מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש דבר כזה בדיקת דםשלום04/12/2009
לויטמינים מקבוצת B , ניאצין, ויטמין E
וויטמינים נוספים ?
המליצו לקחת ויטמינים? השאלה אם אפשר לבדוק שחסר ואז לדעת אם כדאי לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים
ד''ר גרי בלומברג05/12/2009שלום, שלום
איני יודעת מה ניתן לבדוק במעבדות פרטיות אבל בקופות החולים בודקים את מה שחשוב מבחינה רפואית.
ויטמין B12 כן נבדק (אבל הבדיקה לא כל כך מדויקת). חומצה פולית (ויטמין B 9 אם אני זוכרת נכון). שניהם קשורים לחוסר דם.
לגבי E וB אחרים - לא נהוג לבדוק.
אדם בריא שאוכל אוכל בריא ומגוון - כולל פירות וירקות טריים, מוצרי חלב וחלבון - לא זקוק לתוספי וטמינים או לבדיקת ויטמינים. במקרים שיש ספק אפשר לקחת בלי לבדוק, בכמיות סבירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ז"א לא מדוייקת B12?
שלום08/12/2009ויטמין B12 כן נבדק (אבל הבדיקה לא כל כך מדויקת)
עד כמה זה לא מדויק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת B12
ד''ר גרי בלומברג08/12/2009שלום, שלום
הבדיקה מראה חוסר שאין באמת חוסר אבל אם תקין, תקין. זה משום שבודק בצורה לא ישירה את הויטמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת מעבדהאילנה03/12/2009
שלום רב,
בבדיקת מעבדה קיבלתי את התוצאות החריגות הללו:
מה פירוש?
WBC 10.80 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)*
NEUTROPHILS 7.00 K/UL ( 1.80- 6.60) (.........)*
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת מעבדה
ד''ר גרי בלומברג03/12/2009שלום, אחלנה
לתוצאות כאלו יש כמה אפשריות - זיהום בגוף, הריון, טעות מעבדה. אין משמעות לבדיקה אם אין לך תלונות של מחלה זיהומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת לילדהטליה02/12/2009
את בתי בת ה9 רוצים להעביר לאינסולין לנטוס -מאיזה גיל אפשר האם היא בגיל המתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופ' אליעזר קיטאי02/12/2009מגיל 6 שנים אפשר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שתן כלליתשירלי02/12/2009
שלום רב,
אודה על פענוח בדיקת השתן הרצ"ב. מה פירוש בהערה גושי ליקוציטים:
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
- mg/dL NORMAL GLUCOSE - U STRIP
- mg/dL Negative BILIRUBIN- U STRIP
- mg/dL Negative KETONES- U STRIP
- 1.014 SPECIFIC GRAV-U STRI
- mg/dL Negative PROTEIN- U STRIP
- Negative NITRITE- U STRIP
- /µl 500 LEUCOCYTES - U STRIP
- /µl Negative ERYTHROCYTES-U STRIP
- mg/dL NORMAL UROBILINOGEN-U STRIP
- 7.0 PH- U STRIP
1 - 40-50 בשדה LEUCOCYTES-SED
- בודדים ERYTHROCYTES-SED
פירוט הערות
מציין הערה
1
ף יש מספר גושי לאוקוציטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופ' אליעזר קיטאי02/12/2009הבדיקה מחשידה לקיום זיהום ודלקת בדרכי השתן. אם יש בעיה בהטלת השתן צריך לטפל באנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלדול העצםקובי02/12/2009
היי,
שמי רחל ואני אני בת 53. בשנים האחרונות חל אצלי דלדול העצם והופנתי על ידי הרופא לקחת כדורי סידן כגון : פוסילן + ויטמין d + מינרלים. יש לציין כי אני בשלב ממש התחלתי של דלדול העצם
שמעתי על זריקה שניתן לקבל אחת לשנה כאלטרנטיבה לכדורים, האם הזריקה דומה בהשפעתה לכדורים , מהן תופעות הלוואי של הזריקה, מאיזה גיל מומלץ לקבל אותה
רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי02/12/2009הזריקה נקראת ACLASTA. הזריקה ניתנת למי שיש לה אינדיקציה לקחת כדורי פוסאלאן, לקחת במקום הפוסאלאן. הזריקה עלולה לגרום הרגשה כמו שפעת לאחריה. אינה מומלצת כאשר יש בעיה בתפקוד הכליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
קובי03/12/2009אתה ממליץ לקחת את הזריקה או להמשיך בטיפול של הכדורים ?
אינני סובלת מבעיית כליות.
יש לציין כי אני פעילה ספורטיבית 2 - 3 פעמיים בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
קובי03/12/2009הבנתי שלפוסאלן יש השפעה עד 5 שנים, דהינו משך הטיפול בו הוא בתקופה של 5 שנים ותו לא, ובמידה ואמשיך מעבר ל5 שנים אין השפעה.
האם זה נכון ? אם אני אמשיך לקחת פוסאלן מעבר ל5 שנים תהיה השפעה לכדורים על דלדול העצם או לא ?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי03/12/2009בלי להכירך איני יכול לתת לך המלצה מעשית. אם מדובר כמו שכתבת בבעיה קלה התחלתית יתכן ובכלל לא הייתי ממליץ פוסאלאן או אקלסטה. ההשפעה של פוסאלאן אחרי שמפסיקים אותו לאחר 5 שנים נשארת בתוקף גם בתום 10 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות חולשה הפרעות ראיה ועודחגית01/12/2009
מזה מעל שנה אני סובלת מחולשה קשה חוסר כח לעמוד על הרגליים עייפות מוגברת בחילות קבועות והכי נוראה סחרחורות קשות כמו כן החלו לו הפרעות בראהי לעיתים טישטוש ראיה כהה,כמו במעבר מאור לחושך ולעיתים נקודות אור בשדה הראיה,ערכתי בדיקות שונות :דם ,CT,אקו לב וברוך השם הן יצאו תקינות,האם זה ייתכן כי מדובר בחרדה עם סימפטומים כאלה חריפים?וכי זה לא חולף ?
למי אוכל לפנות לייעוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/12/2009בין שאר הסיבות לתסמינים שכאלה גם גורמים נפשיים עלולים להיות הגורם ולכן רופא המשפחה צריך לשקול האם להציע לך הערכה אצל מומחה לבריאות הנפש. יתכן ויש לך תסמונת העייפות הכרונית, שהיא כנראה נגרמת מגורמים לא נפשיים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי....תודה רבה.
חגית02/12/2009איך אפשר להבחן זאת,היום הגעתי למצב של בילבול,לעיתים אני מרגישה ניתוק ותחושות מוזרות נוספות,רופא אומר שזה חרדה,אך אני מרגישה כי הדיאגנוזה לא נעשית במקצועיות ,האם תוכל להמליץ לי לאיזה רופא לפנות להתחיל בירור מסודר?כמו כן איך מאבחנים תשישות כרונית ואיך ניתן לטפל בה,אני סובלת!
תודה על התשובה ועל המפעל התנדבותי היפה שאתה עושה,יישר כח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי02/12/2009לתשישות כרונית אין בדיקת מעבדה או צילום המוכיחים אותה. האבחנה נעשית לפי הסימפטומים וכאשר כל הבדיקות לא מובילות לגורם אחר. לגבי חרדה אבחון מקצועי יותר נעשה ע"י רופאי בריאות הנפש. איני רשאי לתת במסגרת זו המלצות על רופא זה או אחר. אחת האפשרויות שיש לשקול היא לנסות חודש חודשיים טיפול בתרופה ממשפחת SSRI שטובה גם כנגד חרדה וגם כנגד עייפות כרונית. אם יהיה שיפור הרווחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרכבי ספירת הדם וירוס או חיידקאמא01/12/2009
היי
בני בן 2.5 עם חום ושיעול משבת ( השיעול כבר חודש לערך), הרופא זיהה דלקת ריאות ונתן אנטיביוטיקה, היום רופאה אחרת אמרה שאולי וירוס ולהפסיק אנטיביוטיקה . להלן ספירת דם מהיום אשמח אם אדע האם להמשיך אנטיביוטיקה או לא.
13.0- 5.0 K/ul 11.2 WBC
5.30- 4.50 M/ul 4.39 RBC
16.0- 13.0 g/dl 12.2 HB
49.0- 37.0 % 34.9 HCT
31.0- 26.0 pg 27.8 MCH
36.7- 33.0 g/dl 35.0 MCHC
16.0- 11.0 % 12.7 RDW
98.0- 78.0 fL 79.5 MCV
60.0- 40.0 % 55.8 NEUT%
50.0- 35.0 % 31.4 LYM%
12.0- 2.0 % 11.1 MONO%
7.0- 0.0 % 1.3 EOS %
2.0- 0.0 % 0.4 BASO %
8.0- 1.5 K/ul 6.2 NEUT.abs
6.5- 1.5 K/ul 3.5 LYMP.abs
1.0- 0.2 K/ul 1.2 MONO.abs
0.6- 0.0 K/ul 0.1 EOS.abs
0.1- 0.0 K/ul 0.1 BASO abs
450- 150 K/ul 371 PLT
13.0- 4.0 fL 9.9 MPV
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/12/2009הספירה אינה יכולה להצביע במקרה זה האם חיידק או וירוס. הסבירות שזה לא חיידק גבוהה בעיני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לקבלת אנטיביוטיקה לעיתים קרובובתי01/12/2009
שלום
תודה על התשובה,לא עורכים לי בדיקות פשוט ,כי ממש רואים מוגלה בגרון,שאלתי הנוספת,היא האם זה מזיק לגוף כל כמות האנטיביוטיקה שנותנים לי,ערכו לי צילום ריאות עדין אין תשובה ,אבל כשאני משתעלת חזק יוצא לי קצת דם בליחה מה זה אומר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/12/2009בקשי לבצע תרביות משטח גרון. אנטיביוטיקה לא מזיקה לגוף אך יוצרת מצב של חיידקים הרוכשים עמידות כנגד אנטיביוטיקה. קצת דם בליחה אחר שיעול בד"כ נורמלי למצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת C4מישהו30/11/2009
שלום,
אני בת 54, סובלת לאחרונה מרמות לחץ דם גבוהות, ורמות כולסטרול וLDL גבוליות גבוהות.
ביצעתי בדיקות דם, ביניהם בדיקת C4 שניתנה לי בעקבות תלונות לפני זמן מה עם כאבים לסירוגין בפרקי כפות הידיים.
תוצאת בדיקת C4 שקיבלתי היא 39.1 mg/dl (ערכי נורמה 10 - 40)
האם הערך שעלה בבדיקה אינו גבולי / גבוה?
האם מעיד על מצב של מחלה?
יש לציין CBC, CRP, C3 ו RF תקינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי30/11/2009אין משמעות לתוצאת C4 שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באנטיביוטיקה לעיתים קרובותבתי30/11/2009
שלום
בת 42 מאז שאני זוכרת את עצמי סבלתי מילדות מהגרון,לא משקדים נפוחים פשוט דלקות גרון כל הזמן יש זמנים טובים,שיש הפוגה של כמה חודשים בין דלקת לדלקתח ויש פשוט תקופה כמו עכשיו שאני פשוט מוצאת את עצמי מסיימת 3 פעמים טיפול של מוקסיפן פורטה ולא עוזר לי. הגרון תמיד כואב אדום,החליפו לי כרגע לאוגמנטין,אני סובלת ממעי רגיז ומאד קשה לי לקחת את התרופה הזו שגורמת לגירוי יתר של המעי,שאלתי איזה תחלופה יש לי למי עלי לפנות? אני פוחדת שמא יש לי כבר התפתחות של סרטן בגרון עקב כל הדלקות,כרגע אני מאד מקוררת עם שיעול וליחה לא יפה ערכו לי צילום ריאות מחכה לתשובה בבקשה הסבר לי מה עלי לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי30/11/2009האם בכל פעם שיש לך בעיה בגרון יש הוכחה במשטח לגורם חיידקי. אם לא, יתכן שבכלל אין לך זיהום חיידקי ואין טעם באנטיביוטיקה. מוקסיפן פורטה אינה תרופה מומלצת בדלקות גרון. אוגמנטין מומלצת אם יש הוכחה לנשאות החיידק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן אפשר למצוא מידע על חיסון גרדסינועה29/11/2009
גרדסיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי29/11/2009באינטרנט יש מלא מידע על החיסון. אם יש לך שאלות ספציפיות עליו נשמח לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולג'ניה28/11/2009
שלום רב,
השאלה שלי היא לגבי אבי, בן 59.
כבר מספר שנים, אבי סובל משיעולים.
השיעולים מתחילים תמיד בתחילת החורף ונמשכים לכל אורכו.
הם מופיעים בעיקר לקראת הערב והלילה.
מדובר בשיעול יבש, ללא ליחה. גורם לקשיי נשימה ויש גם קצת נזלת.
בהתחלה ניו לטפל בשיעול בעזרת סירופים שלא עזרו.
הוא עשה כמה צילומי רנטגן שיצאו תקינים.
שלחו אותו לבדיקות אלרגיה ואכן גילו אלרגיה לשערות כלב ואבק.
להוריי יש כלב כבר 15 שנה.
תרופות נגד אלרגיה עזרו בהתחלה ואח"כ הפסיקו לעזור.
היום אבא שלי משתמש באינהלטור באופן קבוע בתקופות שבהן הוא משתעל, ברמה יומית.
התרופה שהוא מכניס לאינהלטור נקראת אירובנט.
האינהלטור אכן עוזר, אך זהו פתרון להתקף שיעול ולא לבעיה עצמה.
שאלתי היא: אילו בדיוקת נוספות כדאי לבצע, למשל אבחון אסטמה? לאיזה רופא מומחה כדאי לפנות - רופא ריאות? או דווקא אלרגולוג? האם השימוש באינהלטור ממכר ויכול ליצור תלות?
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי29/11/2009שימוש באינהלטור אינו ממכר ואינו יוצר תלות. אם לא בוצע כדאי לבצע בדיקת תפקודי ריאות בכוון של אסטמה. צריך לוודא שאינו מטופל בדרך קבע בתרופות הגורמות שיעול. אם הוא סובל מצרבות או הרגשת חזרת אוכל אחר ארוחות יתכן שיש לו רפלוקס מהושט וגם נקודה זו צריך לברר. כדאי גם לשלול סינוסיטיס כרונית. רופא המשפחה אמור לרכז הבירור ולהתייעץ לפי הצורך עם מומחים כגון רופא ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוגלוקימיהזהר28/11/2009
אני משתמשת ב-NPH וסבלתי לא אחת מהיפויים,
האם יש אינסולינים איתם הסיכוי לכך נמוך יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי29/11/2009האינסולינים ארוכי הטווח החדשים כגון לאנטוס גורמים היפו בשיעור נמוך יותר מאינסולינים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגי אינסולין
דנית01/12/2009אכן NPH נחשב ככזה שאיתו הסיכי להיפויים גבוה יותר בהשוואה לאינסוליני ארוכי טווח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dימימה27/11/2009
אנו גרים כבר שנתיים בפריז. אנו כנראה נישאר שנתיים-שלוש נוספות. מאחר ואין הרבה שמש, בעיקר בחורף, האם כולנו צריכים לנטול כדורי ויטמין D, או רק הילדים? הגילאים שלנו הם
40 ו-9,6. עד כמה עלולה להיות הפגיעה בעצמות או באיבר אחר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי29/11/2009בארץ ויטמיןD בשגרה מומלץ רק לתינוקות בשנה הראשונה ולמבוגרים בגיל הקשיש. איני יודע מה ההמלצות השגרתיות בצרפת. אם יש שם בעיה כללית אז כולם צריכים לקחת ויטמיןD.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי שבגללנ26/11/2009
תרופה בשם ריספרדל 1.5 מיליגרם במשך שנה
יגרם tartive dyskinesia
התרופה יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך זה?
יש לציין שמאז לקיחת התרופה ישנם טיקים של מצמוצים..הרופא אומר שזה עובר שמפסיקים.
האם זה אומר שהיא כבר גרמה לזה חלילה?
פרופ' אליעזר קיטאי27/11/2009תופעות לוואי מתרופות בדרך כלל הפיכות ולא קבועות.
הייתי מציע להפנות השאלה לפורום פסיכיאטריה של BEOK כדי לקבל תשובה
מפסיכיאטר מומחה, יש לו יותר נסיון עם TARDIVE DYSKINESIA מאשר לרופא
משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)