מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם פבוקסיל מתנגש עם ריספרדל?אורן22/03/2012
האם מינון פבוקסיל 400 מג מקובל?האם פבוקסיל מתנגש עם ריספרדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פבוקסיל - תגובה
ד``ר יעקב חרמון22/03/2012שלום לך מיכל
מקובל לקבוע את המינון לפי התגובה הקלינית.
אני מעריך שהמינון אצלך נקבע על פי תגובתך לטיפול..
מכל מקום המינון מקובל..
גם תוספת ריספרדל מקובל!
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלאתהיהודה22/03/2012
שלום בן 32
אני לוקח סימבלאתה 60 מ"ג פעם ביום.
האם כדור זה יכול להזיק בדברים אחרים בגוף?כגון עליית ערכי כולסטרול ושומנים בדם
או משהו אחר בגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלאתה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי22/03/2012שלום, יהודה.
סימבלאטה הינה תרופה להפרעות דיכאון וחרדה וכן להפרעות כאב, היא יחסית חדשה בשוק ונחשבת לתרופה בטוחה, ללא תופעות לוואי מסוכנות בדרך-כלל.
כלל תרופות נוגדות דיכאון עלולות להגביר תיאבון ולהביא להשמנה אך דווקא סימבאלטה נחשבת נוחה מאוד לטיפול ובד"כ אינה גורמת לעלייה במשקל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לחרדהק22/03/2012
שלום
בת 25, אני רוצה לשאול לגבי חרדות חגים, יש לי חרדות של החג ובפורים ככל שהייתי יותר קרובה לאנשים שמחים התחלתי להרגיש התקף חרדהאני מאוד מודעת לחרדות שלי ולמה הן מגיעות ולא רואה טעם ללכת לפסיכולוג לדבר על זה, אני מעדיפה טיפול תרופתי לפחות לחגים, אני לוקחת ריטלין מה יכול להתאים לי?
דבר נוסף, יש לי נוירולוג האם הוא יכול לכוון אותי לתרופה הרצויה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לחרדה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי22/03/2012שלום רב.
בתקופת החגים לאור עומס בהכנות ועומס רגשי של ארוחות החג ומפגשים משפחתיים יש לעתים התגברות של חרדה.
ריטאלין אינה מהווה תרופה לחרדה, ואף לעתים מגבירה חרדה.
ממליץ להתיעץ בנושא הפרעות חרדה עם פסיכולוג או פסיכיאטר, נוירולוגים אינם מתמחים בתחום זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי רמוטיבמירב22/03/2012
התחלתי לקחת רמוטיב כבר 4 ימים (חצי כדור של 500 מ"ג)
ואני מרגישה החמרה בחרדות.
האם זאת תופעת לוואי של תחילת הטיפול?
מה הן תופעות הלוואי?
האם להמשיך או לבקש להחליף כדור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי רמוטיב - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי22/03/2012שלום מירב.
בתחילת טיפול ברמוטיב עלולה להיות עלייה זמנית ברמת חרדה ובד"כ עוברת תוך מספר ימים.
רמוטיב נחשבת דווקא לתרופה עם פחות תופעות-לוואי מאשר נוגדי דיכאון אחרים אך גם בטיפול ברמוטיב עלולה להיות לפחות בהתחלה תחושת עייפות וקהות, הגברת תיאבון.
ממליץ להמשיך בתרופה וללת תקופת נסיון של לפחות חודש כדי לנסות את התרופה.
ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אהוד רוזיצקיאני22/03/2012
בהמשך לתשובתך אלי למטה לגבי הטינטון, רציתי לשאול
הלא הציפרלקס ידוע כתרופה 'נקיה ' יותר עם מעט תופעות לוואי לעומת האחרות
באותה המשפחה ודווקא הוא גרם לי לטינטון.
מה יש או אין בכדורי הפאקסט והפלוטין שבהם הסיכוי לטינטון נמוך לעומת הציפרלקס ?
למה הם יותר טובים לבעיה של תופעת לוואי של טינטון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר אהוד רוזיצקי - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי22/03/2012לא מדובר באפקט פרמקולוגי ייחודי אלא בכלל בסיסי- כאשר תרופה נוגדת דכאון אינה עובדת, מנסים תרופה אחרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו#21/03/2012
מה עושים אם מישהו רוצה להפסיק ת'טיפול שמפריע לו אבל הרופא אומר שהוא יאשפז אותו אם הוא יעשה את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי21/03/2012לגבי כל החלטה על שינוי בטיפול תרופתי מומלץ להתיעץ עם רופא מטפל על מנת שיסביר לך על סיכונים וסיכויים בכל החלטה.
במקרים רבים של מחלות נפש הפסקת טיפול תרופתי מובילה להחמרה משמעותית במצב האדם ולסיכון רב לעצמו ולסובבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה נוספת
שמוליק25/03/2012עם כל הכבוד לתגובתו של הרופא, אני רוצה להוסיף ולומר משהו.
יש לי הרבה תגובות באתר הזה, והסיפור שלי די ידוע.
עברתי ארבעה אישפוזים (חלקם בכפיה), התרופות האנטי-פסיכוטיות גרמו לי לעייפות חזקה, ובסופו של דבר, החלטתי על דעת עצמי להפסיק את התרופות.
אני רוצה לציין שהפסיכיאטרית שטיפלה בי הזהירה אותי את אותה האזהרה שנכתבה בתגובה, ואמרה לי שמצבי עלול להחמיר. עם זאת, היא כיבדה את החלטתי.
שנתיים אחרי, היא הבינה שאני ראיתי טוב יותר את המציאות, והפסקת התרופות הייתה צעד נכון.
אם אתה סובל יותר מדיי מתופעות הלוואי של התרופות, אז אתה יכול להפסיק.
אל תתרגש מאיומים של רופא. אין בהם ממש.
יהיה ניתן לאשפז אותך בכפיה, רק אם הנצב יתדרדר, ותהיה מסוכן לעצמך או לסביבתך. מאידך, יכול להיות שדווקא הפסקת נטיפול התרופתי ישפר את מצבך כפי שקרה לי.
אם אתה נמצא במסגרת שיקומית (דיור מוגן או הוסטל), אז המתצב מורכב יותר, שכן ההימצאות במסגרת מחייבת לקיחת תרופות, ואם אינך רוצה לקחת, אז יכולים להוציא אותך אל מחוץ למסגרת, אבל יכול להיות שתוכל להסתגר טוב יותר מחוץ למסגרת.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל21/03/2012
איזה תרופה נוגדת חרדה אפשר לקחת לתקופה של חודש- חודשיים עד שאני מתחילה עבודה חדשה?
אני כרגע בבית ועד שאתחיל עבודה חדשה בעוד חודשיים אני קצת משועממת ותוקפות אותי מידי פעם במהלך היום חרדות וזה מלחיץ אותי מאוד.
האם יש כדור נוגד חרדה שאוכל לקחת לתקופה של חודשיים?
איני רוצה להתחיל עם הכדורים ארוכי הטווח, וקבעתי תור לרופא לעוד שבוע,
בינתיים רציתי לדעת אם זה אפשרי לבקש מהרופא שיתן לי לוריוון או משהו דומה לחודשיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי21/03/2012שלום מיכל.
ככלל לא מומלץ לצרוך תרופות הרגעה לתקופה ממושכת כמו חודשיים. אם את נזקקת לטיפול בהתקפי פאניקה ניתן לקבל לוריואן.
כדי להזהר בשימוש בתרופות הרגעה מקבוצת בנזודיאזפינים כמו קסנקס, ואליום או ואבן עקב חשש לת. לוואי והתמכרות.
טיפול קוגניטיבי-התנהגותי יכול לעזור לך מאוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדם שמלחשש לעצמוגילה20/03/2012
שלום,
רציתי לשאול האם מלמול או לחשוש לא ברור מסמלים הפרעת נפש. לעיתים למלמול מצטרפת אישזהי עווית בפנים. ולעיתים האדם מודע לעובדה שהוא ממלמל לעצמו ומפסיק או מנסה להסתיר את העניין.
אשמח להתייחסות. העניין קריטי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדם שמלחשש לעצמו - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי21/03/2012מלמול לכשעצמו הינה תופעה אנושית ונורמלית.
אם נראה כי האדם מדבר למישהו או משהו אחר בחדר או נראה מרותק לגורם משיח בעת שיחה קיים חשד לקיום הלוצינציה שהינה הפרעה פסיכוטית, המחייבת התייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדם שמלחשש לעצמו - תגובה
ד``ר יעקב חרמון24/03/2012שלום לך
לחשוש לכשעצמו ובאופן מבודד אינו סימפטום להתייחסות שכן ישנן סיבות רבות לכך..
על כן,כל ענין לגופו..ובקונטקסט המתאים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור רוזיצקיאורן20/03/2012
יש לי סוגיה שעליה אני רוצה לדון.ברשותך
נניח אדם פלוני סובל מהפרעת חרדה כל כך קשה שלא מאפשרת לו לצאת מהבית,תריסר התקפים קשים ביום.שום תרופה לא מסייעת באופן שיעלה על הדעת.האם במצב כזה הפסיכיאטר ישקול לרשום סם אופיאטי שכידוע מרגיע מאוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטור רוזיצקי - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי21/03/2012שלום ים.
תרופות אופיאטיות משמשות לטיפול בכאב בלבד.
אין להשתמש בתרופות אופיאטיות לבעיות נפשיות, קיים סיכון גבוה להתמכרות.
בד"כ הטיפול המשולב- תרופתי וקוגניטיבי-התנהגותי יעיל מאוד בטיפול בהפרעות חרדה ולכן אין צורך לחפש פתרונות אחרים.
ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ixelhory20/03/2012
שלום,
אני נוטלת כחמישה שבועות איקסל לטיפול בדיכאון ובולימיה. ההתחלה היתה דווקא בסדר, אך בשבועיים האחרונים אני סובלת מכאבי ראש עזים משעות הבוקר שמחריפים עד הצהריים ולאחר מכן ישנה רגיעה. האם ייתכן קשר?
אני נוטלת 50 בבוקר ו-50 בלילה.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ixel - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/03/2012יש לעקוב אחר לחץ דם ודופק, להפחית קפה ולהקפיד על שתיה מספקת ( שתן בצבע לבן שקוף)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
הודיה26/03/2012במקרה שלי אני שותה המון מים וכלל לא שותה קפה, וגם ערכי הדופק ולחץ דם תקינים..לפחות נכון לשבוע שעבר.
האם יש קשר לאיקסל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/03/2012יש לברר מול רופא מטפל, מעבר לכך , כאן בפורום זה ספקולציות ולא מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנויהחברה20/03/2012
חברה טובה עוברת תקופה קשה
בהתחלה מדובר היה בעבודה בטורים גבוהים, דיבור אינסופי בקול רם תוך שחותכת את הסובבים אותה - מאד לא אופייני לה ובנוסף מיעוט שעות שינה. נמשך כשבועיים-שלושה
בהמשך זה נרגע (בשבוע האחרון) אבל היא מבוהלת מאלו שרודפים אותה, מוצאת סימנים לרדיפה בכל דבר פעוט, מלווה חשש גדול מלצאת מהבית, לנהוג וכו
כל הסובבים אותה מודאגים וממליצים לפניה לפסיכיאטר אך היא מסרבת בתוקף. אין רושם שיש כאן סכנה לעצמה או לאחרים אך המצוקה שלה ענקית
האם יש למישהו רעיון איך יוצאים מהלופ הזה לכוון טיפול? הרושם הוא שככל שתחושת הרדיפה שלה גדלה, ההתנגדות שלה לטיפול מתגברת ובעצם המחלה מזינה את ההתנגדות לטיפול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנויה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/03/2012יש לברר האם זה חדש והופיע פתאומי , מה הרקע הנפשי , שימוש בסמים ? מומלץ בדיקה מקצועית , במיוחד שאם החברה מתלוננת על סבל ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכן מיזנתרופשרית20/03/2012
שלום,
רציתי לדעת האם מיזנתרופיה מוגדרת כמחלת נפש? האם היא ברת-אשפוז?
איך אפשר להתמודד עם שכן שמטיל מורא על ילדים שמרעישים רק קצת, מחבל ברכוש שלנו.... האיש בן כ 30. אימו טוענת שהוא מיזנתרופ, שונא אנשים ורגיש לרעשים. הפחש שלי שיעבור לאלימות פיזית. יש לו התפרצויות של אלימות מילולית גם כלפי הוריו שבעצמם פוחדים ממנו. מה יכול לעזור? משטרה? פסיכיאטר מחוזי? אל מי פונים על מנת לבדוק אם ניתן לאשפזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לנסות לפנות למשטרה
שמוליק21/03/2012שלום שרית.
נראה לי שפנייה למשטרה יכולה לעזור בכל מקרה.
אם הבן-אדם הזה שפוי, אז כני שאחראי למעשיו, ניתן להפיל עליו אחריות פלילית, וזה תפקיד המשטרה.
אם הבן-אדם אינו שפוי, אז ניתן לאשפז אותו בכפיה, אם הוא מסוכן לעצמו או לסביבתו, ועל פי התיאור שלך - הבנתי שזה המצב.
במקרה שכזה, הגוף שאמור לטפל בזה הוא הפסיכיאטר המחוזי, אבל גם פניה למשטרה יכולה להועיל.
לפני כחמש שנים הייתי במצב כזה, והשכנים שלי הזמינו משטרה, ועד כמה שידוע לי לא הייתה שום פניה מצידם לפסיכיאטר המחוזי. כמובן, שהיה צריך להוציא הוראת אישפוז כפוי מהפסיכיאטר המחוזי, אבל איך ההוראהכ הזו הוצאה ומה בדיוק הייתה השתלשלות העניינים - אינני יודע לומר.
בכל אופן, חכי גם לתשובה מהרופא. אולי יש לו רעיונות נוספים. יכול להיות שניתן אולי גם להיעזר בגורמי הרווחה אם המצב של הבחור אינו חד משמעי.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכן מיזנתרופ - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי21/03/2012שלום שרית.
מיזנטרופיה אינה מוגדרת כהפרעה פסיכיאטרית.
אם קיימת אלימות מצידו ממליץ מאוד להגשי תלונה במשטרה.
חוק בריאות הנפש מקשה מאוד על בדיקה כפויה באוכלוסיה הכללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרקציה בין תרופות ותופעות לוואיאורית19/03/2012
שלום
לפני כחודשיים בשל בעיות דכאון ומחשבות טורדניוותו בהתייעצות עם פסיכיאטר התחלתי ליטול ציפרלקס 10 מ"ג פעם ביום.
עד שיעבוד הציפרלקס ועל מנת שאוכל לישון נרשם לי גם קלונקס 0.5 . יש לציין כי אני נוטלת מזה שנים תקופות לכאב עצבי בשלפוחית השתן (לידת מלקחיים) לירינל 10 מ"ג פעם ביום וגאבפנטן 400 מ"ג פעם ביום.
האם יש אינטרקציה מפריעה בין כל התרופות הללו? שכן גאבפנטן גם משפיעה על מערכת העצבים המרכזית או שהיא שמפחיתה את יעילות הציפרלקס? שכן לאחר כחודש משלא היו תוצאות הולמות העלתי את המינון של הציפרלקס לכדור וחצי ביום.
האם מותר ליטול את התרופות הללו ביחד?
לאחרונה אני מנסה להפסיק את הקלונקס אולם אני לא מצליחה לישון. מקריאה באינטרנט הבנתי שאילו תופעות של התמכרות. איך ניתן להפסיק את הקלונקס מבלי לסבול מנדודי שינה????.
אומנם יש שיפור ניכר במצב הרוח, אך היה מצופה שארי חודשיים של טיפול בציפרלקס הדיכאון והחרדה יעלמו
ואוכל סוף סוף לישון בשקט בלי להיזדקק לתרופות נוספות.
מה עושים?
תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרקציה בין תרופות ותופעות לוואי - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי20/03/2012שלום אורית.
לא מוכרת אינטראקציה תרופתית בין ציפרלקס לבין קלונקס או גבאפנטין. אין בעיה לקחת במקביל.
לגבי קלונקס- כל עוד את סובלת מהפרעה דכאונית וחרדתית אין בעיה להמשיך טיפול בקלונקס. יש צורך לאזן קודם כל ולהגיע למקסימום איזון מבחינה דכאון וחרדה ואז להתחיל הפסקה הדרגתית ואיטית בצריכת קלונקס.
ממליץ כעת להגביר מנון ציפרלקס או לשקול מעבר לתרופה אחרת.
יש להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופמקסרוני19/03/2012
מה המינון המקסימלי של טופמקס למצב נפשי מעורער ולא יציב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופמקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/03/2012בין 200 ל 400 מ''ג ליום
,מחולק ל 2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אהוד רוזיצקיענת19/03/2012
(הקפצתי את ההודעה מה- 12/3).
אני בן 27,
לאחרונה סובל קצת מחרדות ולכן רופא רשם לי ציפרלקס.
לקחתי את הציפרלקס חודש, הוא בלם את החרדות אבל התחלתי להרגיש משהו מוזר באוזניים ואז הבנתי שאני שומע ציפצופים שלא היו לי לפני.
התחלתי לחפש קצת באינטרנט על הנושא ואז ראיתי שרשמת פעם בפורום למישהו
שבד"כ התרופות ממשפחת ה- ssri פחות גורמות לטינטון (יחסית לתרופות מהמשפחה השניה).
אני ממש בהתלבטות מצד אחד הפסקתי לקחת את הציפרלקס כי לא סבלתי את הצפצופים ועכשיו החרדות חזרו לי והן מציקות לי, מצד שני אני לא רוצה ללכת שוב לרופא כי מה כבר הוא יתן לי? אם תרופה כל כך קלה כמו ציפרלקס ממשפחת SSRI גרמה לי לזה אז אם הוא יתן לי תרופה מסוג אחר היא גם כן תגרום לי לזה.
לכן רציתי לשאול אותך מניסיונך בנושא יכול להיות שאם אלך לרופא והוא ירשום לי לדוגמא תרופה אחרת מאותה משפחה (לדוגמא -רסיטל), יכול להיות שהיא לא תגרום לי לטינטון? למרות שהיא מאותה משפחה של הציפרלקס?
האם ישנן תרופות ממשפחת SSRI שמניסיון עם מטופלים פחות גורמות לטינטון מתרופות אחרות מאותה משפחה (מבחינה סטטיסטית עם מטופלים).
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר אהוד רוזיצקי - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי20/03/2012שלום רב.
תרופות מסוג SSRI גורמות פחות לטנטון ולעתים אף מהוות טיפול לטנטון.
ממליץ לך לנסות תרופות ארחות מאותה משפחה- בעיקר פאקסט או פלוטין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אהוד
אני21/03/2012מה יש או אין בכדורי הפאקסט והפלוטין שבהם הסיכוי לטינטון נמוך לעומת הציפרלקס ?
למה הם יותר טובים לבעיה של תופעת לוואי של טינטון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)