פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסיכיאטר בלאומית שעושה פסיכותרפיה
    יוסי
    14/03/2012

מחפשים פסיכיאטר פרטי מומלץ באיזור המרכז שגם עושה פסיכותרפיה וניתן החזר מלאומית למס' מפגשים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פסיכיאטר בלאומית שעושה פסיכותרפיה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/03/2012

חיפוש בגוגל - וכן דפי זהב
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכיאטר עמירם שראל

יובל
    20/03/2012

ד"ר שראל פסיכיאטר מומחה מומלץ שעזר לי לא מעט. מקבל ברמת חן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ים
    14/03/2012

האם פסיכיאטר יכול לרשום מרשם של תרופה אופיאטית כמו אוקסיקונטין או פתידין?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/03/2012

תיאורתית כן, מעשית נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס וסינוסיטיס
    אלרגיה
    13/03/2012

שלום,
    לפני שלושה וחצי שבועות התחלתי לקחת 5 מ"ג של ציפרקלס, כלומר חצי כדור והיו לי כאבי ראש וסחרחורות וזה חלף תוך שבוע. ולפני שבוע עליתי לכדור שלם וכאבי הראש מאוד חזקים ויש לי קצת בלאגן עם הבטן, נפיחות ובחילות... בקשר לכאב ראש, נראה לי שיש לי סינוסיטיס כתוצאה מהציפרלקס.
    האם זה גם יחלוף בקרוב או שצריך אנטיביוטיקה בגלל הסינוסיטיס? ואם כן, מותר לקחת אוגמנטין?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס וסינוסיטיס

הוספת תגובה

• ציפרלקס וסינוסיטיס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/03/2012

ציפראלקס - יכול לגרום לכאבי ראש , משני לעליה פתאומית בסרוטונין, חולף עם הזמן.
    סינוסיטיס - תהליך דלקתי, אין קשר ישיר, יכול להיות תהליך מקביל, אם אכן מדובר בסינוסיטיס, סימנים קלאסיים לכך, יש לטפל בכך לפי שיקול דעת רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת זהות דיסוציאטיבית
    אדם
    13/03/2012

שלום
    בתי אובחנה לאחרונה כלוקה בהפרעת זהות דיסוציאטיבית ומטופלת בטיפול פסיכולוגי. בשנה האחרונה היא גם נוטלת כדורי קומדין לדילול דם עקב בעיית קרישיות בדם שהתגלתה אצלה. האם ידועים תסמינים בעיתיים בקומדין היכולים לתמוך בבעיה פסיכאטרית כגון הפרעת זהות דיסוציאטיבית (או הזיות למשל).

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת זהות דיסוציאטיבית

הוספת תגובה

• הפרעת זהות דיסוציאטיבית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/03/2012

לא ידוע.
    DID - מרכיב פסיכולוגי - תת מודע.
    בעיות קרישה - בעיה פיזיולוגית - גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית וביטחון עצמי
    עידן
    13/03/2012

שלום שמי עידן, אני סובל מסוג של חרדה חברתית כי יש לי את כל התסמינים שלה, אבל אני מרגיש כאילו הבעיה היא קלה יותר ונובעת בעצם מחוסר בטחון עצמי. יש לי דימוי עצמי גבוה ואני יודע מה אני יכול להיות שווה לולא הבעיה הזאת ולכן כלפי חוץ אני תמיד מראה כאילו אני בטוח בעצמי ומנסה להתחבר עם כולם, אבל בתוך תוכי אני לא מצליח להיפטר מהבעיה הזאת. תמיד אכפת לי איך אני נשמע ולכן אני לפעמים נמנע מלהביע את דעותיי ומה שבא לי להגיד, במיוחד אם אני נמצא בחברת יותר מ2-3 אנשים. אני מרגיש שהבעיה הזאת מפריעה לי כבר יותר מידי זמן לשווא כי אני כאילו יודע שאני האמיתי הוא בעצם מישהו אחר וצריך להיות, פשוט השינוי הזה לא מתרחש כי אני לא פועל לפתרון הבעיה. ניסיתי כמה דברים כמו טיפולים שונים כמו דימיון מודרך ואימון אישי שלא עזרו לי.
    מיום ליום אני מרגיש יותר ויותר מפוספס בחיים שלי, אני מרגיש שאני מאכזב אנשים קרובים לי, ובעיקר מאכזב את עצמי. אני מרגיש חוסר מוטיבציה לפתור את הבעיה ומעדיף להישאר באזור הנוחות שלי שבו אני לא עושה יותר מידי. בהתנהלות השוטפת אני מרגיש דיכאון פנימי, חוסר בטחון, אי שקט פנימי, חוסר מוטיבציה, חוסר "חדות" ופיקוס. אני רוצה לשנות את החיים שלי, אני יודע שמה שבתלכס כניראה יעזור זה שמשהו יגרום לי לחשוב שאני מישהו אחר, להעלות את האגו שלי- לעשות דברים מטורפים או שבעצם הפתרון הוא שאנשים אחרים יעלו לי אותו. אני רוצה כבר להשתחרר אני כבר בן 19 ואני יודע שכל החיים לפניי, אני מרגיש שאני צריך מישהו שיעיף אותי מאיפה שאני קדימה ויגרום לי לשינוי, כי המצב הזה כבר לא יכול להימשך.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית וביטחון עצמי

הוספת תגובה

• חרדה חברתית וביטחון עצמי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/03/2012

הבעיה מוכרת אצל מטופלים רבים, אני מטפל במכרים דומים, הפיתרון, תרופות צלפי השצורך וטיפול בשיחות פסיכוטראפיה , ניסיון להבין את המרכיבים לחרדה, לנסות לברר את המשמעות לחיים והערך העצמי, לזהות קונפליקטים ולנסות להשיג תובנות, מה שמוביל לשינוי מהותי בחיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב וולבוטרין+
    מבוהל
    13/03/2012

שלום רב,
    אני מקבל את השילוב הזה בשל חרדה דכאון והתקפי זעם ספורים ובודדים שסבלתי מהם.
    15 מג ציפרלקס,1 מג רספרידל,300 מג וולבוטרין. אני מרגיש עכשיו הרבה יותר טוב. האם השילוב הזה מוכר?האם תסמיני הגמילה יהיו קשים? קראתי את הביקורת על ד"ר אילן רבינוביץ שנתן את הקוקטייל הזה למשתפים ב"אח הגדול" ונבהלתי. אמרו שרספרידל לא נותנים לאנשים לא פסיכוטיים.אני יודע שהתקפי הזעם והאלימות נעלמו לגמרי. אני חושב שהוולבוטרין עוזר מאוד לדכאון וגם החרדות נעלמו. בקיצור-אפשר להיגמל מהשילוב הזה?
    איך נגמלים מהשילוב הזה? האם זה לא נראה מוגזם מידי לקבל את שלושתם ביחד? אני עוד צעיר ולא רוצה להיות מכור לתרופות האלו. קראתי שרספרידל נשאר בגוף 10 שנים !!
    בקיצור - אני מבולבל ומודאג.

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב וולבוטרין+

הוספת תגובה

• לא להיבהל

שמוליק
    14/03/2012

שלום.

גם אני לקחתי ריספרדל והחלטתי להפסיק על דעת עצמי.

כעבור כחצי שנה תופעות הלוואי הקשות של הריספרדל והעייפות בעיקר נעלמו.
    לא נראה לי שהריספרדל נשאר בגוף עשר שנים.

בכל אופן, זה ידוע שהרופאים אינם ממליצים להפסיק את התרופות כל כך מהר, וכדאי שתיקח בחשבון שהפסקת התרופות עלולה לגרום להחמרה במצב, אבל אם נראה לך שהתרופות מזיקות יותר מאשר מועילות - אז זו זכותך המלאה להפסק אותן בניגוד לדעתם של הרופאים.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב וולבוטרין+ - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/03/2012

השאלה מאוד אינדבידואלית..
    בדר'כ , לא אמור להיות בעיה להיגמל, בתנאי שיש הגיון קליני, שיפור בתובנות, העלמות גורמי דחק , שינוי בחיים ועוד...

רספירדל ונוגדי פסיכוזה אחרים, מאוד יעילים במצבים קשים, לא רק פסיכוזה, מצב דיכאון וחרדה עמידים, הפרעות התנהגות, הפרעות אישיות ועוד..
    התרופות מלוות בסיכון לתופעות לוואי לא פשוטות, לכן השאיפה להשתמש בהן לזמן קצר שניתן, תוך מעקב רפואי, לחץ דם ודופק, אקג, בדיקות מעבדה וכו..

נ.ב. ראה תוכנית טלוויזיה, שילוב נוגדי פסיכוזה בהפרעות שונות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    אלרגיה
    13/03/2012

שלום,
    אני נוטלת 10 מ"ג ציפרקלס ביום ועקב חרדה וסובלת מתת פעילות בלוטת התריס קלה (לא מטופלת באלתרוקסין). עקב דלקת בשיניים יכול להיות שאצטרך אנטיביוטיקה. איזו אנטיביוטיקה מותר לקחת ? אפשרי לקחת אוגמנטין או מוקסיפן/מוקסיויט ?
    כמו כן, איזה משכבי כאבים מותר לקחת? מותר לקחת אדוויל או נירוסין ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/03/2012

באופן כללי אין מניעה, יש לברר זאת מול הרופא המטפל שמכיר אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויאפקס ורסיטל
    שרית
    11/03/2012

האם אפשר לעבור מרסיטל לויאפקס באופן מידי : לא לקחת באותו יום רסיטל ולקחת ויאפקס, או שדרוש תהליך מקביל והדרגתי?

לקביעת תור
    סגירה
    ויאפקס ורסיטל

הוספת תגובה

• ויאפקס ורסיטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/03/2012

זה מאוד אינדיבידואלי , יש לעשות זאת בהדרגה תוך פיקוח רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממיואשת לד"ר דוידאור
    חווה
    11/03/2012

שלום
    אני נוטלת בהמלצת רופא
    15 מ"ג אבילייפיי, 8 מ"ג אדרונקס
    והדיכאון לא עובר
    ברצוני להוסיף ציפרלקס לחרדות ומחשבות שליליות מטורפות, ודיכאון
    האם ניתן להוסיף? לא מתנגש עם התרופות שאני כבר לוקחת?

לקביעת תור
    סגירה
    ממיואשת לד"ר דוידאור

הוספת תגובה

• ממיואשת לד"ר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/03/2012

תיאורתית ניתן.
    יש לשקול להוריד אביליפי
    וכן לישקול להחליף את אדרונקס ב סימבאלטה או איקסל, ואז לא צריך להוסיף SSRI .
    יש לברר בדיקות דם , אסטרוגן, לישקול להוסיף חומצה פולית , יש לברר גורמי דחק סביבתיים וכן פסיכולוגיים.
    ממליץ לישמוע הרצאות בנדון שהעברתי ברשת א , בתוכנית רופא תורן.
    באתר שלי , תפריט מדיה , בחירה רדיו.
    בהצלחה.

נ.ב. מצורף קישור דיכאון ותוספי מזון - ערוץ 10 - תוכנית של פרופ' קרסו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות, פחדים ומה שבניהם...
    רוני
    11/03/2012

שלום רב,

אני בן 32 ומאז ומתמיד הייתי אדם שפוחד ממחלות קשות ומוות, וככל שעובר הזמן אני מבחין שהפחד הזה, הולך ומחמיר. תמיד אני מוצא מחלה לפחד ממנה וכל פצעון שיוצא זה סימן שנגמר הסיפור שלי.
    בשנים האחרונות (3-4) התחלתי לסבול מ"טיקים" כאלה שמטיילים כל פעם במקום אחר בגוף. בהתחלה בחרתי להתעלם כי קראתי איפה שהוא באינטרנט שזה יכול להיות סימפטום של מחלה סופנית דבר שהלחיץ אותי מאוד, אז התמודדתי עם זה בדרכי שלי שאומר לטמון את הראש בחול ולקוות שיעבור. כמובן שבמשך הזמן הלחץ מהמחשבה על סופניות חיזק את התופעת "הטיקים" ולפני שנה אזרתי אומץ והלכתי לנוירולוג, הוא שלח אותי לבדיקה (לא זוכר את שמה) שתוקעים כמה מחטים בגוף ובודקים את השרירים. ב"ה, נמצא שהכול בסדר. מאז עזבתי את טיקים לנפשם ואני חי עם זה.
    בשבועות האחרונים אני מרגיש זרמים קלים קצת ברגלים קצת בידיים וזה קורה בעיקר כשאני חושב על זה. בנוסף כשאני נכנס לישון אני קצת רועד וברגעים הראשונים שאני נרדם תמיד יש איזה חלק בגוף שמקפיץ אותי כאילו מישהו נותן לי דקירונת עם קייסם (לא כואב, מבהיל).
    מטבעי אני אדם רציונל, בכל אספקט של החיים, והקטע המוזר הוא שרק בשבועות האחרונים קלטתי שאולי יש לי בעיה נפשית . מה שהפיל לי את האסימון הוא שפתאום שמתי לב שבארבעה חודשים האחרונים הייתי חרד מלא פחות מ 7 מחלות קשות שונות שאולי יש לי. על כל אחת מהמחלות "בזבזתי" בין 2 ל 7 ימי פחד ושוב לטמון את הראש בחול עד שעובר.
    כמובן שעניין הזרמים בגוף ו"הטיקים" המתגברים מתפרש אצלי כרגע שאולי הבדיקה משנה שעברה לא טובה או לא עדכנית כי יש שינויים אבל יש לי גם את הקול שאומר לי "חביבי הבעיה היא אתה ולא הגוף".

אם זה מצטייר לך אכן כבעיה נפשית כזו או אחרת ? מה עושים ? לאן פונים? אף פעם לא הייתי בטיפול נפשי, אני בקושי יודע את ההבדל בין פסיכולוג ופסיכיאטר , ומכאן השאלה אם התיאור שתיארתי מצריך פסיכולוג, פסיכיאטר או טיפולים מסוג אחר. האם אני חייב לפנות לרופא משפחה (מעדיף שלא) ומה המינוסים באי פניה לרופא משפחה (אם יש הבדל כלכלי).
    אני מרגיש שאין לי מספיק אנרגיות להתמודד עם הבעיה אם אני אטעה בכתובת המטפל ואבזבז זמן וכסף במקום הלא נכון ועלול להתייאש.
    לתשובתך אודה ואשמח למקסימום ידע.

רב תודות.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות, פחדים ומה שבניהם...

הוספת תגובה

• חרדות, פחדים ומה שבניהם... - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    11/03/2012

שלום רוני.
    ייתכן מאוד שאתה סובל מהפרעת חרדה הנקראת הפרעת חרדה היפוכונדריאלית הכוללת פחד ממוות, פחד ממחלות, עיסוק מוגבר במחלות ובשינויים גופניים ופנייה חוזרת לבדיקות רפואיות. עם זאת יש לשלול כל סיכון למחלה רפואית קיימת.
    לאור זאת ממליץ לפנות לרופא המשפחה בלבד להערכה כוללת ובמקביל לפנות ליעוץ אצל פסיכיאטר או פסיכולוג. בד"כ יש צורך בהתערבות פסיכולוגית ממוקדת הנקראת טיפול קוגניטיבי-התנהגותי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרדל והריון
    מלי
    11/03/2012

ד"ר שלום,
    האם מותר לקחת ריספרדל 1.5 מ"ג במהלך הריון?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ריספרדל והריון

הוספת תגובה

• ריספרדל והריון - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    11/03/2012

שלום מלי.
    אין איסור או קונטרהאינדיקציה לטיפול בריספרדאל בהריון.
    יחד עם זאת, כל לקיחת תרופה בזמן הריון, במיוחד בשליש ראשון עלולה להשפיע על העובר.
    לאור ממליץ לך לבצע יעוץ עם רופא טרטולוג- רופא מומחה למומי עוברים על השפעת ריספרדאל. יעוץ זה מתקיים במספר מרכזים רפואיים בישראל. ממליץ על המרכז הטרטולוגי בירושלים אצל פרופ' אור-נוי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליווי פסיכיאטר להריון

שהם
    30/09/2013

שלום רב
    אשמח מאוד לקבל המלצה לפסיכיאטר שמתמחה בליווי הריון לחולת מאניה דיפרסיה שמטופלת מזה 20 שנים בליתיום ורספרידל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות ssri
    שיר
    11/03/2012

שלום רב,

רציתי לשאול שאלה כללית הנוגעת לרישום ותיעוד של תרופות מסוג זה:

במידה וקיבלתי המלצה מפסיכיאטר לאחת מהתרופות הנ"ל, האם יש לי אפשרות לרכוש אותן באופן פרטי- וע"י כך להמנע מתיעוד שיופיע בתיק הרפואי שלי בקופ"ח? ( מנסיוני- כל תרופה שרכשתי עד עתה, מופיעה מיידית בתיק שלי בקופ"ח- כך בדקתי מרישומי האינטרנט...). כמו כן- האם יש פער במחיר ברכישת תרופה במרשם פרטי? ועד כמה הפער משמעותי?

אני במיונים לעבודה שבה אדרש לחתום על ויתור סודיות רפואית- ולקיחת תרופה ממשפחת ה ssr - תפסול אותי לעבודה. ( אע"פ שעד עתה לא לקחתי מעולם תרופות מסוג זה, ועתה- בעקבות משבר אישי- אני בטיפול פסיכולוגי, כשנאמר לי שייתכן ותרופות יוכלו לסייע לי-אך אני לא חייבת). אם לא היה תיעוד ורישום של קניית תרופות כאלו על ידי- הייתי מוכנה לנסות "יותר בקלות"- וללא פחד.

תודה על התשובות

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות ssri

הוספת תגובה

• תרופות ssri - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    11/03/2012

שלום שיר.
    אין בעיה לרכוש את בתרופה באופן פרטי במחיר מלא ללא רישום בקופת-החולים שלך. ציפרלקס יקרה בקנייה פרטית מאשר דרך קופות חולים- לא באופן משמעותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גאודון
    מיכל
    11/03/2012

שלום
    בני בן 18 סובל מסכיזופרניה הוא התחיל טיפול בגאודון אחרי שמספר תרופות אחרות לא הועילו לן
    לאחר עליה במינון הכדור נכון להיום הוא נוטל 120 מ"ג ליום ,
    האם אני אמורה לראות שיפור אחרי שלושה שבועות או שזה עדיין מוקדם,יש לציין שאת הכדור הוא לוקח כבר 3 חודשים אבל את המינון הזה שלושה שבועות,מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    גאודון

הוספת תגובה

• גאודון - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    11/03/2012

שלום מיכל.
    בכל העלאת מנון יש להמתין מספר שבועות עד לבחינת האפקט הטיפולי. 3 שבועות זה עדיין מוקדם. עם זאת ניתן גם להעלות מנון גאודון עד 180 מ"ג במקרה הצורך.
    מומלץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין
    מיכל
    11/03/2012

שלום,

שאלתי בעבר בפורום לגבי פרוביג'יל ועניתם לי שבמידה ולוקחים רק פעמיים בשבוע,
    רוב הסיכויים שהתרופה לא תהיה ממכרת.
    האם זה נכון גם לגבי ריטלין שלוקחים רק פעמיים בשבוע, לשיפור העייפות
    כאשר אין הפרעת קשב מובהקת?
    או שריטלין כן יהיה ממכר?

ושאלה אחרונה: האם תרופת השינה אמביין שיחסית חדשה בארץ
    גורמת לשינה שיטחית כמו תרופות שינה אחרות ובעצם פוגעת בסופו של דבר
    באיכות השינה ובעומק השינה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין

הוספת תגובה

• ריטלין - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    11/03/2012

שלום מיכל.
    ריטאלין משמשת כתרופה להפרעות קשב וריכוז בלבד, אין להשתמש בה לצורך עוררות!
    האפקט המעורר של ריטאלין הוא זמני וחולף.
    ממליץ להשתמש בריטאלין במבוגרים רק בזמני שיא פעילות בהן יש צורך רק בשיפור קשב וריכוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות הרגעה
    ים
    10/03/2012

אילו תרופות הרגעה{שמות ספציפיים}ניתנים בתהליך הפרה מדיקציה להפגת החרדה ולהרגעת המטופל??

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות הרגעה

הוספת תגובה

• תרופות הרגעה - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    11/03/2012

אם כוונה לפרה מדיקציה לנפ יהרדמה אז מדובר בתרופות בנזודיאזפינים מסוג דיאזפאם או אסיבאל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה