פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• סובל מצרבת בחודשים האחרונים
    משה לבני
    26/01/2019

סובל מספר חודשים מצרבת. שרפה בגרון בבדית חיידק בבטן תקין לקחתי אומפרדקס 20. נקסיום 40. ובימים האחרונים לנטון30 פעם ביום ללא שיפור האם אפשר טיפול אחר או שילוב בין כדורים. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרבת עקשנית

ד"ר אחיה אמיר
    27/01/2019

שלום משה
    הפורום מיועד לילדים אבל אשתדל לעזור.
    מבחינת המינונים- קיבלת טיפול במינון טוב אך לא מקסימלי- ניתן לעלות לנקסיום 40 מ"ג פעמיים ביום, אך מציע להתייעץ עם רופא המשפחה לפני שינוי המינון.
    אך יש הרגלים נוספים שכדאי לאמץ שעשויים להקל עליך במידה רבה-
    - שינויים בדיאטה- הפחתת מזון מטוגן, מזון שומני, פחות שוקולד
    - הימנעות מעישון ושתיית אלכוהול.
    - הימנעות מאכילה בשעות הערב המאוחרות והלילה- לפחות שעתיים שלוש לפני ששוכבים לשון.
    - הפקדה על מנח גוף אנכי לאחר אכילה והימנעות משכיבה לאחר אכילה (כולל הסבה על הספה בסלון).
    אם כל זאת לא עוזר- ממליץ על התייעצות פורמלים עם גסטרואנטרולוג ושקילת צורך בגסטרוסקופיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תדירות שימוש בנרות גליצרין
    חנה
    24/01/2019

הבת שלי סובלת מעצירויות מרובות שלפעמים מובילות לבריחת צואה. לפי הנחיות הרופא אני שמה לה נר אחרי 48 שעות שבהן לא היו יציאות, אבל בזמן האחרון התדירות של העצירויות עולה. באיזה תדירות מותר להשתמש בנרות?

הוספת תגובה

• שמוש חוזר בנרות גליצרין

ד"ר אחיה אמיר
    27/01/2019

נר גליצרין מגרה את הרקטום (החלחולת) ליציאה- גירוי כימי ומכני.
    טיפול זה מוצלח ויעיל בעצירות קלה ולסירוגין.
    נשמע שלבתך יש עצירות כרונית שחוזרת על עצמה, ולא נראה לי סביר לטפל רק ע"י גירוי עם נר גליצרין.
    אם את רואה שאת מגיעה לתדירות של פעם בשבוע או יותר לאורך מספר שבועות- נראה לי כי יתאים לה יותר טיפול לריכוך הצואה- לדוגמא שימוש בתכשיר פגלקס/נורמולקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין הליקובקטור פחלורי לעיכוב בגדילה
    דנה
    21/01/2019

שלום רב
    האם קיים קשר שהוכח בין נוכחות של הליקובקטור פחלורי לבין עיכוב בגדילה
    בני בן 11 צומח על אחוזונים נמוכים הן במשקל והן בגובה. לאחרונה - נמצא אמלו חיידק זה. התחלנו בטיפול אחד שנכשל וכעת מתחילים את השני.
    האם נערכו מחקים המצביעים על הקשר בין גובה נמוך לחיידק זה ועיכוב בגדילה?
    תודה

הוספת תגובה

• עיכוב גדילה ו- HP, האם יש קשר?

ד"ר אחיה אמיר
    21/01/2019

למיטב ידיעתי אין קשר בין השניים.
    מדוע מלכתחילה בדקו לבנך נוכחות של החיידק?
    שכיחות הנשאות בארץ היא 25-40% ובד"כ לא קשורה לתסמינים כלשהם.
    בילדים לא נהוג לבדוק לנוכחות החיידק אלא בסיטואציות מיוחדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכול מוצקים וכאבי בטן
    שרון
    20/01/2019

בן 10 חודשים מתקשה בעיכול מזון, כל מה שהוא אוכל גורם לו לכאבי בטן, הכאבים לא מופיעים מיד ולכן קשה לי לקשר בין הכאבים לאוכל מסוים. איך אפשר לדעת מה מציק לו?

לקביעת תור
    סגירה
    עיכול מוצקים וכאבי בטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן בבן 10 חודשים

ד"ר אחיה אמיר
    21/01/2019

שלום שרון.
    לצערי אין לי תשובה קצרה.

אם אני מבין נכון- את מתרשמת שכואבת לבנך הבטן. מדוע את חושבת כי אכילה היא הגורם? בייחוד אם הכאבים לא מופיעים מיד לאחר הארוחה?

בד"כ מומלץ לקבל תמונה מלאה לפני הסקת מסקנות והמלצות ספציפיות.
    מציע להתחיל עם רופא הילדים ולהתקדם לפי הצורך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעים חוזרות לילדה בת 6
    מיכל
    14/01/2019

שלום רב, בתי בת 6 סובלת בשנתיים האחרונות מתולעים חוזרות כל חודש חודשיים. לקחה וורמוקס כבר 5, 6 פעמים במהלך השנתיים האלה בכל פעם 5 מל 3 ימים רצוף ואז עוד מנה לאחר 10 ימים. כשלא עזר הרופאה רשמה תרופה בשם טרילומברין, שגם אותה לקחה מנה אחת לפני שבוע ושוב היום ראינו תולעים. אני אובדת עצות, מרתיחה הכל על בסיס קבוע, מלמדת אותה לשטוף ידיים , נותנת לה שום חי וורמטין על בסיס קבוע והן כל הזמן חוזרות. מה ניתן לעשות במקרה זה? זה כבג נהיה מסוכן השימוש התכוף ברופות הללו....

לקביעת תור
    סגירה
    תולעים חוזרות לילדה בת 6

הוספת תגובה

• זיהום חוזר בתולעים

ד"ר אחיה אמיר
    15/01/2019

שלום מיכל
    זיהום ב"תולעים"- OXYURIS בלעז, הוא אחד הזיהומים השכיחים ביותר בגיל הילדות- בייחוד באזורים כפריים.
    התרופה הנפוצה- הורמוקס היא אנטיביוטיקה שאינה נספגת כלל דרך המעי- היא פושט עוברת דרכו, הורגת את התולעים החיות במעי ויוצאת כמות שהיא. ביצים אינן מושפעות מהתרופה ולפיכך בהמשך בוקעות ולכאורה יוצרות זיהום "חדש".
    הפרוטוקול המומלץ לטיפול הוא מתן של התרופה בערב, ומנה נוספת לאחר כ- 10 ימים לצורך טיפול באותן ביצים שבקעו בטווח הזמן.
    בבוקר שלאחר המתן יש להשליך את המצעים לכביסה להרתחה.
    לא מוכרים לי מקרים שהתולעים מהסוג הנפוץ הנ"ל עמידות לטיפול האנטיביוטי. הסיבה השכיחה ביותר לכשלון טיפולי הוא למעשה הדבקה חוזרת.
    במידה והזיהום חוזר על עצמו פעמים רבות- מומלץ לתאם את הטיפול בכל בני הבית יחדיו (בעיקר נשים וילדים), ואם ניתן אז עם כל ילדי הגן. במקביל- לעיתים יש ארגזי חול מזוהמים- שדורשים טיפול (החלפת החול).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה לצליאק האם אפשר לוותר
    בן
    13/01/2019

הבת שלי בת שלוש עם חשד לצליאק בבדיקת דם המדדים היו TRANSGLUTAMINASE_IgA 68.והמליצו לנו על ביופסיה . לעומת זאת לבן דוד באותו גיל(בקופת חולים שונה ) יצאו מדדים דומים TRANSGLUTAMINASE_IgA 69..ואצלו הרופא טען שהמדדים גבוהים ואפשר לקבוע צליאק ללא ביופסיה . מהו הנכון?האם אפשר לוותר על הביופסיה לילדה?

הוספת תגובה

• האם חייבים ביופסיה ע"מ לאבחן צליאק?

ד"ר אחיה אמיר
    13/01/2019

הי בן.
    באופן עקרוני, במידה ומתקיימים מספר תנאים לא תמיד חייבים בדיקת גסטרוסקופיה עם ביופסיות ע"מ לאבחן צליאק.
    בקצרה- התנאים הם: בדיקות סרולוגיות גבוהות מאוד (מעל פי 10 מסף הנורמה של המעבדה), תסמינים אופייניים לצליאק שניתן לעקוב אחריהם, ולפחות פעמיים בדיקות דם עם 2 נוגדנים לפחות. וכל זאת, כאשר המשפחה מבינה את משמעות הדברים וההשלכות שלהם.
    לרוב נדרשת שיחה מפורטת לצורך קבלת ההסברים. איני יכול לתת לך תשובה פשוטה כן או לא.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות של בדיקת צואה
    אמא
    12/01/2019

בתי בת 3 וחצי חודשים בשבוע האחרון הופיע כמה נקודות דם בטיטול שמתי לב שיש לה קצת יובש וחתך קטן מאוד בפתח הטבעת וסביר להניח שזה ממנו ליתר ביטחון ביצענו בדיקה צוואה ןהני התוצאת אשמח לבירור ןהיא קצת יש לה נזלת כאשר ביצענו הבדיקה מה התהליך הבא האם יש משהו מסוכן היא יונקת ולוקחת פעם ביום ניטרולון אר קובץ מוצרף יש לציין שהיום בבוקר בקקי לא היה אחרי כך בקקי השני נמצא דם טרי וגם רוצה לציין שזה הופיע אחרי שהתחלתי לתת לה בקבוק ניטרולון אר כמעט חודש לא יודעת אם זה קשור..הקוץ מצורף אשמח לחוות דעת אנע בלחץ

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות של בדיקת צואה

הוספת תגובה

• לויקוציטים וריר בבדיקת צואה

ד"ר אחיה אמיר
    13/01/2019

שלום אמא
    התוצאות מלמדות שיש קצת ריר ותאי דלקת (תאים לבנים) בצואה. הממצאים (הלא ספציפיים) הללו מכוונים לכך שיש תהליך דלקתי כלשהו במעי.
    האפשרויות העומדות על הפרק- עצירות עם פציעה נלווית בפי הטבעת, אלרגיה לחלבון חלב פרה או זיהום.
    מציע כי בשלב ראשון תדוני באפשרויות אלו עם רופא הילדים שלכם.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה............

אמא
    23/01/2019

שלום דוקטר אני שוב אותה אם ..רוצה לעדכן אותך בדיקת תרבית החיידק יצא שלילית
    אבל עדיין מופיע דם בכמות ממש קטנה ...אני תמיד בודקת את פתח הטבעת וכאשר מותחת אותה רואה פצע ממש קטן וכך עדות לדם בפתח משהו אדום ..וגם מרגישה כאשר אני בודקת את האזור ..בקקי שאחריו יותר דם טרי כאילו הבדיקה שלי מעוררת את הפצע .יש לציין לפני הופעת הדפ ביום או יומיים נרגשתי שיש לה חום ובדקתי אותה כמה וכמה פעמים במדחם בפתיחה הטבעת לא יודעת אם זה קשור אולי פצעתי אותה ...קבעתי תור ליום ראשון אצל גסטרו אבל יש בי אי שקט דואגת מאוד אני אולי אתחיל להפסיק מוצרי חלב כי הרופא ראה שיש חתך ואמר אולי גם ממוצרי חלב ..מה דעתך האם יש טיפול מה אתה ממליץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלום

ד"ר אחיה אמיר
    27/01/2019

אם לא נחה דעתך לאחר הייעוץ- תכתבי שוב ואשתדל לעזור לך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי יציאות וגזים מעל שבועיים
    מוטי
    10/01/2019

שלום אני בן 31 אני מאוד מקווה שהשאלה שלי שייך לפורום הזה ..שלום אני כבר מעל שבועיים בערך הולך לשרותים לפחות 6 או 7 פעמים ליציאות  .. אני מודה שביום יום אני הייתי הולך לשרותים מינימום 3 פעמים בנורמה .. אבל בתקופה של שבועיים איך שאני מסיים את האוכל אני מרגיש את הלחץ סוג של כאב מציק כזה  וישר רץ לשרותים ואז נרגע איני יודע ממה זה אני פשוט מרגיש מוזר עם זה אין דם או שלשול אמת ...מה שכן יש לי כל היום גזים ונפיחות של גזים כאלה אני קצת מוטרד מכל זה  אשמח לשמוע את דעתך בנושא תודה מראש ..

הוספת תגובה

• ריבוי יציאות וגזים

ד"ר אחיה אמיר
    10/01/2019

הי מוטי, זה אומנם פורום גסטרו-ילדים אבל נוותר לך...
    רוב הסיכויים כי מדובר בוירוס בטן. לא תמיד חייב להיות שלשול מימי, לעיתים רק יציאות רכות.
    אתה יכול לנסות להקל על עצמך ע"י הורדת מוצרי חלב מהדיאטה, וכנ"ל ממתקים, שתייה ממותקת (כולל דיאט) ופירות מתוקים.
    במידה וזה לא חולף תוך כ- 10 ימים נוספים, או לחילופין מופיע דם או ריר בתוכן הצואתי- מציע שתפנה לרופא לבירור יותר מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה בתפקודי כבד לבן שנתיים
    ספיר
    09/01/2019

היי.. בינואר שעבר עשיתי לבן שלי בן השנתיים בדיקות דם והיה עליה קלה בתפקודי כבד ומחלת הנשיקה היה חיובי אחרי כמה חודשים התפקודי כבד התייצבו אבל עדיין היו מעל הנורמה ובנובמבר הקרוב שוב הייתה עליה ולפי מה שהרופא אמר יש סימנים שהייתה מחלת הנשיקה שוב.. האם זה הגיונייי ואם יש הפרעה בתפקודי כבד מעיד על דלקת ? מציינת שכל הבדיקות המקיפות של מחלות כבד יצאו תקינות

הוספת תגובה

• הפרעה באנזימי כבד

ד"ר אחיה אמיר
    10/01/2019

שלום ספיר.
    אני מסופק אם אוכל לענות על כל שאלותייך בפורמט מצומצם זה.
    באופן כללי- זיהומים ויראליים בכלל, והוירוסים שגורמים למחלת הנשיקה בפרט, יכולים לגרום לדלקת בכבד עם עלייה באנזימי הכבד. עלייה זו יכולה להימשך מס' שבועות ולעיתים גם מס' חודשים עד שהיא חולפת. סטטיסטית זיהומים ויראליים לא ספציפיים (להבדיל מהפטיטיס A, B, C) הם הסיבה השכיחה ביותר להפרעה באנזימי כבד בגיל הילדות.
    צריך לזכור גם כי "מחלת הנשיקה" אינו מושג רפואי אלא כינוי לצרוף תסמינים לא ספציפיים שיכול לכלול חום, חולשה, פריחה, דלקת גרון, עייפות וכו'. לרוב מחלה זו משוייכת ל- 2 וירוסים- CMV ו- EBV, אך קיימים וירוסים נוספים שיכולים לתת תמונה דומה.
    לגבי בנך, נדרש מעקב מתמשך אחר אנזימי הכבד ואחר תפקוד הכבד. אם הנתונים מרגיעים ומתאימים לזיהום ויראלי- ניתן להמשך ולעקוב באופן שמרני. אם לעומת זאת מתעורר חשד כי קיימת מחלת כבד כרונית- נדרש להרחיב את הבירור ע"י ביצוע בדיקות דם, הדמייה ולעיתים ביופסיית כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרעפסים ואי נוחות בקיבה
    אלכס
    08/01/2019

בן 4 סובל מגרעפסים מרובים בלי קשר לזמני אכילה או לאוכל שהוא אוכל ומתלונן על אי נוחות בבטן, מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    גרעפסים ואי נוחות בקיבה

הוספת תגובה

• ריבוי גיהוקים

ד"ר אחיה אמיר
    08/01/2019

לרוב גיהוקים מרובים נגרמים מבליעת אוויר מרובה במהלך האכילה. הטיפול במקרים אלו הוא ע"י אכילה יותר מבוקרת- להקפיד שהילד אוכל לאט ולא בפראות.
    אפשרות נוספת היא בליעת אוויר מכוונת- כלומר מעין טיק. אם מזוהים טיקים קוליים (רעשי בליעה או כחכוח מוזרים) המחשידים לבליעת אוויר יש להורות לו להפסיק.
    ניתן לנסות גם לשחק עם הדיאטה- אם מזוהים מאכלים ספציפיים המחמירים את המצב יש להימנע מהם.

במקרים נדירים קיים מצב בו חיידקים במעיים משגשגים יתר על המידה ויכולים לגרום לתופעות דומות. במקרים אלו ניתן לנסות טיפול אנטיביוטי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלבומין נמוך 2.8 וcrp 5.5
    מעיין
    05/01/2019

שלום רב.בני בן ה8 22 קילוגרם עבר בדיקות דם באוגוסט ונמצא שיש אלבומין נמוך וסיארפי 1.7 חזרנו על הבדיקות החודש ונמצא 2.8 אלבומין וסיארפי 5.5 אושפזנו בביח עבר בדיקות רבות.סרולוגיה לצליאק תקינה.ביום שני יעבור קולונסקופיה וגסטרוסקופיה.לא ברור עדיין מה הכיוון וץאבל ההערכה היא איבוד חלבון דרך המעי.אין ממש סימפטומים קלאסיים של מחלות מעי כמו ריבטי שלשולים וכאבי בטן..בדיקות לבלב וכבד תקינות.מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    אלבומין נמוך 2.8 וcrp 5.5

הוספת תגובה

• היפו-אלבומינמיה

ד"ר אחיה אמיר
    06/01/2019

שלום מעיין.
    ראשית, נשמע שאתם בידיים טובות ומקבלים טיפול טוב.
    כאשר אלבומין נמוך ואין עדות לתת-תזונה או לבעיה בייצור (כגון מחלה כבדית) ואין עדות לאובדן בשתן, אז נשאר אובדן במעי.
    אובדן במעי יכול להיגרם משלל סיבות- כולל אלרגיות, זיהום ויראלי, זיהום פרזיטרי, צליאק, מחלת מעי דלקתית וכו'.
    סטטיסטית, רוב המקרים נגרמים כתוצאה מזיהום ויראלי, שלעיתים קשה עד בלתי אפשרי לזהותו, אבל את זה אפשר להגיד רק בסוף הבירור. באופן טיפוסי במצב זה אין תסמינים ייחודיים ולרוב הגילוי הוא אקראי בעקבות הופעת בצקות.
    הטיפול והפרוגנוזה נקבעות כמובן לפי האבחנה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 סובל כאבי בטן חזקים
    אנונימית
    02/01/2019

בני בן 5 חודשים מגיל שבועיים סובל מכאבי בטן חזקים בכי חזק התפתלויות ממש כואב הלב שבאנו לרופא אמר כי זה קוליק ולחכות מגיל קטן היה נהיה אדום בהתאמצות לקקי שבאנו לרופא אמרתי יכול להיות שפי טבעת אולי קטן שהוא מתאמץ .... נאמר שזה תקין מהסתכלות בלבד
    הוא על הנהקה מלאה מידי פעם היציאות שלו עם ריר לפעמים נוזלי שעושה לו כוויות בטוסיק שמתי אינטיול ונעלם החלטו על הפסקה של מוצרי חלב מה שכן הרוטה לא עשה לו טוב יותר למעיים זה בטוח .
    כל הזמן 24 שעות הוא לא נינוח כל הזמן רוצה להוציא קקי וגזים יונק על השד שלוקח אוויר כדי להוציא קקי או גזים י קם משינה לקקי ולגזים הכוונה נסיון להוציא לא תמיד זה מצליח לו יכול שעה רק לנסות להוציא לא מעניין אותו משחקים שלא נדבר שלא רוצה להיות על הבטן כי לוחץ לקקי כל הזמן גם האוכל זה כדי לעזור לו להוציא גזים וקקי מלא גרפסים שיהוקים שרדנו ככה 4 חודשים מבחינת האחוזון היה מ 30 ירד באחוזון ל 10 אבל בטיפת חלב וגם הרופא כל עוד עולה זה בסדר הוא עולה די על הגבול כזה גם זה נשמע תמוהה .
    עכשיו התחלנו ברזל וטעימות תפוח אדמה וגזר עד כה והתחיל דם בצואה היה דם טרי הצואה היתה רכה מאז הברזל עושה גג 2 ביום לפני ברזל היה עושה 4 ניגשנו לרופא רצה לבדוק האם יש פיסורה עשה בדיקה רקטאלית התינוק שלי צרח למות הרופא אמר אין דם חזרתי הביתה כל הפי הטבעת דם וחתכים שמתי אנטיול ומשחת וולדה היה מאוד כאוב
    ועכשיו שוב הקושי לעשות יציאות רכות ויש נקודות אדומות וחוטים של דם . האם נסוכן לחזור שוב לרופא ?
    האם זה מהברזל או מהטעימות הברזל זה supherb
    מה לעשות עם הברזל כי אני לא לוקחת ברזל .
    לציין לי יש קרוהן ברקע . מתי זה עובר כל הסיפור של הגזים וחוסר בשלות הזו ?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 סובל כאבי בטן חזקים

הוספת תגובה

• כאבי בטן עזים עוויתיים בתינוק

ד"ר אחיה אמיר
    03/01/2019

שלום אנונימית. הסיפור מורכב.
    אני חושב שאתם צריכים להתייעץ עם גסטרואנטרולוג ילדים.
    ייתכן ובסוף זה הכל "גזים"- אבל צריך לשלול מספר דברים, ובנוסף כדאי להקל עליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לתשובתך

אנונימית
    04/01/2019

מבינה בוודאי שנלך אך מנסיונך האם פגשת דבר כזה ...
    יש דבר כזה רגישות לברזל ? או רגישיות למוצקים בסיסים כמו תפוח אדמה גזר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן עוויתיים בתינוק

ד"ר אחיה אמיר
    06/01/2019

בן שאר הדברים שצריך לשקול או להוריד מהפרק- אלרגיה (בעיקר לחלב פרה. אלרגיות לגזר או תפו"א הן נדירות שבנדירות), צליאק במידה ונחשף כבר לגלוטן, מחלת ריפלוקס עם התפתחות דלקת בושט, זיהום מעיים וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה לא נמצאו ממצאים
    תמר
    31/12/2018

מה עושים במקרה של נוגדנים גבוהים בבדיקת דם לצליאק אבל בביופסיה לא נמצאו ממצאים לצליאק ...מה המשך הטיפול? האם יש צורך בביופסיה בשלב מאוחר יותר או איך מתבצע המעקב?

לקביעת תור
    סגירה
    ביופסיה לא נמצאו ממצאים

הוספת תגובה

• נוגדנים לצליאק, ביופסיה תקינה

ד"ר אחיה אמיר
    31/12/2018

ראשית יש לשמוח- כי, לפחות לפי שעה, מדובר ב"צליאק פוטנציאלי" אך לא באבחנה סופית של צליאק. בעתיד מצב זה עלול להתפתח לצליאק אך לא בהכרח.
    במקרים אלו מומלץ לרוב להמשיך לאכול רגיל, כולל גלוטן, תוך מעקב גסטרואנטרולוגי אחת למספר חודשים (חצי שנה?), עם בדיקות דם חוזרות כולל סרולוגיות לצליאק ורמות ויטמינים וברזל.
    אם הסרולוגיה לצליאק לא תחזור לרמה תקינה, ו/או יופיעו תלונות חדשות או ממצאים חדשים בבדיקות הדם- יהיה צורך בעתיד בגסטרוסקופיה חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי בדיקה גנטית?

שרון
    02/01/2019

האם בסיטואציה כזו מתאים לבצע את הבדיקה הגנטית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנטיקה לצליאק

ד"ר אחיה אמיר
    03/01/2019

הבדיקה הגנטית עוזרת לשלול צליאק ולא לאבחן צליאק- כלומר אם היא שלילית אז ככה"נ לא מדובר בצליאק.
    צריך לזכור כי כ- 40% מהאוכלוסיה חיובית לגנטיקה האופיינית לצליאק (בעוד שצליאק יש רק ב- 2-3% מהאוכלוסיה).
    בהינתן שבדיקה סרולוגית הייתה חיובית בעבר- הגנטיקה קרוב לוודאי חיובית גם כן, אך כאמור זה לא אבחנתי לצליאק.
    לסיכום- להערכתי אין מקום לביצוע הבדיקה.

לידע כללי- מדובר בבדיקה שאינה בסל הבריאות, יש לבצעה באופן פרטי ועלותה היא כ- 800 ש"ח. יש אפשרות לבצע אותה מדגימת רוק ולא חייבים בדיקת דם.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות וריפלוקס לתינוקת בת 7 שבועות
    ספיר
    29/12/2018

שלום.
    תינוקת בת 7 שבועות. ללא הנקה.
    נולדה 3120.. בחיסון של גיל חודש עלתה כבר ל 4500. מאז לא שקלנו אבל לפי העין נראה שעולה.
    אכלה 3 שבועות מטרנה והכל היה תקין.
    4 שבועות אחרונים התחילה לפלוט. לא רק אחרי אוכל, אלא גם אחרי שעתיים שלוש ובכל תנוחה (שכיבה, עלינו, הכל)
    כמות לא ממש גדולה אבל תדירות הפעמים גבוהה.
    שומעים את האוכל ממש עולה לה.
    יש לציין כי היא מוציאה גזים, ולרוב אחרי אוכל עושה גרפסים חזקים שגם בהם היא פולטת.
    הרופאה המליצה על נוטרילון ar .
    לא חיכיתי 7 דקות כי לא ידעתי, הכנתי והאכלתי אותה אבל זה נורא נורא סמיך.
    (אכלה בפייה גדולה 150 מל תוך 3-4 דקות)
    הילדה לא עשתה גרפס אחרי.
    ביומיים הראשונים היו שלשולים מים, ואז כאבי בטן.
    אחרי יומיים עם הנוטרילון הרגשתי שהילדה לא פולטת אבל נורא "כבדה".
    החלטתי לחזור לתמל רגיל, הפעם סימילאק גולד כדי להתייעץ עם גסטרו.

האם נןטרילון מתאים במקרה הזה? אם זה לא ריפלוקס קשה, יש צורך בכל האוכל הסמיך הזה? הוא יכול גם להזיק ? (שמעתי שעושה עצירויות)
    תודה רהההה

הוספת תגובה

• רוצה להוסיף שיש לה תאבון

ספיר
    29/12/2018

יש לציין שיש לה תאבון. היא אוכלת 150 מל כל 3 שעות, ולפעמים דורשת עוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן בזמן עייפות
    שרית
    29/12/2018

בת 3 וחצי לאחרונה בזמן עייפות מתלוננת על כאב בטן. זה קורה בדרך כלל בלילה לפני השינה שכבר ממש עייפה. מדוע זה קורה? לילדה אין חום, הקאות , שלשולים או עצירויות. מתפקדת כרגיל. מה יכולה להיות הסיבה? זה לא כל לילה קורה רק כשממש עייפה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן בזמן עייפות

הוספת תגובה

• כאבי בטן בזמן עייפות

ד"ר אחיה אמיר
    30/12/2018

כאב בטן היא אחת התלונות השכיחות ביותר בקרב ילדים. לעיתים התלונה אכן משקפת כאבים או אי-נוחות בטנית, אך לעיתים ביטוי לשיעמום, עייפות וכו'.
    מציע להמשיך לעקוב אחר סימנים אובייקטיביים ככל האפשר- תאבון, רמת אנרגיה, בחילות/הקאות, חוסר סדירות ביציאות (שלשול או עצירות), ירידת משקל או חוסר עליית משקל וכד'.

אם אין סימני אזהרה אובייקטיביים, והתלונות הן רק בדקות לפני השינה- מירב הסיכויים כי קיים מרכיב התנהגותי משמעותי ופחות סביר כי מדובר במחלה של ממש.
    אם להבדיל, מתקיימים סימנים אובייקטיביים כלשהם- יש צורך בבירור יותר מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה