מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות מתוך סקרנותארי09/11/2009
ערב טוב ,
למה הרופאים מבקשים שאעשה בדיקות שונות ואז כשאעשה אותם לוקח לי יותר מחודש עד שאקבל תור לרופא בבה"ח שיראה אותם ?
אם הרופא כמעט ובטוח שהבעיה היא "דלקת גידית" , למה הוא מבקש צילום אחרי צילום( US , CT , MRI , מיפוי עצמות , ... ) ?
ואם הצילום חידד טענתו אז בקלי קלות אומר "כמו שחשבתי..." ! ולא עושה כלום
- מה כל כך הצילום זולים ?!
- מה , לא מעניין אותו החשיפה לקרנות רבות ... ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות
ד''ר גרי בלומברג10/11/2009שלום
אני מבינה שאת לא מרוצה. צר לי. אין תשובות לשאלות שלך היות וכל מקרה לגופו. כל רופא מחליט החלטות לפי מה שהוא חושב שנכון לפי הניתונים בשטח. לא כל מקרה מתבטא כמו בספרי הלימוד ורופא מעדיף לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון עם כדורים נוספיםרועי09/11/2009
שלום, אני גבר בשנות ה 50 המוקדמות. עברתי לפני שלוש שנים לערך ניתוח מעקפים. מצבי הכללי היום טוב מאוד. אני כרגע נוטל את הכדורים הבאים:
Ezetrol 10 mg
Gastro 40 mg
micropirin 100 mg
Bezafibrate s.r. 400 mg
Crestor 40 mg.
לאחרונה הופיעו בעור נגעים. משום כך הלכתי למומחה לרפואת עור והוא הביא לי ליטול כדורים בשם פרדניזון 20mg פעמיים ביום למשך שבועיים + עוד שבועיים ירידה במינון. סה"כ 4 שבועות טיפול.
רופא העור מודע לכדורים שאני נוטל דרך קבע. והתחלתי ליטול אותם החל מלפני יומיים.
בכל אופן, רק עכשיו חשבתי שמוטב היה לו הייתי מתייעץ טרם נטילת הכדורים הנוספים האלה גם עם רופאת המשפחה המטפלת, לגבי שימוש בכדורים אלו. שכן הבנתי מקריאה באינטרנט , שאלו כדורים מאוד חזקים ומסוכנים.
התור הכי מוקדם לייעוץ יהיה בעוד יומיים, כך שבכל מקרה אני אקבל ייעוץ מקצועי פרטני, אך אני אשמח לשמוע באופן כללי האם יש בעיה עם מכלול הכדורים שאני נוטל מול הכדור החדש פרדניזון.
אני קצת מוטרד. אשמח לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/11/2009פרדניזון אינו בעייתי במתן משולב עם התרופות שלך. פרדניזון עלול להיות בעייתי בנוכחות מחלות מסויימות. חולי יתר לחץ דם וסוכרת עלולים לצאת מהאיזון עקב פרדניזון, אך אין לך בעיות אלו כנראה לפי רשימת התרופות. מדוע אתה נוטל כדורי גסטרו? האם היה לך כיב תריסריון בעבר? פרדניזון עלול לגרום פצעים בקיבה ואם יש נטיה לכך צריך להזהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתליאנה09/11/2009
רציתי לדעת אם אינסולין ארוך יכול לגרום להשמנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/11/2009האינסולין עלול לגרום עלית משקל. לא תמיד מגיעים עקב כך להשמנה. בין תכשירי אינסולין ארוך הטענה היא שלבאמיר פחות גורם עלית משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובהגיל08/11/2009
לפרו'פ אליעזר
תודה רבה על התגובה,כן קיים אצלי מתח וחרדה.לצערי אני לא נמנע בקבוצת אנשים שכדורים עושים להם טוב ומקילים עלייהם,להפך ניסיתי מספר כדורים לקחת על ידי המלצה של פסיכאטרית.וזה עשה לי את המצב לבלתי נסבל מבחינת תופעות לוואי וגם מצב רוח עוד יותר ירוד.לאחרונה אני בלי כדורים כלל אבל צריך לחזור לנסות משהו אחר.סובל מאד מאד מכאבי ראש.ומשום מה גם רואה שהזיכרון שלי לא משהו.האם יש לזה הקשר לדיכאון חרדות ולאיבוד זיכרון?
בנוגע לכאבי בטן ולאילובטקר,לבקש את ההפנייה לגסטרו רק לאחר שאקבל את התוצאות בדיקה?
כי מבחינת הרופאה הכאבי בטן שייכים לאילובקטר ולתת לי רק אומפרדקס.
בתודה
אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי08/11/2009במצבי חרדה הזכרון "מזייף". יתכן וכדאי שתעשה את בדיקות הגסטרו בכל מקרה כדי להרגיע שאין ממצא בקיבה או במעי. הייתי מנסה לתת לך כדורי מודאל לכמה שבועות. כדורי מודאל טובים למחושים בקיבה והינם גם כדורים מרגיעים ומשפרי מצב רוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםבת08/11/2009
שלום רב
בת 42 עורכת כל תקופה בדיקות כלליות,סובלת מקרשיות יתר - PLT 565 כולסטרול 190 שומנים בדם במקום ערך 150 יצא 190 רציתי לדעת איך ניתן לפחית את הערךהנ"ל זו פעם ראשונה שיוצאת ל בדיקה כזו גבוהה האם צריך לקחת כדורים כלשהם? האם זה מסוכן היות ואני עם קרשיות יתר טרם התיעצתי עם רופאת המשפחה אבקש את עזרתך תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי08/11/2009טריגליצרידים 190 אינם דורשים טיפול תרופתי. יש לנקוט בדיאטה דלת מתוקים ולעשות פעילות גופנית רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהאנה08/11/2009
שלום ד"ר,
אני בת 26. בגיל 18, חליתי במחלת הנשיקה.
לצערי, לא טיפלתי בעצמי כמו שצריך- לא הרביתי לנוח, הרופא נתן לי אנטיביוטיקה שאותו נטלתי במשך חודשיים, ובנוסף לכל הצרות- שתיתי גם הרבה אלכוהול באותה תקופה.
ככה זה בגיל 18..... :)
התאוששתי סופית מהמחלה רק אחרי חצי שנה, שבה לא ממש תיפקדתי.
העניין הוא שמאז המחלה, אני אדם חלש למדי. נוטה לחלות הרבה יותר וגם יש לי סוג של "התקפים" מוזרים- פתאום באמצע היום אני מרגישה חולשה בלתי נסבלת, וכשאני נשכבת במיטה- זהו. אני לא מסוגלת לקום יותר-זיעה, חום, סחרחורות וכו' וכל זה עובר אחרי 12 שעות בערך.
עשיתי הרבה בדיקות דם ושתן שיצאו נורמליות לחלוטין בלי רמז לבעיה כלשהי.
למעשה יש לי שתי שאלות-
האם ייתכן שפגעתי במערכת החיסונית שלי?
ושאלה שנייה- האם זה נכון (לפחות זה מה ששמעתי) שמחלת הנשיקה ממשיכה לחזור "ולתקוף"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי08/11/2009יתכן ויש לך תסמונת העייפות והחולשה הכרונית. מדובר במצב של פעילות יתר במערכת החיסונית כנראה בהשראת וירוס. בעבר חשבו שוירוס מחלת הנשיקה גורם לכך. כיום חושבים על וירוס אחר. בכל מקרה אין חשיבות למחולל המחלה לגבי הטיפול. הטיפול כולל תרופות שונות, טיפולים התנהגותיים, פעילות גופנית ורפואה משלימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרבקה07/11/2009
ד"ר שלום,
מזה כשבועיים יש לי כהות מתמשכת ומתגברת מתחת לעיניים (במיוחד ימין)
ממה זה יכול לנבוע? יש דרך לשפר? אני די משתדלת לחיות בריא והאיפור כבר לא ממש מכסה :)
אני בת 27 בריאה , רק מטופלת באלטרוקסין שנראה שעוזר לתחושה הכללית מאוד
בנוסף רציתי לדעת האם כביכול הגוף יכול להתמכר לזה? והאם יש דרך למנוע הפיכת המצב לקליני
תודה
פרופ' אליעזר קיטאי07/11/2009על פי רוב כהות תחת העיניים אינה ביטוי למחלה. האם אתה עייפה? אלטרוקסין הינו חומר טבעי של הגוף. לא שייך פה עניין של התמכרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רבקה08/11/2009אני כבר לא עייפה מאז הטיפול באלטרוקסין אבל אני נראית פחות טוב בגלל הסימנים מתחת לעיניים,אבל לצורך העניין -שזה לא מרמז על מחלה זה מספיק טוב בשבילי
ועניין ההתמכות הוא חשש שכשאסיים לקחת את הכדורים הגוף לא יוכל לייצר את החומר הזה, זה מידע ששמעתי מתזונאית, שאין טריגר למח לייצר אותו כמו שאפשר ליצור לפני לקיחתו באמצעות תפריט מסויים של מזון המותאם באופן אישי. אשמח לשמוע את דעתך,
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר תסמיניםגיל07/11/2009
לד"ר שלום רב,
בן 26.בריא בדרך כלל,לפני שנתיים היה אילבוקטר עם דלקת תריסיון ודלקת קיבה.,לפני כחודשיים זה חזר קיבלתי טיפול .ולפני שבועיים +- חזרו הכאבי בטן.וחיכתי לבדיקה חוזרת.
אני אחרי ביצוע בדיקת תבחין נשיפה,התחלתי לקחת אומפרדקס עדיין סובל מאד מכאבי בטן תחתונה ומדיי פעם מכאבים בבית החזה.באמצע.חזרתי לרופאה היא אמרה לי שבמידה וגם יצא שוב פעם שיש לי את החיידק ההילאובקטר יהיה לה לתת לי רק קל בטן ואומפרדקס.בנוסף אני עושה בדיקת שתן.כי כעת גם בזמן השתן יש לי כאבים.רוצה לדעת בבקשה,האם במידה ויגלו לי דלקת בשתן האם זה יכול לגרום לכאבי בטן תחתונה? ,מה עליי לעשות כדי להתפטר מהכאבי בטן תחתונה אם יגלו שיש לי עדיין אילובקטר ברמה גבוהה.והרופאה לא תשלח אותי לגסטרו או תתן לי בדיקות נוספות לבצע.כי אולי זה בכלל מהמעי.או שזה מחלת קורהן מה לעשות כבר מתחיל להיות לחוץ ולחפש תשובה לפי התסמינים (:
דבר נוסף רוצה לדעת האם כאבי ראש באזור המצח ובאזור הרכות במשך שבוע ויותר.יכולים להיות מהתקררות או שזה כבר יותר מזה? עם אני נוגע באזור האף יש לי כאבים באזור.וגם באזור הרכות אם אני נוגע.הרופאת משפחה אמרה לי לקחת רק אקמול..
אשמח לקבל תגובות
בתודה
אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי07/11/2009דלקת בשתן עלולה לגרום כאב בטן תחתונה. אם יגלו לך הליקובקטר אין זה אומר בהכרח שהחיידק אחראי לתלונותיך. רוב האנשים שיש להם חיידק אינם סובלים ממחושים. אם כאבי הבטן נמשכים ולא עשו לך שום בדיקות הדמיה יש לשקול זאת, למשל גסטרוסקופיה+קולונוסקופיה+אולטרא-סאונד של הבטן. כאבים במצח יכולים להיות מסינוסיטיס אך אז יש גם נזלת סמיכה. מקריאת שאלתך עולה תחושה של דאגה. השאלה האם אינך מודאג מעבר לצפוי, הרגשת מתח וחרדה עלולים לגרום או להחמיר סימפטומים מעין אלה שיש לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהש07/11/2009
בבדיקות שעשיתי לאחרונה עקב כאבים ברום הבטן, ראיתי דברים לא בטווח כמו:BILIRUBIN-TOTAL 0.29 , הברזל והמאגרים היו מתחת לטווח וגם TSH היה בסביבות 75 ו 463.0 GASTRIN הבנתי מהרופא שלי שכנראה יש קשר בין הכל... עשיתי תבחין נשיפה ויצא תקין,אין לי חיידק והרופא קבע שיש דלקת קלה בקיבה .האם לא צריך לעשות בדיקות נוספות? האם גםאתם הייתם מאבחנים זאת או שולחים לבדיקה נוספת? הרופא נתן לי לנטון אך לאחר שקראתי את דף ההסבר שרשום בו במפורש אסור בהנקה (מניקה הנקה לא מלאה) חזרתי אליו והוא נתן לי כדורי גסטרו שגם על כדורים אלו רשום אסור בהנקה. האם יש כדור אחר שעוזר וידידותי בהנקה? הבנתי שיש כדור הנקרא לוסק, אך קראתי שהוא מעלה גם את הגסטרין?? מה עליי לעשות ? האם רמות הגסטרין מסוכנות? מודאגת תודה מראש
פרופ' אליעזר קיטאי07/11/2009בצורה בה את מציגה את המקרה יש אי בהירות רבה, כנראה מפני שחסר לי נתונים רבים להבין את המהלך. האם TSH היה 75 (שבעים וחמש..)? ערך שכזה גבוה ביותר ומעיד בד"כ על תת פעילות קשה של בלוטת התריס. האם הנושא בורר? מדוע נלקחה לך בדיקת גסטרין? זו אינה בדיקה הנלקחת לכל מקרה של כאב ברום הבטן. בכל אופן, אם במעבדה בה בוצעה הבדיקה 463 זה ערך גבוה והבדיקה בוצעה ללא השפעת תרופות צריך לערוך בירור לכך, כאשר ההתחלה בחזרה על רמות הגסטרין. לוסק מעלה רמות גסטרין אבל לעלית רמות גסטרין בעקבות טיפול בלוסק אין משמעות קלינית כמו לרמות גסטרין גבוהות ללא תרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ש07/11/2009תוצאת גסטרין ללא לוסק. TSH מטופל , סובלת כבר 4 שנים מתת פעילות, אין לי מושג למה שלח אותי לבדיקת גסטרין מחר אני קבעתי אליו תור אך אין לי מושג מה לשאול ? ולמה לצפות ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה - סימפטומים וטיפולששאא07/11/2009
בשבועות האחרונים, אצל בעלי, צצים סימפטומים, הנראים כסימפטומים של חרדה. התופעות נראות לו פיזיות לחלוטין, בבדיקות רפואיות הכל נמצא תקין. כמו כן אחרי בדיקה של רופא הוא נרגע ומרגיש טוב יותר.
התופעות מחמירות משבוע לשבוע. יש לציין שהן צצות רק בסופי שבוע. במהלך השבוע בו הוא עסוק במלוא המרץ בעבודה, הכל תקין.
אתמול, הגענו למוקד הרפואי כשהוא אומר בפרוש שכל התופעות הפיזיות נעלמו ורק תחושת החרדה נשארה.
אני חסרת עונים ולא יודעת מה כדאי לעשות במצב זה...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי07/11/2009נסי להעלות בפני בעלך את האפשרות שאולי מדובר בחרדה ומתח ואם הוא מקבל את האפשרות פני איתו ליעוץ אצל רופא המשפחה. אם אינו מקבל האפשרות, נסי לשוחח שיחה מקדימה עם רופא המשפחה לפני שהוא מגיע אליו בפעם הבאה עקב בעיות גופניות, והסבי תשומת ליבו לכך שאת חושבת על חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעתעומרי05/11/2009
שלום,
בעוד חודש וחצי אני טס לשבועיים למה שעשוי לשנות את עתידי המקצועי ואסור לי בשום פנים ואופן להיות חולה. האם מומלץ להתחסן נגד שפעת? אני בחור בריא בן 32.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי05/11/2009אינך חייב אבל בהחלט יכול לקבל חיסון כנגד השפעת העונתית. חיסון כנגד שפעת חזירים לא יתנו לך בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים של כולסטרולחדוה05/11/2009
שלום, אני בת 40 ולאחרונה החל אבי לקבל תרופה להורדת כולסטרול, וגם אחיו סובל מכך.
בבדיקות דם שעשיתי התקבלו התוצאות האלו-טריגליצרידים-285
HDL -72.5 כולסטרול
NON HDL כולסטרול- 162
LDL 104
ב-3 שנים האחרונות אני לא עושה הרבה פעילות גופנית, אבל לאחרונה חזרתי לעשות פעילות מרוכזת, וכן להקפיד שוב שלא לצרוך מאכלים מרובי כולסטרול או שומן רווי.
אני לא שמנה. רציתי לשאול האם לדעתכם אני יכולה להמנע מלקיחת התרופות-הרופאה שלי בחופשה ואני מאוד רוצ הלהמנע מתרופות אלא לשנות את התזונה ולעשות יותר פעליות.
תודה מראש!!
פרופ' אליעזר קיטאי06/11/2009על פניו לפי הנתונים אני מעריך שאינך צריכה תרופות אלא דיאטה דלת מתוק ופעילות גופנית. בכל מקרה את היעוץ הפורמלי צריך הרופא האישי לתת לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי משתעלתאסתר05/11/2009
שלום רב
ביתי משתעלת זה זמן רב בערך שבוע וחצי שיעול שמלווה כמובן בנזלת
עברה בדיקת רופאה -שנתנה לה אנטיביוטיקה לשבוע מחשש שתתפתח ברונכיט
(כנראה שזיהתה מעט ליחה בסימפונות) ונתנה אנטיביוטיקה כדי למנוע החמרה.
שאלתי האם מותר לשים מים עם שמנים (לליחה) בתוך מכשיר אינהלציה ולתת לילדה
לשאוף את זה??????
ואיזה שמנים מומלצים לליחה ושיעול??????
אודה על תשובה מהירה.
פרופ' אליעזר קיטאי06/11/2009טיפול באינהלצית מים ושמנים לא מוכר לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף- נא לעזור לימודאג04/11/2009
שלום רב,
לפני כחודשיים עברתי עקירת שן בינה שמאלית עליונה, יומיים לאחר העקירה הופיעה נפיחות בצוואר בצד שמאל, בנוסף יש תחושה שיש משהו תפוס בתוך הצוואר, ובתנועות מסויימות בצוואר יש כאילו גידים (גידים אלו מחברים בין בצוואר לבין הכתף- זה מה שאני רואה) או שרירים שבולטים והם כאילו מתוחים או תפוסים, לעומת שבאותה תנועה בצוואר בצד ימין לא רואים את הגידים או השרירים והתנועה "חופשית" יותר וללא כאבים וללא הגבלה, לפעמים יש כאבים בצוואר שמקרין לראש (כאב בעיקר באזור אוזן) ולפעמים הכאב מקרין לכתף
פניתי לרופא אף אוזן גרון והוא אומר שהכל תקין
ייעוץ אצל רופא כירורג כללי אמר גם שהכל תקין
רופא המשפחה אומר שזה שריר תפוס והוא אמר לי למרוח וולטרין על הצוואר וזה יעבור- והשתמשתי בוולטרין אך זה לא עזר
לציין כי אני עדיין סובל מהכאבים הנ"ל ועדין יש נפיחות בצוואר וגידים בולטים והצוואר כאילו שהוא תפוס בתנועות קיצוניות- מה לעשות? האם המצב שלי מסוכן? ואיך ניתן לטפל בבעיה? למי לפנות?
נא לעזור לי בדחיפות
תודה רבה
פרופ' אליעזר קיטאי05/11/2009אם 3 רופאים לא אבחנו מצב מסוכן, כנראה שאין בעיה מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף- נא לעזור לימודאג04/11/2009
שלום רב,
לפני כחודשיים עברתי עקירת שן בינה שמאלית עליונה, יומיים לאחר העקירה הופיעה נפיחות בצוואר בצד שמאל, בנוסף יש תחושה שיש משהו תפוס בתוך הצוואר, ובתנועות מסויימות בצוואר יש כאילו גידים (גידים אלו מחברים בין בצוואר לבין הכתף- זה מה שאני רואה) או שרירים שבולטים והם כאילו מתוחים או תפוסים, לעומת שבאותה תנועה בצוואר בצד ימין לא רואים את הגידים או השרירים והתנועה "חופשית" יותר וללא כאבים וללא הגבלה, לפעמים יש כאבים בצוואר שמקרין לראש (כאב בעיקר באזור אוזן) ולפעמים הכאב מקרין לכתף
פניתי לרופא אף אוזן גרון והוא אומר שהכל תקין
ייעוץ אצל רופא כירורג כללי אמר גם שהכל תקין
רופא המשפחה אומר שזה שריר תפוס והוא אמר לי למרוח וולטרין על הצוואר וזה יעבור- והשתמשתי בוולטרין אך זה לא עזר
לציין כי אני עדיין סובל מהכאבים הנ"ל ועדין יש נפיחות בצוואר וגידים בולטים והצוואר כאילו שהוא תפוס בתנועות קיצוניות- מה לעשות? האם המצב שלי מסוכן? ואיך ניתן לטפל בבעיה? למי לפנות?
נא לעזור לי בדחיפות
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעניתה.
פרופ' אליעזר קיטאי05/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)