פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחף בחורף
    חנן
    25/12/2009

ד"ר שלום .
    בני בן 13 מסתובב בבית בחורף יחף כאשר הבית לא מחומם , ללא גרביים או נעלי בית ובמיוחד לאחר מקלחת כאשר הבית לא מחומם .
    האם לדעתך מצב כזה אינו בריא והילד יכול לחלות ?
    איך משכנעים אותו ללכת עם נעלי בית במיוחד בחורף .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחף בחורף

הוספת תגובה

• יחף בחורף

ד''ר סילביה נוסבאום
    25/12/2009

אני מבינה את הדאגה שלך ....אבל ...אם נעים לו כך ולא קר...לא רואה בזה בעיה
    צריך לברר איתו האם באמת טוב לו כך או מנסה לחקות מישהו/מישהו נתן לו את הרעיון .שמע על העיניין מאיפשהו...
    זו דעתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברום הבטן
    דביר
    24/12/2009

שלום רב,

הייתי היום אצל רופא גסטרו ,לאחר תלונות שיש לי צרבות,בחילות,ורפלוקס.תבחין נשיפה יצא לי שיש את החיידק אילובקטר,אני בחודשים האחרונים סובל מכאבים משתנים פעם דקירה,פעם כאב עמום ופעם כאב חזק בחזה .באמצא החזה.בקו של החזה בין ה"שדיים" וגם מעט מטה הרופא גסטרו אמר לי שזה לא מהכדורים ,מהאומפרקס שאני לוקח ,ואמר לי שאלך לראות קרדיולוג.בשבוע האחרון יש לי פעימות לב חזקות.אבל אני לא בטוח שזה קשור ללב.כי זה במהלך מנוחה ,וגם הכאב שיש לי בחזה באמצא זה במהלך מנוחה וגם לפני שינה.הרופא גסטרו נתן לי מרשם לקבל טיפול משולש נגד ההילובקטר,שלפני 4 חודשים כבר עשיתי טיפול כזה.הוא ציין שעוד חודשיים יראה אותי שוב.ואעשה את התבחין נשיפה אחרי הטיפול,השאלות שלי האם לפי התסמינים יש צורך שאלך לקרדיולוג?
    בגלל הכאבים באמצע החזה וגם בגלל הפעימות לב האם זה יכול להיות משהו לבבי?
    הכאבים באמצא החזה שאלתי אותו עם זה יכול להיות דלקת בוושט הוא לא השיב לי.
    אשמח לקבל תגובה מה כדאי לעשות לאיזה רופא לפנות בתודה
    ארתור

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברום הבטן

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    24/12/2009

כאב חזה מתמשך שעיקרו במנוחה בד"כ אינו נובע מהלב. רופא המשפחה הוא הכתובת שלך לרכז הטיפול בבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת אוגמנטין 875
    בעל
    24/12/2009

5 שבועות יש לי סינוסיטיס (הפרשה מוגלתית מהאף) מלווה עם שיעול טורדני. רופא המשפחה נתן לי אוגמנטין 875 פעמיים ביום. מניסיון העבר אמנם ריפא את הסינוסיטיס אך החליש אותי עד מאד. הורדתי מדעת עצמי לפעם ביום. האם יש לזה אפקט, האם אני יוכל לרפא את הנזלת המוגלתית הטורדנית גם עם פעם ביום אוגמנטין 875?? אני משתעלת כבר 5 שבועות, צילום ריאות תקין. פשוט זה מחלחל לי לדרכי הנשימה התחתונות. לפני כ-6 שנים עברתי ניתוח פס. אני נושמת היטב, אך איך שאני מתקררת ישר חוטפת סינוסיטיס, סובלת כבר 30 שנה. תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת אוגמנטין 875

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    24/12/2009

איני בטוח שיש מחקר שהשווה תוצאות טיפול בין כדור ליום ל 2 כדורים. נסי פעם ביום..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטף דם
    דני
    24/12/2009

שלום, לאחרונה היה לי מקרה שהופיע לי שטף דם תת עורי באיזור הלחיים בצבע כחול-אדום כזה סביר להניח שאירוע זה התרחש לאחר חבלה כלשהי שקרתה לי לפני מס' ימים, הסימן הכחול הופיע מיד וכבר עברו כיומיים לאחר החבלה ולא ניכר שום שינוי בגודל או בחוזק הצבע, זה נשאר בדיוק כמו קודם ואני מודאג אם זה יעבור לי, ואם כן אז כמה זמן בערך צריך לחכות על מנת שזה יחלים, והאם זה יחלים לחלוטין או שעדיין ישאר סימן על הלחיים?
    תודה לעוזרים!, אנא ענו לו בהקדם האפשרי.

לקביעת תור
    סגירה
    שטף דם

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    24/12/2009

הכתם יעבור קרוב לודאי .יקח כמה שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים לבנים בציפורניים-למה זה קורה?
    777עדיעד777
    23/12/2009

שלום, יש לי כבר כמה חודשים כתמים לבנים בציפורניים שהולכים ומתפשטים לאט לאט על שאר האצבעות. הדומיננטי ביותר זה בעמה ובקמיצה ביד שמאל ועכשיו התחיל גם ביד ימין על האצבע, העמה והקמיצה.
    ביד שמאל זה ממש כתמים גדולים ולבנים, בערך 3-4 בכל אצבע.
    הציפורניים שלי בד"כ בריאות, בלי פטריות וכו'.
    בחורה בריאה בד"כ. ימנית, מקלידה רוב היום אם רלוונטי.

כבר שמעתי הכל:
    חוסר בסידן, חוסר באבץ, טראומה (ומה בדיוק זה אומר????), בועות אוויר מתחת לציפורן.
    למה להאמין? מה נכון ומה לא? וממה זה נגרם לי?
    זה לא כואב או משהו, פשוט הופיע ולאט לאט מתפשט וגדל.
    מה עושים? ממה זה קרה לי? איך מונעים? איך מסתירים? מתי זה נעלם?

הוספת תגובה

• כתמים לבנים

ד''ר סילביה נוסבאום
    23/12/2009

אם הכתמים הם רק על הצפורניים ,יתכן בהחלט שהגורם לזה זו טראומה חוזרת (אומנם בעוצמה לא חזקה אבל מתמשכת....את מקלידה רוב היום.....זה די סביר.......(טראומה זה מכה,חבלה!)
    מעניין אם הדבר נמשך גם כשאת לתקופה ארוכה בחופש/לא מקלידה
    שוכחי על זה עם הרופא (הוא גם יראה את זה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם והרגשה רעה
    אדי
    23/12/2009

שלום.אני בן 28 ומרגיש רע (חולשה,תשישות וחוסר שקט גופני)כבר זמן רב.
    עשיתי בדיקת דם : תפקוד הכבד GPT יצא 68 (טווח מעבדה תקין 4-41).
    כמו כן,כולסטרול כללי יצא 227 (טווח מעבדה תקין 100-200).
    כולסטרול LDL ו-HDL יצאו בטווחים התקינים וגם כך שאר הבדיקה.
    בדיקת סונאר כבד יצאה תקינה.
    האם התוצאות החריגות בבדיקות הדם הן הגורם לתחושתיי?
    אציין שהרופא המטפל חושב שזה לא קשור ונתן לי ציפרלקס אותו אני לוקח כחצי שנה,הגעתי כבר למינון המרבי(20 מג') ללא שינוי בתחושות.
    מה יש לבצע בדיקות נוספות ספציפיות?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם והרגשה רעה

הוספת תגובה

• הרגשה רעה

ד''ר סילביה נוסבאום
    23/12/2009

עליה מתונה כ"כ של GPT בלבד,בנוכחות יתר אנזימי כבד וסונר תקינים ,לא משמעותית לדעתי
    האם אתה לוקח/לקחת תרופות אחרות?
    בקשר לתסמינים שאתה מתאר ,נראים לי כתופעות לוואי של ציפרלקס ולא משהו אחר.....
    תחזור עם יותר פרטים
    האם הטיפול בציפרלקס קדם לתסמינים.?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• B12 גבוה
    טניה
    23/12/2009

005405שלום!
    אני עשיתי בדיקת B12 לפני 3 חודשים ותוצאה הייתה 162.
    התחלתי לקחת B12 של חברת סולגאר והים תוצאה 1067 (נורמה 670)
    ביום שבת אני אמורה לטוס לארצות הברית.
    השאלה האם רמה גבוה של B12 היא מסוכנת (יווצרות של קרישי דם או משהא אחר)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    B12 גבוה

הוספת תגובה

• B12 גבוה

ד''ר סילביה נוסבאום
    23/12/2009

טוסי לאמריקה הגדולה ללא פחד!
    אין להתייחס לערכי ויטמין B12 גבוהים בדם בזמן טיפול או מיד אחריו
    זה בסדר,אין מה לדאוג
    נסיעה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה ליוד והשפעתה על בלוטת התריס
    אורה
    22/12/2009

במסגרת עבודתי במעבדה נחשפתי ליוד. מאז מרגישה כאבים באיזור הצוואר והרגשה של עקצוץ האם החשיפה ליוד יכולה לגרום לנזק כלשהו שקשור לבלוטה? אם כן מה עליי לעשות.
    תודה
    אורה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    22/12/2009

חשיפה ליוד עלולה לגרום להפרעות בתפקוד הבלוטה, לעיתים להגדלה. בד"כ ללא כאבים או עקצוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על אוגמנטין 875 מ"ג טבליות
    קצת מודאג
    22/12/2009

ביום ראשון אחרי הצהריים הייתי אצל רופא א.א.ג שהבחין שיש דלקת באוזניים ונתן לי אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 מ"ג טבליות לקחת פעמיים ביום 8 בבוקר ו-20:00 בערב , שהתחלתי לקחת אותם באותו יום ראשון בשעה 20:00 בערב אחרי אוכל היום בבקור לקחתי את הכדור הרביעי ואז החל להיות לי מן שלשול קל מאוד לא מיימי אלא גושים קטנים ויש בחילה גם , היום בשעה 11:43 מדדתי חום למשך 3 דקות במדחום כספית בפה שהראה 36.8 מעלות .השאלה שלי למה קורא לי השלשול הקל והבחילות ואיך אני מונע אותם והאם האוגמנטין עובד ככה או שמשהו אצלי לא בסדר ?

האם אני צריך לקחת את התרופה עם האוכל כי בבוקר אני שותה נס קפה עם עוגה ואחרי זה לוקח את התרופה כנ"ל אותו דבר בערב , האם זה בסדר ?

הוספת תגובה

• אוגמנטין

ד''ר סילביה נוסבאום
    22/12/2009

מה שאתה מתאר הן אכן תופעות לוואי של התרופה
    אם קשה לעמוד בזה,תבקש מרופא המשפחה להחליף את התרופה
    אם בכ"ז מחליט להמשיך את התרופה,למרות האי נעימות ,שים לב ,בבקשה:אם יש שלשולים רבים ,מימיים או שלשול דמי ,ח י יב להפסיק את התרופה.
    אם תמשיך את התרופה,כדי לאכול אולי קצת יותר מסתם קפה ועוגיה לפני...
    יש לציין שאלה תופעות לוואי של אוגמנטין ולא "רגישות" שפניצילין.חשוב לדעת!!!!!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי האוגמנטין 875 מ"ג טבליות

קצת מודאג
    24/12/2009

שילשולים קשים ומיימים אין לי ברוך השם , אני ניכנס לשירותים כדי להוציא צואה רק בבוקר פעמיים עד שלוש פעמים .עכשיו לגבי הארטחה שלפני נטילת האוגמנטין האם מספיק סנדויץ עם גבינה לבנה או צהובה וירק בפנים כמו מלפפון , עגבניה , פלפל ונס קפה עם חלב בערב .
    ובבוקר גם נס קפה עם חלב וסנדויץ לוקח עם זה את האוגמנטין וזהו ,ולפי ממה שאני קורא באינטרנט על פרוביוטיקה שצריך ליטול אותה שעה לאחר נטילת האוגמנטין , האם יש פרוביוטיקה במזון בבית שאפשר לאכול מבלי לגשת לבית המרקחת ולקנות את הפרוביוטיקה ?
    ובנוסף אני רץ הרבה פעמים ביום להשתין האם זה גם נובע מהאנטיביוטיקה ?
    אגב אין לי חום וני מודד חום עם מדחום כספית למשך 3 דקות כאשר בבוקר הראה לי 36.5 מעלות , ובשעה 12:25 לפני הצהריים הראה לי גם 36.5 מעלות ובשעה 15:57 זה הראה 36.6 מעלות ובערב זה מראה לי 36.8 מעלות האם זה נורמלי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    24/12/2009

מצבך נשמע מעולה כולל היציאות וערכי החום. מספיק סנדביץ קטן לפני נטילת האוגמנטין. במוצרי יוגורט שונים יש פרוביוטיקה. הדבר מצויין על מארז המעדן. עניין השתן לא נשמע קשור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול שנמשך ונמשך........
    גלי
    22/12/2009

שלום רב,

אני בת 38, מעשנת לעיתים רחוקות בלבד.
    לפני כשלושה שבועות החל אצלי שיעול טורדני שאינו מרפה, בעיקר בשעות היום (במהלך הלילה דוקא שקט). לפני כשבוע וחצי התווספה גם נזלת בכמויות בלתי מבוטלות.
    ביקרתי אצל רופא המשפחה לפני כשבוע ולאחר בדיקה גופנית שערך אמר כי נראה לו שהבסיס לכך הוא אלרגיה ונתן לי כדורים נגד אלרגיה. מאז ועד היום לא חל שיפור למרות שאני לוקחת את הכדורים מדי יום ואני עדיין סובלת קשות מהשיעול והנזלת שמסרבים לחלוף.

שאלותיי הן:
    1. האם שיעול יכול להימשך זמן כה רב ללא איזשהי מחלת רקע קשה?
    2. האם יכול להיות שהסיבה לכך היא כלל לא אלרגיה אלא משהו ויראלי?
    3. האם יש לעשות בדיקות נוספות? (לפני כחודשיים עשיתי בלי שום קשר ספירת דם שיצאה תקינה)
    4. מה ניתן לעשות על מנת להקל על המצב?

אודה מאוד לתשובתך.

בברכה,

גלי

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול שנמשך ונמשך........

הוספת תגובה

• שיעול 3שבועות

ד''ר סילביה נוסבאום
    22/12/2009

סיבות רבות לשיעול לכן אנסה לענות לשאלותיך לפי הסדר שביקשת
    1-כן ,שיעול יכול להימשך 3-4 שבועות ולפעמים יותר בלי סיבה מדאיגה במיוחד
    2-גורם וירלי אפשרי בהחלט ,אבל בד"כ במצב כזה השיעול הוא חלק מהמחלה ולאחר שתסמינים אחרים חולפים,נשארת רגישות מסויימת של דרכי הנשימה שיכולה להימשך עד 4שבועות
    3-בשלב זה לא הייתי ממליצה לעשות בדיקות נוספות ,אני חושבת שאם המצב הוא כמו שאת מתארת אותו,רק שיעול ונזלת ובדיקה גופנית תקינה לחלוטין,הייתי אולי עוברת ל...
    4-הייתי מוסיפה לתרופה שאת מקבלת אולי משהולהורדת הגודש/ספריי לאף או אפילו את שניהם
    לשאלות נוספות ,אנחנו כאן בסביבה....
    תרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום מפי הטבעת
    מיטל
    21/12/2009

שלום רב.
    אני בת 27 ,חודש אחרי לידה שלישית,שהייתה רגילה ללא תפרים.
    לפני כחצי שעה כשהייתי בשירותים היה לי דימום כבד מפי הטבעת וכן בשירותים עצמם המים הפכו לדם.
    איני יודעת מה המשמעות ודי לחוצה.
    תודה,
    מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    דימום מפי הטבעת

הוספת תגובה

• דימום

ד''ר סילביה נוסבאום
    21/12/2009

לפי הסיפור,את אישה צעירה ובריאה
    אין כ"כ סיבה להילחץ...דברים כאלה קורים ולא תמיד יש לזה סיבה שצריכה להדאיג אותך.זה לא אומר שלא צריך לבדוק.
    קודם כל ,השאלה אם מקום הדימום הוא באמת פי הטבעת.(אולי היה הנרתיק)..אם היה כאב...יש מספר שאלות שצריך לשאול ולקבל תשובות שיכולות לקדם אותנו להבנת התופעה
    אם אכן המקום הוא פי הטבעת ומה שראית היה דם(יש מזון שצובע את הצואה ואת המים בצבע שיכול להראות כמו דם-סלק,למשל!!) יכול להיות שעקב המאמץ איזה כלי דם קטן נקרע ,דמם,ולאחר מזה ,הפסיק לדמם
    לכן יש לפנות לרופא שלך לבדיקה
    תרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הדימום

מיטל
    21/12/2009

זה אכן היה בפי הטבעת,הדימום מהנרתיק בדיוק הפסיק לפני מספר ימים.אין זה קשור למאכל כיוון שזה היה דם אדום וטרי,ודווקא הפעם לא היה מאמץ כמדי פעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום

ד''ר סילביה נוסבאום
    22/12/2009

עדיין אין מקום להילחץ.לרוב הסיבות לכך הן לא מדאיגות במיוחד.יתכן סיבה שהזכרתי,כלי דם שדימם ונעצר,טחורים פנימיים...
    גשי לרופא שלך לבדיקה,לא לזלזל,אבל בלי לחץ...בגיל צעיר ,בדרך כלל אלה הסיבות לתופעה שאת תיארת..מה ששכיח ,שכיח...סיבות אחרות הרבה פחות שכיחות....אבל חייבים לבדוק
    תרגישי טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ריספרדון זה ריספרדל/ריספונד?
    שאלה
    21/12/2009

קראתי ככה , האם זה נכון?

ריספרדון תרופה מסוכנת הפוגעת בשרירים האורכיים ומריירת
    היא פוגעת קשה בשרירים וגורמת לריור ועוד תופעות לוואי קשות , בשימוש ארוך טווח. התרופה לא כל כך יעילה ואסור בתכלית האיסור לקחת אותה ברציפות אחרת הנזק יהיה גבוה מהתועלת .

הוספת תגובה

• ריספרדל

ד''ר סילביה נוסבאום
    21/12/2009

לצערינו,לכל תרופה יש תופעות לוואי.מאקמול עד...ריספרדל.יש תופעות לוואי שכיחות ותופעות לוואי נדירות.כשתרופה מאושרת לשימוש,בדרך כלל התועלת עולה על הנזק האפשרי(שאגב,לא חובה להופיע בכל מקרה של טיפול)
    ריספרדל היא תרופה ותיקה,שעד היום יש לה שימוש מוצלח ועושה עבודה טובה.
    בידיים מיומנות של רופא שעוקב אחר המטופל ,נותן את התרופה למי שמתאים וערני לשינויים ראשוניים במידה ושי כאלה ואצל מטופל שמשתף פעולה ומגיע למעקב בתדירות הנדרשת,התופעות הלוואי שמוזכרות כמעט ולא מופיעות
    לא מדובר בתרופה מסוכנת ,אחרת הייתה יורדת מהמדפים מזמן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מונע
    דביר
    20/12/2009

לד"ר שלום רב,

התחלתי היום את הטיפול המונע כנגד איידס.בעקבות מגע במין לא מוגן ,נסעתי וקיבלתי את התרופות באחד מבתי החולים בדיסקרטיות מלאה .כיבדו אותי.התרופות שקיבלתי

Kaletra - שני כדורים בבוקר ושני כדורים בערב

Truvada - כדור 1 ביום.

ציינו שלא משנה לקחת על בטן ריקה או מלאה,ושהתופעות לוואי הם שילשולים .

אני מבקש בבקשה עם תאכל/י לתת לי את דעתך המקצועית ,האם חל איסור לתת את הטיפול הזה למי שיש לו בעיות עיכול בקיבה.{אילובקטר} ובקרוב תתנהל בדיקה לראות אם יש דלקת בוושט כתוצאה מהחומציות.האם יש תופעות לוואי שצריכים להדליק נורה? קראתי באינטנרט על התרופה ונבהלתי שרשום שזה יכול לגרום להתקפי לב ולדלקות לבלב.האם זה גם למי שרק לוקח למשך חודש? את הטיפול אני מאד רוצה לקחת כדי לא לקחת סיכון הכי קטן .ולא ליידע את הרופא משפחה כדי שדבר זה לא יהיה רשום בתיק הרופאי שלי מכיוון שלא רוצה שתהיה רשומה הסיבה לכך,מאחר שטוב לא יצא מזה ואי אפשר לגשת לרופא ולהגיד שבאתי במגע לא מוגן ואני רוצה תרופות.אלא צריך לפרט .אז החלטתי לקבל את הטיפול בדרך דיסקרטית .ולא לידע את הרופא משפחה.
    את הבדיקות דם לפי מה שרשום באינטרנט הבנתי שיש לעשות אחרי לקיחת הכדורים ,בסיום הטיפול ? ספירת דם,תפקודי כבד ?

בתודה על העזרה במתן תגובה רענן.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול מונע

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    21/12/2009

שלשולים הינם תופעת לוואי שכיחה יחסית של הטיפול. אין מניעה לקחת הטיפול אם יש חיידק הליקובקטר ו או דלקת בושט. שאר תופעות הלוואי שתוארו נדירות יותר. תופעות הלוואי מהתרופות הפיכות ברובן ונעלמות עם סיום הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,ולגבי בדיקות דם?

דביר
    21/12/2009

תודה רבה על התגובה המהירה,לגבי בדיקות דם יש לעשות אחרי הטיפול בדיקה של ספירת דם?ותפקודי כבד? האם אני יכול לעשות חיסון נגד השפעת חזירים בלי קשר לטיפול ?
    בתודה רענן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת מקארתי
    גלאור
    20/12/2009

שלום רב,
    אבי אדם מבוגר והרופאה אמרה לו שיש לו חשש לתסמונת מקארתי.
    מה זו התסמונת?, איך זה מתבטא וכיצד אפשר להתגבר עליה.
    אודה על תשובתכם,
    בברכה,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת מקארתי

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    20/12/2009

איני מכיר תסמונת כזו במבוגרים. מה הסימפטומים בגללם הועלה החשד לתסמונת זו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ום גוף גבוה מאוד !!!
    בת 26
    19/12/2009

בוקר טוב ,

מיום חמישי בערב יש לי חום גוף גבוה מאוד (39.5-41.1) וזה אף פעם לא היה לי (תמיד 36.2-36.8) ולא יותר ...
    לא כואב לי כלום , איני סובלת ממחלות רקע , אני בשנות התחלת העשרים לחיי ...
    רק לפני החום כחצי שעה יתקוף אותי גלי קור וצמרמורת ואז יעלה החום בבת אחת ...
    לוקחת 2 כדורי אקמול או דקסמול ... אבל החום לא יורד ודווקה עולה ועולה ... ואחרי כשעתיים יורד ל36.8 ואז חוזר ועולה אחרי כשעה ... והלאה ... וזה רק (18:00 בערב עד 5:00 בבוקר ) ובבוקר כאלו לא היה כלום ומתפקדת כרגיל ...
    הלכתי למוקד רופאי לילה ביום חמישי ( שם בדק אותי הרופא , שמע לריאות , בדיקת גרון , בדיקת שתן , ספירת דם ... והכל היה תקין ) ולכן שחרר אותי הביתה עם לקיחת אקמול או דקסמול ...ואמר אולי שזה התחלת שפעת ?

הנה היום שבת ואין לי סימני השפעת !!! מה שמפריע לי זהו החום ולא יותר ...

אז מה יכול להיות סיבת החום ? ומה אפשר לעשות במצב כזה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ום גוף גבוה מאוד !!!

הוספת תגובה

• חום גבוה

ד''ר סילביה נוסבאום
    19/12/2009

עכשיו שבת אחה"צ.אם עדיין החום שלך גבוה כמו שתיארת (וצמרמורות כמו שאת מתארת) ,ללא שום תסמין אחר, תצטרכי כנראה ביום א ' לגשת לרופא/ה שלך ולבדוק קצת יותר לעומק את הנושא
    זה לא מצב שכיח....יש לחזור על בדיקת שתן,לשמוע שוב את הריאות ,אולי אפילו לבצע ספירת דם.
    אם עדיין הכל תקין ...כנראה שזה באמת מצב של מחלה וירלית עם חום בלבד(לא כ"כ שכיח)
    תרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופאה חושדת שיש זיהום בפורט

בת 26
    20/12/2009

החום לא יורד , ולכן הלכתי היום לרופא המשפחה ועשיתי בדיקות שונות ...
    בדיקת שתן- תקינה , בדיקות הדם (אני מצרפת אותם-אבל לא נראה לי שיש דלקת) , צילום חזה- לפני שעה עשיתי צילום חזה והרופאה שם הפנה אותי דחוף למיון בגלל שהיא חושדת שיש זיהום בפורט וצריך להוציא אותו דחוף ואם לא אז החום לא ירד...(עדיין לא הלכתי למיון- מחכה שאבא יחזור מהעבודה)

בדיקות הדם :
    הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
    10.8- 4.8 K/ul 9.0 WBC
    5.40- 4.20 M/ul 4.12 RBC
    1 16.0- 12.0 g/dl 8.9 HB
    47.0- 37.0 % 29.2 HCT
    31.0- 26.0 pg 21.7 MCH
    36.7- 33.0 g/dl 30.7 MCHC
    16.0- 11.0 % 17.7 RDW
    97.0- 80.0 fL 70.7 MCV
    75.0- 40.0 % 61.3 NEUT%
    50.0- 20.0 % 26.2 LYM%
    12.0- 2.0 % 7.7 MONO%
    7.0- 0.0 % 2.0 EOS %
    2.0- 0.0 % 0.3 BASO %
    4.5- 0.0 % 2.6 LUC%
    8.0- 1.9 K/ul 5.5 NEUT.abs
    4.5- 0.9 K/ul 2.4 LYMP.abs
    1.0- 0.2 K/ul 0.7 MONO.abs
    0.6- 0.0 K/ul 0.2 EOS.abs
    0.1- 0.0 K/ul 0.0 BASO abs
    0.4- 0.0 0.2 LUC abs
    15.0- 0.0 0.0 MACRO%
    10.0- 0.0 19.0 MICRO %
    10.0- 0.0 0.3 HYPER%
    10.0- 0.0 29.7 HYPO %
    10.0- 0.0 0.6 MICRO%/HYPO%
    450- 150 K/ul 481 PLT
    13.0- 4.0 fL 8.3 MPV
    1 בוצע פעמיים
    -----------------------------------------------------------------
    הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
    100- 70 mg/dl 91 GLUCOSE
    43- 17 mg/dl 21 UREA
    0.95- 0.51 mg/dl 0.45 CREATININE
    145.0- 135.0 mEq/L 136.9 SODIUM
    5.10- 3.50 mEq/L 4.30 POTASSIUM
    1 145- 40 µg/dl 11 IRON
    31- 0 U/L 21 GOT (AST)
    34- 0 U/L 14 GPT (ALT)
    1 בוצע פעמיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורט??

פרופ' אליעזר קיטאי
    20/12/2009

בהודעתך הראשונה כתבת שאין מחלות רקע. למיטב ידיעתי לא מתקינים פורט כאשר אין מחלות רקע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה