פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שפעת או משהו דומה?
    אמיר
    30/10/2009

שלום אני בן 29 והתחלתי להרגיש לא טוב לפני שלושה ימים ביום הראשון לא כל כך נורא וביום השני כבר הרגשתי לא טוב עם חום שהגיע עד 37.8, כמעט וללא שיעולים ביומיים הראשונים אך מאתמול בלילה גם שיעולים (לא כל הזמן אבל כל כ- 15 דקות שיעולים קטנים ללא לחה) כמו כן מאתמול בלילה וגם היום החום שלי נע בין 37.2 ל 37.5 ורציתי לדעת מה לעשות (לא הלכתי לרופא וכבר שישי בצהריים) האם שפעת? או שפעת החזירים? האם דלקת ריאות? האם התקררות? או מה? כמו כן יום אחרי שהתחלתי להרגיש לא כל כך טוב בבוקר לקחתי חיסון נגד שפעת רגילה
    אז מה יש לי ומה עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שפעת או משהו דומה?

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    30/10/2009

מבין האפשרויות שמנית הכי סבירה העיא התקררות אם כי אין לי לדרך לשלול שמדובר באפשרות אחרת. בכל מקרה גם אם זה שפעת למיניה הטיפול זהה. אקמול ומנוחה. אם החום נמשך ו או השיעול מתגבר יש להבדק אצל הרופא לשלול דלקת ריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעה
    דפנה
    29/10/2009

שלום..... אני רוצה לדעת בבקשה אם אינסולין לנטוס נחשב ליעיל במניעת היפוים

לקביעת תור
    סגירה
    מניעה

הוספת תגובה

• אינסולין והיפו

ד''ר גרי בלומברג
    29/10/2009

שלום, דפנה

שום אינסולין לא מונע היפו אבל טיפול בלנטוס פחות סביר שיהיה יפו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שתן
    טל
    29/10/2009

שלום.

בבדיקת שתן שעשיתי יצא Leucocyte = 25.
    מה זה אומר?
    כל שאר התוצאות של הבדיקה תקינות.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שתן

הוספת תגובה

• בדיקת שתן

ד''ר גרי בלומברג
    29/10/2009

שלום, טל

אם את אישה - לאוקוציוים (כדוריות דם לבנות) נמצאים באזור הפות ומופיעים בבדיקות שתן. אם אין לך תלונות של צריבה, תכיפות מתן שתן או הרגשה של התרקנות לא מלאה - אין מה לדאוג. אם יש תלונות כדאי לעשות תרבית שתן.

אם אתה גבר - תחזור על הבדיקה עם נקיון טוב באזור וגם תעשה תרבית שתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

לד"ר שלום רב,

אתמול בזמן שניקיתי את הגינה בשעת ערב,הרגשתי כאב ברגל שהבטתי ראיתי שני נקודות כמו שני שיינים שננעצו בעור.ישירות פחדתי שזה נחש .רוצה לדעת,אם לא התעלפתי או לא היה לי קוצר נשימה,ולא הקאות והמצב של העור אותו דבר לא התנפח ולא כלום רק עדיין אדום כשני חורים.
    ועברה יממה,אפשר לשלול לחלוטין שזה היה נחש?
    בנוסף,אפשרי שזה היה אולי עכבר,כי יש לי עכברים בסביבת הגינה.פרט לחיסון טטנוס צריך עוד משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    29/10/2009

כנראה לא היתה הכשת נחש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 שבועות כאבי מפרקים, שרירים, גרון
    מוקי
    28/10/2009

מראש השנה לאחר חשיפה למזגן חזק .כאבים בשרירים ומפרקים+כאבי גרון לאחר שבוע הקלה משמעותית חשיפה נוספת לאותו מזגן(בית כנסת) שוב דרדרה את המצב לאחר שבועיים מתחילת הסימפטומים ביקורת אצל רופאת משפחה ללא סימני תפליט גרון אדום מאוד לפי דבריה, בוצע משטח גרון יצא תקין. לאחר בקורת שבוע נוסף של כאבים סה"כ 3 שבועות כאבי מפרקים+שרירים+גרון. כעת נותרו כאבי גרון שחולפים וחוזרים כל כמה ימים איך אני עוצר את הלופ הזה מיותר לציין שמפריע לי בחיי יום יום בעבודה. איך אני גורם לגוף להתגבר לגמרי אני פשוט מיואש עד שאני חושב שעבר לי זה חוזר איך אני מחזק את הגוף כדי למנוע חזרה ומה ההסבר לזה שבכל כמה ימים זה חוזר. כמו כן אציין ששנים רבות ספירת כדוריות לבנות נמוכה מגבול תחתון. ארצה לשאול האם עקב כך כשיש כאבים מהתקררות לא לקחת כלל אופטלגין כי הבנתי שמשפיע על כדוריות לבנות או שזה לא חד משמעי

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    29/10/2009

תשובה
    צריך לקחת יותר בקלות את המחושים. בד"כ תלונות כאלו אינן קשורות למחלה רצינית. ניתן להוסיף פעילות גופנית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI קרסול וכף רגל שמאל
    ארי
    28/10/2009

הצילום נעשה בגלל כאבים ונפיחות בכף הרגל

( מכיוון שלפני חצי שנה עברתי ניתוח "הטרייה כף הרגל לאחר כניסת זכוכית בה "
    מה משמעות תוצאות הבדיקה ?
    MRI קרסול וכף רגל שמאל
    לא הודגמו שינויים פתלוגיים מלשד העצמות .
    הודגם תהליך מסביב לגיד טיביאליס אנטריור באורך כ- 4 ס"מ , התהליך הוא רקמתי בעיקר עם מעט נוזל מסביב ומתאים לתהליך של טנוסינוביטיס .
    קיים איזור פתלוגי אחר באספקט המדיאלי של כף הרגל באורך כ- 4*2.5 ס"מ תת-עורי לא מוגדר היטב עם סיגנל נמוך ב –T1 וגבוה ב- T2 ולא הומוגני ומקבל האדרה משמעותית לאחר הזרקת גדוליניום . גם התהליך מסביב לגיד טיביאליס אנטריור מקבל האדרה משמעותית .
    הגידים המדיאלים והלטרלים תקינים .
    לסיכום
    טנוסינוביטים קשה בגיד טיביאליס אנטריור ויתכן שינויים דלקתיים באספקט המדיאלי תת עורי שיכול גם לערב את הגידים הפלקסורים של האצבע הראשון .

לקביעת תור
    סגירה
    MRI קרסול וכף רגל שמאל

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    29/10/2009

הבדיקה מחשידה לדלקת גידים בכף הרגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ארי
    29/10/2009

בהתחלה תודה לך ,
    כמובן שאלך להאורטופיד ששלח אותי ( התור עוד שבועיים) אבל ומתוך סקרנות אני מעוניינת לדעת כמה דברים לפני כן , בבקשה : מה הוא הטיפול בד"כ במצב כזה ?(תרופות , ניתוח ,פיזתורפיה ... ) ?!
    מה עם הכאבים , האם אשאר כך סובלת וסובלת ?

הכאבים הם בכף הרגל שעולים אפילו למעלה ... חוץ מהניפיחות - אם עומדת כמה דקות או הולכת אז כף הרגל פי שתיים מהשנייה ... וגם כן יש איזורים ברגל ( פעם כאן ופעם שם ) שיוצא מהם מגולה ( כמות קטנה) ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    30/10/2009

הטיפול העיקרי בדלקת גידים הוא תרופות נוגדות דלקת ופיזיותרפיה. הפרשת מוגלה אינה אופיינית לדלקת גידים רגילה ואם אכן מופרשת מוגלה צריך לחשוב על זיהום. האם יש לך חום מידי פעם? אין מנוס מלחזור בהקדם לאורטופד. יתכן ויש מקום ליעוץ אצל אורטופד המתמחה בכף רגל במיוחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכל הגוף
    דניאל
    28/10/2009

יש לי בערך חצי שנה כאבים בכל הגוף כמעו אם זה כאבי ראש וזניים עינייים בטן כליות ו ולב ברגע שאני מתוער משינה כפות רגליים
    אני בן 22 ולא סובל ממשהו מיוחד

עשיתי בדיקת אמ אר אי מוח היה תקין
    בדיקת אוזניים תקין
    בדיקות לב אם זה אקו מאמץ ועוד והכל תקין

הכאב אני מרגיש כשאני קם משינה זה הכי גרוע אני קם משינה ממש הפוך בקושי יכול לקום מהמיטה וכשאני רק פותח את העיניים הכל ממש ממש קשה ורק בהמשך היום אחרי שעה נגיד זה מתרכך לאט לאט
    רציתי לדעת לאיזה רופא זה מתאים ואיזה בדיקות עליי לעשות כי אין לי מושג לאיזה רופא לגשת

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכל הגוף

הוספת תגובה

• רציתי להוסיף

דניאל
    28/10/2009

כמה שאני ישן זה לא מספיק ואני תשוש ועייף כל היום בעיקר אחרי שינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    29/10/2009

המקרה מתאים לרופא משפחה מומחה. מאוד יתכן שהתלונות מבטאות מצב חרדה ודכאון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכשת נחש שאלה

לד"ר שלום רב,

רוצה לדעת ,במקרה של הכשת נחש,ברגל או ביד,מה התסמינים של זה?

האם מקיאים או ישירות מרגישים עילפון או מתעלפים?

איך אפשר לזהות נשיכה של נחש ,האם האזור נהיה אדום,כחול?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הכשת נחש שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    27/10/2009

בהכשות נחש ארסי עלול להגרם מצב של חולשה ועלפון זמן לא רב אחר ההכשה, מלווה לעיתים בקוצר נשימה או דימום פנימי בגוף. באיזור ההכשה מקומית תתכן בצקת ודימום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום פנימי
    הדס
    27/10/2009

לפני 5 שנים סבלתי מתת תזונה. בתקופה הקריטית שלה סבלתי ממספר תופעות פרט לרזון הקיצוני. היו סחרחורות תחושה שהדם לא זורם לפריפריה (גפיים וראש), תחושת עילפון. תקופה זו נמשכה 8 חודשים ולאחר מכן התחלתי לאכול ולעלות במשקל. וכן התופעות נעלמו כלא היו. נקודת הציון שבה התחלתי לאכול היתה בעקבות התקף פסיכוטי שלאחריו היתה לי קהות חושים כללית פיזית ונפשית. מאז ההתקף בהדרגה חזרו ושבו התחושות בחלקן גופניות: עיפות, חולשה ברגליים, תפליטים בשקדים ללא דלקת גרון, צמרמורות. מה גם שבהדרגה השיגרה שלי הפכה להיות יותר ויותר עמוסה. חשוב לציין שהתחושות הגופניות היו מוכרות לי מתקופת שלפני התת תזונה במעט.אני מקבלת זיפרקסה מאז ההתקף. לפני שמונה חודשים הורידו לי את המינון מ-10 ל-7.5 מג

לפני שלושה חודשים התחלתי להרגיש תחושות מוזרות בזמן רעב: חולשה, חום במרכז הגוף, סחרחורות קלות, חוסר תחושה בכפות הרגליים.

כשאני אוכלת מתוק, לאחר העיכול זה עובר לי.

בבדקות דם ושתן כלליות שערכו לי לפני שלושה שבועות התוצאות היו תקינות.

אני מבקשת את חוות דעתכם

לקביעת תור
    סגירה
    חום פנימי

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    27/10/2009

את מתארת תופעות שונות בגוף המוקלות ע"י אכילת מתוק. לא לכל תופעה גופנית יש הסבר חולי הגורם לכך. התייחסי לתופעות כאיתות לגוף ולא כמחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חוששת

הדס
    28/10/2009

תודה לרופא
    מכוון שאני נוטלת כבר חמש שנים זיפרקסה אני חוששת שהתופעות שיש לי הם סימנים של סכרת.
    מה דעתך?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    29/10/2009

לא נראה לי שיש קשר לזיפרקסה ולתופעות שתארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI
    Ari Dan
    26/10/2009

האם יש אפשרות לבצע MRI לגב באופן פרטי בתשלום ?
    במידה וכן, אשמח לדעת היכן ומה בערך העלויות.

(אין לי סבלנות ורצון לעבור התשה ע"י אורתופדים שגם כך ללא MRI הם מנחשים באוויר,
    ועד שיאשרו MRI, אם בכלל, צריך לעבור שבעת מדורי גהינום)

או לחילופין, איזו הצגה צריך לעשות לרופא, כדי שישלח מייד ל MRI :-)
    (למרות שלא סביר שיפסח על CT זול)

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    MRI

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    27/10/2009

במסגרת זו אני יכול לתת עצה רפואית. אתה אינך מבקש יעוץ רפואי, דהיינו מה הבדיקה המתאימה למצבך, ובעצם קבעת עמדה שלדעתך בדיקת MRI מחוייבת. יתכן שאתה צודק בכך ויתכן שלא. בכל אופן יעוץ היכן ניתן לעשות MRI פרטי או איך לשכנע רופא לתת MRI אינו יעוץ רפואי ואין לי מענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיהוקים

לד"ר שלום רב,
    מזה 4 שעות שיש לי גיהוקים,וצרבות לסירוגין,האם יש כדור או דרכים להקל על הגיהוק?
    זה יכול להעיד על בעיה רפואית ,או בגלל שאכלתי מהר ונכנס אוויר.
    בתודה
    אליהו

לקביעת תור
    סגירה
    גיהוקים

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    27/10/2009

לעיתים נדירות גיהוק קשור למצב חולי. ניתן לנסות פראמין אם הגיהוק נמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניטור בעיה
    Ari Dan
    26/10/2009

שלום,

לפני כשבועיים שאלתי בפורום את השאלה המפורטת מטה,
    לפני שאני מתחיל בפעילות ספורטיבית מתונה, קבעתי תור אצל אורתופד,
    ע"מ לנסות ולוודא שלא מדובר בבעיה שחמקה מעיני הרנטגן (כגון למשל בלט, שלא רואים ברנטגן)
    אך לפני כן אשמח לדעת את הדברים הבאים :

1. אילו בעיות פיזיות יכולות להיות קיימות, שלא ראו בצילום הרנטגן שעשו לי (תקין) ?
    2. מה ניתן לראות ב CT בהקשר של הבעיה הנ"ל ?
    3. מה ניתן לראות ב MRI בהקשר של הבעיה הנ"ל ?
    4. מה לומר ולעשות ע"מ שהרופא ישלח אותי ל MRI ולא ל CT ? (שכידוע, לא ששים לשלוח, כסף...)

תודה !

בן 30, משקל תקין, בריא, יושב מול מחשב במהלך רוב שעות היום,
    לא מתאמן במכון כושר, לא עושה ספורט באופן מסודר (בצעירותי התאמנתי בחדר כושן)
    מאז ומתמיד היו לי כאבי גב מידי פעם, לא משהו שמפיל אותי לקרשים, אבל כואב ומציק.
    הכאב הוא בעיקר בגב התחתון כאשר אני עומד במקום זמן רב (ואז כאשר מתחיל ללכת, הכאב מתפוגג)
    וכאשר אני מסתובב עם התינוקת על הידים, הכאבים עובדים להיות יותר בחלק האמצעי של הגב.

לפני כשנה בוצע צילום רנטגן לגב, שבו רואים את עמוד השידרה מאמצע הגב ועד הסוף,
    הרופא אמר שהכל נראה תקין.
    אך למרות זאת, עדיין כואב כאשר אני עומד במקום למשך למעלה ממספר דקות,
    וכאשר אני מסתובב עם התינוקת (5 ק"ג) על הידיים.

אשמח לדעת מה ניתן לעשות, הן מבחינה רפואית (בדיקות כלשהן),
    והן מבחינה אישית (תרגילים לחיזוק שרירי הגב ? פילאטיס ? ספורט ?),
    וגם לקבל טיפים כאלה ואחרים שעשויים לסייע.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניטור בעיה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    26/10/2009

כאב הגב השכיח נובע ממתח שרירים. מצב זה אינו נראה בצילומים כלל. תיאור הכאב שלך בהחלט יכול להתאים. לפי תיאור הכאב שלך יתכן גם מידה מסוימת של שחיקה בחוליות, בצילום רגיל ניתן לראות שחיקה אם היא יותר ממינימלית. CT נדרש בדרך כלל לאבחון כאב ממקור דיסק וגם זאת רק אם הכאב מתמשך ועל הפרק אופציה ניתוחית. לפי תאורך אין הצדקה ל CT בשלב זה. המנעות מ CT חוסכת לא רק כסף אלא גם נזק לגופך מקרינה רבה. בשנים האחרונות יש יותר ויותר מחקרים על נזקי צילומים עם קרינה גבוהה וכדאי לנצל בדיקות אלו באופן מושכל. עליך ללמוד יציבה והפעלה נכונה של השרירים ולבצע תרגילי גב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראטינין בשתן
    מיכל
    26/10/2009

נשלחתי לעשות בדיקות שתן למיקראלבומין וקראטינין ( לא איסוף) בשל סכרת רציתי לדעת אם התוצאות תקינות:
    מיקראלבומין 3.80
    קראטינין 168.6
    microalbumin/creatini- 2.25

לקביעת תור
    סגירה
    קראטינין בשתן

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    26/10/2009

יחס מיקרואלבומין לקריאטינין אצלך תקין דבר שרצוי לשמור עליו אצל חולי סוכרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם סטרס נפשי יכול לגרום לדיכוי?
    עידית
    23/10/2009

רציתי לשאול האם סטרס נפשי ממושך יכול לגרום לדיכוי מערכת החיסון. האם LYM% 15.9 יכול להעיד על מערכת חיסון מדוכאת? חליתי בהרפס זוסטר עם הופעת מעט שלפוחיות לפני כשבוע. הייתי נתונה טרום המחלה לתקופה ארוכה של סטרס נפשי. עם הופעת המחלה גם כן גבר המתח הנפשי. כעת אני מרגישה עקצוץ מפושט בכל הגוף כולל דלקת קלה בעין שמאל. רציתי לדעת האם המצב יכול להעיד על סטרס נפשי מתמשך. יש לציין כי לקחתי טיפול זובירקס במשך 5 ימים 800 מ"ג ביום. הייתה הטבה בסימפטומים וכעת אני מרגישה שוב לא טוב. אין לי חום. אשמח לתשובה שכן אני מאד מודאגת

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    24/10/2009

סטרס נפשי יכול להשפיע על תפקוד מערכת החיסון. התפקוד לא מתבטא בהכרח במספר כדוריות הדם השונות אלא בתפקודן של הכדוריות ושל עוד מרכיבים אחרים במערכת החיסון. אחוז הלימפוציטים שציינת אינו מלמד כלום, צריך לראות מה המספר הכללי שלהם (בטופס הבדיקה מופיע גם נתון זה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת נתונים על בדיקת הדם

עידית
    25/10/2009

מספר הכללי - כתוב 1.4 לימפוציטים שנחשב בטווח הנורמה, אבל נמוך
    ה- WBC הכללי הוא 8.7
    האם מספרים אלו יכולים להעיד על כשל מערכת חיסונית
    תודה
    עידית שמאוד דואגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    25/10/2009

ספירת הדם שלך אינה מעידה על כשל חיסוני אולם כאמור בכשל חיסוני לא תמיד ספירת הדם פגועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסימטריה בכלוב הצלעות
    מודאג
    23/10/2009

שלום רב,

אני בן 24 שנים, שמתי לב לפני כמה ימים למשהו מאוד מוזר בגוף,שמתי לב שיש לי אסימטריה בכלוב הצלעות, כאשר מסתכלים לא כל כך מרגישים או רואים את זה בעין (יש הבדל בין צד ימין לצד שמאל אבל הבדל קטן, בקושי ניתן לראות אותו בעין- צד שמאל בולט יותר מצד ימין), אבל כאשר אני שואב אוויר ומסתכל שוב (אני כאילו נותן לעצמות/לכלוב הצלעות לבלוט), אז אני רואה שבצד שמאל הצלעות באיפשהו במקום מסויים בולטות במיוחד לעומת שבצד הימין המצב הוא לא ככה ונראה לי שהצד הימיני הוא התקין, לציין כי אני רזה מאוד (52 ק"ג- 170ס"מ) ולכן באופן כללי ניתן לראות בקלות את העצמות בגוף- (אני לא רזה בגלל חוסר תזונה-אבל אני לא מצליח להשמין- בדיקות דם תקינות ורמת המוגלובין תקינה) אבל לעומת זאת אני משוכנע שיש משהו לא בסדר בכלוב הצלעות בצד שמאל- לציין כי מדובר על כלוב הצלעות בחלקו התחתון- באזור שמתחת לעצם החזה – ובצד שמאל בלבד (כלומר מתחת ללב)- לציין כי מצב זה יכול להיות שהוא קיים מלפני מספר שנים רב, או אפילו מיום שנולדתי (אני לא יודע) , אבל אין כאבים, אין נפיחות, אין קשיי נשימה, בדיקות דם היו תמיד תקינות, ולא קיבלתי אף פעם מכה על הבטן או על כלוב הצלעות. רציתי לדעת מה זה יכול להיות? האם מדובר באסימטריה טבעית ? או ייתכן שיש משהו לא בסדר?

לציין כי העצמות בכלוב הצלעות- (בצד שמאל) הן שבולטות ולא מדובר ב- "בשר" שבולט או גוש או כל דבר אחר...
    מקווה שההסבר שלי היה טוב – בכל מקרה אני מוכן לצרף תמונה אם יש צורך בכך
    אודה לכם מאוד על תשובתכם ומחכה לעזרתכם
    בנוסף, לאיזה פורום ניתן לפנות בבעיה כנ"ל ?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אסימטריה בכלוב הצלעות

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    24/10/2009

כמעט בכל המקרים של מטופלים המתלוננים על תלונה דומה אין מדובר בחולי אלא במבנה מסויים. באופן נדיר ביותר יתכן ממצא חולני הגורם להתבלטות צלע אך אז בד"כ יש סימפטומים נוספים כגון כאב. הטוב ביותר להראות לרופא המשפחה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה