פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטו
    ezabel
    24/06/2011

שלום רב!
    אני בת 48 נוטלת אסטו כ - 4 חודשים. שאלתי היא האם אסטו עשוי להיות הסיבה לשרירים נוקשים בכל הגוף , או תופעה של מתח נפשי? רופא המשפחה נתן לי אותם, לאחר שלקחתי רמוטיב שלא התאימו לי וביקשתי להחליף, עקב החמרה של התקפי חרדה ולחשוב שאצטרך להחליף אותן שוב, מייאש אותי. האם השרירים הנוקשים קשררים לאסטו, או שזה עניין של מקרה שהתופעה החלה לאחר תחילת לקיחת האסטו ? מה דעתך? האם לדעתך רופא המשפחה יוכל להתייחס לעניין בצורה נכונה למרות שהוא איננו פסיכיאטר? איזה חומר באסטו יכול לגרום לכך אם בכלל? ומה היית מציע לקחת במקום אם בכלל? סליחה על ריבוי השאלות , אבל אני רוצה לכסות על כל האפשרויות. תודה מראש .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטו

הוספת תגובה

• אסטו - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/06/2011

יש צורך בבדיקה גופנת אצל פסיכיאטר או נוירולוג אל מנת לשלול תופעות לוואי היכולות להיות קשורות לאסטו, זה נדיר אך יש לשלול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל - הגיוני ??
    ג
    24/06/2011

שלום,

אני מטופל מעל לשנה עם לוסטרל 200 גרם ביום האם זו כמות וזמן סבירים ?

לא מצאתי מישהו שמתקרב לכך בכלל ואני חושש שמא מדובר בחוסר תשומת לב מצד הרופא .

אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל - הגיוני ??

הוספת תגובה

• לוסטרל - הגיוני ?? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/06/2011

המינון נחשב מעט גבוה' אך בתחום הנורמה - מינון מאקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות חשובה
    הודיה
    24/06/2011

שלום רב.
    יש לי חברה שסובלת ממצב שאני לא יודעת איך להגדיר אותו ואני ממש חייבת תשובה ממישהו שיסביר לי איך מתנהגים איתה.
    לפני מספר שנים נכנסה למצב של דכאון - בכי ללא סוף, כל יום וכל היום הסתגרה בחדר שלה וטענה כי יש אדם שעוקב אחריה לכל מקום אליו היא הולכת, מתקשר אליה מחסוי ברגע שהיא פותחת את העיניים, עוקב אחריה לערים שונות בארץ ואף אנס אותה.
    באותה תקופה היא גם סיפרה על מספר חברים שלה שפתאום מתו - התאבדו, נאנסו, חלו בלוקמיה וכו'.
    חברה אחת שלה שהיא טענה כי היא נאנסה והתאבדה והיא לא באמת קיימת. ביררתי על השם שלה וברחוב בו טענה שהיא גרה אך אין חיה כזאת.
    החברה שלי עברה טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי ומטופלת ע"י כדורים.
    על סמך מה שקראתי באינטרנט שייכתי את זה לסכיזופרניה, שכביכול היא מדמיינת הכל ומאמינה כי זה קיים.
    הזמן עבר לו ולאחרונה כאילו חל שיפור במצב.
    אבל החברה שלי מקיימת שני אורחי חיים נפרדים.
    היא מספרת לי דברים מסויימים ולידידים חדשים שלה מזה חודש היא מספרת סיפורים הזויים לגמרי..שהיא חולה בלוקמיה, שהיא בארה"ב בהשתלת מח עצם כי היא בסיכון חיים של ממש, שנהרג לה ידיד בתאונה ולפני זה שלח לה הודעה שהוא אוהב אותה.
    איתי היא מדברת נורמלי לחלוטין - צוחקת, בבית שלה, הכל טוב כביכול.
    עכשיו אני חושבת שזה אולי סיכוזופרניה עם פיצול אישיות?
    אולי בכלל הכל שקרים כדי לקבל תשומת לב?
    עובדה חשובה - ההורים שלה גרושים משהיתה ילדה קטנה וזה משהו שהיא לקחה מאוד קשה.
    אני פשוט לא יודעת איך להתמודד עם המצב ובטח שלא הידיד שלה שלוקח מאוד קשה את הסיפורים הטרגיים שהיא מספרת לו.
    בבקשה תייעצו לי מה עלי לעשות.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות חשובה

הוספת תגובה

• התייעצות חשובה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/06/2011

לדעתי לדבר עם המשפחה, לברר את המידע, באם מדובר במצב אמיתי , היא חייבת לראות רופא פסיכיאטר במיידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בדרלין וקלונקס
    מישהי
    24/06/2011

היי ד"ר
    אני סובלת מחרדה חברתית כבר 3 שנים.
    בזמן האחרון הדבר מתבטא בעבודות שאני עובדת בהן- למשל כשהבוס מבקש שאכין לו קפה (זה קורה פעם ב..), או להגיש שתייה בישיבות- גם כן הדבר לא קורה הרבה, או בעבודה אחרת שבה אני נאלצת לתלוש כרטיסים- קורה שאני ממש ממש רועדת ולא מסוגלת לבצע את המשימה .
    לפני חודשיים הלכתי לפסיכיאטר שרשם לי דרלין. כדור אחד של 10 מ"ג "הספיק לי" באותה תקופה לקטילת הרעידות.. והצלחתי לעמוד במשימה בזכותו
    לפני חודש הרגשתי שהמינון כבר נמוך לי, והפסיכיאטר הציע שאעלה אותו. העליתי ל 30 מ"ג אולם זה עדין לא הספיק.
    אני אובדת עצות .. איך מ10 מ"ג פתאום אני צריכה לעלות מינון כל כך הרבה? הדבר מתסכל אותי.
    מלבד זאת, מה משך ההשפעה של הדרלין ותוך כמה זמן הוא אמור להשפיע ?
    את הקלונקס אני לוקחת רק באירועים חברתיים מיוחדים.. כמה זמן לפני כדאי לקחת אותו ? ומה משך השפעתו?
    תודה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בדרלין וקלונקס

הוספת תגובה

• שימוש בדרלין וקלונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/06/2011

הפיתרון: תרופות נוגדות דיכאון SSRI + וטיפול בשיחות קצר מועד, CBT .
    לפרטים אודות הנ''ל ראי באתר שלי, מטופלים --> קריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשפוז פסיכיאטרי והשלכותיו
    דניאל
    23/06/2011

שלום רב,
    אני מצטער מראש על ההודעה הארוכה אבל לא ידעתי איך לנסח את זה בקצרה.
    אני בן 27, בגיל 21 הגעתי לפסיכיאטר בקופת חולים ואמרתי לו שאני ניסיתי להתאבד , הוא אמר שאני צריך להתאשפז והסכמתי (אח"כ הצטערתי על כך), הוא רשם במחשב שניסיתי לחנוק את עצמי ונתן לי הפניה לבית חולים פסיכיאטרי.

הגעתי עם המכתב שלו למיון של בית החולים, והחליטו לאשפז אותי במחלקה סגורה מחשש שאני אפגע בעצמי, הסכמתי גם לזה, הייתי בדיכאון מאוד חמור ולא חשבתי על ההשלכות של האשפוז והרישום בקופת החולים לגבי החיים שלי. האבחנה שלי בבית החולים לב השרון הייתה Double + .Depression הייתי במצב שהייתי ממש אפאטי, חשבתי שבבית החולים הפסיכיאטרי יוכלו לטפל יותר טוב בדיכאון החמור וב- OCD שמהם סבלתי.
    הייתי יומיים תחת השגחה במחלקה סגורה ואח"כ העבירו אותי למחלקה פתוחה, הייתי יום אחד בפתוחה והיה לי התקף של מחלת קרוהן שממנה אני סובל מאז גיל 18, ואז העבירו אותי עם שמירה במונית לבית חולים כללי לצורך קבלת טיפול.

אחרי שהשתחררתי מבית החולים הכללי, בהתייעצות עם הפסיכיאטרים שהיו כל הזמן בקשר עם הרופאים בבית חולים איכילוב, החלטתי לחזור לבית החולים הפסיכיאטרי אבל הפעם לאשפוז יום, הייתי שם במשך חודשיים, במשך כל השהיה שלי בבית החולים הפיסיכאטרי פגשתי רופאים שבאמת ניסו לעזור, אבל מצבי הנפשי לא באמת השתפר. הדיכאון היה קשור אצלי אז בצלקות מניתוחי הבטן שעברתי(וזה סיפור בפני עצמו).

כאשר התאוששתי קצת מהאובדנות התחלתי לפחד בגלל כל מה ששמעתי מאנשים שונים) שהאשפוז הפסיכיאטרי והתיעוד של הפסיכיאטר בקופת חולים יפגעו לי בעתיד(לא חזרתי אל אותו פסיכיאטר בקופת החולים שהפנה אותי לאשפוז,הוא ביקש שאני אעדכן אותו לגבי המצב שלי אז רק התקשרתי אליו ועדכנתי אותו לגבי זה שהתאשפזתי, גם מעשה טיפשי, הוא הרי יכול היה להכניס את זה למחשב). אחרי שהשתחררתי מבית החולים הפסיכיאטרי המשכתי להיות מטופל במרפאה לבריאות הנפש בעיר שבה אני גר, משם קיבלתי מרשמים לתרופות ולשם עבר התיק הרפואי שלי מהבית חולים הפסיכיאטרי.

בקופת חולים לא סיפרתי על כך לרופאת המשפחה ולא לאף רופא, רק האנשים הקרובים אלי ביותר יודעים שהייתי מאושפז. אני מסתיר את זה מכולם מחברים מחברות. מאז למדתי, עשיתי תואר ועכשיו אני עובד כמורה, אני כל הזמן מפחד שמישהו בעבודה יגלה על כך ואז הקריירה שלי תיהרס.

כרגע אני מטופל אצל פסיכיאטרית בקופת חולים וגם לה לא סיפרתי על האשפוז אני כל הזמן חושב על אותו אשפוז , מאשים את עצמי שקיבלתי החלטה שמשפיעה על העתיד( כי זה סטיגמה שאין כמותה). המחשבות על זה פוגעות לי בתפקוד וזה מחמיר לי את הדיכאון עד כדי כך שאני חושב שאני באמת אכנס למצב מאוד קשה נפשית עם בעבודה יגלו על כך, זה לא הוגן התאשפזתי בגלל דיכאו

הוספת תגובה

• התמודדות עם הסטיגמה

שמוליק
    24/06/2011

חן חן על דבריך :-)

כמי שגם עבר ארבעה אישפוזים (שניים מהם היו בכפיה) וחשר לתפקד כאילו לא קרה כלום מעולם, אני מציע את הדברים הבאים.

קודם כל היה שלם עם עצמך. אל תדביק לעצמך שום סטיגמה. אתה לא "דפוק", להפך, אני בטוח כמו שאני מרגיש מחוזק יותר מההתמודדות, זה נכון גם לגביך.

אילו העולם היה יודע מה זה באמת מחלות פסיכיאטריות, לא היו נרתעים מכך. לצערנו, מספיק שלבן אדן יורידו את הפרופיל ל 96 מסיבה פסיכיאטרית כדי שזה ירדוף אחריו כל החיים. פשוט אל תתן לעולם להטעות אותך כי העולם טועה. תרגיש "נורמלי" ואל תבקש אישור על כך מאף אחד.

אינני אומר שאתה צריך להגיד בריש גלי שהתאשפזת, להיפך, זו חלק מההתמודדות עם הסטיגמה.

זה לא אמור לדפוק אותך בשום דבר, ולכן אל תפחד מאף אחד. דע שמי שינסה לפגוע בך הוא הצד הרע בסיפור.

יכול להיות שבעוד חמישים שנה אנשים יתיחסו אחרת לאנשים שעברו משבר נפשי, אבל עד אז היה חזק.

מאחל לך כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם הסטיגמה

דניאל
    24/06/2011

תודה רבה על דברי התמיכה שלך :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשפוז פסיכיאטרי והשלכותיו - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/06/2011

האשפוז שלך מהווה מידע רפואי חסוי.
    רק באם תחתום על וויתור סודיות אנשים יוכלו לקבל אבחנות.
    כל שימוש לא חוקי במידע רפואי מהווה עבירה על חוק זכויות החולה
    ויכולה להוביל לתביעות פיצועין ואף כתב אשום פלילי.
    כך שסך הכל המידע שלך די שמור ומוגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה בנושא כדורים נגד חרדה
    ענתי
    23/06/2011

שלום רב

אני בת 37 וסובלת מחרדות במשך כל היום מן בהלה תמידית ואי שקט בגוף.
    אני מטופלת ע"י פסיכיאטר דרך קופת חולים והוא הוריד אותי מפלוטין 20 לאיקסל 50 בשלב ראשון עם עלייה הדגרתית ל100.
    השאלה: כאשר קראתי את הפעילות של איקסל הבנתי שהוא אנטי דכאוני ואני הרי סובלת מחרדות אני לא מרגישה שאני בדכאון. אני מתפקדת עם החרדות וחיונית.
    איך הכדור הנל עובד לחרדה?
    ומה הוא עושה בעצם?
    אשמח לתשובה מהירה
    תודה רבה רבה
    ענתי

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה בנושא כדורים נגד חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/06/2011

טיפול נוגד דיכאון עובד במנגנון מיוחד על קולטני סרוטונין, אשר קשורים להפרעת חרדה, פאניקה ועוד.. פעמים רבות יש רגישות יתר בקולטני סרוטונין, HYPERSENSITIVIITY, טיפול בנוגדי דיכאון SSRI במיוחד כאלו עם השפעה על קלטן סרוטנין 1A , יעילים גם בחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה התסמין הזה ?
    אנדי
    23/06/2011

הייתי אצל בריאות הנפש והפסיכאטר רשם שיש לי F43 -2.20

מה זה ?

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה התסמין הזה ?

הוספת תגובה

• מה זה התסמין הזה ? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/06/2011

Adjustment disorder - F43.2
    הפרעת הסתגלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לרסיטל
    ירון
    22/06/2011

לקחתי כשנה חצי כדור רסיטל ליום והרגשתי הייתה טובה
    הפסקתי לפני כחודשיים את הכדור אך אני מתחיל להרגיש שתופעות
    החרדה והמועקה חוזרות אליי.
    במידה ואחליט לחזור לנטול הכדור שוב רציתי לדעת מה המינון שעליי להתחיל בו והאם ארגיש שוב את תופעות הלוואי של התחלת נטילת הכדור ?

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לרסיטל

הוספת תגובה

• חזרה לרסיטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/06/2011

לקחת מינון קטן ככל שאפשר, לאחר אוכל, בזמנים קבועים, לעלות בהמלצת רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת יעוץ סכיזופרניה בית משפט
    אהרון
    22/06/2011

שלום לכם אני עברתי מצב פסיכוטי אקוטי בשנת 2008,הייתי שומע קולות ורואה הזיות.
    חשבתי שבמקום עבודה רוצים לרצוח אותי וממש האמנתי לזה.
    עקב זה עזבתי את מקום העבודה.
    אמרו לי שמי שעוזב את מקום העבודה עקב מצב בריאותי לקוי מגיע לו לקבל פיצויים.
    יש לי מסמכים מפסיכיאטר משנת 2004 שאני מוכר להם כמטופל בכדורים נגד סכיזופרניה אני גם מוכר לביטוח הלאומי משנת 2009 בתור נכות כללית לצמיתות
    השאלה שלי אליכם::אי אפשר לקבל עוד מסמכים רפואיים לגבי התביעה שאני תובע את מקום העבודה?כי הפסיכאטר שלי אומר שהוא לא נותן.
    מה לעשות?
    תודה על התשובה

הוספת תגובה

• תשובת יעוץ סכיזופרניה בית משפט - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/06/2011

לפנות לעו'ד, לברר את הזכויות על פי החוק ולחפש פסיכיאטר פרטי באם צריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינווגה
    ניר
    22/06/2011

שלום,
    האם תרופת האינווגה מונעת את תופעת ה- מניה ב- מניה דיפרסיה.
    האם היא מקטינה את ההתקפים של המניה?

לקביעת תור
    סגירה
    אינווגה

הוספת תגובה

• תרופות פסיכיאטריות

שמוליק
    24/06/2011

תרופות פסיכיאטריות בכלל, ותרופות נגד מאניה-דיפרסיה בפרט אינם מרפאות את המחלה. הן רק אמורות להקל על התסמינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינווגה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/06/2011

בהחלט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל ולמיקטל
    בת 28
    22/06/2011

היי, אני בת 28, לוקחת רסיטל ולמיקטל עקב דיכאון ומצב רוח לא יציב. בעבר לקחתי ציפרלקס ודפלפט, ואז עשיתי הפסקה בתרופות וכשהחלטתי לחזור לתרופות כבר היה לי פסיכיאטר אחר והוא המליץ על רסיטל (במקום ציפרלקס) ולמיקטל (במקום דפלפט).

הבעיה היא שאין לי חשק מיני בכלל. אני לא מרגישה כמעט כלום כשנוגעים בי וסקס נהיה ממש עול עבורי. מה אפשר לעשות?

למיקטל או רסיטל ידועות כמדכאות חשק מיני במיוחד?

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל ולמיקטל

הוספת תגובה

• רסיטל ולמיקטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/06/2011

יש לברר עד כמה מצב רוח לא יציב, דו קוטבנית 1 , 2 ציקלוטימיה , ספקטרום בי פולארי ????
    ניתן להפסיק רסיטל
    במקום לשלב :
    וולבוטרין
    או

מירו

תוך שיקול דעת...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס
    אמיר
    22/06/2011

שלום רב
    בהמשך לשאלתי מטה
    לאחר שעברתי משבר פרידה קשה
    אני בחרדות ודיכאון בעיקר בבוקר
    התחלתי רמוטיב שגרם לכאבי ראש והפסקתי
    הגם ציפרלקס הפסקתי
    הכדור היחיד שעוזר לי זה קלונקס והוא ממכר
    השאלה אם אשתמש בחצי כדור0.5 כל בוקר
    האם גם זה עשוי למכר? לפעמים גם רבע כדור עושה לי טוב
    לתשובתך מודה מראש
    מאיר

לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס

הוספת תגובה

• קלונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/06/2011

תיאורתית : כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    גדעון
    21/06/2011

שאלתי היא האם תרופות משפיעות על חילוף החומרים בגוף ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/06/2011

בצורה כללית ובאופן עקיף, כן, אך זה נושא אינדיבידואלי בן התרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהם תופעות לואי של זיפרקסיה ולוטאב
    איריס
    21/06/2011

במה טובה יותר יפרקסיה ולוטאב על זיפרקסיה רגילה

הוספת תגובה

• מהם תופעות לואי של זיפרקסיה ולוטאב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/06/2011

קלות הספיגה, עוקף את הצורך בספיגה מהמעיים ופירוק בכבד, עובד מהר יותר, יותר בטוח שבולעים ולא יורקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון מקסימלי
    שרון
    21/06/2011

שלום,מהו המינון המקסימלי של הץרופה זיפרקסיה בטבליות לבליעה ליום??

לקביעת תור
    סגירה
    מינון מקסימלי

הוספת תגובה

• מינון מקסימלי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/06/2011

20 מ''ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה