מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקס לא משפיע- לד"ר דוידאורא'03/04/2012
שלום,
אני סטודנטית בת 23 שלוקחת ציפרקלס 10 מ"ג כבר בחודש בדיוק ואין השפעה... עדיין יש לי מועקות חזקות,חרדות, דפיקות לב.. שינה לא טובה... עוררות יתר וכו'.
התרופה הייתה אמורה כבר להשפיע ?
חשוב לציין שבתחילת הטיפול עם כדור שלום( בשבוע הראשון )הייתה הטבה משמעותית... וזה פתאום נעלם.
האם בשלב זה יש לשקול לעלות את המינון ? או פשוט לחכות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה מופנית גם לרופאים הנוספים.
א'03/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה מופנית גם לרופאים הנוספים. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/04/2012היי מצטער על העיקוב בתשובה. לאחר חודש אמורה להיות השפעה, יש לברר גורמים היכולים להחמיר, קפה , ממריצים , תזונה, גורמי דחק סביבתיים וכו...
באם לא נימצא גורם ברור המחמיר, יש אפשרות אכן לעלות מינון וכמו כן מומלץ לשלב שיחות טיפוליות, פסיכוטראפיה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה- המשך
א'10/04/2012שלום,
תודה על תשובתך.
כמה הבהרות למה שכתבת:
לגבי תזונה- אני לא שותה קפה, תה, אלכוהול ולא שום דבר המכיל קפאין... מה שכן אני אוכלת לא מעט מתוק( ומאז שהתחלתי לקחת ציפרלקס החשק רק גדל)... האם זה בעייתי? וכמו כן, מה למשל אתה ממליץ לאכול שיתרום להורדת הרגשת החרדה וממה להימנע?
כמו כן, כתבת גורמי דחק סביבתיים... מה למשל ? אני סטודנטית ונמצאת בהמון לחץ מהלימודים... אני נמצאת בטיפול פסיכותרפי ומטופלת בשיטת CBT.
לא מעט פעמים הפסיכולוג שלי אומר שרוב לחצים שלי הם מסיבות די הגיוניות, אבל העוצמה של מה שזה עושה לי היא לא הגיונית ואת זה הכדור אמור לסדר.
כמו כן, אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס קלה.. TSH נע בין 6 ל-9 ומזה יומיים התחלתי לראשונה מינון נמוך של יוטירוקס(התחליף של אלתרוקסין החדש) על מנת לייצב את הבלוטה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה- המשך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/04/2012לדעתי עניתי כבר ...
לגבי אוכל = מומלץ יעוץ מסודר עם דיאטנית.
י ש חשיבות לאיזון גופני , בלוטת התריס, תוספת וויטאמינים.
פעילות גופנית תמיד יכולה לתרום.
CBT אמור לתרום טכניקות להרפייה והפחתת מתחים וחרדות ( נשימות, הרפיות.. , חשיפה על פי סולם קושי ועוד..)..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בינהם?דן02/04/2012
אף פעם לא הבנתי מה ההבדל בין הפרעות חרדה מוכללות לבין ocd. אם אני בן אדם שכל היום מודאג וחושב מחשבות שחוזרות על עצמם לגבי דברים שמפחידים אותי ולגבי החיים והעתיד שלי. האם אני סובל מ ocd או חרדות מוכללות? שניהם נשמעים לי בדיוק אותו הדבר מישהו בבקשה יכול להסביר לי את ההבדל בין השניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בינהם? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/04/2012ocd מחשבות טורדניות חוזרות, האדם מזהה שלא הגיוניות ואף מנסה להתנגד, המחשבות מלוות בסבל רב ולעתים מבצעים קומפולסיות, התנהגות אשר אמורה להפחית את הסבל.
חרדה כללית, gad, דאגות יומיומיות אשר מוגזמות וכן פוגעות בתפקוד בנוסף לעוד קריטריונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע תרופה אינה משפיעה?דן02/04/2012
לאחר שניסיתי מספר תרופות שונות במינונים שונים כנגד הפרעות דיכאון וחרדה ואף אחת מהתרופות לא השפיעה עליי אני תוהה מדוע יש אנשים שהתרופות עוזרות להם מאוד ומשנות את איכות חייהם ומדוע יש אנשים שהתרופות לא משפיעות עליהם כלל? מה הגורם לזה מבחינה פזיולוגית או פסיכולוגית ? איך מסבירים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע תרופה אינה משפיעה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/04/2012שאלה חשובה, ההבדלים הם מורכבים, משינוי גנטי של מעבר סרוטונין, דרך חוסר כימי של קבוצות מטיל ליצור ניורוטרנסמיטרים, דרך שינויים במוח במבנה והקישורים ואף רמות חומר חשוב בשם bdnf .
