מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכיזו לאדם קרובסטיב13/03/2013
ד״ר יקר/ה
שאלה עם מצוקה נוראה
אשה מבוגרת מאוד שלכאורה נראת בסדר אך בוקר אחד החליטה שהבן הכי מסור שלה (יותר מכל האחים הוא מטפל בה ברמה כזאת שעזב תעבודה בשבילה ) מנסה להרוג אותה והיא מדמיינת שהוא כל הזמן מנסה לרצוח אותה , האמא לא מעלילה זאת על ילדים אחרים הרחוקים ממנה , היא מבזה את הבן מול כולם , אנחנו מבינים שזו מחלת נפש אך הבן נכנס למשבר רציני , השאלה האם קיים בעולם הרפואה הידוע לכם תופעה כזו שזה רק לבן הכי אהוב שלה ? אם כן האם יש טיפול ? התשובה מאוד חשובה לחיי הבן
אבקש תשובה מרופא
שלכם
סטיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא יקר
סטיב13/03/2013רופא יקר פליז תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה אבל קשה
שמוליק14/03/2013שלום סטיב.
אינני רופא.
עד כמה שאני מכיר את הפורום הזה, אם לא קיבלת תשובה עד עכשיו, אז כנראה שלא תקבל תשובה מהרופאים לפני יום ראשון.
אכן, מדובר במקרה כאוב ביותר. אני מניח שתופעות כאלה ידועות.
השאלה היא מה עושים, ובאת כששאלת האם יש טיפול, זה לא היה כל כך ברור למי; לאם או לבן.
בכל אופן, באם, הטיפול יהיה הרבה יותר קשה, והצפי לתוצאות משמעותיות יכול לקחת הרבה זמן.
אני חושב שצריך לעודד את הבן שלא ידפוק את עצמו בגלל בעיות של אימא.
אמנם היא הביאה אותו לעולם וגידלה אותו, והוא צריך להכיר לה טובה, אבל ישנם קווים אדומים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסמישהו12/03/2013
שלום,
אני בן 27, מטופל כעת בציפרלקס 15-20מ"ג ליום בשל דיכאון והפרעת פאניקה.
התחלתי את הטיפול הנ"ל לפני כחצי שנה לאחר כ-6 שנים טיפול במינונים משתנים של סימבלטה.
מאז שהחלפתי לציפרלקס, אני חש ירידה משמעותית בזיכרון שהיה עד כה פנומנלי, לרבות קושי בשליפה של מילים מאוצר המילים שלי שהיה מפותח מאוד.
מאידך, החרדה מאוזנת וזה ממש לא מובן מאליו.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/03/2013באם ירידה בזיכרון מלווה בסוג של אפאטיות וקושי להנות,
יש צורך להוריד מינון ולהוסיף אדרנקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליתיום וכאבי ראשבועז12/03/2013
אני עם ליתיום כרגע התחלתי פול מחשבות אובדניות 600 מילגרם ליום כבר שבועיים
מלא כאבי ראש ומחשבות אובדניות
תוך כמה זמן יעבור מחשבות וכאבי ראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליתיום וכאבי ראש - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/03/2013זה מאוד אינדיבידואלי.
יש לשים לב לא לשנות צריכת מלחים..
דיאטה דלת מלח - יכולה להוביל להרעלה ( ריכוז מעל 1.2 בדם) ותופעות לוואי קשות יותר
דיאטה עשירת מלח - יכולה להוביל לירידה בריכוז ותת השפעה טיפולית.
יש לברר לחץ דם , במיוחד בכאב ראש ממושך.. לשלול שינוי בלחץ הדם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין תגובה?ג3612/03/2013
שלום
חזרתי אחרי שנים לסרוקסט ומזה שבוע לערך על 20 מ"ג(1 כדור), אחרי כמה שבועות על 10 ו15 מ"ג.
מן הסתם הוא הכי קטלני בנושא השפיכה וכמעט בלתי אפשרי עד בלתי אפשרי להגיע איתו לאורגזמה. אין לי עדיין תובנות לגבי השפעתו האנטי חרדתית.
אני עם קלונקס בירידה מתונה מאוד(עכשיו על מעט פחות מ0.5 מ"ג), ויורד מלוסטרל(הייתי על 200 מ"ג ועוד כמה ימים ללא בכלל), כמו כן הפסקתי ממש לפני מס' ימים למיקטל(ניתן כחיזוק ללוסטרל).
בעייתי העיקרית היא חרדה(כללית, חברתית).
התחלתי ממש כעת בונסרין לשיפור עניין האנאורגמה וגם כי הוא מיישן ומרגיע. נטלתי שליש כדור(של 30 מ"ג) בשעת ערב ו"נפלתי" ל14 שעות שינה.
הבנתי כי ההשפעה המרדימה פוחתת עם הזמן.
מה שכן הוא בהחלט מרגיע, לפחות כרגע וזה ממש טרי.
האם הוא יכול להיות תחליף הולם לקלונקס שמלווה אותי שנים רבות?
האם הוא באמת עוזר לבעיית השפיכה שגורם הסרוקסט?
אני נמצא בטיפול פסיכולוגי בגישת סכמה תרפיה מזה שלושה חודשים.
ידוע לי מתשובותייך בעבר שאת מאוד בעד סימבלתה, אם כי הרופאה שלי לא מתלהבת, מה עוד שהכדור היחיד שבאמת עזר לי להפחתת חרדה הוא הסרוקסט(על אף שזה היה לפני שנים רבות - עם הפקסט לא הייתה לי הצלחה אגב). לא ניסיתי סימבלתה ולא סרוקוול שגם הוא להבנתי טוב נגד חרדות. אפקסור ניסיתי פעם וגרם לי להשמנה. הוא ומירו היו היחידים שגרמו לתופעה הזו אצלי עקב תיאבון מוגבר.
הבנתי שגם לבונסרין עלולה להיות השפעה כזו. האם זה באותה מידה?
היה חשוב לי לתת תמונה כמה שיותר מלאה, מצטער על האורך.
אודה לתשובתך בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין תגובה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/03/2013שלום !
אתה מעלה כאן שאלה קלינית לא פשוטה.
יש צורך בבדיקה יסודית של התרופות , משך הזמן, מינון תופעות לוואי
יש לקבוע יעדי טיפול , כגון הפחתת חרדה , טיפול בבעיות שפיכה ....
אני מבין שכעת אתה בשלב שינוי תרופתי, לכן זה גם זמן לא הכי משקף.
יש אפשרויות רבות להפחתת חרדה , תרופתיות וכן פסיכולגיות - התנהגותיות ( כגון: CBT )
לבעיות מיניות , שווה לנסות מירו במינון נמוך ( נגזרת חדשה של בונסרין) , וולבוטרין, אדרונקס וכו..
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס עם רטלין.מאיה11/03/2013
שלום,אני בת 22 ו יש לי בחינה גדולה עוד פחות משבועיים ואני מאוד לחוצה, סבלתי בעיקר בעבר ולפעמים גם עכשיו מהתקפי חרדה (חברתית בעיקר) . ניתן לי מרשם לקלונקס 0.5 מ"ג שאני נוטלת רק במצבים של חרדה, וציפרלקס 10 מ"ג שאני נוטלת באופן קבוע כבר שנתיים,
עכשיו רציתי לדעת האם ניתן לקחת רטלין -שאני חייבת בשביל להתרכז במבחן שהוא מאוד ארוך..ודורש המון ריכוז.-ביחד עם הקלונקס-שגם אותו אני חייבת בגלל החרדה שלי שגוברת גם במבחנים..או שזה ערבוב מסוכן/לא אפקטיבי?? כי הקלונקס קצת מרדים אותי, הרטלין עוזר לי מאוד להתרכז אבל גם גורם לי לקצת לחץ (דפיקות לב מהירות מהרגיל..)
אשמח לתשובה בהקדם!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס עם רטלין. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/03/2013מצב בעייתי לשילוב הנ''ל
ריטלין ממריץ , קלונקס - מרגיע ומישנן ( מוריד ערנות)
אם חובה ממריץ
עדיף:
א. לנסות להוסיף אדרונקס ( במקום רטלין)
ב. אם נוטלים ריטלין, לא ליטול קלונקס, אלה ,ליטול דרלין ( רופא משפחה, חוסם בטא , ללחץ דם ...) ותרגילי נשימה להרגעה.
בברכה
ד'ר יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל ציפרלקסשיר11/03/2013
שלום
מדוע רופא משפחה יכול לכתוב מיוזמתו מרשם ציפרלקס אך לא לוסטרל?
האם לוסטרל הינו למצבים קשים יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/03/2013שניהם שייכים לקבוצת SSRI .
זה יותר קשור לנושא תקציב ועלות ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאשבקמשה11/03/2013
שלום אני בן 21,לפני כשנתיים התחלתי להשתמש בסמים מסוג אל-אס-די ולפני כשנה צרכתי קמות גדולה מהרגיל וגרם לי לקצת טריפ רע אבל זה עבר,ובזמן האחרון יש לי משהו כמו פלאש בק,כשאני נמצא בסביבה של אנשים שמדברים לא ברור ומצחקקים אני מרגיש שזה כמו סרט רץ ושאני בתוך תסביך כזה,ותקופה ארוכה ההיתי משתמש גם בקנאביס ולפני כחודשיים הפסקתי לעשן,למה זה קורה ומה הם דרכי הסיוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאשבק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/03/2013לאחר שימוש בחומרים הלוצינוגניים, ייתכן הופעה של "פלאש בק"
או HPPD .
השאלה המרכזית, האם מזמן שהחוויה המוזרה מתרחשת, אתה מודע שזה לא אמיתי ?
הטיפול , מומלץ להיות במעקב מרפאתי מסודר, יש צורך לברר את התדירות, חומרה, הפרעות נלוות , מבנה האישיות ועוד..
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלאשבק
משה13/03/2013שלום לך,כן אני מודע לכך שזה לא אמיתי,ובקשר לתדירות זה יכול שבועיים שלושה לא להופיע אבל גם פעמיים בשבוע זה תלוי אם אני בסביבת אנשים במקום סגור שנכנסים יוצאים וצוחקים וממלמלים מילים אז זה מופיע,או שפיתאום יש לי ציפצוף חזק באוזן ואז זה שוב מופיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאבוקסיל +קלונקסאלון11/03/2013
דר נכבדים,
הנני מטופל מזה כ20 שנה בפאבוקסיל 100 מג וקלונקס 1 1.5 מג
זאת עקב התקפי חרדה חמורים בעבר ודיכאון וחרדה בהווה.
באחרונה מסיבות שונות מרגיש שהטיפול לא מועיל כבעבר.
הדר המליץ לי לנסות להעלות את הפאבו ל200 ולהוסיף מעט
קלונקס ( ממכר כידוע).
האם זו אכן גישה נכונה לדעתכם?
האם פאבו יכול לגרום לפלפיטציות?
האם ישנן אלטרנטיבות? ( אני די מיואש מהתפקוד שלי)
אודה לכם מאוד על התיחסותכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאבוקסיל +קלונקס - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק11/03/2013לאלון שלום- ההמלצה שקיבלת נשמעת נכונה ומתאימה מאוד-הפלפיטציות יכולות ליהיות בגלל החרדה ולא דווקא בגלל הפבוקסיל-מאידך- אתה כותב שאתה מטופל כך כ20 שנה וזה הרבה זמן.........לעיתים אחרי תקופה מסוימת- במיוחד אם מדובר בהרבה שנים יש צורך בהחלפת תכשיר- שוחח על כך עם הרופא שלך-תרגיש טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר +שאלה קטנה
אלון11/03/2013ראשית תודה על ההתיחסות
שאלה: מה דעתך על מינון הקלונקס ? האם לתמיד?
(אני בן 49 )
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על.11/03/2013
שלום,
CBT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/03/2013CBT - טיפול התנהגותי קוגנטיבי.
באתר שלי מידע זמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה - לחץ סימפטומיםחיים11/03/2013
מזה כשנתיים אני סובל מקשיי נשימה חזקים שמלווים בדפיקות לב ורעידות בגוף שעושים אותי ממש חלש פיזית
אני כמה חודשים בטיפול של ציפרלקס 20 מ"ג ומירו 30 מ"ג
יש טיפה שיפור אבל לא משהו שגרם לשינוי קיצוני
עכשיו השאלה:
למה אחרי עישון סיגריה אני מרגיש החמרה בסימפטומים?
כאילו איך זה קשור אחד לשני שאחרי עישון הלב שלי פועם חזק, אני בקושי נושם והגוף שלי רועד וממש חלש, אשמח לקבל תשובה.
והאם יש משהו חזק יותר מצפרלקס 20 מ"ג? כי זה עשה טיפה שיפור ביחד עם המירו 30 מ"ג אבל אני מרגיש תקוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - לחץ סימפטומים - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק11/03/2013לפי מה שאתה מתאר נראה שהחרדה עדיין לא חלפה והטיפול אכן לא מטפל לגמרי בבעיה- יש תכשירים רבים ושונים- חוץ מהציפרלקס שמסוגלים לטפל בזה בצורה מצוינת. תיתיעץ על כך עם הרופא שלך.תרגיש טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על התשובה!
חיים11/03/2013החדרת בי תקווה
אבל בכל זאת רציתי לדעת למה עישון סיגריה מחמיר את הסימפטומים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על התשובה! - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק11/03/2013לא ניראה לי שיש קשר עם עישון הסיגריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוזק וסרוקסטנורמה11/03/2013
שלום, האם כדור פרוזק שווה מבחינת מינון לכדור סרוקסט? כיצד עוברים מפרוזק לסרוקסט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוזק וסרוקסט - תגובה
ד``ר יעקב חרמון11/03/2013שלום נורמה
שתי התרופות הינן אקוילנטיות מבחינת המינון..
המעבר ביניהן הינו על סמך המלצה רפואית ובלוויו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות גבולית ובהריוןימית10/03/2013
אחותי בת 32 מאובחנת בהפרעת אישיות גבולית חמורה עד לפני חודשיים מכורה לאלכוהול וסמים במשך שנים נכנסה להריון (מחבר שלה בחודש האחרון) בשבוע 6 ולא מוכנה לשמוע על הפלה.
כל השיחות בנושא היא צוחקת לנו בפרצוף וטוענת שהיא מסוגלת לגדל ילד.כמובן שהיא לא עובדת וזה ברור לכולנו שהיא לא מסוגלת לגדל תינוק עם ההפרעה וההתמכרויות שלה.
פנינו לפסיכיאטרים שלה אך גם להם אין פתרון מלבד זה שהם מסכימים איתנו גם הם ניסו לדבר איתה אך ללא הואיל מה נותר לנו לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אישיות גבולית ובהריון - תגובה
ד``ר יעקב חרמון10/03/2013שלום לך ימית
אכן אין מה לעשות.. גופה שייך לה! והיא רשאית לעשות בו כרצונה..
שונה הדבר מרגע שתלד..אז ישנו חסר ישע שצריך לבדוק מהי טובתו..
כדאי להיות מוכן לאז...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי10/03/2013
שלום,
בעבר הייתי מטופלת בכדורי פקסט (PAXXET) בשילוב טיפול אצל פסיכולוג. לאחרונה החלו לי כאבים שונים בגוף (חזה (דפיקות לב ודקירות), קוצר נשימה, בטן, שרירים, פריחות בעור ובקרקפת ונשירת שיער). אני בבירור ראומטולוגי (עד כה נמצא חשש קל מאוד לדלקת מפרקים שגרונית) ולא נמצא משהו שניתן לאבחנו בצורה ממשית. אני מרגישה שמעצם היותי חרדתית במקצת, החרדה עלולה להגביר ואף להביא לחלק מהסימפטומים ולכן ברצוני לחזור לקחת פקסט ולראות אם החרדה יורדת ואולי גם הסממנים. שאלתי היא -
1. האם בטוח לקחת כדור זה במידה ויש לי מחלה אוטואימונית? (האם הוא יכול להגביר ולהחריף את הבעיות?)
2. קיבלתי טיפות לקרקפת המכילות סטרואידים שעלולים לחדור גם לדם - האם לקיחת הכדור בשילוב הטיפות יכול ליצור תופעות לוואי לא רצויות?
3. אני גם לוקחת מולטי ויטמין כל יום. לפי ההיגיון לא נראה לי שיכולה להיות בעיה של הכדורים בשילוב הויטמינים אבל בכל זאת אשאל האם שילוב התרופות יכול ליצור תופעות לוואי לא רצויות?
תודה מראש, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור10/03/2013שלום רב,
באופן כללי שילובים התרופתיים שאת מציע אינם בעייתיים (בכל שלושת הסעיפים) אך יחד עם זאת, יש להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע להתחלת הטיפול בפאקסט ולא לקבל החלטות על דעת עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמרון 30 - האם משפיע על הברזל גם ?לי10/03/2013
שלום רב,
לתרופה אין השפעה על רמת ברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמרון 30 - האם משפיע על הברזל גם ? - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור10/03/2013שלום רב,
לתרופה אין השפעה על רמת ברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דניאל.09/03/2013
שלום דוקטור
השאלה על בן דודה שלי, שהוא בחור מוכשר מאוד תואר ראשון וממשיך הלאה,
זה מספר שנים מטופל בכדורים נגד דיכאון וחרדות,נוסה עליו את כל הכדורים הקיימים ללא הטבה משמעותית , לפני קרוב לחצי שנה הייתה לו תאונת דרכים,הייה מאושפז תקופה ארוכה בבית החולים ,הוא קיבל כדורים של מורפיום להקל על הכאבים הקשים,
ובנוסף לשיפר בכאב ,הוא טוען לשיפור משמעותי בחרדות ובדיכאונות שהיו לו ,
(הכדורים נלקחים רק למען הכאבים,ידוע לו יתרונותיו וכמובן חסרונותיו)
1 איך אפשר להסביר ,מצב שכדור מורפיום
עוזר משמעותית, לדיכאון, והחרדות,
לעומת הכדורים הישנים, והחדשים, שמטפלים בדיכאון והחרדות,
ואם נתקלתה בתופעה כזאת , ואם יש מנגנון דומה,אבל בכדורים שאמורים לטפל במצבים של דיכאון וחרדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/03/2013מורפיום פרט להפחתת כאבים, מוביל לתחושת איופוריה ורגיעה, שוב מדובר בסם, שימוש לא מבוקר עלול להוביל למוות, לכן נותנים רק במצבים קיצוניים, להבדיל לנוגדי חרדה ודיכאון אשר נחשבים טיפול בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)