מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סחרחורת וחיוורוןאפרת07/10/2009
בעלי בן 46 לפני יומיים אחרי שישב בערך שעה נרדמו לו 2 הרגליים.
חש סחרחורת כמעט עילפון, והיה חיוור מאוד מאוד
למחרת הלך לעבודה רגיל אבל עדיין יש קצת אי יציבות וחיוורון
מה זה יכול להיות? לאיזה רופא לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת וחיוורון
ד''ר גרי בלומברג07/10/2009שלום, אפרת
יכול להיות תופעה חולפת או סימן של מחלה וירלית. אם זה ממשיך יש לפנות לרופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתליגל06/10/2009
אני עם סוכרת נעורים מאוזנת עם לנטוס ומשלבת אפידרה כקצר, בימים האחרונים אני מאוד מצוננת ומאוד מתקשה לאכול משהו
אני יודעת שזה לא טוב ולא בריא אבל מה אפשר לעשות כדי לא להכביד על הגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/10/2009השתדלי לאכול ככל יכולתך, ובימים הקרובים תעקבי יותר על רמות הסוכר כדי לראות שאינן נופלות עקב חוסר היכולת לאכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CTרחל05/10/2009
שלום רב,
עשיתי בדיקת CT בטן ולהלן הממצאים הבאים:רושם לבקע מפשעתי קטן מימין מכיל שומן, קשרית רכה עם הסתיידות ב-RLL. מה פענוח ההמצאים? האם יש משהו שמצריך בירור נוסף?
תודה,
רחל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי05/10/2009במפשעה יש לך בקע: מעין חור בדופן דרכו בולט שומן. אם זה כואב ומפריע יש להתיעץ עם כירורג.
באונת הריאה התחתונה יש קשרית (קשרית=ממצא בצורת עיגול קטן בצילום). ברוב המקרים אין לקשריות משמעות אך לעיתים בכל אופן יש להתייחס לכך. אם עשית CT בטן בלבד כדאי לעשות CT לריאות לראות האם יש קשריות נוספות ולהתיעץ עם הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכר ושתןא.04/10/2009
שלום
אני בהריון בשבוע 19 ונשלחתי לבדיקות דם ושתן. שאלותי הן:
1. האם בדיקת דם לשתן כללי ותרבית יכולה להיות מהשתן הראשון של הבוקר?
2. בהפניה לבדיקת גלוקוז בצום הרופא כתב 14 שעות צום. בדרך כלל ידוע לי על 8-10 שעות. האם הכרחי לצום כל כך הרבה זמן (אני סובלת מחולשה והדבר מאד יקשה עלי).
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי04/10/2009השתן יכול להיות הראשון בבוקר, כדאי רק לדגום מאצע הזרם שלו. לנקות לפני כן את האיזור . אפשר להסתפק לבדיקת סוכר בצום 8-10 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון שורפת, ומחוררתבעל03/10/2009
זמן רב שאני סובלת מלשון אדומה, מלאה עם חורים עמוקים והרגשת יובש בפה. מימה זה ומה עושים? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי04/10/2009לפנות לרופא המשפחה שיראה את הלשון וישקול צורך בבדיקות לסיבות אפשריות, למשל בדיקת ויטמין B12 וחוצה פולית שחסרונם עלול לגרום דלקת בלשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שרירים חולשה ופחדיוסי02/10/2009
שלום
אני בן 30 עם לחץ דם גבוהה מטופל בכדור פעם ביום ( סמוביל) בשלושה ימים האחרונים יש לי הרגשה מוזרה בשרירים ( מן עיקצוצים מוזרים מדי פעם כל כמה זמן בשריר אחר) תחושה מוזרה של עייפות . לא נפגשתי עדיין עם רופא
מה לעשות?
תודה
פרופ' אליעזר קיטאי03/10/2009תלונות מעין אלו במקרים רבים עוברות מאליהן תוך ימים בודדים. קבע פגישה עם רופא המשפחה למקרה שהתופעות יתמשכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ פיסי מציקאופיר02/10/2009
שלום רב,
כבר מספר שנים שאני סובל מהרגשת לחץ באיבר המין ותכיפות במתן שתן. בזמן האחרון חלה החמרה במצבי, וקשה לי יותר ויותר להתמודד עם ההרגשה הגרועה. לאורולוגים אין תשובה למצב, שלא ברור מה הגורם לו.
לאור ההחמרה במצב אני נוסע בעוד שבועיים לחו"ל כדי להתייעץ עם רופא מומחה בתחום, וחשוב לי להחזיק מעמד עד אז ולשמור על מצב רוח סביר במטרה לעבור את הנסיעה בשלום, אבל הבעיה הפיסית המחמירה משפיעה עליי לרעה גם נפשית. לא מדובר בכאב אלא בלחץ פיסי מציק ומעיק שפשוט משגע אותי, ובשבועות האחרונים הפסקתי לגמרי לתפקד. במצבי הנוכחי ספק אם אני מסוגל לעמוד בנסיעה לחו"ל. (אפילו להתרכז במשחק כדורגל בטלביזיה אני כבר לא מסוגל, ובדרך כלל אני מצטיין בזה!)
אני מחפש עכשיו תרופה כלשהי שתעזור לי "להתעלם" ככל האפשר מהבעיה בשבועיים הקרובים, כדי לנסות לטפל בה כמו שצריך בחו"ל. רציתי לשאול האם כדאי לי אולי לפנות לפסיכיאטר, שייתן לי תרופה לשיפור מצב הרוח בלי קשר למצב הגופני? או אולי רופא "רגיל" יכול לתת לי תרופה כלשהי שתעמעם את תחושת הלחץ הפיסי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי02/10/2009אתה יכול לקחת תרופה מרגיעה כגון ואבן אולם עדיף לנסות תרופה נגד מתח וחרדה כגון ציפראלקס. אומנם לוקל לה כמה ימים עד שהיא משפיעה אולם השפעתה לא רק לטווח המיידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשיקיר01/10/2009
לד"ר שלום רב,
אני בן 26,במשך יומיים שלמים יש לי כאבי ראש שמתמקדים באזור המצח,וגם לעיתים גלים של כאב
כמו זרם .בעת לחיצה על המצח או מעל האף יש לי כאב בעת לחיצה.
טרם הלכתי לרופא בגלל הכאבים בראש כי המחשבה שרק יביאו לי אקמול ,אז בנתיים לקחתי אקמול,אבל זה כבר נמשך למשך כל היום שזה מטריד ולא יודע מה זה.
אני סובל מדלקת באוזן שמאל בלבד.
התחלתי לקבל טיפול היום.לאחר שרופא אף אוזן גרון בדק ונתן לי מרשם
האם אפשרי שכאבי ראש יהיו כתוצאה של דלקת באוזן?
האם אולי יש לי סינטויסט בגלל הלחיצה על המצח ויש לי כאבים
בתודה
אלירן.
פרופ' אליעזר קיטאי01/10/2009אם יש לך גם נזלת סמיכה יתכן וזה סינוסיטיס. בכל מקרה סינוסיטיס שהתחילה אך עתה אינה מחייבת בינתיים טיפול. יתכן שכאב הראש נגרם סתם מוירוס שגרם גם לדלקת באוזן. בכל מקרה אם מדובר על כאב נסבל, ללא חום גבוה, ללא הקאות או ישנוניות ניתן להמתין כמה ימים ורק אם יתמשך מעבר לכמה ימים נוספים אז לפנות לבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה כרוניתאיל01/10/2009
אני 57 סובל מחרדה כרונית חריפה עשרות שנים, וגם ocd . מגיב לא טוב לתרופות ממשפחת SSRI
שאלתי היא אם תוכל להעלות אפשרות לכדור שיצמצם במשהו את הבעיה וללא תופעות לוואי, כגון קלונקס יומי בכמות קטנה? ליריקה? אומגה 3?... נ.ב הדופק שלי תמיד מהיר - 80 ומעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/10/2009דרלין ממתן דופק מהיר וגם עוזר במעט כנגד חרדה. ניסית פעם קסנקס ? (נקרא גם אלפרליד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה
איל02/10/2009אני כבר לוקח 25 מ"ג נורמיטן ליום, כחצי שנה ,בגלל עליה קלה בלח"ד. אפשר גם וגם?
בקשר לקסנקס איזו כמות יומית באה בחשבון? חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
איל02/10/2009שאלה נוספת: הדיבורים שהפסקה בתרופה להורדת לח"ד עשויה להקפיץ בבת אחת את הלח"ד, על מה מדובר, למשל איחור כמה שעות בלקיחת התרפה או פספוס של יום יומיים- זה מסוכן?
כעת אני עומד על לח"ד 127/75 ולפני הטיפול 146/84. כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי02/10/2009אפשר להעלות את מינון הנורמיטן למשל ל 50 מג ליממה. קסנקס מתחילים מ 0.25 מגX3 ועד 1 מגX3. כאשר אומרים שהפסקת טיפול מעלה את לחץ הדם הכוונה אינה לדחית הלקיחה בכמה שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוםאיל01/10/2009
שלום לד"ר הנכבדים
1 כמה שעות יש לצום לפני בדיקת דם לטריגליצרידים. חוץ ממים וסודה מותר לשתות גם מיץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/10/2009אופטימלי 12 שעות צום. לא רצוי לשתות מיץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות כולסטרולאריאל30/09/2009
שלום
אני בן 35 מדי פעם אני עושה בדיקות דם שגרתיות אני חולה אפילפסיה ולוקח למיקטל כתוצאה מנכות בצהל מבקשים ממני לעשות בדיקות דם בבדיקה האחרונה יצאו תוצאות :
CHOLESTEROL -220
TRIGLYCERIDES-146
CHOLESTEROL- HDL-46
CHOLESTEROL-LDL calc-145
CHOLESTEROL/ HDL-5
NON-HDL_CHOLESTEROL-174
בתוספת הערה:
NON-HDL_CHOLESTEROL
האים זה מראה שאני בסיכון מה אני אמור לעשות? אני אף פעם לא סבלתי מכולסטרול האים אני אמור לקחת טיפול תרופתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי30/09/2009במידה ואינך מעשן, לחץ דמך תקין ובמשפחה לא היו מחלות לב בגיל צעיר הרי שהבדיקה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר צמיחהענת30/09/2009
שלום רב!
אני בת 23. יש לי העדר צמיחה של שיער בכל חלקי הגוף, למעט ראש. כמו כן השיער לא צומח גם במקומות אינטימיים ובבית השחי. אין לי הפרעה במחזור או הפרעה הורמונאלית אחרת. תופעה זאת קיימת גם אצל אימי.
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
שאלה נוספת היא, אם יש בקרבתי מישהו עם צינון, אני אף פעם לא נדבקת. זה נראה לי קצת מוזר.
אודה לכם אם תוכלו לענות לי.
בתודה ענקית!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר צמיח שיער
ד''ר גרי בלומברג30/09/2009שלום, נינה
אם לא מצאו הפרעה הורמונלית ואת מקבלת מחזור חודשי ללא הפרעה וגם לאמך אותה תופעה אז יכול להיות מצב גנטי ולא מחלה. שווה להתיעץ עם אנדוקרינולוג/ית אם לא כבר עשית זאת.
לגבי "חסינות" נגד מחלות וירליות - מצוין!! את ככל הנראה חיה אורח חיים בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבטה בראש כתוצאה מעילפוןללא שם30/09/2009
שלום רב,
אחי חווה עילפון וכתוצאה מכך העורף שלו נחבט באסלה (מפלסטיק).
לאחר שהתעורר, הוא התעלף שוב, כנראה בשל החבטה.
די מהר הוא חזר להכרה, דיבר וחזר לשגרה.
מאז חלפו למעלה מ-24 שעות. הוא לא חווה כאבי ראש או סחרחורות.
איך יש לטפל במקרה זה? האם יש צורך לעשות צילום ראש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבטה בראש כתוצאה מעילפון
ד''ר גרי בלומברג30/09/2009שלום
לא ציינת את גיל אחיך. אם הוא ילד קטן המצב עלול להיות מסוכן יותר מאשר אם מבוגר.
אבל בסה"כ אם עברו מעל 24 שעות ואין תלונות אז אין דאגה כרגע. חשוב להיות ערניים לשינויים. תלונות "נורמאליות" כמו כאב ראש וצוואר, סחרחורת, בחילה, ירידה בריכוז - נורמאליים רק עם הולכים ופוחתים. אם יש החמרה, מופיעים הקאות מרובות או ירידה במצב הכרה יש לפנות בהקדם לבדיקת רופא.
צילום ראש לא דרוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרקים שרירים סיבה לדאגה?מוקי30/09/2009
בן 46
לפני חודש וחצי כאבים בעצמות שריריים אחרי מספר ימים כאב גרון הכאבים באזור מתחת לשכמות , באגן גו תחתון, ובברכים. בביקורת אצל רופאה תפליטים בגרון אך משטח גרון תקין לכן לא לקחתי אנטיביוטיקה לדברי הרופאה מפרקים בברך לא נפוחים ולא אדומים כנראה התקררות. לאחר שבועים חלף הכאב.
לפני שבוע לאחר ישיבה בראש השנה במיקום מתחת למזגן שוב אותם כאבים מיום ראש השנה הקלה משמעותית לקראת יום שישי שלפני כיפור.
יום שישי שוב ישיבה ליד מזגן ושוב התופעות חזרו שוב התדרדרות.
במשך הצום הקלה מסוימת לקחתי אקמול לפני כניסת הצום.
בצאת הצום הרגשת הקלה משמעותית שתיתי קפה ואכלתי ביגלה ועדין הרגשה טובה לאחר מכן תפוח אדמה בתנור שהיה מלוח וגרם לי למצוקה בבטן(צריבה סובל ממעי רגיז).
לאחר שהלכתי לישון לא הצלחתי להרדם כי שוב החלו הכאבים (אין לי מושג מה עשיתי שחזרו) עלי לציין שגם הרגשתי שקר לי כי היה אויר קריר למרות שהייתי מכוסה טוב.
השאלות שלי :
1.היא האם זה רק התקררות אני מתחיל לחשוב על על רומאטיזים וכו כי תוך חודשים זה קורה לי כבר פעמים וזה קורה לי תמיד בקשר לקור ומזגנים אני בלחץ ורוצה מסר הרגעה.
2.דבר נוסף איך אני יכול להתמודד עם מזגנים וחילופי עונות שגורמים לי לכך אני מתלבש חם ויושן עם פוך אך אנ מסתובב בלילה ואז אני אולוי חשוף לקור מצד שני ישנו הויכוח הקבוע עם האשה שרוצה אוויר.
וכמו כן בסביבת מזגן מה אני אמור לעשות .
3.האם יש דרכים לחזק את הגוף ואז הגורמים האלה פחות ישפיעו ה -wbc רוב הזמן מתחת לנורמה כבר שנים הרופאה יודעת .
4. האם יש דרכים לקצר את פרק הזמן שסובל מכך לקחתי יותר מיד כדורים מוסקול אקמול יש דרך אחרת אני יודע שזה פוגע בכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרקים שרירים
ד''ר גרי בלומברג30/09/2009שלום, מוקי
נראה לי שהכאבים נובעים ממחלה וירלית - כמו עם כאב הגרון בהתחלה ובהמשך מ"התקררות". הרבה פעמים הגוף עובר מהר ממחלה וירלית למחלה וירלית נוספת עם אין החלמה מלאה ביניהן.
אם הכאבים יופיעו ללא תסמיני מחלת דרכי הנשימה וללא קשר ל"התקררות" כן כדאי לפנות להתיעצות עם רופאת המשפחה.
יש דרכים להתמודד עם "פגיעות" למחלות וירליות וחיידקיות. שינה מספקת, תזונה בריאה, פעילות גופנית - מאוד עוזרים. להימנע ממגע עם אנשים חולים. ולך ספציפית כדאי להתרחק ממזגנים.
כאבים שקשורים למחלות וירליות לא תמיד מגיבים לנגד כאבים. אם זה עוזר - טוב מאוד. עד 6-8 אקמול ביום מותר אבל לא לאורך זמן, רק לכמה ימים. מוסקול מכיל גם אקמול אז לקחת גם אותו בחשבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות לא תקינותבעל29/09/2009
בעלי בן 58, מטופל תרופות לסכרת 2 ולהורדת שומנים בדם וללחץ דם. התשובות שיצאו מהמסגרת הן: (השאר בתוך התחום).
המוגלובין A1C = 7.5
בילירובין דירקט = 0.05
iron = 39
כלורסטרול LDL = 71
כלורסטרול HDL = 34
טריגליצרידיס = 197
גלוקוז = 142
HCT = 37.3
HB = 12.3
RBC = 4.34
אודה על התייחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר גרי בלומברג30/09/2009שלום
לא ציינת ערכי ייחוס אבל בגדול:
A1C קשור למצב הסוכרת בשלושת החודשים האחרונים - הוא מעט גבוה, עדיף מתחת ל 7%.
סוכר 142 בצום גם מעט גבוה. יש להתיעץ עם רופא/ת המשפחה
לבילירובין ברמה זו אין חשיבות.
המוגלובין וגם ברזל נמוכים - האם נעשה בירור ע"י רופא/ת המשפחה?
שומנים - LDL (כולסטרול רע) תקין, HDL (כולסטרול טוב) נמוך - מה שעוזר זו פעילות גופנית. טריגליצרידים מעט גבוהים אבל לא דורשים טיפול במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)