מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- ילדה בת 6 alt גבוהדידי14/08/2022
שלום ד״ר,לפני כשבועיים ביתי בת ה-6 חלתה במחלה שאובחנה כויראלית וכללה חום 3-4 ימים ופריחה. בזמן המחלה ביצענו בדיקות מעבדה כולל מדדי דלקת שיצאנו תקינים מלבד ה-ALT שיצא 285 שהמקסימום הוא 45.
האם זה מראה על איזשהי מחלת או בעיה בכבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנזימי כבד מוגברים
ד"ר אחיה אמיר15/08/2022הי דידי
ערך ה- ALT המוגבר מעיד על תהליך דלקתי בכבד- הפטיטיס.
מאוד ייתכן שהסיבה היא אותו זיהום ויראלי שהיא עברה.
נדרש מעקב עם בדיקות דם חוזרות לוודא כי אכן מדובר בזיהום חולף ולא במחלת כבד כרונית.
ממליץ שתהיו במעקב גסטרואנטרולוגי בתקופה הקרובה עד התנרמלות הערכים או אבחנה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה- ילד בן 12רעות לוי14/08/2022
היי,
תוצאות בדיקת דם של הילד מראות כך:
IGA deficiency- NON deficient
Anti IGA 250< i
מה זה אומר? חשוב לציין שעיקר התזונה של הילד היא גלוטן ואף פעם לא סבל משום תסמינים של כאבי בטן, נפיחות, שלשולים וכו'.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צליאק
ד"ר אחיה אמיר15/08/2022הי רעות
התוצאות מחשידות שיש לבנך צליאק.
צריך לשמוע את כל הנתונים ולקבל החלטה אם משלימים בדיקת גסטרוסקופיה, או שמשלימים תהליך אבחוני ללא גסטרוסקופיה.
נדרש ייעוץ גסטרואנטרולוגי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרפסים מרובים בת 28לי07/08/2022
היי דר , אני בת 28, לאחרונה מזה כמה חודשים החלו לי גרפסים קטנים כאלו לאחר כל אוכל או שתיה, וגם בבוקר על קיבה ריקה. בקיצור כל היום
לפעמים הגרפסים קטנים ולפעמים הם מלווים באוכל שעולה לגרון. מידיי פעם יש צרבת לא כל הזמן ולא כל יום. מידיי פעם יש שיהוק פעם בכמה שעות אבל לא משהו חריג . ביצעתי צילום בריום שבצילום לא נראה ריפלוקס או איזושהי בעיה בושט קיבה ותריסריון-הצילום יצא תקין. הגסטרו אמר לי לקחת שבועיים נקסיום 40 ואם לא עוזר להפסיק- לא הרגשתי שעזר לגרפסים לכן הפסקתי. בנוסף מזה כחודשיים יש לי כאבים בחזה באמצע בעצם החזה לפעמים עם נטייה לצד ימין ולפעמים לשמאל, עיקר הכאב הוא בלילה בשינה ובבוקר כשמתעוררת, במהלך היום יש כאבים אבל מידי פעם ולא תמיד מורגשים.
הגסטרו אמר שאין קשר בין הכאבים שאני חווה לתחום הגסטרו ושצריך לבצע גסטרוקופיה כדי לשלול דלקת בוושט שאת זה לא ניתן לראות בצילום בריום.
אשמח להתייעץ אני מאוד חוששת מביצוע הגסטרוקופיה וחוששת מההרדמה, האם חובה לדעתך לבצע את בדיקה זו? האם אין אינדיקציה אחרת לדעת אם יש דלקת בוושט או בעיה אחרת?
בהנחה שביצעתי צילום בריום+צילום חזה והכל יצא תקין יכול להיות שיש לי מחלה קשה (קשה לי להגיד את השם שלה) ופספסו בבדיקות לאור התסמינים שאני מתארת? ממה יכולים לנבוע גרפסים?
תודה על המענה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין שביצעתי בדיקת נשיפה להליקובקטר שלילי, ורופא א.א.ג איבחן רפלוקס בבדיקה של רינקוסקופ
לי07/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חלק מהתסמינים שאת מתארת קשורים לריפלוקס
ד"ר אחיה אמיר14/08/2022היי לי,
לעניות דעתי לפחות חלק מהתסמינים שאת מתארת קשורים לריפלוקס (שקוף וק"ת אינו בדיקה לריפלוקס).
ייתכן שבנוסף יש לך גם מצב בו חיידקים משגשגים יתר על המידה במערכת העיכול העליונה.
נדרשת השלמת בירור על בדיקת גסטרוסוקפיה ובדיקת נשיפה.
ניתן לנסות טיפול שמרני קודם לכן, ולהשלים את הבירור במידה ואין רזולוציה מלאה של התסמינים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה שצפה....חוות דעתאמא30/07/2022
סליחה שוב אני כותבת הודעה מוסדרת
בן 13 ספורטאי כדור רגלן מתאמן ארבע ימים בשבוע פלוס משחק
שמתי לב שהצואה שלו צפה באסלה גוון שלה חום רגיל ולא נראה משהן מיוחד בצורה שלה
קצת גדולה לא רכה ולא קשה רגילה
לא שותה הרבה מים
אין תסמינים אחרים לא משלשל או יורד במשקל
האם זה מצביע על בעיה האם אני צריכה לבצע בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראי תשובה קודמת
ד"ר אחיה אמיר01/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי גדול אצל נעראמא28/07/2022
שלום בן 13 ספורטאי בנבחרת כדור רגל
לפעמים נכנסת אחריו לשירותים ואם במקרה שכח לפתוח את הספון
הקקי שלו גדול ענק כזה בצבע חום ולפעמים אני מבחינה שהוא לא שוקע באסלה לא יודעת אם זה בגלל שהוא נשאר במים לזמן
לא מתלונן על עצירות אבל לא עושה קקי כל יום
גם הקקי לא רירי הוא חלק בצבע חום אבל גדול כזה
האם זה מצביע על בעיה או לא קשור הוא בריא בדרך כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה הל התייאר עוד דבר
אמא29/07/2022כאשר אני נכנסתי אחרו וראיתי היה כבר הקקי באסלה הרבה שעות בגלל קטיעת מים ולא הצליח לפתוח את הסיפון
לא יודעת אם הקקי צפה בגלל שהיא כבר הרבה זמן במים
וגם היא נראית גדולה
הילד גובהה ובעל גוף מתאים לגיל שלו אין תלונות אחרות
האם זב מעיד על בעיה קראיתי בגוגל על שומן אבל הוא ילד ספורטאי מתאמן חמש פעמים בשבוע נכנסתי ללחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גושי צואה גדולים
ד"ר אחיה אמיר01/08/2022ככה"נ בכל זאת נטייה מסויימת לעצירות.
אם זה לא מציק בכלל- אני מציע להתחיל בטיפול סימפטומטי פשוט- להרבות בשתייה, לאכול הרבה פירות וירקות ולהימנע מהתאפקות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עוד שאלה
אמא02/08/2022ובקשר שהצואה צפה זה לא מעיד על בעיה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם הכל יורד באסלה ללא בעיה אז אין בעיה
ד"ר אחיה אמיר02/08/2022בד"כ לא.
אם הכל יורד באסלה ללא בעיה- אז אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קלפרוטקטין ומה אומרת התוצאהאמא23/07/2022
הי. שלחתי דגימת צורה עבור הבן שלי בן 6 במהלך בירור גסטרו עקב שינוי ביציאות וסבל של הילד.
הדגימה היא מה17 לחודש בערב, שלחתי את הדגימה ב18 לחודש על הבוקר והיא נכנסה לעבודה ב19 לחודש.
כשאני אחסנתי את הדגימה בבית מה 17 בלילה עד 8 בבוקר ב18 היא לא היתה בקירור. אף אחד גם לא הנחה אותי לשמור בקירור? האם זה בסדר או שיכולה לצאת תוצאה שגויה שלילית?
מדגישה כי כפי שהנך בטח יודע הבדיקה ממש קריטית להמשך טיפול ואבחון, וכל שאר הבדיקות anca וכו תלויות בה . האם אני רשאית וצריכה לבקש בדיקה חוזרת? אשמח לתשובה דחוף תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה היא מה17 ללא קירור אצלי
אמא23/07/2022בנוסף גם מדגישה שהבדיקה היא מה 17 ללא קרור אצלי, ונכנסה רק ב19 לעבודה האם גם זה לא תקין שנכנסה לעבודה רק לאחר יומיים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת קלפרוטקטין
ד"ר אחיה אמיר25/07/2022היי אמא
לפי ההמלצות הרשמיות של קופות החולים- יש לספק לצורך הבדיקה, שלרוב נמסרת לאחות המרפאה בשעות הבוקר, דגימה "טריה" של יציאה מבוקר הבדיקה.
לעיתים רבות יש קושי בכך שכן לילדים שונים דפוסי יציאה שונים.
במידה והילד לא מצליח לצאת בבוקר- לפעמים אנחנו מעגלים את הפינה ומאפשרים לתת דגימה מערב קודם. (לאחות, מומלץ להמשיך לספר שזה מהבוקר, אחרת לא תקח את הבדיקה...).
אין צורך לשמור את הדגימה בקירור.
עם זאת, אם היציאה הייתה ב- 17, הדגימה נמסרה לאחות ב- 18, והאחות העבירה אותה הלאה רק ב- 19- זה כבר מציב סימן שאלה לגבי אמינות הבדיקה.
לגבי אם הקופה תסכים לבדיקה חוזרת- אין לי מושג.
לידיעה- ניתן לקנות בבית מרקחת קיט לבדיקה ביתית. יש לקחת בחשבון שהקיט יקר יחסית- 200-300 ש"ח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים חוזרים ויאושאמא22/07/2022
יאוש יאוש יאוש
שלום בת שלי בת ארבע מאז שנכנס לגן כל שלוש חודשים יש תולעים
בפעם האחרונה זה קרה בחודש אפריל באמצע הלילה לא היה תרופה ישבה באמבטיה מים עם קצת חומץ ומזרק מיץ בצל קטן וזה עבר עד היום כלומר אחרי ארבע חודשים כמעט זה שוב חזר
שוב היום אין תרופה ישבה באמבטיה מים עם קצת חומץ ונרגע
וסירבה לקחת מיץ בצל
מה לעשות איך להתנהג האם תולעים גורמות נזק למעיים האם גורן לאי עליית במשקל או חוסר תיאבון
לא אוהבת לתת תרופות קראיתי על תופעות לואי לורמוקס מפחידות
אני ממש מיואשת האם יש מאכלים למנוע מהם
ועוד שאלה אם היא לא התלוננה שוב אחרי אמבטית מים עם קצת חומץ האם למרות זו לתת התרופה או לחכות אם זה עבר כמו הפעם שעברה
אמא מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זיהומי תולעים חוזרים
ד"ר אחיה אמיר25/07/2022שלום לך אמא
התייחסתי פעמים רבות לסוגיה זו. אני מציע שתגללי קצת מטה ותמצאי יותר מפוסט אחד בנושא עם הסברים ועצות.
באופן כללי- אלה לא זיהומים מסוכנים לרוב, הטיפול פשוט וגם אם צריך לטפל שוב ושוב זה לא נורא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריר בצואה ילד בן 6אמא לחוצה ממש..11/07/2022
היי. הבן שלי בן 6. ילד בריא בדכ. מזה כ 3 חודשים בקקי שלו באופן קבוע יש ריר, בתחילה זה היה בכמות קטנה ובחודשיים האחרונים זה התגבר כשהולך להתפנות או שיש ריר בקקי, או לעיתים רק ריר.
בהתחלה לא ייחסתי חשיבות חשבתי אולי משהו ויראלי, אולי משהו שאכל עשה לו לא טוב. לאחר מכן הבחנתי שזה הפך למשהו קבוע.
בשבועות האחרונים שמתי לב לדפוס שבבוקר יש לו צואה יחסית רגילה אומעם ממש מעט ריר, ובשעות אחר הצהריים והערב מופיע הריר בצואה בכמות גדולה יותר, ואז ממש בלילה כמעט באופן קבוע יש לו איזו פעם שיוצא רק ריר.
עשינו לו pcr צואה הכל יצא שלילי.
בדיקה להליקובקטר גם יצאה שלילי .
הוא שוקל ממש מעט, אוכל ממש מנות קטנות כל פעם. לא עלה במשקל בכלל שנה, לדעתי גם אולי ירד 200 גרם במשקל.
היום פעם ראשונה גם היה מקרה שהוא פשוט לא יכל להתאפק וברח לו בתחתון ממש ריר עם מעט צואה. גם כמות הפעמים שהוא הולך להתפנות היא ממש לא נורמלית, 6 פעמים ביום , כשברוב המקרים בערב זה מעט צואה עם ריר.
מה זה יכול להיות ומה צריך עוד לבדוק? האם יש בדיקות ספציפיות שבודקים דלקות במעיים? רופאת משפחה הביאה בדיקות דם כלליות והוסיפה להן בדיקת דם לצליאק, וגם מדדי דלקת.
האמת שאני ממש מודאגת ומפחדת מדברים חמורים חס וחלילה...
מה זה יכול להיות? ומה עוד צריך לבדוק לדעתך?
אני אעשה לו בדיקות דם, אבל עד שכבר עושים האם יש בדיקות נוספות או אחרות שכדאי לעשות? האם בדיקת ANCA היא משהו שרלוונטי והרופאה צריכה לתת לו גם אותה?
האם רגישות לחלב ומוצריו היא משהו שרלוונטי לתיאור ואיך בודקים את זה? אין בדיקת דם לזה?
אני ממש ממש אשמח לדעתך בנושא כי אני ממש דואגת ובאמת שחשבתי שזה משהו שיחלוף, אבל זה ממשיך. ואני באמת מפחדת שאין כאן איזה משהו מסוכן חס וחלילה שאנחנו מפספסים.
בבקשה תשובתך דחוף... תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי-סדירות ותוכן רירי ביציאות
ד"ר אחיה אמיר13/07/2022שלום לך אמא לחוצה
אין לי תשובה חד-משמעית לתיאור שנתת.
אין ספק שעולות כאן מספר שאלות והחשש שלך ברור.
צריך להתחיל בירור מסודר.
תתחילו עם רופא הילדים, ובמידת הצורך ייעוץ גסטרו-ילדים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקה חיוביתכוכבה05/07/2022
מה זה אומר התוצאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ASCA חיובי
ד"ר אחיה אמיר06/07/2022הי כוכבה.
מדובר בנוגדן לשמר אפיה.
הבדיקה לעיתים מבוצעת בשאלה של מחלת קרוהן, אך למעשה היא חסרת משמעות, שכן גם בקרב חולי קרוהן היא חיובית ב- 70%~ לערך, וגם בבריאים היא חיובית ב- 10%~ לערך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות חוזרות אצל ילדיםאור04/07/2022
שלום, הבן שלנו בין שנה וחצי בערך פעם בחודש חודשיים יש לו כמה שעות-כמה ימים שהוא פשוט מקיא בלי שום סיבה הנראית לעין. הוא מרגיש מצויין ובלי שום קשר מקיא פתאום , יכול להיות גם איזה 6 הקאות בשנתיים ואז פתאום יום למחרת הכל עובד ואמן כלום. הרופאים שהיינו אצלם לא ראו משהו עשו לו גם צילום. אשמח לדעת אם יש איזשהו כיוון מה זה יכול להיות? האם יכול להיות קשור למזון כלשהו אולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקאות מחזוריות לילד קטן
ד"ר אחיה אמיר06/07/2022היי אור
אומנם התופעה שאת מתארת אינה מאוד שכיחה, אך מוכרת.
יש מספר אפשרויות שצריך לשקול- חלקן טריוויאליות וחלקן קצת יותר משמעותיות.
לאור זאת, גם הבירור מתבצע בהדרגה כאשר בדיקות פולשניות נדחפות לסוף התור.
חשיבות רבה לראות אם מתלוות תלונות נוספות וכן מה דפוס הגדילה של בנך.
כדי לסבר את האוזן, אפשרויות שיש לשקול:
- זיהומי מעיים חוזרים המלווים בהקאות
- אלרגיה למזון כלשהוא
- תסביב מעיים שנסגר ונפתח חליפות
- דלקת במע' העיכול העליונה
- הקאות מחזוריות בילד ממשפחה עם היסטוריה של מיגרנות.
לרוב- יש צורך בבירור מסודר במידה והתלונות משמעותיות.
הייתי מתחיל בבדיקת עיניים (פונדוס).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 11- יציאות מרובותיסמין29/06/2022
, אני חולת קוליטיס , אובחנתי לפני שנתיים. בהיסטוריה המשפחתית יש לי שתי אחיות גם כן עם קוליטיס ואחיינית עם קרוהן.
אני מאוד מוטרדת מהבן שלי בן 11, הוא ילד מאוד רגיש ותמיד היה הולך לשירותים לפחות פעמיים ביום. בתקופה האחרונה הוא עובר משבר רגשי מסויים ופתאום הולך יותר לשירותים.
בשלושה ימים האחרונים מרגיש כל הזמן צורך ללכת לשירותים, בכל פעם שאוכל משהו, לפעמים משלשל ולרוב אומר שיציאה רגילה, זה מציק לו כי הוא ילד מאוד ספורטיבי ופעיל. לא מדובר בוירוס או משהו לא טוב שאכל בימים האחרונים לדעתי. קבעתי תור לרופא ילדים אבל האמת אני מאוד מוטרדת שלא תתפתח לו גם מחלת מעיים.
מה עוד זה יכול להיות מלבד קרוהן או קוליטיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי-סדירות חדשה ביציאות
ד"ר אחיה אמיר30/06/2022הי יסמין
לאור הרקע המשפחתי אני בהחלט מבין את דאגתך, אך זה עשוי להיות גם זיהום, או תוצאה של שינוי חריג בדיאטה או בהרגלי היציאות שלו.
צריך להתחיל בירור ולראות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לצואהחנה24/06/2022
שלום דר'
לפני כמה ימים הכנסתי את האצבע לפי הטבעת והרגשתי שיש לי שם צואה דבוקה.
ועכשיו במקלחת בודקת וכל יום עדיין יש..מנסה להוציא מה שיש עם האצבע ויוצאים גושים. אבל לא ברור לי למה זה נשאר שם ולא יוצא החוצה. היציאות שלי בסדר ואין לי עצירות
האם זה תקין,? האם כדאי לבדוק
אשמח לעצתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא לגמרי ברור לי תזמון הבדיקה העצמית
ד"ר אחיה אמיר26/06/2022הי חנה
לא לגמרי ברור לי תזמון הבדיקה העצמית ומדוע את בכלל בודקת את עצמך.
יש זמנים במהלך היום בהם יש צואה ברקטום- לפני יציאה.
לאחר היציאה הרקטום (החלק הסופי של המעי הגס) אמור להיות ריק. כך שתלוי מתי את בודקת את עצמך.
בנוסף- אני משער שבדקת את עצמך כי חשת שמשהו לא תקין- אז ייתכן ובכל זאת יש לך נטייה מסויימת לעצירות.
לעיתים, אנשים נוטים לחשוב שבמידה ויש יציאות מדי יום אין עצירות- אך לעיתים יכולה להתפתח עצירות גם בנוכחות יציאות יומיות, כאשר אין ריקון מלא.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים חוזרות כל חודשיים בדיוק!מעוז22/06/2022
שלום רב ד״ר
בני בן ה6 סובל מתולעי סיכה במעיים.
במשך שנתיים כל פעם אני נותן ורמוקס ואז התולעים נעלמות וחוזרות אחרי חודשיים בדיוק! וכל כל פעם וחוזר חלילה. השאלה הראשונה אם זה לא מסוכן לתת לילד ורמוקס כל כך הרבה פעמים? שאלה נוספת מה המינון שהיית ממליץ לי במצב כזה? בד״כ אני נותן מנה ולאחר 10 ימים מנה נוספת וזהו.
האם ישנה דרך כלשהי למגר את המעגל הנוראי הזה שהם חוזרות כל חודשיים?
תודה מראש🙏🏻!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זיהום חוזר בתולעים
ד"ר אחיה אמיר26/06/2022הי מעוז
ראשית- ורמוקס היא תרופה אנטי-הלמינטית (תולעים) שאינה נספגת במעיים, כך שהיא עוברת את כל המעי מבלי להיספג לגוף.
תופעות לוואי לשימוש בה- נדירות ביותר.
במידה ואתם מזהים הטבה ברורה לאחר הטיפול, התסריט הסביר הוא שבנך פשוט נדבק שוב ושוב- אם מאחד מבני המשפחה שלא טופל או מילד אחר בגן או במסגרת אחרת.
כדאי לטפל בכל ילדי המשפחה- בו-זמנית.
לגבי ילדי הגן- כדאי לשוחח עם הורים נוספים, ובמידה וזו חוויה משותפת להורים רבים- רצוי לארגן טיפול לכל ילדי הגן באותו זמן.
לא ידוע אם זה ינחם אותך, אך זו בעיה מאוד נפוצה בארץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס גיל 3 חודשיםחופית21/06/2022
לביתי בת 3 חודשים יש ריפלוקס בערך מגיל חודש, בעבר היו פליטות מרובות, לעיתים אפילו בקשת, ופליטה שעולה חוזרת חזרה לקיבה. מקבלת כרגע אמפרוזול 2.5 מל פעם ביום, יש ימים שפולטת את זה רבע שעה אחרי, ובכל מקרה הפליטות והרחפלוקס לא פסקו, מה עוד ניתן לעשות? האם יש בדיקות שניתן לעשות?
יש להבדיל בין פליטות לתסמינים
ד"ר אחיה אמיר26/06/2022היי חופית
לנושא הריפלוקס התייחסתי כבר עשרות פעמים.
מידע נוסף זמין באינטרנט. בין השאר גם באתר שלי (מוזמנת לחפש בגוגל לפי שמי).
בקצרה- יש להבדיק בין פליטות לתסמינים (כאבים, היעדר גדילה וכו').
אומפרזול זו תרופה להורדת חומציות בקיבה. היא לא משפיעה כלל על הנטיה לפליטות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת קונפלור לפורמולת סימילאק arאופק21/06/2022
היי התינוק בן חמישה חודשים לאחר מעבר בן סוגי פורמולות שונות כרגע עם סימילאק ar מרגישה שאף בקבוק או מספר פטמה לא מסתדר לו ניסיתי בקבוק אחד עם חצי כפית קונפלור ואכל מעולה האם מותר להוסיף קונפלור לפורמולת ar
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא הייתי ממליץ על הקומבינציה הזו
ד"ר אחיה אמיר26/06/2022הי אופק
לא הייתי ממליץ על הקומבינציה הזו.
גם כך פורמולת AR מסמיכה בקיבה. הוספת הקורנפלור עלולה ליצור דייסה ממשך סמיכה שבנך יתקשה לעכל.
השאלה היא במה אתם מנסים לטפל.
האם אתם מנסים לטפל בפליטות או בתסמינים כלשהם כגון כאב או בחוסר עלייה במשקל.
מזמין אתכם לקרוא קצת על ריפלוקס. יש הרבה מקורות מידע, גם באתר שלי- חפשו בגוגל לפי שמי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)