מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלונקסאורח11/04/2012
האם קלונקס לפני השינה יכול לגרום לסיוטים בלילה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי12/04/2012לא.
בד"כ קלונקס אף גורם לירידה ולשיפור בסיוטי שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נכון
אורח19/04/2012הקלונקס גרם לי לסיוטים שלא היו לי לפני הקלונקס!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה השקר הזה שקלונקס לא גורם לסיו
איציק20/04/2012לסיוטים.
זה כתוב בתופעות הלוואי,יחד עם תופעות לוואי נוספות שהן למעשה תוצאות ישירות של הכדור האידיוטי הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על קלונקס
אורח23/04/2012קלונקס זה כל כך מסוכן כמו סמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס וחוסר יכולת לישון.....איגואנה11/04/2012
מכובדיי חג שמח
בהמשך להודעתי הקודמת שכחתי כי נוטל 2 מ" קלונקס לפני השינה כדי להרדם. אף כדור אחר לא עזר לי מאותה משפחה וגם עם הקלונקס ישן אולי 4 שעות בלילה. נוטל אותו כבר 10 שנים. האם קיימת תרופה אחרת לשינה שאינה ממשפחת הבינזו'א כדומה?? יודע שאני מכור לקלונקס וחייב להשתחרר מתלות זו אבל חייב גם פתרון לאי יהיכולת לישון
הרופאים באיכיליבוב טוענים שאני סובל מהרעלת תרופות בגין שימוש יתר בכל מיני תרופות. האם קיים דבר כזה???? אנא עזרתכם.
בכבוד רב
איגואנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס וחוסר יכולת לישון..... - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי12/04/2012שלום רב.
שימוש בקלונקס במשך שנים רבות כפי שאתה מתאר גורם לירידה משמעותית ביעילות התרופה ולסכון להתמכרות. במקרה זה אני ממליץ על תהליך גמילה הדרגתי בפיקוח הפסיכיאטר המטפל. קיימות אפשרויות רבות לטיפול באינסומניה החל מכדורי שינה, תרופות נוגדות דיכאון משרות שינה כגון מירו או טראזודיל או אנטי-פסיכוטיים כגון פרפנאן, זיפרקסה או סרוקוול.
ככל ריבוי נטילת תרופות אינו מומלץ שכן אין הוא מהווה ערובה להגברת יעילות התרופה ובד"כ קשור להגברת תופעות לוואי שונות ואינטראקציות לא רצויות בין תרופות שונות.
לאור זאת ממליץ לך להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל לגבי הטיפול התרופתי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן חן
מוטי רז12/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון מג'ורי במשך 35 שנהאיגואנה11/04/2012
מכובדי שלום וחג שמח
בן 56. סובל כבר מגיל 20 מדיכאון מג'ורי. כבר אז אושפזתי באיתנים לחודש ובעזרת טיפול תרופתי חזרתי לצבא ותיפקדתי יוצא מן הכלל כמדריך כושר קרבי. המחלה המשיכה לקנן בי ומדי פעם יצאה החוצה וגרמה לי למצבי קיצון. לא התמדתי באף מקום עבודה יותר משנה, תופעות פסיכוסומטיות שונות. 2 גירושים. ועוד. במהלך השנים קיבלתי כמעט את כל התרופות הקיימות משתי המשפחות הידועות. למעט נרדיל, לוסטרל וזיבן. תיפקדתי חלקית . לפני חמש שנים היה לי התקף פסיכוטי במהלכו ניסיתי להתאבד 4 פעמים , 3 ע"י בליעת עשרות כדורי קלונקס ועוד. ופעם אחת בקפיצה מקומה רביעית ולתדהמתי ולתדהמת הרופאים שברתי "רק "שלש חוליות בגב. אושפזתי בתל השומר למשך חודש אחר כך באברבארנל במחלקה סגורה למשך 3 חודשים. לא חל שיפור ניכר למרות הטיפול המסור שקיבלתי. הוכרתי בביטוח לאומי כנכה %100 אי יכולת לעבוד ו-75% רפואי.מאז לא עבדתי ביליתי את רוב זמני במיטה, עברתי ניתחח להסרת ערמונית מוגדלת, הפסקתי לעסוק בספורט , שהיה לי כאורח חיים. זוגיות אין לי כי אין לי שום ליבידו ולא זיקפה ונסיתי את כל התכשירים בנימצא. חברים ומשפחה נעלמו מחיי, כאילו אני מצורע או מדבק. כבר חשבתי על התאבדות נוספת ודווקא אז פסיכיאטר חדש מאיכילוב הציע לי לנסות לוסטרל במינון של 200 מ"ג ביום בשילוב עם דפלפט ולתדהמתי והפתעתי תוך שבועיים חל שיפור במצב בריאותי ועכשיו אחרי נטילת התרופה במשך חודשיים מתפקד טוב. לאחרונה החילותי בחיפוש עבודה עצמאי לא דרך שיקום ביטוח לאומי למרות שהאופציה הזאת הוצעה לי. שלחתי מאות קורות חיים , הייתי בעשרות ראיונות ולפני שבוע קיבלתי תשובה חיובית מאחת החברות אליהן פניתי וסוכם על תחילת עבודה ביום א' הקרוב ה-15.4. ומהרגע שקיבלתי תשובה חיובית חש שאני מתחיל להדרדר. נימצא במתח עצום. בכל זאת הייתי מנותק משוק העבודה קרוב ל-5 שנים. אובד עצות וחושש ברמות והגוף מגיב בהתאם. מעוניין לשמוע את חוות דעתכם.....והאם ניתן להקל עליי בתקופה אקוטית זאת. אני יודע שאם אכשל גם במשרה הזאת זה לא יגמר בטוב....ובאשר לחוסר היכולת לקיים יחסי מין לאיזה גורם עליי לפנות???? גם זה כמובן מוסיף לתחושת הדיכאון...
בכבוד רב
איגואנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון מג'ורי במשך 35 שנה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי12/04/2012שלום רב.
חזרה לחיים רגילים ותעסוקה לאחר תקופה ארוכהיכולה להוות גורם-דחק משמעותי.
אני ממליץ לך לשלב גם טיפול פסיכותראפיה תמיכתי אותו אתה יכול לקבל גם במרפאה ציבורית.
לגבי הפגיעה המינית- יכולה לנבוע ממספר גורמים- מצב רפואי כללי, פגיעה בחוט השדרה וכן כתופעת לוואי של הטיפול התרופתי וכן כחלק מהמצוקה הנפשית הכוללת.
ממליץ להתיעץ עם רופא המשפחה ועם הפסיכיאטר המטפל.
במקרה הצורך ממליץ התיעצות עם מומחה לשיקום מיני.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן חן עבור תגובתך המהירה וחג שמח
מוטי רז12/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי עושה קקי בשקיתrenata10/04/2012
שלום,
לפני כמה חודשים מצאתי בדירה שקית עם יציאות של בעלי שהוא החבאי. לא התעמקתי והוא שלל את הכול - אז חשבתי שטעיתי. אבל היום מצאתי שקית כזו על מדף החלון בחוץ. מה לא בסדר עם בעלי, למה הוא עושה זאת, האם יש מחלה כזו? אולי הוא חוסך במים (הוא קמצן).האם זה מסוכן, למה זה יכול להתפתח?
תודה,
רינתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעלי עושה קקי בשקית - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי12/04/2012נשמע ביזארי ומפגע אסטטי.
ממליץ לדבר עם בעלך ולהפנות ליעוץ מקצועי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יותר מרדים סרקוואל או זיפרקסה?אייל10/04/2012
נתנו לי 2 אופציות לזמן קצר לגמילה מכדורי שינה לנסות או סרקוואל במינון עד 50 או זיפרקסה מינון עד 5 רציתי לדעת איזו תרופה יותר מרדימה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יותר מרדים סרקוואל או זיפרקסה? - תגובה
ד``ר יעקב חרמון10/04/2012סרוקוול אופציה מצוינת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים בעין שמאלמיכל10/04/2012
שלום,
אני בת 31. כשהייתי ילדה אמרו שיש לי טיקים בעיניים, ובגיל יותר מבוגר
כשהייתי אצל רופא הוא ציין שאני ממצמצת הרבה.
העניין לא הפריע לי, עד שלפני כשבוע וחצי התחילו לי טיקים מאוד משמעותיים בעין שמאל.
בעצם התכווצויות מאוד חזקות ומצמוצים שמורגשים מאוד, אולי כי זה רק בעין אחת.
האם זה אמור לעבור?
והאם טיקים יכולים להעיד על רמה נמוכה של סרוטונין או דופמין או נורדרנאלין במוח?
כי קראתי באיזשהו מקום שטיקים לא נגרמים בגלל מתח נפשי כמו שנהוג לחשוב,
אלא נגרמים בגלל בעיה ספציפית במוח.
תהיתי מה בידוק המחסור או עודף ומה זה אומר, כי לא היה כתוב.
רק הבנתי שהם יכולים להיות מוחמרים בגלל נפשי, אבל זה לא הגורם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים בעין שמאל - תגובה
ד``ר יעקב חרמון10/04/2012שלום מיכל
אכן הטיקים נובעים משילוב של קולטנים רבים במוח..
קל יותר לטפל בסרוטונין ובנוראדרנלין אז כדאי להתחיל מהם ולהוריד לפחות את ההחמרות שנובעות מהסטרס..
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא שלי לא יכולה לקחת תרופותגליה10/04/2012
אמא שלי בת 73 וסובלת מחרדות כבר הרבה זמן ועכשיו עוד יותר בגלל אובדן הבן. היא אף פעם לא יכלה לקחת אף תרופה, ממש אלרגית לתרופות. גם פסיכולוג לא בא בחשבון מבחינתה למרות כל נסיונות השכנוע שלי. עכשיו הציע לה רופא נשים לקחת שמן נר הלילה. רופא המשפחה אומר שהוא לא מכיר אותו והוא גם לא חושב שכדורים או שמנים טבעיים (שהן לא תרופה) יכולות בכלל לעזור ? שאלתי היא האם שמן נר הלילה כן יוכל לעזור ? ואם לא, מה כן אפשר להציע לה ? היא חסרת אונים ומאוד קשה לה :-(.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה שחסרה כרגע
גליה16/04/2012תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא שלי לא יכולה לקחת תרופות - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי16/04/2012לא ידוע על אפקט טיפולי בחרדות של חומר זה.
אני ממליץ להתעקש ולהביא בכל זאת את האם להערכה. יש גם אופציות של ביקורי-בית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האםאורן10/04/2012
רופא משפחה או פנימאי רשאים לרשום תרופת הרגעה טרנקסל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם - תגובה
ד``ר יעקב חרמון10/04/2012תשאל אותם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת סרקוואלשרית10/04/2012
שלום רב. ילדה בת 14על הספקטרום נוטלת למיקטל ו400מג סרקוואל. ההתחלה היתה הדרגתית בלי תופעות לוואי. לפני כשבוע הועלה המינון מ300מג סרקוואל ל400מג כל השבוע לא היו תופעות לוואי אחרי שבוע הופיעה עייפות הילדה רוצה רק לישון כל היום ןלא עושה כלום.האם יש קשר לתרופה ומה לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת סרקוואל - תגובה
ד``ר יעקב חרמון10/04/2012כדאי לשאול פסיכיאטר ילדים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות תופעת לוואי מוכרת
שמוליק15/04/2012שלום שרית.
עייפות חזקה היא תופעת לוואי מוכרת של תרופות נוגדות פסיכוזה בכלל ושל סרוקוול בפרט.
הדבר היחידי שניתן לעשות זה להפסיק את התרופה (בהדרגה). אני מודע לכך שהרופאים אינם ממליצים להפסיק תרופות, שכן המצב הנפשי עלול להתדרדר.
גם אני סבלתי מעייפות, עד שהחלטתי על דעת עצמי להפסיק את התרופה האנטי-פסיכוטית.
כיום, שנתיים אחרי שהפסקתי, הפסיכיאטרית שמטפלת בי (בשיחות בלבד), מודה שאע"פ שהיא התנגדה לכך, וזה לא היה נכון מבחינת מה שמקובל על פי הרפואה, זה היה צעד הכון שהוכיח את עצמו.
ככלל, אם נראה שהנזק מרובה על התועלת, אז אפשר לנסות להפסיק.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סכיזופרניה עוברת בתורשה?שוש10/04/2012
שלום רב, השאלה שלי האח של בעלי חולה בסכיזופרניה.
לנו יש 2 בנות ובן.
הכל היה בסדר הבן התגייס לצה"ל שירות קרבי עבר כמה שירותי מילואים, למד לתואר ראשון
עד שבאחד השירות המילואים שלו הרגיש שהמציאות שהוא חיי בה מציאות אחרת
והכל השתנה.
ועד שעלינו שקיימת בעליה כלשהיא לקח חודשיים, חשבנו עייף חשבנו לומד מאחר שלמד מחוץ לעיר שלנו ושכר דירה במרחק של שעה מהבית.
היום מאובחן כסכיזופרני .
השאלה מה אחוז שהסכיזופרניה עברה בתורשה או הכל במקרה המצב הלחץ המלחמות שעבר היום הוא בן 30 המחלה פרצה לו בגיל 25.
אודה לך מאוד על התשובה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם סכיזופרניה עוברת בתורשה? - תגובה
ד``ר יעקב חרמון10/04/2012שלום לך שוש
אכן כואב מה שקרה למשפחתך שכן זו מחלה שדורשת התגייסות כל המשפחה.
את בודאי יודעת שהמרכיב התורשתי במחלה הוא משמעותי!
יחד עם זאת,לעיתים נדרש גם מרכיב סביבתי בכדי שהמחלה תופיע אם בכלל..
שירגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש טיפול לדיסוציאציה?רז10/04/2012
אני סובלת מדיסוציאציה. עליי לפנות לפסיכיאטר? יש טיפול לבעיה שלי? האם הדיסוציאציה תעלם מתישהו?? זה מציק לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש טיפול לדיסוציאציה? - תגובה
ד``ר יעקב חרמון10/04/2012שלום רז
אכן יש טיפול כזה והוא מצוי בטיפול..אז קדימה!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מעוניינת לטפל בעצמהמודאגת09/04/2012
איך אפשר לעזור לאשה עם בעיות של הזנחה על רקע נפשי ?
ברור כשמש לרופא המשפחה,לשכנים ולמכרים והן לבני המשפחה שמצבה בכי רע, אך היא מסרבת להכיר בכך ולטפל בעצמה.
מה ניתן לעשות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מעוניינת לטפל בעצמה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/04/2012קצת בעייתי באם האדם ללא תובנה ולא מוכן לקבל עזרה. יש צורך לגבש תוכנית בקרב משפחה וחברים ובאם אין ברירה להציב גבולות ודרישות לטיפול רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לתגובהנועה09/04/2012
לקחתי כמה ימים לחשוב על העניינים שקרו בינינו, אני יודעת שביקשת ממני למחוק אותך ואני באמת מתכוונת לעשות את זה. פשוט רציתי לומר לך (יותר בשבילי מאשר בשבילך) מה הרגשתי ששמעתי מאבי "ומחבריי" את מה שעשית- השתמשת באבא שלך, מנכ"ל משרד הבריאות, בזמן הכי לא מתאים בגלל שאמא שלי ,רותי שיו שסובלת מדאגנות אובסיסיבית (בין היתר)ביקשה ממך, למה??? את באמת מאמינה בהפעלת קשרים ושקרים- במניפולציות ופרוטקציות? אולי, אני לעולם לא אדע ואולי זה עדיף. אז כן, הפעם בעיני הייתי חכמה, בשלושה השבועות האחרונים כל רגע פנוי שהיה לי הקדשתי לטיפולים, מנסה להבין "איך החבר הכי טוב שלך יכול להיות האויב הכי גדול שלך??" עברתי תהליך של הכללת יתר- עוד פעם לא סמכתי על אף אחד בעולם, אפילו לא על עצמי, הייתי בהצפה רגשית, נסערת, פקעת עצבים. תגידי לא חשבת מיוזמתך לידע אותי על השיתוף הפעולה שלך מאחורי הקלעים שכביכול נעשה לטובתי? אז אולי הייתה לך כוונה טובה, אני לא רוצה לדעת. לא סתם הרחקתי אותך מהחיים שלי. מגיל 18 ידעתי שאת לא טובה לי במשברים שלי, למה התערבת? למה דחפת את האף שלך? וגם את השאלות האלו אני מפנה לחלל ריק בהבנה שהגישה שלנו לעולם תהיה שונה ואין בי שום רצון לנסות להגיע איתך להסכמה רק לשתף אותך באכזבה הקשה שספגתי מעצם הידיעה. היה לי קשה לקרוא את ההודעות ששלחת לי אבל בסוף עשיתי את זה. את החולה! ואני באמת מרחמת על זוהר שעלולה לסבול מהשריטות החולניות שלך. שלא נדבר על המטופלים שינסו למצוא נחמה בדמות חלשה שמסתתרת מאחורי חזות שיקרית, הנפש שלך עוד נאבקת, תקשיבי לה. אז העצה שלי לפני שאת מנסה לתקן את הסביבה שלך תטפלי בעצמך, בהפרעה הארורה שלך ואמן שתיהי בריאה! אני באמת מאחלת לך רק טוב בתקווה שתבני את גודל הטעות שעשית איתי ותשתני, כבר לא בשבילי אלא למען אלו שאולי יקרים לך. לא באמת אפשר לדעת, במחשבות שלך כולם מכוערים, עכשיו אני מבינה למה. באמת אהבתי אותך, עצה אחרונה ממני, תטפלי קודם כל בעצמך ואחר כך תנסי לתקן את העולם. אנשים שיקרים לך סובלים מהמעשים שלך, אולי הגיע הזמן שאת תפסיקי עם הסמים וככה גם תפסיקי להאשים אחרים ולהשליך עליהם את הבעיות שלך. את הופכת להיות דמות טיפולית, את כבר אמא, יש לך את עופר שאוהב אותך ועוד חברים שבאמת אכפת להם ממך, בטבע שלך את אדם רגיש וטוב, פשוט איבדת את הדרך, תבחרי באמת ותאמיני לי שככה לך ולכולם יהיה יותר טוב. תודה על מה שעשית למעני ועל מה שלא. אני מעדיפה להשאיר אותך רחוקה ממני בידיעה שחצי מהדרך כבר מאחורי "גיליתי עוד אויב שהסתתר במסכה של חבר". הלוואי שתצליחי בכל ושתזכי בחיים שרצית. אני כבר לא רוצה להיות חלק מהם.
..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון09/04/2012לא ברור לי..
נסו שוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
נועה10/04/2012העלתי מכתב אישי לחברה טובה לשעבר אשר כיום מתעסקת לצערי בתחום הטיפול. לפני כשנה בבקשת אימי היא הפעילה קשרים והשתמשה בשקרים ופנתה לאביה מנכ"ל משרד הבריאות ד"ר בועז לב על מנת שיורה לפסיכיאטר בביה"ח לבריאות הנפש להוציא לי צו אישפוז בכפייה. מצבי אומנם היה לא טוב אך לא הייתי מסוכנת כלל לעצמי או לסביבה. מה שפוגע בי קשות זה עצם העובדה שאותה חברה לא הייתה עימי בקשר בתקופה הלא טובה שלי וכמובן שגם אביה לא ראה אותי על מנת לשפוט את מצבי. אוסיף ואציין שבאותו בוקר ראיתי פסיכיטאר אחר שלא ראה לנכון לאשפז אותי בכפייה כמו גם 2 פסיכיאטרים נוספים שראו אותי באותה תקופה ולא ראו לנכון לאשפז אותי בכפייה. אני בטראומה מהאישפוז שנכפה עליי ופגועה קשות לגלות שחברה שאמורה להיות טובה מעורבת בכך ונכון יותר גרמה לכך. ידוע לך מה אוכל לעשות בנידון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר - תגובה
ד``ר יעקב חרמון10/04/2012שלום לך נועה
הרצון שלנו לנבור בעבר ולנסות לשנות אותו הוא בעוכרינו..זה פשוט בזבוז אנרגיה מיתר..
תנסי לראות מה טוב יצא לך מהאישפוז ואיך את מונעת אישפוז חוזר בעתיד..
הצמדי לטיפול בקהילה שימרי על נפשך והרגישי טוב..אז אף אחד לא יוכל לאשפזך בכפייה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתימת פיות לשחיתות במערכת הבריאות
יפית10/04/2012ראשית, תודה!
אני יודעת שלפעמים עדיף לשחרר את העבר ולהסתכל קדימה לעבר העתיד, האידאל הוא להתמקד בהווה. כרגע בהווה האירוע שקרה מאחורי גבי לא נותן לי מנוח. אני מטפלת בעצמי מכל כיוון אפשרי: עובדת שיקום, מטפלת, פסיכיאטר וכל מה שנדרש ממני על מנת להיות בריאה.
ברמה האישית אני מאוד פגועה ומתוסכלת לנוכח האכזבה, ההרגשה היא ברמה המטאפורית שתקעו לי סכין בגב. כיום, אני עוד מרגישה כיצד הסביבה שמה לי רגלים בדרכי ומונעת ממני להתקדם ולהגשים את עצמי, מעבר לכך הטראומה שחוויתי באשפוז צפה על פני השטח ומכניסה אותי חזרה למצב של פחד שבו אני מרגישה כל הזמן שאני צריכה להגן על עצמי. לכן אני חושבת שאולי כדאי שאפנה לרשויות המתאימות.
מעבר לכך ברמת הכלל, קשה לי לתאר את מאות האנשים שסובלים כמוני וסבלו כמוני באישפוזים בכפייה. היחס שם לא אנושי וזה עוד בלשון המעטה. אני חוקרת את הנושא ולדעתי זה חסר היגיון להתנהג כמו שהתנהגו אליי ואל רבים כמוני "במרכזי בריאות הנפש". מה אוכל לעשות על מנת להפסיק את הסבל???
ואחזור ואדגיש שאני נוטלת את התרופות שנותנים לי, מטפלת בעצמי בטיפולים פסיכולוגים ובשיקום מקצועי.
לגבי השחיתות, לדעתי מנכ"ל משרד הבריאות (אבא של חברתי "הטובה" לשעבר לא היה צריך להתערב באישפוז שלי. באותו בוקר ראה אותי פסיכיאטר והמליץ על טיפול מסוג אחר, הוא לא המליץ על אישפוז בכפייה. הפסיכיאטרית שראתה אותי ביקשה ממני להמתין, בזמן ההמתנה אימי הפעילה את קשריה והגיעיה לחברתי אשר הפעילה שיקול דעת לקוי וביקשה מאביה עזרה. לא חברתי ראתה אותי ולא אביה אז באיזו זכות הם התערבו?
אני באמת רוצה להניח לעבר ולא להתעסק בדברים שלא עושים לי טוב, אשמח אם תוכל לתת לי הכוונה בתהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאחל לך הצלחה
שמוליק03/05/2012שלום.
לא ברור לי אם מדובר באותה אחת שפתחה שאת הדיון שכינתה את עצמה "נועה" ועכשיו מכנה את עצמה "יפית" או שמדובר בדמויות שונות, אבל זה לא העיקר ולא אסתה מהנושא.
אני עברתי ארבעה אישפוזים, ורק על האחרון ניתן לומר שהוא היה בהסכמה מלאה.
גם לי יש הרבה מאד טענות ומענות כנגד שירותי בריאות הנפש. אף על פי שאני מסכים שהאישפוזים שהיו לי בכפייה היו מוצדקים, עדיין ישנם הבה מאד טענות כנגד החברה שאפשר בהחלט לומר ששמונים אחוז מההתדרדרות במצבי היה באמשתה.
אני בהחלט מבין את תחושות הזעם ותסכול.
אני חושב שהיכולת להתנקם מאד מאד מוגבלת. אני בהחלט מסכים עם הרופא שצריך להסתכל קדימה, אבל מדי פעם מותר לחשוב קצת על העבר, ולכן מותר וזה אפילו טוב לזעוק על העוול שנעשה.
אני חושב שאת צריכה להיות גאה בעצמך בהתמודדות, וללעוג לכל הטיפשים שמסתכלים על מי שהתאשפז בתור משהו לא לגיטימי, בעתיד האמת תצא לאור.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירותי בריאות הנפש כשלו
יפית06/05/2012אנחנו בסל הכל שפני נסיונות...
ראית את הסרט "קן הקוקיה"?
יש גם הצגה מעולה בנושא.
בכל מקרה, לעולם לא נוכל לדעת מה היה קורה ללא האישפוז בכפייה שנעה בצורה אלימה וברברית. בנוסף האחים והרופאים שם איבדו צלם אנוש. ואני מדברת מניסיון הן מהצד המתאשפז והן מצד המתנד בגופים אילו.
אוסיף ואספר שבמדינות רווחה אופן האישפוז הוא שונה, לא פוגעים בזכויות האדם!
ופה במדינה המושחתת שלנו שכחו איך להתנהג.
הטירוף קיים בכולם, כל אחד מאיתנו עלול להגיע לאישפוז בחייו הן בביה"ח לבריאות הנפש והן בביה"ח ציבורי או פרטי, הטיפול הוא זוועה הן מההיבט הפיזי והן מההיבט הנפשי. לצערי חוויתי אישפוזים בגין בעיות בריאות גם בביתי חולים רגילים וגם שם הזדעזתי ממה שקרה לצוות הרפואי... עומס במערכת ... כוח אדם דל ולא איכותי... זו לא בעיה שלנו החולים.
אני עוד עסוקה בעבר כי הטראומה שלי בעיצומה ועל מנת לשחרר את העבר יש להתמודד עימו ולא להדחיק. בשנה האחרונה "בזכות" תרופות הפלא הדחקתי ובריאותיית נהייתי חולה עוד יותר. התרופות דפקו לי את כל מערכת העיכול: קיבה, מעיים ולבלב! עצה שלי תחשבו פעמיים לפני שאתם סומכים על רופאים, הקפידו לבחור אותם היטב ולחקור בעצמכם מה מכניסים לכם לגוף! תודה לאל אני עברתי היום לרפואה הטבעית ולאט לאט מצבי משתפר... אבל אני לא אשכח ולא אסלח על העוול, עוגמת הנפש והוצאת הדיבה שביה"ח לבריאות הנפש בישראל גרמו לי.
שבוע טוב
והעיקר שנהיה בריאים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בועז לב מנכ"ל משרד הבריאות תקרא
יפית02/05/2012זה מקרה מוכר לך?
תעשה חסד עם אנשים שזקוקים באמת לעזרה לא חסרים כאלה.
אולי תעזור לעמותת מג"ן?
תעשה סדר בביה"ח לבריאות הנפש?
תתרום לבית השנטי?
לאלסם?
למרכזים והוסטלים לחסרי דיור
לא חסר ארגונים ואנשים לעזור להם.
לפני שנה ניסו לעשות פה צדק חברתי... למה כלום לא קרה?
הלוואי שתשתמש בכוח שלך בתבונה.
והעיקר הבריאות:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמותת מג"ן
יפית06/05/2012מישהו מכיר את העמותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכיר קצת...
שמוליק06/05/2012שלום יפית.
אני מכיר קצת את העמותה הזו...
אחרי שהחלטתי להפסיק את התרופות וראיתי שזה בדיוק מה שעזר לי לחזור לתיפקוד תקין, רציתי לתרום את תרומתי לחברה ולצאת כנגד התרופות.
משתקמים שנמצאים במסגרות כמו דיור מוגן או הוסטלים מחויבבים ליטול תרופות על פי המלצת הרופא המטפל, וזה תנאי הכרחי לקבלתם למסגרת השיקום. בהוסטלים הצוות נותן את התרופות. בדיור מוגן אין בדרך כלל פיקוח, אבל זהו תנאי יסודי בהסכם השכירות של קבלה למסגרת. אף אחד אינו חייב להיכנס למסגרת שיקום, אבל אחרי אישפוז שדוחפים למשתקמים תרופות שמחלישות אותם - לא ניתן להיות עצמאיים, ואם אין אפשרות לחזור למשפחה - הסכויים להשתקם אפסיים.
הם מתעסקים בעיקר בהפרת זכויות המתבטאות באישפזים כפויים שאינם מוצדקים, קשירות מעל לרקי הזמן המותרים על פי החוק וכיו"ב.
הם תומכים בשימוש מתון יותר בתרופות פסיכיאטריות, אבל זה לא תחום ההתעסקות שלהם.
מכיון שאין לי טענות כנגד עצם האישפוזים הכפויים שעברתי, ועיקר טענותיי הם כנגד התרופות, ולדעתי, זה הכשל הגדול של שירותי בריאות הנפש, לא מצאתי בהם שום עניין.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וכדורים לדיכאוןענבל08/04/2012
אני בחודש השני להיריון ולכן הפסקתי לקחת את התרופות לדיכאון- וולווטרין ופריזמה. אני חוששת למצב רוחי ומעונינת לדעת האם יש תרופות שמותר לקחת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וכדורים לדיכאון - תגובה
ד``ר יעקב חרמון09/04/2012ככלל,עדיף להמנע מתרופות בשליש הראשון של ההריון..
עדיף להוועץ עם רופאך ולהתאים לך נקודתית ובמקרה הצורך בלבד!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון מקסימליאורן08/04/2012
מהו מינון מקסימלי לריספרדל מקורי ולאינווגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון מקסימלי - תגובה
ד``ר יעקב חרמון09/04/2012נהוג להצמד למינון של 6 מג בריספרדל ולאינווגה 9 מג
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)