פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלכוהול עם תרופות
    הדס
    17/04/2012

שלום.רציתי לדעת אם אני שותה כוסית אלכוהול פעם בחודש בערך.ואני לוקחת תרופות .ויאפקס 150 מג ופרפנן 8 מג.האם זה יכול לגרום לכך שהתרופות לא ישפיעו.האם אלכוהול מבטל את ההשפעה של התרופות.?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלכוהול עם תרופות

הוספת תגובה

• אלכוהול עם תרופות - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    19/04/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכוהול עם תרופות - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    19/04/2012

אלכוהול לא הולך עם תרופות.נקודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל 40 מ''ג במקום ויפאקס
    אבי
    17/04/2012

שלום דוקטור
    אני הייתי לוקח ויפאקס 300 מ"ג ליום וזה לא עזר ממש
    אז עברתי לפני כמה ימים מבלי להתייעץ עם הפסיכיאטר שלי לרסיטל 40 מ"ג שלקחתי בעבר+קלונקס 0.5 ומירו 30 מ"ג כדור שינה..
    עכשיו אני מרגיש יותר טוב ורגוע.מצב שקט נפשי.טוב.ואין לי תופעות לווי
    השאלות שלי בעצם האם זה בסדר מה שעתי ולהמשיך לקחת את התרופות?
    האם רסיטל 40 מ''ג עוזר גם לחרדה חברתית..
    איזה תרופה הכי טובה לחרדה חברתית?
    רסיטל 40 מ''ג קלונקס 0,5.ומירו 30 מ''ג
    האם אלה תרופות יעילות??
    ומהו המינון הגבוה ביותר של רסיטל?
    אשמח מאוד לקבל צ'ובה על כול שאלה ששאלתי. פשוט אין לי זמן
    להיפגש אם הפסכיאטר שלי..תודה רבה ושבוע טוב...

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל 40 מ''ג במקום ויפאקס

הוספת תגובה

• רסיטל 40 מ''ג במקום ויפאקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2012

ממליץ לפנות לרופא מטפל ולבדוק את המצב הקליני והתוכנית התרופתית בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת ציפרלקס ביחד עם אסיול 10 מ"ג
    תק
    17/04/2012

עקב טראומה אישית שעברתי, התחלתי לקחת על דעת עצמי ציפרלקס ובנוסף אני לוקחת אסיול 10 מ"ג על מנת שאוכל להירדם. האם יש מניעה לקחת את שני הכדורים ביחד?

הוספת תגובה

• נטילת ציפרלקס ביחד עם אסיול 10 מ"ג - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2012

יש מניעה שתיקח לבד תרופות ללא פיקוח רופא.
    אסיוול לא כדור שינה, מהווה סכנה בריאותית וסיכון לתופעות לוואי, הדורש מעקב רופא.
    לדוגמה, עירבוב של אסיוול ואלכוהול ללא פיקוח יכול להוביל להרעלה ואף מוות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת תוסף גאבא ל-FAVOXIL
    גבי
    17/04/2012

אני מטופל בפבוקסיל 100 מ"ג
    וברצוני להוסיף גאבא 500 מ"ג פעמים ביום כטיפול משלים בעיקר לשיפור השינה והמצב רוח

האם זה אפשרי ? אין בינהם ראקציה ?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הוספת תוסף גאבא ל-FAVOXIL

הוספת תגובה

• הוספת תוסף גאבא ל-FAVOXIL - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2012

עדיף כמה שפחות להוסיף בו בזמן לפאבוקסיל, בגלל פעילות רחבה על אנזימים בכבד, חסימה של מספר ציטוכרום פי 450, יותר מכול SSRI אחר, הייתי ממליץ להימנע מתוספות ללא פיקוח רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר דוידאור
    א'
    17/04/2012

שלום רב,
    שאלתי אותה לא מזמן על חוסר השפעה מלאה של 10 מ"ג ציפרלקס לאחר חודש וחצי של שימוש. ודיברת על בדיקה של תזונה וגורמי דחק.
    אשמח אם תוכל להרחיב על העניין... אני אישית לא שותה אלכוהול בכלל, לא מעשנת לא סיגרות ולא משתמשת בסמים ומעולם לא נגעתי בדברים הללו. כמו כן, כבר שנים שאינני שותה קפה או תה בכלל תחולת הקפאין. מה שכן, אני בחורה שאוהבת מתוק- ועל כן אני אוכלת לא מעט שוקולד(מריר וחלב), קורנפלקס ושוקו.... האם עליי להפסיק לאכול את הדברים הללו ? ואם כבר שוקולד, אז עדיף מריר או חלב?
    ולגבי סוכרים, האם עליי להפחית משמעותית? כלומר גם פחמימות כמו לחם וכאלה?

ולגבי גורמי דחק.. מה למשל?
    אני סטודנטית ולבלחץ מהצלחה שלי בלימודים וכאלה עקב החרדות... אז איך אפשר להתחמק מזה ? אני הרי לא אפסיק את לימודיי.
    סבלתי בעבר מבעיית דופק גבוה בלב ( SVT WPW) ונותחתי בגיל 13. החרדות הללו מחזירות אותי לאותה בעיה... כלומר אני מקשרת בין הדופק הגבוה לבעיה שהייתי לי וזה מכניס אותי ללחץ..
    עכשיו גם התחלתי לקחת יוטירוקס( תחליף של אלטרוקסין) מכיוון שיש לי תת פעילות בלוטת התריס קלה וחייבו אותי לייצב אותה בגלל הטיפול בציפרקלס למרות שרמות ה- TSH אינן גבוהות במיוחד... האם זה צעד נכון או שזה לא קריטי? כי הכדור יוטירוקס לא עושה לי הכי טוב.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר דוידאור

הוספת תגובה

• לד"ר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2012

עניתי על התשובה.. ראי ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס 5
    א.ג
    17/04/2012

בעקבות מתח וחרדה שאני שרוי בהם ב 8 חודשים האחרונים ( תופעות שמתבטאות בעיקר ובקטע רפואי כלומר יש לי כאב גב אז יש לי התקף לב , יש לי סחרחורת אז יש לי ארוע מוחי , יש לי כאב שיניים אז שוב יש לי התקף לב וכדומה . עשיתי מנוי בשח"ל משדר 3 פעמים ביום אקג תקין לחלוטין ועדיין טוען שיש לי בעייה , אושפזתי בקרדיולוגיה פעמיים כל הבדיקות תקינות ועדיין טוען שיש לי בעייה. )
    בסופו של דבר המליצו לי על ציפרלקס. לא פסיכיאטר אלא רופא משפחה ורופא קרדיולוג ונוירולוג שעוקבים אחרי מצבי . ההמלצה שלהם היא לקחת 5 "ג ביום .
    אני הולך לעבודה , נפגש עם חברים והכל כרגיל עד שמגיע הקטע של " הבריאות " התחלתי לקחת את הציפרלקס רק אתמול .
    השאלה שלי היא האם זה נכון כמו שאני קורא באינטרנט שאין טעם בכלל ב 5 מ"ג ושהוא לא יהווה כל השפעה בנושא ושאני חייב לקבל 10 מ"ג ? אשמח לקבל התייחסות

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס 5

הוספת תגובה

• ציפרלקס 5 - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2012

המינון מהווה נושא אינדיבידואלי ואין חוקים וכללים באופן גורף לכולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי בפסיכוזה
    רונית
    16/04/2012

בהתוויה על הסרוקוואל נכתב כי לא יינתנו לחולה בו בזמן שתי תרופות או יותר ממשפחת התרופות האנטיפסיכוטיות האטיפיות

אחי קיבל טיפול בעקבות התקפי פסיכוזה של סרוקוואל פעמיים ביום,זפרקסה פעמיים ביום ודקינד פעמייםביום
    האם זה לא בניגוד להתוויה של לא יותר משתי תרופות אנטיפסיכוטיות אטיפיות , בו זמנית?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול תרופתי בפסיכוזה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי בפסיכוזה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2012

לא מומלץ 2 תרופות אטיפיות בגלל בעיות תקציב והנחיות משרד הבריאות להנחה.
    אכן לפעמים יותר שכיח שימוש של נוגד פסיכוזה דור ראשון ושני, בגלל הפרופיל הפארמקולוגי שלהם.
    נתקלתי ברופאים פסיכיאטרים בעבר _ שרשמו אפיללו 3 תרופות אטיפיות בו בזמן, אני אישית לא בעד.
    היום יודעים שנוגדי פסיכוזה דור שני בעלי בעיות משלהם, ולעתים עדיף לתת, לפעמים לזמן קצר, נוגדי פסיכוזה דור ראשון בנוסף לטיפול אטיפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה טיפול תרופתי
    אמא מודאגת
    16/04/2012

בתי בת 38 היתה פעילה, אינטיליגנטית בעלת משרה בכירה והשכלה גבוהה. היתה בשלוש שנים האחרונות בחוסר תקשורת ואי פעילות כמו כן,הזניחה את עצמה גופנית, המעיטה באכילה ולא יצאה מהבית. התחיל מחרדות וחוסר רצון מצידה להבדק או ליטול תרופות. לפני חודש אושפזה בכפייה לאור מצבה הגופני במחלקה סגורה בגהה. האבחנה הלא סופית הינה סכיזופרניה הטיפול anafranil 25 mg ולפני שבוע הוסיפו slopixol אין שינוי ניכר במצבה. למעט התנפחות בפני בידיים וכאב בגרון. האם הטיפול יכול לגרום נזק. ואולי אינו מתאים לה? אודה על תשובתך האם המודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה טיפול תרופתי

הוספת תגובה

• slopixol 35 mg

אמא מודאגת
    16/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה טיפול תרופתי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2012

יש קושי להביע דעה ללא בדיקה, מן הראוי שתבקשי שיחה עם רופאי המחלקה, אחות אחראית, עו'ס וכו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לקחת ציפרלקס
    קמומיל
    16/04/2012

שלום,

לפני כמה ימים התעוררתי בבוקר ומיד התחלתי לבכות. תליתי זאת במערכת היחסים החדשה (3 חודשים) שאני מנהלת, שפתאום לא הסבה לי ביטחון. אותו היום לא הצלחתי ללכת לעבודה וניסיתי לחשוב מה הביא להתפרצות הזאת, ונזכרתי שבמהלך השבועיים עד אותו היום פספסתי המון כדורים של ציפרלקס, וברצף. יש לציין שאני מטופלת בציפרלקס 10 מ"ג לטיפול בדיכאון מזה כחצי שנה (זה הסיבוב השני כבר). קיוויתי שההבנה שמדובר בחוסר איזון כימי תשפר את מצב רוחי, אך זה לא קרה - להיפך. מאז עברו כבר חמישה ימים, הדיכאון הולך ומתגבר ואני התחלתי לקחת גם קלונקס במקביל כיוון שהתחלתי לפתח חרדות (לא התקפים). כעת אני רוצה לדעת: כמה זמן לוקח לגוף להתרגל מחדש לציפרלקס, אם חזרתי לקחת אותו באופן קבוע מיד אחרי שהבנתי מה קרה? האם זה הגיוני שמצב רוחי ירוד כל כך גם חמישה ימים אחרי? אני מפחדת שזה ישפיע על הקשר החדש שאני נמצאת בו, והפחד הזה מגביר עוד יותר את החרדות והדיכאון שלי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שכחתי לקחת ציפרלקס

הוספת תגובה

• שכחתי לקחת ציפרלקס - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    16/04/2012

קמומיל
    חיזרי לתרופה והצמדי אליה!
    ללא שום שכחתי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מובן שחזרתי...

קמומיל
    16/04/2012

השאלה היא האם לוקח לזה מספר ימים להתחיל לעבוד שוב, או כחודש - כאילו התחלתי לקחת בפעם הראשונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ פסיכולוגי ופסיכיאטרי
    גאיה
    16/04/2012

שלום רב,
    ראשית אני מקווה שזה הפורום הנכון, אם לא קבלו את התנצלותי.
    הסיבה שאני רושמת כאן היא שאני צריכה ייעוץ לגבי בן הזוג שלי. בן הזוג שלי עולה חדש והוא נוטל כדורים בשם סוליאן. הוא החל לקחת כדורים לפני כעשר שנים לאחר שאביו וסבו נפטרו. הוא לא ישן במשך שבוע והוא החל לחוות הזיות ולשמוע קולות. בעקבות כך, הוא פנה לפסכיאטר שקיים איתו במשך עשר השנים האחרונות שיחות ונתן לו את הכדורים הללו (בהתחלה במינון גבוה וכעת במינון נמוך).הבעיה היא שבחודשים האחורנים (מאז שהוא עלה לישראל) אני רואה אצלו ירידה במצב רוח ועליה בעצבנות. הוא אומר לי שכבר עשר שנים הוא לא מרגיש כלום, כאילו שכל הרגשות שלו בעוצמה מאוד מאוד חלשה והוא איננו מסוגל לחוות הנאה באופן מלא. הוא טוען שכל הזמן שהוא מחייך הוא מרגיש מעט וכל השאר זו הצגה. כמו-כן, הוא עדיין שומע קולות (למשל, קולות שלי מדברת עם מישהי, קולות של אנשים מהעבר). הקולות לא אומרים לו מה לעשות אבל הם מבלבלים אותו ובדרך כלל תוכן "השיחות" הוא שלילי. נראה לי שהוא גם הפסיק לקחת את הכדורים. כמו-כן, הנפילות במצב רוח הן מאוד פתאומיות, יכול להיות באמצע קניות שגרתיות פתאום הוא מאבד ריכוז, שומע קולות ועובר למצב רוח מאוד רע בו הוא רוצה להפסיק הכל, את הקשר שלנו, שום דבר לא נראה לו מעניין.
    אני לא יודעת כ"כ מה לעשות כי הוא לא מוכן לפנות לפסיכולוג (מיואש מזה שהוא לא מרגיש דברים) ואני לא יודעת מה יש לו (הפסיכיאטר לא הסכים להגיד לו את האבחון שלו). זה נשמע כמו סוג של סכיזופרניה אבל אני לא יודעת.אני גם לא יודעת איך להתנהג כדי לעזור לו כי הרבה פעמים הכעס והייאוש מופנה כלפיי.

תודה רבה.

הוספת תגובה

• ייעוץ פסיכולוגי ופסיכיאטרי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/04/2012

שינוי בחיים ( כגון מגורים..ועוד..) מהווים גורם דחק ויכולים להחמיר מצב נפשי.
    יש צורך בבדיקה של פסיכיאטר, לישקול איזון תרופתי וכן שיחות ( פסיכוטראפיה תמיכתית לזמן קצר)
    ממליץ לפנות לרופא פסיכיאטר ללא דיחוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גאיה
    16/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלאתה
    יהודה
    15/04/2012

שלום בן 32
    לקחתי במשך חצי שנה סימבלאתה 60 מ"ג עקב חרדה ודיכאון,
    לאחר חצי שנה הפסיכיאטרית ביקשה ממני לקחת כשבועים סימבלאתה 30 מ"ג. ולאחר מכן להפסיק ליטול את הכדור.
    היום הפסקתי לקחת את הכדור.
    האם יש תופעות לוואי לאחר הפסקת הטיפול? ומה הם התופעות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלאתה

הוספת תגובה

• סימבלאתה - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    16/04/2012

שלום יהודה
    האם אתה חש בתופעות לואי?
    בדכ ההפסקה ההדרגתית חולפת ללא ת.ל.
    תרגיש טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    ליאת
    15/04/2012

שלום רב,
    אני בת 27 ובמשך השנים האחרונות סבלתי מהתקפי חרדה ודיכאון שחזרו בתקופות ובעוצמות שונות. קיבלתי בעבר טיפולים שלא התאימו והחמירו את המצב. לפני כמה חודשים הוחמרו החרדות והתחלתי להשתמש שוב בסרנדה בשילוב עם קלונקס. לאחרונה, המליץ הרופא המטפל לעלות למינון של 100 מ"ג. בנוסף, עברתי בעבר טיפול קוגנטיבי התנהגותי שעזר לי במידת מה. אני עומדת להתחתן והתקפי החרדה גדלים ככל שהאירוע מתקרב. הפחד הגדול ביותר שלי הוא מבעיות רפואיות או מעילפון. יש גם לציין כי מאז שהתחלתי לקחת גלולות מסוג סרזט, אני נמצאת פרקי זמן ארוכיםבביוץ/מחזור שמשפיעים גם הם על מצב הרוח ועוצמות החרה
    הסימנים הפיולוגיים אותם אני חשה הינם בעיקר מועקה בחזה, דופק מהיר ללא סיבה, קושי נשימה וכאבי ראש. רציתי לדעת קודם כל האם אחת מהתופעות האלו יכולות להיות קשורות לעלייה במינון התרופה? בנוסף, קשה לי מאוד להפסיק עם הקלונקס (אני לוקחת לרוב בין 1-2 ביום) ולאחרונה עברתי לריווטריל. אשמח לקבל עצמה לכדור שיכול לשפר את המצב בשילוב עם הOCD הנלווה לעיתים קרובות לתופעה. בנוסף, אשמח לקבל עצה כיצד להפסיק בצורה נכונה עם הקלונקס, למרות התגברותן של התחושות הפיזיולוגיות.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/04/2012

בהחלט יכול להיות קשר לשינוי במינון התרופה.
    יש להימנע מקופאיין, עדיף נטול קופאיין, לשאוף להיגמל מתרופות ממשפחת בנזודיאזםינים,
    יש לתרגל נשימות והרפיות ככלי להפגת מתח וחרדה, עבודה נכונה ב CBT יכולה לתרום מאוד.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי שינה וסיוטים
    נעה
    15/04/2012

סבלתי מדיכאון לפני כשנה ומאז אני מטופלת בסרוקסט,עובד מעולה,אין לי שום טענות.
    אני סובלת מבעיות שינה קשות-לא מסוגלת להירדם בכלל,ולא מצליחה לתפקד עד כדי קריסה.
    זה התחיל הרבה אחרי שהתחלתי לקחת סרוקסט אז הפסיכיאטרית אמרה שלדעתה זה לא קשור ורשמה לי בוןדורמין לחודש.לא עשה כלום.אבל פשוט כלום!
    התחלתי לקחת מירו-רק בשביל השינה,היא אמרה להתחיל מחצי ולעלות לשלם.זה עשה לי ממש רע פיזית,קרסתי לגמרי,אז ירדתי לרבע.זה עובד יותר קצת טוב.
    הבעיה היא שמאז שהתחלתי לקחת את הבון דורמין,וגם עכשיו כשאני לוקחת את המירו-יש לי חלומות משונים נורא,שממש מטרידים אותי ומפריעים ביומיום ומורידים משמעותית את איכות השינה,כי המחשבות שלי טרודות בשינה,ובגלל שיש גם סיוטים-אני נוטה להתעורר הרבה.
    חשוב לי לציין שעד לפני שלקחתי את הכדורים לא חלמתי בכלל,מעולם.
    או שחלמתי ואני לא זוכרת אף חלום מאז שנולדתי,או שפשוט לא הגעתי לשינה העמוקה,שנת החלום,בגלל בעיות השינה ואז הכדורים לכאורה 'פותרים' את הבעיה בכך שהם מאפשרים לי להגיע לשינה עמוקה,אך אז מגיעים הסיוטים.
    אני תוהה-מה אני אמורה לעשות?
    לפסיכיאטרית כבר אין תשובות בשבילי,כל הזמן אני קובעת אליה עוד תורים במקום להגיע רק פעם בשלושה חודשים,ועכשיו גם אין תור פנוי בחודש הקרוב ואני אובדת עצות.
    מה גם שבגלל שאני לוקחת רק רבע כדור-יש גם תופעות לוואי של הכדור,וגם איכות השינה ויכולת ההירדמות לא ממש עלו,בגלל הכמות המעטה של החומרים שנכנסים לגוף.
    סליחה על המגילה,הייתי חייבת לפרט כדי לקבל תשובה ובבקשה אל תפנו אותי לרופאה,כי היא לא פנויה ולא יודעת מה להציע!

לקביעת תור
    סגירה
    כדורי שינה וסיוטים

הוספת תגובה

• עדיין מחכה לתשובה כלשהי..

נעה
    17/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו?

נעה
    18/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו? - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    19/04/2012

עניתי למעלה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין מחכה לתשובה כלשהי.. - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    19/04/2012

ראי לעיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי שינה וסיוטים - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    19/04/2012

שלום נעה
    העלאת מינון המירו יכול להיות אפשרות טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר דוידאור
    אורן
    15/04/2012

שלום,
    יש לי חבר שבקרוב יהפוך להיות בעלי וההתנהגות שלו היא ככה:
    הוא נהוג ליטול על דעת עצמו תרופות שגורמות לחרדה ואחר כך משתמש בנוגדי חרדה.
    הוא נהוג להכאיב לעצמו בן היתר מכה את עצמו באמצעות מוט ברזל ואחר כך משתמש בסמים אופיאטים.הוא גורם לעצמו בחילות ואחר כך משתמש בנוגדי בחילות...
    הוא עושה את זה כי הוא לטענתו מכור לתחושת הקלה ורגיעה שבאה אחרי האקט
    המזוכיסטי.
    האם הוא חולה נפש?הוא צריך אשפוז?מה הטיפול לבעיה כזאת יש לה שם?
    חשוב לציין שהוא בנאדם מאוד מוצלח בתחומו ועל פניו נראה יציב.לעולם לא צועק נוהג באלימות וכו
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לדר דוידאור

הוספת תגובה

• לדר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/04/2012

אין ספק שבעלך לעתיד זקוק לעזרה נפשית, את מתארת סיטואציה הכוללת התמכרות לחומרים והתנגות קומפולסיבית.
    יש צורך ראשית באבחון מסודר, גמילה, טיפול בתסמונות נלוות וכן טיפול פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יכול לתפקד
    יוסף
    15/04/2012

אני בן 21 חייל נמצא בחופשת שיחרור
    לפני חודשיים עברתי דלקת חריפה בגב אשר הביאה בין היתר להקרנות לרגליים דבר ממש מלחיץ ,בתקופה הזאת הייתי ממש לחוץ ובדיכאון לא היבנתי בדיוק מה יש לי אבל זה עבר ומתי שזה עבר ביום אחד קמתי עם איבוד שמיעה ועם ציפצוף באוזן אחת אושפזתי השמיעה חזרה אבל מאז האישפוז אין לי חייים!
    אני שומע רעש של מכשיר חשמל וחושב שזה טינטון שאני הולך לישון הראש מתפוצץ מרעש סטטי כזה בתוך הראש. אני עכשיו מסיים בהדרגה קורטיזון לאחר טיפול של שבוע באישפוז בקורטיזון ואני בריא בדרך כלל לא לוקח תרופות קבועות
    אני לא יכול לחיות כל דבר רעש של מכשיר מזכיר לי את הרעש מהטינטון אפילו שאין לי אותו אפילו סתם רעש סטטי מתי שיש שקט אני מחפש את הרעש הזה בכפייה ובחרדה מאוד עמוקה.
    אני לא מסוגל לישון לאכול ובכלל לא לתפקד מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    לא יכול לתפקד

הוספת תגובה

• לא יכול לתפקד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/04/2012

יש לשלול בעיה אורגנית, משני לבעיה גופנית או תרופות, לאחר שנשלל ניתן לברר את הקשר בין חרדה ומצב דחק והתופעה הנ''ל.
    לפנות לבדיקה פסיכיאטרית באם ממשיך וללא מימצא אובייקטיבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה