מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקגיעלה18/10/2009
בת 31, נשלחתי לקרדיולוג בגלל קושי בפעילות גופנית ( קוצר נשימה במאמץ הכי קט אפילו של עליית קומה אחת ברגל ן) וטכיקרדיה משמעותית ( אך זה לא חדש\ונמשך שנים). בבדיקת אקג הקרדיולוג רשם סינוס טכקרדיה 130 לדקה עם pr תקין ציר תקין של גלי ה p . ציר ה QRS 90+ וחוסר התקדמות גלי R בחיבורי חזה. כמו כן הוא רשם ציר יחסית ימני . לציין שיש ברקע לופוס וסכרת וLAC חיובי. רציתי לדעת מה אומר הציר הימני וחוסר ההתקדמות של גלי R.
נשלחתי לעשות בדיקת אקו במאמץ והמלצה לבצע מיפוי ריאות לשלילת תסחיף. האמת אני מודאגת האם יש סיבה? לציין גם שצילום חזה יצא תקין.
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי18/10/2009ציר ימני עלול לבטא עומס על צד ימין בלב עקב בעיות ריאה שונות למשל. חוסר התקדמות גליR עלול להעיד על בעיה באספקת הדם לשריר הלב. ממצאים אלה אינם ספציפיים וסיכוי רב שלא ימצאו דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת סי.טי. דחוףבעל18/10/2009
אני קצת עמל 40. לאחרונה סובלת מכאבי גב בזמן התהפכות במיטה מצד לצד ומקימה מישיבה לעמידה.
קיבלתי הרגע תשובת סיטי עמוד שדרה ואודה על תגובתכם:
סריקת L5 - S1 : גופי החוליות ללא סטיות. מוקד מסוייד בגודל 11 מ"מ בגוף הסקרום משמאל. היפרטרופיה במפרקים הפצטאלים. הנקבים הבין חוליתיים חופשיים. בלט דיסק אחורי קטן. אין עדות להיצאות התעלה הגרית.
סריקת D 1 - L5 : גופי החוליות ללא סטיות. מפרקים פצטאלים ללא סטיות. אוסטאופיטים קידמיים בגופי החוליות. הנקבים היבן חוליתיים חופשיים. אין עדות לבקע דיסקית. אין עדות להיצרות התעלה הגרמית.
בשיחזור דיגיטלי צדדי הודגמה פיקוזיס קלה של ע"ש הגבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי18/10/2009יש לך שינויי שחיקה בחוליות ובדיסק. בעצם האגן יש מוקד מסוייד. כדי להראות לאורטופד. בד"כ אין משמעות לממצא זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גלי חום מציקיםרמי17/10/2009
מדי פעם בחודשים האחרונים תוקפים אותי גלי חום .
פעם אני מרגיש את זה ביד ,פעם בחזה ....ופעם בכל הגוף .
אין לי חום .
בדיקות הדם יצאו בסדר .
מה יכולה להיות הסיבה ?
אלו בדיקות כדאי לעבור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי17/10/2009נא קצת יותר פרטים אודותיך. בן כמה האדון? מצב בריאות כללי? שימוש בתרופות? האם גלי החום מופיעים בנסיבות מסויימות? עד כמה הם מפריעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רמי17/10/2009נא קצת יותר פרטים אודותיך. בן כמה האדון? 45 מצב בריאות כללי? מצויין שימוש בתרופות? לוקח ויטמנים b 12 וויטמן d בגלל חוסר ,האם גלי החום מופיעים בנסיבות מסויימות? באים מדי פעם בגוף בדרך כלל הרגליים למטה קרות והגוף חם , עד כמה הם מפריעים? מאד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי18/10/2009ברוב המקרים אין לכך סיבה חולנית. במיעוט המקרים יתכן ויש בעיה הורמונלית מעין "גיל מעבר". אפשר לבדוק רמת הורמונים בגוף. כאמור קרוב לודאי שלא ימצא כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה וספורטארז16/10/2009
שלום, חוויתי סימפטומים מסויימים כמו חולשה עייפות, כאבי ראש, חום קל כאבי שרירים קלים ( לא נפיחות בשקדים / כאב גרון/ מוגלה), סיכוי טוב למחלת הנשיקה או מחלת היאפים, בכל מקרה החום ירד ונשארו מעט כאבי ראש, יש לי בדיקות בהמשך ואז אדע ממה סבלתי, בכל מקרה הבנתי שיש איסור מוחלט לעשות ספורט ( בעיקר ספורט עפ אפשרות לפגיעה בגוף כמו היאבקות משחקי כדור וכו') עקב הטחול המוגדל ( במקרה של מחלת נשיקה), שאלתי היא מה לגבי ריצה..? יש לי תחרות עוד שבוע וכרגע אני מרגיש טוב יותר ( אין חום - ירד לפני יומיים) האם אפשר לגשת לתחרות ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/10/2009משאלתך לא ברור במשך כמה זמן היו סימפטומים אלה. אם מדובר על ימים ספורים זה בודאי לא מחלת היאפים אלא זיהום וירלי, כאשר מחלת הנשיקה הינה סוג מסויים של וירוס. אם מדובר בתחרות רצינית לא הייתי ממליץ ללא בדיקת רופא קודם שיבדוק אותך ויעריך האם יש ממצאים חריגים, כגון טחול מוגדל למשל (ממצא שקשה להעריכו). אם הסימפטומים היו ימים ספורים וחזרת לאיתנך לגמרי אחר שבוע מההחלמה נראה לי שאפשר להתחרות בריצה לא ממושכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בדיקות דםלימור15/10/2009
היי.
אני בת 19 1.71 ולאחרונה התחלתי בדיאטה וירדתי 4 קילו (מ69 קילו ל65)
בזמן האחרון הרגשתי עייפות ושאין לי כח לעסוק בספורט. חשבתי שחסרים לי אולי ויטמנים ועשיתי בדיקות דם.
לפי הבדיקות אין לי שום מחסור בויטמינים אבל יש לי מחסור בכדוריות דם לבנות- מה זה אומר???
וגם ב FERRITIN שבכלל אין לי מושג מה זה
אשמח לייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/10/2009ללא מספרים מדוייקים קשה לענות לך. בכל אופן פריטין נמוך מעיד על חוסר ברזל. השאלה עד כמה הוא נמוך. כדוריות לבנות נמוכות, השאלה כמה ואיזה תת קבוצה של הכדוריות הלבנות. מספר כדוריות לבנות נמוך יתכן באופן נורמלי בעדות מסויימות כגון תימנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מואץ.קרדילוקיונית15/10/2009
ד"ר שלום
אני נוטלת קרדילוק 2.5כל בוקר בגלל דופק מואץ ללא כדור במנוחה 110-120
קורה לי שאני שוכחת לקחת לפני שאני יוצאת בבוקר ואני נזכרת שלא לקחתי רק מהסיבה שלקראת אחר הצהריים אני מרגישה שהדופק משתולל ממש ורק כשאני חוזרת מהעבודה אני לוקחת.
האם אני פיתחתי תלות בכדור שבלעדיו הדופק שלי מאבד שליטה?
והאם זה מסוכן להפסיק?
אני לא הייתי רוצה להיות תלותית בכדורים ואם יש דרך אחרת לטיפול?
תודה
אני בת 42* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/10/2009אם לפני שהתחלת טיפול היה לך דופק מואץ בכל יום או כמעט בכל יום לא נראה שפתחת תלות (שאינה ידועה לתרופה זו) אלא שזו הבעיה הבסיסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםelin15/10/2009
אשמח אם תוכלי לומר לי מה משמעות הבדיקות, ביחוד שהרופא שלי אומר שזה הכל שטויות ושהכל בסדר... למרות שהבדיקות נעשו בעקבות זה שאני מרגישה מאוד לא טוב, יש לי בעיה עם הקיבה או לפחות הוגדר כקיבה עמבנית כי לא מצאו שום דבר אחר ועשיתי כל דבר שניתן.
התוצאות שאני כותבת להלן הם רק החורגות בערכים (מתחת / מעל הנורמה)
PT-INR 0.86
PT-SEC 9.3
PT% 100
CRP 2.08 (הבדיקה הזו היא כבר 4.5 שנים מעל הנורמה.ב2005 זה היה בשיא של 9.1 וכולם אומרים כי זו בדיקה כללית שלא מראה על כלום ואין מה לעשות עם התוצאות שלה. אבל נראה לי שזה מראה על דלקתיות ראומוטולוגית...)
HEPATITIS BS AB POSITIVE 17.68 - זה אומר שאין צורך לחזור על החיסון?
HEPATITIS BS AG - יש צורך בחיסון?
TSH 4,24 - אני במעקב כבר מס' שנים ותמיד זה לא עבר את האמצע. לפני שנה זה היה בדיוק באמצע הסקאלה. מה זה אומר? אני במעקב עקב בעיות תורשתיות במשפחה בבלוטת התריס
BILIRUBIN-DIRECT 0.06
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/10/2009ברמה הכללית תוצאות הבדיקות שהצגת אכן אינן מעוררות שום "נורות אזהרה". האם ספציפית במקרה שלך יש להן משמעות? הדבר אמור להקבע עי הרופא האישי שיכול לפי הכרותו בין התלונות, ממצאי בדיקה גופנית ובדיקות המעבדה. הפריט היחיד שניתן לענות לך ללא הכרות ספציפית הוא לגבי החיסון להפטיטיס אולם לא ברור לי מצורת הכתיבה מה בדיוק היתה התוצאה. אם תחזרי על כך באופן ברור יותר אומר לך לגבי החיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהלילך14/10/2009
שלום רב,
רציתי לשאול האם מחלת הנשיקה מדבקת גם באוויר ולא רק ברוק, כלומר אם אני עובדת עם אנשים בקבוצה (ואני לא מתנשקת איתם או מתעטשת עליהם או אוכלת מאותם כלים), האם עדיין אני יכולה להדביק אותם? אם אני עובדת בעיסוק שבו אני יושבת מול אדם בפגישה אחד על אחד - האם אני יכולה להדביק אותו? ואם כן - מה עליי לעשות כדי למנוע הדבקה.
כמו כן, מה משמעויות ההדבקה עם בני הבית וכיצד להיזהר??
לתשובתכם אודה,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה
ד''ר גרי בלומברג14/10/2009שלום, לילך
מחלת הנשיקה לא מאוד מדבקת ובעיקר דרך רוק. לא נשקפת סכנה למישהו שלא נמצא במגע קרוב פיזי אליך ואל ההפרשות שלך. לכן לחברים לעבודה או לקוחות אין בעיה. לגבי בני הבית תלוי בקרבה הפיזית. לרוב אין מה לדאוג. מי שכן חשוב לשמור הם אנשים שמדוכאי חיסון (AIDS, כמותרפיה, לאחר השתלת איבר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על מה מצביעות התוצאות האלה?ארי13/10/2009
ערב טוב ,
ערב טוב ותודה לך ,
על מה מצביעות התוצאות האלה ?
(נמוך) GLUCOSE = 53
C-PEPTIDE = פחות מ 0.10 (נמוך)
INSULIN = 6.2 (בנורמה)
POTASSIUM = 2.6
SODIUM = 129
CREATININE = 0.23
MAGNESIUM - BLOOD = 1.32
PROTEIN-TOTAL = 5.5
CALCIUM = 7.8
GOT = 49
GGT = 66
LDH = 654
HGB = 8.8
HCT = 28.2
RDW = 21.53
BENZODIAZEPINE SCREEN = חיובי
תודה ולילה טוב ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר גרי בלומברג14/10/2009שלום
קודם כל חשוב לחזור לרופא/ה שביקש/ה את הבדיקות שיודע למה שלח אותן.
הסוכר נמוך. לכן ה C-PEPTIDE לא רלוונטי.
אשלגן (ׂPOTASSIUM) - נמוך - יש לחזור בהקדם לרופא/ה!
גם נתרן, סידן, קריאטינין וחלבון. (לפחות לפי הערכים שאני מכירה).
אנזימי כבד מעט גבוהים.
יש אנמיה משמועתית - יש להרחיב את הבירור.
ונמצאו שרידי תרופות הרגעה בשתן.
שוב - חשוב מאוד לפנות מחר על הבוקר לרופא/ת המשפחה כי הבדיקות לא תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ארי15/10/2009תודה לך ,
הבדיקות האלה נעשות באישפוז במח' ט.נ וכבר טופלו הבעיות .
רק מתוך סקרנות רציתי לדעת מה אומרים החריגות האלה .
שוב תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/10/2009החריגה בכל בדיקה בפני עצמה עלולה לנבוע מסיבות מרובות, והשילוב בחריגות השונות בודאי עלול להתאים לדברים שונים. חריגות מעין אלו כפי שבעצמך אמרת אינן מטופלות במרפאת רפואת המשפחה אלא באשפוז ולכן תשובה מבוססת יותר תנתן לך בפורום מומחים בפנימית או טיפול נמרץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול כבד ומיתמשך וקוצר נשימהמישהו13/10/2009
לאורך השנים האחרונות, בעת הופעתה של התקררות (אפילו קלה ביותר) היא מביאה אחריה שיעול מתמשך שנמשך גם חודשייים שלושה לאחר ההתקררות,ביום ובלילה,כאשר בלילה כאשר אני שוכב בשנתי זה תוקף אותי חזק יותר.
באמצע אוגוסט האחרון החל לי שיעול ללא התקררות מוקדמת ,ישנה תחושה של קיח רב צמיגי שלא יוצא
אשר יושב בחזה ויש תחושה של משהו"תקוע" אשר מקשה על הנשימה שלי מאוד.
כאשר אני נושף את האויר החוצה יש לי "ציפצופים".
אבקש את חוות דעתך...
אם יש בדיקות שכדאי שאבצע...
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול מתמשך
ד''ר גרי בלומברג14/10/2009שלום
לא נדיר ששיעול ממשיך חודש-חודש וחצי לאחר מחלה וירלית שחלפה. אבל שלושה חודשים לא נפוץ. האם יש תקופות שאין בכלל שיעול?
התופעות של ציפצופים וליחות צמיגות קשורות לאסתמה או לנזק לריאות כתוצאה מעישון.
אני ממליצה לפנות לרופא/ת המשפחה לתשאול ובדיקה פיזיקלית וביחד תחליטו על בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראשיקיר13/10/2009
שלום דוקטור,
גילי 27,במשך שלושה ימים אני סובל מכאבי ראש חזקים שמתבטאים בעיקר במצח.
ומדיי פעם גם בקודקוד הראש,פעם ב.. יש הרגשה של זרמים בקודקוד הראש ותחושה של זעזוע.
לא קיבלתי מכה בראש,במהלך היום הזה.הכאבים התגברו עוד יותר.ונמשכים כל הזמן.
מהבוקר ועד שעה זו.האם זה יכול להעיד על סינוס? למרות שאין נזלת.
עם אני לוחץ על המצח ,האזור כואב,גם מעל האף
זה יכול להעיד על בעיה של ראייה להעלות מספר במשקפיים?
בתודה
יקיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר גרי בלומברג13/10/2009שלום, יקיר
קשה מאוד לאבחן ללא בדיקה פיזיקלית. ממליצה לפנות לרופא/ת המשפחה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע למחלת קרויצפלד יעקובחן13/10/2009
שלום רב!
רציתי לברר האם ניתן לדעת אם המחלה נמצאת בגוף עוד לפני פרוץ התסמינים והאם אז ניתן להבריא ממנה?
בנוסף, רציתי לברר האם במקרה ידוע לך במה מאכילים בקר בישראל? (האם בבשר בקר טחון? שזו אחת הסיבות להדבקה בבקר?)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למחלת קרויצפלד יעקוב
ד''ר גרי בלומברג13/10/2009שלום, ליאור
לא ידוע לי על דרך לאבחן ללא תסמינים. אם אין תסמינים אין חשד. למי לבדוק?
אין לי ידע על האכלת בקר - אולי למשרד החקלאות?
להסרת הדאגה - לא יזיק לך לא לאכול בשר בקר - אפילו בריא יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שיניים/גרון-דחוףבבקשהרינת13/10/2009
ד"ר שלום
אני שבוע אחרי טיפול שיניים סתימה עמוקה בשן טוחנת עליונה ועקירה כירורגית בטוחנת תחתונה
זה יומיים שיש לי כאבים בגרון ובאוזן בצד של הטיפול
במשך 5 ימים קיבלתי אוגמנטין בגלל דלקת בשן שנעקרה
אני לא יודעת אם לפנות לרופא משפחה או לשיניים ולמה לשייך את הכאב
הכאב הוא כאב חד באוזן שבא ונעלם ובבליעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שיניים/גרון
ד''ר גרי בלומברג13/10/2009שלום, רינת
אם עברו מספר ימים מאז הטיפול יותר סביר שכאב הגרון ואוזן קשור למחלה ולא לטיפול שיניים אז קודם תיבדקי אצל רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בצוואר ובחזהגל13/10/2009
שלום!
בערך מגיל 15 (כיום אני בת 20)במצבי לחץ, חרדה התרגשות ושחם לי, מופיעים לי כתמים אדומים גדולים שאינם אחידים בגודלם וצורתם על החזה ומתפשטים עד הצוואר. מעולם לא יחסתי לכך חשיבות. לאחרונה הלכתי לביקור אצל רופאת המשפחה לבדיקה עקב בעיה רפואית אחרת והיא קצת נבהלה מהכתמים האלה. בביקורים נוספים אצלה (שוב-בלי קשר לבעיה הזו) הכתמים האלו הופיעו שוב ושוב למרות שלא הרגשתי לחץ או משהו כזה. מאז אני שמה לב שהם מופיעים לא רק במצבי לחץ אלא גם שאני מחליפה בגדים, אחרי אמבטיה וכו'. היא כתבה "יתכן ויש la-autitvipion def "או משהו כזה (לא מבינה את הכתב כל כך), ניסיתי לחפש חומר על זה לא מצאתי כלום. מה זה אומר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בצוואר ובחזה
ד''ר גרי בלומברג13/10/2009שלום, ליהי
יש תופעה של כתמים שמופיעים בעור במצבי לחץ. דומה לאלרגיה. אולי הכתמים הופיעו אצל הרופאה עקב מחלה וגם עקב הלחצים של בדיקת רופא?
הרופאה ככל הנראה התכוונה ל alpha-1 antitrypsin deficiency שהיא מחלת ריאות נדירה עם ביטויים בעור. אם אין לך קוצר נשימה האבחנה לא כל כך סבירה.
ממליצה לפנות לרופא/ת עור כאשר התופעה קיימת שאפשר לראות את הנגעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
גל13/10/2009תודה על התשובה המהירה.
הכתמים באמת דומים לאלרגיה, אך ביקורי האחרונים אצל הרופאה לא היו עקב מחלה ויראלית, אלא פניתי אליה עקב לחצים בחזה, פלפיטציות, חולשה, עייפות, התעלפויות יכול להיות קשור לכתמים(לא הייתי לחוצה)? בבדיקות דם שנשלחתי אליהם הכל יצא תקין חוץ מחריגה קטנה במס' תאי דם אדומים (rbc-5.36) למרות שהייתי מצפה לערכים נמוכים עקב החולשה העייפות וכו'.
אני גם סובלת מקוצר נשימה כבר בערך שנה-אך הרופאה טוענת שזה מלחץ נפשי (למרות שהבהרתי לה שאני אדם רגוע ללא טרדות יתר...).
איך בודקים את החסר בחלבון שציינת?(אם זה בעיה בריאות-למה לפנות לרופא עור?) ואם אכן, חס וחלילה, זו אכן המחלה שציינת בריאות-מה הסכנות, הביטויים שלה והטיפול בה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר גרי בלומברג14/10/2009שלום, ליהי
המחלה של alpha1antitrypsin deficiency נדירה מאוד ובעיקר מתאפיינת בקוצר נשימה קשה. לרוב רואים סימנים בצילום ריאות ובתפקודי ריאות (ספירומטריה). יש לפעמים גם ביטויים בעור.
לא ברור לי איך הרופאה הגיעה לאפשרות אבל אני לא ראיתי את הכתמים ולכן לדעתי כדאי שרופא/ת עור י/תבדוק. הכתמים בעור הם הבעיה העיקרית, לדעתי.
תעשי גם ספירומטריה לשלול המחלה הנדירה. אם היא תקינה אין סיבה לבדוק האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותא'13/10/2009
שלום, לפני כשבוע אובחנתי עפ"י שמיעה בסטטוסקופ כי יש לי דלקת ראות ואני מקבל דוקסילתין אנטיביוטיקה אחת ליום , כבר 8 ימים. יש לי שיעול מלווה בליחה. (לוקח גם מוקוליט).
בבדיקה חוזרת לאחר שמיעה בסטטוסקופ אמר הרופא שחל שיפור אך לא גדול והפמנה לצילום ריאות (צילום חזה).
הצילום תקין, אין תסנין צל הלב בנורמה והכל תקין.
שאלות:
האם יתכן שאין לי דלקת ראות, לאור הצילום התקין, והרופא טעה באבחנה?
האם לאחר שבוע של דוקסילין (אני אלרגי לפנצילין) צריך לחול שיפור משמעותי יותר?
3) האם כדאי לשנות את הטיפול?
4) אם זה לא דלקת ראות - מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות?
ד''ר גרי בלומברג13/10/2009שלום, א'
אם אין בצילום עדות לדלקת והצילום נעשה לפחות כמה ימים לאחר תחילת השיעול אז יש ספק לגבי האבחנה. אני לא מומחית ברנטגן אז אולי אני טועה. כאשר שומעים סימנים של דלקת ריאה האבחנה לא ודאית תמיד. הממצא יכול להיות מאזור שסתום ע"ל ליחה ולא דלקת.
אם לאחר 8 ימים אין שיפור ככל הנראה לא מדובר בדלקת ריאות חיידקית אלא במחלה וירלית של מערכת הנשימה. בכל זאת אין זו טעות להמשיך את הדוקסילין עוד יומיים להשלים טיפול.
אם אכן זו מחלה וירלית - הטיפול הוא להקלה על הסימפטומום ומוקוליט טוב. אני מניחה שאין חום. האם יש כאב גרון, נזלת, כאבים בגוף? אלא תומכים במחלה וירלית.
אם אין שיפור לאחר עוד שבוע או אם יש החמרה תחזור לרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)