מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- עצירות אצל תינוקת בת 7 חודשיםזוהרה09/12/2011
שלום,
ביתי בת 7 חודשים ובשלושה השבועות האחרונים בעקבות העלאת כמות הברזל לשש טיפות ביום (פריפל 3 של טיפטיפות), פחתו היציאות והפכו קשות יותר, עד שבימים האחרונים יש יציאה קשה אחת ליום או יומיים.
הדבר גורם לה אי נוחות לאורך כל היום, יש לה יותר גזים, היא הפחיתה כמויות אוכל באופן משמעותי והיא חזרה לקום בלילה לאכול כי כנראה אינה אוכלת מספיק לאורך היום (לאחר שכבר ישנה לילה שלם).
היא אוכלת 2 ארוחות מוצקים ביום + מים (פירות בבוקר וירקות/בשר בצהרים) ושותה נוטרמיגן 2 כיוון שסובלת מריפלוקס. ההפחתה בכמויות האוכל מתבטאת בעיקר בכמות החלב שהיא שותה.
אנחנו משתדלים לתת יותר מים ומוצקים שלא גורמים עצירות.
כמו כן יום אחד נתנו לה אלצירות וזה עזר להגדיל את כמות היציאות באותו היום, לאחר מכן חזרה העצירות.
שאלותי:
1. האם זה הכרח לתת 6 טיפות ברזל או שניתן להפחית, לחלופין האם יש סוג ברזל אחר שגורם פחות עצירות?
2. האם מותר לתת אלצירות על בסיס יומי קבוע?
3.מה עוד ניתן לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות אצל תינוקת בת 7 חודשים - תגובה
ד''ר בתיה וייס11/12/2011עדיף להפחית את כמות הברזל מאשר לתת תרופות נוספות. ניתן לבצע ספירת דם ולראות אם הכרחי לתת ברזל בכמות זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותענת08/12/2011
שלום,
בני בן שנתיים ומעל לחודשיים משתעל ומנוזל. ריאות ומשטח גרון תקינים. אוזניים סתומות
\לציין שהילד לא מחוסן.. התחלנו חיסון של טטנוס-דיפתריה (חיסון ראשון שקיבל בנובמבר 11)
להלן בדיקות הדם:
ATYPICAL LYMPH%DIF - 16.0%
(NEOTROPHILS %DIF - 26 (40-60
HCT 34.4 (35 -45ׁ
CRP- 0.22 (0.00-0.50
ATYPICAL LYMPH -DIF 1.2 K/UL
STABS ABS DIF 0.1 K/UL
EBV IGg - EBNA 20.90 POSITIVE
EBV VCA IgM 10 NEGATIVE
EBV VCA IgM 10 NEGATIVE
GPT -ALT - 78 (3-50(
GGT - 8 (5-55
LDH דם המוליטי
GOT דם המוליטי
רציתי לדעת מה משמעות הבדיקות בפרט ATPICAL LYMPH 16.0???
ממה זה יכול לנבוע??
איזה עוד בדיקות מומלצות???
(לציין שאני מתכננת חיסונים כמו צהבת בהמשך..).
אודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד''ר בתיה וייס09/12/2011הפורום מיועד לשאלות בגסטרו' ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמדומני הפורום מטפל גם בבעיות כבד??
ענת09/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן וגרפסיםענת08/12/2011
בני בן ה-14 סובל מכאבי בטן עזים בחילות וגרפסים..
בדיקות דם ושתן שעבר יצאו תקינות.
בדיקת אולטרסאונד בטן תקינה.
מה עלינו עוד לבדוק על מנת לדעת ממה סובל בני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן וגרפסים - תגובה
ד''ר בתיה וייס09/12/2011לשקול ביצוע גסטרוסקופיה לאחר יעוץ רופא גסטרו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפשלות מעי אצל תינוקותיעל07/12/2011
שלום,
לאור אי שקט של ילדי בן השלושה חודשים במהלך כל היום שכלל בכי רוב היום פנינו לטרם, ובהמשך לנתונים שהעברנו לרופאה לגבי העובדה כי לילד למעלה משבוע יש שלשולים עם יציאה דמית+מעקב על תפקודי כבד לא תקינים כבר כמה זמן,אינזימי כבד גבוהים מהרגיל אך לא קריטי+ריפלוקס החליטה הרופאה להפנות אותנו למיון לשלילת התפשלות מעי.היא אמרה שיש לבצע את הבדיקה היום במידה והוא ממשיך להיות באי שקט ואם הוא נרגע אפשר לחכות למחר.
שאלותי הן:
האם תופעת התפשלות מעי מחייבת אי שקט או שאם הילד נרגע אני יכולה להניח שאין לו את זה?
האם בדיקת האולטראסאונד מבוצעת יחד עם חוקן או רק אולטראסאונד?
האם יש סיכון בחוקן אוויר או חוקן עם חומר ניגוד עבור הילד באופן כללי או/ולאור הנתונים שציינתי לגביו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפשלות מעי אצל תינוקות - תגובה
פרופ` יורם בוינובר08/12/2011לא ברור לי מדוע כל השאלות אינן מופנות לרופא מטפל איתו ניתן לדבר פנים אל פנים. האופיני להתפשלות זה מצב של חוסר שקט ורגיעה לסירוגין. האולטראסאונד הוא בדיקת ההשמיה הראשונה ובמידת הצורך רק נעשה חוקן אויר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ו-3, אוכלת רק מרוסקנעמה07/12/2011
שלום,
הבת שלי בת שנהו-3 חודשים, לא מוכנה לאכול חתיכות מזון / כל דבר שאינו מרוסק. אם נותנים לה היא לא לוקחת לפה, אם שמים לה לפה במקרה הטוב יורקת ובמקרה הפחות טוב מקיאה. אוכלת ביום בד"כ 3-4 ארוחות מוצקים טחונים או רכים (מרק, פירות, דייסות). יש גם עניין של הקאות, מדי פעם יש תקופות שבהן כמעט כל יום מקיאה לפחות פעם אחת בקשת. זה לפעמים הולך עם שיעול שיש לה וגם היו מקרים שלא.
בקשר למזון המליצו לי לתת לה קצת בצלחת ולאכול איתה ביחד, לתת לה דוגמא - עד כה זה לא עזר. אציין גם שהשיניים יצאו לה מאוחר, רק בגיל שנה ושבועיים. כיום יש לה 2 בחוץ ועוד 2 בדרך.
שאלתי היא ממה זה יכול לנבוע, האם בעיה כלשהי של רגישות יתר בפה? האם כדאי ללכת איתה לרופא גסטרו? קיבלתי הפניה אבל הרופאה אמרה שלא ממליצה בשלב זה כל עוד הבעיה של ההקאות לא גורמת לירידה במשקל. היא שוקלת פחות מהממוצע, כ-9.5 ק"ג אבל יציבה במיקום שלה בגרפים כלומר עולה בסדר.
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ו-3, אוכלת רק מרוסק - תגובה
פרופ` יורם בוינובר08/12/2011הזמן יפתור הבעיה , לדעתי הליכה לגסטרואנטרולוג לא תשנה המהלך. בהעיה היא בשלות והיא תיפתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מאמא לאוכלת רק אוכל מרוסק
חניתה קומה08/12/2011גם הבן שלי היה לו ככה בדיוק פשוט זה הגיל שהשיניים יוצאות וכואב להם החניכיים לכן היא אוכלת מרוסק שזה יותר קל לה לא צריך לדאוג זה יעבור עם הגיל בהצלחה לא להילחץ הבן שלי אכל מרוסק עד שכל השיניים יצאו לו זה מאד כואה תקראי מאמרים על כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לבתי את אותו בעיה
חני11/12/2011יש לי את אותו בעיה בדיוק עם בתי בת 9 חודשים
הבאתי לה ביסקויט היא ישר חתכה עם השניים ובלעה אותו במקום להמיס וישר מקיאה את כול הארוחה שאכלה וככה כול חתיכה קטנה היתה מקיאה
אז הפסקתי להביא לה חתיכות וכול דבר אני מרסקת לה והיא הפסיקה להקיא
הלכתי איתה לרופא גסטרו והוא אמר שאין בעיה
אבל קבעתי תור למרפאה של הפרעות אכילה אולי הם יעזרו לי
אני יעדכן אותך אם יהיה שינוי
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים חוזרים אצל פעוטהאלה07/12/2011
שלום,
ביתי בת שנה וארבעה חודשים כמעט, נולדה במשקל 2995. בגיל ארבעה חודשים אובחנה כסובלת מריפלוקס (למרות הקשיים הרבים בזמן האכלה עלתה יפה במשקל). לקראת 9 חודשים התחילה לרדת באחוזונים במשקל הגיעה לאחוזון 7 מאחוזון 50 (בגובה תמיד הייתה אחוזון 5-7). היא קשה מאוד באוכל, לפעמים אוכלת יפה ולפעמים ממש מעט בקושי רב. במדידה של גיל שנה נצפתה גם ירידה באחזונים בגובה. אנחנו במעקב אצל דיטאנית ונעשתה בדיקת צליאק שיצאה תקינה. מגיל 10 חודשים התחילה להוציא שיניים מה שתמיד מלווה בתופעות לוואי בייחוד בארבעה חודשים אחרונים שבהם חוזרים שלשולים (יציאות רכות מאוד אבל אם תוכן ורק אחרי ארוחות) וחוסר תאבון כל 3-4 שבועות למשך כ4-5 ימים, זה קורה ממש בסמיכות לבקיעת שיניים אבל אני עדיין חוששת כי היא לא נראה לי שהיא עלתה במשקל או בגבוה בחודשיים האחרונים. מה זה יכול להיות אם לא שיניים, ממה יכולים לנבוע שילשולים חוזרים וחוסר תאבון כמעט תמידי אצל הילדה...יש לציין שאף אחד במשפחה לא גבוהה במיוחד וישנם בני דודים לילדה שגם המעקב גדילה...יכול להיות שהיא פשוט קטנה ולכן לא אוכלת מעט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד כמה דברים
אלה07/12/2011.כל פעם שיש לה יציאות רכות הבדיקות צואה יצאו תקינות וגם רמת הברז בגיל שנה הייתה תקינה... ובשבוע האחרון היא עייפה ועצבנית ויש לה נפיחות בבלוטת הלימפה... כל תופעה כמובן זוכה להתייחסות רופא אבל אני אשמח לעוד חוו"ד. אני לא יודעת אם זה רלוונטי אחרי כ"כ הרבה זמן אבל בגיל שלושה ימים טופלה באנטיביוטיקה למשך 48 שעות עד לבירור ספסיס מלא עקב חום בלתי מוסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשולים חוזרים אצל פעוטה - תגובה
פרופ` יורם בוינובר08/12/2011המקור השכיח ביותר לשלשול בגיל הרך הן מחלות וירליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 9 חודשיםאביבה06/12/2011
שלום רב
התינוק שלי בן 9 חודשים וביצע בדיקות והתשובה היא:
ALKP-Alkaline Phosphatase-608.4
Bilirubin Total-*1.4
0.6-Bilirubin Unconjugated
Bilirubin Conjugated-0.8
AST (GOT-66)
Fe - Iron-10
מה אומר התשובה ?והאם יש סיבה לדאגה. לפניי חודשיים הבילירובין טוטאל היה 1.1. ועכשו זה עלה ל1.4
התינוק במעקב של עניין הצהבת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אביבה08/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 9 חודשים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר08/12/2011אינטרפרטציה של בדיקות צריך לעשות הרופא שבדק ושלח התינוק לבדיקות. זה לא אחראי לתת חוות דעת מבדיקות מעבדה בלבד במקרה הנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה לילדה בת 12רוזנברג עמיר06/12/2011
שלום רב,
מדובר בילדה בת 12 - פגה בשבוע 32, נמצאת במעקב גסטרו זמן רב על רקע של מערכת עיכול איטית ועצירויות . אולטראסאונד אחרון בטן תחתונה - נמצאו בלוטות קצת נםוחות ונוזל. בבדיקת דם יש תמיד שקיעה מוחשת (באזור ה 30) ולעיתים CRP מעל התקן. ךעיתים רק השקיעה מוחשת וה CRP תקין.
הילדה נמוכה מאוד ועד עתה גם לא התפתחה (מבחינה גופנית) אך אינה סובלת מכאבי בטן, או שילשולים.
על רקע חשד לעיכוב בהתפתחות הגסטרואנטרולוג מבקש לעשות קולונוסקופיה וגסטרו סקופיה .
1. האם זה הכרחי?
2. מה הסיכונים בבדיקה כזו? (הבנתי שבדיקה בטשטוש הרדמה)
3. אחיה התאום גם הוא מאוד נמוך ובמעקב אנדוקרינולוג שאמר שהילד גודל אך באיטיות ואין חוסר בהורמון גדילה - ייתכן וזה המצב גם אצת הילדה, כלומר מתפתחת אבל באיטיות?
שורה תחתונה - אני לא שקט מהבדיקה האם יש צורך ממשי לעשות לה?
בתודה
עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה לילדה בת 12 - תגובה
פרופ` יורם בוינובר08/12/2011הסיכון נמוך בידיים טובות. במידה והגסטרואנטרולוג משוכנע שהבדיקה נחוצה ניתן לבצע אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומים של קרוהןנועם05/12/2011
לפני כשנה אובחנתי כסובל מקרוהן + דלקת פרקים. מטופל על אימורן+ יומירה.
בבדיקות דם כל סימני המחלה בגדר הנורמה שקיעה, CRP וכו'. מזה כמה חודשים כאבים בחזה בשכמות בסרעפת בצלעות בגרון . בירור לבבי הכל תקין. יש לכם רעיונות כדי למצוא מזור לכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים של קרוהן - תגובה
פרופ` יורם בוינובר08/12/2011שאלות אלו צריכות להיות מופנות לרופא המטפל בך שבדק אותך ומכיר אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה לילד בגיל 6.10אמא שואלת05/12/2011
לבני היו 3 מקרים של דם טרי בצואה (פעם אחת, ולאחר חודשיים בערך, פעמיים על פני יומיים). בדיקות הדם שלו תקינות ולא מעידות על מחלת מעי דלקתית או חו"ח מחלת קרוהן. בבדיקה של גסטרואנטרולוג (חודרנית) לא נמצא ממצא כלשהו והוא המליץ על קולונוסקופיה.
כאמא, לאור התוצאות שהתקבלו, ומהיכרות אישית עם הבדיקה הזו, רציתי לבדוק עד כמה זה נחוץ שהילד יחווה את החוויה הלא נעימה הזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה לילד בגיל 6.10 - תגובה
פרופ` יורם בוינובר05/12/2011במידה ורוצים לאבחן מקור הדמם ,במידה והוא נמשך יש צורך באנדוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בעניין זה:
אמא שואלת05/12/2011כמה מקרי דמם נוספים נחשבים לדעתך ל"מספיק" שיצדיקו אנדוסקופיה פולשנית?
וגם, האם בליעת הכדור עם המצלמה במקום אנדוסקופיה אפשרית בילדים?
תודה על עזרתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף צריכה תשובה מהירהחניתה קומה04/12/2011
שלום
בני בן שנתיים ו4 חודשים היו לו יציאות רבות עד 8 ורכות במשך שבוע וחצי כאבי בטן ודם בצואה עשיתי לו פעמיים בדיקת צואה ובפעם השניה מצאו חיידק סלמונלה כרגע הוא בסדר יש לו יציאות פעמיים ביום אבל עדיין יציאה רכה הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה אזניל 1 ביום 3 ימים האם לתת את האניטיביוטיקה או לחכות שיעבור לו לבד אם זה אפשרי ממה נוצר החיידק הזה בקיבה? ועכשיו אני נותנת לו גם דייסה צמחית ולא על בסיס חלב כי החלב עשה לו כאבי בטן ואוכל יותר מתאים אבל תמיד יש לו יציאה אחרי הדייסה . אודה לתשובה מהירה תודה חניתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף צריכה תשובה מהירה - תגובה
פרופ` יורם בוינובר05/12/2011שינויים בדיאטה לא נחוצים. מקור החיידק מאדם אחר שנושא החיידק. יציאה אחרי אוכל אינה מדאיגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה לגבי החיידק סלמונלה
חניתה קומה05/12/2011האם זה יעבור לבד או לתת אנטיביוטיקה אזניל האם זה חיידק מסוכן לילד בן שנתיים? תודה רבה לתשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס- בת 4.5 חודשיםרונית04/12/2011
הי,
ביתי אובחנה כסובלת מרפלוקס קל, אנחנו מצליחים להתגבר עליו באמצעות מתן דייסת קורנפלור. יש לציין שניסינו אינפמיל בהמלצת הרופאה אך גרם לה לעצירות קשה וגזים- לכן הפסקנו ועברנו למתן דייסה בלבד.
הבעייה היא שמתן הדייסות גרם לה להעלות במשקל וכרגע היא באחוזון 95.בנוסף- בלילות היא מתעוררת ונראה שהיא סובלת מאיזשהו עומס במערכת העכול. היא מתפתלת, משחררת גזים, ולא מפסיקה לזוז ולכן לא מצליח להרדם בשום תנוחה. היא לא בוכה, אך נראה שמשהו מאוד מציק לה.אם אני מנסה לתת לה מטרנה ללא דייסה- היא לא מוכנה לאכול, בוכה ומסובבת את הראש, נראה שכואב לה.
1. האם יתכן שדייסת הקורנפלור גורמת לה לגזים ולהתפתלויות, או שאולי היא פשוט סובלת מגזים ללא כל קשר?
2. האם כדאי לנסות מטרנה ללא לקטוז לתקופה מסויימת כדי לראות אם יש הטבה?
3. אולי כדאי לחזור לרופאה ולבקש תרופות כגון זנטק כדי שנוכל לחזור לאכול מטרנה ללא דייסה?
מה עושים?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס- בת 4.5 חודשים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר05/12/2011רצוי דייסה לא סמיכה,כפית תה על 100 מל של פורמולה. ניתן גם להפסיק מתן הדייסה ולעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזנטק
אלה07/12/2011הבת שלי סבלה מאוד מריפלוקס שאובחן רק בגיל 4 חודשים אחרי שמגיל חודש כל ארוחה הייתה מלווה בצרחות וסירוב להמשיך לאכול. לנו 3 חודשים של זנטק שינו את החיים (האינפמיל עשה לה כאבי בטן). אני הייתי בהתחלה נגד הזנטק כשהרפלוקס היא עוד בגדר השערה. היום אני מתחרטת שלא התעקשתי על זה שמשהו לא בסדר ושיתנו לילדה טיפול (רופא הילדים התעקש עד גיל 3.5 חודשים שהילדה סובלת מגזים...). אני בעד לחסוך סבל מיותר לקטנים, מקווה שתרגישו טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדאור03/12/2011
שלום,
בתי בת שנתיים ומשתעלת זמן רב ולכן בצענו לה בדיקת דם והתגלו ערכים מבהילים:
GOT- 356
GPT- 577
GGT-63.
מחר היא אמרה לעשות אולטרסאונד בהמלצת רופאת המשפחה.
מה יכולות להיות הסיבות לערכים הללו? האם יש לה נזק בלתי הפיך בגוף?
אילו עוד בדיקות יש לבצע ולמי כדאי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד - תגובה
פרופ` יורם בוינובר05/12/2011לרוב המקור הוא וירלי. ניתן לבצע בדיקות וירולוגיות לוירוסים השכיחים. רצוי מעקב רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אוכל במנה וכאבי גזיםדני02/12/2011
שלום
יש לנו תאומים פגים בני 8 שבועות, שוקלים כ- 3540. לאחרונה נראה שסובלים מגזים.
אוכלים "כרצונם" שזה אומר כ- 70-80 מ"ל למנה הערך כל 3 שעות.
לפי נוסחה שפורסמה כאן (120-130 מל לקג) הם אוכלים יותר מכפי שצריך...
הגבלת כמות המנה תקצר את פרקי הזמן בין האכלה להאכלה.
האם לנהוג כך או להמשיך "כרצונם"?
תודה, דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות אוכל במנה וכאבי גזים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר05/12/2011להמשיך כרצונם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפצה, שאלה שלא נענתהיעל01/12/2011
שלום רב,
בתי בת 5. סובלת מגיל חצי שנה, מעת התחלת המוצקים מעצירות. נטלה כפית ביום של פגלקס לאורך 3 תקופות, הארוכה ביניהן נמשכה שנה וחצי. לאחר הפסקה, החלה תופעה של בריחת צואה ושוב התחלנו במתן פגלקס (בהנחיית מומחה גסטרו). הבעיה שכנראה היא פיתחה רגישות לתכשיר והיא הקיאה בשלושה אירועים לאחר נטילתו. ניסינו שמן פראפין, אולם לעומת הפגלקס, ניכר כי שמן הפראפין אינו עוזר לשליטה עצמית על מתן הצואה. האם יש פתרון אחר? האם לנסות נורמלקס או שהוא מכיל את החומר של הפגלקס ולכן אין הבדל? אולי יש תכשיר טבעי ובריא יותר? (אנחנו מנסים להקפיד על שתייה ואכילת פירות אבל זה לא מספיק)
תודה מראש על תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה, שאלה שלא נענתה - תגובה
פרופ` יורם בוינובר05/12/2011בילדים אנו מעדיפים תכשירים כמו פגלקס,נורמלקס או שמן פרפין. ניתן בכל עת להפסיק הטיפול או לחדשו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)