מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות לרמת טסטוסטרוןyuval22/01/2013
מה פשר הבדיקות הללו לבירור רמות טסטוסטרון ?
מה ההבדל ביניהם ? מה מהם חשוב בעיקר ?
testosterone
free testosterone
free androgen index
testosterone bioavailable* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לרמת טסטוסטרון - תגובה
ד''ר יעל כוכבי25/01/2013שלום לך,
מדובר במדדים שונים לבדיקת הורמון המין הגברי, בנסיון להעריך מהו החלק שזמין ביולוגית: כלומר איננו קשור לחלבון בדם וזמין לפעילות באשך.
בד"כ כרופאת משפחה אני נדרשת לשתי הבדיקות הראשונות.
כדאי להתיעץ גם בפורום המתאים (אנדוקרינולוג, אנדרולוג, סקסולוג)
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מן האףדפנה22/01/2013
שלום, מזה יומיים אני מבחינה בדימום - לא ממש אדום וטרי ודי סמיך - מאחד הנחירים לאחר קינוח האף. לתחושתי, זה לא נובע מהאף עצו אלא יותר מלמעלה, ואולי גם הצבע מעיד על כך. אני בת 65 ונוטלת קרדילוק, סימבקור, מולטיויטמין, סידן + D ו....קלופידקסל בעקבות ממצא של שינויים איסכמיים בכלי הדם במוח. הפסקתי בינתיים ליום אחד את הקלופידקסל, ורציתי לדעת אם עלי לראות רופא משפחה או אחר? האם אני יכולה שלא לקחת את הפלאוויקס עוד יומיים שלושה ליתר בטחון? כל עצה תתקבל בתודה ובברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מן האף - תגובה
ד''ר יעל כוכבי25/01/2013שלום לך,
מציעה לפנות לרופא אא"ג אם הדימום נמשך. לא להפסיק פלביקס אלא לאחר יעוץ עם רופא המשפחה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה לחום מתמשךמאיר21/01/2013
שלום
מדובר בבן משפחתי
בן 62, דמנטי מזה מספר שנים. שוהה במוסד סיעודי.
לפני כשבוע וחצי היה נראה אפאטי. נמדד חום, ובהתאם לכך קיבל טיפול אנטיביוטי של זריקה צפטריאקסון, עקב החשד לדלקת בדרכי השתן.
כמו כן נלקחה תרבית שתן שיצאה סטרילית.
לאחר 4 ימים ללא שיפור, הופנה לחדר מיון.
שם נלקחו תרביות שתן - דם - צואה. (ספירות דם לא חריגות במיוחד) והוחל בטיפול אנטיביוטי בעירוי של קוליסטין + כלורמפניקול למשך 5 ימים, כשהחום במגמת ירידה.
הטיפול האנטיביוטי הסתיים ביום ראשון בבוקר, אתמול לא נמדד חום.
היום בצהרים (יום ב') נמדד חום של 38.3 .
אודה לך אם תוכל לתת כיוון מה יכולה להיות הבעיה.
כמה זמן מחכים מאז סיום האנטיביוטיקה שמאפשר לבדוק שוב תרביות ?
מה ההסבר לכך שספירות דם תקינות בנוכחות חום ?
מה יכולה להיות הסיבה לחום לאחר 2 סבבים של אנטיביוטיקה ?
מה עוד אפשר לבדוק ? לאיזה כיוונים אפשר ללכת עוד ?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבה לחום מתמשך - תגובה
ד''ר יעל כוכבי25/01/2013שלום,
נלקחו תרביות- מהן התוצאות? האם היתה צמיחה?
האם הבירור עד כה שלילי?
המשך חום למרות טיפול אנטיביוטי - יתכן בגלל מחלה וירלית או חיידק שאינו מגיב
לאנטיביוטיקה - אבצס למשל, דלקת קרום המח וכו'.
ספירה תקינה- שוב יתכן עקב מחלה וירלית.
בהמשך חום אפשר לקחת תרביות גם בזמן טיפול אנטיביוטי.
הכל לפי המהלך הקליני.
לבריאות. אשמח לעדכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאת קיבהמאיה21/01/2013
האם יציאת קיבה פעם ביומיים נחשב תקין?
בת 21, חולת Igan, נוטלת טריטייס 1.25 מ"ג ביון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאת קיבה - תגובה
כן.
במה את חולה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
טל26/01/2013תודה על תשובתך,
אני חולה ב IGA NEPHROPATY (כליות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הן הבדיקות הללו ?מאיר20/01/2013
RENAL PROFILE
BONE PROFILE
ELECTROLYTES
(מדובר בבדיקות של קופ"ח מאוחדת)
נדמה לי שחלק מהפרמטרים שנבדקים באחד מהם נמצאים גם באחרים.
אודה אם תוכל לפרט מה כוללת כל אחת מהבדיקות הנ"ל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הן הבדיקות הללו ? - תגובה
תפקוד כלייה- בד"כ אוריאה קריאטינין ואלקטרוליטים- בעיקר נתרן ואשלגן. אלקטרוליטים נוספים- סידן, זרחן , מגנזיום, כלור.
אני לא בטוחה מה כולל "פרופיל עצם " במאוחדת- כדאי לשאול את הרופא, יתכן שהכוונה שוב לסידן, זרחן, הפרשת סידן ודאוקסיפירידינולין בשתן.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזהעופר20/01/2013
שלום,
לאימי בת 70 יש כאבים בחזה, עם שיעול ולחה.
בצילום חזה נמצא: התעבות של הסדק הבינ אונתי הגדול בריאה הימנית ונוזל בכמות הקטנה בבסיס.
מה זה יכול להיות?
האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי30/01/2013שלום,
יתכן דלקת , יתכן תפליט על רקע בעיית לב , כבד , כליות וכו'.
צילום הינו רק חלק מהבירור והרופא צריך לשפוט לפי סך הנתונים.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות בדלקת כרום המוח - דחוווף!!!!אורטל20/01/2013
צהריים טובים ,
אבא שלי הגיע ביום שישי לפני יומיים עם פרכוסים לבית חולים וגילו שיש לו דלקת בכרום המוח .
ביום שלישי לפני חמישה ימים הוא בא לבקר אותי ואת בני בן השנה ו3 חודשים בבית וכמובן שהיו חיבוקים ונשיקות .
השאלה אם יש סיכוי שאני ובני נדבקנו ויכול להיות שהמחלה תפרוץ אצלנו בעוד מס' ימים .
חשוב לי לציין כי בני היה השבוע האחרון 5 ימים עם אנטיביוטיקה בגלל דלקת אוזניים.
ואני ב3 ימים האחרונים עם בחילות , חולשה וכאבי ראש - אבל קישרתי את זה לזמן ביוץ שאני נמצאת בו.
השאלה אם יש לי סיבה לדאגה ? במידה ונדבקנו - המחלה כבר הייתה צריכה להופיע או שזה יכול לקחת כמה ימים עד שהיא פורצת ? האם יש צורך ללכת לרופא ולבצע בדיקות ?
או שאני סתם פרנואידית ...?
תודה מראש
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות בדלקת כרום המוח - דחוווף!!!! - תגובה
ד''ר יעל כוכבי30/01/2013שלום לך,
ישנם סוגים שונים של דלקת קרום המח, לפי הגורם: וירלי, חיידקי וכו'.
צריך לשאול בבית החוליםמה הגורם אצל אביך ואם אתם צריכים לקבל טיפול מונע.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאף וינטוליןנלי18/01/2013
האם משאף שתוקפו עבר 4/2012 עדיין יעיל לשימוש ?
בעבר היה לי אסטמה, עם השנים זה הגיע רק בימים של אלרגיה ושיעול,
כמו היום. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאף וינטולין - תגובה
ד''ר יעל כוכבי19/01/2013שלום,
לא רצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת ברזלת.18/01/2013
שלום.אשמח להבין מה הבעיה עם זריקת ברזל לשריר? אני גרה בקנדה ולא נותנים פה זריקת ברזל לשריר וגם לא בעירוי אלא לחולי דיאליזה לא עלינו ובבי"ח.הפרוצדורה הזאת מקשה עליי מאוד כי אני לא יכולה לקחת בשום אופן תוסף ברזל או כדורים דרך הפה.הפריטין שלי 16 ואין לי אנמיה, ההמוגלובין תקין.אני סובלת מכאבי ראש חזקים המתבטאים בלחץ בראש כל הזמן, קשיי ריכוז, נשירה מסיבית של השיער, חולשה וחוסר אנרגיה.אשמח לדעת מה הבעיה עם זריקה דרך השריר ולמה לא ממהרים לעשות אותה? אין לי פתרון אחר.מה עושים? אוכל לא נספג אצלי טוב בגלל בעיה של בקע בסרעפת, עודף חומציות בקיבה וריפלוקס.אני גם נוטלת כדור פנטרופזול 40 מ"ג יום יום כבר 8 חודשים, מה שבטח מגביר עוד יותר את חוסר הספיגה.מה עושים? בינתיים בכל חודש אני מקבלת מחזור והברזל יורד עוד יותר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת ברזל - תגובה
הזריקה לשריר הוצאה משימוש גם בארץ עקב תופעות לואי מסוכנות, אבל לא ברור לי למה את לא יכולה לקבל בקנדה ברזל לוריד, שמאד מקובל בארץ.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ת.19/01/2013בקנדה עושים את זה רק בבי"ח ורק לחולי דיאליזה.היום להגיע לבי"ח לא מומלץ וגם רופאי משפחה לא יכולים לתת הפניה לזה לבי"ח.אומרים שיש תופעות לוואי חמורות לטיפול זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהמאיר17/01/2013
האם יש סיבות פיזילוגיות לחרדה ?
האם הפרעה הורמונלית כזו או אחרת יכולה לגרום לחרדה ?
בעיה בבלוטת האדרנל/יותרת המוח ?
איך שוללים חרדה על רקע פיזיולוגי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי19/01/2013שלום לך,
שאלה מענינת.
בעיות הורמונליות מסוימות יכולות להתבטא גם בחרדה : למשל יתר פעילות בלוטת התריס, פיאוכרומציטומה . אבל - החרדה במקרים אלה היא רק חלק מתמונה קלינית
רחבה יותר , עם ביטויים גופניים נוספים.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהyuval17/01/2013
האם וריקוצלה משפיעה על הפעילות ההורומונלית ?
האם היא גורמת לירידה ברמת הטסטוסטרון ?
ברשת נכתב שיש מחקרים הטוענים כי תופעה הנקראת וריקוצלה היא הגורמת לירידת הטסטוסטרון בכ-90% מהגברים הלוקים בבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה - תגובה
נכון ברמת העקרון. האחוזים נראים לי מוגזמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף ברזל בבדיקה- דחוףירדן מזרחי17/01/2013
לפני חמישה חודשים, ערכתי בדיקת דם והברזל (iron) עמד על 39 (מתחת למינימום). קיבלתי טיפול לשלושה חודשים של כדורי ברזל שלא הקפדתי לקחת. עכשיו, ערכתי בדיקות דם בשנית ומדד הברזל שלי קפץ ל-234 ( 54 יותר מעל המקסימום הממוצע). אציין גם כי איני אוכלת מאכלים עשירים בברזל ולרוב התזונה שלי מתבססת על גבינות, פחמימות וכ'ו. האם אני צריכה לדאוג ומה זה אומר, מה זה יכול להיות? אני ממש מודאגת. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף ברזל בבדיקה- דחוף - תגובה
אני לא מבינה למה את מודאגת? מצוין שהברזל עלה, כלומר את סופגת . יתכן שהבדיקה נלקחה לאחר יום שדוקא לקחת כדור.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לקראת ניתוחנעמי17/01/2013
שלום רב
אני בת 54 ועומדת לעבור ניתוך החלפת מפרק ירך בעוד כ 3 חודשים. ברצוני לחזק את המערכת בעזרת תוספי מזון מינרלים וויטמנים,זאת כדי להגיע לניתוח במצב משופר. האם תוכלו להמליץ מה לקחת ?
תודה רבה
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה לקראת ניתוח - תגובה
אפשר לבקש בדיקת דם לראות אם יש חסרים ואם כן לתקן אם לא- לקחת מולטיויטמין פשוט מאוזן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםבנימין14/01/2013
שלום ד"ר!
ביצעתי השבוע בדיקות דם מקיפות כולל אנדו הורמון וצואה ושתן.
אני בן 23, את הבדיקה עשיתי בצום של 11 שעות.
בתשובות של התפקודי הכבד מופיע לי מעל הנורמה פי 2.5 / 3.
וגם בברזל מופיע קצת מעל הנורמה.
והכולסטרול מופיע 250, דבר שבעבר לא הגיע לכזה מצב , אלא גג 190.
ועוד כמה תוצאות שפחות מהנורמה אבל ממש בקצת מסוג כל מה שקשור לבדיקות מסוג הכדוריות וההומוגלובין.
יש לציין בתקופה האחרונה (חודשיים) עשיתי דיאטה קיצונית שמורכבת מ500 קלוריות ליום לערך, שבה ירדתי 10 קילו, אבל העליתי חזרה 5 קילו, ובחודש האחרון אני בתקופה שרוב ימי החול אוכל 500 קלוריות, ובסוף השבוע צורך הרבה קלוריות, דבר שלא מאזן את המשקל שלי והוא מתנדנד.
יש לציין שתיתי בכל תקופה זו 6 ליטר מים לפחות ביום!!!!.
שבוע לפני הבדיקות שקלתי 61 קילו, וביום הבדיקה שקלתי 66.5 קילו, במהלך שבוע זה אכלתי בכמויות הרבה פחמימות פשוטות ולכן העליתי במשקל.
רציתי לדעת מה הגורם לתוצאות הבדיקה הללו? האם זה מהעניין של התקופה של הדיאטה שהצגתי? והאם זה קשור לרופא גסטרו, אם בעבר לפני 5 שנים עשיתי ניתוח כיב בתריסריון? והאם אני צריך להיות מודאג מעניין של תוצאות של תפקודי כבד, או שאפשר כרגע להשאירו כך, ולהתחיל תקופה מאוזנת של אורח חיים ואכילה בריאה יותר, ולאחר מכן לבצע שוב בדיקות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס16/01/2013עניתי בפורום מקביל לשאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בפה בזמן ריצהריבי14/01/2013
שלום רב,
אני בת 56. התחלתי לרוץ זה כ שנה.אני רצה פעמיים בשבוע כחצי שעה כל פעם. לפעמים כאשר הריצה אננה בתדירות קבועה, לדוגמה ריצה אחרי שבוע שלא רצתי, אני מרגישה יובש בפה, תופעה שמפחידה אותי מאד. מה זה?
בתודה מראש
ריבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בפה בזמן ריצה - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס16/01/2013איני מכיר מחלה שקשורה לזה
ייתכן וזה קשור לנשימה שלך דרך הפה
קשה לי להאמין שזה מצביע על מחלה
כדאי בדיקת אאג ובדיקות סוכר
מוזמנים להמשיך להתדיין בעמוד הפייסבוק שלי : " ד"ר מיכאל ויינפאס "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)