פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• צואה רכה בהירה וסימפטומים
    מזי
    02/11/2021

שלום
    בתי בת ה 17 כמה חודשים יש לה צואה בהירה רכה צפה במים עם ריבוי גזים במשך היום חוסר תאבון וחולשה ירידה במשקל. כל בדיקות הדם תקינות למעט Asca Igg 80 עמילאז 120 , סיטי בטן תקין קולונוסקופיה תקין אולטראסונד בטן תקין בדיקת קלפרוטקטין פעמיים יצאה 110 ו 149 ייש לה יציאות בערך 3 פעמים ביום עם כאב בטן תחתון והרגשה של לחץ ברקטום .שממתי לב בבדיקת צואה שלקחנושיש משהו מנצנץ בצואה רופא הגסטרו אומר שכל הבדיקות תקינות וזה מעי רגיש. אני חוששת שמפספסים משהו חמור יותר חוסר תאבון וירידה במשקל של 3 קילו ב 3 חודשיים. משקל התחלתי היה נמוך גם ככה. מה זה יכול להיות אשמח לשמוע את דעתך
    שוקלת היום 37 קילו גובהה 150.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צואה חריגה בבת 17 שנים

ד"ר אחיה אמיר
    03/11/2021

הי מזי
    נשמע שבתך עברה ברור רציני, אך ללא ממצאים פתולוגיים.
    בדיקות הקלפרוטקטין הן מעט מוגברות אך עדיין נופלות בשטח האפור. רמת ה- ASCA מוגברת- אך חסרת משמעות קלינית.

בשלב זה מציע להתרכז בהשלמת בדיקות לתפקוד הלבלב- (אלסטאז בצואה, ובדיקת צואה לשומנים). בנוסף- אם לא ביצעתם- ממליץ על השלמת בדיקת PCR בצואה לפרזיטים.

לעיתים, למחלות לוקח זמן להגיע להתייצגות מלאה אז ניתן לאבחן אותן. ייתכן ויהיה צורך ברביזיה של הבירור (כולו או חלקו) בהמשך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום רקטלי אצל ילד בן 4 והאם לדאוג
    אלינה
    28/10/2021

שלום.
    לפני כשנה התחיל אצל הבן שלי היום בן 4 דימום רקטלי. היינו אצל רופא גסטרו שאמר להתחיל להשתמש בנורמלקס ונראת שם פיסורה קטנה. כעת כעבור שנה עדיין יש מידי פעם דימום טרי והיום היה גם קצת דימום על הצואה.
    אשמח לדעת האם יש סיבה רצינית לדאגה ויהיה צורך בגסטרו לילד?

הוספת תגובה

• יש מספר סיבות לדמם רקטלי שצריך לקחת בחשבון

ד"ר אחיה אמיר
    01/11/2021

הי אלינה
    יש מספר סיבות לדמם רקטלי שצריך לקחת בחשבון.
    אחת הסיבות הנפוצות ביותר היא עצירות, עם פציעה חוזרת של פי הטבעת (וזה מקור הדמם). לכאן כיוון הגסטרואנטרולוג שראיתם.
    אם לא הצלחתם לרכך את היציאות- זו עדיין יכולה להיות הסיבה לדימומים החוזרים ונשנים.
    אם, לעומת זאת, ריככתם את היציאות ועדיין יש דימומים- אז בהחלט יש צורך בהרחבת הבירור לכיוונים נוספים.
    לעיתים, יש גם צורך בבדיקה קולונוסקופית.
    תתחילו בריכוך היציאות ותעקבו אחר היציאות והדימומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על בדיקת צואה לפרזיטים לבת שנתיים
    גלית
    25/10/2021

שלום,
    הרופאה נתנה "בדיקת צואה לפרזיטים", רציתי לשאול אם בדיקה זו כוללת גם תרבית חיידקים או "רק" טפילים, וירוסים ופטריות?
    והאם צריכים בדיקה נפרדת ל"תרבית צואה" לחיידקים?

הוספת תגובה

• יש תרבית צואה קלאסית ויש בדיקת צואה למיקרוסקופיה

ד"ר אחיה אמיר
    01/11/2021

הי גלית
    כל התשובות יכולות להיות נכונות או לא.
    תלוי מה הרופאה שלך הזמינה. תשאלי אותה.
    יש תרבית צואה קלאסית (לחיידקים בלבד), יש בדיקת צואה למיקרוסקופיה- שם ניתן לזהות פרזיטים (לרוב לא מבוצע בקופות החולים), יש בדיקות אנטיגניות לפרזיטים או וירוסים ספציפיים, ויש בדיקת PCR שבודקת בבת אחת מגוון רחב של פתוגנים- חיידקים, פרזיטים ווירוסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• dientamoeba fragilis
    איריס
    22/10/2021

לבני בן ה17 יש שלשולים מזה שנה בבדיקת צואה יצא dientamoeba fragilis חיובי
    האם טיפול אנטיביוטי יכול לעזור והאם יש מניעה בטיפול אנטיביוטי למשהו שהוא עם חסרG6PD

לקביעת תור
    סגירה
    dientamoeba fragilis

הוספת תגובה

• פרזיט- דיאנטמבה פרג'יליס

ד``ר אחיה אמיר
    01/11/2021

הי איריס
    בהנחה שבנך הוא נער בריא עם מערכת חיסון בריאה- לפרזיט הנ"ל אין שום משמעות, ואין צורך לטפל בו.
    במידה ואין הטבה- יש להמשיך לברר את הסיבה לשלשולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת צואה חיובית ...האם צריך טיפול במידה וכן מה הוא
    חיים
    20/10/2021

תוצאת בדיקה לפרזיטים תקינה חוץ מאחת שרשום חיובי Blastocystis spp PCR ורשום חסר משמעות מתחת ...אני חולה בקוליטיס יש מה להתייחס ....אם שאר הבדיקות של הפרזיטים תקין...

הוספת תגובה

• Blastocystis spp בבדיקת צואה

ד"ר אחיה אמיר
    01/11/2021

הי חיים
    לרוב מדובר בפרזיט שאינו מהווה פתוגן בבני אדם בריאים עם מערכת חיסון בריאה.
    אתה לעומת זאת, נמצא במצב ייחודי לאור הקוליטיס- המעי שלך רגיש לכל שינוי קל בשיווי המשקל, ובנוסף- ייתכן ואתה מטופל בתרופות שמדכאות את מערכת החיסון שלך.
    השאלה הגדולה היא אם אתה נמצא כעת בהתלקחות או שאין תסמינים מיוחדים.
    במידה ואין תסמינים- לא ממליץ לטפל.
    במידה ואתה נמצא בהתלקחות- ממליץ לדון על כך עם הגסטרואנטרולוג שלך- ולשקול בכל-זאת טיפול אנטיביוטי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות קשות בהאכלה לבן שנה ורבע
    אורה
    20/10/2021

שלום דוקטור
    בני בן שנה ורבע נולד בלידה תקינה במשקל 3400 . בגיל 7 חודשים הוא הפסיק לעלות במשקל והתדרדר באחוזונים .כמו כן היה איחור משמעותי בהתפתחות התקינה.הלכנו לרופא גסטרו שאמר שזה נגרם ככל הנראה מאלרגיה לגלוטן וחלב .בדיקת צליאק היתה שלילית .ולכן נתנה לו נוטרומיגן .מכיוון שהוא לא רצה לאכול את זה הוא חובר לזונדה ושוחררנו הביתה עם הוראה לתת לו נוטרומיגן בזונדה ולא לתת לו אוכל דרך הפה .הוא עלה במשקל וגם התקדם מאוד מאוד מבחינה מוטורית ואז ניתנה הוראה לחזור למזון מוצק במקביל לזונדה אבל אז התחילו הקאות שהיו רק אחרי או בזמן שהוא מקבל את הנוטרומיגן דרך הזונדה .הרופאה הורתה לעבור לנאוקייט אבל גם אחרי הניאוקייט הוא הקיא ולכן הרופאה הורתה לתת את הנאוקייט במשך שעתיים
    האם זה היגיוני
    האם איו חשד למחלה קשה יותר
    ולאיזה תחום ברפואה לפנות
    תודה רבה

הוספת תגובה

• קשיי האכלה בתינוק בין שנה פלוס

ד"ר אחיה אמיר
    01/11/2021

הי אורה
    את מתארת מהלך רפואי מאוד מורכב.
    זה יהיה לא אחראי מצידי לתת כך עצות על סמך האינפורמציה החלקית מאוד שסיפקת.
    באופן כללי בלבד- צריך להבין האם מדובר בהפרעת אכילה בלבד, או שהאכילה היא חלק מבעיה התפתחותית כללית יותר.
    אתם צריכים להיות במעקב של מרפאת תזונה/מרפאת גסטרו/מרפאת הפרעות אכילה לגיל הרך בצורה מסודרת.
    באם אתם אובדי עצות- הייתי מתחיל באחת המרפאות שציינתי לעיל- זו שהכי זמינה לכם.
    הם כבר יפנו אתכם לאן שצריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 חודשים סובל מרפלוקס קשה עד היום
    יאנה אלגזאר
    08/10/2021

הילד שלי בן 3 חודשים סובל מרפלוקס קשה עד היום אכל נוטרילון ar וסבל מליחה ממש שגרמה לו לאי שקט תמידי קושי בשינה נשימה ובזמן אוכל פשוט היה מדלג על ארוחות.. אובחן עם אלרגיה לחלב וקיבלנו נוטרמיגן .
    הליחה הפסיקה אבל חזרנו לריפלוקס .. הילד נחנק מתוך שינה.. ריח של חומציות בפה ובכי .. ניסינו להסמיך עם דייסת קונפלור בהמלצת רופא .. לא עוזר הילד מתקשה גם לאכול כי כל הזמן יש גושים ..
    השאלה שלי אם ניתן להסמיך נורמיגן עם קונפלור מטבח שעבר בישול והסמכה לפני..ההגיון הבריא אומר שזה אמור להיתנהג כמו תרכובת שלar
    בזמן האוכל הוא מספיק דליל כדי לעבור פיטמה ומתקשה לאחר האכלה ובכך לא עולה בחזרה לוושט.. השאלה אם מותר לתת את זה לתינוק בן 3 חודשים עודה להבהרה..

הוספת תגובה

• אם יש רפלוקס וגם אלרגיה אז צריך להסמיך

אמא
    10/10/2021

היי. הכי טוב להתייעץ עם הרופא שלך אבל סביר שגם הוא ינחה להסמיך כמו שציינת. בדכ אם יש גם רפלוקס וגם אלרגיה, אז צריך להסמיך.

שיהיה בריא ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות נוראיות מכל כדור שהוא
    הדר
    23/08/2021

דר שלום,
    יודעת שזהו פורום לילדים ,אשמח בכל זאת להמלצה:
    דר שלום
    מזה שנה וחצי שאני סובלת מבחילות נוראיות ברגע שאני לוקחת כל סוג כדור שהוא. משככי כאבים ,ויטמינים אנטיביוטיקות וכו
    אין לי הליקובקטור ואין צרבת
    איזו בדיקה אני צריכה לעשות כדי לפתור את הבעיה?
    מעולם לא היה לי ,אני בת 30
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• בחילות בעת נטילת כדורים

ד"ר אחיה אמיר
    24/08/2021

הי הדר
    חסרה לי קצת אינפורמציה- האם מדובר בבחילה המופיעה רק בעת נטילת כדורים "רפואיים", או גם כאשר את מנסה לבלוע סוכריית טיק-טק לדוג' או עדשים (שוקולד)?
    האם מעבר לבחילות יש תופעות נוספות?

התופעה שאת מתארת באמת חריגה.
    צריך ראשית לנסות להבין אם מדובר בתופעה על רקע רגשי/חרדתי או שיש סימנים המתאימים לבעיה אורגנית.
    מציע להתייעץ עם הרופא האישי שלך, ואם את לא מקבלת מענה עם גסטרואנטרולוג.
    מבחינה רפואית גרידה, אם רושם להתקדם בבירור אזי קרוב לוודאי שיהיה צורך בבדיקת גסטרוסקופיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת מעיים האם אפשרי
    מעוז
    22/08/2021

שלום דוקטור
    האם אפשר לעשות השתלת מעיים לפג בן חודש ושבוע
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת מעיים האם אפשרי

הוספת תגובה

• השתלת מעיים

ד"ר אחיה אמיר
    22/08/2021

הי מעוז
    שאלה קצת מוזרה.

השתלת מעיים היא השתלה מסובכת ביותר. כמובן קיים האלמנט הכירוגי שאינו טריוויאלי, אך האתגר הוא בעיקר בשימור השתל לאחר ההשתלה. המעיים הם איבר מאוד "אימונוגני" הנוטה לעורר תגובה של מערגת החיסון. הסיכון לדחיה של השתל או לסיבוכים אחרים הנובעים מהנטייה של השתל לעורר תגובות חיסוניות- גבוה ביותר.
    השתלה בפג מסובכת פי כמה.

לרוב, השתלת מעי הוא לא אופציית הבחירה.
    גם כאשר קיימת אי-ספיקת מעיים בתינוק צעיר, אם בגלל מום מולד ואם בגלל סיבוכי פגות (NEC לדוג') מומלץ לנסות מספר פתרונות לפני השתלת מעיים.
    - באופן זמני (יכול להימשך שנים) ניתן להזין ישירות לוריד.
    - במקביל- מומלץ לעשות אופטימיזציה של התזונה דרך מערכת העיכול.
    - קיימות היום מספר שיטות כירורגיות להגדלת שטח פני המעי ו"הארכתו".

רק אם כל האופציות הרשומות לעיל נכשלות- רק אז עולה לדיון אופציית השתלת המעיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנפחות הבטן וכאבי בטן
    מיכל
    17/08/2021

היי ד"ר יש לי שאלה, האם עלי לעשות בדיקת גסטרו, מכיוון שהעיכול שלי לא תמיד מתעכל נכון, וזה שנים ככה, ולעיתים שהעיכול מרגיש לי לא מתעכל הבטן מתנפחת ממש, מבלי שום קשר לאכילה לפני, ואז מתחיל כאבי בטן ממש חמורים.
    האם אלו סיבות כדי לבצעה בדיקה?, ומה בדיוק אומר התנפחות של בטן ללא אכילה לפני?

לקביעת תור
    סגירה
    התנפחות הבטן וכאבי בטן

הוספת תגובה

• הסיבות הרבות לנפיחות בטנית

ד"ר אחיה אמיר
    17/08/2021

הי מיכל.
    לנפיחות בטנית סיבות רבות. לדוגמא-
    - בליעת אוויר, אם בגלל טיקים ווקלים או בעת שתייה/אכילה
    - איטיות בהתפנות הקיבה
    - דלקת בקיבה (גסטריטיס)
    - צליאק
    - שגשוג חריג של חיידקים במעי הדק.

אני מציע להתחיל את הבירור אצל הרופא שלך ולהתייעץ איתו אם צריך ייעוץ מומחה (גסטרואנטרולוג).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בהליקובקטר פילורי
    מאיה
    12/08/2021

שלום. בת 32 בריאה בדרכ.
    לפני כחודשיים וחצי הופיע לי מעין תחושת ריקנות בבטן. הנחתי שזה מהאוכל שהזמנתי אותו יום. שבועיים לאחר מכן משמע לפני חודשיים, חזרו התחושות למשך כ3 ימים ומשום מה ייחסתי לקפה שכן זה קרה לאחר שתיית קפה בבוקר טרם אכילה. הפסקתי עם הקפה ואכן לא חזר.
    לפני שבועיים לערך החלה תחושת אי נעימות וכן תחושת הריקנות לאחר אכילה אך לא לימים רציפים, יום כן, כמה ימים לא, יומיים כן והלאה. הפעם הלכתי לרופאה ונשלחתי לבדיקת הליקובקטר שיצאה חיובית עם רמה 64 כאשר אני שוב לא מרגישה תסמינים.
    התחלתי טיפול מרובע שמלבד מעט טעם מר בפה יומיים ועייפות לא היו תופעות לוואי נוספות ואף שמחתי והייתי אופטימית שהנושא בפיתרון. אך החל מהיום החמישי החלו רעשים רבים בבטן ותחושת אי נעימות, ייחסתי את זה כתופעת לוואי שפתאום החלה אך הטלתי ספק בכך. היום הופיעה תחושת ריקנות לאחר אכילה. שאלתי היא האם יכול להיות שאין מדובר בתופעות לוואי אלא שאיני מגיבה לטיפול והחיידק שוב תוקף שכן אלו התלונות שהיו מלכתחילה? או האם יש לי כבר כיב מסויים וצריך לאבחן עם עוד בדיקות?
    חשוב לי לציין כי אני נוטלת אספירין בשילוב פרצמטול תחת תרופת אקסידול למיגרנות. אני מאוד מוטרדת שלא יעבור לי ואף כבר חודשת לאכול.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בהליקובקטר פילורי

הוספת תגובה

• מיחושי בטן וזיהום ב- HP

ד"ר אחיה אמיר
    15/08/2021

הי מאיה.
    סיפרת סיפור מעט מורכב.
    להערכתי, בשתי מילים- את צריכה לראות רופא.

באופן כללי יותר, אוכל להגיד שלא תמיד יש קשר בין מציאת HP לבין תסמיני בטן. בין 27-40% מהאוכלוסיה נושאת את החיידק בכל רגע נתון. כך שבהחלט יכול להיות שהממצא של HP הוא מקרי אצלך.
    בכל אופן, אם כבר טופלת- האם בדקת שאכן הצלחת להתגבר על הזיהום (ארדיקציה)? יש צורך, חודש לאחר הטיפול לבצע תבחין נשיפה חוזר ולוודא כי החיידק נעלם.

במידה והתלונות ממשיכות, להערכתי לא יהיה מנוס מהתקדמות לגסטרוסקופיה. אך על כל השאלות הללו רצוי לענות לאחר מפגש פנים מול פנים עם רופא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת גסטרוסקופיה לילדה סוכרתית
    תאו
    11/08/2021

הילדה שלי (בת 14) סוכרתית , עשתה בדיקת גסטרוסקופיה בשניידר אחרי שהתלוננה על כאבי בטן עליונה מרכז.
    יצויין כי הגענו לשלב גסטרוסקופיה אחרי שנעשו כל הבדיקות שכללו : ספירה, כימיה, ליפאז , CRP , ERS , אולסאונד בטן עליונה והכל היה תקין .
    אודה להתייחסותך לכתוב לכתוב במכתב שחרור, ואנו מודאגים מנושא פתולוגיה , מה המשמעות ולמה פתולוגיה . הרופא אמר לנו אחרי הבדיקה שנראה לו שהכל בסדר.
    רוצה לציין גם שהיום הילדה מרגישה בסדר (חודשיים אחרי אומפרדקס) ובידקת חיידק הילוקופקטר בגסטרוסקופיה הייתה :שלילי
    מכתב שחרור מצורף

הוספת תגובה

• מכתב שחרור לאחר גסטרוסקופיה

ד"ר אחיה אמיר
    12/08/2021

הי תאו
    את מכתב השחרור איני רואה, כך שיהיה קשה לי להתייחס אליו ספציפית.
    בכל אופן- בכל בדיקת גסטרוסקופיה שגרתית נלקחות ביופסיות (דגימות זעירות מהרירית- הציפוי של מערכת העיכול מבפנים), שנשלחות למחלקת פתולוגיה- שם רופאים מסתכלים על הדגימות תחת מיקרוסקופ לנסות ולזהות ממצאים מיקרוסקופיים.
    אם הרופא דיווח לכם שהכל נראה לו תקין- קרוב לוודאי שאכן הכל תקין.
    אולי הניסוח מעט מדאיג, אך קרוב לוודאי שזו כוונת המשורר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תמ"ל לאלרגיה לחלב
    אמא
    01/08/2021

שבוע טוב ד"ר,

קראתי שיש תמ"ל שמתאים לתנוקות שלאלרגים לחלב שיכול לעזור לאלרגיה לעבור. נוטרמיגון אם אני כותבת נכון.
    יש דבר כזה? זה נכון?

הוספת תגובה

• נוטרמיגן- פורמולה היפו-אלרגנית

ד"ר אחיה אמיר
    03/08/2021

הי אמא
    כעיקרון את צודקת.
    יש פורמולה בשם נוטרמיגן המיועדת לתינוקות שאובחנו עם אלרגיה לחלבון חלב פרה.
    יש עבודה (שבוצעה בתמיכת החברה המייצרת) שהראתה שהפורמולה, המכילה פרו-ביוטיקה, מאפשרת חזרה קצת יותר מהירה לדיאטה חלבית לעומת פורמולה ללא הפרו-ביוטיקה.
    עם זאת, אין לכך משמעות קלינית או מעשית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאאאאאאאאאא תודההההההה
    יאיר
    01/08/2021

שלום עשו לי סיטי בטן תקין עקב כאב בצד שמאול תחתון אבל שעשו לי שיקוף כמו רנטגן של כמה שניות רק בשיקוף יצא לא תקין והרחבת מעי הגס האם יכןל להיות דבר כזה מה שונה שיקוף מסיטי את השיקןף עשן בלי חןמר ניגןד שכבתי על מיטה והוא צילם בשיקןף אשמח לעזרה בן 16 תודה

הוספת תגובה

• שיקוף ו- CT בטן

ד"ר אחיה אמיר
    03/08/2021

הי יאיר.
    אתה מתאר שתי בדיקות שונות- CT בטן ושיקוף של מעי גס.
    כל בדיקה מספקת אינפורמציה מעט שונה.
    בלי כל סיפור הרקע, התלונות, הממצאים עד כה והתשובות הסופיות של בדיקות ההדמיה- אין ערך אמיתי לתשובותי, וזה לא יהיה אחראי מצידי לתת תשובות חלקיות שכאלה.
    אני מציע שתדון בתוצאות ביחד עם הרופא המטפל שלך שהפנה אותך לביצוע הבדיקות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות על תוצאות גסטרוסקופיה וקולונוסקפיה
    מאיה
    28/07/2021

שלום, בת 20, ביצעתי בדיקת גסטרו וקולונוסקופיה, מעט מודאגת אשמח למענה על מספר שאלות.. ברצוני לדעת מה הממצאים אומרים (בגסטרו): הקיבה נסקרה ובוצע תרגיל היפוך- מה זה תרגיל היפוך? האם עושים זאת לכולם?
    וכן נמצאה גסטריטיס, וגם ממצא של רירית נודולרית באנטרום וגוף הקיבה (נלקחה אף ביופסיה משם) אשמח לשמוע מה זה אומר, ומה רואים בדרך כלל בביופסיות מסוג זה? כלומר למה עליי לצפות באופן כללי? האם יש היתכנות למשהו סרטני? או אולי בודקים רק אם יש דלקת חיידקית?
    כמו כן שאלה קטנה נוספת, יש לי כאב בגרון מזה מס ימים, אחרי הבדיקה, וכן קושי וכאב בבליעה- האם זו תופעת לוואי של הבדיקה? ומתי זה צפוי לעבור?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• שאלות לאחר גסטרוסקופיה

ד"ר אחיה אמיר
    03/08/2021

הי מאיה
    פירוט הפעולות שבוצעו במהלך הגסטרוסקופיה- הוא סטנדרטי.
    נמצאה לך דלקת בקיבה, ייתכן על רקע זיהום בחיידק הליקובקטר פילורי- אך לשם כך יהיה צורך להמתין לתוצאות הביופסיות.
    למיטב הבנתי- אין חשש לסרטן בממצאים המתוארים.
    כאבי גרון או אי-נוחות בלע אופייניים לימים לאחר הפרוצדורה.
    על כל השאלות הנ"ל, הגסטרואנטרולוג שלך יכול לענות באופן יותר מדוייק וספציפי למקרה שלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה