מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- מעי רגיז/ מחלת מעי דלקתיתאמיר12/02/2022
שלום ד"ר,
הבת שלי בת 16, בריאה בד"כ, סבלה לפני שלושה חודשים מזיהום וראלי חריף (הקאות ושלשולים מימיים) במשך יום-יומיים. אחרי ארוע זה התחילו אצלה כאבי בטן תכופים, גזים, שלשולים ובחילות.
בדיקת צואה הצביעה על נוכחות dientamoeba, טופלה בפלג'ל שהביא לשיפור משמעותי בסימפטומים.
עד היום היא סובלת מצואה רכה ובעלת גוון חום בהיר פעם עד פעמיים ביום. על פי רוב היציאות מתרחשות בשעות הבוקר, עם תחושת דחיפות ולפעמים לחץ בבטן התחתונה.
בדיקת קלפרוטקטין תקינה (ערך נמוך מ-5). בדיקות דם תקינות. בדיקת גסטרוסקופיה תקינה.
האם יש צורך בביצוע קולונוסקופיה ? או שאפשר להמשיך את הבירור הרפואי עם בדיקות פחות פולשניות ולא נעימות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IBD VS IBS והמשך בדיקות
ד"ר אחיה אמיר13/02/2022הי אמיר
ההחלטה על ביצוע בדיקה פולשנית נשענת על מספר שיקולים.
אם אתייחס אך ורק לתוצאת הקלפרוטקטין- אז אין סיבה לחשוב שיש מחלה דלקתית במעי.
אך צריך לשקול את מצבה של בתך משלל ההבטים ולבנות תוכנית בירור וטיפול. ייתכן ואין צורך כלל בבדיקה אנדוסקופית, ייתכן ויש צורך רק בגסטרוסקופיה, ולעיתים גם כשיש קלפרוטקטין תקין- עושים קולונוסקופיה.
אני חושב שנכון להחליט החלטות אלו ביחד עם הגסטרואנטרולוג המטפל שלכם.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכן מעט עכור בעובררעות10/02/2022
אני בשבוע 32, מטופלת באורסוליט עקב כולסטאזיס. בסקירה ה3. נצפה תוכן מעט עכור בכיס המרה.
שאר הבדיקות תקינות כולל מי שפיר וציפ גנטי.
מה זה אומר? מה יעשו לעובר כשיצא? האם כדאי לחזור על הבדיקה?
אני מאוד מוטרדת ולא יודעת מה לעשות
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
"בוץ"/אבנים בכיס מרה בעובר, בסקירת מערכות
ד"ר אחיה אמיר13/02/2022הי רעות.
את מתארת ממצא שאינו נדיר. לעיתים, אף נולדים ילדים עם ממש אבן בדרכי המרה.
בד"כ אין צורך לעשות כלום, והכל מסתדר מעצמו.
במהלך ההריון- אם את מתוכננת לסקירה נוספת מאיזושהיא סיבה- אז מן הסתם יעקבו גם אחר ממצא זה, אבל אין צורך לעקוב אחריו באופן פעיל.
לאחר הלידה, מומלץ יהיה להשלים בדיקת דם לפרופיל-ביוכימי, וכן US בטן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז או בעיה בלבלב?יוליה10/02/2022
שלום רב אני בת 34, אחות במקצוע. סובלת ממצב שהוגדר כ-IBS מזה 17 שנים. אני אישית מרגישה שמה שמפעיל את התסמינים אצלי זה סוגים רבים מאד של מזון, לחץ נפשי ושינויים הורמונליים (אני 8 חודשים אחרי לידה ובהריון הייתה רגיעה ממש! אבל הבעיה חזרה כ4 חודשים לאחר הלידה). כאבי בטן, שלשולים שבאים והולכים, בחילות, צרבות, אפטות חוזרות בפה, כאבים בפי הטבעת בזמן יציאה, אני בתת משקל מאז ומתמיד, הרגשה של פריסטלטיקה מוגברת לעיתים קרובות וגזים בריח מאד חריף ולא רגיל לעיתים. לעיתים נדירות התסמינים מופיעים גם בלילה. התסמינים מופיעים לעיתים מאד קרובות - לפעמים כמה פעמים בחודש! בעיות נוספות- נמצאה אצלי אוסטאופניה (יש חוסר בויטמין D ), לעיתים כאבי שרירים שבאים והולכים (מה שהוגדר כפיברומיאלגיה), ירידה מוקדמת ברזרבה שחלתית ובעיית פריון שהייתה לי בעקבות זאת. בדיקות שביצעתי לאורך השנים כולן תקינות - מדדי דלקת שליליים תמיד, ברזל תקין תמיד , B12 תקין, CTE תקין, בדיקת גסטרוסקופיה תקינה, סיגמואידוסקופיה תקינה לגמרי (לא ביצעתי אף פעם קולונוסקופיה מלאה כי אני מפחדת מההכנה לבדיקה), נשלל צליאק בבדיקות דם ובביופסיות, קלפרוטקטין שבוצע פעמיים שלילי. בלוטת התריס תקינה. נשלחתי לביצוע US של מעי בשערי צדק שיצא תקין חוץ מסימנים קלים ומאד לא ספציפיים (הדגשה קלה של דופן מעי באיזורים מסוימים ובלוטות לימפה יחידות מוגדלות עד 5 מ"מ- נאמר לי שמדובר בממצאים מאד קלים ולא ספציפיים ולא מצביע על IBD). לפי כל זה קרוהן וקוליטיס נשללו. נמצאה רגישות ללקטוז אבל אני יכולה לצרוך סוגים מסומים של מוצרי חלב בלי תסמינים. לפני כמה זמן ביצעתי בדיקת איסוף צואה באיכילוב לאיתור בעיות תת ספיגה- בדיקת שומן וטריפסין בצואה. יצא ככה שלא היה מספיק חומר לביצוע הבדיקה ולכן נתבקשתי להביא את הבדיקה פעמיים יום אחרי יום. בתוצאות יצא שומן לגמרי תקין אבל הטריפסין יצא 1900 כשהנורמה היא בין 6000-100000. מה המשמעות של טריפסין כ"כ נמוך ? האם יכול להיות קשור לתסמינים שלי ( בעיה בלבלב?) בתודה! יוליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IBS VS. IBD
ד"ר אחיה אמיר10/02/2022הי יוליה
ליבי איתך שאת סובלת ולפי שעה אין מענה מספק.
ראשית לגבי בדיקות הצואה-
בדיקת השומנים שלך תקינה לדברייך- כך שאין עדות לבעיה בספיגת שומנים.
ניתן לבדוק בצואה אלסטז- המשקף את תפקוד הלבלב.
באופן דומה, ניתן לבדוק רמת טריפסין בצואה, גם היא כמדד לתפקוד לבלבי- אך בדיקה זו פחות שכיחה.
ובנוסף, ניתן לבדוק בצואה רמת אלפא-1-אנטי-טריפסינוגן- במידה והרמה גבוהה, מעיד הדבר כי יש אובדן חלבון במערכת העיכול.
את בטוחה שביצעת בדיקת "טריפסין" בצואה?!
אם אכן הבדיקה נמוכה, ייתכן שהדבר מעיד על אי-ספיקת לבלב. אך יש לבחון זאת בשבע עיניים.
אם זה אכן המצב, כדאי לנסות אנזימי לבלב חליפיים- לדוגמא- CREON.
באופן כללי יותר, רבים מהתסמינים שאת מתארת בהחלט מחשידים לבעיה אורגנית. ה"בעיה" היא שכל הבדיקות שבוצעו הינן תקינות או שאינן ספציפיות מספיק.
האמת כרגיל, נמציאת בפרטים הקטנים. כמה בדיוק היה הקלפרוטקטין ה"תקין". כמה תקין זה באמת היה?!
אני חושב, שלאור הסיפור שסיפרת- הרווחת קולונוסקופיה ביושר, ועלייך להתגבר על הפחד ולבצע את הבדיקה. ההכנה היא באמת לא תענוג, אבל לא כואבת.
את המחסום העיקרי כבר עברת (לדוג' בסיגמואידוסקופיה שביצעת).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלפרוטקין בוצע פעמיים ותוצאות בדיקה שניה
יוליה11/02/2022שלום ד"ר
קלפרוטקין בוצע פעמיים- בשערי צדק יצא מתחת ל30, ואחרי שנתיים במכבי יצא פחות מ10. כלומר זה לגמר תקין
לגבי הבדיקה השניה- מצ"ב תוצאות
בברכה,
יוליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
IBD VS. IBS ונא לפנות לרופא מטפל
ד"ר אחיה אמיר13/02/2022יוליה, עם כל הרצון שלי לסייע, בפורום זה אני יכול לענות על שאלות כלליות שעשויות לעניין ציבור רחב יותר של אנשים.
פתרון בעיות פרטני צריך להיעשות פנים מול פנים עם הרופא המטפל שלך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ובחילות במשך חודשיים מהבוקר עד הלילהעדי08/02/2022
שלום ד"ר אחיה
הבן שלי בן 15 סובל מזה כחודשיים בכאבי בטן ובחילות מרגע שקם עד שהולך לישון וכך זה חודשיים.
עשינו גסטרוסקופיה אנחנו ממתינים לתשובת הביופסיה.
עשינו אולטרסאונד בטן היה תקין.
יש משהו שניתן לעשות להרגיע את הכאב עד תשובת הביופסיה?
תודה עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקלה על כאבי בטן
ד"ר אחיה אמיר10/02/2022הי עדי
את מה שחשוב אתם כבר עושים- מבררים את הסיבה לכאבי הבטן.
בינתיים צריך לסייע סימפטומטית, עם כמה שפחות תרופות.
ניתן לנסות לשים שקית חמה על הבטן (הרבה פעמים זה עוזר יותר מתרופות), ניתן לנסות קל-בטן. בלית-ברירה אם יש כאבים עזים, ניתן לנסות אקמול או אופטלגין.
כעיקרון, נורופן פחות מומלץ.
בנוסף, הרבה פעמים עוזרים תרגילי הרפיה.
בהצלחה ובשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים מימיים אצל בן 5רים08/02/2022
שלום ד"ר,
לפני כחודש וחצי הבן שלי בן ה-5 סבל משלשולים מימיים וכאבי בטן קלים במשך פחות מיממה.
היום השלשולים המימיים הופיעו שוב (7-8 פעמים ביום). ללא כאבי בטן או חום וללא פגיעה בתפקודו. רופא הילדים טוען שמדובר בווירוס.. אני מעט מודאגת, יכול להיות שמדובר בהידבקות שנייה בווירוס בפרק זמן כ"כ קצר?
הערה - אני כרגע נמצאת בבירור רפואי בשל חשד לקרוהן/ קוליטיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלשולים מימיים חוזרים בבן 5 שנים
ד"ר אחיה אמיר10/02/2022הי רים
אני נוטיה להסכים עם רופא הילדים שלכם.
וירוסי בטן הגורמים לשלשולים נפוצים ביותר, ואין שום דבר מיוחד או חריג בשני מופעים בהפרש של חודש ביניהם.
כל עוד בנך באופן כללי בריא, עם תאבון שמור, וגדילה וצמיחה טובות- אין סיבה לדאגה.
הסיכון שיש לו מחלה כרונית (כדוגמת קרוהן) נמוך ביותר.
מציע לעקוב אחריו שמרנית.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בטיפטיפות סימיקולהילה07/02/2022
האם בטוח להשתמש בסימיקול לתינוק בן חודש?הוא ממש סובל מהגזים ואני בחששות לתת לו טיפול כלשהו. עברנו למטרנה קומפורוט עם הקלה חלקית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפות סימיקול
ד"ר אחיה אמיר07/02/2022הי הילה
התכשיר מיועד לתינוקות והוא בטוח.
האם הוא יעיל?! זו כבר שאלה אחרת.
ראיות מדעיות- חלשות ביותר, אך יש הורים שמדווחים על שיפור בתסמינים.
מוזמנים לנסות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ממושכים אצל תינוקת בת 5 חודשיםאביה שמיאן01/02/2022
שלום וברכה,
הבת שלי בת חמישה חודשים, יונקת הנקה מלאה. מאז שהיא נולדה אני שומעת את הבטן שלה כואבת , מתהפכת. בתקופה האחרונה מעדיפה חלב אם שאוב בבקבוק על פני הנקה. המון פעמים לא מוכנה לאכול אם כואבת לה הבטן והיא צריכה לעשות קקי. היא יכולה לבכות לילה שלם ולא לאכול עד שבבוקר תצליח לעשות קקי ואז רק תסכים לאכול. הגיעה לאחוזון 20 במשקל ומאז אני דוחפת לה אוכל בבקבוק, היום היא אחוזון חמישים.
לא מוכנה לאכול פורמולה של תמ"ל. הקיאה את המטרנה , נוטרילון אנחנו מנסים עכשיו, לבנתים לא מוכנה לטעום.
האם יש סיבה רפואית שיכולה לגרום לכל העניין?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשיי האכלה, נטייה לבכי ואי-נחת בבת 5 חודשים.
ד"ר אחיה אמיר01/02/2022הי אביה
את מתארת שלל בעיות, כמפורט בכותרת.
נשמע לי שאתם צריכים להתייעץ דחוף עם רופא הילדים, ואם אתם לא מקבלים מענה עם גסטרואנטרולוג.
צריך לרדת לשורש כל אחד מהתסמינים שתיארת ולהבין אם יש בכלל בעיה, או שאת מתארת דפוס שהוא בגדר התקין.
אוכל להגיד מייד- שמאוד לא מומלץ להכריח אותה לאכול, או כדברייך "אני דוחפת לה".... את רק יוצרת בעיות נוספות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיטי בטן אגןתמר30/01/2022
שאלום רב
בשל כאבי בטן תחתון יציאות רכות הרגשה של לחץ על הרקטום וצורך להתרוקן ותמיד יש צואה לרוקן בערך 3 פעמים ביום, וירידה במשקל,( 4 קילו , שוקלת 38 וגובהה 150 בת 22) ביצעתי קולונסקופיה תקינה, בדיקות דם מדדי דלקת תקין פרט לקלפרוטקטין בצואה בין 100-250 נבדוק 4 פעמיים.
נשלחתי לבדיקת סיטי בטן , הכל תקין פרט לממצאים הללו :
ריבוי גזים בלולאות האיליום בבטן האמצעית.
תוכן פקלי רב לכל אורך הקולון.
הרקטום נראה מורחב, מלא בתוכן, ללא עיבוי הדופן.
מה זה אומר האם זה מסביר את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בטן תחתונה ויציאות רכות בבת 22
ד"ר אחיה אמיר31/01/2022הי תמר
נשמע שאת סובלת, ולהערכתי- זמן רב.
הבירור שביצעת- מכוון לשלול מחלת מעי דלקתית- קרוהן, קוליטיס.
לפי מה שתיארת אין ממצאים התומכים בכך. גם בדיקת ה- CT אינה תומכת בכך.
לפי תאור המקרה שמסרת וממצאי ה- CT, נראה לי שאת סובלת בעיקר מנטייה לעצירות ארוכת שנים. את צריכה להתחיל לטפל בכך ולעקוב אחר רזולוציה של התסמינים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואה , יונק בן חודשיים וחציאושר28/01/2022
יונק בן חודשיים וחצי , הנקה מלאה .
בריא ללא חום .
מהבוקר עשה 2 טיטולים עם דם רירי ,
בהתייעצות עם רופא אונליין אמר שאם יהיה שוב לשלוח למיון .
האם אפשרי ללכת לביקור רופא או ללכת למיון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יציאות דמיות בתינוק בן חודשיים
ד"ר אחיה אמיר31/01/2022הי אושר,
אם תגללי מטה בפורום- תראי שנושא זה עלה מספר רב של פעמים.
בקצרה- יש מספר אפשרויות שבאות בחשבון. לפי מראה היציאה- האפשרות הסבירה ביותר היא שמדובר באלרגיה לחלבון החלב, ואופציה נוספת שיש לשלול היא שמדובר בזיהום.
אתם צריכים לראות רופא ילדים- אין הכרח לרוץ למיון במידה והתינוק ממשיך להיות חיוני וללא חום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים ממושכים לבן שנה ושמונהיוליה25/01/2022
הבן שלי כאמור בן שנה ושמונה סובל משלשולים מזה שבועיים. בוצעה ספירת דם-תקינה, PCR stool- ללא צמיחה כלשהי, crp -1.5 , צליאק- שלילי. חיוני, ללא כאבי בטן/חום/הקאות. תזונה נטולת לקטוז, מקבל פרוביוטיקה. האם הגיוני תקופה כה ממושכת של שלשולים? מעבר לאיזו תקופה צריך לפנות לבירור מעמיק יותר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול ממושך
ד``ר אחיה אמיר27/01/2022הי יוליה
אכן, השלשול ממושך.
עם זאת, לפי תאורך, בשאר הפרמטרים- בנך מצטיין.
להערכתי- עדיין הסבירות הגבוהה ביותר- כי מדובר בזיהום ויראלי כלשהוא- וירוס בטן, עם מהלך ממושך מעט מהרגיל.
טוב עשית שהעברת אותו לכלכלה ללא מוצרי חלב/לקטוז. באותו אופן כדאי גם לוודא כי אינו שותה הרבה מיצים ממותקים, וכי אינו מרבה באכילת פירות מתוקים.
במידה והשלשול אינו מראה סימני שיפור תוך שבועיים נוספים- יש מקום לבירור מעמיק יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אלסטאז בצואהמיכל20/01/2022
שלום בשל כאבי בטן יציאות רכות וצפות ירידה במשקל ולאחר סיטי בטן וקולונוסקופיה תקין . ממדי דלקת תקין בדיקת דם לעמילאז 150 ליפז תקין ביצעתי בדיקת צואה לאלסטאז במעבדת בית החולים איכילוב ויצא 1000 מה אומר תשובה זו זה מראה על בעיה?
בדיקת אלסטאז בצואה
ד"ר אחיה אמיר23/01/2022הי מיכל
תוצאת הבדיקה מעידה על כך שיש לך לבלב שמתפקד נהדר.
באופן כללי- בדיקת אלסטאז בצואה מבוצעת לאבחן אי-ספיקת לבלב, בערכים מתחת ל- 200. ערכים מעל- חסרי משמעות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלב אצל תינוקתאורטל20/01/2022
שלום רב,
תינוקת בת 4 חודשים אובחנה עם רגישות לחלב בעקבות שלשולים ויציאות ריריות וניזונה תקופה על נאוקייט (כחודשיים) . מאוד קשה לה עם התמל הזה והיא אוכלת כמויות מאוד קטנות 60-80 מל וחכן בעקבות המלצת רופא התחלנו לחשוף בהדרגה לתמל חלבי , התחלנו מבקבוק ביום למדך 3-4 ימים ואז 2 בקבוקים וכך הלאה . במעבר מלא נראה שהיציאות הריריות והשלשול חוזרים (לא בטוחה שזה באמת שלשול כי זה יציאה אחת ביום אבל עדיין מרגיש לי לא תקין ) . החזרנו 2 בקבוקי נאוקייט ביום והיציאות חזרו להיות תקינות . ירידה לבקבוק אחד שוב גורמת ליציאות ריריות . נראה שהמצב היציב הוא 2 בקבוקי נאוקייט ביום והשאר פורמולה רגילה . השאלה האם זה תקין להאכיל אותה ככה? אם היא לא מסוגלת לאכול פורמולה חלבית באופן מלא אני מניחה שכן יש שם רגישות כלשהי . האם חשיפה לחלב באופן חלקי גורמת לה לכאבים או נזק כלשהו
האם יש טעם לנסות פורמולה צמחית ? האם פורמולה צמחית עונה לכל צרכי התינוק בגיל הזה ? אולי פורמולה נטולת לקטוז ? אשמח לכל עצה .
אשמח גם לפתרון שהוא לא חזרה מלאה לנאוקייט כי אז היא םשוט לא אוכלת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה חלקית לתמ"ל בתינוקת עם אלרגיה
ד``ר אחיה אמיר23/01/2022הי אורטל
אין לי תשובה פשוטה עבורך.
ככלל- הבעיה שאת מתארת היא אלרגיה לחלבון חלב פרה, ולכן ללקטוז אין קשר כלל למקרה שלכם.
הגישה המקובלת (אם כי קיימות גישות נוספות) היא להימנע מחשיפה לחלבון חלב פרה למשך כ- 10 ח' וזאת על-מנת שמערכת החיסון "תשכח" את האלרגיה.
בחשיפה חלקית מתמשכת- את בעצם לא מאפשרת למע' החיסון ל"שכוח".
די שכנעת אותי בסיפור- שהאלרגיה עדיין פעילה.
מנסיוני, לתינוקות קשה עם שינויים (החלפות פורמולה), אך מרגע שבוצע השינוי הם לרוב מסתגלים. דחף הרעב הוא חזק ביותר, וגם אם הנאוקייט פחות טעים- בעת רעב התינוק יאכל הכל.
לגבי פורמולה צמחית- ניתן לנסות. כ- 30% מהתינוקות האלרגיים לתמ"ל- יהיו אלרגים גם לסויה, אך לא כולם.
(את יכולה לקרוא קצת יותר אינפורמציה באתר שלי, חפשי בגוגל).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחצי- בטן נפוחה וקשה בערב ללא כאביםעפרי19/01/2022
שלום,
שמתי לב שיש ערבים (לא תמיד) שהבטן של הבן שלי מתנפחת ומעט קשה.
הוא חיוני לחלוטין ולא מתלונן על כאבים או חוסר מנוחה, אוכל ושותה כרגיל, לפחות 3 פעמים ביום יציאות תקינות.
האם יש סיבה לפנות לרופא בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בטוח שיש טעם אם בנך גדל ומשגשג היטב
ד``ר אחיה אמיר19/01/2022הי עפרי
לא בטוח שיש טעם.
בהנחה שבנך גדל ומשגשג היטב, לא מתלונן ובאופן כללי בריא- להערכת הסיכוי למצוא משהו הוא נמוך.
אם משהו מהדברים הנ"ל אינו מתקיים- אז בהחלט ניתן לשקול בירור.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלפרוטקין 90 גבולי האם הערך תקיןמוחמד17/01/2022
קיבלנו היום את תוצאת בדיקת קלפרוטקטין של הבן שלי בן 5 ,
הערך הינו 90 גבולי
עבר קולנוסקופיה תקינה
מה זה אומר והאם הערך תקין כי הבנתי שערך תקין זה פחות מ50* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי קלפרוטקטין
ד``ר אחיה אמיר19/01/2022הי מוחמד
כמובן מבלי להכיר את כל פרטי המקרה....
בקופות החולים, בדפי המעבדות מצויין שערכים נמוכים מ- 50 הם תקינים. אך בפועל גם ערכים עד 250 או אף 300 אינם מלמדים הרבה.
אם שאר מדדי המעבדה- רמות המוגלובין, אלבומין, מדדי דלקת- תקינים, ובדיקת הקלונוסקופיה תקינה- ככה"נ אין מחלה משמעותית.
במידה ושאר המדדים אינם תקינים- צריך להמשיך לברר או לחילופין להמשיך לעקוב ולעשות הערכת מצב חוזרת בעוד מספר חודשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט מקיא בלילות ובטן נפוחה וקשהעינב16/01/2022
בן שנה ו4 חודשים. התפתחות תקינה.
ביום שני שעבר בערב הקיא 4 פעמים. ללא חום וללא שלשולים.
התעורר בשלישי רגיל לחלוטין. ללא שום תופעות כל היום. אכל ושתה כמעט כרגיל. בלילה, קצת אחרי שנרדם הקיא שוב.
ברביעי שוב התנהג רגיל לחלוטין ללא הקאות. בלילה שבין חמישי לשישי הקיא שוב.
לקחתי לרופאה שלא מצאה דבר, אמרה שהוא חיוני והכל נראה תקין. מציינת שלא מנוזל או משתעל כך שלא הקיא בגלל זה.
בשישי ושבת לא הקיא ואכל טוב וחשבתי שסיימנו עם זה.
היום עשה 5 יציאות רכות אך לא שלשול והקיא כעת שוב.
הבטן שלו נפוחה וקשה וכך היתה השבוע.
ממש ממש מודאגת ומרגישה שמהלך המחלה מוזר מאוד ולא אופייני לוירוס.
שלילי לקורונה.
אשמח לכל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקאות ויציאות רכות בפעוט ואם לא עובר להתייעץ עם רופא ילדים
ד"ר אחיה אמיר17/01/2022הי עינב
באופן עקרוני, המהלך דווקא מתאים מאוד לזיהום ויראלי לא ספציפי.
קצת האטה בפינוי הקיבה ובשל כך נטייה לבחילה והקאות; מעורבות קלה של המעיים המתבטאית ביציאות רכות.
אני אומר את כל זה בזהירות רבה- כי צריך להתרשם ממנו באופן ישיר. אם אין סימנים מדאיגים (כך רופאת הילדים שלכם אומרת) אני מציע להמתין בסבלנות, הכל צפוי לחלוף.
במידה וזה לא קורה- נדרשת התייעצות נוספת עם רופא הילדים או גסטרואנטרולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)