מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חומצה פולית ונשירת שיער?ר.14/01/2010
בחור בן 22 עם נשירת שיער והפרעות שונות בעור.
בדיקת חומצה פולית הראתה 3.2 כשהערך המומלץ הוא מעל 5.4
שאר בדיקות הדם הרגילות בסדר.
מה צריך עוד לבדוק והאם יש קשר בין הדברים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד''ר סילביה נוסבאום14/01/2010בגדול ,יש לבדוק אם מדובר בחוסר דם או הפרעה בתפקוד של בלוטת התריס
סיבות אחרות יכולות להיות חילוף עונות ,מצב של דחק ממושך ,דיכאון....
יש גם לברר את עיניין ההתקרחות המוקדמת במשפחתך....
אני לא הבנתי למה התכוונת כשאמרת בעיות שונות בעור....
האם אתה מקבל איזושהי תרופה.?
בעיניין של חומצה פולית ,אכן מדובר בגבול תחתון ...אולי תוספת של חומצה פולית מתבקשת ...אני לא בטוחה שזה יפתור את הבעיה אבל כדי לנסות ...זה לא מסובך ולא דורש הרבה
אם אין סיבה של חסר כלשהו ,אם אורות חייך בריאים (פעילות גופנית ותזונה נכונה ) והבעיה ממשיכה להטריד אותך,יש היום תכשירים שיכולים לעצור את הנשירה..אפשר לנסות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקיםמירי14/01/2010
שלום,
אני כבר חמישה ימים סובלת מכאבי ראש חזקים בצידי הראש, מעל האוזניים. בנוסף אני מרגישה שאני לא שומעת טוב.
אני גם מצוננת והאף שלי סתום, אבל מעולם לא התלווה לצינון כאב ראש כזה.
אין לי חום, אלא להפך- 36.5 למרות שתמיד יש לי 37.7
הלכתי לרופאה, היא נקשה לי על המצח ושאלה אם זה כואב ומאחר שזה לא כאב היא הביאה לי רק אקמול צינון.
אומנם בבית נקשתי לעצמי בצידי הראש ומאוד כאב לי.
מה זה יכול להיות? והאם כדאי לגשת שוב לרופא?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר סילביה נוסבאום14/01/2010כאבי ראש הם תסמין שכיח במחלה וירלית ..מה שהרופאה בדקה זה כנראה אם יש סימנים של סיבוך,האם מדובר אולי בסינוסיטיס... מאחר שלא הייתה רגישות ...(אני תקווה שבדקה עוד כמה סימנים המכוונים לסינוסיטיס..) החליטה על אקמול צינון שיש בו מרכיב שמשפיע על הגודש באף ומורד את הסיכון להתפתחות הסינוסיטיס
אם התמונה לא תשתנו בימים הקרובים יש בהחלט מקום לבדיקה נוספת..
האם נבדקו האוזניים? ירידה בשמיעה יכולה להופיע כחלק ממחלה ( וירלית או לא)כשיש גודש באזור אך-אוזן-גרון ,יש ירידה בשמיעה לפעמים
אם יש רק ירידה בשמיעה ולא חוסר מוחלט..אין מה לדאוג
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה (:
מירי14/01/2010הוסרה דאגה מלבי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר סילביה נוסבאום14/01/2010אז הרבחתי היום את לחמי !!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סמוי ונטילת ברזל!!!בת 2613/01/2010
בוקר טוב ,
למה אסור לקחת כדורים שמכילים ברזל החל משלושה ימים לפני איסוף הדגימה הראשונה ועד לאיסוף הדגימה האחרונה ?
ואם עושים את הבדיקה בזמן לקיחת הברזל (והתוצאה תהיה חיובית 6/6 ) אז הבדיקה לא אמינה ?!!
ואם זה כן אסור לקחת את הברזל , אז למה באישפוז עושים את הבדיקה ונותנים 3 כדורי ברזל ביום ואפילו יש מקרים שנותנים עירויי ברזל ביום הבדיקה ?
זה ממש חשוב לי וממש מדאיג אותי , ולכן בבקשה ... תענה לי !!!
תודה והמשך יום נפלא ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי13/01/2010שימוש בברזל עלול לגרום לבדיקה חיובית אצל חולה שאין לו דם בצואה, דבר שיביא להמשך בירור מיותר אצל אותו חולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם סמוי ותכשירי ברזל
ד''ר סילביה נוסבאום13/01/2010יש חושבים שתכשירי ברזל יכולים להטעות את מבצע הבדיקה עקב הצבע ירוק כהה או שחור של ברזל המופיע בצואה.
בקשר לביצוע אותה בדיקה בבתי חולים(צואה לדם סמוי) בלי הכנה ללא תכשירי ברזל...האמת היא שאני לא יודעת.....אני יכולה לשער אחת משתיים...או שלא מבצעים את הבדיקה הספציפית הזו(למה שלא יבצעו קולונוסקופיה.?)..או שאם עושים אותה, בטח משתמשים בשיטה אחרת ....אבל זו רק השערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד''ר סילביה נוסבאום ,
בת 2614/01/2010בהתחלה תודה על תשובתך ,
אני כן עשיתי את הבדיקה הזאת באישפוז במחלקה פנימית בב"ח .
עשיתי אותה ארבעה פעמים באותו אישפוז ....
הסיבה לביצוע הבדיקה היתה בגלל אנימיה מחוסר ברזל שנאלצתי לקבלת 5 מנות דם ,...
שם עברתי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה שלא הראו מקור הדימום ...
ולכן בקשו ממני לעשות בדיקת צואה לדם סמוי ...
הם היו נותנים לי 3 כדורי ברזל ביום ולא בקשו ממני להפסיק .... אבל במרפאה שבקהילה דווקה רופא המשפחה בקש להפסיק את נטילת הרזל כמה ימים לפני ועד סיום הבדיקה ...
את האמת , נראה לי שזה מאוד טיפשי מצד הרופאים בב"ח , כי כל התוצאות היו חיובי ואמרו לי שאני מדממת ממערכת העיכול ... אז , אני לא יודעת , האם אני כן מדממת או לא !!! ואיך אפשר לדעת בוודאות ?!!! האם יש איזשהי בדיקה לגלות שאני מדממת ממע' העיכול ?!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר סילביה נוסבאום14/01/2010יתכן שבבתי חולים משתמשים בשיטה שונה לבדיקת צואה לדם סמוי(לא רוצה לחשוב שהמבצעים של הבדיקה שם הם יותר טובים!!!),הרי יש כמה שיטות לבדיקה זו
כתשובה לשאלתך השניה ,בהחלט יש עוד מספר בדיקות שניתן לבצען ...אין לי ספק לרגע שאם תפני אל רופא שלך הוא יכוון אותך למה שצריך לעשות...מה שחשוב ,הוא כבר התחיל לעשות את זה..
אני מבינה שלא פשוט לשמוע שאת מדממת וזהו............לכי תתמודדי עם זה ....
תפני אל רופאך וסמכי עליו...
תחזרי אלינו אם יש לך שאלות נוספות
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לי- אינסוליןיוחאי12/01/2010
בסוכרת מסוג 2 אינסולין יכול להיות הטיפול הראשוני במקום כדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת סו2
ד''ר סילביה נוסבאום12/01/2010כן,בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל שומניםדן12/01/2010
בן 50 ברקע mvp ותופעת פעימות מוקדמות
מטופל ל- י.ל.ד. טריטייס קומפ 2.5
טריטייס 2.5
לכולסטרול- סיבסטטין 10
מיקרופירין 0.75 עקב היצרות 25% בקרוטיס ימני
אומפרדקס 20
בדיקת כולסטרול לפני חצי שנה הייתה-cholesterol 148
טריגליצרידים 105
hdl 54
ldl 73
בבדיקת פרופיל שומנים מהשבוע התוצאות הן-
186 cholesterol
טריגליצרידים 128
hdl 63
ldl 97.2
רוצה לציין כי לא שונתה התזונה משמעותית
בעיקר מזון צימחוני בשר ממש נדיר
בכל זאת חלה עליה בשומנים, מה עליי לעשות, מה ניתן לשנות, כייצד לנהוג עתה,?
מה משמעות השינוי הזה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל שומנים
ד''ר גרי בלומברג12/01/2010שלום, דן
למרות העליה הקלה בכל השומנים - כולל עליה בכולסטרול הטוב (HDL) - הערכים האחרונים עדיין תקינים.
יכול להיות שבימים האחרונים לפני הבדיקה אכלת יותר שומנים?
איך שלא יהיה הבדיקות עדיין תקינות ואין צורך בתוספת טיפול.
אם בבדיקות הבאות עדיין יש נטיית עליה - כדאי לעשות הערכה מחדש של הדיאטה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות והשמנהנולה11/01/2010
שמעתי מחברה שגלולות למניעת הריון יגרמו לי להשמין ואני לא רוצה אבל אני רוצה לקחת כדי להגן על עצמי מהריון .. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות והשמנה
ד''ר סילביה נוסבאום11/01/2010לא הוכח ע," מחקרים קשר ישיר בין גלולה למניעת הריון והשמנה
לשמור על אורחות חיים בריאים ומאוזנים זה הבסיס לאיכות חיים
אם תשלבי בין תזונה נכונה ופעילות גופנית אין לך סיבה לדאוג
בהצחלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון!
תמי14/01/2010אני משתמשת כבר 3 שנים למשל בפמינט ובכלל לא השמנתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי כדוריות אדומותבת 2611/01/2010
מהי בדיקת "מיפוי כדוריות אדומות מסומנות" ? ולמה מבצעים אותה ? מהי מגלה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד''ר סילביה נוסבאום11/01/2010
בבדיקה מוזרק דרך הווריד, חומר נשא לא רדיואקטיבי שנצמד למעטפת של כדוריות הדם האדומות. לאחר כ – 20 דקות מוזרק איזוטופ שנוטה להצמד לחומר הנשא שהוזרק קודם לכן. בצורה זו האיזוטופ נצמד לכדוריות הדם האדומות ופולט קרני גאמא הנקלטות במצלמה המיוחדת
מבצעים את הבדיקה כדי לעשות אבחנה מבדלת בין המנגיומה(גידול שפיר על בסיס כלי דם) לבין תהליך תופס מקום אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבל , מה זה קשור לאנימיה ?!!!
בת 2612/01/2010כן , מה זה קשור לאנימיה מחוסר ברזל באופן מובהק ?!
הבדיקה הזו כדי לברר למה יש אנימיה מחוסר ברזל אם גסטרו' , קולו', קפסולה , CT בטן ,מיפוי ע"ש מקל כולם תקינים עם בדיקת צואה ל-FOBT חיובי בכל שלושת הבדיקות ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי ואנמיה מחוסר ברזל
ד''ר סילביה נוסבאום12/01/2010זה קשור ועכשיו אני מבינה ...
כשלא ניתן לגלות מקור לדימום ע" בדיקות שהזכרת,משתמשים בבדיקה זו עקב היכולת שלה לגלות מקור דימום ,בעיקר בחלק ההתחלתי של מעי הדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיטל11/01/2010
סובלת מספר ימים מצינון וכאב גרון וחום גוף נמוך מהרגיל 36 על מה מעיד חום גוף נמוך והאם צריך לפנות לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי11/01/2010חום גוף נמוך אצל אנשים שבד"כ בריאים אינו מעיד ברוב רובם של המקרים על מחלה. על פי רוב כאשר מבררים את הטמפרטורה המדוייקת רואים שהיא בכלל בתחום הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRIשמואל10/01/2010
שלום דר אני מבקשה לדעת תוצאות של בדיקת MRI רוש 1 מוקדים בעלי אות גבוה ב T2 בספלנום של קורפוס קלוזום משני הצדדים ובחומר הלבן באונות הפיריאטליות מאחור ובאונות האוקסיפיטליות 2 תהליך תופס מקום בסינוס הקברונוזי משמאל שנצבע היטב עי חומר ניגוד [הממצא מתאים למניגיומה] דר בבקשה הסבר לגבי שני המימצעים [הגיל שלי 45 סובל מי מחלת NF1 ]תודה
פרופ' אליעזר קיטאי11/01/2010אי אפשר לתת תשובת בדיקת הדמיה במנותק מהרקע הקליני ולכן רצוי שהרופא המטפל יתן לך הסבר. על פניו מתשובת רופא ההדמיה איני סבור שיש ממצאים מדאיגים אך הסבר מדויק כאמור כדאי לקבל מהרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענידת תיליון העשוי מפיוטר מסוכן?אלכס10/01/2010
אני רוצה לדעת אם ענידת תיליון העשוי מפיוטר ללא עופרת מזיקה לגוף?
פרופ' אליעזר קיטאי10/01/2010איני מכיר את הנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם מי אפשר להתייעץ בנושא?
אלכס10/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי11/01/2010הסבר לי מהו פיוטר ומה לדעתך הסיכון בו ואנסה לבדוק הנושא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
אלכס12/01/2010פיוטר הוא סגסוגת מתכתית, שעשויה בדרך כלל מ-85 עד 99 אחוז בדיל, 1 עד 4 אחוז נחושת, המשמש כמקשיח, עם תוספת של עופרת לדרגות הנמוכות של הסגסוגת, שיש להם גוון כחול. באופן מסורתי, היו שלוש דרגות איכות של פיוטר, שנועדו לשימושים שונים, למשל לתכשיטים וכלי שולחן. המשתנה ביניהם היה אחוז החומרים בתערובת. בתערובות מודרניות מערבבים בדיל עם נחושת, אנטימון ו/או ביסמות, בניגוד לעופרת.
--
הבנתי שכאשר נחושת מתחמצנת היא עלולה להזיק לגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי12/01/2010תודה על ההסבר. למדתי באמצעותך דברים. הנושא אינו ממש בתחום עיסוקי אולם למיטב ידיעתי וגם הצצתי קצת במאגרי מידע תכשיטי נחושת אינם מזיקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדיכאוןהראל10/01/2010
אני תוהה איך בדיוק פועלת ויפאקס XR שאינה גורמת להשמנה או ירידה בחשק מיני
פרופ' אליעזר קיטאי10/01/2010ויאפקס פועלת להעלאת כמות נוראדרנלין בסינפסות. איני מכיר הסבר בדוק מדוע אינה משמינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הראל14/01/2010בררתי והבנתי שהתרופה פועלת על שניי מנגנונים -זה יתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי15/01/2010לעיתים יש מקרים שהתרופה הפועלת רק במנגנון אחד לא הספיקה והשילוב של פעילות ב 2 מנגנונים עוזר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהחגי10/01/2010
לאחר שפיתחתי הרפס באיבר המין הרופא עור שלח אותי לעשות בדיקות בינהן:
ebv vca_igG (נורמה מ20-0.01)תוצאה 83
ebv vca_igM (נורמה 20-0.01) תוצאה 14
cmv Ige-negative
toxoplasma igG תוצאה 0.0
toxoplasma igM-negative
מה זה אומר?
האם יכול להיות שאני נשא של וירוס ebv?
כמו כן עלי לציין שבבדיקות של הרפס יצא ל:
herpes hsv Ige 1 high positive
herpes hsv Ige 2 negative
herpes hsv 1+2 Ige negative
ובבדיקות הכלליות יצא לי gpt(alt) 45 שהנורמה היא בין 41-3 וgot)ast)25 שהנורמה היא בין 40-3
פרופ' אליעזר קיטאי10/01/2010לדעתי שאלתך לא הגיעה בשלמותה. אינך נשא EBV. אין כזה דבר. בעברר נחשפת לוירוס זה ורכשת חיסון כנגדו. GPT 45 נחשב כתקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש רק בערב.קרן09/01/2010
שלום,
אני סטודנטית בת 26, בריאה בדר"כ ולא סובלת משום תופעה כרונית.
מדי ערב בשעות הערב המוקדמות אני חשה בכאבי ראש חדים, ממוקדים, באיזור של קדמת המצח. לעיתים הכאב מתפשט ותסמיניו דומים במקצת לזו של מיגרנה קלה- בינונית. הכאב חולף לעיתים רק לאחר מספר שעות. כיצד ניתן לטפל בבעיה? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/01/2010כדאי לפנות לרופא המשפחה ולנסות לאפיין את טיב הכאב וסיבתו. בהתאם לכך גם ההמלצה לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן (ד"ר סלבייההמאם המאם09/01/2010
יש לי תור אצל רופא גסטרו בעוד שבועיים.בשבועיים הנ"ל אפשר לקבל אמפורדקס פעמיים ביום ומקסופין שלוש פעמים ביום עד שאני אפגש עם רופא גסטרו.אולי זה חיידק למשל,,,,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
ד''ר סילביה נוסבאום10/01/2010גם אם מדובר בחיידק הטיפול הוא לא רק מוקסיפן ,לכן רצוי ,אם כבר,להמתין ליעוץ של הגסטרואנטרולוג....אחרת הטיפול הוא חלקי בלבד........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןהמאם המאם09/01/2010
יש לי כאבי בטן באיזור העליון,עם קרינה לגב.איזור הכאב מרגיש אותו כחם.גם כן מרגיש את הבטן נפוחה.לחץ בחזה.
בזמן שאני שואף את המריא מהגרון למטה אני מרגיש כמו כדורית קטנה שנתפסת בגרון או בלוע.וזה נותן לי חוסר נשימה.
מה דעתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סילביה נוסבאום09/01/2010חסרים לא מעט פרטים ...גיל,מחלות רקע,תרופות,זמן משך התסמינים ,מה מקל/מה מחמיר את התסמינים...ובטח יש דברים שלא חשבתי עליהם
.אבחנה מבדלת של תלונותיך היא ארוכה..
בגדול ,יכולה להיות בעיה של מערכת עיכול(חיידק בשם הליקובקטר,לקיחת תרופות עם השפעה על קיבה...
יכולה להיות נזלת היורדת על הקיר הפנימי של הגרון
יכול להיות מצב של סטרס שגורם להפרשת יתר של חומציות הקיבה או תחושה של חוסר אוויר
ועוד ...
תחזור עם יותר פרטים ,אולי אצליח להיות יותר מדוייקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך יעוץ
המאם המאם09/01/2010אנ י בן 35 בריא בד"כ מזה כשלוש חודשים סובל מכאבי ראש לוחצים .הכאב מלווה באי שיווי משקל תחושה של חסימת אוויר נימול בידיים.במהלך החודשיים האחרונים עברתי ct מח ,ct צוואר בירור א.א.ג. בדיקות דם בדיקת עיניים בדיקת אוטונוירולוגיה הכל מדווח כתקין.
חוץ שיש לי פריצת דיסק בצוואר .
אני מקבל באופן קבוע אולטרוליט.ובתקופה האחרונה התחלתי לקחת איתופן ביחד עם לוסיק.(צוואר)
לפני שבועיים התחלתי להרגיש בכאבים בבטן באיזור העליון הכאב הוא חם נפוח מקרין לגב.
אתמות והיום אני מרגיש שיש משהו בבולטת התריס .מרגיש משהו כמו כדורת בלוע התחתון תפוס .וזה נותן לי להרגיש בחוסר נשימה.
אני מבולבל אולי זה בולטות תריס למשל .
האם בולטות התריס עושים כאבים בראש
אני מודה לך אם תעני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן
ד''ר סילביה נוסבאום09/01/2010לא נראה לי שיש לבלוטת התריס תפקיד במה שאתה מרגיש
יתכן שרוב התסמינים הם עקב הטיפול באטופן שיכול להשפיע על הקיבה ,למרות הטיפול בלוסק(אולי המינון של לוסק לא מספיק?)הכאב בבסיס הלוע יכול להיות גם הקרנה של כאב ברום הבטן
המלצתי היא לנסות לעלות במינון הלוסק (אפשר לקחת פעמיים ביום,בוקר וערב,כ20 דקות לפני ארוחה)תנסה את זה למספר ימים ואם אין שיפור,תחזור אלי
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)