ןעוד,,, המרכיב הפסיכולוגי והסביבתי חשובים לא פחות ומשפיעים על התגובה ומהלך המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן02/04/2012
מהי תרופת ההרגעה החזקה ביותר שקיימת בשוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/04/2012זה מאוד אינדיבידואלי
תלוי על איזה רקע האי שקט
מאוד תלוי במחלות רקע
לדוגמה, מטופלים עם בעיה מוחית אורגנית, יגיבו לתרופות ממשפחת בנזודיאזפינים ( וואליום) בתגובה הפוכה, במקום רגיעה במצב אי שקט קשה, תגובה פארדוקסלית.
באופן כללי תרופות נוגדי פסיכוזה מדור ראשון ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון10/04/2012שלום לך יולי
ממה את רוצה להרגע כל כך?
הרפואה היום מחפשת לרפא ולא להרגיע..
אז בעצם אין תשובה ממשית לשאלתך..
תרגישי טוב ורגוע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות ל OCDרוני02/04/2012
אשתי סובלת כבר למעלה מחודשיים מ OCD ומטופלת כחמישה שבועות באנפרניל שהגיע עד מינון של 250 מ"ג בתוספת זיפרקסה 5 מ"ג.
אין כמעט שיפור במצב.
הרופא העלה אפשרות של תוספת סרוקסט במינון נמוך.
רציתי לשאול מספר שאלות :
1. האם שימוש בסרוקסט במקביל לאנפרניל יכול לגרום לבעיות או סיכונים ?
2. השימוש בזיפרקסה היה מהתחלה (היתה אפיזודה נוספת לפני 8 שנים שבה תוספת זיפרקסה לסרוקסט לאחר כחודשיים הביאה לשיפור גדול במצב). האם העובדה שהוא ניתן מהתחלה ולא לאחר תקופת זמן יכול להיות בעייתי ?
3. האם 5 שבועות ללא שיפור כמעט במצב הוא אינדיקציה לכך שצריך לבצע שינוי או שלדעתכם יש צורך להמתין מספר שבועות נוספים ללא שינוי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ל OCD - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/04/2012לא מומלץ לערבב בין סרוקסט ואנפרניל, סכנה לסרוטונין סינדרום.
לגבי זיפרקסה, לא ברור השיקול הקליני, לא אמור להיות בעיה לשנות מינון ואו להפסיק על פי שיקול רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאקסט ואלכוהולדן02/04/2012
שלום וברכה לצוות הרופאים אני בן 27 ונוטל 40 מ"ג paxxet בבוקר, ופעם בשבוע אני שותה כמה כוסיות של וויסקי. רציתי לדעת אם זה חמור וכמה זה חמור? ולמה בעצם לא מומלץ (אם בכלל) לשתות אלכוהול למי שנוטל פאקסט? תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה ברשותכם
דן02/04/2012אני נוטל את ה-פאקסט כבר קרוב ל-7 שנים עקב התקף פאניקה וחרדה שחזרו על עצמם כמה פעמים שהובילו לדכאון, ולפני כמה שנים הרגשתי מעולה והחלטתי (לאחר ייעוץ פסיכולוגי) להפסיק עם הכדורים, הפסקתי בהדרגה, עד שקרוב לשנה שהייתי "נקי" החרדה חזרה פתאום מה שגרם שוב לדיכאון שכל הסיפור הזה חוזר ולא נגמר וכך התחלתי שוב לקחת באופן קבוע. השאלה שלי אם זה יימשך כך לעד או שיש טיפול שעוזר באמת חוץ מכדורים? (ניסיתי כמה וכמה פסיכולוגים ופסיכיאטרים באופן פרטי אפילו, ופשוט אף אחד לא עזר במאום, מה שגרם לי לא להאמין בשיטת הטיפול הפסיכולוגי) שוב תודה ענקית מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה ברשותכם - תגובה
ד``ר יעקב חרמון10/04/2012הטיפול האפקטיבי בחרדה הוא CBT!
דורש ממך שיתוף פעולה רציני!
נסה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפאקסט ואלכוהול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/04/2012לא מומלץ לשתות, אלכוהול עושה פעולה מזיקה למוח ולכבד, יכול להוביל לתופעות לוואי, באם יש פגיעה בכבד וכן להוביל לתופעות ניורולוגיות מיותרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפאקסט ואלכוהול - תגובה
ד``ר יעקב חרמון10/04/2012דן
זה חמור מאוד!
האלכהול גורם לשינוי בחדירות המוח לתרופה ואז אתה מקבל ריכוז גבוהה מידי שם..
ממש לא כדאי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאמילי02/04/2012
שלום,
אני חווה התקפי פאניקה- בין התקף להתקף תחושת חרדה ודה ריאליזציה תמידית.
התחלתי טיפול בסרוקסט 20 מ"ג
האם הסרוקסט יעביר את הדראליזציה?
ממה שקראתי תרופות מסוג זה עשויות לגרום לקהות רגשית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי02/04/2012שלום אמילי
תחושה של ניתוק וריחוף מהמציאות הנוכחית נקראת דה-ראליזציה. מדובר בתסמין דיסוציאטיבי זמני המתקיים לעתים בהתקפי פאניקה. אין צורך להיבהל! מדובר בתסמין אופייני להתקפי חרדה ואין חשש מ"שיגעון" או הפרעה פסיכוטית.
סרוקסט הינה תרופה טובה מאוד לטיפול בהתקפי פאניקה, שנים רבות שימשה כתרופת הבחירה להפרעת פאניקה.
כל נוגדי דכאון כולל סרוקסאט עלולים לגרום לתופעת לוואי של קהות רגשית, אינה חייבת לקרות בכל מקרה. במידה ומדובר בבעיה לאורך זמן כדאי להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.
יחד עם השיפור בהתקפי פאניקה תחלוף תחושת הדה-ראליזציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופמיןאפרת02/04/2012
שלום,
אני בת 32 וסובלת כבר כמה שנים מעייפות שמקשה על התפקוד.
ניסיתי כמה סוגים של תרופות מסוג SSRI וגם SNRI(סימבלטה)
שום דבר לא עזר לעייפות, ואפילו העייפות החמירה, והבנתי שהעייפות לא נובעת ממצב נפשי.
כל בדיקות הדם תקינות, והשינה יחסית תקינה(מבדיקה במעבדת שינה).
מביקור אצל נוירולוגית היא אמרה לי שאין טעם לנסות עוד תרופות שעובדות על סרוטונים ונורדאנלין כי כבר מיציתי ואם לא היה שיפור בכל הניסיונות הרבים שעשיתי, כבר לא יהיה מבחינת התחום הזה.
היא נתנה לי פרוביג'יל ואני לוקחת מינון גבוה שעוזר ממש קצת...אבל עדיין איני יכולה לעבוד.
היא ציינה שאולי יש לי דופמין נמוך וזה גורם לעייפות.
וניסיתי את התרופה וולבטרין לפני כן יש לציין, אבל לא יכלתי לעמוד בתופעות הלוואי ובנדודי השינה, אז הפסקתי.
רציתי בבקשה לברר: האם ישנה תרופה נוספת שאני יכולה לקחת שתעלה לי את הדופמין?
האם מדובר רק על תרופות של פרקינסון?
והאם ריטלין לא עושה את העבודה כי הוא מעלה רק לאותה תקופה שלוקחים וממכר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופמין - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי02/04/2012שלום רב.
אין דבר כזה מחסור בדופמין שגורם לעייפות באנשים צעירים.
עייפות יכולה לנבוע מהרבה מאוד גורמים רפואיים ונפשיים ועל כן אני ממליץ על בירור כולל רפואי. אם את סובלת גם מכאבי שרירים או מפרקים ייתכן כי מדובר בפיברומיאלגיה.
פרוביג'יל וולבוטרין הינן תרופות שעובדות על דופאמין ויכולות לגרום לתחושת עוררות אולם יעילותן לעתים מוגבלת.
אינני ממליץ על טיפול בריטאלין- תרופות ממשפחת הריטאלין אינן יכולות לשמש כממריצים- קיים פוטנציאל גבוה להתמכרות ובסופו של דבר זה לא עוזר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן01/04/2012
האם התרופות ויאפקס ופבוקסיל גורמות לנזק בעיניים?תופעות לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/04/2012לא שכיח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקסל,למוג'ין -תופעות לוואיגלית01/04/2012
שלום רב,
נוטלת למוג'ין לייצוב של הדיכאון העמיד .
4 שנים קלונקס 0.5 לחרדות (מספר חודשים לפני קיבלתי 1 מג')
רציתי לשאול,קראתי באיזשהו מקום שלמוג'ין יכול לעשות כאבי שרירים כי התחילה לי פיברומיאלגיה.האם נכון?
מאז תחלת הפבירו' החלו הבעיות בעיבוד נתונים-קליטה ותגובה,חוזר ריכוז,שיכחה,תקיעות במילים,אי הבנת הנקרא והנשמע ועוד-בטוח בטוח בטוח מהפיברו ולא מהכדורים שנוספו לי בהמשך!!!
עכשיו קיבלתי איקסל 25X2לכאבים ולא לדיכאון,(אני עמידה לSSRI וSNRI)כבר חודש אני סובלת מאי שקט,עצבנות,חרדה ושריפה בגוף.אני חושבת שחודש זה מספיק זמן להבין שאינו מתאים.נכון?
הלחץ דם עלה מ-110 ל-138 והדופק 95.
האיקסל טיפונת עוזר לכאבים.מעולם לא היו לי תופעות לוואי שנמשכו כל כך הרבה זמן.
ניסיתי כבר סימבלתה,אלטרול וגם ליריקה שלא עזרו.
נוטלת גם נוריטלין 25 מג' כי הייתי בדיכאון לאחר שגילו לי את הפיברו,בהתחלה הגעתי ל-75 מג.לא עזר כלל לכאבים.
כ-8 חודשים עם סרוקוול 100 מג' עבור השינה שתמיד היתה גרועה ויש כרגע נסיגה.
הוספתי סטילנוקס כשבועיים וזה משפר את תחילת ההרדמות והשאר עושה הסרוקוול והקלונקס.
אם הבעיה בזיכרון בגלל הקלונקס אז אם אוריד אותו המוח יסתדר?
.
אשמח לתגובות נקודתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי-מאוד סובלת
גלית02/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל הפסיכיאטרים בני זונות!איציקו31/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כל הפסיכיאטרים בני זונות!
איציקו31/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופמקסאורחת31/03/2012
טופמקס במינון של 25 מ"ג פעמיים ביום - האם זה נחשב למינון גבוה ומסוכן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופמקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/04/2012לא !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור לא קלאורחת30/03/2012
כתבת לגבי הכדור טופמקס "אכן,כדור לא קל".
מה זאת אומרת "כדור לא קל"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור לא קל - תגובה
ד``ר יעקב חרמון30/03/2012מתכוון שזהו כדור בעל השפעות רבות וצריך שיקול דעת הן בלרשום אותו רק בהתוויות מתאימות וגם במעקב מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטופיראמאט המשך.......
אורח03/04/20121) האם לאחר טיפול בטופיראמאט 25 מ"ג פעמיים ביום למשך חודש - הכדורים נשארים בגוף?
2) אילו נזקים הכדורים יכולים לגרום לאחר הפסקת הטיפול?
3) האם נוצר נזק מצטבר מהכדורים?
4) האם לאחר הפסקת הטיפול כל תופעות הלוואי של הכדורים נשארות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדורים יכולים לטפל?אורחת30/03/2012
ההפרעה האקוסטית של "קליקים" היא בעיה קשה מאוד מכיוון שיש רעש של תקתוקים בכל תנועה. אני לא יכולה אפילו לדבר בגלל הרעש החזק של התקתוקים.
וכל מי שמתקרב אלי יכול לשמוע את התקתוקים שזה כמו רעש של קליקים שיש לי בכל תזוזה של הפה, וגם בהליכה, ובבליעה
ובעיקר כשאני מדברת יש רעש של תקתוקים וזה מפריע לי מאוד וקשה לי לדבר בגלל התקתוקים!!!
האם כדורים יכולים לטפל בתזוזת בלתי רצוניות של שרירים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדורים יכולים לטפל? - תגובה
ד``ר יעקב חרמון30/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כדורים יכולים לטפל? - תגובה
ד``ר יעקב חרמון30/03/2012שלום לך
יש צורך בבדיקתך המקפת בכדי שנוכל לענות על שאלה זו
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיון נואש אחרוןמנחם30/03/2012
אני פשוט חסר אונים, פעם חשבתי שאני לא חייב להתמודד עם בעיות לבד , ובשביל זה יש פסיכולוגים ופסיכיאטרים שעוזרים , וגם אנשים אחרים , ואז עם השנים הבנתי שהכל בולשיט אחד גדול , אולי הם נותנים הרגשה נינוחה בטיפול , סוג של "אל תדאג, הכל בשליטה" , אבל בתאכלס , אין להם משהוא ממשי להציע , תמיד אותם משפטים " אני מבין שקשה לך" "זה בטח לא נעים ככה" "אני יכול לנסות להבין מה אתה מרגיש" "זה בטח עוד יותר מקשה כשאתה עם זה לבד" ,וכל מיני משפטים שהם למדו בעל פה בלימודים שלהם, ואחרי זה שאלות על הילדות וכל מיני דברים שלא קשורים בכלל (כן הם ממש ממש לא קשורים ברוב המקרים) לא בגלל שאני מטופל זה אומר שאני טמבל , להפך , לאנשים טיפשיים אין דאגות ואין בעיות , אז בקיצור זה הכל בלבול שכל
בקיצור , אני סובל מבעיה של עצבים , אני חסר סבלנות , ויש לי בעיה שקשה לי להגדיר אותה , אני תמיד תמיד עם צורך לזוז או להתשגע , אני חייב לרוץ , לשחות , לשחק כדורגל וכדורסל ,באם הבריכה סגורה ואין עם מי לשחק , אז אני משתגע , אני לא יכול להתרכז , אני מרגיש , וזאת הרגשה נורא נורא לא נעימה , אני מרגיש שאף אחד לא הצליח להבין את הבעיה שלי , לא המשפחה ולא החברים וגם לא הפסיכיאטרים והפסיכולוגים, כבר כמה חודשים שאני מנסה לטפל בבעיה , ונדמה שאני לבד במערכה נגד כל העולם , ככל שאנסה לתאר את התסכול שלי , זה לא יספיק כדי להסביר כמה הוא גדול , אני פשוט משתגע , לא מצליח למצוא פתרון , ועצם זה שאני לא מוצא פתרון , מתסכל אותי עוד יותר, ובנתיים זה נראה שאין לזה פתרון , הפתרון היחיד הוא שאזכה בלוטו ואקנה בריכה פרטית ומכון כושר פרטי ומגרש פרטי ו"אקנה" חבר'ה שיוכלו לשחק איתי , זה לא משהוא שאני באמת יכול להחליט (לזכות בלוטו)
יש לי פסיכולוגית שמחרפנת לי את המוח ואין לה שום פתרון , היא לא עוזרת לי בגרוש , יש לי פסיכיטאר שנתן לי תרופה אחרי כמה דקות שיחה , מאוד עצבן אותי שלקח לו 4 דקות לאבחן ולרשום תרופה בכזאת מהירות , זה הראה לי שהוא לא רציני בכלל , הוא נתן לי אנפראניל , לקחתי אותה יום אחד והפסקתי כי זה פשוט הרג לי את החשק המיני , ולא בא לי להפסיק את אחד הדברים היחידים שמסוגלים להרגיע אותי לפעמים , גם ניסיתי הומאופטים שדחפו לי צמחים ושאר ירקות שלא עוזרות כלל וכלל
לא היה לי גם כוח לפנות לפה , אני כבר מכיר קצת את התגובות פה "צר לי על הרגשתך , תנסה טיפול cbt,, יש להם היום כלים להתמודד ..... , הבחורה שאני מטופל אצלה היא גם cbt , וזה בולשיט אחד גדול ,בכל אופן למרות זאת נסיתי , אולי ואולי למישהוא יש משהוא חדש להציע
תודה , מנחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צודק בהכל
איציקו31/03/2012פסכיאיטרים הם "אנשים מקצוע" הכי מפגרים שיש...הם לא יכולים לעזור בכלום..אין מרפא...אין בדיקות...כלום.
תקשיב טוב פסיכיאטר...כולכם תיפלו בסוף...וזה לא יהיה יפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)