מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופהא'21/03/2013
שלום,
קיבלתי היום תרופה בשם אופלודקס בגלל דלקת בשתן. אני לוקחת כבר שנה וחצי ציפרלקס 20 מ"ג... האם אפשרי לקחת אותם יחד? הרופא לא ממש ידע לומר...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה למיואשת
דורין22/03/2013אינני יודעת מה הקשר בין פיטורייך מהעבודה ובין החלטת המל"ל לגבי הקיצבה יתכן והיתה לך נכות זמנית שבמשך הזמן השתפרה על פניו הפסיכיאטר אשר מומלץ בעניי הוא דר דוידור הוא נשמה שעוזרת לכולם אך הגישה אליו היא באופן פרטי י
אפשר לגשת לזכותי ולהתייעץ חוץ מזה אולי עקבו אחרייך ונוכחו לדעת שאת לא נכה הם מסוגלים גם לזה
חג שמח לכל צוות המומחים באתר אתם נשמות טהורות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגבת להודעה הלא נכונה
א'22/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/03/2013לא אמור להיות בעיה בשילוב הנ''ל.
זהירות תמיד מומלצת ובכל שינוי גופני לדווח מיד לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לחוות דעת של פסיכיאטרדנה21/03/2013
שלום רב,
הנני בחורה בת 30, סובלת ממגוון בעיות רפואיות שבין היתר גורמות לי לאי שליטה על הסוגרים, יציאות מרובות בעיקר בבקרים, כאבים ותת משקל קיצוני ועקב כך לקשיי תעסוקה ודיכאון.
עד כה, כשעבדתי מס' שעות מצומצם בשבוע, קיבלתי מביטוח לאומי קצבת נכות מלאה.
דווקא עכשיו, כשפוטרתי מעבודתי ואני לא מוצאת עבודה בה אוכל להתחיל לעבוד בשעות גמישות, מס' שעות מצומצם ללא נסיעות וכו', ביטוח לאומי קבעו שאינני זכאית יותר לקצבה בגין אובדן כושר הכנסה.
יש לציין שלאחרונה התחלתי בטיפולי פוריות, שעולים לי ולבעלי הון וכרגע הוא המפרנס היחידי.
מצבי הנפשי בחודשיים האחרונים קשה מאוד, הזוגיות שלי נפגעת ולאור הדחייה מצב בט"ל, הפסקנו את ניסיונותינו להרות.
אני מעוניינת ללכת לפסיכיאטר, לספר את שעובר עלי ולשלוח, בין יתר החומרים לערעור, את חוות דעתו של הפסיכיאטר.
נאמר לי ע"י חברה שהפסיכיאטר שהיא הולכת אליו מעולם לא מדפיס דף עם דו"ח אודות מצבה ומקונן בי החשש שמא הפסיכיאטר לא ירשום דבר/לא יאמין לי/יחשוב שבאתי לצרכי ביטוח לאומי ללא בעיה ממשית וכו'.
אני מרגישה אבודה, מיואשת.... כיצד אוכל לקבל התייחסות ראויה ולשף בבעיות האינטימיות האלה אדם שירצה לעזור לי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לחוות דעת של פסיכיאטר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/03/2013יש לפנות לקופ'ח, פסיכיאטר מטפל וכו..
להסביר את מצבך, לבקש יעוץ טיפול תרופתי , בשיחות , וכן עזרה סוציאלית.
יש לפנות לעו'ס במסגרת קופ'ח, ולבקש את עזרתה בנוסף לרופא פסיכיאטר.
כמו כן מומלץ לישקול פניה לפסיכולוג במסגרת הקופה ולהעזר בטיפול פסיכולןוגי בנוסף, אשר יכול להיות יעיל בנוסף לנ''ל...
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
דנה24/03/2013קבעתי תור, אקווה שיקח את תלונותי ברצינות וינסה לסייע.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדורי ציפרלקס גורמים לשינייםאביתר21/03/2013
לנשור? בגלל נסיגת חניכיים ועצם?
אותו דבר לגבי כדורי אסיוול (וליום).
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדורי ציפרלקס גורמים לשיניים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/03/2013לא שכיח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאראנויהדני21/03/2013
אשתי בת 40 לפני עשר שנים התחיל לאישתי דכאון ומחשבות כפייתיות היא טופלה בפרוזק ואח"כ החליפה לסימבלטה היא על סימבלטה 90 מ"ג כבר כ 5 שנים וכשנה לוקחת 50מ"ג טופמקס נגד מיגרנה. בשנה האחרונה המחשבות הכפייתיות הפכו בהדרגה לפראנויה ממש.
האם זה יכול להגרם מהסימבלטה? מהטופמקס? אנחנו לא יכולים להתייעץ עם פסיכיאטר כי היא לא רוצה ללכת אליו.
אשתי כבר כמה שנה נמצאת עם מחשבות פרנואידיות. יש לה תאוריה על קבוצת אנשים עשירים שיש להם כח כל יכול כמעט כמו לאלוהים הם משחדים, מאיימים סוחטים את כל מי שהיא מכירה כולל אמא שלה אחותה בפאריז אח שלה הפסיכיאטרית שדברה איתה. מה הם רוצים ממנה? זה בכלל לא ברור לפעמים הם רוצים לגרום לזה שנתגרש ואז הם יכריחו אותה להתחתן איתם (עם מי מהם? לא ברור...) לפעמים הם סתם רודפים אותה כדי לעשות לה רע ולפעמים הם רודפים אותה על מנת שתסכים לעבוד בשבילם בתור מנכ"ל (קצת מחשבה מאנית לדעתי) לפעמים האיש העשיר וחבריו רודפים אותה סתם כי הם חולי נפש. בחודשים האחרונים זה התגבר ולפעמים אי אפשר כבר לנהל איתה שיחה הגיונית אבל לרוב אפשר. היא משוכנעת שאני בוגד בה עם מישהי מסויימת וגם יש לי תינוק ממנה. כמובן שזה חסר שחר לחלוטין ואין לה שום סיבה להניח את זה וכן הגברת הנ"ל נשואה באושר.
היא כבר שנתיים מסרבת בכל תוקף להגיע לפסיכיאטר שלה בכל מיני תרוצים אבל במיוחד בגלל שהיא לא רואה את עצמה חולה כל מה שרשמתי לעיל לדעתה זו אמת לאמיתה ומי שצריך ללכת לפסיכיאטר זה אני, האיש העשיר, אמא שלה וכו'. אני חושב גם שהיא מפחדת בסתר ליבה שהוא יגיד שהיא פסיכוטית ואז היא תצטרך להודות בזה (אפילו לעצמה).
האם למישהו יש רעיון איך לגרום לה להגיע לפסיכיאטר? או להסכים לקחת תרופות נוספות? או לשנות את הקיימות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השערה
שמוליק24/03/2013שלום דני.
ייתכן שיש משהו אמיתי בדריה של אשתך.
כסף הוא כוח חזק מאוד שהיתן באמצעותו להשפיע על אנשים, רק שההשפעה הזו מוגבלת, ואשתך כנראה נסחפה לגמרי.
מה שנראה לי שניתן לעשות במצב הזה זה לנסות לברר מאיפה זה התחיל, וכנראה שזה התחיל באיזה מקום שיש בו קצת הגיון. תובנה זו יכולה להוביל לפתרון.
דרך אגב, כשאני מנסה לחשוב על מה שקרה לי בגיל 29, אז אפשר לומר שמאחורי הפראנויות שהיו לי שהובילו לאישפוז כפוי, היה איזה שמץ של אמת.
כידוע, השתחררתי מהצבא על סעיף נפשי שהוביל לאישפוז הראשון בגיל 18, ואני בהחלט משוכנע שזה היה בלתי מוצדק.
אפשר לומר שזה היה הטריגר להדרדות במצב בשנית;
הבעייה הייתה שהחברה כחברה, לא הייתה מוכנה לתת לי איזו דרך לתקן את עצמי. ברגע שהבנתי שאותה חברה שהייתי בקרבה איננה מוכנה לקבל אותי או לאפשר לי לתקן את עצמי כדי להתקבל בה, אז באו פרנויות שאני הולך להיות בקרוב קצין ביחידה קרבית, ולפקד על איזה מבצע שיציל את העולם...
אבל, היה כאן ניצוץ של אמת בכך שהחברה לא בסדר שהיא איננה מוכנה לקבל אותי בגלל הפטור מהצבא והאישפוז.
אני מניח שאתה יודע יותר טוב מכל אנשי המקצוע מה עבר על אשתך לפני שזה התחיל, ולכן אני בטוח שאתה יכול לנסות לחשוב מה קרה ואיפה היא נסחפה, ואני בטוח שזה יכול לעזור. התובנה הזו היא הדבר החשוב ביותר לפתרון טוב ואמיתי.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי הצלחת להגיע להכרה שיש אצלך בעיה
דני25/03/2013מעניין לדעת איך הצלחת להגיע למסקנה שהבעיה אצלך ולא בעולם? זה מרתק. גם בתקופות שהיא בסדר (שנהיות נדירות יותר ויותר) היא עדיין לא מבינה שיש בעיה. יום אחד היא קלטה והסכימה להתחיל טיפול אבל כבר למחרת היא הגיע למסקנה שאני והפסיכיאטרית בעצם הולכנו אותה שולל. במחלה הזאת אין שום סיכוי לשיחה הגיונית אי אפשר לשים את הקו כמו שאתה אומר בין המציאות לבין הפרשנות של המציאות שהופכת להיות המציאות החדשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו הייתה בהחלט שאלה מאתגרת
שמוליק03/04/2013שלום דני.
חשבתי על השאלה שלך הרבה זמן, ונראה לי שלא באמת ברור לי שהייתה באמת הכרה כזו...
בכל אופן, ישנם כמה שלבים:
כפי שהרופאה כתבה בתגובה, זה מה שקורה, בטוחים שכולם טועים, ורק אני צודק, וקשה מאוד לצאת מזה, והרבה פעמים, אין ברירה - וצריך להגיע לאישפוז כפוי...
אבל ישנה בעייה כללית והיא שידוע שהליכה לטיפול - פירושה קבלת סטיגמה חברתית שלא ניתן להשתחרר ממנה, וממילא הרבה פעמים מי שזקוק באמת לטיפול לא מוכן ללכת כדי שלא לחטוף את הסטיגמה שאח"כ לא יהיה ניתן להשתחרר ממנה, ורואה במי שמציע לו ללכת לטיפול כמישהו שרוצה להדביק עליו את הסטיגמה.
באישפוז כפוי, נאלצים להפעיל כוח, באיזה שלב, המטופל מבין שהוא לא סופרמן, והוא לא יכול להתגבר על הצוות, ואז הוא נאלץ ליישר איתם קו, ולא לעשות "בלאגנים", אבל השאיפה היא להגיע לתובנה שהצוות אמור לעזור לו, ועד שלא יהיה אמון של המטופל - אין הרבה מה לעשות...
באיזה שהוא שלב שהייתי במחלקה הפתוחה קיבלתי את ההסבר שההתפרצות קרתה בגלל חוסר איזון כימי וצריך תרופות, אבל אני די מסופק האם באמת קיבלתי את ההסבר הזה או שאיפה שהוא היה לי מקום בלב שלא האמין. עובדה שזמן קצר אחרי זה היה התחלתי לחשוב והגעתי למסקנה שונה.
בכל אופן, כדי שיהיה ניתן לעזור לאשתך צריך לקנות את האמון שלה ויכול להיות שלצורך זה צריך "לרמות" אותה ולהגיד לה שהיא בסדר(ואולי יש בכך מן האמת...), וברור שלוקחים סיכון שכאשר היא תגלה את זה היא תגביר את חוסר האמון...
זה ממש לא פשוט, ואני מבין אותך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפאראנויה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור25/03/2013שלום רב,
אחד המאפיינים העיקריים של המצב פסיכוטי, הוא השכנוע הבלתי ניתן לערעור של האדם הפסיכוטי בדעותיו, כך שאין שום דבר "לשכנע" את האדם שתפיסותיו שגויות או מעוותות. יחד עם זאת, לפעמים, ניתן ע"י גישה אסרטיבית, להביא את אותו האדם לטיפול, זאת מתוך הנחישות של המטפל / בן זוג / קרוב משפחה. במידה וגם זה לא עובד והאדם החולה כתוצאה ממצבו עלול להוות סיכון לעצמו ו/או לסביבתו, יש לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולבקש להוציא הוראה לבדיקה כפויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון לבעיה
נסיך06/04/2013אשתך בריאה למעשה,
אולי אתה לא מבין את הסיבה אך הנה הסיבה
יש סרט שנקרא thrive
אתה יכול לכתוב את המילה בגוגל לצפייה
יש קבוצה של אנשים עשירים שרוצים לשלוט בעולם
אשתך היא נשמה טובה טהורה רגישה
נשמה בוגרת
שמנסה להזהיר
יש הרבה אנשים שפועלים לסיום התכנית החולנית של אותם עשירים
שלמעשה רצחו אנשים שהמציאו דברים לחיים טובים שמחליפים את חברות החשמל שמזיקות לאוזון.
עם זאת
יש דרך לעזור לאשתך
מישהי שאני מכיר בגיל 16עד 17
לקחה תרופות פסכיאטריות.
בגיל 17 היא החליטה שנמאס לה מהתרופות
הגיע אליה הספר הסוד מאת רונדה בירן
היא קראה את הספר הסוד
אחרי כן הגיע אליה הספר המסע מאת ברנדון בייס
הספרים האלה הם הסיבה לכך שהיא בריאה נפשית
היא בריאה בכל המובנים
היא קראה את הספר כוחו של תת המודע מאת ג'וזף מרפי
הספרים האלה מומלצים לכל אדם.
אלו הספרים שאחרי קריאתם, אחרי יישומם
בטוח אשתך נהיית בריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלהדלית20/03/2013
מה זה אומר בעיה רגשית אורגנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/03/2013מושג לא מקצועי.
תסמונת אורגנית, מאופיינת כתסמונת נפשית, על רקע שינוי מבנה המוח, נזק, זיהום וכו..
מאופיין בכאבי ראש, אימופלסיביות, שינוי אישיותי, רגישות לרעש, מרכיבים של מצב רוח ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלטה וברוטיזולםדליה19/03/2013
שלום
אחי מטופל בסימבלטה 60 mg כפול שנים עקב מצב חרדתי מזה שנתיים וחצי ביחד עם הסימבלטה היה מטופל בסירקדין .
לאחר תקופה מסוימת חש בטוב וחדל מילקחת את הסירקדין בתקופה האחרונה מזה חודש בעיות שינה ואי שקט עד שיגיע לפסיכיאטר נתן לו הרופא משפחה ברוטיזולם
האם יש איזה קונטראינדיקציה לליקיחת סימבלטה עם ברוטיזולם0.5mg mg
עד להיתיעצות עם הרופא המטפל לציין ש אחי נכה צהל עם שאנט בראש.
תודה וערב טוב .
.. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלטה וברוטיזולם - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק19/03/2013לדליה שלום- אין שום בעיה בשילוב שתי התרופות.אין שום קונטראינדיקציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוטיןluisa19/03/2013
היי אני נוטלת פלוטין 40 מ"ג כבר 6 חודשים ו-19 יום.חודש האחרון אני חשה רע מאוד חולשה,עייפות,דיכאון,דפיקות לב, הרגשת עילפון וכו.
רציתי לדעת איך זה שפתאום התרופה לא עוזרת לי?ומה עליי לעשות?להחליף תרופה או לנסות להעלות מינון?מרגישה שאני מפחדת לנסוע למרחקים,ואין לי ביטחון בכלל לחזור לנהוג.ואני 3 שנים בחיפוש תרופה ומאוד שמחתי שהגעתי לפלוטין,אבל שוב נפילה ואין לי מושג למה כי אין לי שום שינוי בחיים כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוטין - תגובה
ד``ר יעקב חרמון19/03/2013שלום לואיזה
המומחה שלך ידע מה לעשות...
גשי אליו ותרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעתה היא שאלה אותך ולא את המומחה שלה
מנחם22/03/2013אין צורך להתחכם,בפרט שמדובר באנשים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקף תרופותאורית19/03/2013
שלום
האם נכון הדבר שאפשר להשתמש בתרופות אנטי פסיכוטיות עד חצי שנה
לאחר התאריך הרשום על גבי האריזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקף תרופות - תגובה
ד``ר יעקב חרמון19/03/2013שלום לך חנה
אין להשתמש בתרופות לאחר התפוגה שלהן אלא אם חברת התרופות נותנת אישור בכתב על כך.
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוקף תרופות
אורית19/03/2013תודה דר'
למי החברה צריכה לתת אישור בכתב לאיזה גורמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות אנטי דיכאוניות זה חרטהrugh19/03/2013
מגיל צעיר אני סובל מהפרעות חרדה ודיכאון. ניסית פבוקסיל פריזמה ציפרלקס ואפקסור.
כולם במינונים גבוהים ולאורך זמן. אך אף אחד מהם לא עזר לי אפילו קצת. מלבד תופעות לוואי. צריך לעשות מחקר אובייקטיבי לא מטעם חברות התרופות ולראות על כמה אנשים באמת התרופות משפיעות. אני מוכן להתערב שיש מלא אנשים שלוקחים את זה מבלי לדעת שהתרופה לא עושה להם כלום. ויש רק אפקט פלצבו. אני דיכאוני וחרדתי מילדות וזה בטבע שלי שום תרופה לא יכולה לשנות את הטבע של הבן אדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות אנטי דיכאוניות זה חרטה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור20/03/2013שלום רב,
בדומה לתחומי רפואה אחרים, גם בטיפול בדיכאון, התרופות לא משפיעות באופן אחיד אצל כל המטופלים, ולצד אלו שמגיבים טוב לטיפול ומצבם משתפר באופן משמעותי, ישנם אנשים שיגיבו באופן חלקי. כמו כן ישנם אנשים שלא מגיבים לטיפול התרופתי בנוגדי דיכאון, ולמעשה, אחרי שני ניסיונות טיפול כושלים, הסיכוי לכל תרופה נוספת לשפר את המצב הוא נמוך יותר. במצבים אלו בדרך כלל מומלץ להעזר בטיפולים הלא תרופתיים, כגון טיפול פסיכולוגי פרטני, קבוצתי, שיקומי וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הרבה אמת בדבריך
שמוליק20/03/2013שלום.
מצבי רוח קיצוניים - הן מאניות והן דכאונות - מתחילות ממקום אחר לגמרי, וזה בא לידי ביטוי בחוסר איזון כימי במוח. חוסר האיזון הכימי במוח, הוא אינו הבעייה, אלא סימטום של בעייה שנמצאת במקום אחר. עובדה היא שאף פסיכיאטר לא ממליץ היום על טיפול תרופתי בלבד, אלא לשלב עם זה טיפול נוסף. אם כל הבעייה היא במוח, אז בשביל מה צריך טיפול נוסף??
זה נכון שהמצב הכימי במוח של מי שנמצא במצב רוח קיצוני לבין מי שלא שונה, אבל שינוי המצב הכימי הוא לא מה שבאמת פותר את הבעייה, ובאמת תופעות הלוואי של התרופות הפסיכיאטריות הרבה פעמים קשות יותר מהתועלת, אבל עם זאת, ישנם הרבה מטופלים שמעדיפים לקחת את התרופות.
אינני מסכים עם מה שאתה מנסה להגיד שאתה בעצם 'דפוק' ושאין לך תקנה מהדיכאונות; גם אם רק ניסית להתמודד ולא הצלחת, צריך לראות את עצם הנסיון בחיוב רב; הישג שמושג בקושי ובעמל הוא חשוב, ובסופו של דבר יועיל בהתמודדויות אחרות.
אני מציע לך לנסות דרכי טיפול אחרות.
כח טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוזאקאורנג'19/03/2013
שלום רב, אני לוקחת כבר שנים רבות (אפילו לא זוכרת כמה בין 8-10) כדור אחד של פרוזאק. בחודשיים האחרונים איני מתפקדת כרגיל. אני ישנה בימים ולא בלילות. אין לי מוטיבציה לעשות דברים. אני מדוכדכת. (אין לי חרדות) ואיבדתי את שמחת החיים. אני מעונינת להעלות את מינון הפרוזאק אבל יש לי הרגשה שהחלפת תרופה תעשה פעולה טובה יותר. (חשבתי על התרופה לוסטרל). ברור שהדבר יעשה בהנחיית רופא אבל אני רוצה לבוא מוכנה והרופא בד"כ גם די מתחשב בבקשתי ולא מחליט באופן שרירותי.
אשמח לקבל ייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוזאק - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור20/03/2013שלום רב,
מאוד חשוב להבין מה הביא למצב הנוכחי, האם היה גורם חיצוני, האם יש שינויים (או יש צורך בבירור) במצבך הגופני/בריאותי, האם המצב התחיל ללא שום סיבה. הבירור הנ"ל יאפשר לקבל החלטה שקולה יותר בנוגע לדרכי טיפול וסוג הטיפול. בכל אופן, במידה ויש צורך בשינוי תרופתי כאשר התסמינים המתוארים הם חלק מהחמרה דיכאונית, הדבר הסביר הוא קודם כל לנסות לעלות מינון של הכדור שאת נוטלת כעת ולא להחליפו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי במצב הבריאותי.
אורנג'20/03/2013תודה על תשובתך. צדקת יש שינוי בריאותי (בעיניים) אבקש להעלות את הפרוזאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה, מחכה לתשובה...נחמה19/03/2013
שלום
אני חולת פיברו מזה כמה שנים. נוטלת ליריקה 75 מג רק בלילה כדי להרפות את השרירים ולישון טוב יותר וזה עוזר לי חלקית לכאבים אבל עוזר לי לישון טוב יותר. לאחרונה הוצע לי עי פסיכיאטר לעבור לסימבלתה. התחלתי ב 30 מג בבקרים לפני 3 ימים אינני מרגישה שהכדור מעורר אותי אך יש הטבה חלקית ממש מועטת מבחינת הכאבים. לשינה הפסיכיאטר יעץ לי לקחת מירו 15 מג ואכן ישנתי טוב לילה שעבר אבל לא לקחתי את הליריקה לפני השינה. התוצאה היתה אומנם שינה כמעט רציפה "כמו גוויה" אבל כשהתעוררתי לא יכולתי לזוז! לא יכולתי לקום מהמיטה הידיים נרדמו האצבעות לא התקפלו הגב כאב בקיצור התעוררתי לבוקר מסויט של כאבי תופת. אז מה אני עושה? (אציין שהסימבלתה והליריקה עולות לי הון תועפות) האם הן משפיעות אותו דבר? האם כדאי לוותר על המירו בכלל ולקחת סימבלתה רק בלילה? (למרות שהוא אמור לעורר אינני מרגישה בהבדל) האם לשלב בין סימבלתה לבקרים וליריקה בלילות? האם השילוב הזה בסדר ואיננו מתנגש? אני ממש מבולבלת וכבר הרבה זמן לא הרגשתי ככ רע כאילו עברו על כל הגוף שלי עם מכבש בלילה. הליריקה עזר לי לריפיון השרירים לכן ישנתי קצת טוב יותר והבוקר הזה ללא הליריקה לילה לפני, קמתי פשוט מכווצת וכואבת מאוד. מה אני עושה?
תודה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה, מחכה לתשובה... - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור19/03/2013שלום רב,
קודם כל בנוגע לכדורים שאת נוטלת:
סימלבטה הינו כדור נוגד דיכאון שמשמש גם לטיפול בכאבים נוירופתיים (כאבים שמקורם במערכת העצבים). המינון הטיפולי הינו 60 מ"ג ליום, המינונים הנמוכים יותר משמשים להתחלת הטיפול בלבד. הכדור משפיע כעובר 4-6 שבועות מתחילת הטיפול.
מירו (או רמרון) הוא כדור נוגד דיכאון בעל השפעה מרדימה ניכרת, הוא ניתן בשעות הערב אך חלק מאנשים סובלים במהשפעתו המרדימה גם בשעות היום.
ליריקה הוא כדור שניתן לטיפול בכאב ולטיפול בהפרעות נוירולוגיות שונות. הוא לא משמש לטיפול בבעיות נפשיות.
זהו המידע הכללי. בנוגע להמלצות הספציפיות להמשך הטיפול, לא ניתן לתת אותן ללא בדיקה ובמסגרת הפורום ויש לפנות לרופא / פסיכיאטר המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה שליגאיה19/03/2013
רציתי לשאול האם בהנחה שרוב הזמן מצבו של בן הזוג שלי רגוע יחסית (מידי פעם אמירות תלושות מהמציאות, ללא התהגות אלימה) האם כדאי שאזמין מיוזמתי פסיכיאטר שיבוא לבית שלנו לדבר איתו? (הוא לא מוכן ללכת מיזומתו).
בנוסף, אם בוחרים באופציה של אשפוז כפוי, האם העובדה שהוא התנהג באופן אלים בזמן שהיה מנותק מהמציאות תגרום להשלכות ? (רישום במשטרה, רישום בתיק הפסכיאטרי, ימנע ממנו לעבוד במקומות עבודה בעתיד).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאיה
אליאנה19/03/2013מנסיוני בלבד עדיף להזמין פסיכיאטר הביתה אבל את צריכה להיפגש איתו קודם ולספר את הארועים והתחושות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאיה
אליאנה19/03/2013לשאלתך השניה
אין השלכות לגביי תעסוקה רק במוסדות ביטחון שמבקשות לבטל את החסיון הרפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להזמין פסיכאטר הבייתה?
דני20/03/2013אשתי לצערי במצב מאד דומה לבעל של גאיה רק לשמחתנו ללא אלימות כלשהי היא רק הורסת לעצמה את החיים. היא מפחדת ללכת לפסיכיאטרים או פסיכולוגים כנראה כי היא לא רוצה להודות (לעצמה) שהיא חולה. מה יתן הרעיון להזמין פסיכיאטר הבייתה הרי היא לא תסכים לפגוש אותו? הפסיכיאטר ניסה לדבר איתה בטלפון והיא לא רצתה לדבר איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת זייבןאלכס19/03/2013
שלום,
בעברי לקחתי זייבן לדכאון. כעת אני רוצה להשתמש בתרופה כדי להפסיק לעשן. ברשותי רק קפסולות במינון 300 מ"ג. האם במשקל שלי - 90 ק"ג על גובה של מטר שמונים ושלוש אפשר ישר לקחת את התרופה או שצריך להתחיל מ 150 מ"ג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת זייבן - תגובה
על אף שבעבר נטלת את הכדור, אין להתחיל מחדש את הטיפול על דעת עצמך וללא התייעצות עם הפסיכיאטר. באופן כללי, מקובל להתחיל טיפול במינון של 150 מ"ג ולעלות מינון אך ורק במידה ולא מגיעים לתוצאות הרצויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות אובססיביותשירה18/03/2013
שלום רב,
יש לי בעיה מוזרה: יש לי עבודה מספקת, בן זוג שאני אוהבת וסה"כ החיים שלי באמת מתנהלים על מי מנוחות. אבל אני סובלת משעמום (למרות שלא באמת משעמם לי. יש לי עבודה מאוד תובענית, סידורים, נקיונות ועוד דברים שאני צריכה לעשות). כמו כן, אני חשה תחושה של ריקנות קיומית. כאילו משהו תמיד חסר. לפעמים יש לי תחושה של חור שחור ואני בוכה ללא כל סיבה. חשוב לי לציין שאני מתפקדת בצורה טובה יחסית. מחזיקה בזוגיות ועבודה קבועה אבל בראש מתרוצצות מחשבות על מציאות אחרת טובה יותר, מעניינת יותר.....
אני טיפוס שמאז ומתמיד חיפש הרפתקאות וריגושים מסוכנים.
מעבר לכך, מדי פעם אני "נטפלת" לדמות (חבר לשעבר, מרצה מהאוניברסיטה, בעל של חברה) וחושבת עליו ומתעסקת בו בצורה אובססיבית. נכנסת לפייסבוק שלו עשרות פעמים ביום וכדומה. האם יש לי OCD? סוג של דיכאון?
האם כדורים יכולים לסייע לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות אובססיביות - תגובה
התסמינים שאת מתארת יכולים להיות חלק מהפרעה נפשית אך לא בהכרח. יתכן ומדובר בקווים של אופי. במידה והתסמינים גורמים למצוקה ו/או פוגעים בתפקוד ולא מאפשרים לך לנהל אורח חיים מספק, מומלץ ורצוי לפנות לטיפול. כדי לקבוע מהו הטיפול המומלץ (פסיכולוגי, תרופתי או משולב), יש לעבור הערכה ואבחון ע"י פסיכיאטר מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרלשלום18/03/2013
לפני 4 חודשים התחלתי טיפול עם מירו 30 מ"ג לאחר שהיו לי בעיות שינה. התרופה עזרה לי אחרי חודש התחלתי לישון הרבה יותר טוב. בין לבין הרופאה הביאה לי לוסטרל 50 מ"ג ואחרי שבועיים וחצי התחילו לי תופעות לוואי של התרופה, שהכי הציק לי זה נדודי שינה, הזעה וחלומות מזורים וגם סיוטים. השאלה שלי אם זה נורמלי שעדיין אני לא ישנה טוב(אני עם הלוסטרל חודשיים) ואם הנדודי שינה ייעלמו?? אני נרדמת אבל אני קמה כל הזמן וזה ממש מציק לי! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק18/03/2013נראה לי ששווה לחזור למירו-לא ציינת למה הופסק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
נורית18/03/2013לא הפסקתי עם המירו. אני לוקחת לוסטרל וגם מירו בערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)