מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ששותים 2 כוסות מים (חצי ליטר) רצוףב18/12/2009
המים נספגים טוב?
זה הולך ככה, בוקר 2 כוסות מים בבת אחת. צהריים עוד 2 כוסות בבת אחת
אחר הצהריים 2 כוסות רצוף, ערב עוד 2 כוסות, לילה עוד 2 כוסות.
סה"כ 10 כוסות ליום.
זה בסדר לשתות ככה 2 כוסות כל פעם רצוף מבחינת הספיגה של המים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים וספיגה
ד''ר סילביה נוסבאום18/12/2009שתית מים הכרחית כדי לשמור על איזון תהליכים שונים בגופינו
כל אחד מחליט איך לעשות את זה.לא אחת אנחנו מאוד צמאים ושותים 2כוסות מים ברצף
העיקר לשתות 8-10 כוסות ליום
אם נח וחשוב מאוד סדר....אפשרי ..העיקר לשתות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותסיון18/12/2009
שלום:
רקע עלי - בת 36 וחצי, הריון ראשון אחרי IVF.
שבוע 9, משתמשת בתמיכה וגנילית של פרוג'.
בדיקות דם בפעם הראשונה מאז תחילת ההיריון.
יצאו 2 ערכים מחוץ לטווח.
אשמח להבין על מה מעיד הדבר ומה לעשות.
כימיה בדם-
CREATININE B ערך 0.5
טווח 0.95-0.51
בדיקת שתן כללי LEUCOCYTES ערך 25
טווח 0-10
תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי18/12/2009קריאטינין 0.5 תקין בהחלט. 25 לויקוציטים בשתן עשויים להיות ממצא תקין בשתן אצל אישה. בצעי תרבית שתן ואם אין חיידק בשתן אין להתייחס לממצא זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רום הבטןדביר16/12/2009
לד"ר שלום רב,
אני בן 26 לפני שנתיים סבלתי מהחיידק אילובקטר ,ולפני כ4 חודשים חזר לי החיידק שוב.
לפני שנתיים בוצעה בדיקה אינדוסקפיה שההמצאים היו בקע ,חיידק בקיבה אילובקטר,דלקת בתריסיון ודלקת בקיבה.,כרגע אני אחרי טיפול כנגד החיידק לאחר שבצעתי בדיקת נשיפה.
כי התלוננתי על כאבים בבטן,כעת אין לי כאבים בבטן אבל סובל מכאבים בבית החזה באמצא.בקו שמתחת לצוואר.הרופאה טוענת וגם הנטרופת שכנראה יש לי דלקת בוושט,ונקבע לי תור לגסטרו רק בעוד חודשיים.הכאבים חזקים.ולא מצליח להרגיע בעזרת אומפרדקס.אני סובל כמו כן מגרבסים קטנים פעם ב.ורפלוקס קטן .יש גם צרבות מדיי פעם,האם זה אכן מתאים ויכול להיות דלקת בוושט,או שזה יכול להיות בכלל בגלל החיידק בקיבה שעדיין נשאר לי בקיבה
אשמח להצעות ולתגובה
בתודה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב רום הבטן
ד''ר סילביה נוסבאום16/12/2009אכן,שתי האופציות אפשריות.... אם כי אופציה של דלקת בושת פחות סבירה(חסרים כמה תסמינים שדי מאפיינים את הדלקת בושט..אבל ברפואה יש חולים ולא מחלות ..זה לא חובה שלבן אדם אחד יהיו כל התסמינים כדי להגיע לאבחנה..)
יש אפשרות לעשות "וידוא הריגה " של הליקובקטר ע," בדיקת נשיפה חוזרת
אם הכאב בלתי נסבל ,אפשר להכפיל את המינון של אומפרדקס/לשנות את התרופה לתרופה חזקה יותר....אבל זה יקשה על קבלת תוצאה אמינה של בדיקת נשיפה(הבדיקה יכולה להיות מושפעת מסוג הזה של תרופה!)
לכן,אם קיימת אופציה לחכות ,עדיף שתברר עם הרופא שלך מה אפשר לעשות קודם,אולי הדבר הפשוט זה לחזור על בדיקת נשיפה ולאחר מכן לנסות לטפל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRA + MRI מוחאביגיל15/12/2009
שלום רב!!!
אני בת 57 סובלת לאחרונה מסחרחורת בממוקד בצד שמאל בעיקר.
הנירולוגית שלי שלחה אותי לעשות CT מוח ומצאו לי שעברתי אירוע מוחי קל לא בטוח.
אז שלחה אותי לעשות את הבדיקות האלה זה ארוך סליחה באמת.
ממצא חדש היפודנסי במודלה משמאל בסיטי 1.10.09
ממצא היפודנסי ישן פרונטלי סופרא- ונטריקולי מימין היה כבר קודם. ללא שינוי מהבדיקות הקודמות.
נפילות חוזרות ללא התכווצויות, ללא פרכוסים או אובדן הכרה.
מודגמים במעבר הקרניו צרביקלי תקין.
ייתכן מספר מוקדים איסכמים בפונס.
מעל הטנטוריום מודגמים איסכמיים כנראה בחומר הלבן היקפי ותת קורטיקלי בעיקר באונות הפרונטליות, אך גם באונות הפריאטליות.
כעת נעג יחסית בחומר הלבן צמוד לטריגון משמאל, פסי ונגע בולט, חריג ב T2, FLAIR כנראה בסינגולייט גירוס מימין.
בדיפוזיה ללא עדות לנגע איסכמי חריף או ממצא מוקדי אחר.
הנגעים החריגים שהודגמו לא נראים בדיפוזיה.
בהם לא עוברים האדרה עם גדוליניום.
אין לראות פתולוגית עם גדוליניום.
לגבי ההנגעים הגדולים בחומר הלבן הפסי. הפריאטלי משמאל ובסינגולייט גירוס מימין קיימת אבחנה מבדלת של איסכמיה כרונית. חבלה בעבר אפשרית אבל פחות סבירה.
הסננה פחות סבירה לגבי הנגע בסינגולייט גירוס. ייתכן ממצא לא טיפוסי בחומר לבן במתאים לטוברוס- סקלרוזיס, לקורלציה קלינית.
דמיאלינציה לא סבירה לדעתי.
אות זרימה תקין בכלי דם הדולים בתוך גולגותיים.
MRA 3 DTOF :
מודגמים הקרוטיד הפנימי וענפיו הגדולים MCA - AC תקינים דו צדדית.
מודגם מקשר קדמי קטן.
הוורטברלי הימני הדומיננטי.
העורק הבזילארי קטן. מודגם AICA דו צדדית, מימין כנראה כפול. בהמשך העורק הבזיארי קטן ומתפצל ל SCA.
ה - PCA בעל מוצא עוברי דו צדדי עם מקשר אחורי בולט דו צדדית.
מודגם P1 מאוד היפופלסטי בכל צד.
כמובן מדובר בווריאנט אנטומי בלבד, לא פתולוגי.
נא עזרו לי לדעת מה יש לי בראש כדאי לדעת אם זה נובע מהסחרחורת.
תודה רבה אביגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי15/12/2009קשה לי לומר בודאות שיש בממצאי הבדיקה הסבר לסחרחורת שלך. בכל מקרה רק נוירולוג שבדק אותך, שמע היטב את תיאור הסחרחורת וגם ראה את הצילומים יכול להתרשם מה משמעות הממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת ציפרלקסראובן15/12/2009
שלום אני בגיל 26 סובל מהתקפי חרדה בתדירות גבוהה יום יומית.
בהתחלה נטלתי למשך חודשיים ציפרלקס במינון 10 מ"ג.
כשזה לא עזר,הועלה המינון ל-20 מ"ג למשך שלושה חודשים שוב ללא שיפור מספק.
לאיזה תרופה נהוג להחליף במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי15/12/2009אפשר לנסות תרופה ממשפחת SNRI למשל VENLA.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים חריגים בבדיקותראובן15/12/2009
שלום.אני בן 27 ומזה כ-9 חודשים לוקח ציפרלקס 10 מ"ג נגד הפרעת חרדה.
בבדיקות דם האחרונות התגלו הערכים חריגים הבאים:
ALT = 67
CHOLESTEROL TOTAL= 227
(כולסטרול HDL יצא 50 והכולסטרול הרע LDL יצא 139)
לאחר ביצוע אולטרסאונד כבד שנמצא תקין,הרופאה אמרה שכנראה ומדובר על כבד שומני.
האם חריגות אלו בבדיקת הדם מצריכות טיפול תרופתי מסוים?שינוי תזונתי?פעילות גופנית?
ובכלל האם יתכן וזה בעקבות נטילה ממושכת של הציפרלקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי15/12/2009אנזים הכבד גבוה במעט. הכולסטרול נראה בתחום התקין. פעילות גופנית ותזונה מאוזנת יעזרו לך בכל מקרה. איני חושב שהציפרלקס קשור לתוצאות הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוךאורית14/12/2009
תוצאות בדיקת דם מראות
Fe - Iron 41
Ferritin 24
Hemoglobin 12.2
גיל 46
מה המשמעות?
ומה חשוב לעשות
תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי15/12/2009האם בוצעה גם בדיקת TRANSFERRIN בדם? הבדיקה תעזור לקבוע האם יש חוסר ברזל בדמך. ההמוגלובין תקין והפריטין גם הוא לא נמוך מאוד. ערך הברזל 41 צריך להיות מיוחס לטרנספרין כדי לדעת על חוסר בברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות נוספות
אורית15/12/2009>ודה על התגובה המהירה
האם התוצאות הנוספות
כמו
של Protein Total (B) 7.3
Albumin (B) 4.3
ALKP-ALKALINE Phosphtase 41.4
Vitamin B13 288
Folic Acid 4.2
יכולות לתת את ההסבר לחוסר הברזל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי15/12/2009הבדיקות הנוספות שציינת לא מלמדות על עניין הברזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ו לוריווןלופו14/12/2009
שלום אני בן 38 אני לוקח קומדין בגלל אירוע מוחי סינדרום APLA
אני לוקח גם ציפרלקס מדי בוקר ולוטן
יש לי ימים שאני לחוץ בגלל מה שעברתי,רציתי לדעת אם אני יכול מדי פעם לקחת לוריוון[שנתנו לי פעם ] עם התרופות שאני לוקח
תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ולוריוון
ד''ר אביבית גולן כהן14/12/2009זאב שלום
היות שגם ציפרלקס וגם לוריוון עוברות תהליך עיבוד בגוף אשר מערב את הכבד , יתכן שנטילה של לוריוון וציפרלקס באותו יום תגרום לכך שמשך ההשפעה של לוריוון יתארך.
הארכת משך ההשפעה של לוריוון עלולה לגרום לך תחושת נמנום או עייפות מוגברת למשך מספר שעות ארוך מהרגיל.
האם ניסית להפיג לחצים ע"י פעילות גופנית מתונה כמו הליכה?
האם ניסית הפגת מתחים ע"י שיטות הרפיה שונות שאינן תרופתיות?
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ונפיחות באצבעשרון14/12/2009
לפני מספר ימים התנפחה לי האצבע באזור הציפורן. האזור כואב וההתנפחות לא יורדת גם לאחר 5-4 ימים. הגיוני שמדבור במכה שלא הרגשתי בזמן אמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ונפיחות באצבע
ד''ר אביבית גולן כהן14/12/2009שרון שלום
על מנת שאוכל לנסות ולמקד את האבחנה אשמח אם תעני על עוד מפר שאלות:
האם המקום גם חם? שינה את ציבעו? אם כן- לאיזה צבע? האם קיימת מגבלה בהפעלת האצבע?
ליד איזה חלק של הציפורן נמצאת הנפיחות העיקרית?
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה נפוחה ועליה ב-ESR ו-CRPבת 2114/12/2009
שלום!
אני בת 21, לפני כ3 שבועות הייתי מצוננת והיה לי תפליט לבן על שקד אחד. הרופאה עשתה משטח ואמרה שככל הנראה זה ווירוס. כמו כן באותה תקופה הבחנתי בבלוטת לימפה נפוחה בצוואר שנפוחה יחסית כבר מאז. בדיקות הדם הראו על ESR גבוה יחסית (32) ו-CRP של 5.7 (טוות תקין עד 5). אני מאוד מאוד לחוצה וחושבת על הגרוע מכל.
יש לציין כי הרופאה חשבה שאולי זו מחלת הנשיקה אך לפי בדיקות קודמות כבר חליתי בשני הווירוסים (EBV ו-CMV)
תודה!
פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
בת 2114/12/2009יש לציין כי לא היה לי חום גם כשהיה תפליט לבן על השקדים (יש לצין ששבוע לפני התפליט היה לי צינון קשה עם שיעול כבד אך ללא חום) וההרגשה הכללית היא טובה ונורמלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי14/12/2009תמיד יש לחשוב על השכיח ולא על הגרוע. השכיח הינו זיהום וירלי, לאו דווקא מחלת הנשיקה. עקבי כמה שבועות על הבלוטה הנפוחה. אם היא נעלמת מה טוב אם לא לבצע אולטרא סאונד של הבלוטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי ערכי ה-ESR וה-CRP?
בת 2114/12/2009האם הערכים האלו לא יכולים להצביע על משהו חמור יותר מסתם זיהום וויראלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי14/12/2009יתכן משהו חמור גם אם השקיעה ו CRP נמוכים יותר מאצלך ותקינים לגמרי, אבל זה חריג. גם בערכים שאצלך הם אינם חשודים במיוחד. תוצאת המעבדה שלך אינה מדאיגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדליה
פרופ' אליעזר קיטאי14/12/2009הבדיקות תקינות לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם ברגלייםבעל14/12/2009
בת 30 נשואה +3.מבנה גוף רזה. איני יודעת מדוע יש לי כל הזמן שטפי דם די גדולים ברגליים וכל פעם באיזור אחר ברגליים, זה בא ועובר בא ועובר. מה זה צריך להיות?!. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי14/12/2009יתכן ויש לך נימים או ורידים בולטים מהרגיל או שבירים יותר מהרגיל. על פי רוב אין סיבה מוגדרת. למען הסר כל ספק כדאי אולי לבצע דרך רופא המשפחה בדיקת תפקודי קרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחט סטריליתדן13/12/2009
שלום רב,
לעיתים אני משתמש במחט סטרילית לשם הוצאת מוגלה מפצעים.האם ניתן להשתמש במחט סטרילית שימוש רב פעמי?כמובן שאני מחטא אותה באלכוסידין לפני כל שימוש. האם זה בסדר?
תודה.
פרופ' אליעזר קיטאי14/12/2009בשימוש רב פעמי המחט שוב אינה סטירילית. חיטוי באלכוסידין אינה מהווה סטיריליזציה. כדי להוציא מוגלה אפשר להשתמש במחט זו, ממילא הנגע מזוהם. בכל מקרה שיטת עשה זאת בעצמך בעניני מוגלות לא תמיד מוצלחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקהאמיר13/12/2009
שלום,
היום מישהו שנראה ממש חולה השתעל עלי ממרחק 30 ס"מ ברכבת ואפילו לא שם יד. יש איזשהו סיכוי שלא נדבקתי? אם נדבקתי מתי אני אמור להתחיל להרגיש לא טוב?? אני אמור לטוס עוד כמה ימים ועכשיו אני בחרדה איומה!!!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי14/12/2009אפשר להדבק בנגיפים וחיידקים מאויר מזוהם גם אם המדביק השתעל שלא בנוכחותך, כך שסכנת חולי במחלות דרכי הנשימה קיימת כל הזמן, ואינה צריכה לגרום חרדה. התחלואה בדרכי הנשימה לאנשים בריאים אינה מסוכנת ובלתי נמנעת באופן מוחלט. מחלות דרכי הנשימה באות לידי ביטוי 7-10 ימים מרגע ההדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונחים רפואיםללי13/12/2009
שלום רציתי לקבל הסבר על שני מונחים:
1.HYPERLIPIDDEMIA NOS-הבנתי שזה עודף כולסטרול אבל מהו המושגNOS ?
2.STEROID SPARING
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי14/12/20091. עודף שומנים לא ספציפי בדם (NOS-NON SPECIFIC)
2. אי מתן סטרואידים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סימה15/12/2009אבל מה הכוונה בלא ספציפי?(עודף שומנים לא ספציפי בדם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות מרתיות צהובותבת 2613/12/2009
בוקר טוב ,
על מה מצביעה הקאות מרתיות צהובות מימיות ( ללא תוכן של אוכל ) ?
תודה
פרופ' אליעזר קיטאי14/12/2009לעיתים כשיש חסימה במעי הדק יש הקאות מרתיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)