פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 3 חודשים מתפתל במהלך האכלה
    מתן
    29/03/2020

בני, בן כ3 חודשים החל לפניי כחודש להתפתל מכאבים במהלך האכלה. הופננו עי רופא הילדים לגסטרו שאמרה כי אין צורך בטיפול מסויים. אמנם עברנו שבועיים ללא בעיות אך בשבועיים האחרונים המצב הוחמר משמעותית.
    כל האכלה נמשכת 30-45 דק ולרוב אינו מסיים את הבקבוק.
    ( אוכל בדרככ 120 מל תמל, שוקל 6.5 קג ).
    ההאכלה מלווה בבכי חזק ובהתפלות מכאב.
    בשבוע הראשון בהמלצת רופא הילדים עברנו לנוטרילון AR. ובשבוע השני לנוטרילון ללא לקטוז.
    ללא כל שיפור.
    לעיתים מקבל נובימול כחצי שעה לפניי האכלה שלא בהכרח מסייע.
    נוטל צפורל מניעתי (2 מל ביום) מהיום בו נולד עקב הרחבה בכלייה.
    בשל מצב הקורונה והשלכותיו מתקשים לקבוע תורים ברפואה היועצת וזקוקים למענה.

בתודה
    מתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בזמן ההאכלה בתינוק בן 3 חודשים

ד"ר אחיה אמיר
    29/03/2020

הי מתן
    אכן, זמנים קשים מהרבה בחינות.

ראשית, מפנה אותכם לקרוא קצת על ריפלוקס, מחלת ריפלוקס ומה שביניהם באתר שלי (חפשו בגוגל).

כמובן שמענה כזה הוא חלקי מטבעו, ואני אומר את הדברים בעירבון מוגבל, אך בהחלט ייתכן שתינוקכם פיתח מחלת ריפלוקס עם דלקת בושט הוגרמת לו לכאבים.
    מציע לדון עם רופא הילדים באפשרות לטפל בו תרופתית.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלוקס סמויי ואי עלייה במשקל תינוקת
    יאנה
    28/03/2020

תינוקת בת 3 חודשים אובחנה עם רפלוקס סמוי
    אוכלת כמויות מאוד קטנות בין 20 ל 60 , לא עולה טוב במשקל כ 60 גרם בשבוע ( נולדה במשקל 3142 היום שוקלת 4500)
    מטופלת באומפרודקס פעמיים ביום, בוקר 3 סיסי וערב 3 סיסי.
    עד אתמול אכלה נוטרילון עם הסמכה של קורנפלור מי אתמול בהמלצת הרופאה התחילה לאכול אנפמיל ar.
    אוכלת הרבה יותר טוב כמויות האוכל גדלו מי הפעם הראשונה ל 100.
    היציאות ניהיו מאוד קשות.
    שלוש שאלות
    האם אפשר לשלב בין אומפרודקס ל אנפמיל ar?
    איך אפשר לעזור שהיציאות לא יהיו קשות כמו אבן?
    קראתי איפשהו שאת הפורמולה צריך להכין עם מים צוננים ורק אחר כך לחמם?

תודה מראש

הוספת תגובה

• ריפלוקס, תזונה ופורמולות AR

ד"ר אחיה אמיר
    29/03/2020

הי יאנה.
    בעיות האכלה בפעוטות הן תמיד מאתגרות, לרוב משום הן נובעות משילוב של בעיות- גם בעיות פיזיולוגיות כגון ריפלוקס עם התפתחות דלקת בושט, אך לרוב גם הבטים של תקשורת בין התינוק לאמו.
    עושה רושם שאתם מטופלים היטב (מינון האומפרדקס נשמע לי קצת גבוה).
    לסוג המזון אין השפעה על הדלקת בושט- גם לא להסמכת כלכלה וגם לא לפורמולת ה- AR למניהן.

להערכתי ה"שיפור" שנצפה על ידייך במעבר לפורמולת AR נובע מכך שהיא דלה יותר בקלוריות לעומת הכלכלה המוסמכת ולכן התינוקת אוכלת יותר נפח- אך כמות הקלוריות די דומה.

לשאלותייך:
    - האנפמיל AR משופעל ע"י רמת החומציות הגבוהה שבקיבה. נטרול החומצה בקיבה ע"י הטיפול באומפרדקס, מונע במידה מסויימת את שפעול הפורמולה והסמכתה. אך אפקט מסויים נשאר.
    - לשיפור היציאות- מומלץ לתת כלכלה רגילה (כאמור אין משמעות לכלכלה לגבי דלקת בושט). לחילופין, ניתן להוסיף נורמולקס בכמות קטנה (מציע להתחיל ב- 2 גר' לבקבוק).
    - לא מכיר המלצה כזו. אבל אני בטוח שיש הוראות הכנה על האריזה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בספיגת שומנים לילדים
    ליאור
    22/03/2020

שלום רב
    שלושת ילדיי הקטנים סובלים מצואה צהובה (ממש צהובה כמו בננה) מצחינה ובמרקם שומני בשנתיים האחרונות.
    בוצעו להם בדיקת אלסטאז בצואה שיצא מעל 500 לכולם ותבחין זיעה שהיה תקין לשלושתם.
    בסורולוגיה לצליאק שלילי לכולם, לאחד מהילדים מעט נוגדנים בין 4 ל6.
    תפקודי כבד יחסית תקינים חוץ מast מעט גבוה לכולם.
    בדיקת פרזיטים, חיובי לקלוסטירידיום רק לאחד הילדים בעבר.
    אולטרסאונד בטן תקין.

האם יש עוד משהו שניתן לבדוק בשאלה של תת ספיגה לשומנים ופיספסנו?
    האם יכול להיות שזה צליאק ולא עלו בבדיקת דם?
    האם לבלב או כיס מרה או חלילה כולסטזיס?
    2 מהילדים באחוזונים נמוכים מאוד בעיקר במשקל ונראה שהרופאים לא עולים על הבעיה.
    האם יש מקום שמתמחה בבעיה מורכבת שכזו?

הוספת תגובה

• ספיגת שומנים

ד"ר אחיה אמיר
    22/03/2020

הי ליאור
    נשמע שעברתם לא מעט.
    אני חושב שהאתגר הגדול הוא להבין אם אכן קיימת בעייה אובייקטיבית, או שאתם מתארים בסופו של דבר דפוסים שהם בטווח הנורמה.

לרוב, אלא אם רואים ממצאים מרשיעים כגון- בועיות שומן בצואה (כמו במרק עוף), קשה לבנאדם (ורופא) סביר להגיד אם הצואה היא שומנית או לא, או אם הניחוח שלה הוא חריג.

מציע יותר להסתמך על מדדים אובייקטיביים יותר-
    האם אכן הילדים אינם משגשגים מבחינת משקל? בהתייחס כמובן לדפוס המשפחתי... האם יש רמזים אחרים לחוסר שגשוג- כגון מחלות מרובות מהרגיל? זיהומים חריגים? וכד'.

במידה ואכן יש רושם שיש בעיה- ניתן לבדוק ישירות שומנים בצואה ולהבין אם קיימת בעיה בספיגת השומנים.
    בלי שום קשר- הייתי מנסה לשחק גם עם הדיאטה- לעיתים מאכלים מאוד מתובלים או חריפים יכולים גם לתת "ניחוחות".

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע נוסף

ליאור
    23/03/2020

תודה על המענה דוקטור
    אצלי בבדיקת שומנים בצואה אכן מצאו שומן בכמות רבה.
    אצל הילדים אכן צף שמן על המים ואחד הרופאים שראה את זה אצלו במרפאה אישר שזה נראה כמו שמן מנועים צף.
    ניסינו לעשות איסוף שומנים לאחד הילדים אבל כמיות השומן גרמו לו לשלשל והפסקנו.
    הויטמין e וויטמין a של אחד הילדים היו מאוד נמוכים.
    הילד שלי בן 2.5 שוקל 11.5 קג
    ובן 6.5 שוקל פחות מ18
    אכן סובלים מההמון וירוסים יחסית לילדים אחרים.
    כולנו סובלים מגירודים ולכן חשבתי על כולסטאזיס אך לא ברור איך מגלים את זה.
    הבעיה שהאלסטאז של כולנו מעל 500, כך שאני לא יודע אם בדיקה זו אמינה מספיק ללבלב כי הבנתי שאם יש שומן זה יכול להשפיע על התוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספיגת שומנים

ד"ר אחיה אמיר
    24/03/2020

ליאור, לפי דברייך ייתכן ויש בעיה אמיתית.

הפורום הנוכחי אינו כתובת מתאימה.
    ממליץ להתייעץ עם גסטרואנטרולוג ילדים לצורך קבלת התמונה המלאה והשלמת הבירור לפי הצורך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תמל לרגישות לחלב
    אמא של דון
    12/03/2020

שלום, מורה נבוכים...:) הבן שלי בן 4 חודשים, התחלנו תמל לקראת כניסה לתינוקיה. הרופא חושד ברגישות לחלב ונתן מרשם לנוטרמיגן.
    קיבלתי הסבר על התמל ונשמע מבטיח שהוא יכול לעזור בעמידות לחלב וגם אולי למנוע אלרגיות בהמשך אבל מודה שהריח שלו מטריד אותי. הוא לא נעים (בלשון המעטה).
    הסבירו לי שזה בגלל שזה חלב שעבר פירוק וזה שהוא מסריח מעיד על איכות. האם יכולה לתת את התמל ולהיות רגועה?

הוספת תגובה

• פורמולות מפורקות

ד"ר אחיה אמיר
    12/03/2020

הי אמא של דון.
    אני לא יודע להגיד אם הריח הלא נעים מעיד דווקא על "איכות" הפורמולה, אך כל הפורמולות המפורקות לא מריחות מי-יודע-מה ולא טועמות מי-יודע-מה.
    אם אכן יש לו אלרגיה לחלבון חלב פרה- זה פתרון אופציונלי.
    לתינוקות הריח והטעם פחות מפריע. הם בעיקר לא אוהבים שינויים- אך לרוב התינוקות הטעם והריח אינם מהווים פקטור משמעותי (יש יוצאים מן הכלל- תינוקות דעתניים במיוחד...).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס לתינוק וטיפול באנפמיל
    חנה
    08/03/2020

שלום ד"ר,
    אחרי אין סוף פליטות לאחר כל ארוחה התינוק שלי אובחן כסובל מריפלוקס.
    הרופא המליץ ורשם תמ"ל בשם אנפמיל, ביקשתי ממנו לוודא שאינו מכיל סוכר לבן והוא אמר שאין, אני רוצה לוודא שזה אכן כך ואין סוכר לבן בתמ"ל זה.
    האם הוא סמיך ועושה סתימות בחור הפיטמה כמו שאר התמ"לים? אני רואה את חברותי נאבקות בבקבוקים שלהם בזמן ההאכלה כי הם נסתמים בשל הסמיכות של הפורמולה.

הוספת תגובה

• אנפמיל AR

ד"ר אחיה אמיר
    08/03/2020

הי חנה
    ריפלוקס מוגדר כעליית תוכן מזון מהקיבה כלפי מעלה. כך שאפשר היה לאבחן שלבנך יש ריפלוקס- כבר אחרי הפליטה הראשונה.
    עם זאת, לכל התינוקות יש ריפלוקס בדרגה כזו או אחרת.
    הריפלוקס כשלעצמו אינו מחלה- ולרוב חולף עם הגיל. אפשר להפחית את מס' הפליטות הנראות לעין- ע"י פורמולות ייעודיות (אנטי-ריפלוקס) או כל מיני פטנטים מבית סבתא- השכבה גבוה, האכלות מרובות קטנות בנפחן וכד'.

יש לשים לב כי כל הפתרונות הנ"ל מונעים ארועי פליטה- אך אינם בהכרח עוזרים אם מתפתחת מחלת ריפלוקס המובילה לדלקת בושט (מתבטאית לרוב בכאבים בזמן ולאחר ארוחות).

לגבי הסוכרים בפורמולה- בשום פורמולה אין "סוכר לבן".
    הסוכר העיקרי בפורמולה זו הוא לקטוז (סוכר החלב). קיימים עוד סוכרים אך בכמויות זניחות.

את מוזמנת לקרוא עוד פרטים על ריפלוקס ומחלת ריפלוקס באתר שלי (חפשי לפי שמי בגוגל).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע להסמכה

חנה
    10/03/2020

קודם כל תודה רבה על תשובתך המפורטת.
    אשמח להתייחסותך גם לנושא הסמיכות של הפורמולה כי זה קצת מבלבל אותי , ואשמח לדעת אם עלי להיערך עם פיטמות בעלות חור מוגדל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנפמיל AR- המשך

ד"ר אחיה אמיר
    10/03/2020

כפי שציינתי ניתן להסמיך פורמולה רגילה בקורנפלור או דייסה אחרת.
    אין מינון מדוייק- צריך להתנסות. בד"כ- כפית (מטרנה) על 100 מ"ל בערך- מסמיכה היטב.
    וכן- לעיתים עם הסמכת הפרומולה יש צורך בפטמה גדולה יותר- הפכי את הבקבוק ובדקי אם מטפטף (אמור לטפטף באיטיות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות מסביב לפי הטבעת לבן 7
    לינור
    28/02/2020

שלום, בני בן 7, במשך שלוש שנים סובל מגירודים בפי הטבעת, פעם אחת בלבד ראינו תולעים וקיבל וורמוקס, מאז סובל מגרד רק בלילות, ובלי תולעים שנראים לעין, מקבל וורמוקס.
    בשנה האחרונה, החלה תופעה של נפיחות בפי הטבעת ( קרה שלוש פעמים ).
    היינו אצל רופאת משפחה שלא ידעה לאבחן את המקרה וקיבלנו בטקורטן להקלה על גרד, אך מבלי לדעת מה בעצם הבעיה..
    אשמח לייעוץ לאיזה רופא לפנות 🙏🏻 צירפתי תמונה

הוספת תגובה

• נפיחות בפי-הטבעת

ד"ר אחיה אמיר
    08/03/2020

הי לינור
    מצטער על התגובה המאוחרת... מקווה שעדיין רלוונטי.
    אני מסכים שהאזור לא נראה יפה.

על פניו נראה כי הכפלים מאוד מעובים- ככה"נ מדובר בטחורים.
    עם זאת, יש לשלול כי אין דלקת באזור עם גירוי מתמשך של פי הטבעת.

ממליץ להיוועץ ברופא גסטרואנטרולוג-ילדים וגם בכירורג ילדים.
    יש לוודא כי היציאות רכות באופן קבוע ואין נטייה לעצירות או צורך במאמץ ניכר ע"מ לצאת.
    יש לוודא כי אין תהליך דלקתי- שיחה קצרה, ולעיתים בדיקות דם וצואה, יבהירו נקודה זו.

אם אכן מדובר בטחורים- זהו גיל צעיר יחסית לכל הדעות.
    יש לשלול מספר גורמי סיכון, אך באופן עקרוני הטיפול הוא סימפטומטי.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן חזקים לאחר ביצוע גסטרו
    שירז
    27/02/2020

שלום,
    ב-23.03 ביצעתי בדיקת גסטרו בבית חולים, התוצאות הן תקינות ובנוסף לכך לקחו לי 4 ביופסיות (וושט אמצעית, וושת תחתונה, קיבה ותרסריון).
    בימים האחרונים יש לי כאב בטן חד שהחמיר בכל יום ואתמול ממש התפתלתי מכאבים, היום בבוקר הלכתי לרופא מחליף של רופאת המשפחה (מכיוון שלא הייתה נוכחת) והתלוננתי על הכאבים בכדי לקבל הפנייה למיון.
    הוא התקשר לרופאה שביצעה לי את הבדיקה, התייעץ איתה, אמר שזה לא נשמע חמור ולבסוף נתן לי אומפרזול לפעם ביום, ואם התרופה לא תעזור בתוך יומיים-שלושה להגיע שוב לקבל הפנייה למיון.
    יש לי תור לרופאת המשפחה (שהיא גם מומחית לגסטרואנטרולוגיה ילדים) ביום ראשון הקרוב בשעה ארבע בצהריים ובינתיים אני ממש סובלת מכאבים.
    האם זה בסדר לחכות עד יום ראשון? והאם יש סיבות לכאבים? הכאבים הם בבטן העליונה והתחתונה, וכשהרופא המחליף ביצע בדיקה פיזית בבטן הכל כאב לי.
    אני בטוחה שהמצב לא תקין אבל מפחדת שהוא חמור יותר ממה שאני מתארת.
    אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בהקדם.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• כאבי בטן לאחר גסטרוסקופיה

ד"ר אחיה אמיר
    27/02/2020

הי שירז
    גסטרוסקופיה נחשבת פעולה מאוד בטוחה- תאורטית אומנם קיימים סיבוכים, אך הם מאוד מאוד נדירים (הם כה נדירים שאיני מכיר אפילו סטטיסטיקה מהימנה של שכיחותם).
    האם ניסית לקחת את האומפרזול? זה עזר?

למרות כל האמור לעיל- אם הכאבים משמעותיים ובמגמת החמרה- מציע לפנות שוב לרופא מחר בבוקר ולבקש הפניה למיון לצורך בדיקות יותר מקיפות- צלום בטן וחזה, ובדיקות דם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומפרזול

שירז
    28/02/2020

לקחתי את התרופה היום בבוקר אך לא הרגשתי שינוי בכאב כלל.
    האם אפשר לראות דרך צילום בטן וחזה אם נגרם נזק? כלומר, זהו צילום סיטי רגיל או אחר?
    לצערי אני לא בטוחה אם אספיק להגיע שוב למרפאה מחר, אך תכננתי לקבל הפנייה למיון מרופאת המשפחה שלי ביום ראשון הקרוב. האם זה מאוחר לבדיקה? המצב יכול להדרדר בשלושה ימים? והאם הטיפולים לכאבים הם מצרך תרופות או טיפולים יותר פולשניים?
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן אצל ילד בן 2.7 שנים
    איתן
    26/02/2020

שלום רב,
    הבן שלי סובל מזה כמה חודשים מכאביְ בטן הנותנים את אותותיהם בלילה, במהלך היום הוא כמעט ולא סובל, הכאב מתחיל בערב וממשיך ללילה אחרי שנרדם. בדיקות צואה תקינות, בדיקות דם הראו תפקודי כבד גבוהים קצת אך רופא משפחה הסביר זאת בשל מחלה ויראלית ברקע(סבל מחום וצינון בעת הבדיקות דם), בוצע אולטרסאונד בטן שנמצא תקין. לאחר 3 שבועות מהמחלה הוויראלית בוצע שוב בדיקת דם שהראתה שוב תפקודי כבד גבוהים אך הרופא משפחה אמר שזה שאריות של המחלה הוויראלית.
    אשמח לחוות דעתך בעניין.

הוספת תגובה

• כאבי בטן, אנזימי כבד מוגברים

ד"ר אחיה אמיר
    27/02/2020

הי איתן
    לא אוכל לאבחן במדויק מה הסיבה לכאבי הבטן אצל בנך- וזו גם לא מטרת הפורום.
    אוכל להגיד שבאופן כללי- כאבי בטן יכולים לנבוע ממספר אפשרויות- חלקן טריוויאליות וחלקן יותר משמעותיות.
    האם הוא באמת מתעורר מהשינה בגלל הכאבים, או שבעצם מתקשה בהירדמות או לחילופין מתעורר מסיבות אחרות- ואז מתקשה להרדם?
    אם הוא אכן מתעורר משינה בגלל כאבים- יש להשלים בירור.
    בכל אופן נשמע שאתם כבר בעיצומו של בירור- צריך להשלימו ולהגיע למסקנות.

לגבי אנזימי הכבד- קרוב לוודאי שהרופא צודק- למעשה כמעט כל וירוס יכול לגרום לעלייה קלה באנזימי הכבד- זה דורש מעקב.
    ממליץ להקפיד לקחת בדיקות דם רק במצב של בריאות שלמה ולא בסמיכות למחלת חום.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן אצל ילד בן 2.7 שנים

איתן
    27/02/2020

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טפיל וחוסר תאבון אצל בת 3
    אפרת
    24/02/2020

שלום רב, בבדיקת צואה ראשונה בחייה נמצא ג'יארדיה למבליה חיובי. פלג' יל שקיבלה נראה שהחמיר לה את כאבי הבטן וחוסר תאבון. אחרי יומיים עלה חום 39 לקראת ערב למשך יומיים. לא בטוח שקשור. אבל בגלל החום סרבה לקבל 3 פע' ביום וגם לא אכלה כלום רק מעט..
    למעשה לא היה לה תאבון טוב כל השנתיים אחרונות בערך.
    השאלה היא אם הטפיל היה שם הרבה לפני שנמצא בבדיקה האם גרם נזק למעי הדק שדורש טיפול אחר?
    והאם ל פלגי' ל לוקח זמן להשפיע.
    היא באחוזון נמוך במשקל אבל בסדר לפי הרופאה.
    בגובה תקין. גבוהה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    טפיל וחוסר תאבון אצל בת 3

הוספת תגובה

• ג'ארדיה במעי.

ד"ר אחיה אמיר
    27/02/2020

הי אפרת
    את שואלת הרבה שאלות ולא לכולן יש לי תשובה.
    ג'ארדיה הוא טפיל העלול לגרום למחלה "אמיתית".
    חלק מהילדים עם הטפיל- ידווחו על תלונות שונות- החל מכאבי בטן ושלשולים ועד תלונות יותר אמורפיות- כתאבון ירוד ורמת אנרגיה נמוכה. וחלק לא ידווחו על תלונות כלל- אך ניתן יהיה לראות ירידה יחסית במשקל או חוסר שגשוג.
    מקובל לטפל בטפיל.
    (במדינות עולם שלישי- מסתובבים ילדים עם הטפיל ללא טיפול- הוא לא הורג; בעולם המערבי מקובל לטפל).
    הטיפול הוא ע"י פלאג'יל- תרופה שכשלעצמה עלולה לגרום למיחושי בטן שונים.

להערכתי החום אינו קשור ומדובר בצרוף מקרים בלבד.
    לגבי המתן- יש להתעקש באסרטיביות על מתן התרופה.

האם המשקל הנמוך- קשור לג'יארדיה או שיש גורמים נוספים? לא יודע.
    מציע ראשית לטפל ולעקוב אחר שינויים.
    אם חוסר השגשוג ממשיך- יש להרחיב הבירור לפי הצורך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה של התינוק
    אלמוג
    19/02/2020

שלום
    הבת שלי בת 3 וחצי חודשים, מלפני חודש וחצי התחיל לה דם בצואה, הרופא אמר שכנראה זה רגישות לחלבון פרה, הפסקתי עם מוצרי החלב והסויה בגלל ההנקה ואני מוסיפה גם תמל פפטי ג'וניור , אבל אני רואה שיש טיטולים עם ריר דמי , למה הדם ממשיך ?

לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה של התינוק

הוספת תגובה

• דם בצואה

ד"ר אחיה אמיר
    19/02/2020

הי אלמוג
    אכן, האפשרות הסבירה היא שמדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה.
    האם היה שיפור לאחר ההימנעות ממתן התמ"ל?
    לעיתים גם בחלב אם עוברים שיירי חלבון המעוררים תגובה אלרגית אצל התינוקת, ולעיתים נדרשת דיאטה קפדנית מצד האם.
    בנוסף- אומנם ברוב התינוקות נוטרילון-פפטי-ג'וניור היא פורמולה מספיק מפורקת, אבל יש מקרים בהם צריך לתת פורמולה מפורקת אף יותר- דוגמת נאוקייט.

עם זאת, צריך לזכור שיש אפשרויות נוספות שיש להביא בחשבון-
    לדוגמא זיהומי מעיים מסויימים שיכולים להתבטא ביציאות דמיות וכן אפשרויות נוספות.

אם לא מסתדר- ממליץ על פניה מסודרת לגסטרואנטרולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה של התינוק

אלמוג
    19/02/2020

איך בודקים בעיית מעיים , בדיקת דם?
    וכן יש שיפור לאחר שאני נמנעת ממוצרי חלב ולאחר שהחלפתי לפפטי ג'וניור , רק שהיא לא כל כך אוכלת אותו , אני נמנעת כבר חודש , אבל יש טיטולים פעם ב, עם דם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה- המשך

ד"ר אחיה אמיר
    19/02/2020

זיהום במעיים בודקים ע"י דגימות צואה בשאלה ספציפית זו.
    עדיין נשמע כי ככה"נ מדובר באלרגיה.
    אם חל שיפור- מצוין. אם לא- ממליץ על התייעצות מסודרת.
    ערב טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן נפוחה ויציאות קשות וכואבות לצעירה
    לחוצה
    16/02/2020

שלום אני לא בטוחה כל כך אם הגעתי לפורום נכון..
    כבר ששנה נפוחה לי הבטן יש גזים נפיחות בפי הטבעת, ויציאות קשות וכואבות... מה זה יכול להיות?

בת 14 בריאה

הוספת תגובה

• נשמע כעצירות

ד"ר אחיה אמיר
    17/02/2020

הי לחוצה
    התלונות שאת מתארת יכולות להתאים לעצירות.
    לא לגמרי ברורה לי התלונה "נפיחות בפי הטבעת"- אך ייתכן ומדובר בצניחה (פרולפס) של הרקטום.
    צריך להתגבר על הבושה ולפנות לרופא ילדים או גסטרו-ילדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשביל מה דרוש מלווה בקולונוסקופיה?
    דני
    11/02/2020

שלום רב ד'ר

אני מבין שלצורך בדיקת קולונוסקופיה,
    מחייבים לבוא עם מלווה,
    האם זה בגלל שמטשטשים את הנבדק, ואולי עדיין יהיה מטושטש אחרי הבדיקה, ויתקשה להגיע לבד הבייתה, או שיש סיבה נוספת?
    הבנתי שהמטופל מטושטש בדורמיקום, אז מי מלביש אותו בחזרה אחרי הבדיקה?
    לבסוף, באם יש מצב שהנבדק ללא מישפחה, ערירי, ואין מישהו שיכול ללוותו לבדיקה,
    מה קורה אז? מהי הפרוצדורה במקרה ולא ניתן להשיג מלווה?

הוספת תגובה

• מלווה לקולונוסופיה

ד"ר אחיה אמיר
    11/02/2020

הי דני
    כל התשובות נכונות.
    הליווי נועד בעיקר להקל על הנבדק- שלעיתים מטושטש מחומרי הטשטוש לאחר הבדיקה.
    בד"כ לאחר הבדיקה, עוד לפני שחומרי הטשטוש מתפוגגים- מועבר הנבדק לחדר התאוששות. לאחר שמתעורר ומרגיש מספיק יציב ועירני- ייתלבש הנבדק.
    במידה ואין אפשרות לליווי- תלווה ע"י אחות חדר ההתאוששות.
    בכל אופן- לא ממליץ לבנות על נהיגה הביתה. עדיף מונית או טרמפ אחר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לאלרגיה לחלב וטיפול
    חגית כוכבי
    09/02/2020

שלום ד"ר אחיה אמיר, בני בן ה-3 חודשים לצערי אובחן ע"י רופאת הילדים כאלרגי לחלב, היא נתנה מרשם לנוטרמיגן והתחלתי לתת לילד את התמ"ל הזה , יש לי מספר שאלות- 1. תוך כמה זמן הוא משפיע? 2. הבנתי שיש סיכוי שבעזרת הנוטרמיגן האלרגיה תעבור בהמשך האם זה נכון ואם כן מתי זה אמור לקרות בערך? תודה רבה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלבון חלב פרה בפעוטות

ד"ר אחיה אמיר
    09/02/2020

הי חגית
    ראשית, את מוזמנת לקרוא קצת על הנושא באתר שלי (חפשי בגוגל).

לשאלותייך- הנוטרמיגן לא אמור ל"עשות" כלום.
    זה אוכל- רק אוכל מפורק שאמור למנוע היווצרות תגובה דלקתית ואת התופעות הנלוות (לא ציינת מה היו התופעות בגינן הרופאה חשדה באלרגיה?).
    אלרגיה לחלב בגיל הזה לרוב חולפת מאליה עם הזמן. כדאי להיות במעקב סדיר- וסביב גיל 10 חודשים או קצת יותר לנסות לחזור ולחשוף את הפעוט לחלב פרה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

חגית כוכבי
    10/02/2020

תודה רבה ד"ר על המענה המהיר. בנוגע לתופעות הילד פולט אחרי שאוכל תמ"ל וגם משלשל , כשאני מניקה זה לא קורה ...
    מעודד לקרוא שאצל רוב הילדים האלרגיה נעלמת עם הגיל אני מקווה שגם אצלנו היא תעלם עם הזמן.
    לפי מה שהבנתי הנוטרמיגן עם פרוביוטיקה שעוזרת למנוע אלרגיה גם בעתיג , חיפשתי גם קצת בגוגל וקראתי מחקרים על כך אשמח לדעתך המקצועית על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלבון חלב פרה- המשך

ד"ר אחיה אמיר
    11/02/2020

גם שלשול יכול להיות ביטוי לאלרגיה- ומכאן ההבדל בין היציאות לאחר תמ"ל לעומת הנקה.
    כיום, הנוטרמיגן מגיע עם תוספת פרוביוטיקה (לא חושב שאפשר להשיג את הסוג הישן- בלי)- שלטענת החברה (הנתמכת גם מחקרית) השילוב מעלה במעט את הסיכוי לסיים עם האלרגיה כבר בנסיון החשיפה הראשון- סביב גיל שנה פלוס-מינוס.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

חגית כוכבי
    24/02/2020

אני מאוד מודה לך על המענה המהיר והמפורט, אני בהחלט הרבה יותר אופטימית עכשיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם לאבחון צליאק
    אפרת
    04/02/2020

שלום,
    בתי בת 2.8 מתלוננת המון על כאבי בטן ומשלשלת כמעט בקביעות. לפני חודשיים התחלנו לתת לה תפריט נטול גלוטן (למרות שבדיקת דם שעשתה יצאה שלילית לצליאק). לאחר כמה שבועות התלונות והשלשולים פסקו כמעט לחלוטין.
    לפני כשבוע חזרנו לתת לה גלוטן ללא ידיעתה כדי לחזור על בדיקת הדם. התסמינים חזרו באופן ברור תוך כמה ימים, אך רופא המשפחה אמר לי שיש צורך לצרוך גלוטן עוד לפחות שלושה חודשים לפני בדיקת דם חוזרת. האם באמת עוד אין טעם לעשות בדיקת דם (בהתחשב בזה שהסימפטומים חזרו)? בתי ממש סובלת וחבל לי להזיק לה כשדי ברור שהיא צליאקית..
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם לאבחון צליאק

הוספת תגובה

• צליאק???

ד"ר אחיה אמיר
    04/02/2020

הי אפרת
    לצערי, לי לא ברור שום דבר.

צריך להבחין בין שני מצבים שונים:
    1. צליאק- מחלה אוטואימונית בה מערכת החיסון "מתבלבלת" ותוקפת את הגוף עצמו (אש כוחותנו על כוחותנו)- בעיקר את המעי אך לא רק. התגובה הדלקתית מתרחשת רק כשיש חשיפה לגלוטן.
    המחלה מתאפיינת בנוגדנים עצמאיים ובנזק מוכח לרירית המעי. נכון להיום- אין טיפול למחלה זולת דיאטה נטולת גלוטן וההמלצה הזו תקפה לכל החיים שכן המחלה אינה עוברת.

2. אלרגיה ("רגישות") לגלוטן. פה ושם אנשים מעידים על עצמם שהם "רגישים" לגלוטן. כלומר שהם סובלים משלל תופעות בטניות כאשר הם נחשפים לגלוטן- למרות שבדיקות לצליאק- שליליות.
    לקבוצה השנייה אין צליאק, ולעולם הרפואה לא ברור לגמרי מה יש להם, אם בכלל.

ממה שסיפרת (בהנחה שנעשה בירור מסודר)- עולה שייתכן ולבתך אין בכלל צליאק, אולי "רגישות".

מכיוון שצליאק זו אבחנה לכל החיים- מומלץ להשלים תהליך בירורי מלא ופורמלי לפני קביעת האבחנה. לצורך בדיקת דם אמינה נדרשת חשיפה משמעותית לגלוטן לתקופה של לפחות 3 חודשים. כמובן שזה גם תלוי במשך התקופה בה מנעתם ממנה חשיפה לגלוטן.

אם התלונות וקשר הזמנים לחשיפה לגלוטן משכנעים- לעיתים נמליץ להימנע מגלוטן גם ללא אבחנה רשמית של צליאק, ולו על מנת להקל בתסמינים.
    במקרים אלו שווה מדי פעם לנסות לחזור לגלוטן ולראות אם התופעות נעלמו.

מה שברור- שאם גלוטן הוצא מהדיאטה לאורך זמן- בדיקות דם חוזורת לצליאק- יצריכו חזרה לחשיפה משמעותית לגלוטן קודם לכן.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן ונפיחות לילדה בת 11
    רונית
    02/02/2020

שלום
    בתי בת 11 סובלת מס שבועיים מכאבי בטן באזור הקיבה, גם בזמן שאיפה. הבטן נפוחה כבר שבועיים
    ללא שינויים ביציאות. אחרי מס ביקורים אצל הרופא בדיקות דם ואולטראסאונד תקינים אובחנה עם דלקת בקיבה.
    (מדדי דלקת בדם - אינם מראים דלקת). כשבועיים אוכלת בהתאם לכך, קבלה לנטון בשבוע הראשון ועכשיו כבר שבוע פעמיים ביום לוסק.
    אך אחרי שבועיים אין הקלה, עדיין הבטן כואבת מאד ונראית כאילו בלעה כדורסל. אודה לעצתך.

הוספת תגובה

• כאבים ותפיחות בטנית

ד"ר אחיה אמיר
    04/02/2020

הי רונית
    לאור מה שסיפרת, משך התלונות הוא קצר יחסית- כך שקרוב לוודאי מדובר בהפרעה חדשה ולא מצב כרוני.
    העובדה שבדיקת האולטראסאונד תקינה- מאוד מרגיעה- לפחות אנחנו יודעים שאין באמת גוש בבטן.

עם זאת, יש מס' אפשרויות שצריך לשקול-
    איטיות בהתפנות הקיבה- לרוב על רקע זיהום ויראלי אך ייתכן על על רקע צליאק או דלקת על רקע אחר.
    שוני בעיכול ופירוק מוצרי המזון הנבלעים- ייתכן על רקע שגשוג של חיידקים (BACTERIAL OVERGROWTH).
    כמו כן, לעיתים תפיחות בטנית נובעת מעצירות- צריך לוודא כי זה לא המקרה וכי לא רק שיש יציאה מדי יום, אלא גם שהיציאה סבירה מבחינת תוכן ומרקם.
    אפשרות נוספת שיש לשקול היא בליעת אוויר- אם על רקע טיק- מעין קולות גרוניים הכוללים בליעת אוויר ולעיתים טכניקת בליעה לא תקינה.
    מציע לדון באפשרויות אלו עם הרופא המטפל, ובמידת הצורך להתייעץ עם גסטרואנטרולוג-ילדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה