מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ידע כללינועם25/11/2009
שלום,
לבחור בן 23
שיש לו לחץ דם 130 על 60
ודופק 54
זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי25/11/2009הערכים תקינים. לחץ דם סיסטולי 130 נחשב תקין אך מתקרב לכוון יתר לחץ דם כך שיש לעקוב על לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתחגית25/11/2009
האם ניתן לשלב שילוב טיפול באיסולין עם כדורים?
ומאיזה מזונות כדאי להימנע כדי לשמור על איזון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי25/11/2009בהחלט משלבים כדורים עם אינסולין, בפרט כדורי מטפורמין. לגבי תזונה שאלי בפורום לתזונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט
אברהם26/11/2009להרבה חולים משלבים אינסולין עם כדורים
לגבי התזונה כדאי להתיעץ עם דיאטנית שתוכל להדריך בהרחבה רבה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה זה??..שושנה24/11/2009
רצית לשאול היום קרה לי מקרה שלא היה לי מעולם ,הייתי בקניון מדדתי בגדים בחנות פתאום הרגשתי שהנשימות הופכות להיות יותר מהירות ומין תחושת עילפון והנשימות מהירות מאוד והי ליי הזעה בגוף ממה זה יכול לנבוע?אחר כך שיצאתי מהקניון לאויר הפתוח ושתית מים זה עבר...ממה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי24/11/2009פעמים רבות זו תופעה ללא סיבה חולנית. האם היית מתוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שושנה25/11/2009לא הייתי מתוחה באותה עת אך כמה ימים לפני כן הייתי מעט מתוחה.יש לציין שהלכתי לקןפ"ח ומדדו לחץ דם וסיטורציה ואקגי והכל יצא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בדםאיציק24/11/2009
כיצד ניתן להוריד ערך סוכר הגבוה מ 100
(שהתקבל בבדיקת דם בצום)
ללא אמצעים תרופתיים לאדם בוגר בריא לא שמן ולא מעשן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת סוכר
ד''ר גרי בלומברג24/11/2009שלום, איציק
פשוט מאוד - לאכול פחות סוכר וקמח לבן. מומלץ לכולנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בקשר סחרחורתאביגיל23/11/2009
שלום רב
אני בת 57 לאחרונה אני סובלת מסחרחורת ונפילות הנירולוגית של בילנסון אמרה לי לעשות CT ראש לראות שמה קורה.
עשיתי וזה הפיענוח אם אפשר עזרה בזה ומה זה אומר. ועשיתי ב 2007 על אותו מקרה, ויצא תקין.
הפענוח CT ראש (גולגלת) לפני ואחרי הזרקת חומר ניגוד חוזר..
מודגם איזור היפודנסי 8 מ"מ המדולה משמאל, פחות בולט לאחר הזרקת ח.נ. (חתכים 2-11 ו 3-14)
איזור פריבנטריקולרי קטן בחומר הלבן מימין - שינוים איסכמים.
קו אמצע שמור. ללא דימום תוך גולגולתי.
הדגמה תקינה של החדרים, של הציסטרנות בבסיס ושל הסולצי על לשתי ההמיספרות.
אזורי האוכף התורכי ומסביב לו תקינים.
מערות האף, ארובות העינים ותוכנן ועמצות הפטרוזה כולל תעלות השמע הפנימיות כולן ללא ממצא.
סיכום :
1. איזור היפודנסי במדולה משמאל, לא מודגם מבדיקה קודמת מ 2007. ארטיפקט? ממצא אמיתי? לקרלציה עם תמונה קלינית.
2. איזור היפידנסי קטן פריבנטריקולרי מימין - ללא שינוי.
היום הייתי אצל הנירולוגית בחזרה והיא אמרה שזה יכול להיות אירוע מוחי קל לא ברור.
היא שלחה אותי לכמה בדיקות. אם אפשר עזרה מה כל בדיקה.
1. MRI מוח
2. MRA מוח
3. דופלר עוקרי צוואר.
אשמח אם תוכלו לעזור לי אני לא יודעת מה זה אומר כל בדיקה.
תודה רבה אביגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הדמיה
ד''ר גרי בלומברג24/11/2009שלום, אביגיל
MRI זה בדיקה שמשתמשת בשדה מגנטי לתת תמונה של איבר.
MRA זה בדיקה שמשתמשת בשדה מגנטי לבדוק כלי דם
דופלר הוא בדיקת אולטרהסאונד של כלי דם
הנוירולוגית מבררת את הממצא הקטן שיכול להיות שהוא אירוע מוחי ויכול להיות שהוא ללא שום משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיזוטרפיהגיל23/11/2009
שלום רב,
אני סובל מדלקת בכתף וצוואר תפוס,עשו לי היום בפיזוטרפיה במשך 20 דקות אלקטרוקטות .
לא זוכר את השם של המכשיר.לא גלים קצרים ולא אולטרסאונד.
במהלך ה5 דקות האחרונות חשבתי בלא טוב,ובמשך 5 שעות לאחר מכן.זרמים,כאבים,
ובייחוד סחרורות,מבקש לדעת האם האלקטרוקטות האלו מסוכנים לשימוש?
אני לא חולה לב חס וחלילה ולא עם פלטינה בגוף.
הפחיד אותי מאד הסחרורות שהיו לי אז ישירות אני חושב שמשהו לא קשורה ואולי אסור לי בכלל
שיעשו לי את המכשיר הזה כי זה יעשה נזק ללב או נזק לגוף.
אשמח לתגובה.
גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי23/11/2009איני חושב שהמכשיר מזיק. בעית הצוואר עצמה עלולה לגרום למה שהרגשת. התייעץ עם הפיזיותרפיסט על התופעות שחווית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת, איזוןמיטל22/11/2009
מהם סיכונים של סוכרת לא מאוזנת ומה טווח הזמן בהם נגרמים הסיבוכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי22/11/2009חולי סוכרת מסתבכים בבעיות כלי דם. בעיות כלי דם קטנים גורמות לנזק לכליות, לעצבים ולעיניים. בעיות כלי דם גדולים גורמות למחלות לב , כלי דם ברגליים ושבץ מוחי. איזון הסוכרת מפחית את הסיכון לבעיות כלי דם קטנים, ובספק את הסיכון לבעיות כלי דם גדולים. הפגיעה בכלי הדם קורית די מהר מתחילת המחלה אך הפגיעה באה לידי ביטוי לעיתים רק אחר כמה שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת, איזון
מיטל23/11/2009ואם הטיפול התרופתי גרם לחוסר פעילות של לבלב ולא מודעים לבעיה הזאת, פשוט נראה כאילו רמות סוכר לא מאוזנות , עד כמה זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי23/11/2009שאלתך אינה ברורה לי. איזה טיפול תרופתי גרם לחוסר פעילות בלבלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהחרד21/11/2009
לד"ר שלום רב,
אני בשנות ה20 לחיי,אני לא לוקח תרופות הרגעה,חודשיים לא עובד ומחפש עבודה.
סובל מחרדות מספר שנים.לאחרונה בשבוע אחרון אני לא מרגיש כבר את
המעמסה שבדרך כלל היתה לי בראש.הכאבי ראש והראש שהיה
טרוד.ומוטרד במחשבות.כאילו ריק.ואני אפילו לא יכול להכניס
מחשבות או זיכרנות של דברים שהיו או קראו בעבר.זה מקשה
עליי להעלות את זה.מצד אחד זה טוב כי אני כבר לא סובל
מהעומס שבדרך כלל היה לי בראש,במצב יום יומי.ומצד שני זה דבר נורא נורא
מוזר ומפחיד,שכבר חשוב אולי עוד מעט והראש שלי ימחק ותייכף
לא אזכור את השם שלי אולי אפילו.רוצה לדעת האם התסמין הזה
יכול להיות מקושר לחרדות ? האם נתקלת בדבר כזה אצל מטופלים? האם זה ידוע וזה טבעי שבנאדם חרד ירגיש זאת?
או שזה כבר שיגעון או בכלל מחלה אשמח בבקשה לתגובה.
פרופ' אליעזר קיטאי22/11/2009כנראה שגם תסמין זה קשור למצבי החרדה. כדאי להיות בטיפול נפשי מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת לא מאוזנת וחוסר באשלגןללי21/11/2009
שלום.אחותי בת 25.חלתה בסכרת בגלל שימוש ארוך בסטרואידים.מטופלת בכדורים.לאחרונה במכשיר הביתי ערכי הסוכר קיצוניים-40,150,350 וכו'..
אנחנו מודדדים לפי ההנחיות ובדקנו גם את המכשיר.
כמו כן חוסר באשלגן.
הרופא רוצה לאשפז.מה לעשות?לציין שערכי הסוכר בבדיקות דם ובשלושת חודשים אחרונים היות תקינים.ממה כול זה יכול לנבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי22/11/2009גם סוכר גבוה וגם ירידת אשלגן יכולים לקרות עקב שימוש בסטרואידים. האם עדיין מקבלת סטרואידים? אם כן יתכן והקפיצות בסוכר עקב קפיצות ברמות הסטרואידים. הרופא המטפל שמכיר היטב את המקרה אמור להנחות אותה מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש ברקה צד שמאלשוקי21/11/2009
בן 46 מזה שנתים כאב יומיומי בראש 24( שעות ביממה ללא הפסקה) ברקה צד שמאל בעוצמה משתנה לעיתים בעוצמה חזקה לעיתים פחותה ונסבלת. מתגבר בחשיפה לקור ולריחות (עישון בושם וכו)
התחיל ב -12/2007 (בסמיכות לשעורה עין שמאל לא נראה קשור) במשך 2008 נחלש עד לדרגת כאב 2 נסבלת ב-10/2008 שוב החריף (בסמיכות לכאבי בטרפז ובצוואר) יתכן וקשור לחלופי עונות במשך 2009 שוב הלך ונחלש כאשר ב-08/2009 יצר רושם שכמעט נעלם לחלוטין אך לצערי ב-10/2009 שוב חזר(ללא סמיכות לכאב אחר) בעוצמה חזקה(לא מלווה לא מגיב לאף משכח כאבים סטנדרטי (אופטלגין,אלגולזין,אדוויל,נרוסין).
מהלך רפואי
-------------
12/2007 ביקורת אאג תקינה+בקורת נוירולג תקינה טיפול בבלוקסל לא עזר המלצה ל-CT ראש לא בוצע.
10/2008 -בקורת חוזרת נוירולוג טיפול באינדוביס לא עזר המלצה חוזרת CT ראש .
11/2008 - CT ראש תקין ביקורת נוירולוג אחריו והפניה למרפאת כאב ראש
אבחנה מרפאת כאב ראש בלינסון:יתכן ומדובר על מעין HEMICRANIA CONTINUA לא הגיב ל -INDOVIS טיפול שהומלץ :
1.5 ליום lioresal
1.5 ליום depalept chrono
בהתיעצות עם יועץ של הקופה החלטתי לא לקחת כיוו שסובל ממערכת עיכול חלשה(מעי רגיז)
1. האם ניתן להסביר לי מה זה HEMICRANIA CONTINUA ממה נובעת והאם יש קשר בינה למגרנות רגילות שמהם אני סובל כבר 15 שנה.
2.מה האפשרויות טיפול חוץ מכדורים אותם לא מעונין לקחת
פרופ' אליעזר קיטאי22/11/2009האם בוצעה לך בדיקת שקיעת הדם? האם היתה תקינה? במידה ושקיעת הדם מוחשת צריך לשלול דלקת עורק הרקה אולם בד"כ זה לא נמשך שנתיים בלי לאבחן. איני מכיר את האבחנה שהזכרת. אפשרות לסיבת הכאב הינה לחץ עצבי למשל מחוליות הצוואר. אם מאתרים בעית חולית צוואר ניתן לטפל עי פיזיותרפיה למשל. אם אינך מעוניין בתרופות נסה רפואה משלימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלמידיהיוני20/11/2009
לד"ר שלום רב,
אני מגדל תוכי גדול שנמצא בתוך חדר בבית,היה לי חשד שהוא חולה בוצעה בדיקת קלמידיה לתוכי ויצא חיובי לקלמידיה,הויטרינר אמר לי לדווח על זה לרופא משפחה ויותר מזה לא אמר לי כלום.נתן לי הנחיות איך לטפל בתוכי.במהלך כשבוע אני סובל מכאבי ראש,כאבי שרירים,גרון וכאבים בבית החזה.בלי חום כלל.נבדקתי אתמול אצל רופא אף אוזן גרון שאבחן את האף שלי ואת הגרון כאלרגיה.את התשובה של בדיקת התוכי נודעה לי רק היום.רוצה לדעת האם זה מסוכן לבני אדם המחלה? איך מאבחנים אותה בבני אדם,האם כל בנאדם יכול להידבק או רק מי שנמצא בקבוצות סיכון וקשישים.מתי צריכים להידלק נורות רק ברגע שיש חום אז זה יכול להעיד על קלמידיה ולרוץ לרופאה או שגם כאבים כמו התקררות בלי חום יכולים להיות קלמידיה.
אשמח לקבל תשובה בתודה רבה
יוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי22/11/2009איזו כלמידיה בודדה מהתוכי? כלמידיה המועברת עי תוכים עלולה להדביק כל אחד. היא עלולה לגרום מחלה קשה בבני אדם עם מעורבות איברים שונים. למשל דלקת ריאות קשה. ללא חום גבוה הסבירות שנדבקת נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגיש חם ללא חוםדני20/11/2009
שלום ,
אני בן 31 , כבר כמעט שבועיים אני מרגיש שהגוף חם אבל אין חום.(מקסימום 36.8)
חזרתי מהודו לפני שבועיים עם כאב בטן , הרופאה הביאה לי כדורים נגד דלקת בקיבה.
יש לי ITP (מס' טרומבוציטים נמוך) , עשיתי בדיקות דם ולא היה משהו חריג.
מה יכול לגרום לגוף להיות חם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי20/11/2009גורמים הורמונליים ועצביים שונים עלולים לגרום תחושת חום, לא תמיד מדובר במצב חולי. לדוגמה עודף פעילות בלוטת התריס גורמת הרגשת חום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאן פונים במקרה של בעיה דחופה?משה19/11/2009
שלום
נניח וישנה בעיה דחופה בשעות הלילה לאן פונים חוץ מבתי חולים במקרה שגם אני מבוטח כללית למשל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי19/11/2009לכל קופה יש מענה של מוקדים לשעות הלילה. אני מניח שבאתר הכללית באינטרנט יש להם מידע על מוקדי לילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת גלוקוזאילנה18/11/2009
בת 63 מטופלת לכולסטרול
ליתר לחץ דם
בבדיקת הגלוקוז מהשבוע התוצאה - 119
בשנת 2006 2 תוצאות של -120 ו 127
בשנת 2007 הייתה תוצאה של 112
וכעת 119
שאלותי- האם אני נחשבת משויכת לקבוצת חולי סכרת? האם עליי לקבל טיפול תרופתי? באם חיובי איזה?
וכללית כייצד עלי לנהוג כעת ומה לעשות?
בתודה.
אילנה.
פרופ' אליעזר קיטאי19/11/2009119 נחשב קדם סוכרת. הטיפול עי פעילות גופנית רבה. יש להקפיד על תזונה דלת סוכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש חוסר ריכוז ותשישות נוראיתתמי18/11/2009
סובלת מזה כשבוע מכאב ראש ללא הפסקה שלא עובר גם עם כדור וסביב כל הראש
ותחושת חוסר ריכוז וחוסר יכולת לחשוב לגמרי ותשישות נוראית.
ביצעתי בדיקה לבלוטת התריס ולebv cmv ועוד בדיקות דם הכל היה תקין פרט
לgot 60 ו110 gpt אלקליין פוספטז 149 ldh תקין ggt תקין
ביצעתי צילום למערות האף ונמצא אוורור תקין
ביצעתי שוב תפקודי כבד במרווח של שבוע ועדיין אותה תוצאה
בינתיים יש הקלה בכאב הראש אבל עדיין תחושת תשישות וחוסר ריכוז וזיכרון
האם קיים וירוס שיכול לגרום לתחושות כאלו? אין לי סימפטומים אחרים כמו חום או צינון וגם לא היו? האם ישנן בדיקות נוספות שכדאי לבצע?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי19/11/2009וירוסים עלולים לגרום לדלקת בכבד מלווה בתשישות ועייפות. אפשר לשלוח בדיקת דם לאיתור וירוסים בגוף בפרט אלו של מחלת הנשיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)