מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- הכוונהלביא22/12/2011
בוקרטוב,
ילד בן 25 חודשים. משקלו היום 11 ק"ג בלבד, גובה: 87 ס"מ. קיבל את כל החיסונים, התפתחות מוטורית ושכלית הרבה מעל הממוצע לגילו (לפי הרופאה בטיפת חלב), מדבר בצורה שוטפת.
הילד ממעט באכילה מרבה בשתיה. ניסינו את כל צורות ההגשה, החיתוך הצבעוניות. הילד לוקח ביס שניים ומאבד עניין. החל מהסתיו האחרון החל לחלות בתדירות גבוהה במחלות וירליות וחום (טופל באנטיביוטיקה ). בדיקות הדם תקינות.
אנו מודאגים מאוד ורצינו לקבל המלצות לבדיקות מקיפות יותר על מנת להבין מה עם הילד: בדיקות שישללו מחלות ספיגה-עיכול וכן מחלות ילדים אחרות . מה המלצותיך הן כרופא גסטרו והן כרופא לילדים ?
ב. האם ממליץ על בדיקת משטח דם ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה - תגובה
ד''ר בתיה וייס22/12/2011הבעייה היא בעקר במשקל.
צריך לבצע בדיקות כלליות של ספירת דם וכימיה וכן בדיקת דם לצליאק. במידה וכל הבדיקות תקינות יש לבדוק לכוון בעיית אכילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואה אצל תינוקת בת 5 חודשיםמירב21/12/2011
שלום רב
ביתי בת 5 חודשים וכמה ימים.
לפני חודש שמתי לב למעט דם בצואה שלה.דבר שחזר על עצמו לאחר יומיים.הפעם מעט יותר דם.הדם היה טרי. הלכנו לרופא הילדים אשר אמר כי אולי זה קשור לטעימות שהתחלנו לתת לה ולהפסיק כרגע עם הטעימות.
הפסקנו לבקשתו ולפני שבוע שוב היה מעט דם בצואה.(מדיי פעם הייתי רואה סיבי דם קטנטנים כאלה אך שמתי לב רק כי חיפשתי אותם..אם לא הייתי מחפשת לא הייתי שמה לב אליהם) התינוקת יונקת כל הזמן ומדיי פעם מקבלת בקבוק מטרנה.וכך היה מאז שנולדה.
הרופא הפנה אותנו לגסטרולוג.
תרבית ובדיקות צואה יצאו תקינות.
אינני בטוחה, אך אני חושבת שהצואה מאד רכה יחסית..ומעט רירית. היא נראית דיי שלשולית כזו.היא עושה קקי כמעט כל ארוחה. וכך היה תמיד
התינוקת עולה יפה במשקל ולא נראית חולה. היא מאד שמחה וועירנית.
נקבע תור ללכת לגסטרולוג אך בינתיים אני מעט דואגת..
מה דעתך?
(יש לציין אולי - למרות שאיני חושבת שיש קשר - כי נמצא כי יש לביתי ASD (פתח בין העליות בלב אשר לא נסגר לאחר הלידה וייתכן שנצטרך לסגור אותו עוד מספר שנים.כרגע לא משפיע עליה כלל.אך כנראה עקב כך אני מודאגת יותר מכל דבר שקורה לה..)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה אצל תינוקת בת 5 חודשים - תגובה
ד''ר בתיה וייס22/12/2011הסיבה השכיחה היא אלרגיה לחלבון חלב פרה (במטרנה). ברמה שאת מתארת אין צורך בטיפול. לרב חולף עד גיל שנה. ניתן גם להחליף את המטרנה בפורמוךלה מפורקת כגון נוטרמיגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
מירב22/12/2011תודה רבה
זה מעט מרגיע..
השאלה שלי היא כזו - אני אמורה לחזור לעבודה עוד שבוע וזה אומר שהתינוקת שלי אמורה להתחיל לצרוך כ-2 בקבוקי מטרנה ליום וכל השאר יהיה הנקה..שני בקבוקי מטרנה ליום זה הרבה יותר ממה שצרכה עד היום. הייתכן שזה יחמיר בגלל שהיא תצרוך יותר?
האם עליי לעבור לפורמולות אחרות כבר עכשיו או לחכות ולראות אם יש החמרה ברגע שהיא צורכת באופן קבוע מטרנה?
האם הפורמולות האחרות בעלות חסרונות כלשהן לעומת המטרנה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אני מחכה לתשובה
מירב28/12/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי??זה כבר דיי דחוף
מירב01/01/2012התור שקבעתי לגסטרו הוא רק עוד שבוע ואני צריכה סיוח בינתיים.לא משנה לי איזה רופא יענה לי העיקר שיענו.תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס רוטהליליאן19/12/2011
שלום לך.
לפני שבוע בני בן שנה וחמישה חודשים הקיא פעמיים הפסיק ולמחרת שילשולים
נתתי לו הרבה לשתות.
עבור כמה ימים ביצעת לא ביקת וירוס רוטה יצא פוסיטיב חיובי
ועוד בדיקה שהתשובה היתה לא נמצאו טפילים
היום בני מרגיש תודה לאל בסדר הקיבה חזרה לתקינותה. הילד ברוך השם אוכל
האם הוא צריך לקחת אנטיביוטיקה לוירוס או שהתרופה היתה לשתות הרבה.
ליליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס רוטה - תגובה
ד''ר בתיה וייס22/12/2011אין טיפול לוירוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות אצל תינוקלולי18/12/2011
שלום רב,
בני כיום בן 7 שבועות וחצי
עד גיל שבועיים ניזון מחלב אם שאוב בשילוב עם תמ"ל.
לאחר פחות משבועיים עברנו רק לתמ"ל ובהדרגה החלה בעיית עצירות (ירידה ל-2 יציאות ליום, לאחר מכן ל-1 ואח"כ מס' ימים ללא יציאות בליווי מאמץ וסבל). ניסינו 3 סוגי תמ"לים-סימילאק, אופטימיל ומטרנה והבעיה לא נפתרה. לבסוף עברנו לתרומת חלב אם (בגיל 5 וחצי שבועות) ותוך יום וחצי מספר היציאות חזר לכ-4 פעמים ביום במרקם ובצבע שהיו בהתחלה ונעלם הסבל. לכן המשכנו עם תרומות חלב אם ובמשך שבוע היה מצוין. מלפני מספר ימים שוב חזרה העצירות, לא היתה יציאה 3 ימים ומשלשום ניכר גם סבל. אתמול, באמצעות גירוי מדחום, היתה יציאה, והיום שוב התינוק נראה סובל ומתאמץ.
אנחנו ממש חסרי אונים. מה ניתן לעשות? האם יתכן כי מדובר באלרגיה ללקטוז? האם הלקטוז בחלב אם וחלב פרה הוא אותו לקטוז? הבנתי שאלרגיה ללקטוז מתבטאת בד"כ בשלשלולים ולא בעצירויות. אולי אלרגי לחלב באופן כללי? אלו בדיקות לבקש?
אנא עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלונת
לולי18/12/2011הבנתי שכפית עגבניה סחוטה יכולה להקל, אך שזה בעייתי אם יש גזים. האם?
(התינוק שלי סובל גם מגזים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקה עקב רגישות לחלב.ליבי17/12/2011
שלום רב,
מאחר ובני נמצא עם רגישות לחלב,. האם הפסקת הנקה עקב מוצרי חלב שאני צורכת,היא הכרחית(בעבר היתה לו פריחה בפנים כיום פחות)רק עכשיו התחלנו עם נאוקייט ומידי פעם עקב איסורי מצפון אני חוזרת להנקה...... האם אני עלולה לגרום נזק כלשהו? האם אין שום בעיה להתפתח בצורה תקינה עם הנאוקיט.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייסורי מצפון
ליבי18/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייסורי מצפון
ליבי18/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע לא מקבלים תשובות על הנאוקייט.ליבי16/12/2011
שלום רב.
לבני בן ה-9 חודשים נמצא רגישות לחלב(לא לסויה)לאחר ניסיון כושל של הנוטרמגין,
עברנו לנאוקייט,אשמח לדעת מהו המרכיב התרופתי הקיים בתמל זה.והאם יש סכנה להשתמש בו לטווח ארוך,לצערי ,אני שואלת את השאלה מספר פעמים ולא מקבלת תשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא מקבלים תשובות על הנאוקייט. - תגובה
ד''ר עקיבא פרדקין17/12/2011נאוקייט הוא תחליף חלב מפורק הבנוי על תערובת של חומצות אמינו במקום חלבון החלב , לכן הוא יעיל ביותר לתינוקות עם אלרגיה קשה לחלב. התכשיר אינו מכיל תרופה, וניתן להשתמש בו לאורך זמן , יש שלבים גם לילדים מעבר לגיל שנה - נאוקייט אדבנס .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניאוקייטיעל16/12/2011
שלום,
בני בן השלושה חודשים כבר למעלה משבועיים סובל משלשולים מימיים עם דם מעוכל.
נאמר לי שמאחר ואין שינוי למרות שהורדתי מוצרי חלב לעבור לניאוקייט במקום הנקה.
אציין כי בבדיקת צואה נמצאו קבוצות לויקוציטים בודדות.
בני עולה יפה במשקל, שוקל כיום בערך 6.700 .
בעיות נוספות שלא יודעת אם יש להן קשר זה שיש לו רפלוקס ואנו במעקב כבר למעלה מחודשיים לגבי תפקודי כבד שיצאו לא תקינים:
AST 76 ALT 60
ראשית, רציתי לדעת האם אכן כדאי לעבור לניאוקייט ויותר חשוב, מה משמעות השימוש בניאוקייט.מה מיוחד בו האם יש תופעות לוואי או סיכונים.האם יכול להיות שהוא עושה מעי עצל בגלל שהוא כבר מפורק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניאוקייט - תגובה
ד''ר עקיבא פרדקין17/12/2011נאוקייט הינו תחליף חלב מפורק המורכב מתערובת של חומצות אמינו במקום חלבון החלב ולכן יעיל במיוחד לילדים עם אלרגיה קשה לחלב. מסיפור המחלה של בניך איני מתרשם שהבעיה שלו הינה רגישות לחלב קשה כי עד גיל חודשיים וחצי צרך חלב אם ושגשג מצויין למרות שצרכת מוצרי חלב. קרוב לוודאי שחלה במחלה זיהומית של מערכת העיכול ממנה הוא מתאושש לאט מהרגיל.
אני ממליץ לשקול בשנית האם הפסקת הנקה חיונית במקרה זה
נאוקייט פורמולה טובה ואינה גורמת "למעי עצל"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאוקייט
יעל17/12/2011ראשית, תודה על תשובתך.
המלצת לשקול את נושא הפסקת ההנקה, אך מה קורה עם הדלקת שיש לו?הבנתי מהרופאת גסטרו שקבוצות הלויקוציטים הבודדות מעידות על דלקת.
האם הוא אמור לקבל תרופה מסויימת או שזה אמור לעבור לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאוקייט - תגובה
ד''ר עקיבא פרדקין24/12/2011אין משמעות קלינית לפי תיאור שלך ללויקוציטים בצואה, החשוב שהילד משגשג היטב לעקב בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות קשהאני15/12/2011
שלום,
ביתי בת ה - 13 סובלת בחודשים האחרונים מעצירויות.
האמת, היא לא כל כך שותה, אני מנסה להכריח אותה.
ביומיים האחרונים היא אומרת שיש לה משהו שרוצה לצאת אך זה לא יכול לצאת מפי הטבעת.
בפעם שעברה (שבוע שעבר) ניסיתי 2 נרות גליצרין + שקית אחת של אל"צירות" של "הדס" ואז זה יצא יפה במשך יומיים.
היום ואתמול עוד פעם, זה מקשה עליה ללכת לביה"ס הבטן קצת נפוחה וקשה.
נתתי לה כל השבוע שקית עם פירות יבשים, אבל ללא שזיפים . כי היא לא אוהבת.
אולי אני אכריח אותה לאכול כל יום כמה שזיפים מיובשים.
לא עשיתי שינוי בתפריט.
אבל יש לציין שכל השנים היו בעיות של יציאות.לא משהו קריטי.
איך לעזור לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות קשה - תגובה
ד''ר עקיבא פרדקין17/12/2011בתך סובלת מעצירות כרונית. תופעה שכיכה שיש לטפל בה לאורך זמן. אין צורך להכריח את הבת שלך , פשוט יש צורך לתת לה מרככי צואה לאורך זמן כמו נורמלקס או פגלקס , לתקופה של מספר שבועות/חודשים , ורק לאחר מספר שבועות של יציאות סדירות לנסות להוריד בהדרגה את התרופה. שתיה מרובה ותזונה עשירה בסיבים עשויה למנוע השנות העצירות אבל לא יטפלו בעצירות קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגבי ביתי בת ה-13
חוה19/12/2011במשך השבוע שהיה נתתי לה בשקית כל יום פירות יבשים הכוללים 3 שזיפים יבשים.
ואכן כל השבוע היו לה יציאות טובות , כל יום אפילו .
האם להמשיך עם השזיפים, כמו שאמרת לאורך כמה חודשים?
האם לתת נורמלקס באופן קבוע במשך כחודש ? זה לא משלשל יותר מידי?
אני מפחדת שהצואה תהיה רכה מאוד וזה "יברח" לה בביה"ס וזה סיפור מביך מאוד.
אם יש יציאות טובות אם השזיפים, האם לערב נורמלקס בכל זאת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגבי ביתי בת ה-13 - תגובה
ד''ר עקיבא פרדקין24/12/2011אם יש יציאה טובה עם פרות יבשים/שזיפים מצויין , העקר להתמיד ולעקוב שאין התחדשות של העצירות. לא להכריח את הנערה לאכול נגד רצונה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות
עדי07/01/2012פתרון טבעי מרפואה סינית לעצירות 0546848376
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן אצל ילדה בת 9רונית אליהו14/12/2011
שלום,
בתי בת תשע שנים מתלוננת מזה זמן רב על כאבי בטן. עשינו מעקב בהוראת רופאת ילדים אחרי תזונה והפסיקה לאכול מטוגן לפני שינה ולאכול יותר מוקדם בערב, ביצענו 2 אולטרסאונד בהפרשי זמן כאשר בראשון אובחן בלט סרעפתי ואילו בשני לא. נבחנו על ידנו אף היבטים פסיכוסומטיים כמו חרדות מבית הספר וכו' בשיתוף עם המורה אך אלה נשללו. בנוסף היתה תקופה שניסינו בהוראת רופאת הילדים כדורים נגד צרבת אך ללא הועיל (יש לה ריח מהפה בלילה..)
לאחרונה כאבי הבטן מלווים בהקאות ,לרוב בבוקר, וההקאות נעשות לעיתים תכופות יותר דבר שמוביל גם להיעדרות מבית הספר אך לא פוגע בלימודים ונבדקה שוב באם קיימת סיבה חברתית בבית הספר אך לא נמצאה כזאת.
פנינו שוב לרופאת ילדים וזאת שוב ביקשה מאיתנו מעקב אחרי תזונה וביצוע בדיקות דם. דרך אגב בדיקות בדם האחרונות מורות על ירידה בברזל.
הביקור האחרון אצל רופאת הילדים לא מניח את רוחי, אינני שקטה. ילדתי סובלת, מקיאה ולא מנהלת חיים של ילדה בת 9 רגילה...
מה עלי לעשות???? האם לבקש הפניה לבדיקת גסטרוקופיה?או שמא זה פולשני מדי לגיל זה?
תודה, רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן אצל ילדה בת 9 - תגובה
פרופ` יורם בוינובר14/12/2011ממליץ שהילדה תשלח לגסטרואנטרולוג ילדים והוא יעריך הצורך באנדוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים דמיים במשך שבועייםיעל14/12/2011
שלום,
הייתי רוצה לקבל חוות דעת נוספת בנוגע לבעיה הבאה:
בני כרגע בן שלושה חודשים עולה יפה במשקל.נולד 2.930 ושוקל כיום 6.525
מקבל רק הנקה.קיבל פעמים מועטות מאוד מטרנה.אך מרגע שנתגלתה צואה בדם לפני למעלה משבועיים לא מקבל מטרנה ואני לא צורכת מוצרי חלב לבקשתה של הרופאה שלו בגלל חשש לאלרגיה לחלב אם/למוצרי חלב.
עד לפני כמה ימים הייתה לו צואה מיימית צהובה או צהבה ירוקה וכרגע היא רירית ,ירוקה לרוב , עדיין עם דם.
נאמר לי להפסיק הנקה ולעבור לנאוקייט לאור תוצאות תרבית שבהן יצא קבוצות בודדות של לויקוציטים בצואה-הבנתי שכנראה מדובר בדלקת.
אנחנו כבר במעקב די הרבה זמן גם לגבי תפקודי כבד גבוהים AST 76 ALT 60
האם יכול להיות קשר בין השניים?האם באמת כדאי להפסיק הנקה?
מה הסיכוי שמדובר בקוליטיס/קרוהן והאם ניתן וכדאי לבדוק זאת עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים דמיים במשך שבועיים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר14/12/2011מציאות כמות מזערית של דם בצואה כשהתינוק מתפתח היטב אינה מצריכה כל שינוי בכלכלה. רצוי להמשיך לברר ההפרעה באנזימי הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים לפעוט בן שנה וחמישה חודשיםליליאן14/12/2011
שלום רב,
בני השבוע כבר מיום ראשון בערב התחיל להקיא את הסימלק כל מה שהכניס לקיבה הקיא
עבר לו אחרי יום הקיבה היתה רגילה חומה.
למחרת הילד הוציא שילשול לבן צהוב עם ריח חריף והוא בקושי אוכל רק לחם ודברים קשים
ושותה. אוכל מרק וכו' לא מעוניין
השלשול כזה כבר יומיים צהוב לבן עם ריח חריף
התדירות של השלשול אתמול פעמיים כי הוא בקושי אכל רק שתה.
האם עליי לבצע לו בדיקת צואה.
או זה רק וירוס .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך אין חום לילד.ברוך השם
ליליאן14/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשולים לפעוט בן שנה וחמישה חודשים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר14/12/2011במרבית המקרים זו מחלה וירלית או אי סבילות חולפת למרכיב במזון. הייתי ממליץ בסיפור כה קצר להמתין ולאות האם המצבמשתפר או מחמיר. הסיכוי שתרבית צואה תהיה חיובית נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מנוטרמיגן לפורמולה חלביתגלי13/12/2011
שלום רב,
בני בן 4.5 חודשים.
בגיל חודש וחצי הוחלף לו המזון לנוטרמיגן עקב גזים? או התכווצויות, הילד לא היה רגוע ממש היה נהיה אדום והתפתל והרגליים היו כל הזמן צמודות לבטן, הילד ממש לא היה רגוע, מאז מנוטרמיגן קרה ממש קסם והכל הסתדר. כעת הרופא המליץ לי לנסות לחזור למטרנה או סימילאק איך עושים זאת? ולמה עלי לשים לב? כמו כן כעת אמור להתחיל גם שלב הטעימות... עם מה להתחיל קודם?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מנוטרמיגן לפורמולה חלבית - תגובה
פרופ` יורם בוינובר14/12/2011ממליץ לקבל עצת הרופא המטפל. נסי קודם החזרת הפורמולה הרגילה ובהמשך הכנסת מזונות אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות לבן 9 חודשיםאפרת13/12/2011
שלום, בני בן 9 חודשים ויש לו 4-5 יציאות ביום, כך זה היה תמיד, מעולם לא היו לו פחות מ-3 יציאות ליום. הוא אוכל פירות, מרק, יוגורט ו3-4 בקבוקים של מטרנה ליום. הוא נמצא באחוזון 25 במשקל אבל עולה באותו אחוזון כל הזמן. האם זה תקין או שכדאי לעשות בירור כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות לבן 9 חודשים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר14/12/2011מספר יציאות אינו התויה לברורים במידה והתינוק מתנהג רגיל ועלית המשקל מתמידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטי ויטמין לתינוקאורית13/12/2011
שלום,
בני בן שנה וחצי שוקל 9.5 ק"ג ותזונתו אינה מאוזנת (אוכל בעיקר פירות פעם ביום וסימילאק, לא אוהב ירקות ולא בשר). בנוסף מערכת החיסון שלו לא חזקה במיוחד - הוא חולה בתדירות די גבוהה. וגם שמתי לב לאחרונה שאין לו תיאבון. האם מומלץ במקרה כזה לתת מולטי ויטמין בגיל הזה? האם אין סכנה של עודף של ויטמין מסוים?
תודה מראש,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטי ויטמין לתינוק - תגובה
פרופ` יורם בוינובר14/12/2011אין שום הצדקה למולטיויטמין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשולים חוזרים אצל בת שנה ושבעהרונית11/12/2011
שלום רב,
לביתי בת השנה ושבעה חודשים נלקחה בדיקת צואה בגלל שילשולים חוזרים ורבים ביום
קיבלנו תשובות לצואה לאלסטס :
הודעות לבדיקת Elastase (fecal) \
>500 ug EL/g
בוצע בגסטרו ילדים
הדסה עין כרם ירושלים
Moderate to mild exocrine
pancreatic insufficiency:
100-200 µg El/g stool
Severe pancreatic
insufficiency:
<100 µg El/g stool
מבוצע ברמבם
אודה על הסבר לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילשולים חוזרים אצל בת שנה ושבעה - תגובה
פרופ` יורם בוינובר14/12/2011את התשובה לבדיקות יש לקבל מהרופא ששלח אותך לבדיקות בהדסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)