב לא נדיר ועוד) הפתרון הוא להתחסן שנית ולבדוק לאחר השלמת החיסון אם אכן יש לו נוגדנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ליז
    19/01/2010

!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, אם יש עצירות קשה
    היי
    19/01/2010

יציאות קשות וכואבות אחת ל-10 ימים בעקבות ריספרדל
    האם זה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך?

ישנה גם הרגשה לא נעימה בבטן, תחושה שנתקע משהו..

לקביעת תור
    סגירה
    שלום, אם יש עצירות קשה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר סילביה נוסבאום
    19/01/2010

עצירות היא לא תופעת לוואי מאוד שכיחה של התרופה,אבל עבורך בטח שלא משנה כל כך.10 ימים זה הרבה זמן ולא פשוט להתמודד עם זה.יש שתי אופציות:
    -להרבות בשתית נוזלים ותזונה עשירה בסיבים,פעילות גופנית וניסיון לשמירת אורח חיים בריא
    -במידה ואופציה הראשונה לא נותנת תוצאות רצויות,יעוץ נוסף עם הרופא לניסיון לשנות את הטיפול
    -יש גם אופציה השלישית,לנסות משלשל קל,(יש מספר רב של תכשירים היום בשוק) ולנסות לשבור את המעגל הזה,בתקווה שאולי זה מצב חד פעמי,שלא יחזור על עצמו
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה ככה די הרבה זמן,משהו כמו חצי שנה

היי
    19/01/2010

סיבים הרבה מים שזיפים מיובשים פירות ופעילות גופנית לא עוזר..

כדאי לקחת משלשלים? אפשר להמליץ על תכשיר טוב?

בכל מקרה האם זה מצב מסוכן מבחינה בריאותית

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

ד''ר סילביה נוסבאום
    19/01/2010

משלשלים באופן קבוע לא מומלצים
    אפשר לנסות אגיוקור/אגיולקס בערב
    האם בדקת את מערכת העיכול?
    יש מקום להתייעץ עם הרופא שלך ,שמכיר אותך טוב יותר ,כדי לשלול סיבות אחרות אולי לעצירות.
    האם העצירות הופיעה סמוך לתחילת הטיפול בריספרדל? אם לא,אז אולי זה רק צירוף מקרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע?
    דביר
    18/01/2010

לד"ר שלום רב,
    איזה הבחנה זו במידה והיד משותקת ?
    היד שלי שמאל שונה לגמרי מיד ימין,אם אני נוגע בה היא כואבת,מרים את היד חל כאב.
    אני מצליח לסגור אצבעות ולפתוח .אבל יש כאבים .
    ומרגיש קושי של היד מאשר יש השניה שהיא יותר קלה.
    האם צריך לפנות לניורולוג או ללכת לאורטופד?
    הרופאת משפחה לא נותנת לי הפנייה לרופא מין בטענה שככה זה אחרי טיפול כירופקט וזה יעבור לי רק אחרי שבועיים.

לקביעת תור
    סגירה
    מדוע?

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    19/01/2010

האבחנה המשוערת היא לחץ על עצב או שורש עצבים. אם באמת יד משותקת הייתי מבצע CT או MRI חוליות הצוואר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ויטמין די אחרי טיפולים
    ע.י
    18/01/2010

שלום
    אני שנתיים לאחר טיפולים כימוטרפיים
    לפני חצי שנה התגלה חוסר בויטמין די
    אני לוקחת 5 כדורים ביום
    לא עלה הויטמין לפי בדיקות שעשיתילפני שבוע
    מה עושים?אני בת 52 ללא רחם ושחלות
    ע.י

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    19/01/2010

אני מקווה שאת מקבלת גם קלציום. נסי לקחת ויטמיןD בטיפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דני
    18/01/2010

שלום, הייתי רוצה לדעת האם אכילת יתר של מזון עשיר בסוכרים יכולה לגרום לסוכרת?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    18/01/2010

אם אין לך את גורמי הרקע והסיכון לסוכרת אוכל רב סוכר לא יגרום למחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות מינולט - ממתי אני מוגנת ?
    דבי
    17/01/2010

שלום וברכה,
    הפסקתי עם נטילת סרזט ביום שישי(עקב דימומים והחלשות ההנקה) לאחר שנה וחצי.
    התחלתי מינולט ביום שני בצהרים בלי לחכות למחזור (בהמלצת הרופא).
    האם ביום רביעי בערב בשבוע הבא אהיה מוגנת או שעלי לחכות עשרה יממות מלאות - עד יום חמישי בצהרים ?

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    17/01/2010

במקרה שלך שלא היתה הפסקה בין הגלולות מעבר לשבוע יתכן ואת מוגנת מהרגע הראשון, לפי כל הדיעות אחר הגלולה ה 7 מהחפיסה את מוגנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות כעת?
    דביר
    17/01/2010

לד"ר שלום רב,

ביום רביעי עברתי טיפול אצל כירופקט ,באותו יום הייתי בחדר מיון בגלל סחרורות וכאבי ראש.אם כאבים בצוואר ובגב.הרופא בחדר מיון אמר לי לנוח .ושאם יהיה נימול לחזור לחדר מיון או אם תהיה החמרה,ביום שישי הלכתי לרופאת משפחה אמרתי לה שהסחרורות עדיין לא עברו והיא אמרה לי שזה הגיוני כי הוא נגע לי בצוואר ובשכמות אז יצאתי מאיזון ואין צורך שאגש לחדר מיון..היום 3 ימים אחרי יש לי כמו נמלים בכף יד שמאל .והרגשה של היד משותקת עם כאבים.

היש צורך שאחזור לחדר מיון ,לקחת הפנייה מרופאת משפחה או שאחכה לתור אצל אורטופד?
    אני לא בטוח שהיא תתן לי הפניה לחדר מיון בגלל שאגיד לה שהחל לי נימול ויד משותקת.
    כי הרופא בחדר מיון אמר לי זאת בפה ולא ציין זאת בטופס שהוא כתב.שם הוא רשם רק על טיפול.

בתודה

אריק.

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות כעת?

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    17/01/2010

אם יש ממש שיתוק ביד צריך להבדק בדחיפות. אם היד אינה ממש משותקת ניתן לבצע הבירור ללא אשפוז דרך מכונים בקהילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבעות כף רגל ימין
    עליזה
    16/01/2010

אני בת 50 והיום הרגשתי דקירות באצבעות כף רגל ימין. כל רבע שעה, מין דקירה לא נעימה.

מה זה אומר? (האם יש לזה סיפטום של איזה מחלה?)

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אצבעות כף רגל ימין

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    17/01/2010

בשלב זה לא נראה שמדובר בבעיה הקשורה למחלה כלשהי. אם התופעה תחזור על עצמה ותתמשך פני לרופא המשפחה. אולי מדובר בלחץ על עצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי צמרמורת ותחושת קור חזקות
    יוסי
    16/01/2010

עשיתי 2 בדיקות דם בשל הרגשה של צמרמורות וקור באזור
    הכתפים ,הגב והזרועות וכאבים נמשכו בערך חודש.
    בבדיקה גיליתי ש- WBC=4.3 ו
    RBC=4.67 .כמו כן
    CMV_IgG=POSITIVE >10
    EBV VCA_IgG=POSITIVE 617
    האם זה תקין ומה זה אומר?

הוספת תגובה

• יוסי

ד''ר סילביה נוסבאום
    16/01/2010

זה תקין
    בקשר לCMV ןEBV זה אומר שיש נוגדנים כנגד שני הוירוסים ; עברת מתישהו את המחלות האלה והגוף זוכר...
    המצב תקין לחלוטין
    שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לויטמינים
    flower1209
    16/01/2010

קיבלתי מרופא העור שלי ויטמינים לשיער בשם Roots HR בגלל נשירת שיער מוגברת.

על-פי בדיקות הדם אין כל ממצא לבעיה כלשהי והכל תקין. רופא עור אחר עימו התייעצתי אמר לי כי ויטמינים מעלים במשקל היות והם מגבירים רעב.

רציתי לשאול האם זה נכון באמת? האם לפני שאני מתחילה לקחת את הויטמינים הללו עלי לשקול תסמין של עלייה במשקל/רעב מוגבר?

אודה לכם על תגובתכם, זה מאד חשוב לי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לויטמינים

הוספת תגובה

• פרח

ד''ר סילביה נוסבאום
    16/01/2010

אם תשלבי את הויטמינים עם אורחות חיים בריאים ,לא נראה שתעלי במשקל ......פעילות גופנית ותזונה נכונה תמיד עוזרים
    אני לא מכירה את התכשיר הספציפי את מדברת עליו ,אבל ,אם את מודאגת ,את יכולה להתיעץ עם תזונאית שבטוח יכולה לכוון לך את התזונה בהתאם
    אל דאגה
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה במתן שתן
    יאיר
    16/01/2010

סובל מאי ספיקת כליות
    למה השתן אינו יוצא בזרם חזק האם זה בגלל חלבון בשתן

לקביעת תור
    סגירה
    קשה במתן שתן

הוספת תגובה

• איציק

ד''ר סילביה נוסבאום
    16/01/2010

אני לא יודעת מה חומרת האי ספיקה כיליתית שלך ,אבל במצב כזה יש מיעוט במתן שתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת?
    סיון
    16/01/2010

שלום,אני בהיריון מIVF.
    בזמן הסטימולציה התחסנתי לשפעת רגילה כי עוד לא חיסנו לחזירים.
    כיום אני בהיריון שבוע 13.
    בשבוע שעבר התחיל לי גירוי בריאות שמסמן אצלי התחלה של שיעול ליחתי.
    רופאת א.א.ג אכן ציינה שכנראה הליחה נגרמה מריפלוקס.
    יום למחרת התחילו לי התכווצויות שרירים רק ברגליים שבאות והולכות
    ובערב דימום דם טרי 12 שעות.
    ב"ה ההיריון בסדר ואני נבדקת כמעט כל יום.
    השאלה שלי אם יש קשר בין השיעול הליחתי והתכווצויות שרירים שבאות והולכות?
    יכול להיות שזה בכלל סוג של שפעת? האם זה מסוכן להיריון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שפעת?

הוספת תגובה

• חן

ד''ר סילביה נוסבאום
    16/01/2010

לא נראה שמסוכן להריון אם נבדקת והדימום לא מפריע..
    המאמץ השיעול ייכול להיות שגורם לעליה בלחץ תוך בטני ...רצוי לטפל בשיעול
    לא רואה קשר,בתמונה שאת מתארת , בין התכווצויות שרירים ברגליים ושיעול....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

סיון
    16/01/2010

אני מיום שלישי משתעלת ולא טיפלתי בזה תרופתית.
    למה הכוונה לחץ תוך בטני?
    שיעול מסוכן להיריון? פוגע בו?
    הכל חדש ומפחיד עם כל השינויים השבוע (והדימום הפתאומי שהיה 12 שעות).
    מצטערת על השאלות גם אם נראות מגוחכות אבל זה היריון ראשון בגיל 37 לאחר הפרייה,
    אני לא יודעת למה לצפות...

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חן

ד''ר סילביה נוסבאום
    16/01/2010

לא צריך להיות מודאגת אלא רק לטפל ששיעול
    אם השיעול הוא עקב הרפלוקס,בטח אמרו לך מה צריך לעשות
    אם לא,קחי כל מיני סירופים שמרככים את הליחה ואז תשתעלי פחות ופחות
    זה הכל..
    שוב,אני חוזרת ואומרת שאם נבדקת והדימום לא מסכן את העובר, אין לשיעול השפעה עליו
    אני מבינה שהמתח גדול ,אבל את צריכה לסמוך על הרופא שלך ו...לטפל בשיעול
    תרגישי טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

סיון
    16/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוראה ואנזים כבד
    יעל
    15/01/2010

שלום
    אני בת 31 ברקע לופוס וסכרת. בבדיקת דם היום טרגליצרידים 208 , GPT 68 ואוראה מעט נמוך ( 15). רציתי לדעת האם הטרגלצרידים בערך כזה מחייבים טיפול ( לציין שכולסטרול יצא תקין וכולסטרול טוב מעט נמוך). ועוד שאלה האם האוראה ואנזים הכבד יכולים להעיד על בעייה בכבד? האם לאוראה בערך כזה יש בכלל משמעות?
    תודה מראש
    יעלה

לקביעת תור
    סגירה
    אוראה ואנזים כבד

הוספת תגובה

• יעל

ד''ר סילביה נוסבאום
    16/01/2010

לערכי אוריאה כאלה אין משמעות.
    טריגליצרידים מעט גבוהים הם כנראה קשורים בערכי הסוכר(יש קשר בין שניהם,כשהסוכרת מאוזנת יותר אנו רואים לא אחת ירידה בטריגליצרידים).
    נכון,ערכי הטריגליצרידים גבוהים במקצת,הערך הרצוי ,(בעיקר אצל נשים!!!) הוא 150 ופחות
    אני מניחה שעם איזון קפדני יותר של הסוכרת (שחלק מזה כמובן זה גם אורחות חיים בריאים ונכונים-פעילות גופנית ותזונה נכונה!)המצב יכול להשתפר...אם לא....תחליטות ביחד את והרופא שלך מה לעשות
    בקשר לGPT מעט גבוה ,אם אין אף גורם ידוע (תרופות -עליה בשיעור כזה עשויה לנבוע משימוש בתרופות מסויימות -בעצם כל תרופה עשויה לגרום לתמונה כזאת, החל בסוגי אנטיביוטיקה שונים, תרופות נוגדות כאב כמו וולטרן ואתופאן, גלולות למניעת הריון ועוד), וירוסים שונים, הפרעות בבלוטת התריס ועוד)
    וכערך אחד מתוך מספר של כמה אנזימי כבד,לא מדאיג ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות
    לי
    14/01/2010

אני בשבוע שעבר התחלתי באב ראש בכיוון המצח ואחרי יומיים התחלתי להרגיש מין משהו מפריע בגרון ומפריע לנשימה ושיעול טורדני ואחרי עוד יום צרידות נוראית וקושי לנשום מעין משהו מפריע בגרון הלכתי לרופא נתנה אוגמנטין ואנלציות שלארובנט בודיקורט ומי מלח.יש לציין שאני ללא חום,אני כבר 6 ימים עם אנטביוטיקה היום הקול שלי חזר אך עדיין מרגישה שיעול ומשהו מפריע בגרון צורכת גם אריוס וסינגוליר לנזלת אלרגית ואסתמה קלהץאיך זה לא עובר מה זה ההרגשה הזו

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות

הוספת תגובה

• שולה

ד''ר סילביה נוסבאום
    15/01/2010

מה שנראה לי ,לפי התאור זה שחלק מהנזלת יורדת על הקיר האחורי של הגרון וזה מה שנותן את ההרגשה של אי נוחות שם וחלק מהשיעול .זה גורם כנראה לגירוי
    כאבי הראש הם כנראה (ביחד עם הנזלת שדיברתי עליה..) הצטברות של גודש ונזלת בסינוסים
    אני מבינה לפי מה שאת מתארת שאת מקבלת כטיפול.....את מטופלת מעל ומעבר...
    צריך לשמור על מעבר פתוח של האף ודרכי נשימה עליונות, ע"י קינוח האף, אירוס(אם זה מה שקיבלת,זה בסדר) אולי ספריי לאף(אלגרו)....אבל אני חושבת שצריך קצת סבלנות ,להקפיד על הטיפול ו....זה יעבור
    במידה והחום יעלה ,יש להתייעץ עם הרופא שלך
    כמובן, רפואה זה לא מתמטיקה ודברים יכולים להתפתח לא לפי התחזית שלי....אבל...עדיין לא נראה שהמצב קשה...
    תרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה