מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- בתי סובלת תקופה ארוכה מכאבי בטן ושלשוליםרחל07/07/2019
ד"ר אמיר שלום,
בתי סובלת תקופה ארוכה מכאבי בטן ושלשולים לפני בערך חודשיים עברה קלונסקופייה וגסטרוסקופייה ויצא בביופסייה קרוהן נשלחה לסיטי והממצאים הראו על אנדופתיה מזנטריאלית ומים בקיבה. ברצוני לדעת אם הממצאים מעידים על מחלת הקרוהן או בעיה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבחנת מחלת קרוהן
ד"ר אחיה אמיר07/07/2019שלום רחל
החשד למחלת קרוהן לרוב מתעורר בנוכחות תסמינים אופייניים- כאבי בטן או שלשולים חוזרים (כפי שהיה אצלכם), או לעיתים תסמינים לא ספציפיים כגון- חוסר עליה במשקל או עצירת גדילה, אנמיה לא ברורה וכד'.
בדיקת הבחירה היא לרוב הבדיקה האנדוסקופית- גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה. בבדיקה גם מעריכים את מראה רירית מערכת העיכול כפי שהיא משתקפת במצלמה, וכן לוקחים ביופסיות הנבחנות תחת מיקרוסקופ.
במידה ויש ממצאים מתאימים ניתן לאבחן קרוהן.
לרוב, בדיקות עזר כדוגמת CT או MRI מבוצעות שלא על מנת לאבחן את מחלת הקרוהן, אלא יותר כדי לאפיין אותה ולאמוד את הקפה או חומרתה.
רק במקרים נדירים יחסית האבחנה תתבסס על בדיקות עזר אלו או אחרות.
הממצאים שתארת ב- CT אינם ספציפיים ובפני עצמם אינם מאבחנים מחלת קרוהן.
מקווה שעניתי לשאלתך.
עוד קצת מידע ניתן למצוא באתר שלי (חפשי בגוגל) תחת התווית-" מחלות מעי דלקתיות"
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה שצבעה ירוק זרחניאלה03/07/2019
ד"ר אמיר שלום,
לבתי בת ה-5 יוצאת צואה שצבעה ירוק זרחני. אבל ממש.
היא גם מתלוננת על כאבים בבטן בצורה די תדירה. האם זה עלול להעיד על בעיה כלשהי?
זה מדאיג אותי ממש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צואה "צבעונית"
ד"ר אחיה אמיר04/07/2019שלום אלה
הטווח התקין של צבע הצואה הוא רחב מאוד.
למעשה רק שלושה צבעים צריכים באמת להדאיג:
א. צואה אדומה- המכילה דם
ב. צואה שחורה- המכילה דם מעוכל (שחורה, לא חומה-כהה)
ג. צואה בהירה מאוד- שחסרה את פיגמנט המרה, לרוב נלווית לצהבת.
גוונים שונים של ירוק, חום, צהוב וכד' הם לרוב לא בעייתים, ומשתנים בין השאר בהתאם לסוג הכלכלה, אוכלוסיית החיידקים במעי, זמן המעבר במעי וכו'.
לא חושב שיש לך מה להיות מוטרדת מצבע היציאות.
עם זאת, אם לבתך יש כאבי בטן חוזרים- זה כבר עניין אחר שמצריך בירור.
מציע להתחיל בירור אצל רופא הילדים, ובמידת הצורך להתייעץ עם גסטרואנטרולוג-ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציליאק ונטילת סידן - בירוררינה30/06/2019
ד"ר אמיר שבוע טוב,
בתי בת ה- 13 אובחנה עם ציליאק. האם נטילת סידן יכולה לסייע לה בהתמודדות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צליאק וסידן
ד"ר אחיה אמיר30/06/2019הי רינה.
סידן כשלעצמו לא מפחית את עוצמת הדלקת בצליאק- ולפיכך התשובה הקצרה לשאלתך היא- לא!
אבל, בחולי צליאק, בייחוד אלו בהם יש אבחנה מאוחרת- עלול להתפתח חסר יחסי של סידן בשל דלקת ממושכת במעי וחוסר ספיגה מספקת, עד כדי רככת עצמות של ממש. בחולים אלו- מתן תוספת סידן עשויה לעזור לצמצום הנזקים.
אך מצב זה הוא היוצא מן הכלל.
בחולה הסטנדרטית, הקפדה על דיאטה ללא גלוטן, בשילוב דיאטה מאוזנת המכילה גם מוצרי חלב- תספיק למלא את החסר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה לתוסף סידן דנסיטי
ניקול11/07/2019נתקלתי בשאלתך רק רוצה להוסיף שאני התחלתי לקחת תוסף סידן דנסיטי לאחרונה. קראי עליו בגוגל. זה תוסף שנספג בגוף אם אינני טועה פי 2-4 מתוספי סידן אחרים (מגובה מחקרית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 9 חודשים וריח חריף ביציאהדורון26/06/2019
ד"ר אמיר שלום,
בני בן 9 חודשים. לפני כמה ימים החלים מוירוס של שלשולים והקאות. כרגע עדיין יוצא לו קקי רך מאוד.
אבל זה לא מה שמטריד אותי.
הכי מטריד אותי זה הריח החריף שמגיע עם היציאה. יש לציין שגם בזמן עשיית גרעפס יוצא אותו הריח.
על מה זה מעיד? מדוע זה קורה? ומה מומלץ לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריח חריף ליציאות
ד"ר אחיה אמיר26/06/2019הי דורון.
בשלב זה לא הייתי בודק כלום.
הרבה פעמים סביב זיהומי מעיים משתנה גם ריח היציאות- לרוב בגלל שינוי בהרכב החיידקים בצואה, או בשל תהליכי עיכול משובשים. בד"כ עם ההחלמה, גם שאר הדברים מסתדרים מאליהם באופן הדרגתי.
ממליץ לחכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה OMEPRAZOLE לתינוקת בת שבועייםאלי22/06/2019
שלום,
יש לנו תינוקת בת שבועיים וחצי, היא לא רגועה במרבית שעות היום, נראה שהיא מתפתלת מכאבים, מקשיחה את הגב ומכווצת את הפנים.
היא לא מסיימת את כל האוכל, נניח אם היא צריכה לאכול 60 מ"ל, היא בדרך כלל אוכלת רק 30 מ"ל, לפעמים לאחר חצי שעה ממשיכה ומסיימת את ה-30 הנוספים ולפעמים לא, ואז היא רעבה כבר אחרי שעה...
כאשר היא מתפתלת מכאבים, ממש לא ניתן להרגיע אותה, גם לא על הידיים, גם לא בעגלה עם נדנוד העגלה...
בנוסף לזה, יש לה המון שיהוקים.
בבית החולים העבירו אותה לפגייה כי אמרו שהיא לא אוכלת הרבה.
ניסינו הנקה אך התינוקת מתקשה לינוק.
בפגייה בבית החולים הביאו לה תחילה מטרנה, לאחר שהיא לא אכלה החליפו לה לנוטריליון.
כאשר השתחררנו מבית החולים, המשכו עם נוטרילון וראינו את כל התופעות שתיארתי, הלכתי למוקד והרופא במוקד אמר שאולי יש לה אי סבילות לחלב והביא לנו מרשם לנוטרילון פפטי גוניור.
ביום הראשון זה היה נראה שהאוכל אכן עוזר, היא הייתה רגועה ושלווה יותר.
לאחר מכן התופעות חזרו על עצמן...
אז הלכנו לרופאת ילדים והיא אמרה לנו שהיא לא בטוחה שזה אי סבילות לחלב.
היא אומרת שאולי יש לה רפלוקס או פצע בקיבה ובגלל זה היא לא מסיימת את האוכל ובגלל זה היא לא רגועה גם אחרי האוכל...
היא המליצה שני דברים:
1. להמשיך עם הנוטריליון פפטי גוניור, אך לשלב פעמיים ביום תמ"ל של אינפמיל ar
היא אמרה שלאט לאט לתת יותר מהאינפמיל ar ובסופו של דבר לתת רק אינפמיל ar
2. היא המליצה להביא לה:
RX OMEPRAZOLE SWE 2MG/MLX100
לבליעה 2 מ"ג פעמיים ביום (בוקר 2 מ"ג, ערב 2 מ"ג) לתקופה של 30 יום
אשמח לקבל חוות דעת לגבי כמה דברים:
1. האם כדאי לתת את התרופה OMEPRAZOLE? כי באינטרנט קראתי שלא מומלץ לתת את זה לתינוק מתחת לגיל שנה.
2. איך אפשר לפתור את השיהוקים? התינוקת משהקת לפחות 4 פעמים ביממה, וכאשר היא משהקת זה נראה שזה ממש מפריע תה.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תינוקת באי-שקט
ד"ר אחיה אמיר23/06/2019הי אלי
מובן מאליו שלא ניתן לתת ייעוץ מסודר בפורום שכזה.
באופן כללי אציין- שהתמונה שאת מציגה בהחלט יכולה להתאים למחלת ריפלוקס בתינוקות.
(להסבר מעט יותר מפורט על ההבדל בין "סתם" ריפלוקס למחלת ריפלוקס, את מוזמנת להיכנס לאתר שלי- חפשי בגוגל).
כך שנראה לי שההמלצה של רופאת הילדים להתחיל טיפול באומפרזול בהחלט סבירה. לא ציינת מה משקל הילדה- אך נראה לי שהמינון על הצד הנמוך.
אלרגיה לחלבון חלב פרה יכולה להחמיר את המצב- ולכן זה גם אפשרי לנסות שימוש בפורמולה מפורקת לפרק זמן מוגבל ולעקוב אחר שינויים- דוגמת נוטרילון פפטי-ג'וניור / נוטרמיגן / סימילאק אלימנטום או דומות.
לפורמולות אנטי-ריפלוקס אין השפעה במקרים של מחלת ריפלוקס- אלו פורמולות המפחיתות ארועי פליטה הנראים לעין- בלבד (לעיתים המחיר הוא עצירות).
המונח אי-סבילות ללקטוז (או לחלב) לא מתאים בסיטואציה הזו.
בברכה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה OMEPRAZOLE לתינוקת בת שבועיים - RE
אלי23/06/2019היי ד"ר, תודה רבה על התשובה!
המשקל של התינוקות הוא 4250
קראתי באתר שלך והבנתי שאולי מדובר "סתם" ריפלוקס, כי הוא לא מקיאה, אלא נראה שזה עולה לה עד לוושת ונעצר.
לגבי OMEPRAZOLE, תודה אז אני אהיה רגועה לקחת את זה.
לגבי המזון, איך אפשר לדעת מה המזון שהכי מתאים לה? האם להמשיך מה שאנחנו עושים עכשיו או לפעול בדרך אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תינוקת באי-שקט, המשך
ד"ר אחיה אמיר23/06/2019הי שוב אלי
ראשית-
"סתם" ריפלוקס- הכוונה לכל תינוק שפולט או ש"עולה לו".
מחלת ריפלוקס- כאשר נגרם נזק- לדוג' חוסר עליה במשקל, כאבים על רקע דלקת בושט וכו'.
נשמע לי שיש לכם רופאת ילדים טובה. מציע שתפני אליה את השאלות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן קשים ובחילותאירנה16/06/2019
ביתי בת11 היתה מאושפזת עקב גסטרואנטריטיס במשך שבוע ( שילשולים, הקאות, כאבי בטן ). השתחררה לפני 3 ימים. עדיין סובלת מכאבי בטן עזים ובחילות, כמעט ולא מסוגלת לאכול ולשתות- זה מאד מחמיר את הכאבים. היום הצליחה לשתות בלגימות סך הכל פחות מ3 כוסות, אתמול אפילו פחות. הכאבים בכל הבטן אך בעיקר בRT.L.Q. יציאות ממש .רכות עם ריר אבל פעם ביום-יומיים ( היא כמעט ולא אוכלת).
בUS עיבוי של דופן טרמינל אילאום ובלוטות למפה.
לפני יותר משנה היתה גם מאושפזת עם כאבי בטן מאד קשים (בלי בחילות ), לא היו סימני דלקת בדם, בUS גם היה עיבוי של אילאום שבהמשך השתפר. ראיתי אז פעם יציאות שחורות ופעם אחת מעט דם טרי. הרופאים החליטו אז שיש לה בעיה פםיכולוגית מכוון שראו אותה שמחה במועדון ילדים ועקב חוסר סימני דלקת בדם. הכאבים המשיכו כחודשיים ונעלמו לגמרי. עשו אז בירור לצליאק וקרואן- בדיקות היו תקינות.
בפברואר השנה פתאום התחילו בחילות קשות בלי כאבי בטן, קבלה וסק תקופה 20 מג ואחר כך 40 ליום ושוב 20. אחרי זה עשו גסטרוסקופיה- גסטריטס קלה. הבחילות גם המשיכו כחודשיים ונעלמו.
עכשיו זה מאד דומה למה שהיה קודם חוץ מזה שההתחלה הייתה גסטרואנטריטיס קשה ( גם היה לייקוציטוזיס 12,9, 90,7%GRAN.CRP 2.66.)
אני לא יודעת איך לעזור לה- אקמול כמעט ולא עוזר, אופטלגין מעט וגם היא מאד מפחדת לקחת אותו. מה שהכי מדאיג אותי זה התיבשות ובכלל מאד קשה לראות אותה מאד סובלת . בבית החולים יש לה כבר תווית של בעיה פסיכולוגית וגם היחס בהתאם למרות שאני בטוחה ב100% שכאבים ובחילות אמתיים לגמרי, אני מכירה את הילדה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים לאחר זיהום מעיים
ד"ר אחיה אמיר16/06/2019ערב טוב אירנה.
עוברים עליכם ימים קשים.
הסיפור מורכב עם פרטים רבים- לא אוכל להתייחס אליו באופן פרטני בפורום זה. באופן כללי אני יכול לומר, כי לעיתים קשה לאבחן את הסיבה המדויקת לדלקת במעיים- אם מדובר בדלקת על רקע זיהום או שמדובר במחלה דלקתית ראשונית- דוגמת מחלת קרוהן.
באופן יותר ספציפי, התמודדות עם כאבים: לעיתים קרובות זיהום במעיים גורם להגדלה של בלוטות לימפה בטניות- מצב הנקרא MESENTERIC LYMPHADENOPATHY, המלווה בכאבי בטן עזים.
באופן טיפוסי הכאבים מאופיינים כעזים, עוויתיים (גורמים ממש להתקפלות) ומופיעים לרוב ב"גלים"- כאשר בין ההתקפים הילד מרגיש סה"כ בטוב.
טיפול רגיל נגד כאבים, ע"י נורופן או אקמול, לרוב לא כ"כ עוזר.
מומלץ לנסות אסטרטגיות אחרות דוגמת שקית חימום על הבטן, אמבטיה חמימה, מסאז' לבטן וכד'.
בנוסף- אפשר לנסות תרופות כגון קולוטל או נו-טנסיל שלעיתים מקלות ומפחיתות את עוצמת הכאבים (גם אם לא מעלימות אותם לגמרי).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 3.5- חשד לציליאקנינה05/06/2019
היי ד"ר אמיר,
הבת שלי בת 3.5. יש לי חשד שאולי סובלת מציליאק.
אלו בדיקות הכי מתאימות ומדויקות לאבחון או שלילה של מחלה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הבחירה לצליאק
ד"ר אחיה אמיר05/06/2019בדיקת הבחירה היא- ANTI-TTG. בנוסף- מומלץ לקחת באותה הזדמנות רמת IGA.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה- 9 סובל מגזים מרוביםשמעון02/06/2019
היי ד"ר אמיר,
לבני בן ה- 9 יש גזים מרובים ובעלי ריח ממש לא טוב.
על מה זה יכול להעיד?
מה צריך לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גזים אופנסיביים
ד"ר אחיה אמיר02/06/2019שלום שמעון
התייחסתי לסוגיה זו מספר פעמים בעבר- אתה מוזמן לדפדף בשאלות הקודמות (חפש כותרת מתאימה).
בקצרה- גזים עם ריח אופנסיבי הם לרוב תוצאה של עצירות או דיאטה לא מתאימה.
מציע לתת את הדעת על שתי נקודות אלו לפני שממשיכים בבירור נוסף.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבני בן ה- 16 ניתן מרשם לתרופת קולוטלשרית29/05/2019
היי ד"ר,
לבני בן ה- 16 ניתן מרשם לתרופת קולוטל - בשביל לטפל במעי רגיז.
בעלון לצרכן רשום שהכדורים לא מיועדים לאנשים מתחת לגיל 18.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קולוטל בנערים
ד"ר אחיה אמיר29/05/2019הי שרית.
נכון, פורמלית התרופה לא מאושרת בארץ לילדים מתחת גיל 18, אך נראה לי כי מדובר בעניין בירוקרטי בלבד.
לעיתים החברות המייבאות/מייצרות את התרופה מטעמי יעילות/חיסכון רושמות את התכשיר בפנקס התרופות של משרד הבריאות תחת מגבלה מסויימת. להערכתי זה העניין.
בעולם- התרופה ניתנת גם לילדים ללא בעיות מיוחדות.
למעשה, התרופה ידועה כתרופה ללא תופעות לוואי (כמעט).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהוצאת גזים אצל בני בן ה- 2.5בני26/05/2019
היי ד"ר,
בני בן 2.5. יש לו קושי בהוצאת גזים. הם נתקעים הרבה זמן במערכת העיכול עד שיוצאים החוצה.
האם עלולה להיות לו בעיה עצבית שגורמת לתופעה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גזים בבן שנתיים וחצי
ד"ר אחיה אמיר26/05/2019הי בני
לא הבנתי מה הבעיה של בנך.
על מה הוא מתלונן? או מה אתה רואה באופן אובייקטיבי?
נמשיך משם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אולטרסאונד איברים- בירורמיכל23/05/2019
היי ד"ר, בני בן השנה ושלושה חודשים סובל מדימומים בצואה (שמופיעים לעיתיל כדם גלוי ולעיתים כדם סמוי ), בנוסף יש לו אלרגיה לחלבון פרה שמתבטאת בדימום בצואה וכנראה גם לסויה (כעת הפסקנו גם סויה עקב הנחיית האלרגולוג ), ככהנ עקב הדימומים נגרמה אנמיה וכעת ההמוגלובין עומד על 8.7, שללנו תלסמיה אצל המטולוג מומחה. הגסטרואנטרולוג שלנו הפנה לאולטרסאונד מעיים וכליות ובטן עליונה. להלן תוצאות האולטראסאונד. אשמח לעזרתך להבין את המשמעות של התוצאות עד לפגישתנו עם הגסטרואנטולוג שוב ומה המשך הטיפול המקובל במקרים כאלה.
תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלרגיה לחלבון חלב פרה, US בטן
ד"ר אחיה אמיר23/05/2019הי מיכל
קשה לקרוא את הכתב הקטן...
למיטב הבנתי- ה- US תקין. הממצאים המתוארים בטקסט הם בגדר התקין, ובכל אופן לא מעידים על מחלה. אין בבדיקה בכדי להסביר את מצבו של בנך.
עם זאת, אלרגיה מתמשכת עם דימומים רקטאליים לסירוגין בהחלט עשויים להסביר אנמיה.
מומלץ לפתור את נושא האלרגיה ע"י דיאטת אלימינציה מתאימה, ולתת טיפול מתאים בברזל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת שלי סובלת רבות מכאבי בטן- חשד לציליאקרעות21/05/2019
שלום ד"ר אמיר,
הילדה שלי בת 6.5 והיא סובלת רבות מכאבי בטן.
לאחרונה עלה לי בראש שאולי היא סובלת מצליאק ואי סבילות לגלוטן.
אילו בדיקות יש לבצע על מנת לבדוק זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות לצליאק
ד"ר אחיה אמיר21/05/2019הי רעות.
הבדיקה הראשונית פשוטה למדי- בדיקת דם שתכלול סרולגיה לצליאק- anti-TTG, ומומלץ לצרף לה בדיקת רמת נוגדנים מסוג IgA.
אני בטוח שרופא הילדים שלכם ידע מה לעשות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3.5 סובלת מגזיםנירית19/05/2019
הבת שלי בת 3.5.
לאחרונה, היא סובלת מגזים מרובים ומסריחים מאוד.
האם זה משהו שאכלה?
האם צריך לשנות לה משהו במזון?
על מה זה מעיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גזים בבת 3.5 שנים
ד"ר אחיה אמיר19/05/2019הי נירית
ריבוי גזים ריחניים בד"כ נובע מעצירות או כלכלה מרובת סוכרים שאינם מתעכלים עד הסוף.
מציע ראשית לוודא שדפוס היציאות תקין- יציאות סדירות, מדי יום, ללא צורך במאמץ חריג וללא כאבים נלווים.
אם אין עצירות- מציע לנסות מספר שינויים בדיאטה- להוריד מוצרי חלב, וכן להימנע מירקות "מועדים לפורענות" כגון- פלפל לא מבושל, כרוב, כרובית וברוקולי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה-8 ופרוביוטיקהנעמה14/05/2019
היי ד"ר אמיר,
בני בן ה- 8 לא מסכים לבלוע כדורים. מפחד.
האם אפשר לפורר לו כדור פרוביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוביוטיקה
ד"ר אחיה אמיר14/05/2019שלום נעמה
אפשר לשאול מדוע בכלל את נותנת לו פרוביוטיקה?
אמונות בצד, כשמסתכלים על עובדות בלבד, פרוביוטיקה הוכיחה את עצמה במספר סיטואציות בודדות בלבד:
- הורדת שכיחות (קלה בלבד) של שלשולים בקרב פעוטות ששהו במעונות יום צפופים
- הקלה מסויימת ב"גזים" של תינוקות
- סוג מסויים וספציפי של פרוביוטיקה (VSL#3) עוזר במחלת קרוהן.
בשאר המקרים אין בזה תועלת, ובמקרים מסויים עלול להיגרם נזק, לדוגמא במדוכאי חיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס וגזים בתינוקות בת חודשמעיין11/05/2019
שלום,
התינוקת שלי בת חודש ימים, הייתה ניזונה מהנקה ומטרנה אקסטרא קומפורט..עקב חוסר שקט שלה והעלת האוכל לפה הגענו למיון שם בדקו והמליצו לעבור לנוטרילון a.r וזה מה שעשינו..אנחנו שבוע אחרי המעבר וזה פשוט סיוט הילדה צורחת מלאה בגזים לא ישנה נמצאת בחוסר שקט רציני!
לגזים אני נותנת ביו גאיה וגרפווטר שלא מועילים.
יועצת התזונה המליצה לשלב בקבוק אחד של נוטרילון קומפורט אומנם זה משחרר לה את הגזיםצאך מיצי המרה עולים ואף היא מקיאה אותם (שקוף עם ריח נורא).
אני כבר לא יודעת מה לעשות..האם לבקש מהרופאה טיפול תרופתי? האם להמשיך ב a.r?למה הטיפול בריפלוקס בא על חשבון הבטן?
תודה, מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גזים, רילוקס ומה שביניהם.
ד"ר אחיה אמיר11/05/2019הי מעיין.
אי-שקט בתינוקות הוא תמיד עניין מתסכל.
"גזים" זו אפשרות. לרוב קיים דפוס המרמז כי זו הבעיה- לרוב אי-השקט מופיע בשעות אחה"צ או הערב המקודמות, לעיתים עם הקלה לאחר מעבר גזים. יכולת המענה הרפואי שלנו לגזים- הוא מוגבל, ולרוב רק הזמן מביא להקלה.
עם זאת, איני משוכנע כי זה העניין. לאור שתיארת עליית תוכן מזון (ריפלוקס), ייתכן והיא סובלת מדלקת בושט (אסופגיטיס) על רקע מחלת ריפלוקס. במקרה שכזה, נדרש לרוב טיפול בתרופה המפחיתה את הפרשת החומצה בקיבה (אומפרדקס לדוגמא).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גזים, ריפלוקס ומה שביניהם.
ד"ר אחיה אמיר11/05/2019הי מעיין.
אי-שקט בתינוקות הוא תמיד עניין מתסכל.
"גזים" זו אפשרות. לרוב קיים דפוס המרמז כי זו הבעיה- לרוב אי-השקט מופיע בשעות אחה"צ או הערב המקודמות, לעיתים עם הקלה לאחר מעבר גזים. יכולת המענה הרפואי שלנו לגזים- הוא מוגבל, ולרוב רק הזמן מביא להקלה.
עם זאת, איני משוכנע כי זה העניין. לאור שתיארת עליית תוכן מזון (ריפלוקס), ייתכן והיא סובלת מדלקת בושט (אסופגיטיס) על רקע מחלת ריפלוקס. במקרה שכזה, נדרש לרוב טיפול בתרופה המפחיתה את הפרשת החומצה בקיבה (אומפרדקס לדוגמא).
את מוזמנת לבקר באתר שלי למידע יותר מפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)