מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מודאג מבקש אבחנהתום30/12/2009
ב29.12 נבדקתי
bilirubin total 1..0
creatinine 0.96
protein total 7.88
uric acid 4.4
glom.filter.rate 100
albumin 5.1
urea 25
calcium 9.9
phosphorus 3.3
alk.phosphatase 92
got(ast) 30
gpt (alt) 30
ggt 26
sodium 141
potassium 4.2
wbc 6.2
rbc 5.7
hb 16.5
hct 48.0
plt 200
mcv 84.0
mch 28.9
mchc 34.4
rdw 14.1
mpv 9.5
lymp.abs 1.7
lym 28.2
neut.abs 3.9
neut 63.0
mono 0.2
eos.abs 0.1
eos 2.0
baso abs 0.0
baso 0.6
glucose u strip-norm
bilirubin u stri -neg
ketones-u strip
specific grav-u stri 1.006
protein u strip -nega
nitrine u strip- neg
leucocytes u strip -norm
erythrocytes-u strip-norm
urobilinogen-u strip norm
ph-u strip-7.0
esr-6
Ige total-141
אשמח אם תעזור לי כל מה שחיפשתי ברשת היה ג'יבריש בשבילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה נראית תקינה
פרופ' אליעזר קיטאי30/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניין בחוות דעת שניהאורן30/12/2009
שלום,
אני בן 27, בריא בדרך כלל, לא מעשן.
כבר יותר מחודש שאני בולע אני מרגיש שיש לי גוש בגרון.
יש לי בחילות, גרפסים, צרבות חזקות ולעיתים שילשולים.
בנוסף, מתחת לחיבור הצלעות (בדיוק באמצע) אני מרגיש שכאשר אני לוחץ יש שם נקודה שהיא קשה יחסית, וגורמת לי להרגשת בחילה וכאב.
(הרופאה או כל אדם אחר לא מרגיש בנקודה הזאת)
לאחר אוכל התחושות מתגברות.
בדיקות צואה יצאו תקינות
בדיקת דם לחיידק גילתה שיש לי נוגדנים ולא ניתן לדעת האם יש חיידק כעת או היה בעבר (רפואה מתקדמת ??)
לפני יומיים החליטה הרופאה לנסות אנטיביוטיקה כדי להרוג חיידק בקיבה (אם יש כזה ) ואם זה לא יעבוד אז נעשה בדיקות חודרניות יותר.
הטיפול שקיבלתי הינו :
2 מוקסיפן * 500 מג
1 קארין 250 מג
1 לטנון - לטיפול בצרבות
את הכדורים הנ"ל אני צריך לקחת פעמיים ביום (כלומר סה"כ 8 כדורים ביום)
רציתי לקבל חוות דעת שניה, בייחוד לגבי כמות האנטיביוטיקה שאני בולע ביום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי30/12/2009הטיפול ב 8 כדורים ליום הינו הטיפול הנכון כנגד חיידק הליקובקטר. לא בטוח שחיידק זה אחראי להרגשתך הרעה, אולם ניתן לנסות האם הטיפול יעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל בבקשה לפרט אפשרויות נוספות
אורן02/01/2010ודרכי טיפול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי02/01/2010הפרטים שמסרת כאן וחוסר היכולת לבצע בדיקה גופנית באופן וירטואלי מונעים ממני לתת לך הערכת אפשרויות. הסיבות האפשריות לא מעטות, והסיבה השכיחה אם בריאותך הכללית טובה , לא ירדת במשקל ובדיקות דם תקינות הינה בעיה פונקציונלית (בעיה במנגנון הפעולה של הקיבה והמעי ללא מחלה). מתח ולחץ יכולים להתבטא אף הם בכך. אגב בקריאה נוספת של הודעתך שמתי עכשיו לב שהבדיקה לחיידק היתה נוגדנים בדם. בדיקה זו אינה ספציפית מספיק לזיהום פעיל. נהוג היום לעשות תבחין נשיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולחגית29/12/2009
היי
לפני 3 שבועות הייתי חולה מצוננת בלי חום, אחרי שבועיים התחיל לי שיעול יבש וטורדני שמתבר לקראת הלילה, ממש התקפי שיעול בלי הפסקה או כשלא בהתקפים שיעול מידי דקה מציק.
הלכתי לרופאה שנתנה לי כדורים קודיביס, זה עזר קצת השיעול הפך שיעול עם ליחה ולא שיעול יבש אבל עדיין השתעלתי המון.
אחרי יומיים של לקיחת התרופה נתקלתי בידית של דלת וקיבלתי מכה בגב, בצלעות, יום אחרי זה בערב התחילו לי כאבים בכל הצד הימני של הריאות, אני משתעלת זה כואב מעין כאב של שרירים תפוסים אבל גם כשאני לא משתעלת כואב לי מאוד במיוחד כשאני שוכבת על הגב
הלכתי לרופא שוב מאחר והשיעול לא עבר או השתפר, הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה ל5 ימיםROXO 150 מ"ג פעמיים ביום וסירופ לשיעול אוקסקטין. ממש אחרי היום הראשון חל שיפור בנוסף שלחה אותי לצילום ריאות וצלעות - הכל תקין.
מידי פעם אני נתקלת בהתקפי שיעול מציק בלי יכולת להפסיק בעיקר כאשר אני במכונית סגורה עם ריחות בישום רבים או חימום פועל וזה מה שקרה לי היום עד כדי כך שבאחת הפעמים שהשתעלתי חזק הרגשתי כאב חד בגב באותו צד ימין שתפוס לי ופשוט נתפס לי כל אותו צד
זה נראה לי נורא מוזר שמשיעול יכול הליגרם כזה נזק של כאבי שרירים/צלעות/ריאות היתכן ומדובר באיזה קרע או סדק בצלעות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי30/12/2009המכה בידית הדלת עלולה לגרום חבלה שלא נראית בצילום:לשרירים או לצלעות. השיעול יחמיר את הכאב. לאחר הצטננות עלול להיות שיעול ממושך או בגלל שמערכת הנשימה פתחה תגובת רגישות יתר בגלל החשיפה לזיהום, או שנוצר זיהום משני. אם יש לך ליחה או נזלת מוגלתיים צריך לשקול אנטיביוטיקה מתאימה. אם אין ליחה מוגלתית כנראה זו רגישות יתר. אפשר לנסות כדורים אנטיהיסטמיניים כגון לורסטין או היסטזין ואם זה לא עוזר הייתי מציע לשקול משאפים עם סטרואידים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסר בויטמין D למרות לקיחת תוסףגלית29/12/2009
שלום
אני לוקחת תוסף ויטמין D, שניתן לי לפי מרשם רופא
מדובר בטיפטיפות של כצט, אני לוקחת 3 טיפות ליום. והיום, לאחר כ-4 חודשים של לקיחת הויטמין הרמה עדיין נמוכה מאוד.
הרמה הנוכחית היא 19
והבנתי שהרמה הנורמלית צריכה להיות בין 30 ל-100
מה עושים? איך מגבירים את הרמה? האם יתכן שויטמין בטיפות לא נספג? ואולי בצורת כדור זה כן יספג?
והאם יש סוגי מחלות שמונעות ספיגת ויטמין זה?
יש לציין שבחודש מאי הרמה היתה 29, ואז אושפזתי לטיפולי כימותרפיה והשתלת מח עצם (עקב לוקמיה. נכון להיום אני בהפוגה ומח העצם נקי מתאים סרטניים) וידעתי שהרמה תרד בשל חוסר חשיפה לשמש, וגם אסרו עלי לקחת את הויטמין במהלך האשפוז שארך מעל חודשיים. אבל עדיין רמה של 19 נראה לי נמוך מדי, לאחר לקיחת התוסף במשך 4 חודשים....
אשמח לשמוע דעתכם. ומה עלי לעשות.....(האונקולוג שלי לא מתרגש מכך, אבל לי זה מציק. כי אני יודעת שחוסר בויטמין הזה לא תורם לבריאותי (הלקויה גם ככה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי29/12/2009בהחלט יתכן שהטיפולים גרמו לך לירידת הויטמין. האם היו לך שלשולים בעת הטיפולים?
מציע להכפיל את מינון הטיפות ולחזור על הבדיקה עוד חודשיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אכן יש לי כרגע
גלית30/12/2009שלשולים שנגרמים בעיקר בשל כדורי המגנזיום שאני לוקחת ואמשיך לקחת בינתיים מאחר והציקלוספורין שאני לוקחת גורם לאיבוד מגנזיום
ושוב תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי30/12/2009מאחל לך הרבה בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםגוני29/12/2009
בני עבר בדיקות דם הבאות בבדיקות שגרתיות:
Vitmin D, TSH, Prolactin, B12, Folic Acid, Ferritin
Potassium, Glucoe, Urea, Creatinine, Uric Acid, Sodium,
Protein-Total, Calcium, Albumin, Phosphorous
Iron, Transferrin, Bilirubin (total and direct)
GOT, GPT, GGT, ALK.PHOSPHATASE
, LDH Ck-Creatine Kinase
Complete blood count
כל התוצאות היום בטווח הנורמה פרט ל:
Eos %- 19.9%
Eos abs- 1.6
0Ferritin 404.
38.7- Vitamin D (25-OH)
מה פרוש התוצאות, במיוחד ה EOS הגבוה והפריטין.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי30/12/2009שיעור גבוה של אאוזינופילים בדם (EOS), שהינם תא כדורית לבנה הקשור לתהליכי אלרגיה בד"כ, קורה בד"כ כשיש אלרגיה בגוף או זיהום בטפילים. לעיתים נדירות הדבר קשור במחלות משמעותיות יותר. פריטין משקף את מחסני הברזל בגוף, פריטין גבוה מאוד עלול לבטא שקיעת ברזל באיברים שהינו מצב לא טוב. ברמת הפריטין שציינת בד"כ אין בעיה משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גוני31/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםשני29/12/2009
היי
אשמj לקבל פירוש לתוצאות דם שקיבלתי - הפנו אותי לרגישות גלוטן
IgG =1229
IgM=248
IgA=258
Deam.GLiadin.Pept=2.9
T.TRANSGLUTAMINASE=1
רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ולמה IGM כל כך מחוץ לטווח - מלחיץ !
שני29/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולמה IGM כל כך מחוץ לטווח - מלחיץ !
שני29/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
ד''ר גרי בלומברג29/12/2009שלום, שני
תתני בבקשה את הערכים הנורמאליים במעבדה אצלכם.
בגדול - IgM גבוה מעיד על איזו מחלה כעת - כולל הצטוננות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתית מים בבוקריעקוב27/12/2009
שלום רב .ראיתי כתבה שממליצה לשתות 650 מ"ל מים בבוקר לפני האוכל וזה עושה ניסים ונפלאות .שאלתי האם כמות כזאת לא מעמיסה על הכליות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי27/12/2009אנו ממליצים לשתות לפי תחושת הצורך ולא באופן מדוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעקוב28/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךדביר27/12/2009
שלום תודה על התגובה
הרופאה לא נתנה לי לבצע אקג היא חושבת שהפעימות לב כתוצאה של דלקת בגרון שיש לי.
האם זה יכול להיות כתוצאה מזה?
או שאתעקש לראות קרדיולוג?
בתודה
ארתור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות לב
ד''ר סילביה נוסבאום27/12/2009אני לא רואה את הקשר בין דלקת בגרון ותחושת דפיקות לב(רק אם אולי,היה חום גבוה...ואז חשת פעימות לב מהירות...)
אם המצב ממשיך,למרות הטיפול שקיבלת,אולי תבקש בדיקה נוספת אצל הרופאה
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתרוני27/12/2009
בביקור האחרון שלי אצל רופא הוחלט שאני צריכה לעבור לאינסולין לנטוס (אני בעלת סוכרת סוג 2)
האם זה כואב האם ניתן להתרגל להזריק בשלב כלשהו?מה לגבי השמנה - האם באמת אינו משמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטוס
ד''ר סילביה נוסבאום27/12/2009הכל בחיים זה עיניין של הרגל .!
אין ספק שבהתחלה יכאב קצת,כמובן שניתן להזריק במקומות שונים(כתף,ירך,בטן) וכל פעם במקום אחר.את צריכה לפנות לאחות שתלמד אותך איך לעשות את זה ועם הזמן המיומנות שלך משתפרת
ניתן להשטלת על נטיה להשמנה ע" יעוץ דיאטנית מנוסה .רצוי לשלב את זה עם פעילות גופנית
רוב הדברים תלויים קודם כל בך!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרווח זמן בין תרופותאור27/12/2009
שלום רב,
אני נוטל באופן יומי תרופה בשם פרופסיה בהמלצת רופא עור לעצירת תהליך התקרחות. כמו כן, עקב בעיה אחרת אני נוטל באופן יומי כדור אחד של אספירין במינון 375 מ"ג. אני נוטל את שתי התרופות ביחד והייתי רוצה לדעת האם יש עם זה בעיה או פגיעה באפקט של תרופה אחת באחרת כשנוטלים ביחד ללא מרווח זמן כלשהו?
בברכה,
אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה ואספירין
ד''ר סילביה נוסבאום27/12/2009לא ידוע על איזה פגיעה באפקט של התרופות אם נלקחות ביחד
בתנאי שאתה נוטל את האספירין אחרי אוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת כולסטרולאתי26/12/2009
שלום רב : אני בת 46 ובדיקות הדם שנערכו לי לפני כשלושה חודשים הראו שהכולסטרול הרע שלי גבוה - 149ואילו הכולסטרול הרע והשומנים בדם תקינים. רופא המשפחה הפנה אותי לדיאטנית ומאז ועד היום הקפדתי על פעילות גופנית ותזונה נכונה . בבדיקות שערכתי השבוע התקבלו תוצאות זהות לתוצאות מלפני שלושה חודשים. עלי לציין שמאז ומתמיד אני רזה ומשקל גופי תקין. שאלתי היא האם ניתן לראות שיפור בתוצאות הבדיקות בפרק זמן קצר כל כך -שלושה חודשים?
פרופ' אליעזר קיטאי26/12/2009בטטו 3 חודשים רואים אם שינוי אורחות חיים כגון תזונה ופעילות גופנית היטיבו עם הכולסטרול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לפני בדיקות דם?דב26/12/2009
שלום רב, יש לי בדיקות דם כלליות מחר בבוקר. האם אימון אירובי הכולל הליכה, ריצה ודיווש על אופניים במשך קרוב לשעה , (המסתיים כחצי שעה לפני הבדיקות), עלול להשפיע על תוצאות בדיקות הדם ולהפכם ללא אמינות? הבנתי ש-CPK יכול להיות מושפע. האם גם רמת סוכר וכולסטרול?
תודה
דב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי26/12/2009CPK עלול להיות מושפע. הסוכר עלול קצת לרדת. הכולסטרול לא מושפע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות לב מהירותדביר25/12/2009
תודה על התשובה.
קבעתי תור לשבוע הבא בנוגע לכאבים ברום הבטן,
רוצה לדעת לגבי פעימות לבמהירות במצב מנוחה.
האם זה יכול להעיד על הפרעות קצב ,או בעיה של הלב?
בבוקר לאחר הפעימות ניגשתי למרפאה כדי לקבוע לי תור נכנסתי גם לחדר אחיות
והיה לי לחץ דם 115 על 60 או 70 לא זוכר את זה במדויק , ודופק 60 ומשהו.
יש צורך לקבוע תור לקרדיולוג או שרופא משפחה יעשה קודם אקג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות לב מהירות
ד''ר סילביה נוסבאום26/12/2009לפנות לרופא משפחה לצורך בירור.
אקג חובה.
לאחר התרשמות בבדיקה גופנית ובירור הסיפור לעומק יותר,תחליטו ביחד על המשך...
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ממושךנטע25/12/2009
שלום רב. אבי, בן ה-69 חלה בדלקת ריאות לפני כחודש. עלי לציין כי הוא איש חולה מאד (סוכרת,יתר לחץ דם,ארוע לבבי,פרפור כרוני,סרטן בשלפוחית השתן שנרפא), לאחר טיפול אנטיביוטי בבי"ח (אוגמנטין+רוקסו),חזר לביתו והמשיך בטיפול אנטיביוטי למשך 10 ימים,בכל התקופה הזאת היה לו חום של 37.2,36.8עד 37.8 שעלה בשעות הערב.עם טיפול של אופטלגין בשתיה ירד החום,ולמחרת עלה שנית. במשך 10 ימים החום עולה ויורד,כמו כן,ירד ערך ההמוגלובין מ-14 ל-11.1. בביקור אצל רופא המשפחה קיבל עוד 5 ימים רוקסו . מה עליו לעשות עם החום? האם מעיד על תהליך מסויים?...מסוכן???? בנוסף,עבר היום ציסטוסקופיה בשלפוחית השתן, והמצב משביע רצון. לפני כשבוע עבר צילום ריאות נוסף והאבחנה שאין דלקת כרגע. לתשובתכם אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ממושך
ד''ר סילביה נוסבאום26/12/2009אתחיל מזה שזה לא פשוט להביע דיעה במקרה של אביך.מדובר בחולה מורכב ובלי בדיקות נוספות והתרשמות בבדיקה גופנית ,לא ניתן לקבוע כלום כמעט...
גם לא ממש ברור אם עדיין יש לו חום...
אבל.
1-ירידה של המוגלובין מרשימה כ"כ צריך לברר.אני מבינה שאביך עם פרפור כרוני ובטח מקבל מדללי דם(האם הוא מקבל קומדין?)..מתן אנטיביוטיקה אצל חולים אלה משבש לפעמים את האיזון ולפעמים יש הפתעות...
2- האם ציסטוסקופיה נעשתה בימים אלה ,עם החום וכל הסיפור?מה היה כ"כ דחוף?
3-מחלת חום ממושכת ,אצל חולה מורכב,יכול לגרום לירידה בערכי המוגלובין,אבל אסור להסתמך על זה ולא לברר
4-בטח שכחתי כמה דברים ....
בקיצור....כדאי לבקר אצל רופא שוב לצורך בדיקה והחלטה על המשך בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל שתייה או רק מים?
אלנה13/07/2011האם כל שתייה או רק מים לא מומלצים לפני, בזמן ואחרי האוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכמה כוס מים ליום מקבלים הרעלת מים?שותה 2025/12/2009
מכמה כוס מים ליום מקבלים הרעלת מים?
אני שותה 20 כוסות מים ליום.
כל כוס או שתי כוסות ששותה יוצא מהגוף בשתן לאחר שעה..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שותה 20?
ד''ר סילביה נוסבאום25/12/2009אתחיל עם שאלה...למה?את צמאה כ"כ או למה?
מומלץ לשתות 1.5 עד שני ליטר ליום.
אם את צמאה ,אולי יש מקום לבדוק כמה דברים....
אם יש סיבה אחרת,תשתפי אותי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי זה מעורר ונותן הרגשה טובה
שותה 2028/12/2009למה זה יכול להזיק?
ואם כן למה זה יכול להזיק? צריך לבדוק משהו בגלל זה?
כמה כוסות זה 2 ליטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר סילביה נוסבאום28/12/2009שני ליטר מים זה בערך 10 כוסות .
אל תשכחי שאנו מקבלים נוזלים גם מדברים אחרים במשך היום.
אם החלטת כך,כל עוד זה לא בא על חשבון דברים אחרים(אוכל ,למשל) או אם את לא חשה צימאון אלא את שותה כי זה מרענן,בבקשה....
לפעמים שתית מים מוגזמת יכולה להביא אפילו להרעלת מים(אבל לא בכמויות אלה)
צריך לדעת לשמור על איזון
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, קראתי איפהשהו שלא מומלץ
שותה 2029/12/2009לשתות לאחר לפני האוכל ולאחר האוכל וגם בזמן האוכל
5. אין לשתות בזמן האוכל. שתיה יחד עם המזון גורמת לדילול מיצי העיכול, ופעולת הפירוק של המזון מתעכבת כיוון שמיצי הקיבה איבדו את חוזקם וריכוזם. אסור לשתות שום שתיה רבע שעה לפני האוכל ורבע שעה לאחריו.
האם זה נכון?
ומכמה כוסות ביום מקבלים הרעלת מים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשתות
ד''ר סילביה נוסבאום29/12/2009מה שאת אומרת בקשר לשתיה בזמן ,לפני ומיד אחרי האוכל ,עקרונית נכון.
בקשר להרעלת מים ,אין כמות מדוייקת ...זה מאוד אישי ...כל אחד בנוי בצורה שונה..אין שני אנשים זהים(גם לא התאומים הזהים!). צריך להתייחס לכל אחד כישות בפני עצמו. לכן, המלצות הן בגדר המלצות בלבד וכל אחד יתאים את זה למאפיינים שלו עצמו...
בקיצור, לא צריך להגזים לשום כיוון ובוודאי אין אמת אחת ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיד שתיתי מיד לפני ואחרי האוכל
שותה 2029/12/2009זה דבר חדש ומוזר שאסור לשתות לפני ואחרי לפחות חצי שעה..
שאלתי תזונאית קלינית , והיא אמרה שאפשר לשתות מתי שרק רוצים לפני אחרי ובזמן האוכל
ושמה שכתוב פה לא נכון
ההרגל של שתייה ואכילה בייחד הוא פסול. שתייה בזמן ואחרי ארוחה, גורמת לדלול מיצי העיכול והפיכתם ללא אפקטיביים, וכן לשטיפת המזון במערכת העיכול, בלי שקבל פרוק כימי.
התוצאה של תהליך זה הינה אי קליטה של יסודות המזון מהמזון, תסיסה ורקבון של המזון במערכת העיכול וספיגת הרעלים הנוצרים מכך במעיים, לדם. רעלים אלה הם הזרעים והשורשים של מחלות רבות. בנוסף זה גורם לבטן נפוחה, לגזים, לחולשה ועייפות לא מוסברים ועוד.
מוזר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)