מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולשה כללית בגוף פלוס חוסר תאבוןמשה15/11/2009
שלום מזה כמה ימים אני סובל מחולשה כללית בגוף במשך מספר רב של שעות ביום וחוסר תאבון...מה יכולה להיות הבעיה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/11/2009יתכנו סיבות שונות. החל מזיהום וירלי וכלה במתח למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' קיטאי, תוצאות בדיקות הורמונלרחל14/11/2009
אני בת 46 לפני תרומת ביצית עשו לי בדיקות הורמונליות ולהלן התשובות:
TSH 2.01
PROLACTINE 1.82
LH 5
FSH 5.9
E2 קטן מ-200
PROGESTERONE 1.4
TESTOSTERONE TOTAL ICHIL 0.12
TESTOSTERONE BIOAVAILABLE 0.02
HYDROXPROGESTERONE 17 1.3
DHEA-S 2.96
ANDROSTENDION 0.56
א. ה- TESTOSTERONE ICHIL מתחת לנורמה, מה מהווה נתון זה
ב. ה- TESTOSTERONE BIOAVAILABLE בגבול הנורמה התחתון, מה מהווה נתון זה.
ג. אודה לך אם תתן דעתך באופן כללי לשאר התוצאות.
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי14/11/2009קשה לי לחוות דעתי. ראשית, ערכי הבדיקות בכל מעבדה שונים, בלי הרפרנס של המעבדה קשה לענות. למשל פרולקטין, נראה לי שהמעבדה שלכם עובדת בשיטה שונה ממה שאני רגיל לראות. שנית, יש כאן תוצאות הורמונים שאינם אמורים להמדד בו זמנית. למשל פרוגסטרון נמדד ביום 21 למחזור. LH FSH בימים 3-5. בגדול איני רואה משהו חריג במיוחד אולם כאמור רצוי שתקבלי הפענוח מהרופא המפנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טיפל באינסוליןשגיא14/11/2009
מאיזה גיל אפשר להתחיל טיפול באינסולין ארוך טווח?
פרופ' אליעזר קיטאי14/11/2009התחלת טיפול באינסולין ארוך טווח אינה מוגבלת בגיל . ההחלטה על הטיפול באינסולין ארוך טווח הינה קלינית בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במפתח הלבעודד13/11/2009
יש לי כבר 24 שעות כאב במפתח הלב
הכאב הלך והתגבר ועכשיו הוא ממש עז
כל האיזור רגיש למגע וכואב יותר שנוגעים
יש כאב בשיעול או בהתמתחות
אין חום, דופק רגיל וסדיר, לחץ דם נורמלי
אני ספורטאי שעוסק בספורט ימי כמעט בכל יום
ואין לי בעיות קרדיולוגיות (למרות גילי - 45) ואו כיב קיבה שידוע לי עליו
למרות שמידי פעם יש צרבות כמו לכל אחד
האם ניתן להעביר כך את סוף השבוע עד הרופא בקופ"ח או לגשת למיון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במפתח הלב
ד''ר אביבית גולן כהן13/11/2009עודד שלום
כאב עז המופק במישוש ובהנעת בית החזה מכוון לבעיה במערכת השרירים והשלד.
כיוון זה נתמך גם על העובדה כי אין תסמינים המתאימים לבעיה באחד מהאברים הפנימיים , ומהיותך עוסק בספורט מאומץ.
כאב באזור השרירים של החזה או באזור עצם החזה יכולים לנבוע מ"שריר תפוס" או מתגובה דלקתית שלעיתים קשורה עם תנועה מאומצת או עם חבלה שלא יחסת לה חשיבות.
קומפרס חם יכול להקל על כאב ממקור שרירי.
מנוחה וכדור נוגד דלקת ( נורופן למשל) יכולים להקל על תגובה דלקתית.
בכל מקרה של החמרה בכאב, הופעה של תסמינים נוספים או העדר שיפור תוך 48 שעות הייתי ממליצה לך להבדק ע"י רופא.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, רציתי לשאול שאלה בקשראלי13/11/2009
לתרופה בשם ריספרדל
התפרסם מחקר שלפיו חולים הנוטלים תרופות אנטי-פסיכוטיות מהדור החדש נתונים בסיכון הגדול עד פי שלושה לעומת האוכלוסייה הרגילה ללקות בסוכרת סוג 2. האופן שבו התרופות האנטי-פסיכוטיות מגבירות את הסיכון ללקות בסוכרת אינו ברור לחוקרים בשלב זה.
השאלה שלי, היא אם לאדם התפתח סכרת בגלל התרופה, זה נזק בלתי הפיך? או שברגע שמפסיקים עם התרופה כבר אין סוכרת?
מי שלקח תרופה זו במשך שנה צריך להיות במעקב של סוכרת? אפילו אם הפסיק יש לו עכשיו סיכוי יותר גדול לפתח סוכרת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי13/11/2009איני בטוח שיש תשובות בדוקות לשאלתך. אני מניח שחלק מהאנשים שבעת לקיחת התרופה פתחו סכרת או קדם סכרת עם ההפסקה יהיה שיפור, אך יהיו כאלה שעם ההפסקה לא יהיה שיפור, אותם חולים שיש להם עוד גורמים חושפים לסוכרת. גם אנשים שלא לקחו את התרופה ואין להם סוכרת אמורים לבצע בדיקת סוכר תקופתית, תלוי בגיל ובגורמי סיכון. הייתי ממליץ שמי שלקח את התרופה יבדוק סוכר פעם בשנה, אם תוך כדי נטילת התרופה לא השתנה כלום בערכי הסוכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום במשך 3 ימיםאמא12/11/2009
שלום
יש לי חום במשך 3 ימים ללא כל כאב נוסף,הרופאה מקופת חולים שלחה אותי לעשות בדיקות לבירור חום בבית חולים.עברתי בדיקת שתן +דם והכל יצא תקין.אמרו לי שזה יכול להיות וירוס.האם ייתכן שאופטלגין כבר לא מוריד לי את החום?איזה וירוס זה?כמה זמן יכול להימשך. (אגב החום מגיע גם ל-39.5)תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי13/11/2009וירוסים רבים גורמי חום. ביניהם נכללים גם נגיפי השפעת. 3 ימי חום אינם דבר יוצא דופן במחלות וירליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליקסונאזאלי12/11/2009
האם שימוש בתרסיס פליקסונאז לאף נגד גודש הוא בטוח לשימוש ארוך למספר חודשים למרות היותו תכשיר סטרואידי?
פרופ' אליעזר קיטאי13/11/2009התכשיר נחשב כבטוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולי סוכרת ושפעת חזיריםחני12/11/2009
מה המלצה לגבי חולי סוכרת- להתחסן או לא?
פרופ' אליעזר קיטאי13/11/2009חולי סוכרת נכללים בקבוצת הסיכון, חולים בני פחות מ 65 מומלץ להתחסן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס בשילוב עם וולריאןאלי12/11/2009
בוקר טוב.אני מרגיש כל הזמן טרוד ולא רגוע.ניסיתי כבר טיפול בכדורי "רמוטיב" וזה לא עזר.
ניסיתי טיפול "ברסיטל" למשך מספר חודשים- גם לא עזר.
הדבר היחיד שקצת עוזר לי להרגע זה כדורי VALERIAN צמחי.
האם מומלץ לקחת כדורים אלו כל יום באופן קבוע או בנטילה נקודתית רק שהחרדה קשה מנשוא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב עם וולריאן
ד''ר גרי בלומברג12/11/2009שלום, אביב
ולריאן בעיקר לטיפול קצר טווח בזמן תסמינים. אפשר לקחת כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם על השפהshani12/11/2009
שלום
אתמול נשכתי בטעות את השפה,
התפתח לי שטף דם יחסית גדול על השפה התחתונה והיא גם קצת התנפחה
האם עליי לפנות לרופא לטיפול? או שהעניין יחלוף תוך כמה ימים?
בינתיים שמתי (אורקורטE) כי כמובן שגם יצאו לי שתי אפטות מיד...
(יש לי לופוס- זאבת... יש לזה קשר?)
תודה ולילה טוב
פרופ' אליעזר קיטאי12/11/2009טראומה לשפה אפילו נשיכה עלולים לגרום תגובה מרשימה כמו פצעים ואפטות. זה לא קשור למחלתך. מה שהיה צריך לעשות בהתחלה זה לקרר את המקום ע"י מציצת קוביות קרח. כעת נותר רק לחכות להחלמה, כדאי לעשות שטיפות עם מי פה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים ותפקוד כבד GPTאלי11/11/2009
שלום.אובחנתי ע"י רופא המשפחה כסובל מחרדה ונרשם לי ציפרלקס במינון 10 מ"ג אותו לקחתי למשך חודשיים ללא שיפור.הרופא העלה לי את המינון ל-20 מ"ג ולקחתי מינון זה 3 חודשים שוב ללא שיפור מספק.מה עושים במצב כזה?מחליפים ל-SSRI אחר?הרופא דווקא ממליץ על וויאפקס.האם זוהי תרופה מתאימה?
כנראה,בעקבות הטיפול בציפרלקס עלה תפקוד הכבד GPT לערך של 67 בבדיקת דם האחרונה כאשר הטווח התקין (4-41).שאר הבדיקה תקינה. בנוסף לציפרלקס אני גם לוקח בחודשיים האחרונים יום יום כדור טלפאסט 180 נגד נזלת אלגית.
האם אפשר להמשיך עם כדורים בכל זאת למרות מצב הכבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי12/11/2009אם SSRI לא מועיל למרות מינון מקסימלי ניתן להחליף לכדור ממשפחה אחרת למשל SNRI. ויאפקס שייך למשפחה זו. מעבר להחלפת הכדור כדאי שתופנה לטיפול פסיכותרפי. אם בטוח שהעליה ב GPT עקב הכדורים ניתן להמשיך ללא שינוי רק עם מעקב בדיקות דם כל כמה חודשים. כדי להיות בטוח שהכדורים הם הסיבה צריך לעשות בירור הכולל בדיקות דם לוירוסי כבד ואולטרא סאונד כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה התוצאות האלו אומרות?גל10/11/2009
יחידות תוצאה שם בדיקה
- NEGATIVE ANTINUCLEAR Ab
5.0- 0.0 U/ml 1.8 ANTI PROTEINASE 3
5.0- 0.0 U/ml 1.4 ANTI-MYELOPEROXIDASE
- U/ml 10.00 NEGATIVE EBV VCA IgM
- U/ml 10.00 NEGATIVE EBV VCA_IgG
- IU/ml 0.20 NEGATIVE CMV IgG
- שלילי CMV IgM
180.0- 90.0 mg/dl 119.0 COMPLEMENT C3
15.00- 0.00 IU/ml <9.38 RHEUMATOID FACTOR
פרופ' אליעזר קיטאי11/11/2009לפי ערכי היחוס שנתת הבדיקות הללו תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים קרסול-דחוף בבקשה..יובל10/11/2009
שלום רב,
לפני כחודש נקעתי את רגל ימין במהלך ריצה-(נקע לATFL רגל ימין)
מורגש כאב באזור הקרסול,ומעט נפיחות. קיימת רגישות לפני פטישון חיצוני קרסול ימין.
סימן מגירה חיובי.
צילום קרסול-תקין.
בבדיקה סונורגרפית לא הודגמו קרעים ברצועות או גידים של הקרסול. בדיקה-תקינה.
בפיוזיוטרפיה: 4 ביקורים. קיבלתי טיפול מנואלי בשיטת מאליגן,וTAPING-עם שיפור משמעותי בROM.הגעתי לטווחים אקטיבים ופאסיבים מלאים ללא כאב.
בימים האחרונים אני חש החמרה ספונטנית ללא שינוי בROM. אך חש כאב עז והפרעה תיפקודית.
מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופ' אליעזר קיטאי11/11/2009המקרה שלך אינו המקרה השכיח של נקיעת קרסול ולכן במקרה זה עדיף יעוץ אורטופד מאשר של רופא משפחה. ממליץ לך להעביר השאלה לפורום של אורטופדיה או רפואת ספורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדחיפות תודה מראש!בדחיפות !10/11/2009
רופאים יקרים שלום רב!
אבי אושפז ביום שישי בערב מחשש לשפעת החזירים
הוא בן 50 לפני 4 חודשים עבר צינתור עם סוכרת מגיל 23 !
הוא קיבל טיפול וברך השם כבר מרגיש יותר טוב ואתמול שיחררו אותו לבית אבל היום הרופא התקשר ואמר שהו אובחן כחולה בשפעת החזירים אך הרופא אמר לו שהכל בסר ושימשיך לקחת את התרופה תמיפלו עוד 4 ימים
זה די מפחיד אותנו למרות שכבר אין לו חום בכלל 36 35 רגיל לחלוטין ואז היה לו חום 39.8 והוא מתפקד רגיל והוא בכללי גם מתפקד רגיל עובד והכל
האם מותר לנו להיות לידו למרות שהוא אובחן כחולה ויש עוד סיכוי שיכול לקרות משהו גם אחרי ששיררו אותו מבית החולים ואחרי שירד החום והדופק תקין?
אודה לכם מראש על תשובה מהריה כי זה נורא מלחיץ תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת החזירים
ד''ר גרי בלומברג10/11/2009שלום
הטיפול בשפעת החזירים ללא סיבוכים הוא שתייה מרובה, מנוחה והימנעות מלהדביק אחרים. בנוסף הטמיפלו מקצר מעט את המחלה ומקל על חומרותה. לכן - אביך מקבל טיפול נכון ומתחיל, לפי תיאורך, להחלים. רוב הסיכויים שלא יסתבך.
הוא נחשב כמדבק שבוע מתחילת המחלה או 24 שעות לאחר חלוף התסמינים - מה שמאוחר יותר. לכן כדאי מאוד לשמור על תנאי בידוד במיוחד אם יש בני משפחה שהם בקבוצת סיכון (בעלי מחלות כרוניות, נשים הרות). כדאי שישאר בבית ולא ילך לעבוד או בכלל למקומות שיש בהם אנשים אחרים.
מאחלת לו החלמה מהירה ומלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורתאני10/11/2009
שלום רב,
ברצוני לברר על מקרה שקרה לי
אחרי שחייה בבריכה של חצי ק"מ נכנסתי לסאונה יבשה לכרבע שעה
מיד לאחר הסאונה הרגשתי סחרחורת, הראייה שלי הפכה כהה מאוד והרגשתי חוסר אויר ושאני הולך להתאלף
האם יש לי סיבה להילחץ מהמקרה הנ"ל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר גרי בלומברג10/11/2009שלום, אני
בשחייה (כמו בכל פעילות גופינית) מאבדים נוזלים ויש גם ירידה בלחץ דם. הסאונה עוד יותר גורם לאיבוד נוזלים וירידה בלחץ דם. ובגלל אלו הרגשת סחרחורת ו"כמעת התעלפות". תדאגי לשתות הרבה לפני השחייה וגם בין השחייה לסאונה. אין צורך להילחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת תרבית שתן
עפרי10/11/2009קיימתי יחסי מין אורלים עם בן זוג חדש בפעם הראשונה...
הסקס התבסס רק על מין אורלי שהוא עשה לי...
אתמול גיליתי שיש לי דלקת בשלפוחית השתן וכבר היום הופיעו התוצאות של התרבית שהיא "צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים".
זאת הפעם הראשונה שזה קורה לי...האם רוק יכול לעשות דלקת בשלפוחית השתן?או שיש בעייה עם הבחור?
דבר נוסף שרציתי לדעת..
רופא המשפחה רשם לי אנטיביוטיקה בשם צפורל לפני שידע את התוצאות עקב הכאבים הבילתי נסבלים שהיו לי....
האם אנטיביוטיקה הזאת מתאימה לדיאגנוזה שניתנה לי כלומר, "מספר סוגי חיידקים"
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת תרבית שתן
עפרי10/11/2009קיימתי יחסי מין אורלים עם בן זוג חדש בפעם הראשונה...
הסקס התבסס רק על מין אורלי שהוא עשה לי...
אתמול גיליתי שיש לי דלקת בשלפוחית השתן וכבר היום הופיעו התוצאות של התרבית שהיא "צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים".
זאת הפעם הראשונה שזה קורה לי...האם רוק יכול לעשות דלקת בשלפוחית השתן?או שיש בעייה עם הבחור?
דבר נוסף שרציתי לדעת..
רופא המשפחה רשם לי אנטיביוטיקה בשם צפורל לפני שידע את התוצאות עקב הכאבים הבילתי נסבלים שהיו לי....
האם אנטיביוטיקה הזאת מתאימה לדיאגנוזה שניתנה לי כלומר, "מספר סוגי חיידקים"
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי11/11/2009יחסי מין אינם גורמים זיהום בדרכי השתן, דהיינו בן זוג אינו מעביר חיידקים לשלפוחית במגע מיני בכל צורה שהיא. יחסי מין מעוררים זיהום, בדרך המגע המיני חיידקים הנמצאים אצל האישה מתעוררים לגרום זיהום. "תערובת חיידקים" מראה על זיהום חיצוני של דגימת השתן ובעצם זה לא מעיד על החיידק בשלפוחית. צפורל עשויה לטפל באחוז רב מחיידקי השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)