מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- דחוף בבקשה תוצאות קולונוסקופיהלי15/03/2022
נער בן 16.5 בריא וגבוה מזה שנה מתלונן על דימום בצואה. נשלחנו לקולונוסקופיה ונשמצא כי בעומק 30 סמ פוליפ גדול בעל מה שנראה יותר מראש אחד עם גבעול מוארך ומפותל ממלא לומן. הרופאים לא לקחו סיכון ולא הוציאו את הפוליפ הוחלט להפנותו לכריתה כירוגית וכרגע מופנה לסיטי בטן. מראה הרירית כלי הדם וברק ללא כל ממצא פתולוגי. אבחנה קולונוסקופית: RECTAL POLY[P האם יש סכנה מפוליפ כזה גדול בגוף של נער ככ צעיר? האם זה שאולי זה גדל בגוף של ההתפתחות של הילד יכול להוביל לפוליפ שאינו שפיר? מצרפת תמונה בבקשה תחזרו אליי אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוליפ רקטלי גדול
ד"ר אחיה אמיר16/03/2022הי לי, דאגתך ברורה.
ככה"נ הפוליפ גדול מכדי להיכרת בביטחה באופן אנדוסקופי (סיכון לדמם). אפשרות פחות סבירה- שהיו לפוליפ מאפיינים שהדאיגו את הרופאים והם רצו לוודא שהפוליפ נכרת בשלמותו עם שוליים "נקיים".
בכל מקרה, לא חושב שיש לייחס חשיבות לכך שיש לפוליפ 2 "ראשים", ולפחות מהתמונה הפוליפ נראה כפוליפ "רגיל", ככל שאפשר להגיד.
בכל אופן, מקומו של הפוליפ- בחוץ. לאחר שיצא הוא ייבחן תחת מיקרוסקופ. מירב הסיכויים כי מדובר בפוליפ שפיר ובא לציון גואל.
לא חושב שיש מקום לדאגה גדולה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על התשובה הברורה והמהירה מודה מקרב לב
לי16/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטרילון AR עצירות וכאבי בטן עזיםחן14/03/2022
היי, חדשה כאן. הילדה שלי בת חודש וחצי, במהלך החודש וחצי מיום לידתה פליטות מרובות מהאף ומהפה בו זמנית ללא הפסקה וללא תנאי מקדים (לא משנה אם זה שעה אחרי האוכל וגם שלוש שעות אחרי) אחרי ניסיונות רבים של כל התמ"לים האפשריים, אבחנו לה ריפלוקס, מלבד כל הפליטות יש גזים עצומים לצד עצירות קשה. לסירוגין הילדה מוציאה קקי גרגרים קשה ואפילו חתוכות ארוכות קשות ולפעמים מוציאה משחה כבדה. מה שבטוח שניסנו עם נרות גליצרין וגם מנסים לגרות אותה בכל החלפת חיתול לעשות קקי. התחלנו לקבל אומפרזול 1.25 מל בכל בוקר חצי שעה לפני האוכל.. אנחנו מנסים להבין מה לעשות כי האוכל בשילוב אומפרזול הפחית מהותית את הפליטות (אם כי קיימות אבל בצורה מאוד עדינה ביחס למה שהיה), ומצד שני עיוותים של עיכול ויציאות קשות כלומר על כל קקי רך שיוצא אחת לכמה ימים לבד, אנחנו מוצאים שהיא נותנת צואה קשה וגרגרית מצב תמונה. אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצירות בתינוקת
ד"ר אחיה אמיר14/03/2022הי חן
כתבתי בנושא פעמים רבות מספור, את מוזמנת לגלול מטה ולקרוא.
אינפורציה נוספת את יכולה למצוא באתר שלי- חפשי בגוגל.
בקצרה- תפסיקי להתשמש בפורמולת AR ותחזרי לפורמולה רגילה, ה- AR מוביל לכך שתעשי פחות כביסות אך לא מעבר לכך.
מינון האומפרזול נשמע קצת נמוך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גראפסים כלואים לתינוקת בת שלושה חודשיםהגר12/03/2022
היי,
הילדה שלי בת שלושה חודשים סובלת מריפלוקס סמוי ואוכלת נוטרילון AR.
האם סימיקול או תרופה אחרת יכולה לעזור עם גראפסים כלואים? אחרי כל ארוחה עובדים בערך שעה או יותר על הוצאת גראפסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
"גרעפסים כלואים"- מושג עממי
ד"ר אחיה אמיר14/03/2022הי הגר
כנראה משהו מציג לבתך אחרת לא היית פונה.
המושג "גרעפסים כלואים", למרות שאני שומע אותו מדי פעם מאמהות, כל אחת מתכוונת לדבר אחר. כל גיהוק "כלוא" עד שהוא יוצא החוצה.....
גיהוקים כשלעצמם אינם בעיה בריאותית.
האם בתך כאובה? האם בתך באי-שקט? במידה וכן- ייתכן ופיתחה דלקת בושט על רקע מחלת ריפלוקס. אך איני יכול לומר זאת בבטחון על סמך נתונים אלו בלבד.
תכשירים כגון סימיקול ואחרים- אינם מוכחים כיעילים. ניתן לנסות להיעזר בהם לתופעות הקשורות ל"גזים". אך תמיד זהו ניסוי וטעיה.
מציע שתמצי את הבירור והטיפול אצל רופא/ת הילדים שלכם. במידה ואין לו פתרון- יהיה צורך להתייעץ עם גסטרואנטרולוג ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מטפלים בגסטריטיס אי כולית ופטרייתיתשמואל12/03/2022
דר שלום,
איך מטפלים בגסטריטיס אי כולית וגסטריטיס פטרייתית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גסטריטיס? דלקת בקיבה?
ד"ר אחיה אמיר14/03/2022הי שמואל, לא לגמרי הבנתי את שאלתך.
גסטריטיס אי כולית? מה זה? אולי עדיף שתכתוף באנגלית.
זיהום פטרייתי? היכן? איזה פטרייה?
אלו מושגים "ליד" מושגים מוכרים ולא ברור לי מה ההקשר בו מושגים אלו נאמרו לך וע"י מי.
אנא הבהר את עצמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה ושלשולים אצל תינוקתאתי11/03/2022
שלום וברכה ,
בתי כבר תקופה ארוכה מאוד משלשת עשינו לה בדיקת צואה ובדיקות נוספות ויצא תקין אך עדיין לא מפסיק לה השלשולים ( הפסקנו תקופה מחלב אך לא היה שיפור )
מתחילה להיות מודאגת מה ניתן לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלשולים ממושכים
ד"ר אחיה אמיר14/03/2022הי אתי
שאלתך מאוד כללית, וייתכנו סיבות רבות לשלשול- זיהום, אלרגיה לחלבון חלב פרה, וסיבות נוספות נדירות יותר.
באופן עקרוני- כדאי למצות את הבירור והטיפול אצל רופא/ת הילדים, כולל נסיונות להחליף כלכלה ובדיקות צואה.
במידה והתסמינים ממשיכים ולרופא/ת הילדים אין פתרון- כדאי לעלות מדרגה ולהתייעץ עם גסטרואנטרולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה לבנה לילד בן 7שה07/03/2022
שלום, הבן שלי כמעט בן 7 ,בשבוע שעבר הייתה לו צואה שחלקה חום וחלקה לבן ( באותה חתיכה) והיום חתיכה חומה וחתיכה לבנה (חתיכות שונות). זה מדאיג אותי מכיוון שהבנתי שזה מקושר לסרטן בלבלב או כיס המרה, אשמח לתגובה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה לבנה אכן אינה תקינה
ד``ר אחיה אמיר14/03/2022הי
צואה לבנה אכן אינה תקינה.
צואה לבנה יכולה להופיע אם בשל מעבר מאוד מהיר של תוכן המזון דרך המעיים, או כאשר יש בעיה בזרימת המרה.
במידה והבעיה עדיין פעילה- מציע ראשית לתעד (לצלם את היציאות) ולפנות לרופא/ה, שבתורם קרוב לוודאי יבצעו בדיקות דם ראשוניות.
אם יש תסמינים נוספים כגון צהבת, גרד חריג, צבע כהה לשתן- יש לפנות להערכה מסודרת אצל גסטרואנטרולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בנוגדן IGAאמא מודאגת03/03/2022
שלום בת שלי בת שלוש וחצי נדבקה בתולעים 3 פעמים מאז שנכנסה לגן קראתי בגוגל שזה קשור לחוסר בנוגדן IGA
האם יש טעם לבדוק
האם זה חוסר מסוכן
קצת נלחצתי
לפעמים כמה היא מנוזלת בחורף קראתי שזה אולי גם סימן
האם זה חוסר מסוכן
מה הטיפול אם באמת יש חוסר
האם כדאי לברר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה פשוט אומר שיש ילדים בגן עם תולעים והיאנדבקת כל פעם מחדש
תולעת03/03/2022ממש לא בהכרח חוסר בנוגדן אלא חוסר בהגיינה של ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הדבקה בתולעים- אינה אינדיקציה לחסר חיסוני
ד"ר אחיה אמיר04/03/2022שלום אמא מודאגת
אני מצטרף לתגובה הקודמת- מדובר בזיהום נפוץ, גם אם מדובר בהדבקות חוזרות ונשנות.
לרוב (99.9%+) ללא קשר לשום חסר חיסוני.
חסר IGA הינו חסר חיסוני קל מאוד ואינו מהווה בעיה בריאותית משמעותית. יכול להתבטא בזיהומים חוזרים בדרכי הנשימה, דלקות אוזניים חוזרות, זיהומים חוזרים במערכת העיכול. אך ברוב המקרים אין תחלואה עודפת על פני שאר הילדים בני אותה קבוצת גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה הבדקה בתולעיםאמא מותסכלת02/03/2022
שלום בת שלי בת שלוש וחצי שנים נכנס לגן בחודש 9 אחרי שבועיים מכניסתה לגן נדבקה בתולעים כמובן גרד ואודם ואי ניחות בלילה טופלה בוורמקס ועבר
שוב בחודש 12 שוב תולעים אותו תופעות וגם ראיתי אותן בעין תולעים בצבע לבן שוב טופלה שלוש ימין בבוקר ובערב ושוב אחרי שובעיים עוד מנה
והיום אנחנו בחודש 3 ושוב נדבקה התחיל בגרד ואודם בפי הטבעת ושוב ראיתי תולעת לבנה
זה מתסכל מבאס מיאש
מה עליי לעשות יש לציין שהיא אוהבת הרבה לשחק בחול בגן ואני מרגישה שזה מקור ההדבקה
מקפידה על רחיצת ידיים ופירות
בגלל שזה קרה בלילה ואין תרופות נתנתי לה קצת בצל אומרים שזה עוזר
מאבדת עיצות האם אפשר שזה יעזור בלי טיפול בוורמוקס קראתי שיש תופעת לוואי של פרקוס
האם התולעים פוגעות במעיים ויגרמו לנזק בלתי הפיך
האם התרופה בטוחה בגלל שהיא אינטביוטקה
אשמח לעזרה או אפילו פגישה
מתוסכלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תולעים- טיפול ומניעה
ד"ר אחיה אמיר04/03/2022הי אמא מתוסכלת
תולעים היא צרת רבים. מנחם אותך?
באזורים רבים בארץ יש נשאות גבוהה של תולעים. בד"כ הילדים מדביקים אחד את השני.
הטיפול בוורמוקס מאוד יעיל, אך אינו מחסן מפני הדבקה חוזרת.
מספר טיפים להתמודדות-
1. ראשית, אומנם הטיפול הסטנדרטי הוא מנה חד-פעמית ולאחריה מנה נוספת כעבור כ- 10 ימים, אך לעיתים נדרש טיפול יותר אגרסיבי, בייחוד אם מדובר בזיהום עם כמות תולעים רבה מאוד.
2. בעת טיפול בבתך- כדאי לטפל בכל הילדים בבית, ורצוי גם בהורים. שכל הבית יהיה נקי.
3. במידה והבעיה אינה רק אצלכם, אלא גם אצל ילדים נוספים בגן/בשכונה- כדאי לארגן מבצע בו כל הקהילה הרלוונטית מטפלת במקביל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנחות ושיעול במהלך אכילה בעיקר וקצת אחרילי02/03/2022
שלום רב
הבת שלי גיל 13 לפני כשנה בערך התחילה לפתח סימפטומים של אנחות, נשימות עמוקות, שיעול, ניקוי גרון במהלך אכילה. גם כאבי בטן מידי פעם באזור הטבור בעיקר אך לפעמים גם בטן תחתונה. יש לה גם אנחות ונשימות עמוקות שהיא מרגישה רעב. מדי פעם שהיא שותה מים היא מרגישה תחושת מחנק. כמו כן תופעת הנשימות העמוקות והשיעול בא לה גם שהיא מצחצחת שיניים. עשינו לה מספר בדיקות שקשורות לדרכי הנשימה, ואף אוזן גרון ולא נמצא דבר ואנחנו ניפגש עם גסטרולוגית ילדים. ממה תופעות אלה יכולות לנבוע ומה הבדיקות המומלצות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול בזמן אכילה
ד"ר אחיה אמיר04/03/2022הי לי
אני חושב שזה רעיון מצויין שגם גסטרואנטרולוג יתרשם מבתך.
צריך להבין אם אלה קולות הנובעים מכאב, או מחדירת תוכן המזון לקנה הנשימה. צריך לשקול בירור בכיוון זה.
עם זאת, מאוד ייתכן וכי התלונות הן ביטוי למצב הנקרא GLOBUS SENSATION- מעין תחושה של "כדור" התקוע בעומק הלע. לרוב ייתקשו בבליעה, ואף יעידו על פחד מפני חנק.
זהו מצב אופייני לנערות, ומהווה סוג של הפרעת חרדה.
בקיצור- צריך כאן בירור מסודר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה לשאלתי
לי04/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מרובות וריבוי גזיםנועה28/02/2022
שלום
מזה תקופה סובלת מיציאות מרובות לא שלשלל סביב 3 4 פעמים ביום
כאב בטן תחתון.
סיטי בטן תקין אולטראסונד בטן תקין קולונוסקופיה תקינה .
קלפרוטקטין לא תקין 200. יש ירידה במשקל של 3 קילו גם משקל התחלתי נמוך
תמיד רזה שנים שהבחנו מעי רגיז למדתי לחיות עם זה
עכשיו זה תדירות של כל יום ויש גם ירידה במשקל.
ריבוי גזים.
בדיקה סרולוגית לצליאק תקין לבלב אלסטאז תקין מדדי דלקת תקין
ברזל המוגלובין תקין. וטמין D נמוך וחומצה פולית נמוך.
מה יכול להיות הסיבה לריבוי יציאות ואיך אפשר לטפל בזה ?
זה מאד מפריע למהלך החיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריבוי יציאות וירידת משקל- ללא סיבה?
ד"ר אחיה אמיר04/03/2022הי נועה
ראשית, אציין שערך קלפרוטקטין של 200 הינו בתחום האפור ואינו בהכרח פתולוגי. כך שנראה לי שאפשר לסכם שהבירור האורגני שעברת עד כה הינו תקין למדי.
באופן כללי, שתי אפשרויות עומדות על הפרק-
1. שמדובר אכן במחלה אורגנית שעדיין לא אובחנה
2. שלא מדובר במחלה אורגנית, אלא בהפרעה תפקודית קשה. במקרה שכזה, המשמעות היא שאין טעם להמשיך בבירור עקר אלא לנסות לעזור לך להתמודד ולשפר את איכות חייך.
תאורטית, אני יכול לחשוב על תרחישים או מצבים שיכולים, אולי, להסביר את מצבך (מחלת קרוהן במעי הדק בלבד, קרצינואיד וכו') , אבל זה יהיה לא רציני מבחינתי לתת לך עצות וירטואליות באוויר או הצעות לבירור המשכי או לחילופין נסיונות טיפוליים. אלה דברים שאת צריכה לדסקס עם הגסטרואנטרולוג שלך.
אם הגעת איתו למבוי סתום- לכי לקבל חוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בקיבה דלקת בוושט והשטחה של הסיסיות בתריסריוןיאיר מליך25/02/2022
ב 6 לינואר ביצעתי בדיקות גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה.
אני סובל מכאבים בבטן עליונה עצירות רפלוקס בחילות
אני אצרף קבצים שמראים את התוצאות. אשמח להבין מה זה אומר... איך מטפלים וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות 1
יאיר מליך25/02/2022
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות 2
יאיר מליך25/02/2022
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האפשרויות הן צליאק למרות הסרולוגיה השלילית
ד"ר אחיה אמיר26/02/2022הי יאיר
שלחת תאור של הקולונוסקופיה שבצעת- הרופא לא ראה משהו חריג.
בנוסף שלחת מכתב המסכם את הממצאים בגסטרוסקופיה. אני מסכים עם הניתוח של הרופא- לפי שעה לא ניתן להגיע למסקנה חד משמעית לגבי הממצאים בבדיקה ורצוי להשלים בדיקות נוספות. קיימות מספר אפשרויות- אחת מהן היא צליאק (למרות סרולוגיה שלילית) אך יש אפשרויות נוספות כפי שהרופא פירט.
מעבר לבדיקה הגנטית שהרופא המליץ, צריך לשוחח איתך ולהסביר את האפשרויות השונות שעומדות בפניך-
- נסיון להוריד גלוטן מהדיאטה
- טיפול אנטיביוטי
- השלמת בדיקת PCR בצואה וכו'.
לצערי זו שיחה ארוכה ופורום זה לא מתאים.
נראה לי שאתה בידיים טובות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות כרונית ודרכי טיפולאביבה אדלר20/02/2022
היי,הילדה בת חמש,שוקלת 18 ק"ג ומזה שנתיים הבררנות שלה במזון מידרדרת וגם השפה (אובחנה עם עיכוב שפתי).
התזונה שלה כרגע מתבססת ברובה על לחם מלא מבית הטבע,גבינה מלוחה,חלב עיזים (הרבה),פסטה ללא רוטב אדום.
אוכלת בכמויות קטנות.
לעיתים רחוקות מוכנה לטעום קצת טונה,רוטב אדום הפסטה,דג סלמון,לשתות קצת מיץ מרכז תפוחים...מזה כשנה אני משלימה לה על ידי תוספים כמו מולויטמין כף ,וחצי כף אומגה 3.
הרופאה טוענת שהיא באחוזון הנורמלי לגיל בדיקות הדם לא מראות שום חסרים,רגישות לגלוטן או צליאק.
אני לא בטוחה בזאת,מאיפה מתחילים את הבירור? הילדה חסרת תיאבון,כנראה בגלל העצירות שסובלת ממנה.
בשבועיים האחרונים התחלתי טיפול בפגלקס בטעם נייטרלי,מוהלת בחלב כדי שלא תרגיש ...עדיין יש עצירות והיציאות עדיין קשות שהן גורמות להצפה בשירותים בכל פעם.
אני לא יודעת מה אני עושה לא נכון? אולי ריבוי בשתיית חלב גורם ליצירות? אולי לשתות בשעה מסויימת לפני/אחרי האוכל?
האם יש דרך לעזור לילדה שסובלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצירות קשה, מה עושים?
ד"ר אחיה אמיר22/02/2022הי אביבה
את מתארת תמונה לא פשוטה של ילדה עם קווי אופי עקשניים ועצירות קשה. בנוסף- עיכוב התפתחותי.
לגבי ההתפתחות- אני מניח שאתם נמצאים במסגרת שעוקבת/מטפלת אחר ההתפתחות של בתך. אם לא- אז כדאי לעבור הערכה מסודרת.
לגבי העצירות- אין לחש קסמים שייפתור את הבעיות.
את מוזמנת לקרוא קצת יותר באתר שלי (חפשי בגוגל).
כעיקרון- מומלץ לשלב עם מרכך הצואה (פגלקס לדוג') שינויים בדיאטה, בדפוסי ההתנהגות וההתרוקנות. אם מבצעים את הכל ביחד- יש סיכוי טוב להקלה.
אני חושב שכדאי שתתייעצו עם גסטרואנטרולוג-ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה לגבי פגלקס
אביבה22/02/2022תודה רבה,אני תיאמתי תור ובינתיים מנסה למצוא פיתרון שיקל על הילדה במיידי כדי שתאכל (אוכלת יותר טוב ובכמות סבירה לאחר שמתרוקנת).לגבי הכמות המומלצת בפגלקס אני לא מבינה כמה אני צריכה לתת לה ומתי,האם על בטן ריקה ,לפני או אחרי אוכל.האם כף מדידה שלמה זו הכמות הרצויה לילדה ששוקלת 18 ק"ג כי עדיין מוציאה גושים קשים שסותמים את השירותים אז אני מניחה שזה בגלל שלא נתתי לה מספיק מצד שני לא רוצה להגזים ולגרום לשילשולים בגן.
אין מינון קבוע לחלוטין כי כל ילד מגיב אחרת
ד"ר אחיה אמיר26/02/2022אביבה, אין מינון קבוע לחלוטין כי כל ילד מגיב קצת אחרת.
הייתי מתחיל נאמר בחצי כוסית (8 גר') ומשנה לפי הצורך.
צריך לזכור כי האפקט המלא מגיע רק לאחר שבוע של טיפול קבוע, וכל שינוי שמבוצע בא לידי ביטוי לאחר יומיים-שלושה ולא באופן מיידי.
זה טיפול ממושך ואולי אף קבוע עבור בתך.
אם צריך טיפול SOS- אז ניתן לעשות חוקן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה רכה פעוט (1.9)נועה16/02/2022
שלום, אינני יודעת אם זה מצב תקין או לא
אני שמה לב לאחר אכילה של פסטה ברוטב עגבניות / ממולאים מה שכולל עגבניות יש לפעוט יציאה רכה ממש כדמוי הרוטב שאכל. לפעמים זה באותו היום לפעמים זה בבוקר למחרת אם אכל בערב אבל חייבת לדעת האם זה דברים תירקניים או יש רגישות לעגבניות מסויימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעיתים מזונות מסוימים מגרים ליציאה רכה מהרגיל
ד"ר אחיה אמיר17/02/2022שלום נועה
לעיתים מזונות מסויימים מגרים ליציאה רכה מהרגיל. אולי זה העגבניות (פחות סביר) ואולי זה אחד התבלינים.
אם מדובר ביציאה רכה בודדת ולאחריה היציאות מתנרמלות- אין לזה שום משמעות.
אם התסמינים חמורים יותר- אז לעיתים יש צורך בבירור יותר מובנה.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עוותים במעיים שאלה לרופאאאעידן16/02/2022
שלום יש לי כאבים עוותים בבטן 24 שעות לא חולף בכלל מחמיר עם הזמן האם כאב כזה נגרם רק מחסימה מעיים חלקית או מלאה מה עוד הסיבות שיכולים לגרום לכאב עוותי במעיים ובבטן יש לי כאב בצד שמאל תחתון מתי שהוא ממקום אז בצד שמאל שלא ממקום הכאבים עוותים כול היום בסיטי שעשו לי היה רשום במעי הדק התפשלות טרנזורית ללא סימני חסימה בבטן שמאלית עליונה הודגם מבנה בצורת טרגרט אחר כך עשו עוד סיטי למעי הדק בגלל התפשלות והיה תקין לא ראו שוב את התפשלוצ מעי מה לעשות ? מה הסיכוי שיש לי חסימה חלקית של המעי עשו לי 4 פעמים סיטי רק בפעם אחת היה התפשלות מימה נגרם כאב עוותי תודה
כאבי בטן עוויתיים יכולים לנבוע משלל סיבות
ד"ר אחיה אמיר16/02/2022הי עידן.
כאבי בטן עוויתיים יכולים לנבוע משלל סיבות, ולאו דווקא חסימת מעיים:
- העברת גזים
- זיהומי בטן, כולל זיהומים יחסית קלים, ויראליים- הגורמים להגדלת בלוטות לימפה בחלל הבטן.
- כאבים מדרכי המרה וכיס המרה
- עצירות
- אבנים בדרכי השתן
- מחלות אוטו-אימוניות, מחלת מעי דלקתית, דלקת בכלי הדם ועוד.
נשמע שה- CT שלך תקין. לא ברור לי מדוע חזרו על זה 4 פעמים.
אני ממליץ שתפנה לרופא גסטרואנטרולוג, שיבנה תוכנית בירור וטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי נוטרמיגן:עדי13/02/2022
שבוע טוב, ד"ר,
הבנתי שיש מעט פורומולות לתינוקות שאלרגים לחלבון חלב ושאחת מהן זו הנוטרמיגן.
קראתי, גם כאן בפורום, על זה שיש בו פרוביוטיקה ספציפית שיכולה לעזור לחזור לתזונה שכוללת חלבון חלב מהר יחסית. אני מבינה שזו תוספת שיש בפורמולה הזו בשנים האחרונות.
האם כדי למקסם את היתרון הזה כדאי לוותר על הנקה (תינוק בן שלושה חודשים) או שאפשר לשלב?
תוך כמה זמן בדכ רואים את השיפור ואפשר לחזור לתזונה שמכילה חלבון חלב?
תודה ומצטערת אם התקפתי בשאלות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תזונה בתינוקות אלרגיים לחלבון חלב פרה
ד"ר אחיה אמיר16/02/2022הי עדי,
אנסה לענות בתימצות. מידע כללי נוסף, תוכלי למצוא באתר שלי- חפשי בגוגל, או באתרים אחרים.
כעיקרון יש 3 פורמולות שניתן לתת לתינוקות אלרגיים- נוטרמיגן, סימילאק אלימנטום, ונוטרילון פפטי-ג'וניור. אמנם כל אחת מהפורמולות משווקת עם דגשים משלה, אך אין באמת פורמולה אחת שהיא טובה יותר מהאחרות.
לגבי הנקה- אם חלב האם שלך אינו מעורר את התגובה האלרגית, בהחלט ניתן לשלבו. לעיתים, גם בהנקה יש תגובות אלרגיות.
צריך לזכור שכשמתחילים טעימות וכלכלה מגוונת, צריך להיזהר ולהימנע ממוצרי חלב.
לרוב, סביב גיל 9-10 ח', יש לעשות הערכה אלרגולוגית, כולל טסטים עוריים לשלילת אלרגיה קשה. במידה ואין אלרגיה קשה, בונים תוכנית לחזרה הדרגתית לכלכלה חלבית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)