מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהטלי22/12/2012
שלום רב,
אני מנסה לאתר את המינוח או הביטוי המתאר את התופעה הכוללת בה הגוף מפריש חומרים שונים האמורים להגן עליו אך במקום זאת כאשר הם מופרשים במינון יתר (דוגמת אולקוס חומציות יתר בקיבה) או הפרשת חומרים שעל מנת להגן יוצרים נזק במערכות אחרות (דוגמנת אלרגיות למיניהן). אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי22/12/2012אולי את מתכוונת לפגיעה בהומאוסטזיס או להפרעות אוטואימוניות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםאנג'ל21/12/2012
אני לא יודעת אם אני כותבת את זה במקום המתאים, אם לא אני מצטערת. אני ילדה בת 14. בזמן האחרון אני סובלת מכאבים חזקים. כל פעם במקום אחר. פעם היו לי כאבים חזקים מאוד באזור הבטן התחתונה בצד ימין ולא יכולתי לזוז ודברים כאלה. אתמול התחילו לי כאבים בצוואר והיום יש לי כאבים בסנטר ובבטן ובבטן התחתונה בצד שמאל. אני ממש לא מבינה למה אני סובלת מכאבים כאלה אני רק בת 14. אני לא שותה או מעשנת או דברים כאלה. אני ילדה טובה ואני כבר לא יודעת מה לעשות ואני לא יודעת למה אני סובלת כל כך הרבה. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד''ר יעל כוכבי22/12/2012שלום לך
כדאי לפנות לבוגר שאת סומכת עליו רצוי הורה וללכת להבדק אצל רופא הילדים או המשפחה . את יכולה להמשיך לשתף גם בפורום. לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדנייניב21/12/2012
שלום דוקטור ,
כ 10 ימים , אני לא מרגיש במיטבי .
מיום שלישי שעבר עד יום ראשון הרגשתי מקורר \מצונן , מלווה בליחה בצבע ירוק ללא חום .
לאחר התיעצות עם רופא התחלתי לקחת אנטיביוטיקה לשבוע ימים ( עדיין לוקח ) .
הליחה הירוקה נעלמה לגמרי , נשארה רק לבנה .
הבעיה שאני לא מפסיק להשתעל - שיעול נבחני חזק כל כמה דקות .
נראה שהשיעול מתבקש לצורך הכנסת אוויר .
יש לציין שניסיתי כל סירופ נגד שיעול .
תה עם לימון , דבש וכל ועזרים .
השיעול לא מפסיק .
יש לציין שאני בן 33 ,חי בחו"ל , ללא חום , לחץ דם תקין ובריא בדרך כלל .
מבקש איזה שהיא המלצה או טיפול ( קונבציונלי , טבעי משלים או אחר...)
יתכן שהשיעול נגרם בגלל האנטיביוטיקה ( אני לוקח רוליד ואמוקסילין, אמור לסיים ביום שני ) ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול טורדני - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס26/12/2012נסה כדורי קודאין וכן משאף סטרואידים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלתי מוסברים בחזהיוסי20/12/2012
שלום רב,
כבר מספר רב של חודשים אני סובל מעין צריבות בחזה, לעיתים ברגליים ובידיים, ובחלק העליון של הגב.
פניתי למספר רופאים, עשיתי מספר רב של בדיקות לב, ואפילו עברתי בדיקות א.ק.ג. בזמן הופעת אותם סיפטומים, והכל נמצא תקין.
כל הבדיקות מראות שאין מדובר בארוע לבבי.
לפעמים התחושה כמעט ובלתי נסבלת, בעיקר במהלך הלילה.
אני אשמח לדעתכם לסיבות שיכולות להיות, ואולי המלצה למספר בדיקות נוספות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלתי מוסברים בחזה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי21/12/2012שלום לך,
הכאב יכול להיות על רקע שרירי, דרכי עכול (קיבה ומעי דק) או על רקע סטרס .
טוב שלא מדובר במקור לבבי, אבל כדאי לבדוק את האפשרויות האחרות.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מוזרים ברום הבטןליאור19/12/2012
שלום.
זה כחודש יש לי כאבים מוזרים ברום הבטן , זה החל לאחר טיסבה ארוכה של קרוב ל-12 שעות . עשיתי בדיקת אולטראסונד בטן עליונה והכול תקין . עשיתי בדיקת נשיפה להומוצסטין והכול תקין (לאחר שהפסקתי לוסק 5 ימים). עשיתי בדיקת מאמץ ואקו ועברתי בהצלחה . האם יתכן שיש לי את החידק והבדיקה הראתה שהכול תקין ? האם כדאי לעבור בדיקת גסטרו לבטן עליונה ? הכאב ממשיך , מה יכול להיות הסיבה לכאב ואיזה בדיקות נוספות עלי לעבור להמלצתכם .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מוזרים ברום הבטן - תגובה
ד''ר יעל כוכבי20/12/2012שלום לך. האם התכוונת מבחן נשיפה להליקובקטר? נראה לי שכדאי לעבור גסטרוסקופיה בשלב זה. לבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לכליותנירית19/12/2012
שלום רב,
גיל- 53 עד היום בריאה ללא בעיות בריאות.
קראטנין 1 הרבה זמן, אולטרה סאונד כליות לא מעיד על בעייה.
ובכל זאת רופא משפחה שלח אותי לנופרולוג לברור.
האם יש צורך בכך?
לי ניראה שהברור מיותר.
אכן כך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לכליות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי20/12/2012שלום לך אני מניחה שמדובר בעלייה קלה בערך הקריאטינין מאחר שלא ציינת מהם ערכי הנורמה במעבדה הבודקת. לפיכך יש חשיבות לעקוב ולברר אם מדובר בבעיה שאפשר לטפל בה בעודה קטנה. לבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות על העוראפי18/12/2012
בבקשה תעזרו לי אני חושבת שיש לי סקביאס גרדת בבקשה תגידו לי מה יש לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות על העור - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס19/12/2012האבחנה המבדלת רחבה
הרעיון של שימוש בצילום הוא די טוב אבל תפנה הצילום לפורום רפואת עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חוזרים בבטן העליונהשירן18/12/2012
שלום אני בת 25 מזה שנתיים בערך תוקפים אותי כאבים חדים- כמו דקירות בבטן העליונה - ממש מתחת לחזה וקצת נוטה ימינה . הכאבים ממש חזקים ונמשכים כדקה , כשאני נשכבת או נושמת עמוק הכאב שוב חוזר. ביצעתי השבוע בדיקות דם ויצא לי חוסר בברזל בויטמין B12 ואשלגן גבוה מהממוצע- 5.6 . אשמח לקרוא את דעתך באיזה אזור זה נראה שמדובר והאם יש איזה הערכה לדעתך.
בכל מקרה הרופא קבע לי צילום בטן. אבל אני קצת בלחץ בגלל האשלגן והכאבים שלא פוסקים. אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חוזרים בבטן העליונה - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס19/12/2012ברזל ובי 12 - להשלים
כנראה לא קשורים לכאבים
אשלגן גבוה - לחזור על הבדיקה סביר להניח שהיא תצא תקינה
הכאבים מתאימים לכאב שרירי לשרירים שבין הצלעות
אפשר גם לבצע תבחין נשיפה להליקובקטר פילורי אם הכאב בבטן בעליונה לשלילת כיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתן שאינה חולפת!!גלית17/12/2012
בת 41. בעקבות כאב במתן שתן קיבלתי TARIVID ל-10 ימים, התרבית יצאה חיובית Escherichia coli. לאחר הטיפול האנטיביוטי, נשלח שוב שתן לתרבית ושוב יצא חיובי. קיבלתי זינט ל-10 ימים ושוב התרבית חיובית, ואז קיבלתי מקרודנטין ל-10 ימים ושוב התרבית חיובית. עכשיו לוקחת ציפרודקס כבר 10 ימים (קיבלתי ל-20 יום) בתוספת כדורי חמוציות ואינני מרגישה הטבה. מה עושים??? מיואשת!!! ובעיקר חוששת מסיבוך לכליות. עזרו לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במה יכול לעזור לך פורום
מישהי18/12/2012קבלת כל טיפול אפשרי אז במה יכול לעזור לך כאן מישהו
שהוא מוגבל בעזרה ?
מה יש לו במגרה סוד לא ידוע של איזה תרופה שרק הוא מחזיק?
תמשיכי בטיפול שלך כי ככל הנראה שמשהוא הסתבך לך ולא רוצה להוסיף לך ייאוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
גלית19/12/2012תודה רבה לך "מישהי" על תגובתך המקצועית ומלאת הרגישות. ניכר כי את אדם נפלא, בעלת חברים למכביר... כי מי לא ירצה מישהי כמוך בתור חברה בשעת צרה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס19/12/2012כדאי לנסות לברר מדוע יש לך דלקות שתן חזורות
עי סונר בטן בירור אבנים שזה כולל גם צילום רנטגן של הבטן
ובדיקת דם לחומצה אורית קלציום קראטינין אוריאה
כנראה שיהיה עלייך לקבל טיפול מונע כמו לדוגמה מאקרודנטין חד יומי לכמה חודשים
אם יש קשר בין הארועים לקיום יחסי מין אז כדאי לשתות לפני ולהשתין אחרי
או לקחת כדור לפני קיום יחסי מין
כדאי שהמקרה הזה ינוהל עי רופא אורולוג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות והתעלפויותרווית16/12/2012
שלום רב,
בת 40 פונה בקשר לסחרחורות והתעלפויות.
לחץ דם תקין נוטה לנמוך.
בעבר חוויתי אפיזודה אחת של התעלפות ספונטאנית בבית.
שאלתי היא:
זה קורה לי בד"כ בשעות הלילה לא יודעת מדוע וכן כשאני סובלת מכאביים,כאבי בטן בד"כ,אני קמה באמצע הלילה עם כאבי בטן לשרותים ( או פעילות קיבה או מחזור מכאיב),במהלך השהייה אני מרגישה פתאום נפילה חדה בלחץ הדם,מרגישה שהכל מסתובב סביבי והרגשה כללית מאוד מאוד רעה,אני כבר מכירה את זה ולכן משתדלת להמתין שיעבור כי כבר קרה לי שהתעלפתי בדרך לחדר או שאני ממהרת לשכב ומחכה עד שכל התסמינים יעברו.
השאלה היא אם זה נובע ממקור נוירולוגי או על רקע לחץ הדם שלי? האם זה אופייני עם לחץ דם נמוך וגם מכיוון שקמתי משינה שאז לחץ הדם יורד עוד יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות והתעלפויות - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס19/12/2012השילוב של אמצע הלילה השתנה לחץ דם נמול הם גירויים לעצב אואגלי שהוא חלק ממערכת העצבים האוטונומית וגורם לירידה בדופק וליתר לחץ דם
סביר להניח כי זה טבע ולא דבר מסוכן
אכן משמכירה התופעה כדאי לקום לאט מהמיטה להתיישב ולא להשאר לעמוד
איני מאמין כי יש תרופה שתשנה המצב
לא מדובר במחלה
אלא ברגישות
עם השנים הלחץ דם יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רווית19/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירה בכף רגלחשו15/12/2012
דרכתי בטעות על משהו חד והוא נכנס לי בכף רגל קרוב לאגודל, יש דרך להקל על הכאב עד שאני אגיע לביקור רופא היום בערב? יש לי כאבים חזקים מאוד והכף רגל התנפחה..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירה בכף רגל - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס16/12/2012לבדוק אם צריכה טטנוס
טיפול אנטיביוטי
ובלי קשר לקחת נוגד דלקת כמו נקסין אתופן ודומיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגןספיר14/12/2012
שלום
היום ביצעתי צילום רנטגן לסינוסים ולעצם האף.בצילום השני שהיה בשכיבה,הטכנאית שכחה לשים לי את המגן ששמים בזמן הצילום.האם זה נורא מסוכן?
או שאין לי מה לדאוג מזה?
תודה רבה39* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רנטגן - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס16/12/2012איני רנטגנולוג, אפשר לפנות לפורום שלהם
אבל לא חושב שיש צורך לדאוג מחשיפה חד פעמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדחום כספיתגדי14/12/2012
שלום, שאלה חדשה על מקרה ישן,
כשהייתי ילד קטן וסקרן, קשרתי חוט, עליו תליתי מדחום כספית (שמודד טמפ' חדר, לא רפואי) ומולו עמד מפזר חום, אחרי כמה שניות, המדחום הגיע למקס' ונשבר, לא זכור לי מה קרה לאחר מכן, אבל אני מניח שזרקתי אותו לפח, ואולי נגעתי בו.
מה הסיכון והמשמעויות, אם בכלל מהמקרה הנ"ל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדחום כספית - תגובה
ד''ר יעל כוכבי14/12/2012שלום,
אכן ילד סקרן.
לפי תאורך, עברו שנים ולא קרה כנראה כלום.
לחשיפה ממושכת לכספית יכולות להיות השפעות נרחבות בעיקר במערכת העצבים -
חפש תיאור "הכובען המשוגע" מ"עליזה בארץ הפלאות" - עקב החשיפה הממושכת לכספית בתהליך עיבוד העור.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום נמוך כבר מספר שניםאנה13/12/2012
שלום,
לבתי בת ה-17 יש חום נמוך תמידי מזה שלוש שנים שנע בין 34-36, וזה לא מפריע לה בתפקוד היומיומי. וכאשר הינה חולה ומרגישה מאוד לא טוב החום עולה לה עד ל-37.5.
האם זה דבר נורמאלי שיש לה חום גוף כל כך נמוך תמיד? או שהאם זה סימפטום כלשהו? חוץ מהדבר הזה היא בריאה לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום נמוך כבר מספר שנים - תגובה
לפי הגדרה חום גוף תקין הינו 35.2 עד 37.4 , מתחת לראשון מוגדר כתת-חום, מעל
לשני - עליית חום. אבל מנסיוני במרפאה, כנראה שיש חריגים גם בקבוצת הבריאים, חשוב גם באיזו צורה מודדים את החום.
לפעמים תת -חום יכול להיות ביטוי לתת פעילות בלוטת התריס, אבל לא כביטוי יחיד.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות באזור הכליות!טל13/12/2012
אני בת 15, יש לי דקירות כבר שבועיים באזור הכליות בשני הצדדים, לפני כחצי שנה התגלתה לי ציסטה קטנה באזור של הכליות, הדקירות הן לכמה שניות והן מאוד חזקות, האם יש לך מושג מה זה יכול להיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות באזור הכליות! - תגובה
דקירות במותניים לא בהכרח מעידות על בעיה כלייתית , במיוחד כשזה דו צדדי, כנראה מדובר בכאב ממקור שרירי.
ציסטה אחת בכליה היא ממצא נורמלי , חסר משמעות בד"כ.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)