מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת דםורד04/01/2010
שלום,
אני בת 28.5. הרופאת נשים שלי שלחה אותילעשות בדיקות דם שיגרתיות.
בערך ASTׂGOTׂ יצאה לי תוצאה 11 כאשר הטווח הוא 13-35. האם זה אומר שיש בעיה??
אודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר סילביה נוסבאום04/01/2010לא,זה לא אומר שיש בעיה
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיבוטיקהדביר03/01/2010
שלום רב,
אני לוקח אנטיבוטיקה אוגמנטין 875 מ"ג פעמיים צריך לקחת למשך 10 ימים.
זה בשביל אודם בגרון קיבלתי את התרופה מרופא אף אוזן גרון.
אני סובל מחיידק בקיבה.ומשום מה לאחר שאני נוטל את הכדור .
אני מרגיש כאבים בבית החזה והרגשה גם של מעט חום באזור.
האם זה תקין או שאסור לי לקחת את האנטיבוטיקה?
במשך יומיים שכחתי לקחת אומפרדקס לפני האנטיבוטיקה
וגם את הכדור פריבוטיקה {החיידקים הטובים}.
אודה לתגובה
אייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי04/01/2010המחושים שאתה מתאר אינם מהוים בהכרח צורך להפסיק ליטול אוגמנטין אם צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה לגבי דיאטהחן03/01/2010
אוקיי שלום לכם
ברצוני לדעת לגבי דיאטה
אני בחורה שהגובה שלי הוא157
ואני שוקלת כרגע 58 ק"ג
ברצוני לרדת מהמשקל שלי לפחות 5 ק"ג ואני לא מצליחה לעשות את זה אני עושה פעילות ספורטיבית שזה הליכה מהירה אני לא יודעת למה אני לא מצליחה לרדת את החמישה קילוגרמים האלה אני תמיד נישארת על משקל של 58 קילוגרמים ואני מוכנה לקבל עצה שתעזור לי להגיע למשקל שאני רוצה שהוא 54 קילוגרמים אשמח לשמוע תשובה מספקת תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי04/01/2010אין זה חידוש שכדי להפחית 5 קג עליך לעשות דיאטה עם הפחתת קלוריות. את יכולה להתיעץ עם הרופא לגבי שימוש בכדורים מעודדי דיאטה כגון רדוקטיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת התייעצותאני03/01/2010
ערב טוב,
יש לי תופעה שחוזרת על עצמה מידי מס' ימים/שבועות.
מדובר בהרגשת חולשה והתקף שיעול שנמשך כחצי שעה עד שעה, השיעול גורם לעיתים קרובות לפליטת קצף לבן וגורם גם ליריקה ופליטת מעט רוק/ליחה.
התקף השיעול כאמור יכול להמשך עד שעה ומתלווים אליו חולשה, דמעת בעינים, רצון ללכת לשירותים ליציאה ולקראת סוף ה"התקף" עייפות די גדולה כאילו לא ישנתי כמה שעות טובות.
כאמור התופעה יכולה להתרחש אחת לכמה ימים או שבועות ובדיקות שיגרה שביצעתי מספר פעמים לא הראו כלום.
בנוסף אם זה חשוב, אני לוקח באופן קבוע 2 כדורי סרנדה, אחד בבוקר לאחר הקימה ואחד בערב.
* ממה יכולים לנבוע תופעות אלה והאם יש קשר ביניהם ?
* האם יתכן כי כל התופעות מקורן בריפלוקס / אלרגיה / חרדה ?
* האם יכולים לבוא בחשבון דברים יותר קשים ומסוכנים ואם כן אילו ?
* מה ההמלצה לבירור אם בכלל נדרש ?
המון תודה
(אני חייב לציין שבשעת "התקף" כזה אני מרגיש כאילו אני הולך להיגמר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי04/01/2010התלונות שאתה מתאר אינן מכוונות לגורם ספציפי, כך שהאפשרויות שהעלית כגון אלרגיה רפלוקס או חרדה באים בחשבון. היות שהתלונות אינן ספציפיות הן אינן מכוונות אותי לחשוב על דברים מסוכנים יותר. יש לעשות את הבדיקות המקובלות לברר התקפי שיעול וחולשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםבעל03/01/2010
מה דעתכם על הערכים האלו שיצאו מהתחום??
GGT = 53
GPT = 41
GOT = 28
TSH = 4.63
אוריאה = 47
לוקוציטים - U סטריפ = 250
ויטמין די = 59.6
קראטינין סמפל = 121
אני מטופלת באלטרוקצין 50 יום יום ופעמיים בשבוע 100 מ"ג, ליפיטור 10, וויטמין די 15 טיפות יום יום. שאר הארכים בתוך התחום. הרבה הרבה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות
ד''ר סילביה נוסבאום03/01/2010דעתי היא שבסה"כ הבדיקות בגדר הנורמה,אולי סטיה קלה שלא דורשת שום דבר ,פרט למעקב כעבור מספר חדשים....
ערכי ויטמין D נראים לי תקינים...אם יש צורך ב15 טיפות ליום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיואב03/01/2010
יש לי בעיה שנראה לי שאינה קשורה כאן לאף פורום. הבעיה קשורה בכך שאחרי דיבור מסתובב לי הראש. אני בערך יודע למה זה. אני חרד שמא אני אוציא יותר מדי אויר עקב הדיבור ולכן תמיד מדבר ב"ריאות מלאות" בלשון הלצה. למי אני פונה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריאות מלאות
ד''ר סילביה נוסבאום03/01/2010עקרונית ,הכתובת היא רופא המשפחה שלך...
הניתוח של המצב כמו שאתה עושה אותו,נשמע נכון ...חשוב להבין (וכמובן להתגבר על זה)מה מסתתר מאחורי החרדה שלך....הרי, בעצם,החימצון הוא תהליך לגמרי טבעי וניסיון לעצור את זה גורם לתופעות לוואי לא רצויות......
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אקגבעל03/01/2010
אודה באם תפענח תשובת אקג שעשיתי:
RR = 928
P = 110
PR = 134
QRS = 90
QT = 392
QTC = 408
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח?
ד''ר סילביה נוסבאום04/01/2010צר לי ,לא מוכרת לי השיטה הזו לפענוח אקג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות עונתיתיערה03/01/2010
לרופאים שלום רב,
היום בבוקר התעוררתי עם אף סתום, הרפס, צינון וחום נמוך. מכיוון שכולם מסביבי חלו, אני מניחה שנדבקתי מהם.
ברור לי שאין הרבה מה לעשות למעט לנוח. אך רציתי לשאול האם מומלץ לקחת דקסמול קולד, או אקמול? האם יש הבדל משמעותי בינהם (אקמול ודקסמול קולד) או שזה סוג של "גימיק"?
שאלה שניה, לפני כחודשיים חליתי בברונכיטס, ומאז יש לי שיעולים יבשים און אנד אוף (וליחה, שלעתים אף יוצאת מהפה). בנוסף לכך יש לי כאבים בחזה/צלעות בצד שמאל- בעיקר בעת מאמץ.
כמו כן, קיבלתי לפני כחודשיים משאף ונטולין מפני שהיה לי קשה לנשום. ואני ממשיכה להשתמש בו בתקופה זו מכיוון שלעיתים אני מרגישה בחוסר באוויר (אינני סובלת מאסטמה!). האם השימוש במשאף עלול להיות מסוכן? האםזה סביר שעדיין אני חשה כאבים וקשיי נשימה קלים?
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי03/01/2010בדקסמול קולד יש חוץ מאקמול גם חומרים נגד צינון ושיעול. אקמול יעיל להורדת חום בלבד. לעיתים גם מי שאינו אסטמתי בעברו לוקה אחרי ברונכיט חריפה ברגישות יתר בסימפונות כמו אסטמה לכמה חודשים. כדאי שתבצעי בדיקת תפקודי ריאות וצילום חזה אם לא עשית, ואם בתפקודים יש בעיה חסימתית כדאי לקחת בקביעות לתקופת מה משאף המכיל טיפול מונע. לא ונטולין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בארובות העיניים ובעיית עירנותאיתי02/01/2010
יש לי בעיה חמורה מזה חודש ואשמח לכל עזרה:
בשני משפטים - אני סובל מכאבים בארובות העיניים ובחוסר יכולת לחזור לעירנות מלאה.
אני רדום כל הזמן ושאני ישן, השינה שלי לא עמוקה, גם בזמן השינה כואבות לי העיניים וארובות העיניים בעיקר.
הבעיה החלה לפני כחודש, אולי מיתר עבודה על המחשב (אני סטודנט למשפטים) של 16 שעות ברצף ו/או שימוש במסך מחשב לא מתאים (LCD 22 אינץ) כאשר התהפכו לי שעות השינה (ער בבקרים וישן בלילות) אז החלו לי כאבים עזים מסביב לעין שמאל, בארובת העין, במצח ובעין עצמה.
אמרתי לעצמי שאלך לישון יומיים ברצף, בגלל חוזר שעות שינה, והבעיה תחלוף לי, אך לא חלפה.
הלכתי תרופא עיניים דחוף מחשש שאני מפתח גלוקומה ואחרי שעשה לי בדיקת עיניים כולל בדיקה עם הרחבת אישונים, אמר שאין לי לחץ מוגבר ושהעיניים בסר ושלח אותי לרופא אאג לעשות צילום ולבדוק חשש מסינוסיטיס וכן לרופא נירולוג
הספקתי ללכת לרופא אאג ששלח אותי לצילום מערות הפנים, שנראה שלא יצא הכי מוצלח ולכן המליץ לי לקחת 10 ימים אנטיביוטיקה ולא לקחתי, שהרי אין לי נזלת, חום או תסמינים אחרים שמעידים על סינוסיטיס אפשרי.
חלפו מספר ימים והכאבים התמעטו בעין דמאל וכמעט חלפו לחלוטין.
והנה שוב - לפני 4 חמישה ימים - חזרו לי הכאבים והפעם לסירגין, בשתי העיניים - בעיקר בארובות העיניים ואזור המצח מסביב.
הלכתי שוב לאותו רופא עינייים שלח אותי לעשות בדיקת שדה ראייה שאני ממתין לה בעוד שבועיים, בדיקת עיניים רגילה עשה שוב ושוב יצאה תקינה.
הלכתי גם לבדיקת רופא נירולוד - והבדיקה שלו יצאה תקינה לגמרי.
ניסיתי לישון יומיים שלשוה ברצף בתקווה שהעיניים יירגעו והכאבים יחלפו - אך לא דובים ולא יער.
נהפכו - לא מצליח להשאר ער עכשיו, כל הזמן מנומנם, אבל שישן לא ישן עמוק.
אני מאוד מוטרד - יום שבת היום - שעה 1 בלילה - שוב התעוררתי, לא מצליח להרדם שוב - וביום ראשון צריך להתחיל עבודה חדשה בהייטק.
שאלותיי:
1.מה עושים, איך מחזירים את השינה למצב רגיל?
2. איך פותרים את בעיית הכאבים בארובות העיניים ובעיניים עצמן כי זה ממש מפחד אותי - זה אף פעם לא קרה לי?
3. האם יש צורך לעשות סי טי מוח כדי למנוע מצב שחס ושלום אני מתחיל לפתח סרטן באזור שנותן רק עכשיו את אותותיו?
4. האם יש כדורים שאני אשר ער?
אנא - עזרו לי בכל טיפ בבקשה...
תודה רבה מראש,
איתי
שע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה גם לתשובתו של פרופ' גיטאי...
איתי02/01/2010שלום פרפ' גיטאי,
עזרת לי רבות בעבר בטיפים שנתת לי.
האם, בהמלצת רופא אאג שאמר לי לקחת מאוגמנטין או מוקסיפן - ובניגוד להמלצתו של נירולוג - אוכל לנסות לקחת כדור זינת 500 מ"ג פעמיים ביום לחמישה ימים, או פעם ביום ל - 10 ימים, כחלופה למוקסיפן או אוגמנטים - כחלק מניסוי וטעיה לטיפול אפשרי בסינוסיטוס שאולי הוא הגורם לכאבים שפרטתי - חרף העובדה שלא נמצא ממצא חד משמעי בצילום מערות הפנים?
עד כמה במונחים של עלות/תועלת, סיכוי/סיכון, כדאי לעשות זאת והאם הגוף יכול לספוג את "הנזק" בלקיחת חומרים כימיים מיותרים ללא הצורך ו/או יצירת נוגדנים?
תודה מראש,
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי02/01/2010יכולתי לאבחן במסגרת זו מוגבלת ביותר. בכל אופן הסבירות לסרטן נמוכה ביותר, ברפואה איננו יכולים אף פעם לומר 100 אחוז בלי בדיקות ישירות לנושא, אבל הסבירות אצלך כאמור לדעתי נמוכה. הייתי מחכה עם ביצוע CT עוד כמה שבועות, ורק אם המצב מתמשך עוד או מחמיר הייתי עושה בדיקה זו. לאחרונה רבים המחקרים המדגישים את פוטנציאל הנזק מ CT בכוון של גרימת סרטן, כך שאין לשוש לבצע בדיקה זו אם אין חשד רב. האפשרות שהרגשתך נובעת משימוש לא תקין בגופך רבה, ויתכן ואף יש גורם של מתח המוסיף לכך. בשלב ראשון הייתי מציע לא השלמת שעות שינה (אין מושג כזה ברפואה) אלא שינה תקינה. לשם כך עליך לתכנן בכל לילה 7-8 שעות שינה, גם במחיר של ירידת תפוקה בלימוד או עבודה. אם תהיה עירני ביום התפוקה תשתפר. בשעה היעודה הכנס למיטה בתנאי שינה נוחים, בלי ספרים וטלביזיות. במידה ויהיה קושי להרדם העזר תקופה מוגבלת בכדורי שינה מתאימים לבעייתך. אם הינך עודף משקל ונוחר יתכן שאתה עושה בלילה דום נשימה וזה מחמיר עייפות ביום, דבר זה ניתן לבדיקה במכון שינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המקצועית אבל....
איתי03/01/2010מה עם כדורי הזינת - כדאי לנסות חמישה ימים?
יש מצב שיש לי דלקת בסינוסים למרות שאין לי חום, צינון או משהו דומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי03/01/2010סינוסיטיס בד"כ מתבטאת בנזלת סמיכה או לפחות הרגשת סתימה באף. אם לקחת אנטיביוטיקה לא הייתי מנסה עוד אחת בלי שברור שמדובר בסינוסיטיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה פרופ' גחטאי היקר
איתי04/01/2010בהמשך למה שכתבת לי אמש, ירדתי מכדורי האנטיביוטיקה שהרי אין לי אסימפטומים של סינוסיטיס.
אבל...עדיין כואבות לי מאוד ארובות העיניים..כל משך שעות היום..כאב מעומעם..למרות שבדיקת עיניים כולל אחרי הגדלת אישונים יצאה תקינה.
ייתכן והכל נובע מחוסר שינה והרגלי שינה נכונים - השעות הביולוגי התהפך לי!
התחלתי עבודה חדשה רבת שעות שכוללת נהיגה ואמש, הלכתי לישון ב - 22:30, התעוררתי ב - 01:00 ולא הצלחתי להרדם שוב. לכן לקחתי כדור קלונקס 5 מ"ג והצלחתי להרדם בשעה 03:00 לאיזה שלוש שעות - עד 06:00 שעת היקיצה..להנחת תפילין ולהתחלת יום חדש.
העיניים ממשיכות לכאוב לי ולקלונקס זה לא כדור בריא, לא לתחליף לכדור שינה ופוגע בעירנות בייחוד שאני צריך לנהוג במהלך היום.
לפיכך, בהנחה וכל הכאבים אכן נובעים מאותה בעיית חוסר שינה ולא סרטן במוח או בארובות העיניים, שאלתי:
כזכור לך אני סובל מחוסר באינזים G6PD
איזה כדור שינה מומלץ לי לקחת על בסיס כימי או טבעי למשך השבוע הקרוב - לא ממכר - כדי שאוכל להחזיר את שעות השינה הבריאות ולקוות - ממש לקוות- שככה יחלפו לי הכאבים ולא אצטרך לרוץ מפניקה מיותרת לעשות בדיקת CT??????
ושוב, תודה רבה על הכל, את איש יקר מפז!!!!
שלך,
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על ההטעות פרופ' גיטאי
איתי04/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשם הנכון הוא קיטאי
פרופ' אליעזר קיטאי04/01/2010נסה לקחת כדור שינה בשם נוקטורנו או תכשיר מקביל, ולקחת אותו לפני השינה בכל מקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום פרופסור קיטאי - עדכון....
איתי06/01/2010שלום פרופסור קיטאי היקר,
אמש, הלכתי שוב לרופא העיניים כי הכאבים באזור העיניים והארובות לא מרפים ונראה לי כי הם מתפשטים גם לראש, מצח ורכות.
מחר אעשה בדיקת דם לבדוק את תקינות בלוטת התריס - שהרי יש מצב של כאבים בעיניים שנובע מפעילות יתר של הבלוטה.
רופא העיניים החליט לשלוח אותי לעשות בדיקת סי-טי של ארובות העיניים.
כאמור, להזכירך, שבוע שעבר עברתי בדיקה נירולוגית תקינה לגמרי אצל נירולוג.
מודה, שלמרות תקינות בדיקות העיניים והנירולוג, אני חושש, כי הכאבים לא מרפים.
התחלתי לקחת כדורי שינה = ומוזר שגם איתם בלילה של 6 עד 8 שעות שינה, השינה שלי לא עמוקה ואני מתעורר בין 3 ל - 4 פעמים וקשה לי להגיד האם זה בגלל הכאבים, מחשבות שלא מרפות, או שינה לא עמוקה.
אני הולך לישון "הרוג" מעייפות ועדיין מתעורר הרבה - לא מוזר????
האם לחכות עם בדיקת הסי טי איזה חודש ולראות אם לא חל שיפור???
(בינינו, גם אם באמת כל הסימפטומים נובעים מבעיה של חס ושלום סרטן בראש או בעצב הראייה - חודש המתנה לא ישנה מאומה - לא כן?).
ואם שכחת - אני בן 39 וחצי, לא מעשן, לא שותה, בריאות תקינה, משקל 80 ק"ג ומודה - שקצת חרד לבריאותי בשנתיים האחרונות כי כל פעם צץ לי משהו אחר בגוף (אולי זה הגיל).
מה המלצתך חוץ מלקחת כדורי שינה, להמתין עם הסי-טי????
תודה לך,
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובתך על העדכון שכתבתי....
איתי10/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי10/01/2010בצע את ה CT. תוצאת הבדיקה עשויה להרגיע אותך. יש מקום לשקול טיפול כנגד חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדחיפות בבקשה !!c, 1601/01/2010
בבקשה ... זה דחוף!!!
אני ממש מפחדת כי כולם מלחיצים אותי עם זה
ולא מצאתי חומר על זה באינטרנט!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ד''ר סילביה נוסבאום01/01/2010את יודעת איך העגיל היה....אם היה עם קצה חד אולי כדאי לבדוק מה קורה
אם לא היה חד,אפשר לחכות לראות מה קורה במשך היום
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 16 שצריכה לדעת משהוc, 1601/01/2010
יש לי פירסינג בלשון ,קרוב לחצי שנה .
שלשלום בלעתי אותו ושמתי חדש, אתמול בלעתי גם את העגיל החדש.
האם זה יכול לגרום לנזק בקיבה או לזיהום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירסינג
ד''ר סילביה נוסבאום01/01/2010יש שתי אופציות....אפילו שלוש
אחת -תמצאי לך עגיל איכותי ותרכיבי אותו במקום מוסמך ואל תעשי את זה בעצמך כי כנראה שמשהו בתהליך מתפספס
שתיים-בקצב הזה,מתישהו יכול להיגרם נזק ממשי...קצה אחד של עגיל הוא חד יחסית ויכול לגרום לחור באחת התחנות של מערכת העיכול/עקב האירוע והבהלה שסביב זה את יכולה בטעות גם לשאוף את העגיל למערכת הנשימה....לא פחות מסוכן
שלוש-אם אחת או שתיים לא מתאימים ,אולי אפשר לוותר על העגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול מתמשך וכאב בצלעותעמית01/01/2010
משתעל שיעול יבש מזה כחודש. לאחר כשבועיים החלו כאבים בצלעות בצד שמאל. קיבלתי קודיביס לשיעול ובטרן לצלעות בחשד לדלקת באזור.
השיעול חלף, הכאב בצלעות לא.ביצעתי צילום ראות ששלל דלקת ראות. חזרתי לרופא והוא נתן לי ארקוקסיה 90. בנתיים השיעול חזר והרופא נתן לי שוב קודיביס.
ואין שיפור בכאב בצלעות (ממש מתחת לצלעות).
אשמח לעצות להקלה במצב שכבר מייאש אותי.
לציין שאני אדם בריא וספורטאי פעיל מאד בד"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/01/2010ראשית צריך לאבחן מה סיבת השיעול ולטפל בה ספציפית. שיעול יבש ממושך יכול להיות עקב רגישות יתר בדרכי הנשימה, ואז הטיפול הינו תרופות נוגדות רגישות יתר. שיעול יכול להיות מליחות מוגלתיות ואז הטיפול אנטיביוטי. שיעול יכול להיות עקב תרופות קבועות. לעיתים שיעות יבש נובע מחזרת חומצה מהקיבה וצריך לשקול אפשרות זו. לגבי הכאב אם הוא נמשך ניתן לבקש מיפוי עצמות לראות האם יש באמת ממצא בצלעות. כטיפול יש לקחת נוגדי כאב ואפשר על בסיס קבוע ולא רק ברגע הכאב. ארקוקסיה אינו נוגד כאב בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ברגלייםטלי31/12/2009
שלום. אני פונה לפורום רפואת משפחה מפני שלא ברור לי למה ניתן לשייך את הבעיה ממנה אני סובלת. אני אישה בת 32 שסובלת מזה מספר שנים מנוקשות באזור השוקיים. כלומר מן הברך ומטה הרגליים מאוד נוקשות, כל עיסוי ולו הקל ביותר! באזור זה גורם לי תחושת כאב. יחד עם זאת אני מרגישה שיש צורך בגירוי השוקיים ומבקשת הרבה פעמים מבן זוגי שיגרד את כל האזור הזה-מה שגורם לי לתחושת כאב אך גם הקלה. אין לי איך להסביר את התופעה. רופאת המשפחה ביטלה את האפשרות שיש לי פקקת ורידים. היא בדקה דופק באזור הרגליים אם אינני טועה, וטענה שהכל בסדר ושאולי יש לי רק פלטפוס. הבעיה מאוד מציקה לי ואנני מצליחה להגיע לתשובה, פתרון או התייחסות רפואית לגביה. עם או בלי קשר אני מציינת כי בגיל 15.5 חליתי בסרטן מסוג הוצ'קינס. עברתי טיפולי כימותרפיה ואני כבר מזמן בריאה. אך מאז אותם ימים אני חווה תופעה שמתבטאת בכך שלעיתים בעת מאמץ (בעיקר הליכה מהירה), החלק הפנימי של היריכיים שלי (מתחת למפשעה) מתחיל "לבעור". כלומר יש לי ממש תחושה של התחממות וצריבה באזור זה. התחושה הזאת נפסקת ברגע שהמאמץ האירובי נפסק. אני חושדת ששתי התופעות (הצריבה בפנים היריכיים והנוקשות בשוקיים) החלו בתקופת הטיפולים בסרטן. זוהי רק השערה ואין לי ידע שיכול לבסס זאת. אשמח אם תוכלו לעזור לי עם בעיה זאת או להפנות אותי למי שיוכל.
תודה רבה על העזרה.
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי31/12/2009הנוקשות בשוקיים, עם כאב וגרד עלולים לנבוע מבעיות ורידים כגון הרחבת ורידים ועמדון דם. אם לא עשית עד כה, יש לשקול בדיקת זרימת דם ורידית. הצריבה בהליכה בירכיים עלולה לנבוע מלחץ על עצב שטחי. כמותרפיה עלולה לפגוע בעצבים אך בד"כ לא בעצב שטחי בירך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירפלקססיגל31/12/2009
התחלתי טיפול לפני שבוע חצי כדור היום שבוע לקחתיי כדור אפשר לחזור לחצי מחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס
ד''ר סילביה נוסבאום31/12/2009אפשר,אבל למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריוןבר31/12/2009
אני מתחילה לקחת גלולות פמינט כשאני אקבל ווסת מה שכן לא ברור לי מתי בדיוק אני אהיה מוגנת לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון
ד''ר סילביה נוסבאום31/12/2009רצוי מאוד שבחודש הראשון תשתמשי באמצעי הגנה נוסף(קונדום) ליתר בטחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)