מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- פעוט בן שנה ועשר - אובדת עצות, עזרהלירון20/09/2011
שלום רב
לפני חודשיים לבן שלי בן שנה ועשרה חודשים הייתה עצירות מאוד קשה. טופל במיקרולט מנות כפולות (2 בקבוקים) , שמן אבילאק + בנפייבר. היות והעצירות הייתה מאוד קשה נהייה לו סדק בפי הטבעת וטופל באפלומצין. עברנו שבוע קשה ומאז שיניתי לו את התזונה - הוספתי המון פירות וירקות ומעדנים - יוגורטים. אכן חל שיפור עד לפני שבוע. זה התחיל כעצירות אך הסתבר שהוא מתאפק ומפחד לעשות יציאה. בזמן כאבי בטן הוא צורך מכאבים אך מקפל את שתי רגחיו אחת בתוך השניה כדי לא לעשות יציאה.חזרתי לתת לו אבילאק ומיקרולט אבל זה לא עוזר לו. הוא מצליח לעשות רק אחרי צרחות ורק כאשר אני מקפלת לו את הברכיים לכיוון הבטן.
כאמא נקרעת לי הנשמה בכל פעם שהוא ככה סובל ואני ממש לא יודעת מה לעשות. הרופא משפחה "לא מתרגש" מזה. אבל הילד שלי סובל ואני לא יכולה לעזור לו. חשוב לציין כי לא ביצעתי שום בדיקות גסטרו.
האם זה תקין שילד מתאפק? מה אפשר לעשות כדי לעזור לו?
אני ממש אובדת עצות וזקוקה לעזרה או הכוונה
תודה רבה
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט בן שנה ועשר - אובדת עצות, עזרה - תגובה
ד''ר עקיבא פרדקין24/09/2011לפי התיאור שלך לילד עצירות נרכשת שמשנית קרוב לוודאי להימנעות והתאפקות עקב אי נוחות מהטלת צואה. הגיל אופיני וברוב המקרים אין בעיה רפואית מאחוריה, ולכן אין צורך בברורים נוספים. מאידך הטיפול אינו קל ופשוט ודורש התמדה של מספר חודשים למתן מרככי צואה בצורה קבועה!!! עד למצב שלילד צואה רגילה פעם ביום יומיים ללא כאבים ואי נוחות ואז להמשיך עם הטיפול למספר חודשים נוסף עם גמילה הדרגתית .
ניתן להשתמש במרככי צואה שונים החל משמן פרפין בכמויות מתאימות, אבילק, נורמלקס/פגלקס ולהשתדל לא להשתמש לעיתים תכופות בנרות וחוקנים . בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי מורחב בתינוקתנעם19/09/2011
בתי בת חודש וחצי, נולדה עם לולאות מעי מורחבות.(לא התגלה בסקירה). עולה יפה מאוד במשקל. הרופא מתכוון לבצע ביופסיה לשלילת מחלת ההירשפרונג. ברצוני לדעת אילו סיבות נוספות יכולות לגרום למעי מורחב. בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי מורחב בתינוקת - תגובה
ד''ר עקיבא פרדקין24/09/2011הרחבה מולדת של המעי עלולה להיגרם ממספר מצבים רפואיים כאשר אחד מהם היא מחלת הירשפרונג. הבעיות יכולות להיות חסימה חלקית של המעי, מלרוטציה, דופליקציות ופסוידואובסטרקשן. ברור לי ששמות אלה לא יאמרו לך דבר, ואני ממליץ לך להתייעץ עם גסטרואנרולוג ילדים או כירורג ילדים על מנת לבצע את ההערכה הנכונה, הדמיה מתאימה של הבעיה ולפי הצורך ביופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהאירה19/09/2011
שלום. לבתי בת ה 3 גילו צליאק בגיל שנה וחצי ומאז היא בדיאטה ללא גלוטן. אף פעם לא התלוננה על כאבי בטן. מזה שבוע + היא מתלוננת על כאבי בטן ואוכלת הרבה פחות עד שבימים האחרונים שמנו לב כי מתחילה להתלונן על כאבי בטן תוך כדי כל ארוחה ואז מפסיקה לאכול או לחילופין לאחר כל ארוחה. כאשר הרופאה מיששה לה את הבטן לא התרשמה ממשהו מיוחד והילדה לא הראתה סימנים לכאב חריף. היא לא מתעוררת בלילה מכאבים, אין לה הקאות והיציאות סדירות. מה זה יכול להיות? האם כדאי לבקש בדיקת אולטרהסאונד או בדיקה אחרת? אני מאוד מודאגת...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד''ר בתיה וייס19/09/2011קרוב לודאי שאין קשר לצליאק אם אכן שומרת כרגיל על דיאטה. התלונות אינן ספציפיות. אם נמשכות כדאי לבצע בדיקות דם על פי שיקול הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלביאנה13/09/2011
שלום , בהמשך להודעתי על רגישות לחלב דרך ההנקה. בגיל חודש וחצי גיליתי בצואה של בתי ריר ועקבות של דם, ערכנו בדיקת צואה והתגלה שם ריר ולויקוציטים. האם הממצאים בהכרח מעידים על רגישות לחלבון פרה או שכדאי לערוך בדיקות נוספות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לחלב - תגובה
פרופ` יורם בוינובר14/09/2011זה יכול לרמז אך לא בהכרח אבחנתי. המשך מעקב יקבע משמעות הממצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקהא13/09/2011
שלום
ביתי סובלת מיציאות רכות כמה חודשים ואני רוצה לתת להפרוביוטיקה.
האם תוכל להמליץ על הרכב מתאים יותר לבת שנה וחצי מבין האפשרויות הבאות?
ל. רמנוסוס........................................520 מיליון חיידקים פעילים
ל. קאזאי...........................................375 מיליון חיידקים פעילים
ב. אינפנטיס.......................................260 מיליון חיידקים פעילים
ב. ביפידום.........................................260 מיליון חיידקים פעילים
ב. לונגום...........................................260 מיליון חיידקים פעילים
ל. אסידופילוס.....................................190 מיליון חיידקים פעילים
ס. תרמופילוס.....................................135 מיליון חיידקים פעילים
או
B.bifidum BB12 350 million viable organisms
S.thermophilus 350 million viable microorganisms
B.infantis 350 million viable microorganism
אולי יש שלך המלצה אחרת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה - תגובה
ד''ר בתיה וייס19/09/2011אין הוכחה שפרוביוטיקה יעילה במצב זה, ולכן אין הרכב מוכח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלב פרה דרך הנקהיאנה12/09/2011
שלום רב. בתי בת 3 חודשים רגישה לחלב פרה דרך הנקה. על איזו דיאטה הייתם ממליצים (אני כמובן נמנעת מאכילת מוצרי חלב) כדי לא לפגוע בצריכת הסידן?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לחלב פרה דרך הנקה - תגובה
ד''ר בתיה וייס19/09/2011נטילת תוספי סידן היא הפתרון הטוב ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמלקסרונה12/09/2011
מה הן תופעות הלוואי ו/או החסרונות של נורמלקס (למשל, כנגד שמן פרפין)?
בתי בת שנתיים ו-3 חודשים נוטלת נורמלקס מזה כשנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלקס - תגובה
פרופ` יורם בוינובר12/09/2011תופעת לואי- ריבוי יציאות. שמן פרפין יעיל יותר במקרים שנורמלקס לא עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ו-האם יש
רונה13/09/2011הסתגלות לנורמלקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי09/09/2011
שלום, הכנתי תבשיל חם מלא בשר ובחשתי אותו בכף עץ שמצאתי שהיתה בצבע לבן. נראה שהכף לא היתה העשויה רק עץ (לפחות לא הצבע שלה) כי לאחר שסיימתי לבחוש ולהכין את התבשיל גיליתי שקצה הכף כמו נמס מהחום ועיווות את קצה גב הכף ויצר מעין בליטה בקצה וכשניסיתי למשוך אותה ראיתי שיוצאים סיבים דמוי ניילון. אני חוששת שבמהלך הבישול והבחישה אולי הופרשו חומרים מזיקים שהיו בצבע הכף לתוך התבשיל - האם מסוכן לאכול אותו? זה יהיה לי מאוד חבל.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` יורם בוינובר11/09/2011אנחנו לא מומחים לכפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףעינת08/09/2011
אני אמא של ילדה משפחת חירשת ולילדה שלי בת 12 ועשתה בדיקות נשיפה גילו שיש לה חיובי ל HP ומקבלת תרופות למשל פרוביוטיקה -מוקסיפן-פלגיל-אומפרדקס ומקבלת לשבועיים מה זאת אומרת ומה זה אני לא מבינה תוכלו לפרט אים זה מסוכן??
דואגת מאוד לילדה תודה שיתופת פעולה ומחכה לתשובתך עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףף - תגובה
פרופ` יורם בוינובר11/09/2011במידה והבדיקה נעשתה לברור כאב בטן והרופא החליט לטפל הטיפול פחות או יותר שהוצע מקובל. הטיפול נגד החיידק מטרתו להימנע מדלקת או כיב בקיבה ותרוסריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות , תינוקת בת שנה ושלושה חודשיםאלעד08/09/2011
שלום,
יש לי ילדה בת 1.3 , מטופלת בשנידר בFTT. לא אוכלת מוצקים אך ורק בקבוקי סימילק. (שוקלת 7.5 קילו)
אחד הסימפטומים היא הקאות שבאות והולכות אבל בממוצא מדובר על 2,3 הקאות בשבוע.
בתקופה האחרונה נראה שלילדה יש לחה (משתעלת לא מעט) , מה שמדאיג אותנו זה שיכול להיות שהילדה אכלה לפני 3שעות 200 CC סימילק ובגלל השיעול שלה היא מקיאה את רוב כמות האוכל (שאכלה לפני שלוש שעות+-).
לנו זה נראה קצת מוזר שאחרי כל כך הרבה זמן עדיין מצליחה להקיא, אנחנו קצת חושדים בריפלוקס.
לפני הלחה, דיברנו אם הרופאים בשנידר ושאלנו אולי כדי לעשות מיפוי חלב. לטענת הרופא לא כדאי כי "נראה שיש לה סוג של ריפלוקס אז למה לבדוק משהו שאנחנו יודעים "?
משום מה, אף רופא לא המליץ על תרופה. אולי בגלל שכמות ההקאות נמוכה ?
כרגע הבעיה כפולה. אנחנו לא מצליחים להשמין את הילדה. עכשו שהיא סובלת מלחה היא מקיאה פעם ביום אז בכלל אין סיכוי להשמין.
הרופאים עשו המון בדיקות דם+שתן ולטענתם מדובר בבעיות התנהגות.
יש הגיון בזה שהילדה מקיאה אוכל שאכלה 3 שעות לפני בלי שום בעיה בגלל קצת שיעול ?
המון תודה,
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות , תינוקת בת שנה ושלושה חודשים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר11/09/2011רצוי להפנות שאלות אלו לרופאי שניידר שמכירים הילדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות כרונית אצל ילדהמגיל 4 חודשיםרונה06/09/2011
פרופ' בוינובר שלום רב,
בתי בת שנתיים ו-3 חודשים סובלת מאז גיל 4 חודשים מעצירות.
מטופלת מזה כשנה בנורמלקס (כמות גדולה). אך גם עם הנורמלקס סובלת מהתפרצויות של עצירות (של יותר משבוע, עד שנותנים חוקן).
נמצאים בקשר רציף עם גסטרואנטרולוגים -עברה ביופסיה רקטלית (לא כירורגית) ונשללה אפשרות של הירשפרונג. לא נראה שהסיבה רגשית (בררנו גם אפשרות זאת). זה לא קשור לתזונה (אוכלת מאד בריא, ירקות ופירות, שותה מים, לא נותנים אורז, לא קמח מלא, הרבה עגבניות וכו').
יש תקופות טובות בהן יחסית עושה, אך יש תקופות ארוכות של עצירויות שכאמור החלו בגיל 4 חודשים.
קרו מקרים בהם בהתקפת העצירות מלבד הפחתה עד המנעות מאכילה החלה להקיא כל דבר (גם טיפת מים). כמובן שבמקרים אלו עושים חוקן (בעיקרון אנחנו מנסים להמנע עד כמה שניתן מלעשות חוקן).
האם תוכל לעזור לנו בחשיבה על כיוון נוסף?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות כרונית אצל ילדהמגיל 4 חודשים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר07/09/2011יש לברר אתיולוגיה מטבולית- בלוטת מגן, רמות קלציום. ניתן לעשות בדיקת מעבר של חלקיקים רדיואופקים לבדיקת המיקום של המעבר האיטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה ועוד שאלה
רונה07/09/2011מניחה כי 2 הבדיקות הראשונות שצינת הן בדיקות דם - באיזה מחלה מדובר? והאם אילו דברים שיש להם פתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורמלקס
רונה07/09/2011ועוד שאלה - מה הם החסרונות של הנורמלקס? כל הרופאים אליהם פנינו התעקשו שאין תופעות לוואי ואין תופעת הסתגלות והתמכרות. האם זה נכון? הרי מדובר בתכשיר יחסית חדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות של אמהות טריותליאור06/09/2011
שלום,
יש לי שתי שאלות של שתי אמהות טריות ואובדות עצות :-)
1. תינוק בן 4 חודשים ניזון מסימילאק מהלידה, אוכל 5 ארוחות ביום כל 4 שעות, לרוב 150-210 מ"ל בכל ארוחה ללא שום בעיות מיוחדות. בימים האחרונים אוכל 120 ואז מתחיל להראות התנגדות וחוסר שביעות רצון. רוצה להמשיך לאכול אבל נלחם ומתנגד. אחרי הפסקה של 10-15 דקות ממשיך לאכול ומסיים כמות רגילה (150-210). למה זה קורה? יכול להיות שהוא לא ממש רעב כשהארוחה מתחילה? יכול להיות שכואב לו משהו? גזים???
2. תינוקת בת 3 חודשים ושבוע ניזונה מסימילאק מהלידה, אוכלת 4 פעמים ביום כל 3.5-5 שעות לפי דרישה שלה, 140-180 מ"ל בארוחה. בעבר האכלתי אותה כל 4 שעות בדיוק דבר שהוביל להתנגדויות וכאבי בטן מצידה ולאחר התייעצות עם פרופ' לגסטרו ילדים התחלתי להאכיל רק לפי דרישה שלה לאוכל (לא משנה כמה זמן עבר מהארוחה) והבעיה נפתרה לחלוטין. בימים האחרונים התחילה להשמיע קולות של מאמץ בין הארוחות, כמו הקולות שמשמיעה לפני שעושה קקי, אבל כמעט ללא הפסקה. חשוב לציין שהיציאות תקינות, קקי פעם ביום ללא שינוי יוצא דופן מימים קודמים. גם הפליטות התגברו בימים האחרונים, בדרך כלל פולטת פעם פעמים אחרי הארוחה ובימים האחרונים מגיע אפילו ל 5-6 פליטות אחרי כל ארוחה. מה לא בסדר? יכול להיות שהיא עדיין רעבה אחרי ארוחה? (אני מכינה בקבוק של 180 והיא מסיימת אותו) יכול להיות שהיא מלאה מדי? אכלה מעבר למה שבאמת היתה צריכה? משהו כואב לה?
אשמח לעזרתכם בנושא, תודה רבה מראש.
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות של אמהות טריות - תגובה
פרופ` יורם בוינובר07/09/2011מומלץ לא להעמיס בהאכלה. כמות עודפת תגרום לתלונות שהבאת. ישנן תקופות שתינוק אוכל יותר טוב ולעתים פחות טוב- לא הייתי מתחיל בטיפולים או ברורוים מיותרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס תינוקותהגר06/09/2011
שלום רב,
בני בן 3 ח', בכיין! שהרבה פעמים גם הידיים לא עוזרות להרגיע אותו.
הוא יונק מלא!
אין כ"כ הקאות או פליטות אבל הבנתי שיש דבר שנקרא ריפלוקס סמוי שלא מחייבות הקאות.
יש פעמים שהוא לא מוכן לקחת ציצי ומקשית את הגב, או יונק בעצבנות. כמו כן, הוא גם הרבה פעמים בועט ברגליים.
לפעמים הוא תופס את הציצי ומוציא מספר פעמים.
יש סימנים מובהקים לריפלוקס?
האם אני צריכה לבקר אצל רופא גסטרו ילדים?
אני רוצה רק להבהיר שהייתי אצל רופאת ילדים כדי לשלול אוזניים וכו'.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס תינוקות - תגובה
פרופ` יורם בוינובר07/09/2011גם רופאת הילדים יודעת בדכ הטיפול ברפלוקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה יחידה עם סוכרת וגם צליאק-אנ עזסהרה05/09/2011
שלום
לילדה שלי בת הארבע התגלה סוכרת נעורים זה חודשיים
אחרי זה הבחנו בניחות בבטן ולכן נגשנו לבדוק ציליאק ולהלן התוצאות
נא עזרתכם לפענח את התוצאות
הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף
CELIAC SCREEN ראה תשובות מצור U/ml
ראה תשובות מצור הערות והסבר
גרף
הערות לבדיקה -
הוספה לטבלת מעקב
TRANSGLUTAMINASE_IgA 121.0 חיובי חזק U/ml
121.0 חיובי חזק הערות והסבר
גרף
הערות לבדיקה - TISSUE.TRANSGLUTAMINASE
הוספה לטבלת מעקב
DEAM.GLIADIN.PEPT 74.0 חיובי U/ml
74.0 חיובי הערות והסבר
גרף
הערות לבדיקה - Deamidated Gliadin Peptides
205 IGA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה יחידה עם סוכרת וגם צליאק-אנ עז - תגובה
פרופ` יורם בוינובר07/09/2011הבדיקות הסרולוגיות מצביעות על צליאק. ההוכחה הסופית בביופסנית מעי דק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות בן שנתיים ושמונה חודשיםשלי05/09/2011
שלום,
בני בן 2.8 סובל מעצירות קשה. הוא נגמל מחיתולים (ביוזמתו) לפני כשלושה חודשים ושולט לגמרי בפיפי. מאז הגמילה יש קושי במתן יציאות שהחריף מאוד בחופשת הקיץ (בילינו בחול).
התחלתי לתת לו נורמלקס 8 גר' (בשתי מנות פעמיים ביום) לפני כארבעה ימים ועדיין אין שום שינוי.
הוא מתלונן על כאבים בטוסיק וממאן לשבת על הישבנון.
אשמח לכל עצה..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות בן שנתיים ושמונה חודשים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר07/09/2011ניתן לחכות בסבלנות לפעילות הנורמלקס או לתת במקום שמן פרפין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)