פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• בדיקת קלפרוטקטין
    אמא
    07/09/2022

היי. האם הגיוני ותקין שתוצאת בדיקת קלפרוטקטין הגיעה כבר לאחר יומיים? האם אין מספר ימים כמו בתרבית, בהם אמורים לחכות ולראות אם יש את החומר בצואה? מדובר בילד בן 6 שסובל מאוד ולא הולך לבית הספר בכלל,
    בפעם קודמת חיכינו לתוצאה של קלפרוטקטין שבוע וחצי, וגם כשהגיעה היה חשד שהיא לא אוחסנה כמו שצריך.
    גם הפעם יש לי חשש שמשהו לא בוצע כפי שצריך, התוצאה מופיעה פעמיים באתר , והיתה להם טעות עם בדיקה אחרת ששלחנו באותו יום, והתוצאה של הקלפרוטקטין הגיעה מהר מדי...
    האם ניתן לדעתך לסמוך על התוצאה או שיש צורך לבצע אותה שוב.
    חסרת אונים ומיואשת מאוד כבר מאוזלת היד והזלזול של המערכת בקופה שבה אני נמצאת . אשמח לתגובה. תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קלפרוטקטין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מעריך שההבדל בזמן התוצאות

ד"ר אחיה אמיר
    17/09/2022

שלום לך
    הבדיקה עצמה- מהירה.
    אני מעריך שההבדל בזמן התוצאות תלוי יותר בכך שהבדיקה מבוצעת אחת לשבוע או משהו כזה- וזה תלוי בתזמון מסירת הבדיקה.

אם את לא סומכת על הקופה- ניתן לקנות קיט לבדיקה בייתית ברשתות הפארם הגדולות- קל-פרו ויש עוד סוג שברח לי שמו.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפטות ושיבולת שועל לצליאקי
    מאיה
    06/09/2022

שלום רב, בני בן 15. אובחן עם צליאק לפני 7 שנים. היה מאד סימפטומטי. בין השאר סבל מאד מאפטות מרובות. למרות שהוא נקי מנוגדים כבר שנים לא העזנו לנסות שיבולת שועל ללג, מחשש שיחזרו הסימפטומים שהיו קשים מאד. לפני כחודש גילינו שבטעות אכל מזון לחג עם שיבולת שועל והחלטנו שהגיע הזמן לנסות. מאז אכל כבר כמה פעמים מוצרים שמכילים ופעמיים מנה של דייסת קוואקר ללג. מזה שבועיים סובל מאפטות. אני חוששת שישנו קשר, אך לפני שגוזרת את דין השיבולת שועל, רוצה לדעת כמה זמן/כמות של חשיפה מספיקים כדי שיבוא לידי ביטוי בבדיקת דם לנוגדנים והחלטה אם ישנה רגישות וודאית?

הוספת תגובה

• שיבולת שועל וצליאק

ד"ר אחיה אמיר
    08/09/2022

הי מאיה
    מבחינה ביולוגית גרידא, שיבולת שיעול אינה מכילה גלוטן.
    כפי שאת וודאי יודעת, הבעיה בדרך כלל היא ששיבולת השועל מעובדת / משונעת / נארזת בסמוך לדגנים אחרים המכילים גלוטן והיא בפועל "נדבקת" בגלוטן.

אריזות שיבולת שועל עם סימון "ללא גלוטן" לא אמורות להכיל גלוטן נקודה.

איני יודע להסביר את התצפית שלכם לגבי קשר הזמנים בין האפטות לחשיפה לשיבולת שועל. ייתכן וזה משהו אמיתי- ללא קשר לגלוטן, וייתכן שזה סתם צרוף מקרים.
    בכל אופן, אם נראה לכם שזה קשור, אז תמנעו ממנו לעת עתה את החשיפה לשיבולת שועל, ותחזרו על הנסויהזה בעוד זמן מה פעם נוספת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבולת שועל

מאיה
    08/09/2022

תודה על תשובתך. הסיבה שאני שואלת על שיבולת שועל, היא שהבנתי שההרכב של חלבון השיבולת שועל דומה לזה של החיטה, ולכן ישנן צליאקים שרגישים גם לה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבולת שועל לצליאקים

ד"ר אחיה אמיר
    17/09/2022

לא מכיר את התאוריה הזו.
    הבעיה בחולי צליאק היא חלבון מאוד ספציפי- גלוטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן-לקת לבלב.
    בני
    06/09/2022

שלום רב,
    בני בן ה-16.5 סובל מדלקות לבלב חוזרות עקב צינור לבלב לא סדיר.
    כל פעם שאושפז, ערכי הליפאז היו בסביבות 1000.
    לפני יומיים התחילה לכאוב לו הבטן וללא יציאות כלל.
    עשינו בדיקות דם כאשר ערכי הליפאז היו , לשימחתנו , 77.
    היו חריגות נוספות מהנורמה בבדיקות הדם :
    בילירובין טוטאל-1.32
    פריטין -25.4
    בילוריבין דיירקט-0.37
    אין- דיירקט-0.95
    מגנזיום 2.21
    רופא המשפחה טען שזה כמעט בודאות וירוס ולא קשור הפעם ללבלב.
    האם הוא צודק?
    בברכה ותודה צראש, בני.
    לדעתך כן קשור ללבלב?
    תודה רבה מראש, בני.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן-לקת לבלב.

הוספת תגובה

• כאבי בטן בנער עם ארועי פנקראטיטיס חוזרים

ד"ר אחיה אמיר
    08/09/2022

הי בני
    הדאגה מארוע נוסף של פנקראטיטיס מובנת.
    כנראה שהרופא צודק. לרוב אנזימי הלבלב יהיו גבוהים בעת דלקת (אלא אם מאוד הזדרזתם לקחת את בדיקות הדם והאנזימים עוד לא הספיקו לעלות).
    שאר החריגות שתארת הן קלות ויכולות להתאים למצב של חולי.
    בכל אופן, נשמע לי שבנך צריך להיות במעקב גסטרואנטרולוגי קבוע לאור הרקע שלו.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורמלקס חד פעמי במשך יומיים
    אחיהוא-חיפה
    05/09/2022

שלום רב,בני בן 10 .
    בסופש סבל מעצירות של ארבעה ימים . כנראה בגלל שלא הקפיד לשתות ואכל הרבה תזונה דלת סיבים והתאפק כי היה עסוק במחשב/ פלאפון
    הצואה הייתה "תקועה" והחל מעגל של כאב/התאפקות .

נתנו לו שתי מנות של נורמלקס יום אחר יום -17 גרם (בהתאם להתוויה על הקופסא).
    היה שחרור גדול וצואה תקינה כמה שעות אחריה המנה השניה .

כעת אחרי שיחה איתו על החוויה הלא נעימה מקפידים על שתיה , ירקות במהלך היום והליכה לשירותים כשצריך .

האם נגמרה האפיזודה של הנורמלקס? האם להמשיך לתחזק ? האירוע קצת גרם לו לחשש והליכה לשירותים גורמת לו לפחד ש"שוב תהיה עצירות"
    מצד שני מדובר בילד שסהכ שומר על אורח חיים בריא ותזונה תקינה .

אנחנו מנסים לא ליחס חשיבות בשביל לא ליצור פה צומי מיותר .

הוספת תגובה

• עצירות חד פעמית

ד"ר אחיה אמיר
    08/09/2022

אם מדובר בעצירות חד-פעמית, אין הכרח בטיפול ממושך.
    כמובן להקפיד על שתייה ואכילת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים.

אם זה משהו שחוזר על עצמו, או שיש רמזים שהייתה נטייה לעצירות גם קודם- מומלץ לקחת את הטיפול במשך זמן ממושך יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכה לבדיקת צואה איפה קונים?
    לוליטה
    05/09/2022

שלום אני בת 35 רציתי לבדוק בדיקה ביתית לדם סמוי בצואה,האם אפשר לקנות את הבדיקה בסופר פארם?או בבית מרקחת שבסופר פארם?אשמח לדעת אם היא אמינה
    תודה רבה

הוספת תגובה

• ערכה לבדיקת דם סמוי- פרטי

ד"ר אחיה אמיר
    08/09/2022

זו לא בדיקה שמבצעים בילדים.
    אין לי מושג. אבל בטוח שבסניף גדול של אחת מחברות הפארמה- ידעו להגיד לך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בניגוב צואה אשמח לתשובה
    מורן
    04/09/2022

בלחץ מטורף רוצה לדעת אם החתיכות הקשיחות האלה זה דם?תמונה מצורפת

הוספת תגובה

• דם ביציאות?

ד"ר אחיה אמיר
    04/09/2022

הי מורן
    איני בטוח שאני מבין למה את מתכוונת. האם לשתי הנקודות המיקרוסקופיות במרכז התמונה?
    קשה לי לאמר.

בכל אופן, גם אם יש מעט תוכן דמי, אין בהכרח מדובר במשהו מדאיג. גם אבחנות טריביאליות יחסית יכולות לגרום לתוכן דמי מועט ביציאות- כגון עצירות עם פציעה של פי הטבעת, אלרגיה לחלבון חלב פרה (בגיל המתאים) ועוד.

מציע להתייעץ ראשית עם רופא הילדים, ובמידת הצורך עם גסטרואנטרולוג.

בכל אופן, כל יציאה חשודה- לצלם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן לסירוגין.
    אבי
    04/09/2022

שלום,
    נכד שלי, בן 7 התחיל לסבול לפני כמה חודשים מכאבי בטן לסירוגין, לפעמים עד כדי בכי. נעשו בדיקות דם, צואה, אולטראסאונד כליות וכבד, צליאק, הליקובקטר, הכל תקין. לא יודע למה, אבל לא בדקו קרוהן. בבדיקה ע"י רופא גסטרו נאמר שנעשו כל הבדיקות האפשריות והומלץ על תזונה עם סיבים מלאים, תוסף Benefiber ושתיית מים מספקת. השאלה שלי: הרופא לא דיבר על ביצוע קולונוסקופיה. האם מקובל במצב זה לעשות קולונוסקופיה? לבקש גם לבצע בדיקה לקרוהן? מה דעתך? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן לסירוגין.

הוספת תגובה

• בדיקות עזר בבירור כאבי בטן

ד"ר אחיה אמיר
    04/09/2022

הי אבי
    כאב בטן היא תלונה שכיחה מאין כמוהה בקרב ילדים.
    ההחלטה על ביצוע בדיקות עזר, כאלו או אחרות, היא מורכבת.
    בסופו של דבר ההחלטה משקללת את הסיכויים והסיכונים שבכל בדיקה ובדיקה.
    מדבריך עולה שלנכדך בוצעו בדיקות שגרתיות כגון בדיקות דם והדמיה- אך כולן היו תקינות.

קשה לי להתחייב מבלי שאני מכיר את כל פרטי המקרה, אך הסיכוי לאבחון מפתיע של מחלת קרוהן בסיטואציה שכזו הוא נמוך.
    בנוסף- הבדיקות אליהן אתה מכוון- גסטרוסקופיה + קולונוסקופיה הינן בדיקות פולשניות, שאינן נעימות כלל- למבוגרים וקל וחומר לילדים. בילדים, בדיקות אלו מבוצעות בהרדמה מלאה.

השאלה אם רמת החשד מצדיקה את הבדיקות הפולשניות הנ"ל. אינני בטוח.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשת גוש בגרון בבוקר אצל ילד בן 9
    ירון
    04/09/2022

הי,
    הבן שלי בן 9 סובל כבר שבועיים מתחושה של גוש בגרון. התופעה בדכ מורגשת בבוקר עד הצהריים ואז עוברת.כאשר מרגיש את זה מסרב לאכול או לשתות. היינו אצל רופא משפחה ואאג שאבחנן דלקת ונתן אנטיביוטיקה אך נראה שאינה עוזרת גם אחרי 3 ימי אנטיביוטיקה. אם בכל זאת הוא מנסה לאכול או לשתות בדכ מקיא את מה שאכל ואחר מרגיש טוב לאורך כל היום. אם לא אוכל /שותה ההרגשה עוברת אחרי כמה זמן ובשאר היום מתנהג ואוכל כרגיל ומרגיש טוב. למחרת בבוקר חוזר חלילה. הגבהתי לו את המיטה ביומיים האחרונים אך נראה שלא פותראת הבעייה. האם זה יכול להיות ריפולוקוס/ משהו אחר? איזה בדיקות מומלץ לעשות?
    תודה,
    ירון

הוספת תגובה

• תחושה ש"גוש" תקוע בגרון

ד"ר אחיה אמיר
    04/09/2022

הי ירון
    קשה לפתור את השאלה בהתכתבות.
    ראשית, כדאי לוודא שלא בלע משהו שבאמת נתקע לו בגרון- הוא ילד גדול- קרוב לוודאי שהוא מסוגל לדווח באופן אמין.
    שנית, דלקות בושט מסוגים שונים יכולות לתת תמונה דומה.
    אפשרות שלישית ואחרונה- לעיתים מדובר רק בתחושה, ללא עדות לדלקת או לממצא אחר, תופעה שהיא על רקע הפרעת חרדה קלה- נקראית GLOBUS SENSATION.
    לסיכום- יש צורך בהתייעצות מסודרת עם גסטרואנטרולוג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמילאז גבוהה בבדיקת דם
    נועה
    28/08/2022

שלום
    אני בת 20 ובתקופה האחרונה סובלת מהפרעות בעיכול כאב בטן תחתון
    יציאות רכות עד שלוש ביום הצואה צפה במים ריח לא נעים ריבוי גזים
    בדיקות דם הכל תקין פרט לחומצה פולית מאד נמוך 2.1
    לוקחת כדורים בינתיים אין שיפור. עמילאז 140 שהנורמה עד 100.
    בדיקת סיטי בטן תקין בדיקת אולטראסונד בטן תקין נוגדנים לצליאק שלילי.
    קולונוסקופיה תקין לפני שנתיים.
    אלסטאז בצואה 900.
    מה יכול להיות הסיבה לעמילאז גבוהה? האם יש קשר לתופעות בבטן ולצואה שצפה
    האם יכול להיות רגישות לגלוטן ובדיקת צליאק שלילית?
    לא נותנים לי תשובות אומרים לי מעי רגיז ואני מרגישה שאולי מפספסים משהו..
    איזה בדיקות נוספות הייתה ממליץ לי?
    לתשובתך אודה מאד

לקביעת תור
    סגירה
    עמילאז גבוהה בבדיקת דם

הוספת תגובה

• עמילז מוגבר בבדיקת דם

ד"ר אחיה אמיר
    29/08/2022

הי נועה
    אין תשובה פשוטה לשאלתך "מה יש לי?"
    צריך לשמוע את כל הסיפור עם כל הפרטים, ולעבור על הבדיקות שכבר ביצעת, ולדון אם נדרשות בדיקות נוספות.

קחי בחשבון, שיש מקרים בהם גם בירור נרחב לא נותן מענה, ובאמת מדובר במעי רגיז. גם במצב זה יש טיפולים שיכולים לסייע.

אני יכול להגיד שהעמילז מוגבר במידה קלה בלבד, ומדובר בממצא מאוד לא ספציפי, שאינו עוזר לנו. למעשה, כל הקאה, כל זיהום ויראלי בטני קל- יכולים לגרום לעליה שכזו באנזימי הלבלב.

באופן פרקטי, אני חושב שאת צריכה לדון עם הגסטרואנטרולוג שלך על האבחנה, האם קיימות אבחנות נוספות שיש לשלול, ועל דרכים להקל עלייך.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לעמילאז גבוהה

נועה
    29/08/2022

תודה רבה לתשובתך
    לא היה זיהום בבטן או הקאות
    מה עוד יכול להיות סיבה לעמילאז גבוהה?
    הגסטרו אומר שאין מה לברר יותר .
    אני מפחדת שמפספסים משהו רציני .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמילז מוגבר בבדיקת דם- המשך

ד"ר אחיה אמיר
    04/09/2022

הי נועה
    למקרים כאלו, כאשר את לא בטוחה וחוששת, הומצא המושג- חוות דעת נוספת.
    תתיעצי, ואני מקווה שאו שימצא פתרון או שחששך יפוג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קקי במרקם קצף לתינוקת יונקת בת 5 שבועות
    מיכל
    28/08/2022

היי ד"ר,
    התינוקת שלי בת 5 שבועות , ניזונה מהנקה מלאה ללא שילוב של תמ'ל. היא סובלת מגזים. שמתי לב מספר פעמים שהיציאות שלה הן במרקם של קצף, הצבע הוא צבע צהוב אופייני לתינוק יונק אבל המרקם ממש קצף /בועות . האם זה הגיוני או שיש לגשת לרופא על מנת לבדוק מה הסיבה לכך.מצרפת תמונה של היציאה .
    תודה רבה ,
    מיכלו

הוספת תגובה

• תינוקת עם שלשול

ד"ר אחיה אמיר
    29/08/2022

הי מיכל
    היציאה שבתמונה היא שלשול!
    אל תתרגשי מהקצף- ככל הנראה היציאה יצאה במהירות רבה עם ריבוי גזים במקביל ולכן נוצר הקצף. אין בכך להעיד על חומרה.
    אבל, היציאה עצמה לא תקינה- מדובר בשלשול, מימי; אינני מתרשם שיש תוכן דמי.
    הסבירות הגבוהה ביותר היא שמדובר בזיהום ויראלי.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה ד'ר, אשמח לשאלה נוספת

מיכל
    29/08/2022

היציאה הזו שאמרת שהיא שלשול , לא חזרה סתדירות גבוהה באותו יום , לצורך העניין,היו 3-4 יציאות באותו יום. האם עדיין זה נחשב שלשול והאם צריך לפנות לרופא לבדיקה וטיפול?

בנוסף, צואה שיצאה במרקם הזה חזרה מספר פעמים בימים שונים (ולא סמוכים וגן לא היו כמה יציאות מסוג זה באותו היום) -האם זה מצריך בדיקה?

המון תודה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול בפעוטה בת 5 שבועות

ד"ר אחיה אמיר
    04/09/2022

שלשול נקבע גם על סמך המרקם וגם על סמך התדירות.
    אז התדירות ככה"נ נמוכה.
    אם בתך מרגישה בטוב, אוכלת כהרגלה, נותנת שתן (כסימן לכך שאינה מיובשת)- אז אין צורך לפנות לרופא.
    אם משהו מהדברים הללו אינו נכון- כדאי להתייעץ עם רופא הילדים.
    בדיקות נוספות- מומלץ לבצע רק במידה והתסמינים מאוד ממושכים או שיש סימני מדאיגים (לדוג' התייבשות, דם ביציאות, ירידת משקל וכו').
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן עצומים ובעיות עיכול כל יום כל היום
    הדר
    27/08/2022

שלום,
    מיום השחרור לאחר בדיקת אנדוסקופיה שהייתה לפני חמישה חודשים, ישנם כאבי בטן עצומים ובעיות עיכול כל יום כל היום (במיוחד עצירות והמון גזים שיוצאים אך ורק בגרפסים לעיתים). הכאבים הולכים ומתעצמים וכיום אני על משככי כאבים כל יום כל היום.
    רופאי גסטרו שונים טוענים כי אני צריכה לאכול סיבים תזונתיים ואחרים טוענים שהמצב הוא נפשי. המצב הוא לא נפשי מאחר שהכאבים החלו וממשיכים מהרגע שהתעוררתי מהטשטוש של הבדיקה עד היום והתזונה לפני הבדיקה ואחריה לא השתנתה . מעולם בחיי לא היו לי בעיות גסטרו.
    בדיקות דם וצואה שעשיתי כמה וכמה פעמים יצאו תקינות . אין הליקובקטור.
    קיבלתי טיפול לסיבו של נאומיצין ולורקמס אבל הטיפול לא עזר כלל .
    אובדת עצות וגמורה מכאבים.
    מה הפיתרון?

הוספת תגובה

• כאבי בטן, אי-סדירות ביציאות וריבוי גזים.

ד"ר אחיה אמיר
    29/08/2022

הי הדר
    לצערי, אין לי תשובה פשוטה לתת לך.
    הסבירות שהתלונות הממושכות קשורות באופן כלשהו לבדיקה שעברת- אם לטשטוש ואם לפעולה עצמה- קלושה עד לא קיימת.

באופן כללי אני מציע להשלים את הבדיקות / ייעוצים שהומלצו לך ע"י הרופאים הקודמים.
    ניתן במקביל לקבל (עוד) ייעוץ גסטרואנטרולוגי מסודר.
    לאור שנבדקת ע"י מספר רופאים, אינני בטוח שתקבלי תשובות שונות, אבל אם התלונות ממשיכות ולא קיבלת מענה- צריך להמשיך לנסות.
    בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 9 עם בחילות במשך תקופה ממושכת
    אמא מודאגת מאוד
    20/08/2022

שלום
    מזה כמה חודשים שהילדה סובלת מבחילות שגורמות לחוסר תיאבון אציין שמאז החיסון של הקורונה הילדה עם בחילות שהולכות וחוזרות, בתקופה האחרונה זה על בסיס יומיומי עם לא שעתי !!
    בדיקות דם תקינות . בצואה - נמצא פרזיט קריפטוספורודיום . השאלה היא : האם מדובר בתופעת לוואי של החיסון (התחסנה לפני חצי שנה )? ונניח שזה תופעה לוואי של הפרזיט מתי זה אמור להשתפר ? היא רזתה 2 קילו במשך חודש והתיאבון פחת משמעותית . הרופא ציין שאין צורך לתת את התרופה המיוחדת נגד הפרזיט זה יעבור מעצמו
    אשמח לתשובה אני מודאגת ומיואשת

הוספת תגובה

• בחילות וירידה במשקל

ד"ר אחיה אמיר
    29/08/2022

שלום אמא מודאגת
    התלונות שתארת מצריכות בירור גסטרואנטרולוגי, ייתכן שאף גסטרוסקופיה.
    יש מספר אפשרויות שצריך לשקול ולהשלים בירור בהתאם.
    כטיפול - SOS ניתן לנסות תרופות כגון אומפרדקס או נקסיום, אך זה לא תחליף לבירור.

הפרזיט שציינת אינו מהווה בעיה רפואית בילדים שבבסיסם הם בריאים (כלומר ללא חסר חיסוני משמעותי), ואין צורך לטפל בו- הרופא שלך צודק.
    בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד משלשל ומקיא כבר 3 שבועות
    אמא מודאגת
    17/08/2022

שלום רב, בני בן 2.6 שלשל ומקיא לסא=רוגין כבר 3 שבועות.
    זה התחיל במשהו אקוטי של 24 שעות עם הקאות ושלשולים בלתי פוסקים. כעבור יממה זה עבר, וחשבנו שזה זתם וירוס סטנדרטי.
    אך היציאות היו תקינות ליומיים, ושוב חזר על עצמו.
    שוב זה נמשך יומיים של שלשולים והקאות, ושוב שלושה ימים יציאות תקינות, תאבון בריא ותחושה כללית טובה, ושוב זה חוזר על עצמו.
    אנחנו כבר 3 שבועות ככה, כאשר היום זה הסבב החמישי בתוך התקופה הזו.
    בדיקת פרזיטים יצאה תקינה.
    מה זה יכול להיות?

הוספת תגובה

• מוסיפה שהילד לא צורך מוצרי חלב

אמא מודאגת
    17/08/2022

מבקשת רק להוסיף, שהילד לא צורך מוצרי חלב למעט מעט חמאה.
    ומאז שהתחיל כל הסיור הזה של השלשולים וההקאות אוכל מאד מעט באופן כללי, וכמעט לא מוכן להתקרב לחלבונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים והקאות לסירוגין במשך 3 שבועות

ד"ר אחיה אמיר
    29/08/2022

שלום אמא מודאגת
    התשובה מאוחרת קצת, אז אולי הכל כבר חלף....

יש מספר אפשרויות שצריך לשקול-
    א. זיהומי מעיים חוזרים. עונה זו מתאפיינת בריבוי זיהומי מעיים ויכול להיות שמדובר ברצף של מחלות.
    ב. וירוס בטן עם מהלך ממושך וחריג- האם היו לו בעבר זיהומים חריגים שאולי מעידים על חסר חיסוני כלשהוא?
    ג. מופע ראשוני של מחלת מעיים כרונית כדוגמת צליאק או IBD.

באופן פרקטי-
    בשלב ראשון ניתן לבצע בירור ראשוני דרך רופא הילדים- בדיקות דם כולל בדיקה לצליאק, ובדיקות צואה לחיידקים + פרזיטים + וירוסים.
    במידה והתלונות ממשיכות ואין ממצאים חריגים בבדיקות הנ"ל, יהיה צורך בייעוץ גסטרואנטרולוגי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון הפטטיס a ונוגדנים בכבד לא תקינים
    דנה
    15/08/2022

שלום וברכה
    בני בן שנה ו9
    בחודש מאי בהיותו בן שנה וחצי קיבל חיסון הפטטיטס A
    ביוני כבר הראה ש ast בעליה מה שחצי שנה קודם היה תקין
    עכשיו עשיתי שוב בדיקה וזה הראה עליה
    מה עליי לעשות ?

הוספת תגובה

• אין קשר בין החיסון להפרעה קלה באנזימי כבד

ד"ר אחיה אמיר
    15/08/2022

הי דנה
    ראשית, איני חושב שיש קשר בין החיסון להפרעה באנזימי הכבד.
    לא ניתן להידבק בהפטיטיס A מהחיסון.

ראי תשובה קודמת באותו נושא.
    נדרש מעקב.
    הסיכון למחלת כבד- נמוך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת תפקודי כבד אשמח לעזרה
    שירה
    15/08/2022

שלום וברכה
    אלו תוצאות בדיקת תפקודי כבד שנעשו לבני בן השנה ו9
    AST 114
    ALT 41
    BILRUBIN TOTAL 0.4
    GGT 12.1
    TOTAL PROTEIN 8.12
    אשמח לעזרה מה יכולה להיות הסיבה לתפקודי כבד לא תקינים?
    שללנו צליאק

הוספת תגובה

• אנזימי כבד מוגברים

ד"ר אחיה אמיר
    15/08/2022

הי שירה-
    ראי תשובה קודמת באותו נושא, רק אצלכם מידת ההפרעה קטנה באופן משמעותי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה