מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום, אני סובלת מחרדה חברתיתאוהב15/04/2012
והלכתי לפסיכאטר פרטי על מנת לקבל מרשם לכדורים. הוא נתן לי מרשם לכדורי ציפרקלס. אמר שאחרי חודש הכדורים יתחילו להשפיע. אומנם אני רק בתחילת הטיפול התרופתי, כחודש וחצי, אבל עדיין לא רואה שיפור אפילו לא מעט. מה שמוזר זה שלקחתי בשבוע הראשון חצי כדור והייתי במצב רוח אחר. יותר שמחה פחות חרדתית. עכשיו שאני שותה כדור שלם אני מרגישה כאילו חזרתי לאותו מצב שהייתי בלי הכדורים. נטולת אנרגיות, שמחה וחרדתית.
דבר נוסף שלא מובן לי ואשמח לקבל הסבר, בימים האחרונים יש לי התקפי סחרחורות ממש איומים. לא הפסקתי את הכדורים, אני שותה כל יום רצוף. ממה זה נובע?
מודה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, אני סובלת מחרדה חברתית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2012קשה לדעת ללא בדיקה, יש לברר את המצב הגופני ראשית, לאחר מכן לברר את הנושא הנפשי, יש לשקול איזון התרופה ואולי שינוי .
SSRI לעתים מורידים את אפקטיביות הדופאמין במוח מה שמוביל לאפאטיה וקושי בהנאה, אך הנושא אינבידואלי ודורש בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזיותאורח15/04/2012
לקחתי טומפקס ו כדורי קלונקס של 0.25 מ"ג - הכדורים גרמו לי להפרעות בשינה - סיוטים והזיות רבות בכל לילה. ההזיות לא מפסיקות. כל דקה הייתה לי בלילה הזייה עם רעשים וסיוטים ושיתוק שינה שלא יכלתי לזוז כמה דקות. ואיבוד זיכרון בשינה שחשבתי שהתעוררתי כמה פעמים וזה היה הזייה.
כיצד הכדורים הללו יכולים לגרום לכאלה סיוטים והזיות קשות שבחיים לא היה לי כזה דבר! וזה כל לילה רצוף מאז שהתחלתי לקחת את הכדורים!!!
האם יכול להיות שהטומפקס לא מתאים לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזיות - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי15/04/2012שלום רב.
תופעות לוואי של הזיות ואיבוד זיכרון אינן מוכרות מהטיפול בטופמקס וקלונקס.
בכל מקרה ממליץ כי תפנה לבדיקת פסיכיאטר בהקדם על מנת לבצע הערכה כוללת של המצב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהאורח14/04/2012
מה הגורם לסיוטים בלילה?
היו לי בלילה הרבה פעמים שיתוק שרירים שגרם לכך שנשארתי משותקת כמה דקות לאחר ההתעוררות - והרגשתי שהתעוררתי אולם לא יכולתי לזוז והשיתוק היה בהזיות דמויות חלום.
מדוע הכדורים "טופיראמאט" ו"קלונקס" גרמו לי לשינה עמוקה ולסיוטים בלילה ולחלומות רבים ועמוקים?
כיצד הכדורים גרמו לקטפלקסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2012בדר'כ כלל התופעה קשורה לשינוי ארכיטקטורה של השינה, שינוי בשנת REM וכו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות
אורח19/04/2012אז איזה כדור גרם לי לשינה עמוקה ולסיוטים בלילה ולחלומות רבים ועמוקים "טופיראמאט" או "קלונקס" ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/04/2012סביר להניח קלונקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
אורח23/04/2012האם יש כדור אחר במקום קלונקס שלא גורם לסיוטים בלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לנורופלטיםלירוי14/04/2012
הייתי אצל 50 פביכיאטרים +נוירולוגים
נבו עלי את כל הכדורים
מאחר שזה לא מדע מדויק
על מה מתבסס אותו "רופא"?
מדוע נתנו כדורים ללא בדיקת אלרגנים?
יש רגישות לתרופות
CHRONIC MIGRANE
TREMOR
DIPRESSIVE DISORDER BECAUSE OF THE REALTY
אני לא סכיזופרנ
יש לי טרנמיטרים בלי כדורים
אני מדבר עם המודע וחוקר את התת מודעע
,תגובה
ליררוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לנורופלטים - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי15/04/2012לא ניתן לבדוק אלרגיה לכדורים ובתחום הפסיכיאטריה יש צורך לעתים לנסות מספר תרופות לפני שמגיעים לטיפול המתאים. התגובה לטיפול תרופתי הינה אינדיבידואלית.
מליץ כי תתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר התרגשות מוחלטאנונימי14/04/2012
שלום,
בעקבות קשר מסוים שהיה לי עם בחורה וסיומו הפסקתי להרגיש התרגשות בכל דבר חוץ ממשהו שנובע מפחד.
הכנסתי את עצמי למעגל אכזרי פעם שבו אני כל הזמן מצהיר שאני לא מרגיש ובסופו של דבר זה באמת המצב.. אין בי שום התרגשות שהיא מכלום.. רק לאחרונה חוויתי התרגשות ראשונה מזה שנה או שנתיים וזה היה כשהותקפתי ע"י כלב.. אני רק נותן את הדוגמה כדי להדגיש את הבעיה..
רציתי לשאול אם יש תרופה שניתן לקחת על מנת לשחרר את הצינור הזה שנחסם אצלי, ולתת להתרגשות לצאת.. הייתי פעם בן אדם שהתרגש מהכל.. ועכשיו אני לא מתרגש משום דבר שהוא.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר התרגשות מוחלט - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי15/04/2012שלום רב.
חוסר-ריגוש יכול לנבוע מהפרעה דכאונית או שיכול להופיע כהדחקה נפשית של קונפליקטים ואיומים פנימיים וחיצוניים.
אין תרופה מיוחדת לחוסר-רגוש, ממליץ כי תתיעץ ותעבור הערכה ע"י גורם מקצועי שיוכל להמליץ על טיפול מתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוליאןתומר13/04/2012
אני לוקח כדור אחד ביום במקום שניים ומפסיק את הטיפול למשך שבועיים בקיצור אני לוקח רבע מהמינון החודשי האם אפשר להפסיק לקחת את הכדור בנוסף אושפזתי ל70 יום ללא סיבה לא הייתי מסוכן לעצמי או לסביבה לא הייתי בדיכאון ולא דיברתי שטויות האם אפשר לתבוע את בית החולים שהפנה אותי לאשפוז בכפייה והייתי מודע למצבי שמצריך טיפול בכדורים או אשפוז למשך 24 שעות בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוליאן - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי15/04/2012שלום, תומר.
ככלל, שינוי תרופתי באופן עצמאי ללא התיעצות עם רופא מומחה אינו מומלץ ואף עשוי להיות מסוכן. אני ממליץ לך להתיעץ עם הפסיכיאטר המטפל.
לדבי עניין התביעה, אתה יכול להתיעץ עם עורך-דין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מרסיטלשרית13/04/2012
אם אני רוצה לרדת בהדרגה איטית ובטוחה - להוריד רבע כדור באיזה מירווחים?
לוקחת 20 מג' כמה שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מרסיטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2012זה מאוד אינדיבידואלי , במצבי חרדה קשים, לפעמים גמילה נמשכת במהלך מס. חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הושטת עזרה מקצועית לאדם בהכחשהיפית12/04/2012
שלום!
אימי סובלת מהתקפי זעם, ממינפולטיבות ומאובסיסיביות מוגזמת אשר פוגעת בעצמה ובסביבתה. המשפחה ביקשה ממנה מספר פעמים לטפל בעצמה אך היא מכחישה את חומרת מצבה, במקביל היא משקרת וטוענת שהולכת לטיפול אצל פסיכולוג אך כאשר בדקנו את העניין התגלה שהיא פנתה אליו פעם פעמיים. אני חוששת לבריאותה ולמשפחתי מכיוון שהיא פוגעת בהם. ניסתי לדבר עימה על הנושא מספר פעמיים ואף הצעתי לה לגשת לפסיכיאטר או רופא משפחה שיאבחן את מחלתה וייתאים לה את הטיפול הנכון אך היא מסרבת. מה ניתן לעשות בנושא על מנת לסייע לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הושטת עזרה מקצועית לאדם בהכחשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2012יש לגבש עמדה משותפת בקרב בני המשפחה, ליזום פגישה משותפת ולהעביר מסר ברור כולל גבולות ותנאים( כמובן ברוח טובה עם מינימום עויינות וביקורתיות ככל שניתן).
לא פשוט כאשר יש התנגדות לטיפול, בהצלחה.
( ניתן לגייס אנשים אשר אמך סומכת ומאמינה ,כגון: רופא משפחה, שכנים, חברים...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשפוז כפוי
יפית25/04/2012לא ניתן לגשת לפסיכיאטר מחוזי על מנת שיאבחן את מצבה?
להוציא צו אישפוז בכפייה או דרך משטרה?
המצב כבר בלתי נסבל ואין עם מי לדבר.
היא טוענת בשקר שהיא הולכת לטיפולים וכאשר שוחחתי עם המטפל שלה למשברים נודע לי שבסך הכל הלכה אליו לפגישה אחת ושהדיווחים שמסרה לאנשי מקצוע הם שיקריים.
אחזור ואציין היא מזיקה לסביבה.
נראה לי שמדובר בסוג של פסיכופטיה.
כלפי הסביבה היא יכולה להיראות "נורמלית" היא בעלת תפקיד מכובד
אבל בדלתיים סגורות היא "משוגעת", מתעללת.
לצערי, כבת שלה גילתי את כל הדברים הרעים והמושחתים שהיא עשתה בכל השנים.
אני מוכנה לעשות כל שניתן על מנת שהיא תפסיק להזיק לי לאחי ולסביבה.
מחכה לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לנסות
שמוליק25/04/2012שלום יפית.
אינני רופא, אני כותב את התגובה על פי מה שידוע לי בנושא.
אפשר לכפות על בן אדם אישפוז כפוי אם הוא נמצא במצב פסיכוטי והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו.
על פי מה שאת מתארת, נראה שאימך במצב כזה, ולכן ניתן לפנות לפסיכיאטר המחוזי כדי להוציא צו אישפוז בכפיה, אבל אני ממש לא יודע איך בדיוק עושים את זה.
לפני מספר שנים, הייתי במצב כזה, והשכנים הזעיקו את המשטרה, ובסופו של דבר אושפזתי בכפיה. זה ברור שמתי שהוא הפסיכיאטר הצחוזי חתם על צו אישפוז, אבל איך בדיוק הייתה השתלשלות העניינים - אינני יודע.
פניה למשטרה יכולה להועיל מצד זה שאם תהיה התרשמות שלא מדובר בבעיה נפשית - אז ניתן לטפל בבעיה בהיבט פלילי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישפוז בכפייה. מה עושים?
יפית02/05/2012תודה
הגשתי תלונה במשטרה בהמלצת עו"ד.
אנסה לדבר גם עם פסיכיאטר מחוזי ולראות מה ייעשה בנושא.
למי שיודע מה היא פסיכופתיה זו מחלה מסוכנת חסרת מעצורים והכריזמה של האדם מבלבלת.
לפי ההגדרה של ה-DSM: אימי סובלת מפסיכופתיה ומהפרעת אישיות נרקיסיטית.
אני מקווה שאיש מקצוע יאבחן אותה וימצא לה טיפול מתאים.
רק תראו חלקיק תמונה ותבינו כמה היא יכולה להטעות... גב רותי שיו ruth shiv מתעסקת בגישור במשפחה והרסה את המשפחה שלה.
אני מקווה שזה חוקי אבל כבר לא איכפת לי העיקר שמשהו יעשה בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתובות של פסיכיאטר מחוזי?
יפית15/05/2012שלום!
הגשתי תלונה במשטרה נגד "אימי", מצאתי עדים שמוכנים להעיד ולספר על חומרת המצב.
כעת נותר לי לגשת לפסיכיאטר מחוזי שיאבחן את חומרת המצב. אציין שנית, כרגע ישנה התנגדות לקבלת טיפול מצד רותי שיו.
כולי תקווה שהמשטרה תעצור לחקירה ותפנה את המקרה לרשויות המתאימות שמטפלות באנשים חולים ומזיקים שכאלה.
בכל מקרה, אני גם כן מעוניינת להפנות את התיק לפסיכיאטר מחוזי שיביע את דעתו המקצועית ויאבחן את מצבה של הגברת רות שיו (שלצערי הרב היא "אימי"). האישה גרה ביבנה (בין היתר) לאיזה פסיכיאטר מחוזי עליי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התוסף dmaeמיכל12/04/2012
שלום,
האם ניתן לקחת את התוסף dmae כשיש עודף דופמין ככל הנראה וטיקים?
האם הוא לא אמור להשפיע בכלל על הדופמין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התוסף dmae - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2012ככל שידוע לי , dmae , יכול לעלות יצור אצטיל כולין , יש כאלו הטוענים שיכול לעודד פעילות דופאמין.
החומר לא בשימוש פסיכיאטרי שותף וכן אין ברשותי מידע מחקרי אמין, כך שהנ''ל בערבון מוגבל.
לא הייתי ממליץ לנסות אותו כאשר יש הפרעות נורולוגיות - פסיכיאטריות.
( באם עדין משתמשים , יש צורך במעקב פסיכיאטרי נוירולוגי מסודר )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגיון שנובע מפסיכוזה?ירון12/04/2012
בני לקה בהתקף פסיכוטי לפני כשנה ומטופל מאז. הוא החל ללמוד מקצוע רפואי, אבל הגיע אח"כ למסקנה שקידום הרפואה אינו מוסרי כי בהצלת בני אדם אנו גורמים להגדלת ההתעללות בבעלי חיים רבים ע"י האנשים שיינצלו (הרבה מאד סבל שאכן ניגרם להרבה מאד בעלי חיים בעת גידולם למאכל או לחליבה או להטלת ביצים בגלל שכל איש שניצל ימשיך לצרוך בשר חלב וביצים) ועדיף לכן לא להציל אנשים. קשה לטעון בפניו לו מבחינה הגיונית שהשיקול שלו שהוא סימפטום למצב פסיכוטי, מאחר שלא ניתן להעמיד שיקול כזה במדד אוביקטיבי. אבל אולי אפשר להעמיד אותו באור אחר, מניסיונכם: אולי כבר פגשתם טיעון ספציפי זה אצל אנשים פסיכוטיים? יותר מפעם אחת? בברכה ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיון שנובע מפסיכוזה? - תגובה
ד``ר יעקב חרמון12/04/2012שלום לך ירון
כאביו אינני מציע לך לאבחן אמירות כמצב פסיכוטי כי זה יכול להתפרש אצל הבן כביקורתיות ועלול להחמיר את מהלך המחלה.
אנו קוראים לתכנים דומים כפסאודופילוסופים והם יכולים להיות חלק מהמחלה.
שירגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
ירון12/04/2012בני יודע מזמן (בחלקו דרכנו) שהרופאים מחשיבים זאת לחלק מהמחלה ומעוניין מאד לדעת אם זה באת נכון. הוא אף רוצה יעוץ פילוסופי בענין זה. לכן רלבנטי לגביו: 1. האם דעות "פילוסופיות" שנחשבות מאד לא שיגרתיות אף בקרב קהילת הפילוסופים נפוצות יחסית אצל פסיכוטיים? 2. ואולי ידוע לך שאף ממש אותו רעיון - שעדיף לא להציל בני אדם בגלל נזקים שהם גורמים? ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
ירון12/04/2012בני יודע מזמן (בחלקו דרכנו) שהרופאים מחשיבים זאת לחלק המחלה ומעוניין מאד לדעת אם זה באת נכון. הוא אף רוצה יעוץ פילוסופי בענין זה. לכן רלבנטי לגביו: 1. האם דעות "פילוסופיות" שנחשבות מאד לא שיגרתיות אף בקרב קהילת הפילוסופים נפוצות יחסית אצל פסיכוטיים? 2. ואולי ידוע לך שאף ממש אותו רעיון - שעדיף לא להציל בני אדם בגלל נזקים שהם גורמים? ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקסמוטי רז12/04/2012
מכובדיי חג שמח
בהמשך להודעתי הקודמת שכחתי לציין כי נוטל 2 מ" קלונקס לפני השינה כדי להרדם. אף כדור אחר לא עזר לי. וגם עם הקלונקס ישן אולי 4 שעות בלילה. נוטל אותו כבר 10 שנים. האם קיימת תרופה אחרת לשינה שאינה ממשפחת הבינזו'א כדומה?? יודע שאני מכור לקלונקס וחייב להשתחרר מתלות זו אבל חייב גם פתרון לאי היכולת לישון .
הרופאים באיכיליבוב טוענים שאני סובל מהרעלת תרופות בגין שימוש יתר בכל מיני תרופות. האם קיים דבר כזה???? אנא עזרתכם.
בכבוד רב
מוטי רז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/04/2012קלונקס לא מהווה כדור שינה.
יש לישקול :
אמביאן CR
סירקאדין ומומלץ בחום שינוי התנהגותי:
הייגינה של השינה..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם טונייט גם מומלץ מבחינתך?
יעל23/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה....רותם12/04/2012
אימי מאובחנת כחולת סכיזופרניה. היא מטופלת אצל פסיכיאטר ומתגוררת במסגרת המתאימה לה. בתקופה האחרונה למרות שמטופלת ב: נוזינן , זריקות קלופיקסול 500 פעמיים בחודש , פנרגן ,ועוד כמה... היא לוקחת בונדורמין לשינה . היו שני לילות שבהם האחד היא לא נרדמה עד 2 בלילה בשני עד חצות , הוחלט שירסקו לה את התרופות בלילה (היא לוקחת זירקסה במציצה) ואכן היא ישנה אבל מתעוררת מוקדם מהרגיל ואינה שקטה... האם יש קשר? צריך לרסק כדורים? מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה.... - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי12/04/2012שלום רותם.
ע"פ התיאור אימך נוטלת מנון רב וגבוה של תרופות שונות לטיפול בסכיזופרניה.
ממליץ להתיעץ בהקדם עם פסיכיאטר מטפל.
כעיקרון יש להקפיד על השגחה בבליעת התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון...
רותם12/04/2012במסגרת אורים שהכל בסדר וזה חלק מהמחלה וההפרעה אצלה היא יותר התנהגותית. הלילה האחרון נתנו לה לבלוע רגיל את התרופות והיא ישנה עד מאוחר והכל היה כמו תמיד... השאלה האם ממגוון התרופות ישנה תרופה שמומלצת כהרגעתית אך בצורה משמעותית???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםמיכל12/04/2012
שלום,
בהמשך לשאלתי.
רציתי לברר: האם טיקים במבוגרים יכולים להגרם עקב מחסור בדופמין
או עקב עודף בדופמין?
עניתם לי שאני יכולה להתחיל עם תרופה שעובדת עם סרוטונין ונורדרנאלין בתור התחלה.
(יש לי מצמוץ חזק בעין שמאל).
העניין הוא שאני כבר לוקחת את התרופה סימבלטה כשלוש שנים כי אובחנתי עם פיברומיאלגיה, למרות שהתסמינים אצלי הם יותר עייפות וחולשה(פחות כאבים).
לכן, אני תוהה אם ישנה תרופה שעובדת על דופמין שאוכל לקחתץ(אני בת 31)
כי בתקופה האחרונה הטיקים בעין שמאל ממש חמורים וגורמים לי לפחד ממפגש עם אנשים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי12/04/2012שלום, מיכל.
עקרונית טיקים הינה הפרעה נוירולוגית, הנקשרת לעודף דופמין.
ממליץ על יעוץ נוירולוגי בעינין.
יתכן כי ניתן לשקול טיפול בתרופות אנטי-פסיכוטיות במנון נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרזודיל " וסטלה"- בבקשה התייחסותמאי11/04/2012
הי,אני מבקשת שתענו לי בדחיפות
אני כמה חודשים נוטלת טרזודיל ובכל מיני מינונים
אני נהנת מהתרופה כי זה גורם לי להרגיש מרחפת ועייפה כשבא לי
לפעמים לפני הלימודים אני לוקחת מה שבהתחלה לא הייתי עושה כי התמכרתי אני חושבת להרגשה
לפני השינה הגברתי את המינון ל600 מ"ג
אני בת 17
התחלתי לקחת את זה לחרדה ועם הפרעות אכילה
כי סבלתי מנדודי שינה
אני משחקת עם התרופה ועושה מה שבא לי
ומתמכרת מהר לכל התרופות
אני גם אוהבת לקחת משככי כאבים
ואני לא יודעת איך לפנות לעזרה....
כלומר הפסיכיאטרית שלי יודעת שאני לוקחת טרזודיל ולוסטרל אבל בקשר למינונים אינני מיידעת אותה כי זה מפחיד אותי.
מה עושים במצב כזה?
אני גם ניראת מוזר בעייני החברים שלי לפעמים אומרים לי " מה יש לך ?! את נראית תוקפנית ומוזרה לאחרונה "
ובא לי לצעוק עלייהם ולרצוח אותם לפעמים כי אני משתנה כל יום לפי המצבי רוח... הכדורים משפיעים עליי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרזודיל " וסטלה"- בבקשה התייחסות - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי12/04/2012שלום רב.
טראזודיל 600 מ"ג הינו מנון יתר ואינו מומלץ.
ככלל, אני ממליץ לך לדבוק במינונים המומלצים ולא ל"שחק" בתרופות, זה מסוכן!
ממליץ להתיעץ בדחיפות עם פסיכיאטר מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק מצטבראורח11/04/2012
1) האם לאחר טיפול בטופיראמאט 25 מ"ג פעמיים ביום למשך חודש - הכדורים נשארים בגוף?
2) אילו נזקים הכדורים יכולים לגרום לאחר הפסקת הטיפול?
3) האם נוצר נזק מצטבר מהכדורים?
4) האם לאחר הפסקת הטיפול כל תופעות הלוואי של הכדורים נשארות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק מצטבר - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי12/04/2012שלום רב.
טופימאראט 50 מ"ג נחשב למנון תרופתי נמוך של התרופה. התרופה מתפרקת במהירות ואינה נצברת בגוף.
טופימאראט נחשבת לתרופה בטוחה יחסית ובמנון זה לא נראה כי קיים סיכון.
לגבי יעילות התרופה- ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל לבדוק האם התרופה מתאימה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבדל?
אורח23/04/2012מה ההבדל בין "טופריאמאט" לבין "למיקטל"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)