מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת סומטיזציהד'27/06/2011
שלום,
גיסי סובל מהפרעת סומטיזציה שפוגעת לו מאד בתפקוד. לכן אני מנסה למצוא פסיכולוג שמתמחה בהפרעה זו. האם אתה יכול לעזור לתת לי קצה של חוט? כמו כן, מה הטיפול התרופתי המקובל בהפרעה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת סומטיזציה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/06/2011יש לברר האם יש הפרעות נלוות , קומורבידיות, מה היא רמת הסבל והפגיעה התפקודית. ואז להחליט על טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מאי שקט אחרי זריקת מודיקטחסוי27/06/2011
שלום, אני יום אחרי זריקת מודיקט (12.5 mg) וסובל מאי שקט נפשי, אני לא יכול לשבת מול המחשב יותר מכמה שניות לדוגמא, חייב ללכת כל הזמן, עד היום לקחתי פלורול 20 mg, הרופאה היום המליצה לי לוהעלות מינון ל 30 mg ולקחתי את זה לפני שעה בערך וזה עדיין לא עוזר, אני לא יודע מה לעדשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובל מאי שקט אחרי זריקת מודיקט - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/06/2011ניתן לשיקול תוספות נוגדי חרדה ממשפחת בנזודיאזפינים, אך רק תחת המלצת הרופא המטפל( יכול לגרום לבעיות אחרות אם יש רגישות ועוד..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ציפרלקסמאי27/06/2011
לפני כשבוע התחלתי ליטול חצי כדור 0.5 מ"ג ציפרלקס ביום.
הרגשתי שינויי מיידי ולא לאחר מס' שבועות כפי שמקובל.
בימים האילו עברתי גם פרידה קשה מבן הזוג שלי, ואני מרגישה כואבת אך הרבה פחות ממה שאני מכירה את עצמי ומצבי הנפשי טוב מאדו מאז הכדורים,
שאלתי היא, האם זה הגיוני שזה השפיע עליי כל כך מהר???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/06/2011הגיוני לא, אך הכי חשוב זה התוצאה והתחושה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס תופעות לוואיאמיר27/06/2011
האם כל התופעות לוואי של קלונקס יכולות להיות בלתי הפיכות?
או שעם ההפסקה הכל חוזר לקדמותו.
מדובר בטיפול תקופתי בעקבות משבר.מינון 0.5 וגם מזה לפעמים חצי כדור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס תופעות לוואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/06/2011אם מקפידים על מינון נמוך, לזמן קצר ( עד חודש) ולא מערבבים עם אלכוהול, בדר'כ אין בעיה.
ליזכור : התרופות ממשפחת בנזודיאזפינים ( קלונקס, קסאנקס, וואליום ועוד..) פועלים באופן סינרגיסטי עם אלכוהול , שילוב אלכוהול ותרופות מהמשפחה הנ''ל יכול להוביל להרעלת אלכוהול ואף מוות, לכן אסור לערבב !!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת עם נפגעת תקיפה מיניתאבי27/06/2011
אני גבר בן 33 גרוש + 1 יוצא כבר חודשיים עם בחורה רווקה בת 30. ההתנהגות שלה מאוד מוזרה וכל פעם שאלתי מה העניין למה את לא ישנה אצלי ולא רוצה שאשן אצלה. כמו כן קיימת תופעה נוספת שאני חש בה והיא שמשעה 20:00-21:00 יש לה סוג של צורך להיות בביתה שלה (גרה לבד)..אין לי מושג מדוע היא ככה למרות שהיא טוענת שאוהבת. בסקס - חדירה מאוד כואב לה והיא בטיפול סקסולוגית (וגיניסמוס).
בקיצור לאחר שלחצתי בעניין היא סיםרה לי שעברה התעללות מינית בין גיל 4 ל 11 ( 7 שנים של מין בין 4 מבוגרים לילדה קטנה) ע"י 4 גברים קרובי משפחה (לא מדרגה ראשונה) בני גיל 45-50 (באותה תקופה). הוריה גילו זאת אולם לא עשו כלום כיוון שחששו שהדבר יגרום נזק לה כילדה.
היא טוענת שהייתה עם מספר גברים מועט, אני הראשון לפי דבריה שאפשרה לו חדירה למרות שכואב לה, אני הראשון שחדר אליה בחייה מרצונה ושאני האדם הכי חשוב לה בחיים כאשר מעולם לא ישנה עם גבר (והיא כזכור בת 30 10 גרה מחוץ לבית ההורים), ההורים אנישם אמידים יש לציין ותומכים בה כלכלית. היא בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה. כאשר ישנתי איתה פעם אחת היא לא נרדמה כל הלילה.
אני די עייף מכל זה ובתחילה האמנתי שיהיה שינוי שאני לא רואה אותו קרוב. חמור מכך, אני חושש שמדובר בסוג של מחלת נפש והכי משגע עניין הצורך להיות בביתה בשעה 21:00 כאשר לכל היותר ב 21:30-22:00 היא במיטה האם יש ממש בדברי ומה היא עושה בביתה כל כך מוקדם, אולי נוטלת תרופות מה הולך כאן ??? אודה למתן מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת עם נפגעת תקיפה מינית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/06/2011לפי התיאור , אפשר להבין שמדובר באירוע טראומתי קשה מלווה בנזק נפשי קשה, הדורש טיפול ממושך ואינטנסיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לאבא שלי- אובדת עצות!סיגסיג26/06/2011
שלום, אבי בן 76 ונטל במשך מספר שנים מירו (בלילה) ופלוטין (ביום) עקב דיכאון קשה לאחר מותה של אמי. הטיפול עזר לו מאוד והוא יצא מהבית והרגיש טוב אחרי הרבה זמן שלא תפקד כלל.
לפני כשנה בערך החליט על דעת עצמו להפסיק את התרופות ולאחר מספר חודשים שראינו שיש שוב שינוי במצב רוחו הוא סיפר לנו שהפסיק. ניגשתי איתו לרופא והוא נתן לו ציפרלקס במקום. לאחר מספר חודשים לא ראינו שינוי במצב הרוח, אלא החמרה, הוא נעשה מאוד רגיש לרעש וכל רעש קטן גורם לו להתרפצויות (על שכנים וסתם אנשים שעוברים מתחת לחלון הבית). הוא טוען שאינו מסוגל לשמוע רעש ושכולם מסביבו כל הזמן מרעישים. ניגשנו שוב לרופא שהציע לחזור למירו ולפלוטין ומזה כשבועיים הוא נוטל שוב את המירו והפלוטין. הוא עדיין מאוד עצבני ורגיש מאוד מאוד לרעשים. האם הטיפול מתאים? האם ניתן לעשות משהו נוסף. זה נעשה ממש קשה ולא נעים מול השכנים והמכרים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לאבא שלי- אובדת עצות! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/06/2011היי, קצת מוקדם להחליט לגבי מירו ופלוטין, יש להמתין.
יש לברר את הנושא הגופני, לשלול בעיה אורגנית( ראש הלבלב, רמת טסטוסטרון, תפקוד בלוטת התריס, פרופיל הורמונים , CT מוח ועוד..)
כמו כן מומלץ לשלב טיפול בשיחות. (פסיכוטרפיה )
לפעמים תוספי מזון יכולים לעזור, יום א הקרוב, 3.7 בשעה 10 בבוקר, אני אדבר ברשת א' - על הנושא. ( אורח התוכנית "רופא תורן" של רם תדמור)
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין סרוקסטאהרון26/06/2011
שלום לכם
האם ריטלין ותרופה נגד דכאון יכולים ללכת יחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין סרוקסט - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/06/2011עדיף שלא לערבב, ריטלין מעלה את ריכוז ה SSRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקסאמיר26/06/2011
שלום
האם בתחילת טיפול של ציפרלקס במקרה של חרדות
אפשר לשלב קלונקס עד שהציפרלקס ישפיע?
ושאלה שניה: האם לקיחת רבע כדור של קלונקס 0.5
גם עלולה למכר ולהפעיל את תופעות הלוואי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/06/2011לפעמים יש צורך בתוספת בנזו דיאזפינים( כגון קלונקס)
התמכרות זה אינבידואלי, עדיף לקחת כמה שפחות ולא כל יום, כמובן בטווח זמן של חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל והזעת יתרעומר25/06/2011
האם יכול להיות שקיים קשר ישיר בין שימוש בכדור לוסטרל (60 מ"ג) להזעת יתר,
והכוונה היא לא לתופעות ההתחלתיות.. אני לוקח כבר 10 חודשים ואני שם לב שאני פשוט מזיע יותר מהר מאחרים, יש מצב שאין קשר.. אבל כאילו יותר חם לי מאחרים נראה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל והזעת יתר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/06/2011יש קשר, סרוטונין קשור חוויסות החום, יש רגישים יותר, ניתן לשקול לחליף ל SSRI אחר או אדרונקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRIיורם25/06/2011
שלום רב, אני חולה בסוכרת המטופלת באינסולין, לחץ דם גבוה, קרישיות יתר, היפרכולסטרול, בעיה לבבית (PFO) ושינויים ניווניים קשים בעמוד השדרה הצווארי. כמו כן במהלך 5 השנים האחרונות עברתי 1 CVA ו 4 TIA . לאחרונה עברתי בדיקת MRI מוח שנמצאה תקינה. אני מופתע מתוצאות בדיקת ה MRI . האם ייתכן שלא יהיו ממצאים פתולוגיים לאחר 5 אירועים מוחיים ולאור המחלות הנילוות שציינתי? האם ישנו הסבר (או הסברים) לתופעה זו? אודה לך מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת MRI - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/06/2011מומלץ להתייעץ עם נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו!!!!מספר שאלות25/06/2011
הצילו אותי!!!!בבקשה!!!!!כתוצאה מפחדים משינה איני מצליח להירדם כלל!!!כבר חמישה לילות ללא שינה!!!שום דבר לא עוזר!!!!אני בדיכאון חריף מאין כמוהו!!פחדים אדירים ממוות וגם אני תשוש ומפחד!!!
בבקשההה עזרה בבקשההה תצילו אותי אני מת מפחד ואני לא יכול לישון גם כתתוצאה מכך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו!!!! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/06/2011יש לפנות לרופא, אפילו לרופא משפחה בתחילה ולבקש עזרה, יש תרופות רבות שיכולות לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון התאבדות של אמיפציו לילי25/06/2011
אצל אמי התגלה לפני כחודש גידול סרטני באיזור הרקטום. גידול שעל פי דעת הרופאים ניתן לריפוי ומבטיח איכות חיים. מדובר על אישה בת 76 עם אורח חיים קודם בריא לחלוטין ועצמאי. אמי ניסתה שלשום להתאבד על ידי לקיחת כ- 50 כדורי שינה(מסתבר שלא בפעם הראשונה מאז שהתגלה אצלה הגידול). ברגע שהתגלתה על ידי בן זוגה היא הובהלה לבית חולים סורוקה ושם טופלה.הסיבה להתאבדותה הינה העובדה שהיא רוצה שיזכרו אותה בריאה וחיננית כפי שהיתה ללא תלות בסביה שמאוד מאוד תומכת בה, ולמרות המידע הרפואי האופטימי משהו אצלה לא מוכן לקלוט. היא טרם שוחררה וברור לי שהיא צריכה טיפול פסיכיאטרי יומיומי, יחד עם זאת באם תהיה הסכמה מצידה היא אמורה ביום שני הקרוב להתחיל הקרנות לפני הניתוח. אני אובדת עצות, פסיכולוגית ביקרה אותה הבוקר בבית החולים אך השיחה לא נראתה מספיקה לעניות דעתי הלא מקצועית. אשמח לשמוע כיצד לדעתכם יש לטפל בסוגיה זו כדי בסופו של דבר להוביל את אמי לטיפול בגידול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון התאבדות של אמי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/06/2011יש צורך לשלב טיפול בתרופות - אצל פסיכיאטר בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ודיכוי רגשותאבנר25/06/2011
שלום רב,
אני גבר בן 48 ,מטופל מזה 5 שנים בציפרלקס 10 מ"ג עקב חרדות. מצבי השתפר ללא הכר ואני מרגיש ומתפקד מצויין. ישנם שתי עובדות שאני יכול לציין בעקבות הטיפול:
1. החשק המיני דעך יחסית לעומתו לפני תחילת הטיפול.
2. בעבר הייתי רגיש יותר, ועתה הרבה פחות. הכוונה היא ברגשות של חיבה ואהבה לקרובים אלי ביותר (ילדים , בת זוג). זה לא אומר שהם לא קיימים, אך ללא ספק הם דעכו.
האם יש קשר לתרופה ציפרלקס ?
עלי לציין כי במקביל אני גם נוטל תרופות להורדת כולסטרול (סימבקסור 10 מ"ג) ולהורדת חומלצה אורית בדם , טיפול ב gout (אלוריל 100 מ"ג, כולכיצין 0.5 מ"ג)
תודה אבנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ודיכוי רגשות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/06/2011ייתכן, לתרופות מ SSRI לפעמים תופעות דומות, הייתי ממליץ להפחית לחצי מינון ציפרלקס ולהוסיף וולבוטרין. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף פסיכוטי מאקסטזילילי24/06/2011
שלום!
לפני כשנתיים עברתי התקף פסיכוטי של מספר שעות לאחר שנטלתי אקסטזי. באותו ערב נטלתי 2 כדורים כאשר אני רגילה ליטול בדר"כ כדור אחד (אז לקחתי כדור ערב אחד בחודשיים לערך).
בהתקף עצמו היה לי מרץ רב, דימיינתי דברים (מחשבות שוא) אך לא היו לי הזיות (לא ראיה ולא שמיעה).
מאז ועד היום לא חויתי (ב"ה) שום דבר דומה. כיום אני מעשנת חשיש פעם בכחודש לערך.
רציתי לדעת- האם הסיכוי של מי שחווה התקף פסיכוטי, למשל מאקסטה לשוב ולחוות שוב התקף או לחילופין לפתח מחלה- כאשר הוא לוקח אקסטה פעם נוספת- הוא גדול מזה שלא חווה כלל התקף על אף שגם הוא נוטל? במילים אחרות- האם הסיכוי שלי לשוב ולחוות התקף כזה הוא גבוה אם אקח שוב אקסטה?
תודה רבה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף פסיכוטי מאקסטזי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/06/2011באם תקחי שוב - הסיכון גבוה, כן !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' יונתן דוידאורגאראן24/06/2011
בעבר פניתי אליך עם בקשה להפסיק את תרופת זיפרקסה (5 מ"ג).
ועניתה לי שאחרי 5 שנים -לאחר האישפוז ניתן להפסיק אותה.
-לאחרונה ניסיתי להפסיק אותה אבל מספר ימים אחרי שאני מפסיק-אני חוזר ותוחן מחשבות, מאוד כועס ולא יכול לישון בלילות. (עוד התחילו להופיע סימנים של צחוק בלתי רצוי ודיבור עם אצמי).
אשמך אם תעזור לי -איך להפסיק את התרופות-לאור העובדה שגם אחרי האישפוז השלישי והרביעי אני הסתדרתי בלי תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר' יונתן דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/06/2011יש לשקול להחליף זיפרקסה לתרופה אחרת, מייצב מצב רוח, אבל למה להפסיק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)