מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צ'מפיקס וריטליןלירון04/04/2013
היי.
הרופאה רשמה לי צ'מפיקס להפסקת עישון. אמרו לי שהוא לא מתנגש עם אף תרופה, אבל רציתי לשאול בכל זאת כי יש לי קצת סחרחורת ואני מריגשה טיפה מבולבלת. האם צ'מפיקס מתנגש עם ריטלין או תרופות פסיכיאטריות אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'מפיקס וריטלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/04/2013לא אמור להיות אינטראקציה בין התרופות.
אבל ייתכן פגיעה בהשפעה ולכן עדיף להימנע משילוב.
צ'מפיקס עובד דרך מנגנון ניקוטין, אשר משפיע על קולטני דופאמין באזור מזו לימבי, מה שיכול להוביל לפגיעה תיאורתית בהשפעת ריטאלין, זאת למרות שההשפעה החשובה ביותר של ריטאלין סביב ADHD , קשורה לאונה הקידמית של המוח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטוזהר03/04/2013
שלום,
אני נוטלת אסטו (עליתי בהדרגה עד שמזה כשלושה שבועות נוטלת כדור שלם). במקביל לוקחת למיטקל.
בתחילת נטילת האסטו הייתי מאוד עייפה (עד כדי יציאה מוקדם מהעבודה) ודי מהר המצב השתפר. ועדיין אני עייפה וחלשה באופן כללי, מתפקדת בסדר גמור אבל עם כוחות נמוכים משאני רגילה. האם זה סביר מבחינת פרק הזמן בו אני נוטלת את התרופה? כמה זמן הגיוני שזה יימשך? האם זה כבר אומר שהאסטו לא מתאים?
תודה מראש ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/04/2013ייתכן תופעת לוואי של עייפול.
במהלך הזמן אמור לרדת השפעה, אך מאוד אינדיבידואלי מדד הירידה או העלמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוטוס כחולאיתמר03/04/2013
שמעתי שצמח הלוטוס מרגיע חרדות ואני סובל ממחשבות טורדניות,אך בנוסף שמעתי שהוא גם סוג של סם.
האם שתייה של צמח הלוטוס הכחול כחליטת תיי יכולה לגרום להתפרצות מחלת נפש?
האם עישון של לוטוס כחול יכול לגרום להתפרצות של מחלת נפש.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציני?
לימי04/04/2013ואי מגניב.. אם זה באמת עובד אני הראשונה לנסות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגוףאבי03/04/2013
שלום. אובחנתי בעבר כסובל מocd ונרשם לי ציפרלקס..
בתקופה האחרונה יש לי כאבים בצוואר ובגב שלא ממש מוסברים לי ויש לי הרגשה שזה כיווצים בשרירים אבל אי אפשר לדעת ואני אובד עצות..
אני לוקח רבע כדור ציפרלקס ובאמת שזה מספיק לי אבל יכול להיות שזה מה שגורם לתופעה? זה מוחמר לי אחרי אימון אירובי יום למחרת יש כאבים ...
יכול להיות שהגוף נכנס לסטרס בעיקבות האימון והוא שולח דלקות? אין לי מושג כבר מה לעשות.מישהו מכיר את ההרגשה?אני לא רוצה לעלות את המינון של הציפרלקס כי הוא גורם לי להשמנה.אבל יכול להיות שהמינון הנמוך עושה לי כאבים כאלה?בבדיקות דם יש עדות לדלקות אבל בבדיקות אורטופדיות אין בעיה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגוף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/04/2013לא שכיח התכווצויות ( נדיר במינונים גבוהים)
אך יש לשלול תופעות לוואי, מומלץ בדיקה אצל פסיכיאטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקסטגלעד03/04/2013
שלום רב,
הפסיכיאטר נתן לי לקחת סרוקסט ....יש לי חרדה שאני נתקף בה לפני השינה ולא מצליח להרדם ....ואם אני יישן אז לא הרבה ...
האם סרוקסט יכול לעזור לבעיות של הפרעות שינה וחרדה ובאיזה מינון פחות או יותר
רק לשם השוואה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקסט - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/04/2013מאוד יכול לעזור, מינון 20 מ''ג - מנימלי להשפעה בדר'כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרלגאיה03/04/2013
אני לוקחת סרטרלין 50 מ״ג במשך 3 חודשים. לפני שבוע החלטתי יחד עם הרופאה להוריד מינון לחצי עקב תופעות לוואי שלא עברו. במשך שלושה ימים מהרגע שהורדתי התחלתי להרגיש יותר טוב וגם לישון קצת יותר טוב. ביום הרביעי התחלתי להרגיש שוב פעם רע והכל חזר לי. לאחר דיבור עם הרופאה החלטנו להחזיר את המינון ל50 מ״ג כמו שהתחלתי. השאלה שלי אם זה בסדר שהורדתי מינון ואחר כך העלתי שוב? כי עדיין אני מרגישה לא טוב ולא ישנה ככ טוב... ואני כל הזמן בתחושה שהרסתי לעצמי בגלל שהורדתי והעלתי שוב. תודה על התשובה... יש לציין שאני גם לוקחת לפני שינה מירו 30 מ״ג במשך 4 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
נורית03/04/2013ועוד שאלה: אם אני רוצה להוריד את הלוסטרל אבל בהדרגה יהיו לי תופעות לוואי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/04/2013לא אמור להיות בעיה , יש להתמיד במינון ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת כדוריםחסוי03/04/2013
אני לוקחת כבר שנה כדורים מסוג דפלפט במינון של 1000 מ"ג ביום 2כדורים. אחד צהריים אחד בערב.בעקבות התקף מאני חולף שארע לפני כשנה.השאלה שלי היא מה הסיכון בהפסקת הכדורים לחלוטין בבת אחת.ולמה מומלץ להפסיק בהדרגה?וכן מתי יודעים שהגיע הזמן להפסיק לחלוטין?איך יודעים אם החלמנו לגמרי?תודה על תשובתך!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת כדורים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/04/2013הפסקה חדה, עלולה להוביל לפירכוסים וכן חזרה של מצב מאני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטרלין ותופעות לוואיאורן2503/04/2013
שלום
אני סובל מדכאונות וחוסר מצב רוח...
נטלתי תקופה ארוכה שלל כדורים,
EDRONAX - שלא הרגשתי שעזר במיוחד, וגם לי לאימפוטנציה קשה, אז הפסקתי
WELLBUTRIN - שלא הרגשתי שעזר במיוחד, ולא השפיע על החשק המיני
CIPRALEX - שכן עזר במידה, אבל גרם לי לחוסר חשק מיני
לפני כ7 חודשים הפסקתי עם הציפרלקס ולא הייתי תחת השפעת כדורים והחשק המיני חזר לי פלאים , אבל החלטתי לנסות שוב פעם כדור אחר , בתקווה שיעבוד בלי תופעות לוואי על החשק המיני .
עבר שבוע וחצי מאז שהתחלתי לקחת את הסרטרלין , וזה היה שבוע קשה שכל הזמן בכיתי, ונכנסתי לחרדות (וזה קיים עד עכשיו) , אני נכנס ללחץ, הולך במעגלים ובמתח.
בנוסף החשק המיני שוב ירד ... ואני יכול להגיע לפורקן בלי מצב מלא של זקפה (אלה היו תסמינים מאוד חזקים של האדרונקס)...
השאלה אם זה משהו שיעבור, או שעדיף להפסיק את הכדור כבר עכשיו ?
הפסיכיאטר שלי בחו"ל ויחזור רק בעוד חודש וחצי... אני חושש שזה לא יעבור.
מה דעתך ד"ר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטרלין ותופעות לוואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/04/2013השאלה מאוד אינבידואלית, יש סיכוי סביר שעוצמת התסמינים תרד.
ממליץ לעשות בנוסף בדיקות דם כולל טסטוסטרון.
כמו כן תוספת של מירו יכול מאוד לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותאסף03/04/2013
שלום רב. הנני סובל מ OCD, OCPD, NPD, BPD, ADHD, דיכאון מז'ורי, הפרעה דו קוטבית מסוג 2 במחזוריות גבוהה, פראפיליות ברמה סאב קלינית, היפוכונדריה ברמה סאב קלינית, תסמונת אספגרגר בתפקוד גבוה מאוד עם רגישות תחושתית גבוהה והפרעת התקשרות תגובתית לא מעוכבת ברמה סאב קלינית, בנוסף למחלה פיזית CF (סיסטיק פיברוזיס).
יש לי מספר שאלות.
1. מדוע הסובל מהפרעת אישיות גבולית מתקשה עד כדי בלתי אפשרי להיות לבד, ולדאוג לעצמו?
2. מהו ההבדל בין הפנמת התוקפן, העברה, השלכה, התקה והזדהות השלכתית? לפי מה שאני הבנתי: הפנמת התוקפן היא הפנמה של התוקפנות של האובייקט התוקפן. העברה היא שחזור של רגשות עם אובייקט משמעותי, באינטראקציה עם אובייקט חדש. השלכה היא השלכת הדחפים הלא מוכלים וייחוסם לאחר. התקה היא ההעברה של יחסי אובייקט מאובייקט אחד שקשה או מפחיד או בלתי אפשרי להתמודד איתו לאובייקט אחר. והזדהות השלכתית היא כמו העברה אבל עם נסיונות אקטיביים של העצמי להפוך את האובייקט (החדש) להיות כמו האובייקט המקורי, והפנמה מצד האובייקט החדש, שלא במודע, את התנהגות ייצוג האובייקט המשמעותי של המשליך. האם הבנתי נכון? הענין הוא שבהפנמת התוקפן יש התקה, התקה היא סוג של העברה, בהזדהות השלכתית גם יש העברה וגם השלכה של ייצוג אובייקט פנימי... זאת אומרת בין כל המונחים יש חפיפות מסוימות..... צריך הבהרות... וגם: מדוע בהזדהות השלכתית יש נסיונות אקטיביים לגרום לאובייקט להיות כמו האובייקט המקורי? מה הסיבה ומה הרווח משחזור היחסים עם אובייקט חדש, ועוד באמצעים כפייתיים כמעט כמו בהזדהות השלכתית, או בלי כפייה כמו בהעברה רגילה?
3. על אותו משקל כמו השאלה הקודמת: הבאת הכעס העצום לתוך האינטראקציה חדשה כלשהי עם אובייקט– העברה? השלכת ייצוג אובייקט מופנם? התקה? הפנמת התוקפן ותוקפנות כלפיו? אם האובייקט מגיב כמו האובייקטים המופנמים אז זה הזדהות השלכתית? - מה בדיוק המנגנון?
4. על אותו משקל כמו 2 השאלות הקודמות: מדוע באישיות גבולית, שבה קיימת פרוורסיה (סטיה) מינית מאזוכיסטית, בא שימור ושחזור של הדמות המתעללת? כלומר מדוע העצמי דואג שוב ושוב להנציח את ייצוג האובייקט המתעלל, וליצור אותו מחדש לפעמים באופן אקטיבי וכפייתי אצל הצד השני? מה הרווח מכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אסף03/04/2013אצל הצד השני? מה הרווח מכך?
5. על אותו משקל כמו 3 השאלות הקודמות: מדוע העצמי משחזר למעשה את ייצוג האובייקט התוקפני, באופן פרדוקסלי בשני אופנים: פעם כדי להילחם בו ולכעוס עליו, ופעם כדי להיות מושפל על ידו בפרוורסיה מזוכיסטית. יש כאן פרדוקס!
6. שאלה לגבי "מימוש" הנאות באמצעות אחר – כלומר שאחר יהנה והעצמי הוא זה שיארגן לו את ההנאה הזו, במקום שהעצמי יהנה בעצמו (כי "אסור" בגלל הסופר אגו)(למשל קניית כרטיסים לבנים של מישהו שלוקה ב OCPD מתוך שליטה ומתוך כך "שהם ילכו ויהנו" והוא זה שירגיש טוב עם עצמו שדאג לכך) – זה פשוט השלכה? האם זה אופייני לOCPD?
7. מהי שליטה אומניפוטנטית בהופעתה הפתולוגית במבוגר? האם יש הבדל, אם אני מבין נכון את המושגים בכלל, בין שליטה מתוך יצר חרדה מחוסר וודאות, המאפיין OCPD, לבין שליטה אומניפוטנטית המאפיינת NPD?
8. מה ההבדל בין מנגנוני ההגנה אידיאלזציה ודוולואציה פרימיטיביות לבין פיצול האגו (בין טוב מוחלט לרע מוחלט).. זה נשמע די דומה, לא?
9. ראיתי במקום מסויים שהתקה נקשרה כמאפיין או סיבה אצל OCPD.. למה?
10. בספרות שקראתי באינטרנט ראיתי שמדובר על הפרעה בזהות המינית, או זהות מינית לא מאורגנת בלוקים בהפרעת אישיות גבולית. האם הכוונה רק להפרעות בנטיה מינית וזהות המגדרית, או שהכוונה היא שבאופן כללי יש בעיות עם התפיסה המינית של עצמך, כמו למשל פרוורסיות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב למיקטל אדרונקס ואביליפימיכל03/04/2013
שלום
דר דוידאור יש לי בי פולארכבר 3 שנים לוקחת
למעלה משנה אדרונקס 4 ואביליפיי10 האיזון לא בשיא קשיים חברתיים הוסיפו למיקטל 75 ושאלותי הן:האםרצוי להוריד אדרונקס, האם למיקטל בלבד אינו מספיק כי כבר שלוש שנים אין פסיכוטי רק התקף אחד היה מתחילת המשבר, מה מכולם יכול לעזור לדימוי לחרדות לחוסר ביטחון לדימוי עצמי ולחוסר הנאה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב למיקטל אדרונקס ואביליפי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/04/2013שלום רב !
מיצוי אדרונקס ( עד 10 מ''ג ביום) בהחלט יכול לעשות את העבודה.
אביליפי, לפעמים פחות זה טוב יותר.
הסכנה בהפרעה דו קוטבית , תחת אדרונקס במינון גבוהה , אפשרות להתלקחות מאנית .
לאמיקטל יעיל בדחיית מצב דיכאוני, פחות טוב במניעת מצב מאני.
חשוב לרופא המטפל לדעת את ההיסטוריה התרופתית , התנהלות המחלה ( החמרה בעונה - זמן מסויים ועוד)
ממליץ בירור גופני - TSH T3 T4, VIT B12 חומצה פולית.
לפעמים תוספת מזון, כגון SUPER SAME , יכול מאוד לעזור.
בכל מקרה, לדעתי , בזהירות וניטור , הייתי ממליץ לעלות את האדרונקס ...
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסופר סאם נגד דיכאון תוסף טיבעי
noa08/04/2013בתשובתוו של דר דוידאור הומלץ על התוסף הנל אולם זה כמה ימים אין יותר מידע עליו כניראה בגלל מיתקפת הסייבר אודה אם תודיעו היכן ניתן לרכוש ואיזה חברות מייצרות אותו אפילו אם זה לא בארץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לוקח לוסטרל לטיפול בפחד במה -ש02/04/2013
וחרדה חברתית ואובססיות כבר 7 שבועות במינון של 3 כדורים ביום (של 50 כל אחד, 2 בבוקר ו-1 בצהריים) הטיפול הועיל לי בהעלאת הביטחון העצמי, אבל הפחד במה נשאר, וכן מקצת מהאובססיות. יש לי תור למעקב עוד למעלה מחודש, האם ניתן להעלות את המינון ל-4 כדורים (2 בבוקר ו-2 בצהריים, כך שאטול 200 מ"ג) ? או אולי יש משהו אחר שאפשר לעשות ?
תודה רבה ובהצלחה בעבודה החשובה שלכם !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לוקח לוסטרל לטיפול בפחד במה - - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק02/04/2013טיפול תרופתי אכן יעיל מאוד למצבים כאלו אך מומלץ לשלב גם טיפול ספיכוטרפואיטי מסוג CBT-ז''א טיפול קוגניטיבי התנהגותי-כך התוצאות יהיו הרבה יותר טובות- לגבי עליה במינון מומלץ להיתיעץ על כך עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקח ליתיוםבועז02/04/2013
היי אני לוקח ליתיום ומעוניין לעבור קורס מצילים
האם אמורה להיות בעיה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקח ליתיום - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק02/04/2013ממש שום בעיה-כל כמה חודשים כדאי לעשות רמת ליתיום בדם כדי לוודא שהכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכן כי השימוש בציפרלקס גורםאביתר02/04/2013
לנסיגת עצם בחניכיים ולנשירת שיניים?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ייתכן כי השימוש בציפרלקס גורם - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור02/04/2013שלום רב,
ציפרלקס לא פוגע בשיניים וחניכיים. יש לבדוק סיבות אחרות לתופעות הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם אסיוול פוגע בשיניים? תודה.
אביתר02/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לתיום-הורדת מינון,תופעות לואימרים02/04/2013
בהוראת הרופא הפסקתי לקחת את הלתיום שלקחתי אותו במשך 4 חודשים האחרונים (בשיא 3 מנות ליום וירדתי בהדרגה ל0)ולא היו לי שום תופעות לואי בהורדות רק אחרי ההורדה האחרונה של ההפסקה מהלתיום החלו תופעות לואי בהתחלה כמו כבדות (עופרת ברגלים) ועצבים ,יובש בפה,כל אלו עברו כבר ונשאר רק שינוים במצב רוח .(בבוקר מצב רוח רע בלי חשק וכד וככל שעבר היום לקראת ערב המצב רוח משתפר ונהיה טוב יותר ואפילו מעולה ברוב הימים)ואמרתי לרופא והוא שזה נורמלי וזה תופעות לואי של גמילה...שאלתי כמה זמן לוקח לתופעות לואי לעבור אני כבר חודש כמעט מאז שהפסקתי לתיום...(חשוב לציין שלקחתי גם זיפרקסה באותו תקופה בשיא 15 מ"ג ליום והיום ירדתי ל5 מ"ג )78
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתיום-הורדת מינון,תופעות לואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/04/2013זה מאוד אינבידואלי.
לאחר חודש פחות הגיוני שימשיכו תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לואי -זמן ממוצע
מרים02/04/2013אצל רוב האנשים כמה זמן לוקח לצאת המהתופועות לואי ?
כי בס"ה כל שבוע שעובר אני מרגישה יותר טוב...
מהו ההסבר לזה שתמיד בבוקר המצב קשה וככל שעובר היום יש שיפור ובלילה בשעות המאוחרות(11) בדר"כ המצב מעולה?
(הרופא שלי אמר לי שאם אני רוצה לעזור שהתופעות לואי יעברו ..לעשות הליכה על הבוקר וגם שחיה... זה קשור למערכת העצבים?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה...
מרים02/04/2013כמה זמן ממוצע לוקח להתאושש מהתופעות לואי? והאם יש איזה טיפול להקל על התופעות לואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכי לחדר כושר
בועז02/04/2013תעשי שחייה ותחשבי חיובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סאפריסנורית א01/04/2013
שלום...לאחר התקף חרדה קשה וגמילה לא מסודרת מויפאקס כעת בהמלצת פסיכיאטר אני נוטלת סאפריס 10 מ"ג בלילה כשבוע והחל מאתמול תוספת של 5 מ"ג בבבוקר
ישנה טוב בלילה אבל ביום סוערת, לא מצליחה לנוח , קוצים בתחת, מנקה ומסדרת וצריכה תמיד להיות בתזוזה.
5 המ"ג בבוקר נתנו לי להרגיש טיפונת יותר טוב אך לא מספיק.
בנוסך נוטלת כ-2-3 קלונקסים ביום.
האם זה חלק מתופעות הלוואי ואם כן מתי יעברו? (כל ההיפריות והקוצים+ רגליים מתנדנדות
וקשה לי להיות בחברת אנשים יותר מידיי זמן.
כעבור כמה זמן לוקח לסאפריס להשפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סאפריס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/04/2013עניתי כבר
יש לפנות לרופא מטפל ולשלול אקטיזיה - תופעת לוואי של סאפריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)