מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני ממש מחפשת תשובה בבקשה..סטודנטית18/06/2011
אני סטודנטית בת 24 לעיתים קרובות קורה אתי משהו מאוד מוזר בעיני, במהלך היום אני נזכרת במקרה או סיטואציה שהייתי נבוכה בה או שהתחרטתי עליה אחרכך וברגע שאני נזכרת אני עושה תנועה של (התכווצות בידיים,או בפנים) לפעמים אני אומרת את השם של בן זוגי עד שהמחשבה נעלמת. זה נמשך לרגעים, אבל זה קורה כמעט כל יום.
לפעמים זה נגמר רק בתנועות מוזרות לשפתיים.
מה שמטריד אותי זה שהמקרה הזה חוזר על עצמו יומיום כבר למעלה משנתיים, ובנוסף המחשבות על הסיטואציות מגוונות ויכולות להיות מתחומים שונים מאוד בחיים זה לא קשור למאורע מסוים אחד שאני מתחרטתת עליו אלא יכול להיות על כל דבר שבמבט לאחור הייתי יכולה לעשות אותו בצורה טובה יותר.
בנוסף לפעמים זה קורה לי בזמן שהייתי עם אחרים ואז אני נאלצתת להסביר למה עשיתי תנועה כזאת או אחרת או למה קראתי בשם של בן זוגית. אני לא אומרת להם את האמת אבל זה כבר מתיש אותי.
מה זה?למה זה קורה לי? האם זה נורמלי? ומה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממש מחפשת תשובה בבקשה.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/06/2011יש לברר בבדיקה מסודרת, ייתכן ואת מתארת אובססיות וקומפלסיות, יש לברר את רמת החרדה, הזמן, האם יש סדר, טכסיות מסויימת, חזרתיות ועוד. מומלץ לפנות לרופר פסיכיאטר להערכה מסודרת. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה מגיע לי מביטוח לאומי?XXX17/06/2011
שלום רב אני נער בגיל 18 ואני איני יכול להתגייס לצבא בגלל בעיות נפשיות וגם לא לשרת בשירות לאומי אני סובל מסכרופרניה הפרעה דו קטוטטבית
תסמונת אספגר והפרעת קשב וריכוז אני עכשיו בתהלכים משפטים לגבי נכות מהדינה ועושים לי בעיות אני עוד סובל מבעיות גפניות נספות של השמנת יתר בעיה בבלוטת התריס קוצר ראיה קשה בעיות בכפות רגלים נעילת כפיות רגלים בעיות שמיעה
ובעיות גב שנלודתי איתו לפי כול הנתונים האלו האם אני זכי לנכות? הפסכיטרית שלי אמרה לי שממגיע לי נכות כללית של לפחות 50 אחוז על רקע רק התסמונות אספגר
מחכה לתשבות הרופאים תודה מראש
נתנאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה מגיע לי מביטוח לאומי? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/06/2011אחוזי הנכות תלויות באבחנות, בדיקה של הוועדה, התרשמות לפגיעה התפקודית הכללית ועוד פרמטרים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכאטריהגבי17/06/2011
שלום
יש רופאים בכלל ופסיכאטורים בכלל שעברו חרדות או התקפים פסיכוטיים
?
אני לא מאמין מכיוון שברפואה (לימודים ) יש ויתור סודיות
לכן איך רופא מבין את הצרכים של מטופל .
אני בן אדם רגיל אני עובד שוכר דירה בקרוב , לא עבודה נתמכת לא דירה מוגנת
הכול מכספי ומכספי הביטוח לאומי . הרי קשה להשכיר דירה היום .
אני איבדתי 5 שנים מהחיים שלי , ורק בן אדם אחד שפגשתי הבין אותי והוא לא רופא ולא ספיכולוג .
אני רוצה לדעת איך נקבע שבן אדם עבר X מצבים פסיכוטים ?
זה ע"פי בדיקה לפי הסיפורים , הרי אין בדיקה קלינית שתגיד שעברתי כך וכך מצבים פסיכוטיים .
רופא משפחה אמר לי שעברתי רק מצב פסיכוטי אחד , לכן מה ניתן לעשות כדי להבין יותר את מצבי ומה שקרה לי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכאטריה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/06/2011פסיכיאטר אמור להבין את סבלו של המטופל גם ללא לחוות את הסבל, אין צורך שרופא ינסה להתאבד או ישתמש בסמים על מנת שיבין את מטופליו, אך חובה שיהיה אמפטי ויבין את סבלו של העומד מולו.
אבחנה מתבססת על תיאור המטופל ( סיפור) וכן התרשמות קלינית ( הערכה של הרופא הבודק - להתנהגות, מתח, מצב הרוח, תוכן השיחה ועושר המילים, תובנה ועוד..).
בנוסף יש חשיבות לברר מידע מהסביבה ( הטרו אנמנזה) - שיחות ע משפחה, חברים, עבודה, לעתים תיעוד ממסגרות החוק ועוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקסמשה16/06/2011
שלום
עובד כמאבטח מזה 10 שנים. לא מזמן הומלץ לי על ידי הרופא שלי לקחת קלונקס.
אולם הוא הזהיר אותי שידוע שמצלמים את המרשם ולכן אולי יכול להוות בעייה.
בכל מקרה מרשם יש לי.
השאלה היא האם מישהו יודע האם שולחים את צילום מרשם הזה למשרד הפנים או משהו או שזה רק לצורך זהירות שומרים את זה ולא עושים עם זה כלום??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקקקפפפיייץץץ
משה17/06/2011מקקקפפפיייץץץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/06/2011יש צורך צ לרופא המטפל לדווח, יש איסור להשתמש בנשק תחת טיפול בקלונקס או תרופות אחרות ממשפחת בנזודיאזפינים, גורמות לירידה בתגובות, הפרעה בריכוז ועוד..
אסור להשתמש בתרופות אלו בעבודות עם נשק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלישת שיער ונשיכת שפתייםסיון16/06/2011
שלום
ברצוני לשאול בנוגע לבעיה שיש לי כבר כמה שנים, היום אני בת 24, זה התחיל בגיל 14 בערך
קורה לי הרבה שאני תולשת שערות, מפצלת קצוות מפוצלות, נושכת שיערות שהם לא דקיקות, בנוסף לעיתים אני נושכת שפתיים ולעיתים זה מגיע למצב שיורד לי דם, בעיית השיער היא יותר בעייתית לי, אני מפחדת שהשיער שלי ייהרס, אני לא מצליחה להפסיק את זה.
זה קורה לי הרבה כשאני לומדת למבחנים, צופה בטלויזיה, בעיקר כשהידיים שלי פנויות
אשמח לעזרה, זה ממש מפריע לי ואני לא יודעת כבר איך להפסיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלישת שיער ונשיכת שפתיים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/06/2011תיאור לבעיה קומפולסיבית, יש צורך בטיפול בנוגדי דיכאון מקבומת SSRI במינונים גבוהים וכן בנוסף טיפול ב CBT , טיפול התנהגותי קוגנטיבי. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה טיפולעדן16/06/2011
שלום לכם אני אישה צעירה בת 29 נשואה +4 איני עובדת מגדלת את ילדיי השאלה שלי היא היום אני מבינה שאני לא במצב נפשי טוב בכלל אני עצבנית מבלי סיבה אין שקט פנימי אני מתחליהסתם ליבכות עברתי ילדות לא קלה וזה בלשון המעטה אני יודעת שלו לה היו לי ילדיים כבר לא הייתי חייה מזמן היום אני חייה למענם ולמען בעלי היקר אבל אני רוצה שוב לשוב ולאהוב את החיים אני רוצה ליפנות ולבקש טיפולאבל הפחד שלי שבגלל כל המחשבות שיש לי בראש אני מפחדת שכשאני ישתף מישהוא כמו פסיכיאטר יקחו לי את ילדיי וחלילה וזה יקרה אני יודעת שאני לא ייחייה אף לו לשנייה אחת בילעדיהם אני כל כך פוחדת אפילו שעכשיו שאני כותבת הודעה זו אני פשוט בוכה אני ממש צריכה עזרה מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה טיפול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/06/2011פונים לעזרה מקצועית, פסיכיאטר או פסיכולוגית קלינית. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SSRI ומחזור חודשינאוה16/06/2011
שלום רב,
אני לוקחת סרטרלין, 100 מ"ג זה 5 חודשים לטיפול בחרדות.
בשלושה חודשים האחרונים (לאחר שעברו תופעות הלוואי של ההתחלה) התחילתי להרגיש תופעות לוואי שקשורות למחזור החודשי- מס' ימים לפני קבלת הוסת מתחילה רגישות וגדילה של השדיים וכאבי בטן תחתונה חזקים. מדובר בתופעות שלא חוויתי לפני כן.
האם ידוע על קשר בין התרופה לתופעות שתיארתי?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SSRI ומחזור חודשי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/06/2011לא תופעות לוואי שכיחות, הרבה פעמים בהפרעות סביב המחזור החודשי הטיפול נוגדי דיכאון מקבוצת SSRI, יתכן ויש קשר לעליית הסרוטונין, יש לנסות לקחת לאחר אוכל ובאם לא עוזר להתיעץ שוב עם רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיבנטע16/06/2011
רציתי לדעת על רמוטיבהאם הוא יכול להיות טוב לOCD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/06/2011לא מומלץ, עדיף טיפול תרופתי , מקבוצת SSRI , כגון : פרוזאק , ציפראלקס ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך להודעה רספירדלאבי16/06/2011
איך עובד השלוב של רספירדל וקונצרטה, האם אין סתירה בינהם?
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להודעה רספירדל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/06/2011אכן יש ניגוד בפעולות, נדיר להשתמש בשניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רספירדל לילדים עם הפרעות התנהגותאבי16/06/2011
שלום.
האם קיימת תרופה נוספת שעושה את אותה פעולה כמו הרספידל אך ללא ייצור מוגבר של פרולקטין?
האם זו תופעה נפוצה לטיפול בילדים עם הפרעות התנהגות ע"י רספירדל?
תודה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רספירדל לילדים עם הפרעות התנהגות - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי16/06/2011יש תרופות אחרות, ולמרות שריספרדל זו תרופה נפוצה אני מציע שאם יש תופעת לוואי משמעותית לפנות לפסיכיאטר ילדים ולהתייעץ איתו על החלפת התרופה, בהתאם למצב הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרספרדל ילדים
גבי17/06/2011לרספרדל יש תופע לוואי בנטילה ע"י ילדים
הצמחת שדיים .
אם אתה חושב שאני צוחק אז בבקשה .
אם אתה רוצה לבדוק אז בבקשה
חוץ מזה למה ילדים צריכים לקחת תרופו פסיכאטריות
אתה היית לוקח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפוט חברתי לקוי בחלקו???רונן15/06/2011
איך מטפלים בדבר כזה?
הבן שלי בן 13-ילד מקסים ונפלא...אובחן לפני שנתיים עם ADDּODD אין איתו שום בעיות בבית...הוא תלמיד בינוני עם ממוצע 70 {כך לפחות נכתב בדו'ח ביה"ס}
עייפנו מכל המטפלים שמחפשים בעיות בתוך המשפחה...יש לנו עוד שתי בנות שאובחנו כמחוננות...אני חוזר ואומר שבבית הוא ילד מקסים אבל בבית-הספר יש לו בעיות של "מוזרות" וגם לפעמים ולא תמיד....אנחנו אוהבים אותו ללא תנאי ומעולם לא השווינו אותו לאחיותיו...אין לא לקות למידה מלבד ההפרעה הנ"ל...השאלה היא:"האם זה יעבור עם הזמן?" ומה עוד ניתן לעשות בכדי שילמד לקרוא מציאות יותר נכון? לעיתים הוא לא מבין את התגובות של המבוגרים על מעשיו...לדעתי הוא מנסה להצחיק את הילדים בכדי לזכות בנקודות זכות ואז הוא לא מבין את הכעס של המורה...כאילו שזו הדרך היחידה שלו להרים את הדימוי העצמי הנמוך שלו...איך אלמד שזו לא הדרך?
הוא תלמיד גרוע בעיני עצמו...אבל הוא גם מסרב ליטול קונצרתה שנרשמה לו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפוט חברתי לקוי בחלקו??? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/06/2011ראשית לציין שאנחנו מומחים לפסיכיאטריה של המבוגר, מגיל 18 ומעלה, ולא ילדים ונוער.
יש קושי להעריך לגבי העתיד ללא בדיקה מסודרת וקבלת מידע נוסף רלוונטי.
יש לשלול מרכיב אישיותי והפרעות אחרות. מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי מתאים וכן התרשמות אבחנתית מסודרת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה פסיכיאטרגליה15/06/2011
מזה מספר חודשים שאחי אינו חש בטוב ומתלונן על כאבי בטן עזים, לאחר בדיקות מקיפות שנעשו נשללו בעיות פיזיות, אולם הוא לא הספק בכך ובחודש האחרון הלך למיון 6 פעמים כאשר שוב נשללה בעיה רפואית גופנית. כאשר המשפחה מעלה את האפשרות כי אולי יש קושי פסיכולוגי הוא כועס ומתעצבן, על אף שלנו נראה שקורים אירועים במשפחה שללא ספק משפיעים עליו וגורמים לו לדכדוך ואף דיכאון (לא מאובחן).
שאלתי היא האם בשלב כלשהו לאחר שילך למיון שוב, הוא יופנה לבדיקה של פסיכיאטר על ידי הצוות הרפואי במיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה פסיכיאטר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/06/2011סביר להניח, שכאשר הצוות המטפל במיון יבין שמדובר ספניות חוזרות, בתדירות גבוה ללא מממצא אובייקיבי, יעלו את הצורך לברר את המרכיב הנפשי.
באם בן משפחה מתלווה לחדר מיון, הוא יכול לעלות את הנושא בפני הרופא במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון וייעוץמרית15/06/2011
נלחמת בדיכאון כבר הרבה זמן.הייתי בשנה האחרונה ברפואה ציבורית ולא הייתי מרוצה.הלכתי לרופא פרטי,אדם נחמד,אך הרגשתי שלא קלט אותי כל כך,עברתי איתו כמה ניסיונות תרופתיים במשך כמה חודשים בעיקר בתחום המייצבים (למרות שאני ממש לא בי פולארית) ודבר לא השתנה.החלטתי לחזור אל פסיכיאטרית פרטית שטיפלה בי בשנים קודמות לפני שהגעתי למערכת הציבורית,היא ישר שמה גז במינון של האנטי דיכאוני הנוכחי
אפקסור.זה לא עזר.עכשיו אחרי עליה נוספת,אני במינון עצום של 375 מ"ג אפקסור+סורבון 10 מ"ג.ולא,אין לי מאניה,אני עדיין בדיכאון.אני לא רוצה לקחת אנטי פסיכוטיים.הרופאה לא כל כך נלהבת לשנות תרופה או לעשות החלפות.אני מיואשת,גם יש לי תופעות לוואי לא סימפטיות (יובש נוראי בפה וחוסר חשק מיני מובהק שאף פעם לא קרה לי) וגם אין שינוי במצב.אני מוכנה לשאת תופעות לוואי במידה ואני מרגישה טוב ויש שיפור ניכר,אבל אם אין,למה נגזר עלי לשאת בהן? אני חושבת ללכת לרופא נוסף אבל אני מרגישה כאילו אני זאת שלא בסדר שאני קופצת מרופא לרופא בפרק זמן כזה קצר של פחות משנה.ואני לא מוכנה לקחת אנטי פסיכוטיים.אני יודעת שיש עוד מספיק תרופות אנטי דיכאוניות במאגר.אני בסה"כ הייתי על 3 סוגים במהלך חיי.אני לא מפקפקת בידע ובמקצועיות של אף אחד מהרופאים שהייתי אצלם,אך במקום מסויים אני מרגישה שאין נכונות וריספקט לרצון שלי לא לקפוץ לאנטי פסיכוטיים.אני מרגישה שבסאבטקסט אומרים לי,אם את לא רוצה אנטיפסיכוטיים אז תשארי איפה שאת עכשיו.
ואני מרגישה כל כך לבד במערכה,ומיואשת,ואני משלמת די הרבה כסף לטיפול פרטי בשביל שאני לא ארגיש את כל הדברים האלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון וייעוץ - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/06/2011היי מרית.
ראשית לזכור שיש להתייחס לא רק למרכיב ביולוגי, יש צורך להתייחס למרכיב פסיכולוגי ולמרכיב סוציאליׁ ( חברתי סביבתי).
יש להתייחס באופן לבעיה באופן סיסטמתי:
הגדרת הבעיה , זיהוי מטרות הטיפול.
בירור הטיפול עד כה , מינונים, תגובות, תקופות.
בירור גופני, בדיקות דם, בלוטת התריס, רמת אסטרוגן טסטוסטרון, ויטאמינים וכו''
בירור המצב הפסיכולוגי וזיהוי גורמי דחק.
המלצות לחינוך התנהגותי: הייגנה של השינה, עילות גופנית, הפחתת קפה בחרדה וכו''.
איזון תרופתי, שינוי מינון, שינוי תרופות, הוספה של תרופות עזר.
לא חובה להתחיל נוגדי פסיכוזה מייד.
יש צורך להוסיף פסיכותרפיה לתרופות, מניסיון, רוב המטופלים שלי בקליניקה הפרטית, תחת טיפול תרופתי וכן שילוב פסיכותרפיה דינמית או CBT והתוצאות בהתאם.
הכי חשוב, לא להתייאש, לאמין ולנסות שוב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב תרופות+שיחות
מרית16/06/2011שנים של טיפול פסיכולוגי גם דינאמי וגם CBT.כרגע,פשוט אין לי כסף לזה.וגם אין לי כוח נפשי לזה,בעיקר כשהמטפלת האחרונה שלא עלתה לי כסף היא עו"ס באמת מקסימה שיושבת בבי"ח לחולי נפש וקשה לי ריגשית להגיע לשם.
אכן היו ניסיונות בתרופות נוספות לתמיכה,כשהייתי על ציפרלקס קיבלתי למיקטל וזה היה הכי טוב אבל חטפתי לופוס בעור והיו חייבים להפסיק ומאז אני בדיכאון ולא יוצאת ממנו.ניסו במקום למיקטל את הליתיום וזה לא עזר ואח"כ גאבאפנטין ולא עזר ואח"כ עברתי לאפקסור עם הגאבאפנטין ואח"כ לאפקסור עם טופמקס,אבל אם אני עולה מעל 50 מ"ג טופמקס אני מרגישה זוועה.לכן כרגע אני על אפקסור 375 מ"ג וטופמקס 50 מ"ג וגם סורבון 10 מ"ג.אבל אין ממש שינוי.בדיקות הדם שלי בסדר חוץ מזה שאני אנמית קצת וזה היה תמיד.ויש לי PMS קשה וזה היה תמיד,מה שכן הכדור שאני לוקחת נגד הלופוס העורי שנקרא פלקווניל יכול לגרום לשינויים במצבי הרוח-זה לפחות מה שרשום בעלון לצרכן.כרגע,הרופאה שלי החליטה בכל זאת להוריד אותי מהאפקסור,הפחתה של 75 מ"ג כל 4 ימים ובינתיים היא תשקול אנטי דיכאוני אחר.אני מקווה שאני יעמוד בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםגדעון15/06/2011
אני מתכוון להפסיק את התרופות ולא תגידו לי לא .
פשוט אני לא רוצה למות בגיל 50 מכל התופעות הנלוות ללקיחת כדורים פסיכאטרים .
השאלה שלי היא כזו אני הבנתי שתרופות אלו גורמות לתאבון מוגבר אז השאלה היא מרגע הפסקת התרופות האם התאבון יפחת והאם המשקל ירד קצת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תרופות
שמוליק15/06/2011כל הכבוד על ההחלטה האמיצה !!!
כשלקחתי תרופות כאלה, היה לי כרס, והיא נעלמה אחרי שהפסקתי. לא שמתי לב שתופעת הלוואי של תיאבון מוגבר; מה שהפריע לי, זו הייתה העייפות הנוראית.
בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
זכריה16/06/2011שמוליק תודה רבה לך מאחל בהצלחה גם לגידעון אני מאמין שיש אנשים שיש להם את זה (בעיות נפשיות) ויש כאלו שהגיעו בטעות אני אישית הייתי צריך לשבת בכלא ולא במחלקות סגורות הביאו לי בחירה ושם נדפקתי כי שם כל אחד נדפק גם הרופאים שכותבים אני מכיר אותם אישית הם עובדים בתל השומר רק הם לא מודעים לחומרת בעיתם וזה לא פגיעה אישית חלילה הם רק דוגמא אלא כל רופא ואח וכל הצוות גם המנקים וגם הסניטרים תהיה עם בריאים תהיה בריא תחיה עם עשירים תהיה עשיר שם אתה סופג את כל הבילבולים החרדות והזוועות שהם עברו ועוברים אני בתקווה שלא נצטרך את החומרים הסליחה על הביטוי מגעילים האלו שעושים רק נזק לאדם רפואה שלמה לכל עם ישראל ותודה למרות כל הנזק למערכת הפסיכיאטרית כי אם לא הם היה יותר גרוע ונאחל גם להם שישתפרו וילמדו מסקנות כי היום זה מגיע לכל הרבדים וגם ילדי השמנת שלהם יכולים לסבול מהפרעות כי יש להם הכל הם נולדו עם הכל בבית טוב הכל טוב ושלא צריך לעבוד קשה מגיעים הייסורים התחלואות והבעיות הקשות שום תורשה ושום בטיח הכל קישקוש אחד גדול גם אם יש פגם גנטי עובדה שפעם הוא לא התבטא כי פעם החיים היו אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
גבי17/06/2011איפה כל במחלות הפסיכאטריות היו פעם
כשאני הייתי ילד הייתי הולך מכות לא מכין שיעורים . נו אז מה אני פסיכי
הייתי אצל רופא בבית חולים וסיפרתי לה על משהו שהיה בצבא , ואז היא אומרת לי שזה תהליך של מחלה . מצחיק כל דבר קשור , גם שזיינתי את אמא שלה בתחת זה גם קשור .
הרופאים בבתי חולים הכי גרועים יש להם גב - עובדי ממשלה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCD ולימודי רפואהאבי14/06/2011
אהלן,
אני בן 23 ובגיל 16 אובחנתי עם הפרעת OCD, אני לא לוקח תרופות ולא מקבל טיפול פסיכולוגי, אני "שולט" וחי בעצם עם זה בהצלחה די רבה.
(מזהה את המאפיינים של ההפרעה ומתמודד עם הטקסים והחרדות)
האם הOCD, יגביל אותי בלימודי הרפואה, או עלול להפריע לי למלא תקפיד של רופא
בעתיד? האם יש רופאים עם OCD והם מצליחים לתפקד?
תודה רבה,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי רפואה
שמוליק15/06/2011שלום אבי.
קודם כל,כל הכבוד על האומץ להפסיק את התרופות. אני אושפזתי כמה פעמים בכפיה, והפסקתי לקחת תרופות. פשוט אי אפשר היה לסבול את העייפות הנגרמת מהן.
שמעתי מהמטפלת שלי (פסיכיאטרית), שיש רופאים שהם חולי נפש. אחד מהם מאובחן במאניה דיפרסיה. לא ידוע לה על ספיכיאטרים חולי נפש. אבל כנראה שאין מניעה שתהיה חיה כזו...
אני לא ממש יודע מזה OCD; אני מקווה שמידע הזה יעזור לך.
בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOCD ולימודי רפואה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/06/2011היי אבי.
באם תיהיה מאוזן, ללא סבל, ללא פגיעה תפקודית ותוכל להשקיע הרבה שעות, ריכוז ולמידה, תוכל לעשות זאת.
מן הסתם, לימודי רפואה, הסטאג' וההתמחות מלווים בלחץ ודרישות גבוהות לתפקוד, מה שמחייב מצב נפשי וגופני טובים ולאורך זמן.
גורמי דחק עלולים לגרום להחמרה במצב הנפשי ואף לאשפוז, יש להתיעץ עם רופא מטפל או איש מקצוע אשר מכיר אותך בנדון. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)