פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בתופעות לוואי של קלונקס
    גיאורגי
    09/03/2013

שלום רב,
    נטלתי תרופה בשם קלונקס 0.5, לתקופה של שבועיים והפסקתי לקחת אותה לאחר השבועיים, מיד לאחר מכן התחילו תופעות לוואי קשות, נגשתי לפסיכיאטר והוא אמר שיש צורך לרדת בהדרגתיות במינון.
    נאמר לי בשבוע הראשון לקחת חצי כדור כל יום, ולאחר מכן רבע כדור יום כן יום לא.
    הבעיה היא שביום שאני לא לוקחת את הקסנקס יש לי סחרחורות חזקות.

פסיכיאטר אחר הציע לי במקום הקסנקס להתחיל לקחת קלונקס על מנת להתגבר על התופעות לוואי של הקסנקס.
    וגם כי מהקלונקס יותר קל "לרדת".
    המינון שהוא הציע עם הקלונקס זה רבע כדור כל יום ולאט לאט להפחית במינון.
    המטרה היא בעצם להפסיק לקחת את הכדורים בסופו של דבר אשר לא עזרו לי בכלום רק דרדרו את מצבי.

האם כדי לי באמת להתחיל טיפול בקלונקס? או שאולי לחכות בסבלנות עד שתופעות הלוואי יחלפו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול בתופעות לוואי של קלונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2013

הגישה הנכונה להשתמש בתרופות ממשפחת בנזודיאזפינים ארוכי טווח, כגון וואליום.
    יש לעבור לוואליום ( אסיוול) ולהפחית בהדרגה , הרבה יותר קל מאשר קלונקס או קסאנקס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמדרין
    דיוויד
    09/03/2013

בני בן ה- 21 מקבל קמדרין ביחד עם אביליפיי, להפחתת נוקשות שרירים ותופעות לוואי אחרות. מהן הנזקים ארוכי הטווח של התרופה קמדרין בנטילה על פני מספר שנים? האם מומלץ להחליפה לאחר פרק זמן?

לקביעת תור
    סגירה
    קמדרין

הוספת תגובה

• קמדרין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2013

מאוד אינדיבידאולי , כל עוד במינון נמוך, ללא תופעות לוואי כגון: יובש בפה, דופק מהיר, עצירות וקושי במתן שתן, לא אמור להיות בעיה חד משמעית וידועה משנית לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    שאלה קצרה
    08/03/2013

האם שימוש ברמרון 300 יכול להשפיע על מערכת הדם, לשנות את הערכים במערכת זו ועל כמות הכדוריות הלבנות ? מודה רמאש להתייחסות

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2013

אכן כן.
    יכול להוביל לירידה קיצונית בספירת כדוריות לבנות.
    חובה מעקב וזהירות.
    מקווה שהתכוונתה 30 מ''ג ולא 300 מ''ג ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחצות לוסטרל
    רועי
    08/03/2013

רופא המשפחה אמר לי שלא ידוע לו שיש בעיה לחצות.
    האם יש בעיה בלחצות את הכדור ? ואן כן מה הבעיה ? זה יכול להזיק או שפשוט לא יועיל ?
    מדובר בטבליות מצופות , ובעלון לצרכן נכתב שאין לחצות.

לקביעת תור
    סגירה
    לחצות לוסטרל

הוספת תגובה

• לחצות לוסטרל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2013

בדר'כ אסור לחצות קאפסולות או תרופות בשחרור מושהה ואיטי , XR.
    פרט לכך, בדר'כ מקובל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויאפקס
    חנה חייא
    07/03/2013

האם יתכן שויאפקס מעלה את רמת הסוכר בדם ל-114? והאם זאת אינדיקציה להחלפת התרופה?

חנה.

לקביעת תור
    סגירה
    ויאפקס

הוספת תגובה

• ויאפקס - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    10/03/2013

שלום רב,
    לא סביר כי ויפאקס יגרום לעליה ברמת הסוכר ויש לבחון סיבות אחרות לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמים וכדורים נגד דיכאון
    מורן
    07/03/2013

שלום

חשוב לי לציין שאני שואלת רק מתוך סקרנות ופעילות בקבוצה של בעלי חרדות ודיכאון.
    התחלתי להתעמק בנושא, לאחר שדיברתי עם לא מעט נוטלי כדורים שאינם מודעים כלל לסכנה של לקיחת כדורים עם עישון מריחואנה.
    חלקם מעט מיואשים, ולא פעם קראתי באותה קבוצה על אנשים, יחסית צעירים- 20-25, שמדברים על רצון לנסות סמים מסוכנים.

קראתי על הרעלת סרוטונין, שיכולה להגרם עקב עישון סמים..

לאחר מכן התחלתי לקרוא על שימוש בסמים יותר קשים (אקסטות, טריפים, פטריות וכו'...).
    מעבר להסברים הכלליים והסכנה בשימוש בסמים כימיים, לא מצאתי הסבר למה אסור להשתמש בסמים יחד עם תרופות נוגדות דיכאון.

כשקראתי על סמים מאוד קשים (ארואין, מלח אמבט וכו'), מצאתי הסבר לסכנה הכבדה בכלל, ובעיקר יחד עם תרופות.

אבל אינני מבינה למה שימוש באקסטות, טריפים וקוקאין אינם נכללים כסמים מסוכנים לאנשים שלוקחים כדורים לדיכאון.
    לא ממש הצלחתי להבין את ההליך הכימי של אותם סמים, חוץ מאקסטות, שהן בעצם עושות את אותו הליך של כדורי דיכאון- ספיגה חוזרת, אך הרבה יותר נמרצת ועקבית.

האם אוכל לקבל תשובה, איך ייתכן שסמים אלה, שנחשבים סמים מסוכנים, אינם מהווים סיכון לאדם הנוטל תרופות, מעבר לאדם "נורמלי".

מאוד אשמח לתשובה או ללינק לאתר מתאים בו אוכל לקרוא.

תודה רבה וסופ"ש נהדר.

לקביעת תור
    סגירה
    סמים וכדורים נגד דיכאון

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה

מורן
    13/03/2013

המשכתי לחפש אודות הנושא, ועדיין לא מצאתי תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמים וכדורים נגד דיכאון - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    17/03/2013

שלום מורן,
    סמים מסוגים שונים משפיעים על מערכת העצבים המרכזית וכך שימוש בהם במקביל לטיפול התרופתי (בנוגדי דיכאון או בכל תרופה אחרת שמשפיעה על מערכת העצבים) עלול להזיק בכך שיגביר תופעות לוואי של הכדורים מצד אחד ומהצד השני השפעתם של סמים עלולה להיות חמורה יותר. בנוסף, המחקר מצביע על כך שמצבם הנפשי של המשתמשים שלוקים בהפרעה / מחלה נפשית, בין אם מטופלים בתרופות ובין אם לא, גרוע יותר מזה של אנשים שלוקים בתחלואה נפשית ולא משתמשים בסמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    לימור
    07/03/2013

שלום.
    אני שנתיים וחודשיים אחרי לידה נטלתי שנה שלמה ציפרלקס 10 מג ואז עברתי לחצי כדור כבר חצי שנה ויש לי הפרשות חלב מהשד בדיקת פרולקטין תקינה. האם יש קשר לציפרלקס ואם כן האם צריך להפסיק? והאם יש כדור חליפי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2013

לפי הנתונים הנ''ל .. לא נישמע סביר שציפראלקס מהווה את הסיבה.
    יש לברר פרופיל הורמונלי, מחזור חודשי סדירות ? וכו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלה כללית
    גבי
    06/03/2013

אני בו 32 מעשן 6 שנים כ קופסא + ביום כל הנסיונות שלי להפסיק עלו לי אלפי שקלים וגם לא הייתה לי נכונות להפסיק מה שגרם לטיפולים לא להצליח , ומה התנסות שלי נוכחתי לדעת שטיפול ראשון עוזר ורק צריך כח רצון ואחרכך זה בזבוז כסף , אמנם זו לא בעיה רפואית אבל טוב להקדים תרופה למכה . אני לא מצפה לתשובות אבל רק דבר אחד יש לי לשאול האם כשאני מעשן נראה לי שכל מישאני רואה מעשן כאילו במצבי כאילו אם אני מעשן כבד אז נראה לי שמישהו אפילו שיגיד לי שמעשן 6 סיגריות ביום אני יחשוב שהוא מעשן סיגריה אחרי סיגריה ? האם אני דפוק ?

לקביעת תור
    סגירה
    אלה כללית

הוספת תגובה

• לא!!! אתה לא דפוק!

שמוליק
    08/03/2013

שלום גבי.

קודם כל, אתה מודע לכך שיכול להיות שבן-אדם מעשן סיגריות בודדות ביום ויכול להיות שלמרות זאת, תחשוב שהוא מעשן כבד, ואתה יודע שזה לא נכון.

אם כך, אז זה ממש לא דמיון פרוע, ובודאי שזה מאוד מאוד רחוק ממצב פסיכוטי שהוא ממש איבוד של בוחן המציאות.

מה זה כן?

לדעתי, כשסובלים מאיזו בעייה, אז ייתכן שישנו נסיון לדמיין שגם אחרים סובלים מאותה בעייה, ושזו צרת רבים. אם זו צרת רבים, אז כמו שאומר הפתגם, זו חצי נחמה, והמטרה של המחשבה הזו היא להביא לאותה חצי נחמה.

יכול להיות שזה ההסבר לכך שכאשר אתה רואה מישהו מעשן, אז יש לך נטייה לחשוב שגם הוא מעשן כבד.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש אמת בדבריך

גבי
    08/03/2013

לפני תקופה מסויימת חשבתי שכל בן אדם מוזר הוא סכיזופרני . ועכשיו אני רואה אנשים וחושב שאם מישהו מעשן אז הוא " חולק " איתי את ההתמכרות קשה כמה שהיא .
    אני התחלתי לעשן לפני 6 שנים עקב מצב נפשי לא טוב במסגרת שיקומית שהייתה אמורה לעזור לי ונכנסתי בן אדם אחד ויצאתי בן אדם מעשן . אולי זה כי חשתי בידוד משאר העולם והאנשים בו . וזאת הבעיה כמו שאתה אמרת פעם באיזה הקשר .
    הבידוד הזה מהעולם שגורם לי להרגיש שאני מעשן בגפי .
    אתה מבין אותי ?
    אנימקווה שכן שלח לי את המייל שלך
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למחוק

גבי
    08/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

גבי
    08/03/2013

זה כאילו שאני רואה מישהו מעשן זה נותן לי הצדקה לעישון שלי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המייל שלי

שמוליק
    10/03/2013

שלום גבי.

לא נראה לי שהצלחתי לרדת לגמרי לסוף דעתך, אבל אני שמח שעודדתי אותך.

המייל שלי הוא [email protected]

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גבי
    08/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס והפרעות ריכוז וזיכרון
    רונן
    06/03/2013

אני נוטל מספר חודשים ציפרלקס עקב הפרעות חרדה,
    הכדור מאוד עוזר לי מבחינת החרדה אך גרם לי להפרעות קשב וריכוז חמורות כאשר אני לא מסוגל כמעט להתרכז ומרגיש מעומעם כזה ולא חד וגם קשה לי מאוד להיזכר בדברים, ניסיתי כמה ימים לא לקחת וראיתי שהרגשתי הרבה יותר מפוקס והצלחתי להיזכר בדברים בקלות יתרה אך החרדות חזרו קצת, האם יש כדור לטיפול בחרדה שיכול להועיל או לפחות לא להזיק לקשב וריכוז וזיכרון? אני בעבודה המצריכה ריכוז רב ואת הזכרון וזה מאוד פוגע לי בעבודה....

הוספת תגובה

• ציפרלקס והפרעות ריכוז וזיכרון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2013

מומלץ לשנות לטיפול מקבוצת SNRI , כגון : אקסל, ויפאקס או סימבאלטה או להוסיף אדרונקס לציפראלקס.\בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על לוריוון
    יוסי
    06/03/2013

כמה ימים ברצף מותר לקחת את התרופה עד שהיא ממכרת? ומה עושים אם לקחתי אותה פעמים אבל לא הרגשתי שהיא מספיק עזרה לי וההשפעה שלה לא מספיקה ועדיין יש התקפי חרדה מאוד קשים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על לוריוון

הוספת תגובה

• שאלה על לוריוון - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    07/03/2013

כל עוד תיקח את הלוריואן לפי הוראות הרופא שלך ותחת פיקוחו אין בעיה או סיכון להתמכרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן נרשם בנאדם שעבר אבחון
    רוני
    06/03/2013

שלום, רציתי לדעת היכן נרשם בנאדם שעבר הסתכלות ואבחון?

הוספת תגובה

• תלוי מי איבחן

שמוליק
    06/03/2013

אם מדובר ברופא של שירותי הבריאות (המונח "קופת חולים" כבר לא פוליטיקלי קורקט...), אז הוא אולי יכול לרשום את זה לעצמו במחשב, ואם הייתה איזו הפנייה מרופא המשפחה, אז אולי יהיה גם שם רישום, אבל מעבר לזה, המידע הזה חסוי על פי חוק הגנת הפרטיות.

אם מדובר באיבחון במהלך הישרות הצבאי או בבדיקות שלפני הגיוס, אז זה יכול להירשם איפה שהוא במידע של משרד הביטחון, כדי שהמידע הזה יהיה זמין אם וכאשר אותו בן-אדם ירצה לקבל סיווג ביטחוני. גם המידע הזה חסוי עלפי אותו החוק.

אם מדובר באיבחון של מרכז לבריאות הנפש (שוב פעם הכוונה היא לבית חולים פסיכיאטרי, אבל המונח הזה כבר לא פוליטקלי קורקט), אז זה יכול להירשם איפה שהוא כדי שאם אותו בן אדם ירצה להוציא רשיון נהיגה או רשיון לנשיאת נשק או כל רשיון רשמי אחר מטעם המדינה שדורש כשירות נפשית מסויימת לצורך הוצאתו.

מי שמבקש קיצבת נכות, האיבחון נרשם איפה שהוא במוסד לביטוח לאומי.

בכל אופן, המידע הזה חסוי על פי חוק הגנת הפרטיות, והכי חושב אסור לפחד מהרישומים האלה...

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למחוק היסטוריה רפואית לא רלוונטית

רוני
    07/03/2013

אם אובחנתי בעבר כסובל מהפרעת אישיות סכיזואידית ועכשיו הכל בסדר ואחרי שירות צבאי מלא ואני רוצה למחוק את זה כי זה רשום אצל רופא המשפחה ובטח עוד מקומות מה אני צריך לעשות? אולי להיבדק מחדש אצל פסיכיאטר או אבחון חדש? כי זה מאוד מפריע לי וגם אני מוגבל להוציא רישיון לנשק לעבודה באבטחה בגלל העבר הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    08/03/2013

שלום רוני.

אם הבעייה היא שזה רשום אצל רופא המשפחה, אז אפשר שפוט להחליף רופא משחה, ואם זה לא יעזור, אז ניתן להחליף קופת חולים.

לגבי הוצאת רשיון לנשיאת נשק - מי שעבר אישפוז, צריך להצהיר על זה.

זה אומר, שאפילו מי שעבר אישפוז יכול תיאורטית להוציא רשיון, כי אחרת היה כתוב במפורש בטפסים של הבקשה להוצאת רשיון לנשק שלא ניתן להוציא, וגמרנו.

יכול להיות שיהיה צורך בחוות דעת עדכנית של פסיכיאטר שאתה יכול לשאת נשק, אבל חוות דעת שתבטל את האיבחון - אין דבר כזה עדיין...

בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה חולה ללא אבחנה
    מישהי
    05/03/2013

שלום רב
    בתי בת ה17 וחצי סובלת כבר מעל לשנה מהקאות דמיותדם טרי אדום ללא תוכן קיבה.
    עברה המון אישפוזים בבתי חולים שונים אך לא נמצאה הסיבה להקאות הדמיות.
    כרגע אף רופא לא מוכן לקבל אותנו להמשך מעקב לפניי שבועיים הילדה שכבה במיטה 10 ימים ללא כח לא הפסיקה להקיא דם אך לא היה לאן לפנות המליצו שנלך לאיבחון פסיכיאטרי אנחנו ההורים לא יודעים מה להחליט ויש בנו פחד נוראי שיפספסו מחלה אצל הילדה האם באמת כדאי ללכת לאיבחון? ומה יהיה אם גם באיבחון לא ימצא דבר הילדה תישאר כך לעולמים?אין לה שגרת חיים לא מצליחה לעבוד היות שזה קרה גם בעבודה בצבא לא רוצים לגייס בגלל שאין אבחנה
    האם היה תקדים פסיכאטרי להקאות דמיות בגלל מצוקה נפשית?
    חיפשתי בכל המקומות מידע על הקאות דמיות עקב מצוקה נפשית לא מצאתי כן מצאתי שילדים יכולים לפצוע את עצמם אם הייתה פוצעת את עצמה למה לא ראו סימן כלשהו פצע שריטה אם היא פוצעת את עצמה כבר שנה באותו מקום נכנסו עם מצלמה זעירה לכל חלל הפה?נכנסו לקנה נשימה ולקיבה ואלה שפוצעים את עצמם מקיאים גם תוכן קיבה אשמח אם תעזרו לי
    תודה מראש
    אמא דואגת

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה חולה ללא אבחנה

הוספת תגובה

• מחזיק אצבעות

שמוליק
    06/03/2013

שלום.

אינני רופא.

אני זוכר שראיתי שאלה כזו בעבר, וכנראה שמדובר באתו מקרה. נסיתי לחפש את השאלה הזו, ולבדוק האם הייתה התייחסות של הרופאים בפורום ולא מצאתי.

אין לי יותר מדיי מה להגיד.

אני מאחל לכם כל טוב, ומקווה שיהיה בסדר.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרונקס וריספרדל
    ירדנה
    05/03/2013

שלום, האם נהוג לשלב בין התרופות אדרונקס וריספרדל יחד כטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    אדרונקס וריספרדל

הוספת תגובה

• אדרונקס וריספרדל - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    07/03/2013

כן-אין שום בעיה בשילוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סועד
    .
    05/03/2013

שלום רב דוקטור

כמובן הכל באישור הרופא

1 רציתי לדעת לפי ניסיונך ,אם סרוקסט מעבר ל- 20 מג ,יכול לשפר את המצב
    = יותר =

השאלה באה, בעקבות מחקר שקראתי שאומר , שהעלאת מינון מעבר ל- 20 מג

לא מביא לשיפור נוסף במצב.

2 אם ניתן לקחת את סרוקסט יחד עם רטלין ללא חשש ,וכמה שכיח השילוב.

3 מה הבדל בין טופס 29 ל-29ג

4 אם קיים עכשיו או בעתיד הקרוב ,רטלין שפועל יותר מ- 12 שעות של הקונצרטה.

לקביעת תור
    סגירה
    סועד

הוספת תגובה

• סועד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2013

סרוקסט מאוד יעיל מעבר ל 20 מ'ג, במיוחד באובססיות וקמפולסיות.
    שילוב עם ריטלין , דורש זהירות, יכול לעלות ריכוז SSRI .
    יש טופס 29 ג.
    אין כעת תוכנית לתרופה ממריצה ארוכת טווח מאוד,, בגלל הסכנה לפגיעה בתיאבון ובשינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטרלין לוסטרל
    אוהד26
    05/03/2013

שלום רב,
    אני סובל מדכאון , חוסר מצב רוח , וחוסר מוטיבציה לעשות דברים באופן כללי . במשך תקופה מאוד ארוכה טופלתי ע"י ציפרלקס ובתקופה מסויימת בתוספת וולבוטרין[המינון הגבוה] ולא הרגשתי שזה עזר לי כלל... נטלתי את 2 התרופות במינונים גבוהים והדבר היחיד שהרגשתי באופן בולט מנטילת הכדורים [בעיקר בתקופת הציפרלקס ] זה הירידה המשמעותית בחשק המיני, שזה באופן פרטני מאוד מדכא.
    החלטתי להפסיק את הטיפול בכדורים לפני יותר מחצי שני , החשק המיני חזר לי פלאות.

שקלתי שוב לנסות טיפול תרופתי אחר שאולי סופסוף יגרום לי להפסיק להיות מדוכא כל הזמן , הזכרתי לפסיכיאטר שלי שלקחתי ציפרלקס בעבר וזה לא עזר לי , אז הוא החליט לתת לי סרנדה [שהביאו לי את הגנרי של זה , סרטרלין] ... לפני שלקחתי את זה, ביררתי באינטרנט והבנתי שזה אכן עובד על שיטת SSRI שהיא שיטה זהה לציפרלקס שלא עזר לי בשום צורה ורק גרם לי נזק לחשק המיני .

שאלתי היא האם יש ביקורות אחרות וטובות יותר לגבי הסרטרלין או שזה בתכלס אותו דבר כמו ציפרלקס וזה לא הולך לעזור לי ורק לפגוע לי בחשק המיני . אני פוחד להתסכן בלקחת אותו ...
    בנוסף לכך האם יש כדור אחר שידוע בטיפול בדכאונות והפעלת אנרגיה ומוטיבציה עם מינימום תופעות לוואי על תפקוד מיני ? כי אם הזכרון שלי לא מטעה אותי הציפרלקס לא עורר אלא התיש אותי יותר.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    סרטרלין לוסטרל

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    05/03/2013

שלום אוהד.

אינני רופא.

אני מאמין שהנחת היסוד של הפסיכיאטריה האומרת שדיכאון נובע בגלל מחסור בסרטונין או איזה חוסר איזון כימי אחר במוח, איננה נכונה.

חוסר האיזון הוא תוצר של בעייה שנמצאת במקום אחר, ולמעשה התרופות מועילות בדיוק כמו שאלכוהול משמח, אבל כולם יודעים עד כמה זה לא טוב לצרוך הרבה אלכוהול באופן קבוע כדי להיות יותר שמח.

אמנם יש הבדל בין התרופות לאלכוהול, אבל העיקרון הוא אותו עיקרון.

יכול להיות שישנה תרופה אנטי-דיכאונית שאינה פוגעת בתיפקוד המיני, אבל בכל אופן, אם ה]גיעה בתיפקוד המיני מפריעה לך והנזק מרובה על התועלת, אז זה בהחלט נכון שלא לקחת תרופות כאלה.

בכל אופן, אני חושב שאתה צריך לחשוב לכתחילה על פיתרון בכיוון אחר, ולא לתלות את תקוותך בתרופות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן אינך רופא

אייל
    05/03/2013

ולכן אתה לא מסוגל להבין עד כמה תרופות פסיכיאטריות מצילות חיים. לא-הן לא פותרות את הבעיה,אבל את החיים שלי הם הצילו. הייתי ממליץ לך לא להמליץ לאף אחד בנושאים שאינך יודע,או שהידע שלך סוביקטיבי. תרופות הן חלק לגיטימי ולעתים מחייב. יש תופעות לוואי ואני מוכן "לסבול" מתופעות לוואי ובלבד לא לסבול בגלל אי לקיחת תרופות.אני מדבר כמובן מנסיון אישי של הרבה שנים-תרופות הן הצלה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אתה בסדר.

שמוליק
    10/03/2013

שלום אייל.

קודם כל שתדע לך שאני מעריך את כל מי שמתמודד עם בעיות נפשיות, בלי שום קשר לשאלה האם הוא לוקח תרופות או לא. עצם ההתמודדות ראויה להערכה.

כמובן, שאני מעריך גם אותך.

אצלך התועלת של התרופות מרובה מהסבל מתופעות הלוואי, ולכן אין שום מניעה שתיקח תרופות. יש עוד הרבה כמוך.

עם זאת, יש גם אנשים כמוני שלהם תופעות הלוואי של התרופות היו בלתי נסבלות. אנשים כמוני צריכים לדעת על האפשרות הזו של הפסקת הטיפול התרופתי, ואף בניגוד להמלצת הרופא המטפל.

למרבה הצער, ישנן כל מיני מניפולציות. הרבה פעמים אומרים שתופעות הלוואי הן סימפטומים של המחלה. בכל המסגרות השיקומיות מחייבים את המשתקמים ליטול תרופות על פי המלצת הרופא המטפל, ומי שחושב שהתרופות מפריעות הרבה יותר ממזיקות לא תמיד יכול לעשות את הבחירה שנראית לו כטובה.

וחוץ מזה, רוב הפסיכאטרים אינם מטפלים רק בתרופות, וגם אלה שכן, אינם ממליצים על הטיפול התרופתי בלבד. לדעתי בכלל, הטיפול התרופתי הוא אינו העיקר, גם הוא מועיל, ומותר לי לומר את דעתי.

אצלך כנראה שהרופא היה הוגן ואתה יודע שתופעות הלוואי הן תופעות לוואי ולא היה נסיון לשנות ולומר שמדובר במשהו אחר, ואני שמח על כך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש ספר בשם בוחרים להרגיש טוב

בועז
    10/03/2013

אתה חייב לקרוא אותו
    במידה ויש לך דיכאון או חרדה
    אני מבטיח לך שזה יעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטרלין לוסטרל - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    11/03/2013

אכן גם ה לוסטראל- סרטרליין- הם תרופות השיכות לקבוצת הSSRI אך עדין מדובר על חומר אחר השונה מהציפרלקס ויש בהחלט מקום לנסות אותו- במיוחד בגלל מיעוט תופעות הלואי שלו- בעיקר בתחום המיני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה