פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתיית מים מרובה מדי?
    דוד
    14/01/2013

מאז שאני זוכר את עצמי מגיל קטן מאוד אני שותה כמות מים גבוהה פי שתיים או שלו מהממוצע. במיוחד בקיץ אני שותה 30 כוסות ביום. יש לי איזו שהיא תלות נורא גדולה במים ואם אני לא שותה מספיק אז אני מתייבש מהר.
    מדוע זה קורה? מה הם הגרומים? ואיך מטפלים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתיית מים מרובה מדי?

הוספת תגובה

• שתיית מים מרובה מדי? - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    16/01/2013

לבדוק הורמון בשם ADH בדיקת אוסמולריות בשתן בדיקת הורמון בשם אלדוסטרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל ועוד...
    ת.
    14/01/2013

אני צריכה לקחת ברזל וגם ויטמין D וקלציום.ידוע שאסור לצרוך מוצרי חלב בעת שלוקחים ברזל.
    אני תוהה אם זה מפריע או סותר אחד את השני כשלוקחים ברזל וקלציום? אם אקח אותם בהפרשי זמן האחד מהשני אבל באותו יום עדיין זה יהווה בעיה?
    אני נוטלת כדור סותר חומצה בגלל ריפלוקס ואני תוהה אם בכלל כל הנ"ל ייספגו בגוף בזמן שאני נוטלת את הכדור הזה?
    תודה רבה על עזרתכם הרבה (-:

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל ועוד...

הוספת תגובה

• ברזל ועוד... - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    16/01/2013

אפשר את כולם באותו יום עם הפרש זמנים בינהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איסוף שתן
    אלמונית
    13/01/2013

שלום וברכה,
    אני צריכה לעשות מחר בדיקת איסוף שתן.
    האם יש אפשרות לצאת מהבית ולאסוף במידת הצורך את השתן לכלי קטן שאעבירו לאחר מכן לכלי הגדול?
    תודה רבה ושבוע נפלא.

לקביעת תור
    סגירה
    איסוף שתן

הוספת תגובה

• איסוף שתן - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    13/01/2013

שאלה מעניינת שהתשובה לה לא רשומה בספרות הרפואית
    כך שזה יותר תלוי במה שהלבורנטים חושבים על זה
    נסי את אחד מהפורומים הבאים : מעבדה/נפרולוגיה/אורולוגיה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלות חוזרות אצל מבוגר
    דבי
    13/01/2013

מבוגר בן 34, זה שנה וחצי בין שבועיים לחודש חולה לכמה ימים במלחה שמאובחנת כ"וירלית" חום שכולל הזעה מרובה, כאבי גב ושרירים, חולשה
    לא נמצא סיבה לכך בבדיקות שנעשו עד היום. (דם, שתן, צואה)
    קראתי על מחלה שנקראת FMF ורציתי לשאול האם יתכן שאדם מבוגר בריא, פתאום יחלה בה?
    ואם לא מה עוד יכול להיות הכיוון?
    תודה רבה
    אשה אובדת עצות

לקביעת תור
    סגירה
    מחלות חוזרות אצל מבוגר

הוספת תגובה

• מחלות חוזרות אצל מבוגר - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    13/01/2013

FMF מתאפיינת בכאבי בטן ופרקים
    הרבה אנשים חולים במחלות ויראליות בשל מערכת חיסון חלשה שקשורה לתזונה ונפש
    אני מטפל בכך דרך צמחי מרפא
    מוזמן ליעוץ אם רוצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופצייה
    DAVID
    12/01/2013

שלום
    יש לי שאלה אך אני לא בטוח אם זה שייך לפורום המכובד או לאורולוגייה: אני בן 42 10 שנים שנות שימוש בפרופצייה, הפסקתי השנה ,מעונין לטפל בהתקרחות דרך דקל ננסי כמוסות אין לי רקע במחלות הערמונית האם אני יכול לנטול את התוסף שנתנה לי הומופאטית רפואה משלימה של כללית,מבלי שיפגע לי בערמונית , יגדיל אוצתה או חלחלה יגרום לסרטן העערמונית?ובPSA שאבדק? האם יש תופעות לואי למשך שנים?
    מה אזהרות אחרונות על פרופצייה? האם יכול להגרם לי נזק במהלך השנים של שנות שימוש

לקביעת תור
    סגירה
    פרופצייה

הוספת תגובה

• פרופצייה - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    13/01/2013

בהחלט עדיף דקל ננסי מאשר פרופציה
    לפחות לפי השקפתי שמשלבת רפואה טבעית
    אין שום בעיה בשימוש בה והיא לא משפיעה על PSA
    בהצלחה

מוזמנים להמשיך לדון בעמוד הפייסבוק שלי בשם : ד"ר מיכאל ויינפאס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הזמן קר לי בגוף
    איתי
    12/01/2013

שלום לך רופא יקר,
    אני בן 42, משקל גוף 80 ק"ג, גובה 186ס"מ.
    יש לי בעיה שמטרידה אותי מזה שלושה ואולי אפילו כבר ארבעה חודשים.
    כל הזמן קר לי, קר לי בצורה קיצונית, ממש קור שחודר לעצמות, בעיקר בגפיים – באצבעות כפות הרגליים והידיים, ברכיים כמובן וכו'.
    הקור קורם לי כאבים במצח בעצמה קלה עד בינונית, כאבים בכפות הרגליים בהליכה...וכמובן בידיים.
    רק כדי להמחיש את עצמת הקור – יושב עם שתי גרביים לבנות עבות, נעלי בית, מכנס טרנילג, עליו גינס, שלושה סוודרים, כובע...ועדיין קופא מקור.
    אומנם גר במרכז הארץ בקומה חמישית (ללא גג רעפים), ואחרי טראומה (גם פרידה מאימי שהלכה לעולמה לפני כשנה וגם מבת זוג), וקצת ירדתי במשקל (5 ק"ג) ולא ממש מקפיד על תזונה במהלך השבוע, למעט בסופ"ש.
    לפי מד החום, חום גופי 36 מעלות.
    ביקשתי שאנשים שונים ייגעו בכף ידי, גם שטמפרטורת החדר גבוהה בחדר מחומם, וכולם אמרו לי שידיי קפואות!
    עשיתי מגוון בדיקות מעבדה שכוללות, בין היתר, דם להמוגלובין, לבלוטת התריס, B12, והכול, לשמחתי, תקין לחלוטין!
    גם ביקרתי אצל לא מעט רופאים מקצועיים, נירולוג, אורטופד ואפילו מומחה לכלי דם כי חשבתי שאין לי זרימת דם טובה. כולם בדקו אותי (הסתפקו בבדיקה פיזית) ואמרו שהכול תקין אצלי.
    יש לנו עוד חורף ארוך לפנינו ואני גם מפתח שזה אולי קשור ללב (עדיין לא בדקתי) ו/או יכול לפגוע בלב או במערכות אחרות בגוף....
    מה עושים, לאיזה רופא מקצועי לפנות כדי למצוא את הבעיה ולתת לה פתרון, קצת חושש שאני מפתח משהו?
    האם כדאי ללכת פעם אחת למיון בבי"ח בשביל זה?
    אודה על ייעוץ ראשוני,
    איתי

לקביעת תור
    סגירה
    כל הזמן קר לי בגוף

הוספת תגובה

• כל הזמן קר לי בגוף - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    16/01/2013

עניתי לשאלה בפורום מקביל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין B12
    זאב
    12/01/2013

שלום אני בן 41 עברתי לפני 3 שנים אירוע מוחי ונוטל קומדין.
    .לפני כחצי שנה רופא המשפחה שלי אמר לי לקחת ויטמין B12
    בגלל שהיה לי מחסור.
    התחלתי לקחת אבל לא שמתי לב ונטלתי כחצי שנה למרות רק פעם בכמה זמן- טבליה של 1000מ"ג מתחת ללשון,
    בבדיקות דם שעשיתי שבוע שעבר יצא לי ויטמין B12 גבוה- 980
    חוץ מזה שאני מפסיק לקחת ויטמין 12 האם אני צריך לעשות עוד משהו בגלל המספר הגבוה?
    יש לי עוד 2 שאלות. האם זה שאני משתמש הרבה בקינמון , האם יש לו השפעה על ויטמין 12?
    נטלתי עד עכשיו בזפברט כי היה לי בעבר טריגלצרדים גבוהים,לפני זמן מה הרופא אמר לי להפסיק עם התרופה הזאת, אולי כי יש בעיה איתה. האם זה נכון ?
    בבדיקה האחרונה שלי הטריגלצרידים היו 180 ואני חושב שזה קצת גבוה
    תודה וסליחה על השאלות הרבות

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין B12

הוספת תגובה

• ויטמין B12 - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    13/01/2013

אין שום בעיה עם בי 12 של 980
    ויטמין בי 12 הוא מסיס במים ולא גורם נזקים
    אין השפעה של הקינמון לעניין
    אין בעיה עם הפיבראטים ( הוצאה מהשוק תרופה אחרת בשם טרדפטיב ) כך ערכי הטריגליצרידים הגבוליים שלך אכן לא מחייבים נטילת כדור

מוזמנים להמשיך לדון בעמוד הפייסבוק שלי - ד"ר מיכאל ויינפאס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר יעל...
    עומר
    12/01/2013

שלום , שאלתי על סחרחורת האם חוסר ויטמין D יכול לגרום לה.. אני אסביר כי הסחרחורת איננה קשה כאילו החדר מסתובב או הראש מסתובב בסך הכל הרגשת סחרחורת מעין חוסר שיווי משקל כזה .. בדיקות דם תקינות למעט חוסר ויטמין D גם עברתי MRI מוח תקין לחלוטין ובדיקת עיניים וא.א.ג תקינה .. מה עלי לעשות? אציין רק כי יש לי חשש לחיידק הליקובטר ורפלוקס בגלל תחושת שמהו תקוע בגרון האם זו הסיבה והאם זה מסוכן אני ממש בחרדה .. אנא עזרה מה לעשות..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר יעל...

הוספת תגובה

• לד"ר יעל... - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    13/01/2013

הי אומנם הפנת השאלה לדר יעל, אך כיוון שכעת זה הימים שאני אחראי פה אנסה לעזור בינתיים
    חוסר ויטמין די הוא נפוץ ולא גורם לסחרחורת
    מה שיכול לעזור לך לעניין זה קומפלקס בי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בברזל
    ת.
    11/01/2013

שלום.אני בת 38.הבעיה היחידה שאני סובלת ממנה ונוטלת כדורים בגינה היא ריפלוקס, מה שאומר שהספיגה שלי בגוף לא במיטבה.מעבר לכך הבעיה היא כזאת: לפני שנתיים ומשהו היה לי הריון מחוץ לרחם שהופסק בזריקות.אחרי ההריון החלו לי דימומים מאוד חזקים ומסיביים.לקחתי ברזל אבל אחרי חודש וחצי או חודשיים החלו לי תופעות לוואי מאוד קשות כמו שילשולים וכאבי בטן ובשל כך הפסקתי ליטול את הכדורים.המחזורים המשיכו להיות מאוד חזקים.בין לבין ניסיתי שוב לקחת את התוסף של סולגר - ברזל עדין, וגם איתו אחרי חודש וחצי הפסקתי בגלל בעיות זהות.כמובן שהדימומים המשיכו כשלפני 6 חודשים התלוו אליהם גם דימומים של שבוע וחצי עד שבועיים לפני המחזור.כך יצא שכמעט כל הזמן אני "דולפת".עשו לי בדיקות כדי לאתר את הסיבה ל"דליפה" ולא מצאו כלום.עשו לי גם בדיקה הורמונלית והכל היה תקין.לפני 4 חודשים התחלתי ללכת לדיקור סיני ורק עכשיו אחרי טיפולים שבועיים אינטנסיביים ה"נזילה" שלפני המחזור פסקה.כעת עשו לי בדיקת דם בגלל תלונות שלי על כאבי ראש חזקים עם תחושת לחץ במצח, עייפות וראייה מטושטשת וגילו שהברזל שלי מאוד נמוך - 16.רק בגלל שביקשתי שיבדקו את שני הערכים הנלווים לבדיקת ברזל גילו את זה שהברזל נמוך.עד כה כל פעם כשעשו לי את הבדיקת דם אמרו לי שההמוגלובין בסדר ושיש לי בעיה פסיכוטית.טוב, אז עכשיו הבעיה ברורה אבל אני תוהה תוך כמה זמן המחסנים של הברזל מתייצבים אחרי זמן כה רב בו היה חוסר שכזה כשברור שיש לי בעיה בספיגת הברזלגם בגלל הריפלוקס וגם בגלל בקע סרעפתי.כמובן שיש לי גם נשירה נוראית והשיער שלי הפך דק, דהוי וחסר חיים והפך לדליל מאוד.תוך כמה זמן השיער, הברזל, הראייה והכל יחזור לנורמאל אם בכלל והאם השיער שלי למשל יחזור לעצמו? האם יש נזקים בלתי הפיכים? אני מתכננת להכנס להריון ראשון ואני רוצה לוודא שהמדדים תקינים לפני כן כדי להיות מאוזנת.אני לוקחת כעת נוזל מיוחד שהמטפלת הסינית שלי נתנה לי ואני מקווה שהמלאי של הברזל יתאזן מהר יותר.אני לוקחת את זה בגלל ההיסטוריה שהייתה לי עם תוספי הברזל שנטלתי בעבר.סליחה שחפרתי ואודה על תשובה מפורטת בבקשה כי אני בלחץ.תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בברזל

הוספת תגובה

• חוסר בברזל - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    12/01/2013

שלום לך,
    יקח זמן עד שמאגרי הברזל יתמלאו- שבועות מספר, אפילו חודשים, בנטילת כדורים. אני לא מכירה את התכשיר הסיני ועד כמה מהר הוא עוזר.
    יש אפשרות של מתן ברזל לוריד ואז זה כמובן מהיר יותר.
    כדאי לבדוק ממה הדימומים ולטפל בסיבה.
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר כוכבי ו...

ת.
    12/01/2013

אמרו לי שייתכן שבגלל שאני נוטלת תקופה ארוכה יחסית (8 חודשים) כדור ליום מסוג פנטרופזול 40 מ"ג בגלל הריפלוקס, הוא זה שמעכב את הספיגה של הברזל ומונע אותה.האם זה ייתכן? האם ניתן להפסיק את נטילת הכדור בבת אחת או שרצוי לעשות זאת בהדרגה? אני בסדר כעת ויכולה להרשות לעצמי להפסיק לקחת את הכדור כעת.מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר כוכבי ו... - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    13/01/2013

אין צורך בהדרגתיות
    לא מאמין שהכדור הזה פוגע בספיגת הברזל הוא יותר פוגע בספיגת ה בי 12

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אנא עזרה
    עומר
    10/01/2013

שלום, יש לי חוסר בויטמין D האם זה גורם לסחרחורת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה אנא עזרה

הוספת תגובה

• שאלה אנא עזרה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    12/01/2013

שלום,
    למיטב ידיעתי לא. יכול לגרום לכאבי עצמות ולריכוך עצמות.
    והשאלה גם מה זו סחרחורת, כי כל אחד מתכוון למשהו אחר: האם זו ממש תחושה שהחדר מסתובב או שהראש מסתובב, או חולשה וטשטוש בראייה?
    לסימפטום כזה הרבה סיבות אפשריות וכדאי להבדק.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CRP
    מעיין
    10/01/2013

שלום רב,

תוצאת CRP 4 האם מעידה על תהליך דלקתי או שמא יכולה להעיד גם על תהליך סרטני?

נעשתה במהלך ברור כאבי בטן.

לקביעת תור
    סגירה
    CRP

הוספת תגובה

• CRP - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    12/01/2013

שלום,
    CRP גבוה מעיד על שפעול המערכת החיסונית, בד"כ מעיד על תהליך דלקתי.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין B12
    צח
    10/01/2013

אני בן 63
    בשנים אחרונות אני במגמה של ירידה ב B12(לפי בדיקות דם שגרתיות ,יתר הבדיקות תקינות )
    בבדיקה האחרונה נתקבל מדידה של 184 (שאני מבין שזה קרוב לגבול התחתון)
    האם כדאי לצרוך טבליות של B12?

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין B12

הוספת תגובה

• ויטמין B12 - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    12/01/2013

שלום לך,
    כמובן. זה חיוני.
    לכל מעבדה ערכי נורמה קצת שונים. ב"מכבי" למשל 184 זה הרבה מתחת לנורמה.
    כדאי לקחת כדורים שנספגים במציצה 1000 מק"ג ליום , או לבקש מהרופא המטפל
    זריקות.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה
    שלמה
    10/01/2013

שלום דוקטור ברצוני לשאול האם אריטרוציטים בשתן מעל 10 דורש ברור נוסף
    בני בן 28 שנים אובחן כסובל ממחלת הנשיקה \היום כעבור שבועים עדיין מרגיש חולשה תפקודי כבד ירדו מ 500 ל 100
    יש להניח שתוך שבוע שבועים התפקוד יחזור לנורמה מה שמטריד אותי הימצאות של ארטרוציטים בשתן
    תודה על שיתוף הפעולה

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הנשיקה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    12/01/2013

שלום לך
    דם מיקרוסקופי בשתן דורש מעקב . במידה ויחזור יש לבדוק תפקודי כליה וUS דרכי שתן.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה לא ברורה
    רואי
    09/01/2013

שלום רב,
    כבר מזה 3 שבועות שאינני מרגיש טוב, והרופאים מתקשים לשים את האצבע על הבעיה. הדבר התחיל בכאב ראש ובצינון קל שלווה גם כאבי גרון וחולשה, והמשיך בשלושת השבועות האחרונים בכאבי ראש, עייפות, חולשה כללית, חוסר יכולת מיקוד בעיניים, מדי פעם בחילה ומספר פעמים דפיקות לב ותחושה מאוד לא טובה בגוף, קצת כמו שלפני עילפון. בנוסף, מדי פעם כאב קל בבטן העליונה-חזה, במיוחד בצד שמאל באזור הצלעות. בהתחלה היה חשש למחלת הנשיקה, אך הדבר נפסל בבדיקה. לא היה חום אף פעם. מה שמוזר, זה שאני יכול להרגיש יום אחד טוב, ויום אחריו רע. המצב נשאר סטטי כבר זמן רב, עשיתי א.ק.ג. ובדיקות דם בסיסיות והכל נמצא תקין. אני כבר ממש עובד עצות ואודה באם יעלה לכם רעיון מה אפשר לעשות.
    רב תודות,
    רואי

לקביעת תור
    סגירה
    מחלה לא ברורה

הוספת תגובה

• מחלה לא ברורה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    10/01/2013

בוקר טוב,
    על פניו, זה נראה כמו מחלה ויראלית ממושכת. לא תמיד אפשר לשים את האצבע ולהגיד בדיוק מה, ועד ששולחים את כל הבדיקות ומקבלים תוצאות, אתה כבר מבריא לבד.
    כדאי לעשות גם אקו לב ואם תקין יש גם אפשרות של התקפי חרדה .
    אשמח להתעדכן.
    לבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רואי
    10/01/2013

אני באמת מקווה שזה משהו ויראלי בר חלוף, כי זה כבר באמת הרבה זמן...
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעה בלילה
    מיטל
    09/01/2013

שלום

בת 28 בריאה, לא בעלת משקל עודף (1.60 שוקלת 54)
    בימים האחרונים (3-5 ימים) אני מתעוררת בלילה לשירותים ואז מגלה שאני מזיעה מאוד באזור הצוואר והחזה
    חשבתי שאני ישנה עם משהו חם מידי ולכן התחלתי ללבוש חולצות דקות יותר – אך זה לא עוזר אני עדיין קמה בלילה עם חולצה קרה וזיעה
    באזור החזה
    אציין שהמיטה לא נרטבת וגם בגדיי לא, אבל כשאני קמה מהמיטה קר לי מאוד ואני מרגישה שהחולצה טיפה לחה ותמיד מחליפה לחולצה אחרת
    אני מעבירה כבר את ידיי אוטומטית במיטה על אזור הצוואר והחזה כדי להרגיש אם אני מזיעה ואני מאוד רטובה !
    לא זכור לי שחלמתי חלום כמו סיוט אבל יש לי חלומות ... אבל לא סיוטים וגם... לא תמיד אני קמה וזוכרת שחלמתי
    מה זה יכול להיות ? יש בדיקות מסוימות שעליי לעשות / לבקש מהרופא משפחה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הזעה בלילה

הוספת תגובה

• הזעה בלילה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    10/01/2013

שלום,
    כדאי לבדוק חום . לפנות לרופא לבדיקה גופנית ובדיקות מעבדה.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה