מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבקשהקארין09/01/2010
אנא עזרה בבקשה,אני סובלת שנתיים מאלרגיה באף שמתבטאת בסתימה באף ובנשימה מהפה שיעול לפעמים ליחתי ולפעמים יבש,מידי פעם נתקלת בקושי לנשום הגעתי כמה פעמים למוקד רפואי ותמיד סטורציה 99-100 וריאות תמיד נקיות יש לציין שהבעיה תמיד מרגישה אצלי למעלה בכיוון הגרון מעין חסימה ובחוסר אויר,עשיתי מלא בדיקות גסטרוסקופיה תקין,אלרגיה תקין,תפקודי ריאות תקינות בביח איכילוב,למעט 2 תפקודים שעשיתי בקופה שהראו הפרעה קלה ביותרתאך עם התייעצות עם פרופסור קרמר נאמר לי שהכל תקין.יש לציין שתגר מטכולין יצא בריכוז השישי 17.8% האם תקין?מה עלי לעשות הרגשה נוראה ,יש לציין שאני מטופלת בסינגולייר 10 מג ואריוס ולנטון על מנת לשפר הרגשה זו.יש לציין שהיתה רגיעה תקופה אך לפני שבוע וחצי החמרה אני לא יודעת מה זה אנא עזרה בבקשה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/01/2010אם הבנתי נכון מה שמפריע לך זה אירועים של קושי לנשום, הרגשת חסימת אויר. כמה זמן זה נמשך בכל פעם? באיזו סיטואציה זה קורה? אני מבין שעברת בדיקות והערכות מרובות ללא ממצא מסביר. האם יתכן וזה ביטוי למצב מתח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ממערכת עיכול תחתונהאני09/01/2010
בוקר טוב,
לפני 10 שנים לערך אושפזתי בבי"ח בשל יציאות דמיות שנמשכו כ-5 ימים ברציפות.
לאחר כל הבירורים נמצא פוליפ אינפלמנטורי באיליום הסופי וטחורים.
הייתי במעקב של רופא גסטרו במשך עוד כשנתיים לאחר האשפוז ןמאז ביצעתי כ-3 בדיקות קולונוסקופיה. (האחרונה לפני כ-5 שנים).
ובנוסף ביצעתי קשירת טחורים 3-4 פעמים בתקופה זו.(לאחרונה לפני כ- 4 שנים להערכתי).
מידי כמה חודשים יש לי יציאה דמית (יציאה עם אסלה אדומה מדימום טרי) שנמשך לרוב בין יציאה אחת ל-3.
היום לפנות בוקר שוב היתה האסלה אדומה מדם טרי שיצא רק בעת הוצאת הצואה בליווי קרקורים רבים בבטן. (לציין כי לאחרונה יש לי הרבה קרקורים בבטן), כאשר היציאה עצמה מאוד רכה ולא קשה ובסופה מעת מיימית וכבר במהלך היציאה הדימום פסק לכאורה.
חייב לציין כי כל מקרה כזה מעלה בי חששות, דאגות וחוסר שקט.
רציתי לשאול:
1) מהו בכלל פוליפ אינפלמנטורי והאם יש לו פוטנציאל להפוך למשהו מסוכן בהמשך ?
2) האם יש פרק זמן שלאחריו ניתן לומר כי הממצא אינו מסוכן ואין צורך לעקוב אחריו ? (במקרה שלי מעל 10 שנים).
3) האם הדימומים שיש לי אחת למספר חודשים (6-10 חודשים) ועפ"י התאור שלי מתאים לטחורים ?
4) האם ישנה דרך להבחין האם יש צורך בבדיקת רופא לאחר דימום. (למשל תכיפות היציאות הדמיות, מספרן ועוד סימנים אחרים) ?
5) האם מומלץ לעבור עוד בדיקת קולונוסקופיה והאם הוירטואלית רלוונטית במקרה שלי ?
6) כיצד יש לטפל בבית לאחר ארוע כזה ?
7) האם הקרקורים שייכים למקרה או שהם מקריים ? האם בכלל קרקורים יכולים להעיד על בעיה ?
8) האם בעיה מסוכנת שגורמת לדימום חייבת להתאפיין בעוד תופעות ? (כאבי בטן, בחילות וכו').
תודה רבה על התשובות מראש, על אף שאני די "מנוסה" במקרים אלה בכל פעם מחדש זה מעלה לי חששות ופחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/01/2010פוליפ אינפלמטורי הינו פוליפ שנוצר מדלקת. למיטב הבנתי הין אמורים לכרות את הפוליפ בקולונוסקופיה בה הוא נמצא, כך שאותו פוליפ שהיה אינו רלבנטי עוד. בכל אופן מחלה דלקתית במעי עלולה להיות כרונית ולחזור על עצמה, ברוב המקרים אין בה משמעות מסוכנת אך לעיתים נדירות יותר תהליכים דלקתיים עלולים להביא לשינויים אחרים. מרבית הדימומים הטריים בצואה נובעים מטחורים, ואם בקולונוסקופיות חוזרות הכל בסדר הסביר הוא שמדובר בטחורים. בכל אופן אם הקולונוסקופיה האחרונה לפני 5 שנים כדאי לשקול שוב בדיקה. קרקורים עלולים ללמד על מצב של "קלקול מעי" , דלקת מסיבה כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת המגןאביגיל08/01/2010
שלום רב, שבת שלום!!
אני בת 57 סובלת מבלוטת המגן לאחרונה, רופאת המשפחה שלי שלחה אותי
לעשות בדיקות דם
ולאחרונה בלוטת במגן יוצאת מהנורמה החוצה גבוה מאוד. כבר כמה פעמים גבוה
תאריכים הם כך :
תאריך ראשון 30/6 - TSH: 4.58
תאריך שני 18/12 - TSH : 6.07
תאריך שלישי 22/12 - TSH : 6.15
ואחרי כמה פעמים יצאה המנורמה הרופאה
ושלחה אותי לעשות סונר של בלוטת המגן - תירואיד
סונר בלוטת המגן:
אונה ימנית בגודל רגיל _1.7*1.2_*3.7 _ הודגמו מוקדים בודדים זעירים עד 0.4 ס"מ.
המיצר בעובי תקין.
אונה שמאלית בגודל רגיל __ 1.5*1.2*.3.3__ סמ.הודגמו מוקדים בודדים בגודל עד 0.6 ס"מ.
הבלוטה נעה בחופשיות בעת בליעה.
בצוואר מימין הודגמו בלוטות לימפה לסתיות בודדות ההגדול ביותר 0.5*1.6 מבנה שמור.
השרשרת גוגולרית הודגמו בלוטות לימפה נוספות הגדולה ביותר 0.3*1.4.
בצוואר משמאל הודגמו בלוטות תת לסתיות הגדולה ביותר 0.9*2.4 מבנה שמור.
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות נוספות בצוואר משמאל.
בבקשה אם אפשר הסבר מה קורה לי בבלוטת המגן ומה עושים בנידון אני מפחדת נורא.
תודה רבה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר נוסבאום
ד''ר סילביה נוסבאום09/01/2010לא נראה שמדבר בבעיה רצינית
יש עליה קלה בTSH שדורשת מעקב.מדובר במצב מאוד שכיח. הגוףשלנו מצליח לא אחת לאזן בעצמו את המצב,לא אהיה מופתעת אם כעבור 3חדשים המצב יהיה תקין
אם לא וימשיך לעלות,יש המלצה לטיפול רק כשהTSH עובר את ה10
הסונר מראה ממצאים שפירים
לא נראה שיש סיבה לדאוג
שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםמיה07/01/2010
אמא שלי בת 73 סרטן שד ברקע חצי שנה לאחר כימוטרפיה מקבלת טומאקסיפןעשתה בדיקות יש כמה בדיקות לא בטווח הנכון.תוכלו לעזור לי להבין היא ירדה המון במשקל וכרגע יש לה פיטריות באוזן .
WBC 4.60 K/UL ( 4.00- 10.00) (*........)
NEUTROPHILS 3.60 K/UL ( 1.80- 6.60) (..*......)
NEUTROPHILS % 77.70 % ( 46.00- 68.00) (.........)*
LYMPHOCYTES 0.70 K/UL ( 1.10- 3.50)*(.........)
LYMPHOCYTES % 14.30 % ( 15.00- 45.00)*(.........)
MONOCYTES 0.30 K/UL ( 0.08- 0.90) (.*.......)
MONOCYTES % 5.90 % ( 2.00- 9.00) (....*....)
EOSINOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.60)
EOSINOPHILS % 0.90 % ( 0.00- 6.00) (*........)
BASOPHILS 0.10 K/UL ( 0.00- 0.15) (.....*...)
BASOPHILS % 1.20 % ( 0.00- 1.50) (......*..)
RBC 3.66 M/UL ( 3.90- 5.40)*(.........)
HEMOGLOBIN 11.90 G/DL ( 12.00- 16.00)*(.........)
HEMATOCRIT 35.60 % ( 35.00- 45.00) (*........)
MCV 97.20 FL ( 80.00- 98.00) (........*)
MCH 32.60 PG ( 27.00- 33.00) (.......*.)
MCHC 33.60 G/DL ( 32.00- 35.50) (...*.....)
PLATELETS 190.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (*........)
MPV 9.90 FL ( 6.50- 11.50) (.....*...)
RDW 15.60 % ( 11.00- 16.00) (.......*.)
CA 15-3 13.10 U/ML ( 0.00- 30.00) (...*.....) Normal
CA-125 22.11 U/ML ( 0.00- 35.00) (.....*...) NORMAL
TSH 1.21 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (.*.......)
SG 1.00 SG
LEUCOCYTES UR. NEGATIVE
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 7.00
PROTEINE UR NEGATIVE
GLUCOSE URINE Normal MG/DL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN Normal MG/DL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES NEGATIVE
CEA טרם בוצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר סילביה נוסבאום07/01/2010אין בבדיקות משהו חריג
הסטיות הקלות שמופיועות לא מצביעות על איזשהי בעיה ואין רמז לאיזשהו גורם לירידה במשקל ..
איך מצב רוחה ?איך היא מתמודדת עם הסרטן?דיכאון יכול להיות סיבה לירידה במשקל
איך התזונה שלה?
פטרת באוזן יכולה להיות מקרית ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר סילביה
מיה07/01/2010תודה על התשובה שכחתי לציין שהיא מטופלת בפריזמה בגלל הדיכאון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת כליות -חיידק hpבקיבהיאיר07/01/2010
*במקרה של אי ספיקת הכליות נמצא עליה ב urea
1-האם חיידק hpמייצר אותו חומר
2-האם חומר זה גורם להקאות ושלשולים
*אני מקבל כדורי ברזל וכדור אלוריל של חומצה אורית (uric acid)ביחד
האם עדיפף לקחת את התרופות בנפרד או זה לא משנה
ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי08/01/2010החיידק מייצר אנזים המפרק אוריאה. רמות אוריאה גבוהות עלולות לגרום בחילות והקאות. אתה יכול לקחת התרופות ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיבה להכנס ללחץ אם דורכים,usv06/01/2010
בטעות על מזרק בים?
מלפני שנתיים..
לגבי טטנוס והפטיטיס C B A, אם היו נוצר היו רואים את זה כבר ?
יש מה לחשוש?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם?
ד''ר סילביה נוסבאום06/01/2010את/ה מתכוון/ת על דריכה על מחט ודקירה?
אם כן אז התשובה היא כן,צריך לבדוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מלפני שנתיים
,usv07/01/2010אם היה טטנוס והפטיטיס C B A אז היה אמור להיות תסמינים לא?
כי זה ממזמן מלפני שנתיים..
מה בודקים במצבים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםסמנתה06/01/2010
רציתי לדעת מתי צינון רגיל כבר לא מדבק. ביום ד' 30.12 הופיע לי אודם בגרון לאחר יומיים הופיעה נזלת, כאב הגרון חלף וכעת יש לי נזלת צהובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה וירלית
ד''ר סילביה נוסבאום06/01/2010לדעתי את לא מדבקת אף אחד במצב שאת נמצאת כרגע
אם הנזלת ממשיכה להציק לך (כמות,סמיכות,צבע..) יש
-לקנח את האף כדי לשמור על מעבר פתוח
-כדורים להורדת הגודש/ספריי לאף או שיהם
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגע עם אחרים לאחר ת. לוואי של חיסוןרינת06/01/2010
שלום
לפני שבוע התחסנתי נגד שפעת החזירים, מאז היו לי תחושות שהתגברו של קשיי נשימה, כאבים בחזה ונימלול בידיים רגליים ובכלל בכל הגוף כמעט.
הייתי במיון וראו שצילום חזה תקין ובדיקות דם תקינות אז שיחררו אותי וכתבו שכנראה הייתה לי מחלה ויראלית אחרת ובהעדר חום לא ניתן לדון במקרה של שפעת החזירים.
אני מרגישה עכשיו טוב. (חוץ מנימלולים בכל שתי רגליים לפעמים במקומות אחרים בגוף וקצת לחץ בחזה)
אני רוצה מחר להיפגש עם אנשים ורציתי לדעת אם אני עלולה להדביק אותם במשהו? כי להרגשתי האישית זה ברור שכל התופעות האלו באו לי מהחיסון ולא מוירוס (ככה זה מרגיש לפחות) והשאלה אם זה משהו שיכול להדביק ?? אם כן פשוט לא אצא מהבית בימים הקרובים.
תודה
רציתי לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע עם אחרים
ד''ר סילביה נוסבאום06/01/2010אל דאגה...
את לא מדביקה אף אחד בשום דבר....מה שהיה זה היסטוריה...
אם את מרגישה טוב עכשיו זה כבר לא חשוב אם הסיבה לזה הייתה מחלה וירלית או תגובה לחיסון
תמשיכי כרגיל בחייך,תפגשי עם חברים בלי לדאוג
אין מצב שתעבירי להם שום מחלה
תרגישי טוב ותהני מחר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיניטוס אצל בן שנתיים וחצי?????חגית06/01/2010
בוקר אור,
לאחר שלילת נוזלים באוזניים, הקטן שלי מתלונן כבר בערך שבועיים שלושה, בעיקר בלילה, בעיקר בצרחות אימה, שיש לו יתוש באוזן. תופש את הראש ופשוט צורח. לא מצליחה להרגיע אותו, גם נורופן לא עוזר. אשמח לעצתכם הדחופה, בא לי לצרוח "הצילו" כי קראתי על זה קצת, אבל אצל מבוגרים, לא קטנים כאלה...
תודה,
אמא עייפה אבל בעיקר מאד דואגת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתוש באוזן
ד''ר סילביה נוסבאום06/01/2010אני מבינה שלפני שבועיים נבדק בנך ע" רופא
אם התמונה היא כמו שאת מתארת עכשיו ,יש מקום אולי לחזור על בדיקת רופא....ילד בן שנתיים וחצי לא יצרח סתם שבועיים
אם גם הפעם הבדיקה בכלל תקינה (לא בהכרח מדובר באוזן,אולי מה שמציק לו זה משהו אחר.....ילדים בגיל הזה לא מדייקים,אבל אין ספק שמשהו מציק לו)אז אפשר לחזור אלינו עם פרטים
תרגישו טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש מאחורי האוזןגל05/01/2010
שלום רב,
בערך מאז חנוכה שמתי לב שיש לי גוש מאחורי החלק העליון של האוזן. הגוש קטן, עגול וקשה. מדי פעם הוא קטן ואח"כ חוזר לגדול. מאחורי האוזן השניה אין גוש כזה. זה לא כואב שנוגעים בזה, אך מדי פעם יש כאבים עמומים בכל האזור של האוזן והצד של הפנים.
תרגיעו אותי ותיגידו שזה לא מה שאני חושבת שזה....
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש מאחורי האוזן
ד''ר סילביה נוסבאום05/01/2010התיאור שלך, של גוש שמשנה את גודלו, מכוון אותי לחשוב שאולי מדובר בציסטה, ממצא שפיר ברוב רובם של מקרים, ציסטה יכולה להתמלא נוזלים(יתכן שאז יש את הכאב העמום, עקב הלחץ המכני על הרקמות מסביב...) וכשהיא מתרוקנת והנוזלים נספגים, חוזרת להיות קטנה ולא מציקה..
לפי התיאור גם אין תגובה דלקתית מסביב, כי את לא מתארת אודם או חום מקומי
זה נשמע כמשהו לא משמעותי, אבל רצוי שהרופא שלך יראה את זה ויביע את דעתו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות ויראליותדורי05/01/2010
"שלום רב, בקיץ שעבר חליתי במשהו שרופא המשפחה לא ידע להגיד בפירוש מה זה, חוץ מלחשוב על וירוס כלשהו. זה התאפיין בכאבי גב חזקים באיזור השכמות, חום גבוה - 38.8, וחולשה כללית גדולה מאוד. כדורים של דקסמול לא הצליחו להוריד את החום, וכל יום הרגשתי שאני נחלשת יותר ויותר. רק אחרי 5 ימים החום התחיל לרדת בהדרגה.
רציתי לשאול האם זה יכול היה להיות שפעת החזירים, והאם קיימת בדיקת מעבדה שיכולה לאשר את זה.
בתודה מראש,
דורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה וירלית
ד''ר סילביה נוסבאום05/01/2010קרוב לוודאי שאפשרי לבדוק(אני אומרת את זה לפי ההיגיון הרפואי ,לא שידוע לי שבודקים את זה...)
השאלה היא אם זה יקדם אותנו לאנשהו?רק כדי לדעת אם לפנ י זמן מה היה או לא היה שפעת החזירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלות ויראליות
דורי07/01/2010תודה על תשובתך. שאלתי את שאלתי כדי לדעת האם יש צורך להתחסן עכשיו. אם בבדיקת מעבדה יסתבר שכן היתה זאת שפעת חזירים, אז לא צריך להתחסן. האם את מסכימה איתי? או שאני חושבת לא נכון?
שוב תודה, - דורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתחסן או לא
ד''ר סילביה נוסבאום07/01/2010שאלה הגיונית שאלתך....
אבל ,כמו שכל פעם ,כל שנה ,מתחסנים מחדש כנגד שפעת העונתית,נראה לי שמומלץ להתחסן נגד שפעת החזירים
עדיין אנו לא יודעים לכמה זמן התגובה חיסונית עובדת
לא נראה שכדאי לקחת סיכון
ההחלטה אבל,היא רק שלך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון נגד שפעת
דורי10/01/2010אני מאוד מודה לך על התשובה הכנה והמעעוררת אמון.
מרוב שכנועים ודיבורים מסביב לעניין החיסינים אני לא יודעת מה להחליט.
בכל אופן, תודה לך שוב,
דורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה באףאין שם05/01/2010
שלום רב,
לפני שבועיים החלקתי על הרצפה בבית ונפלתי, כאשר הפנים פגעו בחלק החד של המיטה (בעץ), וליתר דיוק הפגיעה הייתה באף, לאחר מכן הופיע נפיחות בצידוו השמאלי של האף (כלומר נפיחות באף וקרוב לאזור שמתחת לעין שמאלית) היו כמובן כאבים. הכאבים חלפו לאחר יום בערך אבל עדיין יש נפיחות וכאשר אני לוחץ על האזור הנפוח אז אני מרגיש כאב לא חזק.
אין שינויים בתחושה הכללית בגוף ובתפקוד הכללי
אני בן 24 ובריא בדרך כלל
לא ביקרתי אצל רופא עקב המקרה הנ"ל
רציתי לדעת מתי הנפיחות תחלוף? והאם יש צורך בטיפול מסויים? והאם זה מסוכן? והאם יש דלקת כתוצאה מהחבלה באף?
רציתי להוסיף שאני לא חושב שמדובר בשבר - לפחות לפי מה שאני רואה
אשמח לקבל את עזרתכם ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה באף
ד''ר סילביה נוסבאום05/01/2010כשמדובר בשבר באף ללא תזוזה אין צורך בטיפול .
לכן ,אם אין שינוי צורה,אין דימום ואין כאב,אפשר להמתין יומיים- שלשה ואחר כך בהתאם לממצאים תחליט אם יש מקום לפנות לבדיקה או לא.
צורת האף יכולה להשתנות גם עם אין שבר .בגלל דימום . אבל עם ספיגת הדימום הצורה חוזרת לקדמותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותנינה04/01/2010
יש סיכוי לתופעות לוואי עם גלולות בעלות מינון נמוך כמו השמנה או אקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד''ר סילביה נוסבאום04/01/2010אקנה לא
עליה במשקל כמעט ולא(המחקרים שנעשו עד כה לא הוכיחו קשר ישיר בין גלולות לעליה במשקל !)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעיםיחי04/01/2010
שלום
רציתי לדעת איך אפשר לזהות תולעים אצל מבוגרים?
ואיך אפשר לטפל בבעיה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים
ד''ר סילביה נוסבאום04/01/2010אפשר לזהות את התולעים ולטפל בהם אצל מבוגרים באותה הדרך שמזהים ומטפלים אצל ילדים:בדיקת צואה,הסתכלות ישירה,,תסמינים מאוד מתאימים אצל בני משפחה של מישהו שאצלו הוכחה המחלה
הטיפול הוא אותו הטיפול בערך,במינונים שונים,לפי הגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום נמוך ממושך וכאבי בטןהדר04/01/2010
שלום רב, אני בת 37 ובריאה בד"כ. בחודשיים האחרונים יש לי חום נמוך מאוד, של 37.3 במהלך היום. החום נשאר ברמה הזאת כל זמן שאני עומדת ופועלת (גם פעילות מינימלית) ויורד ל-37.0 בשכיבה. חוץ מזה יש לי מעט סחרחורות, עייפות, כאבי בטן תחתונה וגב תחתון (ייתכן שמבעיה גינקולוגית - מיומות קטנות שנמצאו, שלטענת הרופא לא אמורות לגרום לכאבים כאלה), בעיות בעיכול. באולטרסאונד בטן עליונה נמצאו אבנים בכיס מרה, אבל חוץ מהסימפטומים לעיל אין לי כאבים מחשידים בעניין הזה. בדיקות הדם - ספירה, שקיעה, תפקודי כבד, המוגלובין - יצאו תקינות לחלוטין. כיצד אפשר לדעת אם המוקד הוא העניין הגינקולוגי או מערכת העיכול? האם לדאוג מעניין החום? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי04/01/2010ערכי חום עד 37.3 אינם מוגדרים כחום לא תקין, בפרט כשבדיקות הדם תקינות. התלונות שלך אינן ספציפיות לא לבעיות עיכול ולא לבעיה גניקולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)