פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• חשד לרפלוקס. נוטרילון ar
    אני
    28/12/2018

שלום דוקטור. הבת שלי בת 7 שבועות.
    4 שבועות אכלה מטרנה והכל היה בסדר, מוציאה גזים ועושה גרפסים.
    ב 3 שבועות האחרונים פולטת מעט בכמות אבל בתדירות גבוהה.
    הרופאה המליצה לי לתת לה נוטרילון ar
    התחלתי לתת לה. יומיים ראשונים היה שלשולים. והיא מוציאה פחות גזים וגרפסים.
    לא חיכיתי בהכנה 7 דקות כמו שצריך אלא נתתי ישר כי לא ידעתי שצריך לחכןת.
    זה נראה לי סמיך מאוד ושמעתי שהנוטרילון ar עושה עצירויות.
    האם להמשיך לה? האם להחליף תמל? מה כדאי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לרפלוקס. נוטרילון ar

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריפלוקס ופורמולות AR

ד"ר אחיה אמיר
    30/12/2018

ריפלוקס- הוא כל עליית תוכן קיבה כלפי מעלה. לעיתים התוכן עולה עד מעבר לפה ואז אנו קוראים לזה פליטה, ולעיתים התוכן לא יוצא מעבר לפה- אלא נשאר בושט - כלומר ריפלוקס סמוי.
    ריפלוקס כשלעצמו, אינו מחלה. לכל התינוקות יש ריפלוקס ברמה זו או אחרת, והמצב כשלעצמו לא מחייב טיפול.
    נכון- זה מלכלך, יש ריח חלב חמוץ בבית אך לרוב לא מעבר לכך.
    לעיתים רחוקות, הריפלוקס גורם לבעיה של ממש - לדוגמא פגיעה בעליה במשקל, או כאבים ואי-שקט. כאשר זה המצב, אנו מדברים על מחלת ריפלוקס ולא "סתם" ריפלוקס רגיל.

צריך להבין מה התועלת בשימוש בפורמולות ה- AR למיניהן. הפורמולות הנ"ל מפחיתות פליטות הנראות לעין, אך לא מפחיתות ארועי ריפלוקס בכלל (כולל סמוי). כלומר הן לא ממש מהוות אופציה טיפולית כאשר מדובר במחלת ריפלוקס, אלא מקילות על פליטות הנראות לעין בלבד.
    החיסרון העיקרי שלהן הוא, שהן עלולות לגרום לעצירות כפי שציינת.

אם ילדתך עולה במשקל היטב, וממשיכה להרגיש בטוב ללא כאבים וללא אי-שקט חריגים- איני משוכנע שיש כלל צורך בפורמולת AR. אם תבחרי להשתמש- תעקבי אחר דפוס היציאות.

בילדים שפולטים המון- ניתן לנסות פורמולה מפורקת כדי לבדוק אם הפליטות הן על רקע אלרגיה לחלבון חלב פרה- אך מסיפורך זה לא נשמע המקרה.
    בכל אופן, חוסר ההמתנה של 7 דק'- אינו מסוכן (פשוט פחות יעיל).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דר על התשובה

אני
    31/12/2018

דר תודה רבה על כל הפירוט. פרט חשוב ששכחתי לציין (חדשה בתחום הריפלוקס) הילדה לא נינוחה.. שמשכיבים במיטה היא בוכה, מרימים אותה שוב היא פולטת/ מקיאה הרבה. לעיתים קרובות מתפתלת עלינו הרבה (גם בהפסקה בין הארוחה, גם אחרי הארוחה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת ריפלוקס

ד"ר אחיה אמיר
    31/12/2018

אי-נוחות היא דבר מאוד סוייקטיבי.
    אם יש הסכמה בקרב המשפחה (כולל סבתות) כי האי-שקט הוא חריג ואין מקור אחר להסביר זאת, ייתכן והוא נובע מדלקת בושט (אסופגיטיס) על רקע הריפלוקס, ואז לעיתים יש אינדיקציה לטיפול תרופתי. מציע להתייעץ עם רופא הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רץ לשירותים מיד בתום הארוחה
    קרן
    27/12/2018

הבן שלי בן 11, בשבועות האחרונים הוא לא מספיק לסיים את הארוחה והוא כבר רץ לשירותים. האם זה תקין או שצריך לבדוק שם משהו?

הוספת תגובה

• אכילה כגירוי ליציאה

ד"ר אחיה אמיר
    27/12/2018

אכילה באופן טבעי גורמת לגירוי מערכת העיכול, ולעיתים לתחושת צורך ביציאה.
    אם זה קורה לעיתים, או פעם ביום וזה לא מפריע לתפקוד היומיומי אז להערכתי לא מדובר בבעיה רפואית. אך אם הגירוי מתרחש לאחר כל או רוב הארוחות, וכפועל יוצא מכך יש יציאות רבות מדי יום, או שאופי היציאות אינו תקין (שלשול, דם ביציאות וכו') יש צורך בהערכה מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות לילדה שלא אוכלת
    אופירה
    25/12/2018

הבת שלי בת 6, כבר שבועיים אומרת שלא רעבה ובקושי אוכלת. מרגישה חולשה אבל לא סובלת מכאבים. בדיקות דם תקינות, ונשלל צליאק או בעיות בבלוטת התריס. איזה עוד בדיקות יש לבצע?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות לילדה שלא אוכלת

הוספת תגובה

• ילדה שלא אוכלת.

ד"ר אחיה אמיר
    25/12/2018

נשמע שהיא עוברת מחלה ויראלית קלה.
    הייתי מחכה בשלב זה.
    אם לא תראי שיפור בשבוע שבועיים הקרובים יש לבצע הערכה מחדש.
    איני חושב שיש איזה בדיקה מתוחכמת שצריך לבצע כעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה לתינוק שסובל מגזים
    ענת
    23/12/2018

האם פרוביוטיקה באמת עוזרת נגד גזים לתינוקות? מה המינון המומלץ?

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה לגזים בתינוקות

ד"ר אחיה אמיר
    23/12/2018

פרוביוטיקה הוא שם כולל ל"חיידקים טובים". אלו חיידקים?
    או, זה חלק מהבעיה. מדובר בעולם סבוך שהרופאים והמדענים מבינים רק את חלקו.
    לכן, מלכחתחילה אין להתייחס אל פרוביוטיקה כאל מקשה אחת, אלא צריך להתייחס לחיידקים מסויימים או לתכשירים מסויימים.

לגבי גזים בתינוקות- קיים תכשיר בשם ביו-גאיה, לגביו קיימות עבודות שמראות אפקטיביות מסוימת להקלה בגזים.
    במידה ומדובר בתינוק בריא, ואתם לא יודעים על בעיה במערכת החיסון שלו- ניתן לנסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום בצואה לילד בן 9. אמא מודאגת מאוד
    אמא מודאגת
    19/12/2018

שלום רב.
    לבני בן ה- 9 היו פעמיים בשבוע האחרון יציאות דמיות. בפעם הראשונה הדמם ממש עטף את הצואה וגם בניגוב בפעם השניה פחות. יום לפני היציאה הדמית הראשונה היתה לו עצירות קשה וממש יצאו 2 גושים קטנים וקשים. התסכלתי על פי הטבעת ולא נראתה לא נפיחות ולא אדמומיות ולא פסי פיסורה כפי שקראתי שיכולים להראות לעין גלויה. אני רוצה לציין שלי יש מוטציה גנטית לינץ אבל אמרו לי שילדי צריכים לעבור הבחנה רק לקראת גיל 20 ולא לפני. אני ממש ממש לחוצה קבעתי תור לגסטרו אבל יוכל לראות אותנו רק בשבוע הבא. אנא תגובתך המהירה

הוספת תגובה

• דמם רקטלי ותסמונת לינץ'

ד"ר אחיה אמיר
    19/12/2018

שלום אמא מודאגת.
    נשמע שאת בעניינים.
    לא בטוח שאוכל להרגיע אותך, אך אולי לספק קצת אינפורמציה:
    דימום רקטלי הוא אכן ממצא מדאיג, אם כי צריך לזכור שברוב המקרים מדובר בסיבות טריוויאליות- כגון פיסורה או טחורים (שיכולים להיות פנימיים ולא ניתנים לאבחון בהסתכלות בלבד).

מובן מאליו שאם מדובר בדימום משמעותי, דימום שחוזר על עצמו או בסיטואציה ייחודית כמו שלכם- צריך לשקול גם אופציות פחות סימפטמיות.
    לבנך יש סיכון של 50% לרשת את הגן שאת נושאת.
    אכן, נשמע שיש צורך בהערכה גסטרואנטרולוגית מסודרת.
    יהיה צריך לשקול את הצורך בקולונוסקופיה ו/או בבדיקה גנטית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם סמוי בצואה חיובי
    רונית ע.
    17/12/2018

שלום רב,
    ב-ינואר 2018 ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה עם הגיעי לגיל 50, ולאור ריבוי סוגי סרטן במשפחה. הבדיקה היתה תקינה לחלוטין.
    החודש בטעות האחות במרפאה ביקשה שאבצע דם סמוי לאחר גיל 50, והבדיקה יצאה חיובית.
    רופאת המשפחה אומרת שאין להתייחס לדם סמוי, ואני לא רגועה.
    מה עלי לעשות עדי להיות בטוחה שהכל תקין ?
    רב תודות, רונית

לקביעת תור
    סגירה
    דם סמוי בצואה חיובי

הוספת תגובה

• בדיקת צואה לדם סמוי

ד"ר אחיה אמיר
    18/12/2018

הי רונית
    בדיקת דם סמוי היא בדיקה סופר רגישה ולכן מהווה בדיקה טובה כבדיקת סקר לדימום ממערכת העיכול שהוא לרוב התסמין הראשון המופיע בסרטן המעי הגס. זו גם מטרתה המוצהרת והבלעדית.
    במידה והבדיקה חיובית- משלימים בדיקת קולונוסקופיה לסריקה של המעי הגס וחיפוש נגעים מדאיגים.

לפי סיפורך- ביצעת קולונוסקופיה זה מכבר- ולפיכך איני חושב שיש מקום לדאגה.

לסבר את אוזנך- ממצאים שכיחים כגון טחורים או פיסורה ייתנו תוצאה חיובית בבדיקת דם סמוי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול מימי ורירי מתמשך לתינוקת בת 5 חודשים
    סופיה
    17/12/2018

תינוקת בת 5 חודשים על הנקה מלאה עם שלשולים במשך יותר מחודש.
    בהתחלה הופיעו אצלה כמה יציאות עם דם וריר, שהפכו בכמה ימים ליציאות מימיות. גסטרו איבחן אז אלרגיה לחלב ואני עברתי לתזונה בלי מוצרי חלב וסויה( בנוסף גם כמה שבועות נמנעתי מאגוזים, שומשום). מאז כבר אין יציאות עם דם, אבל אין שום שיפור כי השלשול ממשיך, היציאות הן פשוט כמו מים צהובים או ירוקים שיוצאים בקצף חזק שברובו פשוט נספג בחיתול, השאר דמוי ג׳לי ופעמים מעטות הן כמו ג׳לי נוזלי(כ 3-4 פעמים ביום). בנוסף אחרי שבשלושה וחצי חודשים ראשונים עלתה מאוד יפה במשקל( קילוגרם כל חודש), בחודש האחרון עלתה רק 300 גרם.
    עשינו 3 תרביות צואה שכולן יצאו שליליות והרופא ילדים שבהתחלה הרגיע שלוקח זמן עד שחלב שאני אוכלת מתנקה מהגוף עכשיו אומר שצריך שוב לפנות לגסטרו. אולי זה פרזיטים שלא יוצאים בתרבית אולי אלרגיה לאלוהים יודע מה....לא עשינו חיסון רוטה אז זה לא זה. היה גם ריפלוקס ברקע אבל די נרגע.
    היא מתנהגת כרגיל, חיונית וחייכנית אבל אני מאוד מודאגת.
    יש צורך בטיפול אנטיביוטי? אולי בדיקת בעיות ספיגה? או להמשיך לחכות?
    המון תודה!

הוספת תגובה

• שלשול ממושך

ד"ר אחיה אמיר
    17/12/2018

הי סופיה
    העובדה שהתינוקת ממשיכה להרגיש בטוב היא מעודדת.
    צריך לשקול אשפרות של זיהום שלא זוהה בתרביות הצואה, או קושי בפירוק סוכר החלב (לקטוז) בעקבות השלשול הדלקתי הקודם.

ניתן לתת טיפול אנטיביוטי (פלאג'יל) המכוון כנגד פרזיט משוער שאיננו מצליחים להוכיח את קיומו, או לחילופין- לעבור לפורמולה מפורקת דוגמת- נוטרמיגן / סימילאק אלימנטום / נוטרילון פפטי-ג'וניור.

אין תשובה אחת נכונה לגבי מה כדאי קודם. זה במידה רבה תלוי בך.

היא קצת צעירה, אך במידה ונחשפה לגלוטן- כדאי לבדוק גם לצליאק.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני סובלת מדלקת
    מימי אטדגי
    16/12/2018

עברתי גסרוסקופיה עם עדות לגסטריטיס ומאז כאבי בטן ההיתי במיון ולאחר בדיקות נתנו לי זינט 500 אנטיביוטקה כאבים בבטן גב לא מפסיקים האם זה תסמינים לדלקת בלבלב תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני סובלת מדלקת

הוספת תגובה

• כאבי גב, גסטריטיס ופנקראטיטיס ומה שביניהם.

ד"ר אחיה אמיר
    16/12/2018

שלום מימי.
    לא ברור לי קשר הזמנים בין הממצאים השונים שתיארת.

באופן כללי, דלקת בלבלב מתבטאית לרוב בכאבי בטן עליונה קורנים לגב ובחילות והקאות. לרוב נדרשת עדות נוספת- כגון עליה באנזימי לבלב בבדיקות דם או בדיקות אולטראסאונד עם ממצאים אופייניים ע"מ לאבחן דלקת בלבלב.

טיפול בדלקת בלבלב הוא טיפול נגד כאבים, צום עם חידוש כלכלה הדרגתי.
    לא ברור לי למה את מטופלת בזינאט? האם עלה חשד לדלקת בדרכי השתן?
    אני מציע שתפני לרופא המשפחה- אני בטוח שהוא יוכל לעשות לך סדר בממצאים השונים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוצא דם בתחילת היציאה
    הדס
    16/12/2018

בת שנה ושבעה חודשים, כבר כמה ימים שאני רואה שיש מעט דם בטיטול, אתמול כשהיא הייתה בלי טיטול ראיתי שממש לפני שהתחילה היציאה ירד קצת דם. ממה זה נובע? הילדה לא סובלת משום דבר, מרגישה טוב ומתנהגת כרגיל

לקביעת תור
    סגירה
    יוצא דם בתחילת היציאה

הוספת תגובה

• יציאות דמיות

ד"ר אחיה אמיר
    16/12/2018

הי הדס.
    לא ציינת במפורש, אבל אני מניח שמדובר בכמות קטנה יחסית של דם טרי (אדום בהיר).
    במצב כזה יש מס' אפשרויות שיש לתת עליהם את הדעת- פיסורה על רקע עצירות (למרות שעל פי רוב תגרום לאי-נוחות או ממש כאבים), זיהום, טחור, פוליפ, נגעים וסקולריים (חיבורים לא תקינים בין כלי דם שכנים).
    קשה לי לתת תשובה מדוייקת במקרה זה. מומלץ לברר לעומק- לרוב בעזרת גסטרואנטרולוג:
    האם בטוח שמדובר בדם?
    יש לעמוד על אופי היציאות, האם יש עדות לעצירות או לשלשול?
    האם הדם מעורבב בצואה או שמופיע בנפרד או על גבי הצואה? האם אכן הילדה חשה בטוב או שיש עדות לאי-נוחות מסויימת? האם יש מחלות במשפחה היכולות לרמז על הסיבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון של זנטק לתינוק בן שלושה חודשים
    רואי
    13/12/2018

מה המינון המומלץ של זנטק לטיפול בתינוק בן שלושה חודשים הסובל מרפלוקס? המשקל שלו 5.3 ק"ג,
    תודה

הוספת תגובה

• מינון זנטק

ד"ר אחיה אמיר
    13/12/2018

מינון סביר ומקובל למשקלו- 10-20 מ"ג ליום.
    מחלקים לרוב את הטיפול ל- 2 מנות יומיות. כלומר-
    0.3-0.7 מ"ל פעמיים ביום.
    עם זאת ניתן לתת מינונים יותר גבוהים במידת הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 עם גזים
    רויטל
    11/12/2018

הבן שלי בן ה-4 סובל מגזים, הוא לא ממש "סובל" אבל הגננת התלוננה שהוא מפליץ הרבה והריח נורא...אין שינוי בתזונה, לא בבית ולא בגן, ממה זה עוד יכול לנבוע ומה אפשר לעשות בינתיים?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 עם גזים

הוספת תגובה

• העברת גזים וריחות רעים

ד"ר אחיה אמיר
    11/12/2018

הי רויטל
    ראשית, כבודה של הגננת במקומו מונח, אבל מה את חושבת? מה חושבים בני משפחה אחרים? חברים?
    האם אכן כצעקתה?
    ריבוי גזים לרוב נובע מפירוק לא מושלם של רכיבי מזון במעי הדק, ופירוקם ע"י חיידקי המעי הגס- תוך תהליך של תסיסה המלווה ביצירת גז רב.
    מציע בשלב ראשון להפחית מוצרי חלב בדיאטה (מותר להמשיך עם יוגורט וגבינות קשות- גבינה צהובה למשך), וכן את הירקות כרובית, כרוב, ברוקולי ופלפל לא מבושל ולעקוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם 3-4 פעמים יציאות במהלך היום לתינוק בן שנה וחדש זה סביר?
    יעל
    09/12/2018

וגם איך יודעים אם היציאה תקינה ולמשל לא רכה מדי או במקרם/צבע טוב? (סליחה על התיאורים... (-: )
    *אוכל יפה מוצקים+הנקה בעיקר כמה פעמים בלילה

הוספת תגובה

• דפוס יציאה תקין בתינוק בן שנה

ד"ר אחיה אמיר
    10/12/2018

שלום יעל
    הטווח התקין של יציאות הוא לרוב רחב.
    מספר כללים פשוטים שניתן להיעזר בהם-
    א. באופן כללי, כשתינוקות גדלים מספר היציאות הולך ופוחת- מספר היציאות יורד באופן הדרגתי ממספר פעמים ביום לרוב לפעם-פעמיים ביום.
    ב. כל כלכלה שהיא בעיקרה נוזלית תגרום ליציאות רכות/משחתיות. רק עם מעבר לכלכה מוצקה אנו צפויים לראות מעבר לצואה מוצקה.
    ג. הצבעים היחידים שמדאיגים- הם לבן, אדום ושחור. כל שאר הגוונים אינם מעידים בהכרח על בעיה.
    ד. דם בצואה הוא לא תקין. לרוב מדובר בסיבות טריוויאליות- עצירות, פיסורה, טחור וכו'.
    ה. מעבר לדפוס היציאות צריך להעריך אם התינוק חש בטוב או לא- כאוב? תאבון שמור? עולה במשקל? וכו'.

על פניו- 3-4 יציאות לתינוק בן שנה הוא ברף העליון של הטווח התקין. באם התינוק חש בטוב ועולה במשקל ומשגשג- לא הייתי מודאג. אם את מאוד רוצה תנסי להחליף לפורמולה דלת לקטוז, או אף לפורמולה צמחית ולראות אם יש שינוי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות ריריות מפי הטבעת
    עידו
    05/12/2018

שלום,
    יש לי הפרשות ריריות מפי הטבעת וכמובן מלווה בריח של צואה.(בן 47).
    הדבר גורם לאי נוחות ממשי ,כמשך כול היום אני מרגיש כי יש לי "לכלוך" בטוסיק ,אני חייב כול היום לרוץ לשירותים ולנקות.
    אני עובד בהייטק ולרוב אני מריח את הריח של עצמי כך שאני משוכנע כי אחרים גם מריחים וזה למרות שאני מנקה כול הזמן.
    במידה ואני לא מנקה בזמן יש לי פסים במכנסיים כולל ריח.
    מזה חודש אני לא הולך לעבודה , אני ממש במצוקה .
    בבדיקה של פרוקטולוג נמצא שריר בפי הטבעת תקין, המחין בהפרשות ריריות ושלח אותי לבדיקה רקטאלית בהרדמה.
    מה הסבירות שיש לי ?
    ומה אני יכול לעשות עם העבודה כי זה תמוהה מדוע אני נעדר מהעבודה ?
    תודה על ההתיחסות.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשות ריריות מפי הטבעת

הוספת תגובה

• הפרשות ריריות מפי הטבעת

ד"ר אחיה אמיר
    10/12/2018

שלום עידו.
    אתה מתאר למעשה מצב בו יש לך הפרשות מפי-הטבעת של תוכן צואתי/רירי מבלי שיש לך שליטה עליהן, ולהבנתי אתה גם לא מרגיש אותן בזמן מעשה אלא רק בדיעבד.
    בשלב ראשון יש כמה אפשרויות שצריך לשקול-
    - חוסר תפקוד ראשוני של פי הטבעת
    - הפרעות בתחושה על רקע פגיעה נוירולוגית
    - חוסר תחושה ושליטה משניים לעצירות כרונית

במידה ואין עצירות ברורה (בה ניתן לטפל כמובן) מציע להרחיב את הבירור ע"י ייעוץ גסטרואנטרולוגי ובהמשך במידת הצורך ייעוץ נוירולוגי.
    יש צורך בשמיעה של כל ההיסטוריה הרפואית שלך, בדיקה גופנית טובה ובהתאם לכך גם בדיקות עזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמנים חריגים בין יציאות
    רותם
    04/12/2018

ילד ראשון, מאוד מבולבלת, כמה ימים ברציפות זה בסדר שאין יציאות ואחרי כמה זמן זה חריג וצריך ללכת לבדוק את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    זמנים חריגים בין יציאות

הוספת תגובה

• דפוס יציאות בתינוק- מה תקין?

ד"ר אחיה אמיר
    04/12/2018

הי רותם.
    האם מייד לאחר הלידה הייתה בעיה עם העברת הצואה הראשונה- המקוניום?

חוק האצבע הוא שבתינוקות רכים, כל מה שבין 7 יציאות ביום לבין יציאה ב- 7 ימים הוא בטווח התקין.
    מעבר להנחיה הכללית שציינתי, השאלה העיקרית שאת צריכה לשאול את עצמך אם את מתרשמת כי היעדר היציאות גורם לה לכאבים (כאב בטן) או אי-נוחות?
    ברוב המקרים- ההורים מוטרדים ממיעוט היציאות, אבל התינוקות לא מודעים כלל ל"בעיה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מבחילות ממושכות לא יודע ממה
    מתן
    02/12/2018

שלום רב, שמי הוא מתן חנוכה, בן 19 מפתח תקווה. סובל מבחילות ממושכות, אך לא ידוע ממה, אחד הרופאים שהייתי אצלו בביקור לפניי סוכות שהיה השנה הציע לי לעשות את הבדיקה גסטרוסקופיה לאחר עיון בבדיקות דם שעשיתי ויצאו תקינות . אבל יש לי פחד מלעשות את הבדיקה הזו הפולשנית, ומאז אני מקיא עד עכשיו רק שזה עוד יותר החמיר, יום יום, בערב. כול אוכל שאני אוכל מקיא אותו אח"כ.

אין אולי בדיקה פחות פולשנית? אני קבעתי תור לייעוץ גסטרוסקופיה השבוע..

אודה לעזרה ולמענה, בהקדם האפשרי.
    בתודה מתן.

הוספת תגובה

• פחד מגסטרוסקופיה

ד"ר אחיה אמיר
    03/12/2018

שלום מתן
    מן הכתוב עולה שעוצמת התסמינים גבוהה, ומלווה בסבל רב מצדך.
    בסיטואציה שכזו בהיעדר סיבה ברורה- יש צורך בהסתכלות ישרה על מערכת העיכול העליונה- בדיקה המבוצעת ע"י הכנסת סיב-אופטי דרך הפה והסתכלות בושט, הקיבה ובתריסריון (החלק הראשון של המעי הדק).
    מדובר בבדיקה פשוטה יחסית. במבוגרים הבדיקה נעשית תחת טשטוש ובילדים בהרדמה מלאה (קצרה). מפאת גילך אותי תצליח להשתחל למרפאת ילדים??!!
    בכל אופן הבדיקה עצמה קצרה מאוד- כ- 5 דקות ואינה מלווה בכאבים. הבדיקה בטוחה ונדיר שמופיעות תופעות לוואי משמעותיות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה