מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמן שקדים - בפה האם זה רעיל או לא?דביר12/12/2009
לד"ר שלום רב,
רוצה לדעת בבקשה אם שמן שקדים זה רעיל או לא,קניתי אתמול שמן שקדים מחנות טבע.
בת זוגתי ואני ערכנו זה לזה עיסוי אירוטי וזה גלש לקיום יחסי מין.
ליקקנו אחד את השני,תוך כדי שהשמן נכנס לתוך הפה... מעצם הליקוק.
20 דקות לאחר קיום יחסי המין שנינו שטפנו את הפה.אך נלחצים מכך שאולי
השמן רעיל,ויש צורך לגשת לחדר מיון או לראות אם משהו קורה.
מצד אחר שמן למס"ג זה שמן שנספג בתוך הגוף,אז אם הגוף והדם דרך העור מקבלים אותו
אז אולי הוא לא רעיל?
אנחנו שעה מאז המגע של השמן עם הפה .
אודה לתגובה
אייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן שקדים במגע עם הפה
ד''ר אביבית גולן כהן12/12/2009אייל שלום
שמן שקדים נחשב כשמן שאינו רעיל, בהנחה שהוכן משקדים מתוקים ולא מרים ( מה שבדרך כלל קורה).
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרוןנועם09/12/2009
שלום
בבוקר שאני מתעורר יש לי כאבי גרון ואחר חצי שעה זה עובר, ככה זה קורה לי שבועיים.
האם הופעה הזאת מוכרת? יש לי חיידק?
יש לציין שאני בן 23, ובריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/12/2009כאב גרון בבוקר שכיח. לפעמים זה תגובה לליחות שמלאו את הגרון בלילה. אם אין חום ומוגלה בגרון כנראה שזה לא חיידק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וצבאאפרת09/12/2009
איך מקבלים גלולות בצבא? למי צריך לפנות וכמה זמן זה לוקח .. אם אני רוצה גלולות מסוימות יש סיכוי לקבל אותן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/12/2009נבקש מד"ר גולן כהן שבקיאה ברפואה בצבא לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות וצבא
ד''ר אביבית גולן כהן12/12/2009אפרת שלום
מרשם לגלולות מקבלים לאחר בדיקת רופא נשים . הצבא בד"כ רוכש סוגים בודדים אך מקובלים של גלולות ורק אותם ניתם לקבל .
הפניה לרופא נשים תוכלי לקבל מרופא היחידה ( במרבית היחידות ניתן לקבל תור לרופא יחידה תוך ימים ספורים).
את ההפניה תוכלי לקבל לרופא נשים המקבל מטופלות באחת ממרפאות הצבא או במרפאות נשים אזרחיות בהן מקבלות רופאות נשים הנמצאות בהסדר מיוחד עם הצבא.
את רשימת רופאות הנשים האזרחיות , כולל כתובתן ומספרי הטלפון שלהן, ניתן לקבל במרפאת היחידה ולעיתים ניתן למצוא את הרשימה תלויה על לוח המודעות במגורי הבנות.
תוכלי לברר ע"י יצירת קשר טלפוני מראש, את זמינות התורים בכל מרפאה ולפי זה לבקש מרופא היחידה הפניה לרופאת הנשים הספציפית אליה בחרת ללכת.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה...
קורל22/12/2009אני לא נוטלת גלולות ומעוניינת להתחיל לקחת על חשבון הצבא איך אפשר לדעת איזה סוג גלולה תתאים לי? ואיזה סוגי גלולות בכלל מקבלים מהצבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה...
ד''ר אביבית גולן כהן22/12/2009קורל שלום
ההתאמה של סוג הגלולות נעשה ע"י רופא הנשים לאחר שהוא מברר את מצבך הבריאותי, ההיסטוריה של מחלות במשפחה , ולעיתים גם על סמך בדיקה גופנית.
הצבא רוכש סוגים בודדים אך מקובלים של גלולות ורק אותם ניתם לקבל , אך כמעט בכל המיקרים ניתן יהיה להתאים לך את הגלולה הנכונה מתוך המבחר הזה.
השמות עצמם משתנים מפעם לפעם בתלות בספק ממנו קנה הצבא את הגלולות.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבירורדביר09/12/2009
לד"ר שלום רב,
תודה על התשובה שלך,אני מניח שכתבת לי לדבר על זה עם הרופא שמטפל בי בחרדות.
כי הזיכרון,שכחה וה"ראש ריק" זה תופעה של חרדות? התופעה הזו הופיעה לי לאחר שטופלתי בפיזוטרפיה בצוואר.על ידי מכשיר ששמים עליי אלקטורטות .מאז כבר אין לי כאבי ראש.והצוואר שוחרר מעט.והראש ריק ... כולל זיכרון שקשה לי לזכור .האם זה מצב של חרדות?
יש לי תור בסוף החודש לפסיכאטרית שמטפלת בי.הרופאת משפחה קצת לועגת לי (: .שלפחות כעת יש לי אוויר ולא עומס של כאבי ראש כמו שהיו לי.ושאראה איך זה ממשיך.ובנתיים 3 שבועות ככה.וזה מטריד .כי אני כבר שנים רבות עם עומס בראש וכעת אין לי אז זה ישירות מעלה לי מצב של מחלה או שזה חרדה שתוקפת אותי.אשמח לעצה שלך בתודה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/12/2009הרגשת "ראש ריק" אינה הרגשה המוכרת לנו כסימפטום למחלה אורגנית בראש. אולי זה לא תופעה הקשורה לחרדה אולם אדם חרדתי אינו עובר לסדר היום כאשר הוא חש אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לשתות על הבוקרמים09/12/2009
לפני הקפה, 4 כוסות מים?
והאם זה מזיק לשתות במשך היום 20 כוסות מים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/12/2009ניתן לשתות על הבוקר מים. 20 כוסות מים ליום בחורף נראה לי קצת מעבר לכמות המקובלת, בפרט אם אתה שותה עוד דברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער מסיביתדליה09/12/2009
אני בת 62 ומאבדת לאט אך בטוח את רוב השיער. רופא עור שלח אותי לבדיקת ברזל והתוצאה היא 60. אני לוקחת כבר שנים סלו פה פוליק ומולטיויטמין . כמו כן תרופות ללחץ דם וקולסטרול.
כמו כן בי 12 מדי יום. האם יש עוד משהו שאוכל לבדוק לסיבת הנשירה הזו? אני פוחדת להשאר קרחת. תודה דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/12/2009נשירה נגרמת ברוב המקרים ממצב סטרס. בדקי האם יש לך מצב מתח ולחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עווית שרירים ללא ממצאיםאפי08/12/2009
שלום רב.אני בן 27 ומזה יותר משנתיים יש לי תופעה של עוויתות בשרירים,מן תנועות לא רצוניות/קפיצות של שרירים שאפשר לראות אותם בכל עין מתבוננת.
נבדקתי בבדיקות דם מקיפות כולל B12, בלוטת התריס,CPK ומגנזיום- הכל יצא תקין.
גם בדיקות E.M.G אשר בוצעה ב-4 גפיים יצאה תקינה.
בשל כך, והיות המצב הזה הכניס אותי למתח קשה, סבר הרופא שמדובר על תסמין על רקע חרדה ורשם לי ציפרלקס 10 מ"ג.
את הציפרלקס אני לוקח כבר כחצי שנה אבל לצערי אין שינוי בתופעה.
האם יתכן ובכל זאת התופעה נגרמת מגורם גופני/מוחי ולא ממקור נפשי?
מהו השלב הבא להמשך האיבחון/הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עווית שרירים ללא ממצאים
ד''ר גרי בלומברג08/12/2009שלום, אפי
אם כל הבירור היה תקין סביר להניח שאתה סובל ממצב של התכווצויות שריר לא רצוניות אבל שפירות. מצבי לחץ ידועים כמגבירם את התופעה. אין טיפול ספציפי ואין צורך בטיפול - המצב אינו מסוכן.
אם אין שיפור בכלל עם הציפרלקס כדאי לנסות תרופה אחרת. אם יש תגובה חלקית - תנסה להעלות מינון.
תתיעץ שוב עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםבעל08/12/2009
בת 28 מבקשת לתרגם את התוצאות שאציין ומשמעותן. והן:
NEUT = 39.3
TSH = 3.94
ויטמין בי 12 = 188
אגב, סוג הדם שלי A + . מה זה אומר?.
הרבה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם
ד''ר גרי בלומברג08/12/2009שלום, סמדר
אני זקוקה ליותר פרטים. למה נעשו בדיקות דם? האם את בהריון? מה הרמות התקינות במעבדה איפה שנעשו הבדיקות?
בגדול - 39% נאוטרופילים יחסית נמוך - יכול להיות ממחלה וירלית או ממוצא תימני
TSH לדעתי תקין
B12 חחסית נמוך. אם גם יש ירידה בהמוגלובין כדאי לקחת תוספת - בעיקר אם את בהריון.
לסוג דם אין משמעות פרט להריון ויכולת לתרום או לקבל דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, מה הסיבה שיש עצירות בגללשלו07/12/2009
ריספרדל ?
האם זה בגלל פרולקטין גבוה?
אם זה לא הפרולקטין מה הסיבה?
פרופ' אליעזר קיטאי07/12/2009לרספירידל תכונה אנטיכולינרגית, יכולת עיכוב המערכת הפאראסימפטטית , דבר המביא לעצירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בזה סכנה?
לש08/12/2009זה מסוכן שיש עצירות רבה זמן בגלל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות
ד''ר גרי בלומברג08/12/2009שלום
אין בזה סכנה אבל יש ירידה באיכות החיים. האם ניסית טיפול לעצירות? יש מגוון רב מטבעי ועד תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה- תסמונת צחנת הדגרן06/12/2009
שלום,
אני סטודנט לתסריטאות ואני עובד על סרט העוסק במחלה הנ"ל או בשמה תסמונת צחנת הדג.
אשמח אם תוכלו לעזור לי או להפנות אותי למקום המתאים לקבל מידע וכן אם יש אנשים שחולים ו/או מכירים אנשים שחולים בזה אשמח לשאול אותם מספר שאלות.
תודה,
רן
פרופ' אליעזר קיטאי06/12/2009המחלה נדירה, כ 500 מקרים בארץ. אין לי הכלים לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק במנוחהנועם06/12/2009
שלום ,
יש לאמא שלי דפוק במנוחה 70,
מה זה אומר?
יש לציין שהיא בת 56* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/12/2009דופק 70 במנוחה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ועייפות בכל גוף וחולשהדניאל06/12/2009
אני בן 22 מטופל כרגע בכדורים לשחפת שזה 4 כדורים אח הכאבים התחילו לי לפניכן וגם הרופא שלי אמר שאין קשר לכדורים שאני לוקח
לפני כשנה + התחילו לו כאבים בגוף שהיו עוברים ממקום למקום לכמה דקות כל יום לאחר מכן התחיל לי כאבי עיניים חזקי םמאוד לא מוסברים ואחר כך כאבי אוזניים וסתימות באוזניים גם ללא הסבר
וכאבי ראש יום יומיםם כאילו לוחצים לי עם אצבע חזק על הראש כל פעם במקום אחר
התחלתי ללכת לבדיקות והכל תקין אם זה סיטי ראש ואמ אר אי ראש
ובדיקות דם
ושום רופא לא מבין מאיפה כל הכאבים באים לי
זה כאבים יום יומיים שפשוט הורסים לי את היום וזה הכי חזק בבוקר שאני קם למשך שעה ככה וזה מתחלש טיפה במשך היום וכדורים כמו אקמול לא כל כך עוזרים לי
יש לי כאבים בבטן שבאים והולכים כאבים נקודתיים יותר
וממש בכל הגוף אם זה פנימי ואם זה חיצוני כאב חזה גם ובשריר בין הצוואר וכתפיים וצלצולים באוזניים עייפות פשוט כללל היום ולא משנה כמה אני ישן וחולשה בגוף וחוסר אנרגיות וכאבים חדים באוזניים
פשוט אף רופא אין לו תשובה לזה אם זה נוירולוג ואם זה גסזטרו ואף אוזן גרון ורופא עיניים ופסיכיאטר שאמרו שאולי זה פסיכולוגי וכחצי שנה אני לוקח כדורים נוגדי דיכאון וגם אל עוזר לי
מה אני אמור לעשות?
אין לי לאן לפנות עולם חושבים שא ני עובד עליהם
לאיפה איזה תחום אתם מציעים לי לפנות?איזה בדיקות עוד יש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/12/2009מתוך כתיבתך אני מסוגל לחוש את הסבל הרב שאתה חווה. המצב שאתה מתאר קורה לא אחת, ובהרבה מהמקרים אין סיבה של מחלה מוגדרת. האם ניסית טיפול ברפואה משלימה?אם לא, כדאי לנסות. הקפד לבצע פעילות גופנית קבועה כל יום, זה עוזר. בנוסף יש טיפול הנקרא CBT שהינו טיפול קוגניטיבי התנהגותי הנותן כלים לשנות את ההרגשה. הטיפול ניתן ע"י פסיכולוגים בעיקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה לא יכול להציע לי לאיזה תחום אבל
דניאל07/12/2009אולי זה איזה וירוס או לפי מה שקראתי מחלת העייפות או קנדידה אולי
אני רוצה לנסות את הכל איך אני מקבל ולאיפה ההפנייה צריכה להיות כדי להגיע לבדיקות האלה?
יש עוד בדיקות דם אולי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לציין ש... בעבר בגיל 16
דניאל07/12/2009חליתי במחלת הנשיקה והטחול שלי עד לפני כמה שנים הייהת מוגדלת
אבל לא היה לי את ככל הסמפטומים האלה אז מאז עברו 6 שנים אולי חוץ מטיפה עיייפות שהתגברתי עלייה אז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי07/12/2009התיאוריה של קנדידה כגורם לעייפות כללית אינה באה מהרפואה המדעית. לכן איני יכול להתייחס לאפשרות זו. נושא הקנדידה הינו בתחום התיאוריות בנטורופטיה.
לגבי תסמונת העייפות הכרונית אין לכך כרגע בדיקת מעבדה ספציפית. העצות שנתתי לך מכוונות לכוון אפשרות זו.
במקום להשקיע אנרגיה בבדיקות וחקירות תשקיע אותה בלעשות טוב לגוף ולנפש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת התשישות הכרונית
ללי13/12/2009חבל שהרופאים לא מבינים כמה משמעותי לנו החולים להיות מאובחנים במחלה מוגדרת.
אכן,כדאי לך לפנות לרופא שמתמחה בתחום של תסמונת התשישות הכרונית.
יש עמותה שפעולת בארץ ונקראת אסף(גם למחלת הפיברומילגיה)-תוכל להשיג את הטלפון שלהם בדף הבית שלהם והם ישלחו לך רשימת רופאים מומלצים.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישן ביום, ער בלילה, אוכל לאט -שי06/12/2009
לאט הכוונה לצלחת גדושה באוכל, קערת סלט בצד וארבע שעות לעיסה [בלי הגזמה], בקושי עושה פעילות גופנית, כמעט ולא יוצא במהלך היום [וגם כשיוצא זה עם בגדים ארוכים, כך שלא נחשף הרבה לשמש], התנהגות סבירה אבל כל דבר קטן יכול "לעצבן" ולגרום לו לצעוק או לאבד סבלנות.
בחור בן 23 [רזה, עור בהיר מאוד] שחי ככה בערך 6 שנים.. היו תקופות קצרות של שינה בלילה ועירנות ביום אבל הרוב זה שינה ביום.
יש לי שאלות שקשורות לכמה נושאים, לא רק תזונה, כושר או שינה, לכן כתבתי בפורום הזה.
א. שינה ביום לא טובה כמו שינה בלילה?
ב. אחרי שכל כמה זמן הוא נשאר ער יותר מדי ונרדם רק בבוקר למחרת, נגרם נזק ממחסור בשינה?
ג. זה בריא\מזיק\לאמשנה שהוא אוכל כל כך לאט? הוא אוכל בערך 2 ארוחות כאלה ביום, או ארוחה אחת גדולה ובשאר הלילה אוכל כריכים או פירות.
ד. כמה חשובה פעילות גופנית בשיגרת היום יום? זה משהו שאפשר "לתקן" אחרי שנים עם פעילות גופנית מוגברת?
ה. לא נחשף לשמש- חוץ מזה שהוא ממש לבן, יש סיבה לדאוג?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי07/12/2009אכילה לאט אינה מזיקה. שינה ביום גם טובה אם נעשית בכמות מספקת ובקביעות ביום. חוסר חשיפה לשמש חושף לחוסר ויטמיןD. חוסר פעילות גופנית לא תעבור פיצוי מלא אם תבוצע בעתיד. הבעיה העיקרית כאן היא התנהגות לא רגילה. השאלה היא האם היא נובעת ממצב חולי נפשי או בהשפעת חומרים שונים, והאם יש רצון ויכולת לטפל בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיכרון,שכחה וכאב ראשדביר05/12/2009
לד"ר שלום רב,
אני בחור צעיר,ללא מחלות עבר
סובל מחרדות שנים רבות.
לאחרונה במשך 3 שבועות יש לי ראש ריק ! לגמרי.לא מצליח להעלות מחשבות
לא של העבר ולא של העתיד .לא מסוגל לזכור תורים שקבעתי כמה ימים לפני.
לפני ה3 שבועות הראש שלי היה יום יום עמוס במחשבות,ומוטרד.ומלא במחשבות
הזיכרון היה טוב מאד .כיום זה לגמרי שונה לחלוטין.
אני לא נוטל כדורים.
רוצה לדעת האם זה יכול להיות משהו של החרדות שטרם מכיר את התסמין הזה.
זה יום יום כבר 3 שבועות ולא מפסיק .ביום ובלילה.
בתודה
אייל
פרופ' אליעזר קיטאי06/12/2009כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל בך בתופעות החרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרתי מנפאל לפני שבועיים וחציברק05/12/2009
חזרתי מנפאל לפני שבועיים וחצי .שחזרתי לארץ היות ואני רץ מרתונים שמתי לב שהדופק שלי מאוד גבוהה לאחר מספר ימים כבר היו לי כאבי שרירים ומפרקים אך לא יחסתי לזה חשיבות וכך גם רופאת המשפחה שלי .
כמו כן העורף כואב לי אך אין לי בעיות להוריד את הראש ולכן כנראה שזה לא דלקת קרום המוח. מצבי לא ממש משתפר אלא אני מרגיש רע יותר ויותר בימים האחרונים יש לי גם חום מה שלא היה לפני מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרתי מנפאל לפני שבועיים וחצי
ברק05/12/2009דופק של 100 בזמן מנוחה הדופק שלי בדרך כלל הינו 54 בזמן מנוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרתי מנפאל לפני שבועיים וחצי
ברק05/12/2009דופק של 100 בזמן מנוחה הדופק שלי בדרך כלל הינו 54 בזמן מנוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה מנפאל
ד''ר גרי בלומברג05/12/2009שלום, ברק
דופק מהיר קשור לחום וחום יכול להיות מסיבה ארצישראלית או ממחולל מחו"ל.
בכל מקרה יש לשלול מלאריה כי יש מקרי תמותה. היא יכולה להופיע גם כמה שבועות עד חודשים לאחר החזרה לארץ. וגם אם קיבלת טיפול מונע.
מומלץ לעשות בדיקות דם וצואה לאחר חזרה לארץ - אם לא עשית כדאי לעשות עכשין. בעיקר ספירת דם, אנזימי כבד, תפקודי כליות , בדיקת שתן וצואה לפרזיטים. עקב החום אני ממליצה להוסיף משטח דם פריפרי, בדיקות למלאריה ובורליה וגם תרביות דם.
תפנה מחר בבוקר חזרה לרופאת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)