פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• קפסולה אנדוסקופית ואבחון- התייעצות
    שמעון
    18/03/2019

ניתן למצוא בארץ קפסולה אנדוסקופית היכולה לבצע בדיקה לדרכי העיכול העליונות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת קפסולה

ד"ר אחיה אמיר
    18/03/2019

בהחלט!
    בדיקה שגרתית בכל בית חולים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק לגוף. אלכוהול וכדורים
    אוהד
    16/03/2019

שלום,
    רציתי לדעת מה מסוכן יותר לגוף - אלכוהול או כדורים פסיכיאטריים.

אלכוהול- וודקה, בירה, וויסקי 4-5 פעמים בשבוע

כדורים פסיכיאטריים- ציפרלקס / לוסטרל / למיקטל / סרקוול , באופן קבוע .. וכדור שינה כל לילה (בונדרומין / סטילנוקס ).

ברור לי ששתי האופציות מסוכנות לגוף (כבד, לב, מוח, כליות וכו׳..)

השאלה שלי- מה מבין 2 האופציות (אלכוהול/כדורים) מהווה סכנה יותר גדולה לגוף

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נזק לגוף. אלכוהול וכדורים

הוספת תגובה

• אלכוהול או כדורים פסיכיאטרים?

ד"ר אחיה אמיר
    17/03/2019

הי אוהד.
    משאלתך אני מבין כי הומלץ לכך על טיפול בתרופות פסיכיאטריות?!

במקרים רבים, שתיית אלכוהול, או לצורך העניין גם שימוש בסמים אחרים (קנביס, מטאמפטמינים וכו') הוא למעשה טיפול עצמי שלא באמצעים רפואיים פרופר במצבים שונים.
    כמות האלכוהול שאתה מתאר היא לא מבוטלת, בייחוד אם אתה מדבר על יותר ממשקה אחד בכל ביום של שתייה.
    נזקי האלכוהול רבים ומוכרים- פגיעה בכבד, פגיעה נוירולוגית, חסרים תזונתיים, פגיעה תפקודית, הצבתך במצבים מסכני חיים (נהיגה בשכרות לדוג') וכלה בפגיעה בחייך החברתיים. אלכוהול ממכר- במידה ותמשיך לשתות- סביר להניח שהכמויות רק יעלו.

לעומת זאת- טיפול פסיכיאטרי רפואי הוא הרבה יותר מבוקר. תחת מעקב רפואי/פסיכיאטרי ניתן לנטר את תופעות הלוואי במידה והן מופיעות ו"לתפור" למטופל את הטיפול המתאים בעבורו- עם מינימום תופעות לוואי.

אני חושב שבין שתי החלופות- אין בכלל מקום להשוואה- לא מבחינת השיפור הצפוי במצבך, ולא מבחינת תופעות הלוואי הצפויות. טיפול פסיכיאטרי מבוקר היא האופציה הבטוחה יותר לעין ערוך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה לתינוקת בת 4 וחצי חודשים
    מיכל
    16/03/2019

שלום דוקטור ותודה מראש, לפני חודש וחצי או קצת יותר הופיע לבתי דם בצואה. בהמלצת הרופאה הפסקתי חלב לחלוטין כבר חודש ללא שום מוצרי חלב. בתי יונקת בלבד ולפני שבועיים התחילה טעימות. הדם המשיך והבנתי שיכול להיות גם מסויה אז לפני כמה ימים הפסקתי גם עם סויה. השבוע היינו אצל הרופאה בדקה אמרה אין פיסורה ולא התרגשה מזה ואמרה אולי ממשהו שאני אוכלת ולא מודעת לזה. אני באמת מקפידה לא לאכול דברים שיש חלב. היום בבוקר באחד היציאות שוב היה דם. מאד מודאגת. הילדה גם לא רגועה, לא ישנה הרבה, בוכה ורוצה רק על הידיים. קראתי בתגובה הקודמת שלך לגבי מישהי שרשמה גם באותו נושא ובכל זאת מה אתה מציע לי לעשות? כי הדם ממשיך לא בכל יציאה אבל עדיין יש דם. מאד מלחיץ. בבקשה תענה לי ותודה רבה.

הוספת תגובה

• דם ביציאות בתינוקת יונקת.

ד"ר אחיה אמיר
    17/03/2019

הי מיכל.
    באופן כללי אני מסכים עם רופאת הילדים שלך.
    ראשית- האם באמת ראית הטבה בכמויות הדם משהתחלת להימנע ממוצרי חלב/סויה? אם כן- זה תומך באבחנת העבודה של אלרגיה.

בהנחה שלא מדובר בזיהום (ובמידה והתשובה לשאלתי למעלה היא שלילית- מומלץ להשלים תרביות צואה, בייחוד לחיידק בשם קמפילובקטר ולפרזיט בשם ג'יארדיה), ככה"נ מדובר בתגובה אלרגית של התינוקת.

כעיקרון אם תימנעי לחלוטין מחלבון חלב פרה וסויה מירב הסיכויים שהדם ייפסק. לעיתים נדירות יש צורך בהימנעות גם ממוצרים אחרים- כגון ביצים, בוטנים וכו'.

כפי שהסברתי במספר פוסטים בעבר- כמויות הדם לא מסכנות את התינוקת באופן מיידי. אם הדם נצפה לאורך זמן- קיים פוטנציאל להתפתחות אנמיה- ויש לעקוב אחר ספירת הדם.
    לרוב, זה עניין של זמן עד שהדם פוסק. אך ברגע שדיאטת האלימינציה שאת נוטלת על עצמך הופכת קשה מדי (והיא אכן קשה), תמיד ישנה האפשרות ה"קלה" לעבור לפורמולה מפורקת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לצליאק- בן 5
    איליה
    14/03/2019

בני בן ה- 5, בכל פעם שאוכל לחם או מוצרי קמח, מקבל כאבי בטן ולעיתים אף מקיא. האם קיים חשד לציליאק?

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לצליאק- בן 5

הוספת תגובה

• צליאק?

ד"ר אחיה אמיר
    17/03/2019

בוקר טוב איליה
    צליאק היא מחלה אוטו-אימונית. מנגנון הפגיעה בצליאק קשור ביצירת נוגדנים עצמיים (המכוונים כלפי אתרים שונים בגוף) לאחר חשיפה לגלוטן. הנוגדנים מצידם גורמים לדלקת ברקמות היכולה להתבטא בתסמינים שונים.
    מתאור קצר זה ניתן לראות- כי תגובה מיידית למוצרי מזון המכילים גלוטן אינה אופיינית לצליאק. עם זאת, ממליץ בכל זאת על ביצוע בדיקת דם לצליאק (אנטי-TTG).
    לעיתים נדירות יש אנשים עם אלרגיה לגלוטן- ואז יכולות להיות תגובות מיידיות.
    בנוסף, פה ושם יש מטופלים עם תסמינים לאחר אכילת גלוטן- ללא הסבר מספק. במקרה זה לא נדרשת הימנעות טוטלית מגלוטן- אלא לפי ההרגשה בלבד.
    לסיכום- הייתי מבצע בדיקת דם לצליאק- וממשיך לפי הצורך בבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול עקב שימוש בנורמלקס
    הילה
    12/03/2019

הבן שלי בן 8 מקבל נורמלקס כבר שנתיים במינון נמוך, בזמן האחרון הוא התחיל לשלשל. הפחתתי את כמות ההנורמלקס וחזרה העצירות, חזרתי למינון הרגיל וחזר השלשול, מה גורם למצב הזה ואיך מטפלים בו?

לקביעת תור
    סגירה
    שלשול עקב שימוש בנורמלקס

הוספת תגובה

• שימוש נכון בנורמלקס

ד"ר אחיה אמיר
    12/03/2019

נורמולקס הוא תכשיר מצויין (בדומה לפג-לקס, תכשיר זהה) לעצירות. תפקידו לקשור את המיים המצויים בכוס השתייה ולמנוע מהם להיספג לדופן המעי. כפועל יוצא מכך כוס השתייה למעשה ממשיכה במורד המעי AS IS.
    המיים הם אלו שלמעשה מרככים את הצואה ולא הנורמולקס. הנורמולקס מופרש מהגוף בדיוק כפי שנכנס. למעשה הגוף "עיוור" לנורמולקס.
    דפוס היציאות, גם בתקופת עצירות, מושפע מגורמים נוספים כגון רכיבי המזון שנאכלו, זיהומים ויראליים, וכד'.
    במידה והיציאות רכות מהרגיל- צריך לרדת קצת במינון הנורמולקס.
    תשחקו עם המינון עד שתגיעו לנקודה בה היציאות רכות אך לא יותר מדי.
    צריך לזכור 2 דברים-
    ראשית, אין חשש לשחק עם מינוני הנורמולקס.
    שנית, צריך לקחת בחשבון שהאפקט המלא מושג רק לאחר מס' ימים. אז לא כדאי לעשות שינויים תכופים מדי בלי בקרה מספקת, אחרת קשה להגיע למסקנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב מפורק- אשמח לחוות דעת
    אמא
    07/03/2019

שלום בגיל 3 חודשים הופיע בקקי של תינוקת שלי דם בצאוה כמה נקודות של דם.. היא יונקת ולפני שהופיע הדם הייתה כבר 3 שבועות מוסיפה לה בקבוק ביום ניטרוליון
    הלכתי לגסטרו והראתי לו תמונות הצאוה אמר לי שזה לא משמעותי ואם אני רוצה אני יכולה להחליף לפורמלה מופרקת ולהוריד את מוצרי חלב מתפריט שלי ואפשר להשיאר אותו דבר תול מעקב בגלל שזה לא כמות משמעותית
    הבאתי לה סימלאק אקסטרים והיא ממש לא אהבה ולא רוצה מסרבת אותו
    וגם הורדתי מתפריט שלי מוצרי חלב הדם נעלם
    אחרי כמעט 3 שבועות חזרתי לתת לה מטרנה וגם אני חזרתי לקחת מוצרי חלב
    ב3 שבועות אלה הופיע אולי 4 פעמים כמה נקודות של דם ופעם אחרונה 3 חוטים דם הכמות ממש צריך לחפש כדי לראות אם נמצאת ולאחרונה החוטים היו ברורים
    אני לא יודעת מה לעשות האם אני יכולה להמשיך אם הדם לא כמות משמעותית ומתי אני צריכה לדעת אם זה משמעותי?!
    קשה להחליף לחלב מפורק זה לא טעים ומסרבת אותו אני משדתלת רק להניק אבל אני הולכת גם לעבודה זה קשה
    התינוקת עכשוי בת 5 חודשים וחצי היא גודלת טוב מאוד ברוך השם
    האם אני יכולה להמשיך במטרנה למרות הדם המופיע כל כמה ימים אשמח לחוות דעת

לקביעת תור
    סגירה
    חלב מפורק- אשמח לחוות דעת

הוספת תגובה

• דם ביציאות של תינוקת

ד"ר אחיה אמיר
    10/03/2019

שלום אמא
    ראי למטה- נשאלתי שאלה תחת הכותרת- "תינוקת- קקי עם דם" ועניתי תחת הכותרת- "דם ביציאות- תינוקות".
    אם עדיין יהיו לך שאלות - אשמח לענות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרבת ממושכת- חשד לרפלוקס
    אלון
    06/03/2019

אני סובל מצרבות חוזרות ונשנות זה כבר חודש.
    האם יכול להיות שלקיתי ברפלוקס?
    איך בודקים זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    צרבת ממושכת- חשד לרפלוקס

הוספת תגובה

• שלום אלון

ד"ר אחיה אמיר
    07/03/2019

איבחנת נכון- יש לך ריפלוקס!
    השאלה היא מדוע כעת, ואיך ניתן לעזור לך.
    האם עלית במשקל לאחרונה? שינית משהו בדיאטה?
    גם אם התשובות לכך שליליות- מציע להקפיד על מספר עקרונות בדיאטה-
    - להמעיט באכילת אוכל מטוגן
    - להמעיט באכילת מאכלים שמנים
    - להימנע מלאכול מאוחר בלילה
    - להקפיד על מנח גוף זקוף לאחר אכילה
    - להימנע משתיית משקאות המכילים קפאין
    - להימנע משתיית אלכוהול
    - להימנע מעישון
    - אם קיים משקל יתר- מומלץ לרדת.
    באם השינויים בדיאטה אינם עוזרים, מציע להתחיל טיפול באומפרדקס או תרופה דומה למשך כחודש ולעקוב.
    במידה ועדיין תסמינים נשנים, מציע להתייעץ באופן פרטני עם גסטרואנטרולוג.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרעפסים ללא הפסקה- התייעצות
    נעמי
    04/03/2019

בני בן ה-3 לא מפסיק לתקוע גרעפסים כל היום.
    האם זה מעיד על בעיה כלשהי בבטן?

הוספת תגובה

• גיהוקים חוזרים

ד"ר אחיה אמיר
    04/03/2019

שלום נעמי.
    ראשית, גיהוקים חוזרים הם לא מחלה, אך ברור כי יש לכך השלכות סביבתיות/חברתיות.
    ברוב המקרים זה נובע מבליעת אוויר מוגזמת.
    כדאי להקפיד ששותה ואוכל במתינות ובאופן רגוע. כן, כדאי לוודא כי לא פיתח טיקטים למינהם שכוללים בליעת אוויר. במידה ופיתח טיקים שכאלה- צריך להסביר לו שזה לא נעים לסביבה ושהוא צריך לחדול מכך.

הייתי מנסה להתמודד עם דפוסי ההתנהגות הנ"ל לפני כל בירור או התערבות רפואית אחרת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים מסריחים במיוחד לנער
    טלי
    28/02/2019

כבר כמה ימים שהבן שלי בן ה-16 עושה גזים מסריחים במיוחד, ברמה שאני כבר מודאגת. הוא אוכל בסדר ואת אותו האוכל שכל המשפחה אוכלת ולאף אחד מאיתנו זה לא מריח ככה... יכול להיות שמשהו לא בסדר שם?

לקביעת תור
    סגירה
    גזים מסריחים במיוחד לנער

הוספת תגובה

• גזים ריחניים במיוחד

ד"ר אחיה אמיר
    28/02/2019

הריח המופץ בגזים העוברים / נוצרים במע' העיכול מושפע מהדיאטה, אוכלוסיית החיידקים במעי (מיקרוביום) וקצב המעבר במעי.
    צריך לבדוק את כל האפשרויות הנ"ל:
    - האם בנך באמת נחשף לתפריט זהה לזה של שאר בני הבית? צריך לבדוק בעיקר אם הוא אוכל ממתקים או חטיפים ששאר בני הבית לא נחשפים אליהם.
    - האם עבר לאחרונה זיהום מעיים (חום, שלשול)? שאולי השפיע על אוכלוסיית החיידקים במעי.
    - האם סובל מעצירות, או נטייה לעצירות?

הייתו בודק 3 נקודות אלו ומוודא כי אוכל בריא ומאוזן, וכי יש יציאות סדירות. במידה ואין שיפור משמעותי- ניתן לנסות פרו-ביוטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הופעת צרבות אצל הבן שלי
    אורית
    26/02/2019

בני בן ה- 11 החל לסבול לאחרונה מצרבות. ניסיתי לתת לו חלב רגיל , כי סיפרו לי שכוס חלב עוזרת ומעבירה את תחושת הצרבת. זה עזר קצת, אבל חזר. העניין נמשך כבר חודש ואני מודאגת. מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הופעת צרבות אצל הבן שלי

הוספת תגובה

• צרבות

ד"ר אחיה אמיר
    26/02/2019

שלום אורית
    חלב באמת עוזר אך לטווח קצר בלבד.
    צרבות לרוב מופיעות כאשר יש ריפלוקס- חזרה של תוכן קיבה חומצי לחלל הושט ולעיתים הלע.
    לעיתים מדובר בהפרעה זמנית, לדוגמא לאחר זיהום וריאלי במערכת העיכול העליונה, ולעיתים מדובר בנטייה כרונית.
    מן הקל אל הכבד- מציע לנסות להוריד מזונות מטוגנים ושמנים, להימנע מאכילה בשעת לילה מאוחרת, להימנע משתיית משקאות המכילים קפאין, וכן להקפיד על מנח זקוף לפחות שעה לאחר הארוחה.
    במידה וזה לא עוזר מספיק- ניתן לטפל תרופתית לזמן מוגבל ולעקוב.
    באם טיפולים שמרנים אלו לא גורמים להטבה יהיה צורך בהתייעצות מסודרת עם גסטרואנטרולוג ולשקול צורך בגסטרוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עושה יציאות בהמשכים
    עידית
    24/02/2019

ילד בן 9 עושה קקי בהמשכים. הוא הולך לשירותים ומרגיש שהוא סיים אבל אחרי חצי שעה יש לו שוב. זה ככה כל יום כבר כמה שבועות. זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עושה יציאות בהמשכים

הוספת תגובה

• יציאות ב"תשלומים"

ד"ר אחיה אמיר
    24/02/2019

הדפוס שאת מתארת עידית מתאים לעצירות.
    בילדים עצירות לעיתים מטעה, ושונה מהאופן שבו אנו המבוגרים תופסים עצירות.
    מציע להקפיד על שתייה מרובה, להרבות באכילת פירות וירקות, ובמידת הצורך קצת פגלקס/נורמולקס לריכוך היציאות.
    להערכתי, תחת הטיפול הכל ישתפר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אשמח למענה תזונה לילדה
    לאה
    21/02/2019

אחת לכמה ימים יש לבת השנתיים שלי קיבה מעט רכה (לא שלשול)
    ואני עושה לה מי אורז לשתייה מעורבבת עם התמ"ל רציתי לוודא שזה לא יכול לעשות נזק לשתות מי אורז אחת לשבוע בערך?

הוספת תגובה

• מי אורז לתינוקת

ד"ר אחיה אמיר
    24/02/2019

לגופו של עניין- לא נראה לי שיש בעייתיות במתן מי האורז לתינוקות.
    עם זאת אני חייב לשאול מדוע?
    אז מה אם יש לה יציאה מעט רכה שאינה שלשול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ביופסיה לצליאק בגיל צעיר ,האם אמינה?
    אייל
    20/02/2019

לבת שלי עשו בדיקת "ביופסיה" לגילוי צליאק בבי"ח שניידר בגיל 11 חודשים והיא הובחנה כחולת צליאק.עברו מאז 20 שנה .והיא חושבת שהיא לא צליאקית,האם יש אפשרות שהבדיקה התבצעה בגיל כזה צעיר והיא לא בדיקה אמינה ובאמת היא לא חולת "צליאק"?

הוספת תגובה

• צליאק אחרי 20 שנה

ד"ר אחיה אמיר
    21/02/2019

שלום אייל.
    אבחנת צליאק היא לכל החיים וכרוכה בשינויים משמעותיים למשפחה.
    לפיכך, רופאי גסטרו מאוד זהירים לפני מתן האבחנה, והיא ניתנת רק במקרים בהם אין ספק.
    בהנחה שהרופאים עשו עבודה טובה לפני 20 שנה, איני חושב שיש מקום לפקפק באבחנה.
    במידה ובתך עדיין מפקפקת, האפשרות היחידה היא לחזור לכלכלה מלאה כולל גלוטן למשך מספר חודשים (לפחות 3 חודשים, רצוי יותר) ולחזור על התהליך האבחנתי- בדיקות דם ובמידת הצורך גסטרוסקופיה חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזנה לתינוקת בת שנה וארבעה חודשים
    ולאא
    19/02/2019

שלום הבת שלי בת שנה וארבעה חודשים אני מאכילה אותה אוכל ביתי אל עדיין נותנת לה שני בקבוקים ביום (180 מ״ל - כל בקבוק) , החלב מטרנה גולד שלב 3.
    השאלה שלי האם כדאי להמשיך להאכיל אותה בתמ״ל לגיל שנתיים או לעבור לחלב רגיל , מה יותר כדאי מבחינת הערכים התזונתיים

הוספת תגובה

• תמ"ל או חלב רגיל?

ד"ר אחיה אמיר
    21/02/2019

הי ולאא.
    כעיקרון- לא מומלץ לתת לפעוטות חלב "רגיל" משקית (או קרטון).
    תחליפי החלב מכילים שורה ארוכה של ויטמינים, ושאר תוספי מזון שאינם קיימים בחלב הפשוט.
    כמובן, שכשעיקר התזונה הוא מכלכלה מגוונת, ובקבוקי החלב תופסים חלק מינורי בתזונה החשיבות פוחתת, אך עדיין קיימת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה לצרבות לילדה בת 12
    נטע
    18/02/2019

הבת שלי סובלת מצרבות, מה אפשר לתת לה כדי להקל על זה? אפשר לתת לה טאמס?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה לצרבות לילדה בת 12

הוספת תגובה

• צרבת בילדים

ד"ר אחיה אמיר
    19/02/2019

אם מדובר בצרבת לעיתים רחוקות ולא מאוד משמעותית ניתן להשתמש בטאמס, אך זהו כמובן לא פתרון ארוך טווח.
    אם מדובר בתלונה חוזרת- ראשית כדאי לאמץ מספר הרגלים-
    להימנע מאכילת מאכלים שמנים בכלל ומטוגנים בפרט, להימנע משתייה משקאות המכילים קפאין (קפה, תה, קולה), להימנע מאכילה בשעות לילה מאוחרות, להקפיד על מנח זקוף שעה-שעתיים לאחר הארוחה, ולהימנע מעישון ושתיית אלכוהול (פחות רלוונטי בגילה).
    במידה וזה לא מספק- יש לקחת טיפול תרופתי קבוע יותר, אך אז אני מציע להיוועץ ברופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה