פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם-מחלת הנשיקה
    לילך
    23/10/2009

שלום,

להלן תשובות שקיבלתי לבדיקות דם סרולוגיה שנעשו בשל חשד למחלת הנשיקה:

CMV IgG - 7.10 POSITIVE
    CMV IgM - NEGATIVE
    EBV.EBNA - 358.00 POSITIVE
    EBV IgM - 10.00 NEGATIVE

חוץ מזה בהמתולוגיה יש
    LUC% 5.1 H
    MONO% 12.3 . כחמישה ימים לפני בדיקות אלו הוא היה בספירה 14.9 ולכן הפנו אותי לשאר הבדיקות. שאר התשובות תקינות. אציין גם שאני שלושה שבועות אחרי סיום כימותרפיה.

האם זה מחלת הנשיקה? לתשובתכם אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם-מחלת הנשיקה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    24/10/2009

לפי בדיקת הוירוסים אין לך כרגע זיהום באחד מהוירוסים הגורמים מחלת נשיקה. רפואה שלמה וטיפול קל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש
    אנה
    23/10/2009

שלום
    מזה כשנה - שנה וחצי אני סובלת מכאבי ראש על בסיס כמעט יומיומי... הכאב הינו בחלק הקדמי והאחורי של הראש.
    הכאב הינו ברמות שונות...
    מזה שבוע הכאב ראש אינו עובר כלל כאב ראש תמידי אומנם ברמות שונות אך אינו מפסיק.
    לפעמים הכאב מגיע לרמה שאני לא מסוגלת להזיז את הראש וכל תזוזה של הראש מכאיבה לי עוד יותר. בקיצור כאב בלתי נסבל.
    אתמול הכאב היה ממש בלתי נסבל, לטענת הסובבים שאמרו שממש החוורתי והייתי ממש ירוקה...
    נסעתי לבית חולים ושם עשו לי בדיקת CT והבדיקה יצאה תקינה ושחררו אותי הביתה.
    היום בבוקר התעוררתי והכאב עדיין קיים אומנם חלש יותר אבל קיים. קורה לי גם לפעמים שבעת עצימת עיניים הכל מסתובב לי וכאשר אני פוקחת אותן זה מפסיק ואם אני עוצמת אותן שוב אז הכל שוב מסתובב...
    חשוב לציין שאני סובלת ממחלת האפילפסיה.

מה יכול היות הכאב הזה???

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    24/10/2009

כדאי שהרופא האישי שלך יעבור על דו"ח המיון לודא שה CT נעשה באופן מושלם עם הזרקת חומר ניגוד. אם לא כדאי לחזור על ה CT עם חומר ניגוד או לבצע MRI של המוח. בהנחה שהבדיקה תקינה יתכן ויש לך TENSION HEADACHE שהוא סוג כאב הראש השכיח ביותר. יתכן שזו גם תגובה למתח ולחץ. רופא המשפחה אמור להציע לך טיפול מתאים או לשקול הפנייתך לטיפול אצל נוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה - הדבקות חוזרת
    לריסה שניידר
    23/10/2009

שלום, האם אפשר לחלות במחלת הנשיקה פעם נוספת? האם מי שחלה ב מחלה בילדותו מחוסן? תודה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    23/10/2009

המחלה מקנה חיסון מפני הדבקה חוזרת בעתיד. כאשר מחולל המחלה הינו וירוס CMV תתכן התפרצות חוזרת של המחלה אחר מספר שנים, אולם ההתפרצות נגרמת מהוירוס המקורי שנשאר רדום בגוף, לא מהדבקה חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קישריות לימפה
    נמרוד
    23/10/2009

שלום,

לפני כשנה בעקבות הרגשה מציקה באזור הלסת התחתונה, התגלו 3-4 קישריות לימפה ב-US בגודל שבין 1.4 ל- 2 כאשר המרקם שלהן תקין.

חזרתי על הסריקה כאבור כ-4 חודשים בה נראו אותו מספר של קישריות כאשר הגודל של אחת קטן במעט ושוב המראה שלהן תקין.

רופא אאג ומשפחה אמרו לי שזה כלום, ולחזור לבדיקת אאג בעוד שנה.

מאוד מוטרד מהמצאותן של הקישריות ולכן רציתי לדעת כמה דברים:

* האם קישריות כאלה שדי לא משתנות, בגודל כזה הן תקינות בכל זאת ?
    * האם יתכן כי הן ישארו בגודל כזה תמיד ?
    * האם יתכן כי הן מורגשות אצלי יותר לאור מבנה הפנים ? (לא שמן).
    * האם יש המלצות לגבי המשך מעקב או טיפול כלשהו או שפשוט לשכוח מכל העניין ?
    * האם יש לשים לב לסימנים אחרים ואיזה היכולים להיות קשורים לקישריות ?
    * האם מבנה וגודל כזה במשך שנה, גם אם לא משתנות, מובילות למסקנה כי הן תקינות בכל מקרה ?

תודה מקרב לב,

לקביעת תור
    סגירה
    קישריות לימפה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    23/10/2009

קשריות שאינן משתנות בגודל זה סימן טוב, אולם זהו אינו הסימן היחיד על מתבססים אלא על עוד פרמטרים אחרים הנמדדים באולטרא סאונד. למשל צורת הקשרית, מבנה קליפתה ועוד. אם הרופאים שבדקו אותך המליצו על מעקב בלבד כנראה שהפרמטרים היו תקינים. עליך לעקוב על סימנים כגון חום, ירידת משקל, הזעה לילית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול/ליחה/סרנדה
    נמרוד
    23/10/2009

לילה טוב,

אני נוטל מזה שלושה חודשים סרנדה. (חודש ראשון כדור אחד ולאחר מכם כדור בבוקר וכדור בערב).
    התלונות שלי היו, עייפות רבה, לעיתים קרובות קפיצות רגעיות כאילו נבהלתי ממשהו, התנתקויות לאלפית השניה מידי כמה ימים, התקפות שיעול של כרבע שעה שלאחר מכן פוסקות ומחשבות על העתיד והגורל.

אני חייב לציין כי אולי יש שיפור קטן (הקפיצות הרבה יותר נדירות וכן גם ההתנתקויות) אבל עדיין מחשבות ועייפות (אוךי פחותה אך עדיין קיימת).

מזה 3.5 ימים אני כבר לא נוטל את התרופה מאחר ונגמרה לי ועדיין לא הייתי אצל הרופא לחדש מירשם, כאשר ביום הראשון ללא הכדור היו לי כאבי ראש (לא יודע עם קשור להפסקת הכדור) ובימים הבאים עייפות קצת יותר רבה והתגברות של הקפיצות שהיו לי בעבר.

מבקש לקבל תשובות לשאלות:

* האם עפ"י התאור ותקופת הזמן ניתן לומר שהכדור מתאים או לא והאם יש לנסות ולהחליפו ?
    * האם יתכן כי מיד ביום הראשון לאחר הפסקת נטילת הכדור יחלו התופעות שצויינו ?

בנוסף, לגבי התופעה בה מידי כמה זמן יש לי התקף שיעול שנמשך כרבע שעה עד חצי שעה במהלכו אני פולט רוק מוקצף וליחה? צמיגית ודביקה מאוד, כמו כן הרגשה שמשהו (ליחה צמיגה) תקוע בגרון, הרגשה של חולשה בגפיים ולפעמים הרגשת קור, זיעה ודופק מהיר.

* האם ניתן לייחס תופעות אלה גם לחרדה/דכאון שכנראה גרם לרופא להציע לי לקחת סרנדה ?
    * ממה יכולות לנבוע התקפות כאלה והתופעות הנילוות לה ? משהו מסוכן ?
    * האם אלרגיה באה בחשבון או רפלךוקס מבלי להרגיש חומציות שחוזרת לגרון ?
    * האם כל התופעות יכולות לנבוע מ"דום נשימה בשינה" ?, אישתי אומרת כי אני נוחר המון בזמן השינה. (אינני שמן 62 ק"ג על כ- 167 גובה, לא מעשן, לא שותה, בן 41).

המון המון תודות על ההתייחסות.
    (אני מאוד מודאג וכל התופעות מטרידות אותי בצורה שאני חושב כי איכות חיי יורדת).

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול/ליחה/סרנדה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    23/10/2009

3 חודשי טיפול מספיקים כדי לקבוע מה ניתן להפיק מהכדור ואם לא הופק מספיק יש לעלות מינון או להחליף. כדאי לבצע מבחן שינה ולדעת האם יש דום נשימה, טיפול בדום נשימה עשוי לשפר עייפות. לשיעול מתמשך סיבות רבות, לעיתים אף משולבות. חרדה הינה סיבה אפשרית. האם יש לך גם רפלוקס או אלרגיה לא נוכל לקבוע אלא הרופא האישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן לוקח בדרך כלל לאזן סוכר?
    ליז
    22/10/2009

שלום! היום הייתי אצל אנדוקרינית היא אמרה שיש לי סוכרת סמויה. הרופאת משפחה לא אמרה. אני עשיתי העמסת סוכר 100 והתוצאות הן: זמן 0' - 116, אחרי שעה' - 222, אחרי שעתיים' - 154, אחרי 3 שעות'- 85 . יש לציין שאני לוקחת דקסאמטאזון 0.125 עקב בעיות פוריות. לא רוצים להתחיל טיפול עקב הסוכר גבוה בדם. אני לא בהריון. אני כבר בדיאטה, לא אוכלת מתוק ופחות פחמימות. כמה זמן לוקח בדרך כלל לאזן סוכר? תודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר גרי בלומברג
    22/10/2009

שלום, ליז

סוכרת סמויה או כמו שיותר מדויק לקרוא לה - טרום סוכרת - מצב שנפוץ למדי. מדובר במין מצב ביניים בין ערכי סוכר תקינם לבין ערכים של סוכרת ממש. ערך תקין מתחת ל 140 שעתיים לאחר שתיית 75 גרם סוכר. לגבי הערכים של ה 100 גרם - מניחה שדומה. (100 גרם לרוב נעשה בהריון). סוכרת ממש - מעל 200. למה זה חשוב לאבחן? כי יש למצב הטרום סוכרת סיכון יתר להפוך לסוכרת. וסיכוי אולי גם למחלות לב.

לגבי טיפול - בהחלט דיאטה תעזור. לגבי טיפול תרופתי - מקובל בספרות שאפשר לתת אבל לא חובה ולא יותר טוב מלשמור על תזונה נכונה ועל משקל תקין.

בוודאי שהטיפול ב DEXAMETHASONE מעלה את הסיכויים לסוכרת. ובקשר להריון חשוב מאוד שרמות הסוכר יהיו תקינות ממש בתחילת ההריון על מנת למנוע נזק אפשרי לעובר. מספיק לעקוב לאחר סוכר בצום ולאחר ארוחות ואין צורך בהעמסת סוכר.

לגבי הזמן לאיזון? מאוד תלוי - בערכים, בתזונה, בבן אדם האינדיוידואלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה כל כך מהירה ו

ליז
    23/10/2009

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרפסים מרובים ולפעמים חנק
    אתי
    22/10/2009

אני בת 64 סובלת הרבה שנים מתופעת גריפסים חזקים ומרובים ללא חשיבות נדמה לי בזמן זה יכול להיות בבוקר לפני נטילת אוכל או בערב לאחריו גם בשכיבה גם בעמידה
    עשיתי מילומי בטן וגסטרו והכל היה תקין ולפעמים הגרפסים אולי בגלל לחץ פנימי הם עם חנק גרוני כזה ואני לוקחת קודין לדיכוי חנק על דעת עצמי

הוספת תגובה

• גרפסים מרובים ולפעמים חנק

ד''ר גרי בלומברג
    22/10/2009

שלום, אתי

אם עברת בירור ולא מצאו סיבה חולנית אז אין סכנה, אלא הפרעה באיכות החיים. גרפסים מרובים קשורים לאוויר בבטן. נפוץ שאנשים בולעים אוויר - מאכילה מהירה, דיבור תוך כדי אכילה, לעיסת מסטיק וכד' וגם מאכלים מסוימים גורמים לגרפסים. תנסה לעשות יומן ותראי האם קשור לגורמים אלו.

לגבי החנק - אם זה רק קשור לגרפסים והקודאין לא לעיתים קרובות, אין דאגה. אם לא נכון - תפני לרופא/ת המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת ויתר לחץ דם
    דני
    22/10/2009

בוקר טוב
    אני סוכרתי ולוקח כדור אחד ביום מטפורמין.
    לדעתי אם הייתי מקפיד על דיאטה ופעילות גופנית הייתי יכול להיות מאוזן או כמעט מאוזן ללא הכדור אבל אינני מצליח לעשות זאת.
    חוץ מזה אובחנתי כסובל מיתר לחץ דם ורשמו לי enaladex חמש מ"ג פעמיים ביום ולא לקחתי את הכדור הזה עד היום.
    העניין הוא שהיתר לחץ דם שלי הוא קל והיום למשל בדקו לי לחץ דם - 126/88 .
    וכך תוצאות דומות בכמה בדיקות אחרונות.
    אינני שלם כל כך עם האבחנה שלי כסובל מיתר לחץ דם.
    לעניין אגב יש גם משמעות בביטח חיים של משכנתא למשל.
    עובדה שהלחץ דם שלי הוא תקין גם ללא התרופה.
    הרופא שלי המליץ בכך זאת לקחת enaladex גם אם הלחץ דם בסדר בגגל שאני סוכרתי כדי "לשמור על בכליות"
    מה דעתך?
    רציתי גם לשאול האם ההורדה בסוכר בגלל הכדור מטפורמין גורם גם להורדה בלחץ דם לאיזון יותר טוב?

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת ויתר לחץ דם

הוספת תגובה

• רציתי רק להוסיף חלק מתוצאות הבדיקה

דני
    22/10/2009

בדיקה אחרונה:
    mg/dL 1 HEMOLYTIC

0- 0 mg/dL 0 ICTERIC

0- 0 mg/dL 0 LIPEMIC

43- 17 mg/dL 47 UREA

1.17- 0.67 mg/dL 1.02 CREATININE

145- 135 mEq/L 139 SODIUM

5.1- 3.5 mEq/L 4.9 POTASSIUM
    כל שורה מתחיל בערכי נורמה ואחר כך הערך שיצא בבדיקה
    שימו לב בקשה ל
    UREA - 47
    מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• enaladex

ד''ר גרי בלומברג
    22/10/2009

שלום, דני

קודם כל - המשפט השני שלך כל כך נכון!!! תעשה את מיטב יכולתך!!!

לגבי ל"ד - 126 תקין אבל 88 גבוה. אנחנו מאבחנים יתר ל"ד כאשר ערך אחד מהשניים לא תקין. אומנם לא גבוה - כפי שאמרת, פעילות גופנית וירידה במשקל יורידו את ל"ד והצורך בטיפול.

enaladex ותרופות ממשפחתו אכן שומרים על הכליה ומונעים נזק לכליה במידה מסוימת. באנשים עם סוכרת אנחנו הרופאים נוטים לתת טיפול גם לל"ד מעט גבוה עקב השמירה על הכליה והסיכןהים לסיבוכי לב.

הורדת הסוכר לא תוריד ל"ד אבל דיאטה ופעילות גופנית מורידות את שניהם.

urea גבוה ככל הנראה קשור לצום אבל יש לעקוב לאחר הערך בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HEMOGLOBIN A1C % 7.50

דני
    25/10/2009

צהריים טובים
    תוצאות לא הכי טובות
    אחרי 3 חדשים של כדור מטמורפין 1 ליום אין שיפור ב A1c
    מה עושים? איך יוצאים מזה?
    ת'אמת לא עשיתי דיאטה בכלל כמו שצריך ..פיתות בורקסים וכולי.
    מצד שני פעם ראשונה בחיים לוקח מטמורפין ואין שיפור?
    עוד כדורים? או נסיון חוזר להצליח בדיאטה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    25/10/2009

נראה שאתה מודע למצבך ויודע לזהות את נקודות החולשה. עשה כל מאמץ לשפר את התזונה ופעילות גופנית. אני מניח שקשה לשמור באדיקות על התזונה לסוכרת ולבצע פעילות גופנית בתדירות גבוהה, אבל לפחות תפחית באחוז מסויים את האוכל הלא רצוי שאתה אוכל ותעשה פעילות גופנית בהתחלה אפילו רק פעמיים עד 3 בשבוע. אם תצליח בכך בודאי תראה שינוי באיזון הסוכרת. בכל מקרה הייתי ממליץ להעלות מינון מטפורמין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    אנה
    21/10/2009

שלום

מזה שנה אני סובלת מכאבי ראש כמעט יום יומיים, לפני כשבוע עשיתי בדיקות דם ובתוצאות יצא לי :

Phosphore (B) (PO4) | mg/dl | - גבוה... 2.5(..........)4.5 יצא לי 5

מה זה אומר? והאם יש קשר...???

בתודה מראש...

אנה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• פוספור

ד''ר גרי בלומברג
    22/10/2009

שלום, אנה

פוספור מעט גבוה אינו משמועתי ולרוב קשור לבדיקות שנעשו בצום. לא ידוע לי כל קשר לכאבי ראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    רחל
    20/10/2009

שלום רב,
    אני בת 28, היו לי כאבים בבטן ימינית עליונה,
    ספירת דם:16.000 wbc
    נטורופילים: 77.7
    crp:60.67
    במיון עשו לי CT ואבחנו את זה כאפנדיג'יטיס של המעי. האם עלי לפנות להמטולוג? או גאסטרולוג ? להמשך בירור. ממה נובע הדבר? ואיך אפשר לטפל בזה? או למנוע כאבים בעתיד.
    תודה,
    טלי.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד''ר גרי בלומברג
    20/10/2009

שלום, טלי

הבדיקות מתאימות לזיהום חיידקי בגוף. כמו אפנדצית (דלקת תוספתן). האם קיבלת טיפול במיון? האם הוזמנת לניתוח? לא הבנתי מה נעשה במיון אחרי ה CT

הבדיקות יחזרו לנורמה בחלוף הזיהום ואין צורך בבירור נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן

טלי
    21/10/2009

שלום ,
    בהמשך להתכתבותינינו. שללו אפנדיצ'יטיס, אך איבחנו כאפנדיג'ייטיס במעי לפי בירור ה-CT אין הרבה חומר לקריאה ולהבנה באתרים הרפואיים במה בדיוק מדובר . לא קיבלתי שום אניטיביוטיקה, אך אמרו שצריך הרבה מנוחה ובמידה ויש החמרה לשוב למיון.והכאב יחלוף ואכן כך עשיתי. בייעוץ עם רופאת המשפחה עלי לבצע בדיקות דם נוספות, אך זו סבורה שעלי לפנות לייעוץ גאסטרו.
    לא ברור לי עדיין במה היה מדובר? ולא נראה שיש תשובה מספיק ברורה לגבי אבחנה זו. אז למה יש זיהום חיידקי? מהיכן הוא נובע?
    עשו לי בדיקות מקיפות ולא מדבור בעניין גניקולוגי או כיס מרה.הא לפנות להמטולוג?
    תודה רבה,
    טלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפנדיג'ייטיס = appendagitis

ד''ר גרי בלומברג
    22/10/2009

שלום, טלי

קודם כל התנצלותי שחשבתי שהתכוונת לאפנדציט ותודה לך עבור ההזדמנות להעשיר את הידע שלי ברפואה.

אפנדיג'ייטיס הוא מצב די נדיר של דלקת (אבל לא זיהום) בחלק שקשור למעי. המצב לא דורש טיפול אנטיביוטי ולא כירורגי וברוב המקרים עובר מאליו תוך מספר ימים. מומלץ נגד כאבים ומנוחה, להקלה.

בדרך כלל לא מופיע אם שינווים בספירת דם. לכן אני מסכימה עם הרופאה שלך שיש לחזור על הבדיקות שלא היו תקינות. ורק לפי התוצאות החדשות להחליט על צורך בבירור. אולי היה זיהום חיידקי חולף אן במקום אחר בגוף? לא מטפלים באנטיביוטיקה את ספירת הדם אלא את המטופל ואם אין סיבה לא מטפלים. אם הכאבים שלך חלפו ובדיקות הדם חוזרות לנורמה אין שום צואך לברר מה היה הזיהום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חסוי
    19/10/2009

יש לי נפיחות באזור הקרסול כבר למעלה מיומיים כמו זה שיש לנשים בהיריון ויש להן נוזלים למטה מה צריך לעשות ?

לאיזה רופא ללכת?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר גרי בלומברג
    20/10/2009

שלום

יש לפנות לרופא/ת המשפחה לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סיווג רקמות
    שני
    19/10/2009

ד"ר שלום

יש לנו תינוק אך מכיוון שאיננו נשואים והאב אינו תושב הארץ - הורו לנו לעשות בדיקת סיווג רקמות על מנת לאפשר לנו רישום בת.ז.
    נאמר לי ששלושתנו (אני, בן זוגי והתינוק) אמורים לעבור זאת.
    אינני מבינה מדוע אני עצמי צריכה לעשות את הבדיקה - הלוא ברור שאני אימו של התינוק. הלוא כן? אני יכולה להבין למה התינוק והאבא .
    מדובר בעלות גבוהה של בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סיווג רקמות

הוספת תגובה

• יש הגיון בדברייך

פרופ' אליעזר קיטאי
    19/10/2009

הנושא הינו מנהלתי ולא רפואי. בקשי הסבר ממי שקבע הנוהל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בצוואר- דחוף מאוד
    מודאג
    19/10/2009

שלום רב,

אני בן 24, בריא בדרך כלל, לפני 40 יום בערך עברתי עקירת שן בינה עליוני אצל רופא שיניים (לא רופא שיניים המומחה בכירורגיית פה ולסת), יומיים לאחר מכן הופיעה נפיחות בצוואר באותו צד של שן הבינה שנעקר, מידי פעם יש כאבים באזור הנפיחות, בנוסף לכך בתנועות מסויימות של הראש והצוואר אני מרגיש שיש משהו בפנים (בצוואר) שכאילו נמתח או תופס אותי ומגביל אותי בתנועה ונגרם כאב כתוצאה מכך מספר שעות לאחר מכן,(ואני מרגיש את הכאב גם מתחת לאוזן - כלומר יש כאבים בצוואר באיזור הנפיחות ומתחת לאוזן) לעומת זאת אם אני עושה אותם תנועות אבל בצד השני אני לא מרגיש שום דבר והתנועה "חופשית" יותר
    ביקרתי אצל שני רופאי משפחה שאמרו שלא מדובר בבלוטות הלימפה ולגבי הנפיחות אמרו שייתכן שזו לא נפיחות, ייתכן אסימטריה טבעית בצוואר, ביקרתי אצל רופא אף אוזן גרון ואמר לי שהבדיקה תקינה ואין בעיית "אף, אוזן גרון "- בדיקות דם תקינות, וביקרתי אצל רופא השיניים שעקר לי את השן ואמר שהכל תקין והוא לא רואה שום דבר.

לציין כי הנפיחות היא לא בולטת מאוד אבל ניתן לראות אותה בעין. ויש כאבים מידי פעם
    מה לעשות? ומה הנפיחות הזאת יכולה להיות? ולמי עוד ניתן לפנות ?
    נא לעזור לי בדחיפות, אני מאוד מודאג.
    אשמח לקבל את עזרתכם
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בצוואר- דחוף מאוד

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    19/10/2009

נבדקת על ידי מספר רופאים וכולם הטילו את קיום הנפיחות בספק. אם עדיין יש לך חשש התיעץ עם רופא המשפחה אולי לבצע בדיקת אולטרא סאונד של הצוואר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כליה בהריון
    א
    19/10/2009

שלום
    אני בשבוע 21 להריון. רקע משפחתי: סוכרת ואי ספיקת כליות אצל אבי.
    בבדיקת דם נתקבלו הערכים הבאים:
    glom filt rate: 170
    creatinie: 0.46
    אני יודעת ש GFR עולה בהריון אבל ממה שקראתי העליה אצלי גבוהה מהרגיל. מה דעתכם ומה המשמעויות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כליה בהריון

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    19/10/2009

לעלית GFR אין משמעות חולנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

א
    19/10/2009

תודה על תשובתך
    האם יש צורך בבדיקות נוספות על מנת לוודא שהכל בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר גרי בלומברג
    20/10/2009

שלום

אין צורך בבירור. הבדיקות תקינות. GFR נמוך הוא בעיתי, לא גבוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד דלקת ריאות
    דוד
    19/10/2009

בת 39, משקל יתר, קרישה גבולית, לחץ דם, כנראה שקימת גם איוזהי בעיה אוטואימונית.
    לפני מספר שנים היתה דלקת ריאות שטופלה באנטיביוטיקה.
    מזה כחצי שנה מנסה להיכנס להריון ללא הצלחה.
    אני עדין מנסה להרות ולכן אני מתכוונת להתחסן היום לשפעת. השאלה שלי - האם כדאי להתחסן גם לדלקת ריאות?
    ביקשתי מרשם מהרופאה והיא נתנה לי. אני מבינה שהחיסון יעיל ל-5 שנים.
    האם יש סכנה בחחיסון? אני רק בת 39 האם כדאי להתחסן?
    אני חוששת משפעת חזירים בזמן ההריון - האם שילוב של 3 חיסונים לא מסוכן לגוף?
    האם יכול להיות שלכל החיסונים תהיה הפשעה על העובר במידה ואצליח להיקלט החודש להריון?
    יש זמן המתנה?
    האם חיסון לשפעת חזירים שאני מבינה שהגיע השבוע לקופת חולים בטוח?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד דלקת ריאות

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    19/10/2009

תועלתו של החיסון כנגד דלקת ריאות הוטלה לאחרונה בספק. קשה לי להמליץ לך בודאות על צורך בו. חיסוני שפעת אפשר ומומלץ. אין להם כל השלכה לגבי תזמון הריון. חיסון שפעת החזירים טרם נמצא על המדף בקופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה