מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה אחרי לקיחת סרקוואלמרי01/04/2013
אני נוטלת באופו קבוע סרקאוול 200 XR ויאפקס 150XR וקלונקס 0.5 הבעייה שאחרי שעתיים אני חשה חרדה חזקה וכדאי לאזן את עצמי אני חיייבת להוסיף עוד קלונקס,זה קרה רק פעמייים ,אבל בכול זאת מפריע,אולי בגלל שלקחתי בשעה מאוחרת מידי את הכדורים ולא בזמן קבוע.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה אחרי לקיחת סרקוואל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/04/2013לאחר סרווקאל לא שכיח ואף נדיר, השפעה מרגיעה.
יש לעשות הערכה מסודרת של זמני הלקיחה, מינונים, תופעות לוואי, קפה ? ממריצים ועוד.. ?
ממליץ לפנות לפסיכיאטר מטפל ליעוץ מסודר והערכה קלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואה אורות גם כאשר העניים עצומותיוסל01/04/2013
אני בן 31 רואה ברקים בצד שמאל של העין וגם בצד ימין וזאת גם בעיניים עצומות
עשיתי את כול הבדיקות ולא נמצא דבר (mri ct ובדיקות עניים ובדיקות דם ) בנוסף אני רואה צבעים כאשר העניים עצומות ולעיתים גם כאשר העניים פתוחות התסמינים מלווים גם בצפצופים באוזנים ובראית מעין שלג כאשר רמת האור בחדר קטנה ברצוני לשארל ממה הדבר נובע ומה עלי לעשות בברכה יוסל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואה אורות גם כאשר העניים עצומות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/04/2013יש צורך בהערכה ניורולוגית
לאחר מכן הערכה פסיכיאטרית, כמו כן,
יש לשלול שימוש בסמים, במיוחד הלוצינוגניים : LSD , קקטוס פיוטי, פטריה מסקולין וכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פבוקסיל 50 מג ואלכוהולרון01/04/2013
הי
מטופל כבר כמה שנים ב פבוקסיל (50 מג ליום) בגלל הפרעת ocd
בהתחלה היה מינון גבוה יותר אבל בשנים האחרונות גם המינון הנמוך הזה מספיק לי בשביל לשלוט בהפרעה.
שאלתי: אני שותה אלכוהול באופן די קבוע, אם כי לא הרבה - נאמר 6 - 7 בירות (חצי ליטר) בשבוע.
סך הכול לא נראה לי שזה פוגם ביעילות של התרופה, אבל האם השילוב הזה יכול לגרום גם לנזקים לטווח ארוך? (נזקי כבד וכו)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פבוקסיל 50 מג ואלכוהול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/04/2013בהחלט יכול לגרום לנזקים.
המלצה היא : לא להשתמש באלכוהול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור דוידאור
תמר16/11/2015באיזה נזקים מדובר? והאם גם שתיה מדי פעם בארועיפ או ביציאות של כוס או שתים היא גם נוראים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/12/2015זה מאוד אישי
באופן כללי , לא מומלץ לשתות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - החלפהדן31/03/2013
שלום
מטופלת בסרנדה 50 מ"ג לא עושה לי טוב האם אפשר לעבור עוד היום לציפראמיל
שאני מכירה מבעבר כלומר ישר להתחיל בטיפול ולא לחכות?
מה המינון המקביל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - החלפה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/04/2013ניתן לשנות רק לאחר בדיקת רופא ובדיקת שיקול קליני מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת רסיטלחנה31/03/2013
אני לוקחת רסיטל 20 מ"ג, מזה כארבעה שבועות בדיוק, בארבעת הימים הראשונים לקחתי רק חצי כדור.
בהתחלה היו קצת תופעות לוואי, עכשיו גם את זה אין (אולי קצת עייפות)
אבל זה לא משפיע עליי עדיין.
מה עושים?
עוד כמה זמן לחכות?
תוך כמה זמן צפויה השפעה אם בכלל?
לקבוע תור אצל הפסיכיאטרית?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת רסיטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/04/2013יש להמתין 4 שבועות תחת 20 מ''ג.
באם עברו 5 עד 6 שבועות ולא קיים שום , אבל שום תגובה,
יש מקום לשנות ולהחליף טיפול, אם תגובה חלקית, יש צורך לעלות את המינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחוק בלתי נשלט -דיהיניביציה רגשיתיוסי31/03/2013
שלום רב ד"ר נכבד ושלום לכולם!
אשמח מאוד אם תעזרו לי בנושא הבא!
אני סובל מתופעה שמתרחשת אחת לחודש בערך והיא אי שליטה בצחוק (כנראה הפרעה דיסאינהיביטורית רגשית)
פשוט קל לי מאוד לפרוץ בצחוק גם כשיש סיבה מצחיקה וגם לעיתים כשאני שומע משהו עצוב או כשצריך להיות רציני (ואני מדגיש בפירוש שבמקרים אלו אני מבין שהצחוק איננו במקום!)
כשאני מתחיל לצחוק ,תהא הסיבה אשר תהיה,קשה לי להפסיק ,והמחשבה או הטריגר כאילו יושבים לי במוח לא מפסיקים
אני מעוניין לפתור את הבעיה באופן כזה באמצעות כדור שיגרום לכך שיהיה לי קשה עד בלתי אפשרי לצחוק ,כלומר כדור שיחסום את רפלקס הצחוק.
האם יש כדור כזה ? אם כן אם אפשר דוגמאות ?
עלי לציין שניסיתי מגוון עצום של כדורים אנטיפסיכוטיים במינון נמוך וכדורים נוגדי דיכאון וחרדה אך כלום לא עזר
שאלה נוספת: האם הכדור קלונידין יכול לסייע בפתרון הבעיה?
או אולי כדורים נגד שיעול המכילים קודאין (קראתי שקודאין עשוי להעאלות את סף הריגוש כך שרק גירויים חזקים יגרמו לי לצחוק)
ושוב אני מדגיש: לא מפריעות לי המחשבות שגורמות לי לצחוק אלא מה שחשוב לי זה שבכל מקרה אני לא אהיה מסוגל לצחוק או שרק אצחק כאשר הגירוי יהיה חזק מאוד
אודה לכם מאוד על עזרתכם בנושא!
אני אמור ללכת להתיעץ גם עם רופא נוירופסיכיאטר
חג שמח!פתח בחלון חדש
הדפסת ההודעה
הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחוק בלתי נשלט -דיהיניביציה רגשית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/04/2013באם הצחוק במצבים לא תואמים וכן בכי לפעמים שלא מוסבר וללא סיבה, יש לשלול
בעיה אורגנית, CT מח.
יש צורך לשלול:
PSEUDOBULLBAR AFFECT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת כדוריםחסוי30/03/2013
שלום רב,
השאלה שלי בנוגע להפסקת כדורים מסוג דפלפט .מה הסיבה שמומלץ לא להפסיק את הכדורים בבת אחת.אני מדברת על מינון יחסית לא גבוה של 1000 מ"ג ביום.500+500מ"ג.תודהעל תשובתכם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת כדורים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/04/2013דפאלפט היינו טיפול נוגד פרכוס ( גם מייצב מצב רוח ועוד..)
\הפסקה חדה ופתאומית יכולה להוביל לפרכוס קשה ואשפוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל ואלפרוקסמורן30/03/2013
שלום,
אני לראשונה התחלתי לקחת כדורים פסיכיאטריים ,לאחר התייעצות עם רופא משפחה הוא הפנה אותי לפסיכיאטר , הספיכיארית ד"ר קדר אם אתה מכיר, נתנה לי תוכנית של שלושה שבועות בלבד ומאז אני לא מצליחה להשיגה טלפונית היא בחו"ל ואני צריכה עזרה דחוף.
כך התוכנית שנתנה לי:
שבוע ראשון: 10 מ"ג רסיטל כל יום ו0.25מ"ג לפרוקס (יש ימים שלקחתי פעמיים אלפרוקס ביום)
שבוע שני : 10 מג" רסיטל ולנסות לא לקחת אלפרוקס(אך נמצא כמעט שכל יום לקחתי אלפרוקס 0.25 או שני כדורי אלפרוקס 0.25 או בכלל לא לקחתי כלום)
שבוע שלישי: להעלות ל20 מ"ג רסיטל כל יום ולא הזכירה אלפרוקס בכלל . לקחתי כל יום 0.25 אלפרוקס אחד בלבד או פעמיים או שהיו יומיים לדעתי שלקחתי 3 פעמים 0.25 מ"ג ליום.
ד"ר , אני מתחילה שבוע רביעי ורציתי לדעת איך אני צריכה להמשיך מפה והלאה?
חשוב לציין שיש לי במשפחה אבא,דודים ובני דודים שלוקחים גם תרופות נוגדות חרדה ודודה שלי אמרה לי לקחת אלפרוקס 0.25 מ"ג 3 פעמים ביום גם אם אני מרגישה טוב. האם נכון הדבר? אני לא רוצה להתמכר.
תודה מרש, חג שמח ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל ואלפרוקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/04/2013יש קושי לתת המלצה ללא בדיקה.
יש להמשיך רסיטל ללא שינוי.
לגבי כדור נוגד חרדה, יש להתייעץ עם רופא משפחה, השאיפה להפסיקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנורית30/03/2013
היי רציתי לדעת מה אורך חיים של הלוסטרל ומה זה אומר לגבי הגמילה ממנו?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/04/2013זמן מחצית החיים כ 20 שעות
זמן שלוקח לתרופה להעלם כ 6 ימים
תופעות לוואי עלולות להיות לא פשוטות, לאחר כ 24 - 48 שעות ללא טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ריכוז כתוצאה מתרופותריברבד30/03/2013
שלום רב,
בן 28, מטופל ב-150 מ"ג וולבוטרין, 100 מ"ג למיקטל ו-6 מ"ג אינווגה.
1. האם השימוש בתרופות אלו עלול להגביר חוסר שקט, קשיי קשב וריכוז והתמודדות עם טקסטים ארוכים? אני שואל מכיוון שאני סטודנט ומתקשה ללמוד. ברקע אין ADHD אלא OCD, וכילד ונער בבית הספר לא הייתה בעיה לימודית.
2. אני רוכש אינווגה באופן עצמאי בסופר פארם, ללא השתתפות קופת החולים (איני דו-קוטבי). רציתי לדעת האם מידע זה מגיע לקופת החולים או שהוא נשאר חסוי בבית המרקחת. (מכיוון שזו תרופה המיועדת למחלות קשות).
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ריכוז כתוצאה מתרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/04/2013וולבוטרין משפר ריכוז ויכולת קוגנטיבית , לפעמים דרוש עלאת מינון.
יש לשלול תופעות לוואי מאינווגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס גורם לחרדות שלא עוברותאייל29/03/2013
חברתי התחילה ללכת לטיפול פסיכולוגי עקב דיכאונות חוזרים. לאחר כמה חודשים המליץ הפסיכולוג לפנות לפסיכיאטר על מנת להקל על התחושות הקשות וכטיפול משלים לטיפול השיחתי.
לאחר שיחה של כ40 דקות רשם הפסיכיאטר ציפרלקס במינון נמוך - 5 מ"ג, וסיפר שזו תרופה מאוד עדינה שהרבה אנשים לוקחים ואין איתה בעיות חוץ מתופעות לוואי קלות שתיאר. לאחר שבוע של נטילת ציפרלקס התחילו תופעות מוזרות של תחושות מוזרות בגוף, ולאחר מכן גם חרדות ופחדים קשים.
בפגישה נוספת עם הפסיכיאטר בעקבות הנ"ל, המליץ הפסיכיאטר להפסיק לזמן מה את הציפרלקס ולקחת במקום זה כדורי הרגעה (קלונקס) כדי לעזור להתמודד עם החרדה (ברמה של פחד לצאת מהבית כבר ימים.. רק עם כדורי הרגעה אפשר וגם אז זה זמני מאוד ולא ברור מתי החרדות יחזרו - חוזרות בבת אחת).
לדבריו רצה הפסיכיאטר 'לנקות את השטח', ואחר כך להתחיל שוב בטיפול משולב של ציפרלקס וקלונקס ביחד.
בינתיים עברו 8 ימים על כדורי הרגעה, והחרדות לא עוברות. בעבר לא היו לה שום חרדות כאלה. להפך, היא אדם קופצני ושמח שאוהב לצאת מהבית בכל הזדמנות.
בשיחה נוספת עם הפסיכיאטר קיבלתי תשובות שלא מצאו חן בעיני - טען שהמצב היה קשה גם בפגישה הראשונה (לא מדוייק. אמנם היתה נסערת מהפגישה אבל לא היו לה פחדים כמו עכשיו), וכששאלתי האם הציפרלקס הוא הגורם לחרדה או משחרר חרדות חבויות שהיו קיימות ומודחקות, ענה שאין לדעת. בשום צורה לא הוזהרנו לפני נטילת הכדור שעלול להיווצר מצב שאין ממנו דרך חזרה - מנטילת הכדורים הנ"ל.
עכשיו אנחנו עובדי עצות ובמצוקה. מפחדים לחזור לפסיכיאטר שהתשובות שלו לא ברורות והציפיות שלו למה יקרה בעקבות טיפול שנותן מתנפצות פעם אחר פעם. ומצד שני מתמודדים עם תופעה חדשה שנגרמה ע"י תרופות ועכשיו גורמת לנו להיות תלויים בתרופות הרגעה.
אשמח לעצה \ עזרה \ הפניה למקורות ספרותיים ומקצועיים שיעזרו לנו להבין יותר את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס גורם לחרדות שלא עוברות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/04/2013במקרה של ספק, תמיד ניתן לבקש בדיקה על ידי פסיכיאטר נוסף.
תמיד ניתן להתייעץ עם רופא משפחה בדבר מה לעשות ולמי לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה שהתעוררה לאחותי בעקבות ציפרלקס
רחל18/05/2014האם בסוף החרדות האלה עברו? ואיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב לוסטרל עם נוגדי דלקותשלי29/03/2013
שלום,
אנימטופלת במינון נמוך של לוסטרל (50 מ"ג) ורציתי לשאול לגביי הבעייתיות בשילוב עם וולטרן ג'ל/ N-כאב וכן לגביי איבופרופן (כדורים).
מדובר בשימוש חד פעמי עד כמה ימים (ולא קבוע) היות ומתחתי את הרצועה בברך בספורט וישנה נפיחות וכאבים.
האם ניתן לשלב את הלוסטרל עם תרופות אלו בבטחה?
תודה וחג שמח,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב לוסטרל עם נוגדי דלקות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/04/2013לא אמורה להיות בעיה.
זהירות תמיד מומלצת, ובכל תופעה גופנית חדשה מומלץ לפנות מיד לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרדיב דיסקינזיהזיו28/03/2013
היי
במידה ומופיעה טרדיב דיסקינזיה בשימוש בריספרדל במינון של 1.5 מג או 2 מג (שאלו המינונים המשמשים באוסידי) ליום, ואם מפסיקים את התרופה כשהתסמינים רק מתחילים להופיע- האם זה מבטיח שהטרדיב דיסקינזיה תיעלם, או שהיא עלולה להפוך לקבועה גם אם מפסיקים בשלב מוקדם ועם מינון נמוך שכזה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרדיב דיסקינזיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/04/2013במינון כנ''ל, באם מפסיקים מייד, יש סיכוי שזה ייעלם.
בכל מקרה זה נושא אינדיבידואלי ואין כלל אחיד גורף ב 100% דיוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל+אלפר דחופה מאודמורן מורן28/03/2013
שלום רב,
שמי מורן ,
אני בחורה בת 25, עובדת בעבודה בשירות לקוחות עסקי ,די מלחיצה ויש לי מידי פעם עצבים על הבוסית שלי,אך יחד עם זאת אני בחורה שמחה מאוד ואוהבת את החיים ולצאת ולהיות בחברת אנשים.
אני 158 ,שוקלת 72 קילו ומודה שהתזונה שלי לא כלכך בריאה ואני לא עוסקת בפעילות גופנית.
חשוב לציין כי אני בן אדם שלא מעשן סיגריות (בשנתיים האחרונות היתי מעשנת כ6 סיגריות בשבוע והפסקתי לגמרי לפני כ3 שבועות) לגבי סמים , אני יכולה לספור על כף יד אחת כמה פעמים עשנתי בחיים ג'ויינט רגיל ואפילו לקחתי כמה שאכטות- לא סיימתי סגריה שלמה , לגבי אלכוהול אני שותה כפעם בשבוע מעט,אני ב]וקוס תמיד.
-------
סיפורי הוא כך , בספטמבר 2012 היתי במסיבה,שתיתי אלכוהול ולקחתי שאכטה אחת בלבד(!) מסם כימיקלי ששמו "נייס גיא" (לא ידעתי מה הסם הזה) ולאחר רבע שעה הרגשתי דפיקות לב חזקות והמקום הסתחרר סביבי כמו בסרטים והרגשתי כאילו המוות מולי , זה עבר לאחר שעה וחצי -שעתיים בערך.
לאחר כשבועיים בערך החלו קשיי נשימה,היתי צמאה לאויר , אבי הביא לי חצי כדור קלונקס וזה הרגיע אותי לאותו רגע (חשוב לציין שאני נגד כדורים אפילו כדורים רגילים לגמרי) אבל הקשיי נשימה חזרו שוב כשהיתי בעבודה והלכתי לבדיקה ב"טרם , בדיקה הרבי לפני מיון" ושם בדקו הכל ואמרו שאני בריאה ברוך ה' ושזה בטח לחץ/חרדה, הביאו לי כדור כלשהו ולא שתיתי אותו! זה עבר לי לבד וחזרתי לחיים הרגילים .
--------
ב27.2.13 חזרו לי קשיי הנשימה, הפעם יותר גרוע, אבל בכל זאת נסעתי לנופש בטבריה עם חברים.הקאתי,היו לי כאבי בטן,שלשולים,לא יכולתי לאכול.נסעתי לביה"ח פוריה ,הבדיקות נמצאו תקינות , חש"ל כי פעם ראשונה אני בבית חולים והמצב עוד יותר הלחיץ אותו,שחררו אותי ,חזרתי למלון ,ארזתי את כל הדברים שלי ולקחתי ספיישל לפתח תקווה לבית ,לא יכולתי להיות שם עוד רחוק מהבית.
שבוע היתי בבית מטופלת על ידי כדורים טבעיים כמו רגיעון וקלמנרבין והם לא עזרו לי,רופא משפחה הפנה אותי לפסיכיאטרית,גוללתי את הספירו בפניה והיא ובגלל שיש רקע משפחתי הלוקה בחרדות(סבתא,אבי ודודות) היא נתנה לי בשבוע ראשון 10 מ"ג רסיטל ואלפורקס 0.25 מ"ג,בשבוע שני אמרה לקחת 10 מ"ג רסיטל ואלפורקס לפי צורך,בשבוע שלישי אמרה להעלות 20מ"ג רסיטל וזהו.שאלתי היא,האם במצב שלי עדיין עם קשיי הנשימה -אני לא יכולה לקחת 3 כדורים ליום של 0.25מ"ג אלפורקס בנוסף ל20 מ"ג רסיטל?
אודה לתשובתכם המהירה, אני באמת זקוקה לעזרתכם .
תודה רבה, מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל+אלפר דחופה מאוד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/04/2013אלפרוקס, שייך למשפחת בנזודיאזפינים, אשר תיאורתית עלולים לדכות נשימה,
לכן לא מומלץ ללא בדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סאפריסנורית א27/03/2013
שלום...לאחר התקף חרדה קשה וגמילה לא מסודרת מויפאקס כעת בהמלצת פסיכיאטר אני נוטלת סאפריס 10 מ"ג ביום.
ישנה טוב בלילה אבל ביום סוערת, לא מצליחה לנוח , קוצים בתחת, מנקה ומסדרת וצריכה תמיד להיות בתזוזה.
האם זה חלק מתופעות הלוואי ואם כן מתי יעברו?
כעבור כמה זמן לוקח לסאפריס להשפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סאפריס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/04/2013יש צורך בבדיקה בהקדם ושלילת אקטיזיה, תופעת לוואי של התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)