מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוך כמה זמן אנטומין מרדים?מי שניסה?אייל08/04/2012
היי רציתי לדעת תוך כמה זמן אנטומין מתחיל להרדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוך כמה זמן אנטומין מרדים?מי שניסה? - תגובה
ד``ר יעקב חרמון09/04/2012חצי שעה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופתימאיר07/04/2012
מה התופעות של שילוב התרופות : זיפרקסה, הלידול, דפלפט, ונוזינן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופתי - תגובה
ד``ר יעקב חרמון09/04/2012שלום לך
אין תשובה אחת לענין..
התייעץ ברופא שלך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת זיפרקסה ועמילאז גבוה בדםרונן07/04/2012
שלום רב,
אני בן 23, נוטל כבר למעלה משנה את התרופה זיפרקסה נגד חרדות במינון 10 מ"ג ליום בשילוב עם ציפרלקס 10 מ"ג.
יש לציין כי אני מרגיש לא טוב: רעידות בידיים, אי שקט פסיכומוטורי, עייפות וישנוניות יתר, דיכאון וכו'..יש לציין שבבדיקות המעבדה נמצאה רמה מעט מוגברת של עמילאז בדם גם בבדיקות חוזרות!!!
ברצוני לשאול האם תרופה זו עלולה באמת להעלות את רמת העמילאז בדם??? האם המינון שאני נוטל כרגע הוא מקובל נגד חרדות (ולא רק לסכיזופרניה)??? האם יש נזק מהתרופה הזו בשימוש ארוך טווח??? מה עליי לעשות כדי לפתור את בעיית העייפות יתר ושאר התסמינים המטרידים שציינתי לעיל???
תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת זיפרקסה ועמילאז גבוה בדם - תגובה
ראה תשובתי לך במקום אחר..
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה דחוףאדווה07/04/2012
בבקשה תעזרו לי
אני בת 26 וחצי ולקחתי במשך חודש את הכדור סרוקסט המקורי והתחילו לי תופעות לוואי מוזרות כמו הזיות בלתי פוסקות ודמיונות, הפסקתי את הכדור ואני מרגישה עכשיו תחושה מוזרה של ריחוק כזה חוסר מציאות כאילו אני לא באמת חיה כמו הרגשה של בועה כאילו אני עושה תנועה כלשהי וזו הרגשה שכאילו אי אפשר להחזיר את הזמן כאילו זה נחקק כבר מה שעשיתי, תחושה מוזרה ממה זה נובע ולמה ההשפעה של הכדור לא נעלמת?
אני מפחדת להשאר ככה אני רוצה לחזור להיות נורמאלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה דחוף - תגובה
ד``ר יעקב חרמון09/04/2012שלום לך אדווה
השפעת הכדור חלפה הלכה לה..
התחושות שאת מתארת הן כנראה חרדתיות..
אז קדימה חזרה לטיפול..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון שלא מרפה ומחשבות אובדניותרון06/04/2012
מטופל 5 שנים אצל פסיכיאטר.
ניסיתי ציפרלקס,פרוזק במגוון מינונים ועוד כמה כרופות שאת שם אינני זוכר,בעבר.
כרגע על רסטיל 60 מ"ג וקלונקס 0.5 מ"ג.
לאחר שהתלוננתי שיש לי עדיין מחשבות אובדניות שמציקות לי ומועקה שלא מרפה הוסיף לי הרופא לפני שבועיים גם אדרנקס 4 מ"ג.
אני לא חש שיפור ואיפלו הפוך הרעה. אני יודע שלתרופה חדשה לוקח שבועיים שלושה להגיע למיקסום ובכ"ז התחושה קשה ומקשה על התפקוד.
ביום יום אני מתפקד ועובד חווה קשיים בבוקר, בשבתות ובערב.
התעניינתי בטיפול בניזעי חשמל כשהבנתי לאחר בדיקה שזו שיטה שמצליחה באחוזים גבוהים.
ראיתי בנוסף גם טיפול מילולי וצריך לומר שאני נתמך על ידי מאמן אישי ושוקל פנייה לפסיכולוג בנוסף.
חשבתי כי הטיפול בניזעי חשמל יכול להפסיק את הדיכאון שלא מרפה. אני ער לסיכונים של אובדן זיכרון זמני ואשפוז חצי יום בהרדמה מלאה.
ברקע גירושין, וקשיים כלכליים שמן הסתם לא מסייעים.
אשמח לחוו"ד.
תודה
חג שח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון שלא מרפה ומחשבות אובדניות - תגובה
ד``ר יעקב חרמון09/04/2012שלום לך רון
אכן הטיפול בנזעי חשמל הוא מאוד אפקטיבי!
השאלה אם הוא נחוץ לך בשלב זה..
את התשובה תקבלו יחד עם הרופא שלך!
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון ושינוי תרופתיבן 2506/04/2012
שלום רב אני סובל מדיכאון מזה כ5 שנים לאחר aml.
אני גבר בן 25.
בהתחלה טופלתי על ציפרלקס לאחר מכן על פקסט ולאחר מכן על ויפאקס.
הטיפול בויפאקס עשה עבודה מאוד טובה אבל לאחרונה עברתי משבר בזוגיות
ומאז זה לא כלכך עוזר. לכן הפסיכיאטרית הורידה לי את המינון מ300 פקסט ל225 והוסיפה לי למוג'ין ומירו כנראה בגלל קשיי שינה.
יש לי מספר שאלות אשמח אם אתוכלי לענות עליהן:
1.לקחתי מירו פעם אחת חצי כדור וזה עשה לי ממש רעה לא יודע איך לתאר את ההרגשה אולי חרדה או חולשה אבל לא בדיוק זו לא הייתה סתם עייפות כמו כדור שינה אבל הרגשה ממש ממש לא טובה וזה בא כזה בבום. רציתי לדעת אם להמשיך לקחת את הכדור כמו שאמרה הפסיכיאטרית או שעליי להפסיק?
2.אני סובל מעצירות מזה כחודש לאחר שלקחתי וולבוטרין אבל הפסקתי כי כנראה זה עשה את העצירות. יכול ליהיות שפתאום הוייפאקס עושה לי עצירות. כי עד יום לא סבלתי מזה. הייתי אצל רופא משפחה פעמיים ואמרו שהכל תקין לאחר בדיקה. רציתי לדעת אם יש לך איזושהי עצה לגבי זה..זה קצת מייאש כל פעם לקחת נר גליצרין במיוחד שאני רגיל ליציאות מסודרות ונורמליות.
3.בקשר לטיפול: רציתי לדעת האם יש תקווה מבחינת הכדורים כי אני לא יודע אני חושב שכבר מיציתי את כל סוגי הכדורים לא? כאילו אין איזו בדיקה או משהו שאני יכול לעשות כדי לדעת מה מתאים לי? זה מאוד מייאש לחיות במצב כזה מה גם שאני סטודנט והדיכאון פוגע לי בלימודים.
יש לציין שעם הוייפאקס הייתה לי אחלה של תקופה אבל עכשיו אני לא יודע כנראה שזה הפסיק לעבוד. האם יש מצב בו תרופה פשוט מפסיקה לעבוד?
במשפחה אומרים אולי תחליף רופא? אני אישית חושב שהיא ממש טובה אבל לא יודע? מה את אומרת?
אשמח לתשובות על השאלות ואולי ייעוץ לפי דעתך וניסיונך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון ושינוי תרופתי - תגובה
אכן שאלות מורכבות..כדאי לענות עליהן בקונטקסט שלך!מכל מקום:
ישנן עדיין אופציות טיפוליות שטרם ניסית..
קורה לפעמים שתרופות מפסיקות לעבוד אך זה די נדיר ויש עדיין תרופות אחרות..
אינני מאמין שהעצירות נובעת מהטיפול..יש לזה פתרונות!
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האםאורן05/04/2012
התרופות פבוקסיל וויאפקס גורמות לנזקים בעיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם - תגובה
ד``ר יעקב חרמון09/04/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקנות החדשות סעיפי נפשייםישיי05/04/2012
שלום, האם שינוי התקנון שנעשה. כלל גם הורדה של הסעיף הנפש 34 ה'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקנות החדשות סעיפי נפשיים - תגובה
ד``ר יעקב חרמון09/04/2012לא ידוע לי על כך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה2705/04/2012
מה עושים אם תרופה פסיכיאטרית עושה תופעות לוואי והרופא לא רוצה להוריד אותה ואומר גם שהוא יאשפז את הפציינט אם הוא יפסיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון09/04/2012תנסה לחשוב במה התרופה מטיבה ואם התופעות הלואי כדאיות מול היתרונות של התרופה..הרופא יכול לעזור בהחלטה..הרופא בצד שלך ולא נגדך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקסורגיל04/04/2012
שלום רב
האם תרופות ממשפחת SNRI אמורות להיות יעילות יותר לפי מחקרים לטיפול בדיכאון מאשר תרופות ממשפחת SSRI?
האם תרופות SNRI כמו אפקסור גם יעילות לטיפול באוסידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקסור - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי09/04/2012שלום ירון.
ע"פ מחקרים רבים אין הבדל סטטיסטי בטיפול ובהשפעה של תרופות SSRI מול תרופות SNRI. עם זאת קיים הבדל בתופעות לוואי.
כמו-כן כאשר תרופה מסוג SSRI אינה עובדת מומלץ לשקול מעבר לתרופת SNRI
תרופות SNRI הוכחו כיעילות לטיפול ב-OCD ונמצאות בשימוש רב להפרעה זו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה + מניה דיפרסיהתל אביבית04/04/2012
שלום רב,
אני בת 40. סובלת מפיברו מס' שנים ולאחרונה אובחנתי במניה דיפרסיה. בעיקר דכאון.
מקבלת סימבלטה 30 מ"ג + ואלפורל 600 מ"ג ליום כבר חודשיים.
הפסיכיאטרית אמרה לי לקחת ולפורל 2 בבוקר עם הסימבלטה + 1 בערב.
הבעיה שאני כל הזמן עייפה ומתעוררת רק ב- 12 בצהריים. ממש בכוח, מכריחה את עצמי.
לוקחת את הסימבלטה + 2 ולפורל בצהריים. וכדור נוסף של ולפורל בערב.
במשך היום אני כל הזמן עייפה (פיברו ותשישות כרונית בשילוב הכדורים שכנראה מרדימים אותי).
אין לי אנרגיה בגוף והמצב רוח לא משהו. ואני כבר לא יודעת מה לעשות. (עושה הליכה חצי שעב ביום).
אשמח לקבל את עצתך בנושא.
תודה רבה
פתח בחלון חדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה + מניה דיפרסיה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון04/04/2012שלום לך
נראה לי שצריך עוד סבלנות ואולי העלאת מינונים...עוד מוקדם!
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעלאת מינונים???
תל אביבית05/04/2012זה לא יעייף אותי יותר? גם כך אני ממש זומבי...
ואם כן - מתי יורגש שיפור בעייפות ובדכאון?
תודה רבה על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאורח03/04/2012
בהנחה שה"קלונקס" יוצא מהגוף לאחר כמה שעות - אז אם לוקחים 5 כדורי קלונקס שלמים בבת אחת אז לא יכול להיגרם נזק? האם הכדורים יוצאים מהגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי09/04/2012שלום רב
אין צורך ולא מומלץ לקחת מספר כדורי קלונקס בבת-אחת.
לגבי מנון יש להתיעץ עם רופא מטפל
מסוכן לצרוך מנון-יתק של קלונקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אפקסוריוחי03/04/2012
מה ההבדל בין המינונים השונים של אפקסור מבחינת ההשפעה ומבחינת ההתמכרות לתרופה? מינון גבוה יותר מפתח תלות? יכול להיות הבדל משמעותי בין המינונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני שואל כי
יוחי03/04/2012אני רוצה לעלות את המינון. האם יכול להגרם נזק מזה שאני עושה זאת על דעת עצמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על אפקסור - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי09/04/2012שלום יוחי.
אין סיכון להתמכרות בנטילת אפקסור.
ההשפעה של התרופה היא תלוית מינון וצריכה להיות מותאמת למצב הקליני ע"פ החלטת הרופא בלבד. יש בהחלט הבדל בין מינונים שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקסאורח03/04/2012
לא הבנתי... בהנחה שה"קלונקס" יוצא מהגוף לאחר כמה שעות - אז מדוע כתוב בעלון מלא תופעות לוואי אם הכדור יוצא מהגוף?
אני לא מבינה כיצד יכול להיגרם נזק אם הכדור יוצא מהגוף? כשהכדור יוצא מהגוף- אז איך יכולים להיגרם תופעות לוואי???
בהנחה שה"קלונקס" יוצא מהגוף לאחר כמה שעות - אז אם לוקחים 5 כדורי קלונקס שלמים אז לא יכול להיגרם נזק? כי הכדורים יוצאים מהגוף לאחר כמה שעות...
תופעות הלואי כוללות: עצבנות, דיכאון, רעד, בלבול, שכחה, הזיות, היסטריה, נדודי שינה, פסיכוזה, מחשבות אובדניות, ניסיונות התאבדות, אי שקט, תוקפנות, רגזנות, עוינות, חרדה, הפרעות שינה, סיוטי לילה, מחשבות רדיפה, קוצר נשימה, הפרשת ליחה, נזלת, גודש בחזה, דפיקות לב, נמנום, סחרחורת, חוסר יציבות, הפרעות בדיבור, הפרשת רוק מוגברת, ירידה בקואורדינציה, עצירות, שלשול, בחילות, יובש בפה, הגברת צמא, כאב ראש, הפרעות במתן שתן, רעד, צמרמורת, שינויים בקצב לב, גודש בחזה, התכווצויות, כאבי בטן, חבלה או דימום, שיכחון, גירוי או פריחה בעור, קשיים בנשימה, התנפחות שפתיים, פנים או לשון, עייפות, חולשה מוגברת, שינויים בהתנהגות, החמרת פרכוסים (רעידות), הצהבת עור ועיניים, הזיות, בלבול חמור, שינוי בראייה, תנועות עיניים חריגות, בעיות שמיעה, עילפון, תנועות גוף בלתי רצוניות, עיניים מזוגגות, כאב ראש, תחושת נימול, רפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס - תגובה
ד``ר יעקב חרמון09/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה חשובהדניאלה03/04/2012
המצב הרגשי שלי מאוד ירוד במשך כבר למעלה מחודשיים. כיוון שבעבר כבר לקחתי ציפרלקס וסבלתי ממספר תופעות לוואי, הרופאה המליצה לי לקחת רמוטיב. בחלק ממקורות המידע כתוב שהתרופה מורידה את השפעת הגלולות, ובחלק כתוב שהתרופה שמיוצרת בארץ היא עם אחוז מאוד קטן של החומר המוריד את השפעת הגלולות, ואם אקח את הגלולה והתרופה בהפרש של 12 שעות אין מה לדאוג. הייתי מאוד רוצה לנסות אותה, אך אני מפחדת לקחת את הסיכון שאכנס להיריון. מה מומלץ לעשות? תודה רבה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה חשובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/04/2012להתייעץ עם רופא נשים מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)