מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוטרדתמוטרדת05/06/2011
אני בת 38 נשואה+ילדים בעלת תואר. ברצוני לשאול שאלה: כשחברים של הבן שלי בן 10 מגיעים אלינו אני מארחת אותם והכל בסדר. כך גם אם הבת שלי ואין לי שום בעיה להיפך אני מעודדת אותם שכדאי להם להיפגש עם חברים. הבעיה מתחילה כשהגיסות שלי רומזות לי ואפילו אומרות לי במפורש שהילדים שלהם רוצים לבוא אלינו לבית אז אני מתחילה להתרגז בלב ולהילחץ. ואני פשוט לא יכולה לעלות על דעתי שאני מארחת אותם מכיוון שאני יודעת כשהם יגיעו אלינו הביתה עם הילדים הקטנים שלהם והשובבים (בני 4-7) הם מתחילים לרוץ לי בבית ולטפס במדרגות ולבקש משחקים (ולא פעם הם שברו לי דברים) ואני יודעת שכולם ביחד עם הילדים שלי מעמיס עליי ואני פשוט מקבלת עצבים ואפילו סלידה. אני לא יכולה לסבול זאת. (אני רואה מה קורה אצל חמתי כל שבת כשכולנו נפגשים אצלה בבית, יש רעש, מריבות בין הילדים, השתוללויות, צעקות שהם עושים אפילו מתוך כייף).
אך כשמדובר בחברים של הילדים שלי (בני 7, 10) שאני יודעת שהם ילדים טובים, רגועים, אין לי כל בעיה עם זה להיפך, אני רואה שהם תורמים זה לזה ובכלל לא מרגישים אותם. אך כל מה שקשור במשפחה של בעלי, עם החתך הילדים השובבים שלהם אני לא יכולה להסתיר את הסלידה שלי מהרעיון . אני לא יודעת איך חמתי יכולה לארח את כולנו אצלה בבית כל שבת ולסבול את כל ה בלגן שכולם עושים אצלה היא פשוט לוקחת הכל בקלות ו אני לעומת זאת לא ייכולה להרשות לעצמי זאת בבית שלי שהוא ענק, מסודר ויפה. נ.ב. הילדים שלי בבית משחקים חופשי ואין לי את הלחץ שיעשו לי בלגן בבית כי הם יודעים שצריך לאסוף ואם הם שוכחים אני מעירה להם. אני לא טיפוס עצלן, להיפך חרוצה שמתחזקת את הבית לבד בלי עוזרת. אני יודעת שאני מכבידה על בעלי בהתנהגות שלי שהוא צריך לשתף פעולה ולא להציע לארח אותם.
האם ההתנהגות שלי מוכרת? האם אני נורמלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמליות
שמוליק05/06/2011נראה לי שאת נורמלית בהחלט. אבל אם תלכי לפסיכיאטר יכול להיות שהוא ידפוק לך איזה איבחון. הפסיכיאטרים יכולים לדפוק "בלתי-כשיר" לשירות ביטחון גם למישהו שראוי להיות הרמטכ"ל הבא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטרדת - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי06/06/2011השאלה שצריכה להשאל היא עד כמה בלאגן מפריע לך, ועד כמה סדר מנהל את חייך. אם זה קשור רק לילדים הספציפיים האלו וכשיש בלאגן אחר אין לך בעיה, אז גם אין בעיה בכלל. אם כל בלאגן וחוסר סדר 'משגע אותך' עד שאת משגעת את הבית, אולי כדאי ללכת להתייעץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתקלתי בכתבהדני אחר05/06/2011
באינטרנט באתר כלכליסט בנושא עבריינות והקשר למבנה המוח עד כמה הדברים שכתובים שמה הם נכונים? האם באמת אפשר להגיע לרמה כזאת של הבנה או שפשוט זה מין פוליגרף רק למוח שיכול להעיד אך ורק לנושאים רגשים ולא ויזואלי בבקשה
לא יודע נראה לי שאנחנו קצת רחוקים מהמציאות הזאת. הריי אנחנו אפילו לא מסוגלים עדיין להשתיל מוח של עכבר או להחליף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתקלתי בכתבה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/06/2011כיום יש מידע רב לגבי המוח אבל, אכן הרבה לא יודעים, ונכון אי אפשר להשתיל מוח.
( ניתן להשתיל אלקטרודות, תאי עובר, ניתוחים להורדת התנהגות ומחשבות בלתי נשלטות, מדידת רעשי רקע ואיזון SNR ..וכו''.. יש עוד הרבה לגלות ולעשות..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמ04/06/2011
שלום.
ידוע לי כי מאניה\ היפומאניה היא פעילות יתר באיזור מסוים במוח.
ודפרסיה?
האם גם היא פעילות יתר באותו האיזור? תת פעילות באיזור? באיזור אחר? מה קורה פה בעצם? האם ידוע לכם על מאמר ספציפי או ספר על המשמעות הפיזיולוגית ובעיקר הנוירולוגית של הפרעה דו-פולארית היכול לענות על השאלה שלי (בעברית)?
תודה ושבוע טוב,
מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/06/2011ספר בעברית, "פרקים נבחרים בפסיכיאטרי" , לא בטוח שמכסה את הנושא הנ''ל, מיועד לאנשי מיקצוע.
למי שמעוניין במידע רב לגבי מאני דיפרסיה, מוזמנים להאזין להקלטת תוכנית רדיו שהשתתפתי אתמול, רשת א' - "רופא תורן. באתר שלי , תחת תפריט מדיה, רדיו ובחירה מרשימת ההקלטות להורדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת חפציםג'ודי ב.04/06/2011
שלום רב, ברצוני לדעת אם יש איזו בעיה נפשית כשאדם מתחיל לאט לאט לזרוק חפצים מהבית (פסלים לרוב) ואי אפשר לעצור בעדו? וכאשר אדם מקליט כל שיחה שמדברים איתו באמצעות הנייד ומנסה כאילו "להוציא" ממך מידע? יש אבחנה פסיכולוגית שאלה הם מאפייניה??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בזריקת חפצים הכוונה היא לזרוק לפח
ג'ודי ב.04/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקת חפצים - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי06/06/2011אפשרויות רבות, ובכלל זה חרדה ופסיכוזה. הדרך היחידה לדעת היא להפגש עם איש מקצוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ודיכאוןליאת04/06/2011
ד"ר שלום רב,
אימי בת 49. לפני כחודשיים ללא סיבה ברורה אימי נכנסה לדיכאון המלווה בחרדות, מחשבות דיכאוניות, רעד הזעה מוגברת, אי יכולת להירגם בלילה, מדברת רק על דברים שליליים, אינה אוכלת - ירדה משמעותית במשקל ומצבה לא טוב.
אימי הגיעה לטיפול פסיכטרי אשר הוחלט על מתן כדור ציפרלקס 10 מ,ג ביום וכן מתן כדור שינה וכדור לוברין.
עד היום חל שיפור ממש קל, היא עדין לא מאוזנת ומתלוננת על כאבי ראש חזקים, דברים בסיסיים היא אינה מסוגלת לבצע בטענה שהא לא יודעת לעשות כלום ושום דבר טוב שקורה לא משמח אותה, לדוגמא: נכד ראשון נולד במשפחה, אחד הילדים בקרוב מתחתן אך כל זה לא מעניין אותה כלל.
חשוב לצין כי היא גם הפסיקה לעבוד בהמלצת הפסיכאטרית וקיבלה כרגע ימי מחלה.
תוך כמה זמן הכדורים אמורים להשפיע? ידוע לי כי הדבר לוקח זמן וצריך סבלנות אך האם בטוח יחול שיפור? הפסיכאטרית טוענת שאין צורך להחליף את הכדורים, האם יש תקווה לטוב? כולנו כבר מיואשים מאוד.
אודה להתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ודיכאון - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי06/06/2011תגובה כלשהי לציפרלקס צריכה לבוא בתוך עשרה ימים-שבועיים עם הגעה להשפעה מלאה תוך כחודש-שישה שבועות
באם אין שינוי ממליץ לחזור להתייעצות נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעללות נפשיתRHEMA04/06/2011
התנהגות אלימה
שלום רב,
ברצוני לשאול כיצד לנהוג עם אח,בן55 אשר מגיב באלימות מילולית,איומים ,זעם ואיום לנתק אתי קשר בכל פעם שאני מתנגדת לדעתו.הוא מאשים אותי בחוסר לויאליות של בת משפחה שלדעתו צריכה לתת לו גיבוי למהלכים שלו שנראים לי כהרסניים ומסוכנים.בהתפרצות הזעם האחרונה הוא התבטא" את עוד תצטערי על זה".למה הוא התכוון?לי זה נשמע כאיום.
הוא מעוות לחלוטין את דברי ומעשי (שלדעתי באים להציל אותו מהרס עצמי).הוא עושה עלי מניפולציות רגשיות שמטרתן לתת לי תחושה של אשמה.
מהי הטקטיקה הנכונה -האם לומר לו תמיד שהוא צודק ולהמנע מעימות?
האם להכנע לטרור שהוא משליט עלי ולוותר לגמרי על דעותי והמצפון שלי על מנת לחסוך משנינו את התפרצויות הזעם שלו?
האם לא להגיב כלל וליצור נתק לתמיד?האם זה לא יטריף אותו עוד יותר ויוביל ,חלילה,לאסון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעללות נפשית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/06/2011היי, האם מדובר בשינוי משמעותי בהתנהגותו לאחרונה ?
אם מדובר בשינוי משמעותי, ייתכן יש סיבה גופנית, מומלץ בדיקה מסודרת, CT מוח וכו''
באם תמיד היה כך, תעשי מה " שהלב" אומר, את מכירה את האח הכי טוב.. בנוסף את יכולה להתייעץ עם בני משפחה אחרים, חברים וכו''. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרהנתן03/06/2011
התחלתי טיפול בכדור מודאל רציתי לדעת למה הטיפול הזה עוזר אני מרגיש ממש לחוץ הרבה ומתוח לא משוחרר האם הוא בשביל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך עזרה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי06/06/2011פעמים רבות נותנים מודאל לטיפול בלחץ וחרדה. לרוב רופאי משפחה עושים זאת. היום מקובל יותר לתת תרופות ממשפחת SSRI כמו ציפרלקס, לוסטרל, פלוטין ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהפחד03/06/2011
שלום,יש לי בעיה עם הרפלקסים בגוף פתאום.אני כל הזמן חושב עליהם,בודק איך הם עובדים,ואז אני מרגיש שהם לא פועלים כמו שצריך.זתומרת,בגלל שאני חושב עליהם ורוצה לראות שהם עובדים,אני מרגיש שאני עושה אותם,שהם לא באים בטבעיות,ושאם אני לא אבצע אותם אז הם לא יקרו.אני מרגיש כבר עייף לפעמים מזה.זה תקף לגבי רפלקס הנשימה,המצמוץ והבליעה(אגב אין לי באמת בעיות כי כאשר אני שוכח מזה אז זה עובר ובנוסף בשינה הכל בסדר).עכשיו מה שבאמת מטריד ומעייף אותי הוא רפלקס הבליעה.אין לי כבר כוח לאכול.לפני כל ארוחה אני לחוץ ומרגיש פחד.זאת משום שכאשר אני מתחיל לנגוס באוכל אני נוגס בו,ורק כאשר אני אחליט לבלוע אז הוא ייבלע(אין לי בעיות בליעה,כשאני בולע אז האוכל נבלע,חוץ לפעמים מקליפות או מחתיכות גדולות שאני קצת מפחד לבלוע מחשש להיחנקות).עכשיו הבליעה אצלי היא לא אוטומטית,אני יכול אם אני רוצה להישאר עם האוכל הרבה זמן בפה,מבלי לבלוע אותו,זה לא בא בטבעיות ואני מרגיש זה ידני.זה התחיל לפני כיומיים מהפחד להיחנק ומפחד מבליעת כדורים.אני מאוד מפחד שיש לי איזו מחלה קשה במוח שאולי גרמה לי לכך שהרפלקס פתאום לא יעבוד כמו שצריך ואני אפעיל אותו ידנית כביכול.אני כבר עייף מלאכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה ולא הזכרתי אין כאבים בבליעה
פחד03/06/2011ובנוסף בבליעת משקאות אין בעיה כלל.לכן אני פונה לפה,משום שאני יודע שהמקור הוא נפשי,מה אתם מציעים לעשות?לגשת קודם כל לבדיקות מעבדה(כי אני מרגיש לפעמים התקפי חרדה,פתאום אני מתנשם בכבדות ולא מרגיש את הלשון ויש לי הרגשה של פחד מהמוות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנוסף אני נורא חושש שיגיע יום
פחד03/06/2011ובו רפלקס הבליעה שלי יפסיק לעבוד,כלומר אני כבר לא יצליח יותר להעביר את האוכל מהשיניים אל הגרון,ואז שאני אמות.אני נורא חושש מזה,ואני גם נורא חושש להיחנק(כתוצאה מכך שרפלקס הבליעה לא יתפקד כראוי,שאני אנסה לבלוע ולא אצליח,ובטעות אני אבלע חתיכת אוכל נורא גדולה ואחנק).כתוצאה מכל אלה אני ניגש לכל ארוחה בפחד ובחרדה,ורק רוצה לסיים אותה כבר,להגיד שאכלתי וזהו ולראות שהצלחתי לבלוע וזהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפלקסים לא מפסיקים סתם כך לעבוד
עדן03/06/2011לא אם יש מחלה או תסמונת של משהו חמור. מדובר ברפלקסים בסיסיים ביותר.
יכול להיות שמדובר בחרדה ועליך לטפל בזה. למשל תרופות ראשונות מגזרת הssri וטיפול cbt שהיהו קוגנטיבי
התנהגותי ובו ילמדו אותך להשתמש היטב במנגנונים ולא לפחד. את הטבעיות שאתה מדבר עליה..
אפשרות גם לטיפול פסיכודינאמי רגיל אצל פסיכולוג או עוס קליני שמטפל.
והנון כח ומוטיבציה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי06/06/2011מה שאתה מתאר זו חשיבה טורדנית אובססיבית. אנא פנה לאיש מקצוע להערכה מסודרת והתאמת טיפול, רצוי לבחון שילוב של טיפול תרופתי עם טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי להשגת האפקטיביות הגבוהה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי,תודה על התשובה.רק עוד דבר אחד
פחד06/06/2011חשוב שאני רוצה לשאול אם הוא בסדר:
לעשות שיחות עם עצמי זה בסדר,זה לגיטימי(לדבר עם עצמי בלב,ולפעמים בקול)?כשאני מתלבט או כאשר אני מפחד ורוצה להגיע לפיתרון,אני חושב על ידי כך שאני אומר לעצמי את הדברים בלב(או בקול),ואז ביחד עם עצמי מגיע לתשובה(חושב,מנסה להגיע לפיתרון,ואם אני מצליח אני אומר לעצמי וואלה תותח אותה וואלה טוב אתה).אני פשוט כביכול מספר לעצמי בלב(או בקול) את כל הדברים,שואל את עצמי מה נראה לך וממש עושה שיחות,כאילו שאני עושה שיחה עם מישהו אחר(כי אני גם עונה לעצמי,לעיתים על גדר ההרגל - זתומרת שזה בא אוטומטי שאני עונה לעצמי בגוף "אתה" כמו מישהו אחר).
אבל זה מאוד קיצוני,זה דיבור כזה עם עצמי
זתומרת שיחה עם עצמי.זה טוב בשביל עצמי,אבל לפעמים בתוך עצמי אני מרגיש בגלל שאני מתייעץ כל הזמן,וכל הזמן יש קול פנימי כזה שלי שעוזר לי(או חיצוני אם אני מדבר בקול),וכל הזמן אני מספר לעצמי דברים בתוך הלב או בקול,אז נגיד אני מנסה לפתור משהו,ועדיין מנסה לעזור לי בקול הזה(זה בא על דרך האוטומטי,כן?),ולא מצליח,אז אני שואל את עצמי בקול:מה עושים?כאילו מה אני וגם הקול הפנימי נעשה עכשיו.
זה עדיין בסדר?
פשוט כאשר דיברתי בעבר בקול,והייתי עושה שיחות עם עצמי בקול(הייתי מספר בקול את כל הדברים שמפריעים לי,וישר היה מגיע המשפט:אבל אתה לא מבין,אתה צריך לעשות כך וכך,איך לך ממה לפחד,אתה טועה אבל בקול),ובנוסף,אני זוכר שפעם אחת הדיבור הזה באמת עזר לי והצלחתי לצאת באמצעותו מחרדה קשה מאוד שלא ידעתי מה לעשות איתה,ואז אמרתי לעצמי:תביא לי כיף,ונתתי לעצמי כיף....זה נראה לי קצת לא נורמלי,זה נראה לי כלפי חוץ מאוד חולני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה תשובה לגבי השאלה
פחד09/06/2011השנייה שלי.אני מדבר פה ממש על הרגל:זה פשוט עושה לי טוב,לדבר עם עצמי על הדברים השונים,על דברים שאני נהנה מהם או מפחד מהם.כשאני עושה את זה בקול אני מרגיש שאני נהנה יותר.זה פשוט הפך כבר להרגל,אני מספר לעצמי את הדברים וישר עונה לעצמי בגוף שני כמו מישהו אחר.אין לי זמן לחשוב אפילו,וזה כבר קורה.ככה אני נהנה מהחיים,וכך אני גם פותר בעיות.אבל מה שמטריד אותי הוא למה זה קורה לי:ולמה דווקא בקול?למה אנשים צריכים לראות אותי מספר את כל הדברים שעוברים עליי לעצמי בקול,ואז עונה בגוף שני לעצמי בתור מישהו אחר(לא נראה לי שרואים,אבל עדיין)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכמובן יש לי תחושה תמידית שיש בתוכי
פחד09/06/2011עוד מישהו כזה שאני מתייעץ איתו ומספר לו את הדברים,סתם תחושה שאני לא לבד בתוך גופי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין ותרופות נגד חרדהרון03/06/2011
האם ניתן לקחת במקביל גם ריטלין וגם תרופות נגד חרדה? (כגון SSRI וכו')
כמובן שאת המרשם נותן הרופא, רק אני שואל עם מבחינה עקרונית זה בכלל אפשרי ואין חשש נזק
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ותרופות נגד חרדה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי06/06/2011בהחלט אפשרי וזה שילוב נפוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי מאפקסורמרית03/06/2011
שלום
אני כבר כמה חודשים על אפקסור,בשבועיים האחרונים על מגה מינון 375 מ"ג
אבד לי כל החשק המיני לחלוטין,זה אף פעם לא קרה לי.לפני האפקסור הייתי על ציפרלקס ולא סבלתי מהתופעה הזאת,גם יש לי יובש נוראי בפה.אם כבר הייתי על סרוקסט לפני כמה שנים ואח"כ על ציפרלקס ומשם עברתי לאפקסור ואני עדיין לא הכי בסדר,למה אפשר לעבור כדי שלא יתכסח לי החשק המיני? אני עם תמיכה של סורבון 10 מ"ג וטופמקס 50 מ"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי מאפקסור - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי06/06/2011אפשר לשקול תופות כמו איקסל או סימבלטה מחד, ווולבוטרין מאידך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של כדוריםמישהי02/06/2011
שלום רב,
אבקש לדעת האם שימוש בו זמנית בציפרמיל ובפרוגליטון יכול למנוע אפקט ויעילות של ההשפעה של הכדור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של כדורים - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי06/06/2011בעקרון לא צריכה להיות השפעה הדדית של הכדורים זה על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת אלידול בכדור אחרגיל02/06/2011
שלום לכולם
אני לוקח 900 מ"ג סוליאון + אלידול 5 מ"ג קלונקס 2 מ"ג ביום + דקינט +כדורים להורדת השומנים בדם (לא פסיכאטרי) אני מרגיש שהאלידול לא מתאים לי ושאר הכדורים כן - מישהו יכול להמליץ על כדור במקום האלידול ? (ברור שהתיעץ עם הרופא) - אני לוקח את זה כבר חצי שנה ולא טוב לי עם זה !!! - תודה מראש לעוזרים
(חוץ מזיפרקסה שמאוד עזרה לי אבל מאוד השמנתי איתה - לקחתי אותה 10 שנים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מוכר על סכיזופרניה כבר 30 שנים
גיל02/06/2011אני רווק בן 50 וגר בדיור מוגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלידול
שמוליק05/06/2011שלום גיל.
אינני יודע מדוע האלידול אינו מוצא כן בעיניך. ראיתי שכתבת שלקחת זיפרקסה ומה שהפריע לך זה שהיא משמינה. קצת קשה לי להאמין שזה כל מה שהפריע לך בזיפרקסה, ולא הפריע לך בכלל שהתרופה הזו מרדימה - חבל על הזמן.
במשך שלוש שנם דחפו לי לראש שאני חייב את התרופות האלה (בעקבות שני אישפוזים כפויים), ושאם אפסיק לקחת אותם אני אמצא את עצמי שוב באשפוז כפוי, אבל הפסקתי אותן לפני שנה והכל בסדר. קיבלתי בין היתר פרפנאן, זיפרקסה, סמאפ וריספרדל. הפסקתי אותן משום שאי אפשר להיות חצי יממה (לפחות) במיטה...
התרופות האלה אינן מטפלות באמת בבעיה, הן רק אמורות להלחם בסימפטומים, כדאי לנסות דרכים אחרות. מכיון שאתה נמצא בדיור מוגן, אז אתה צריך להגיד תודה ששם אין פיקוח צמוד על לקיחת התרופות, בניגוד להוסטל. אני מציע שתנסה ללכת למקום אחר. אני הייתי במשך שנתיים בדיור מוגן, ומרגע שעזבתי מצבי נהיה טוב יותר לאין שיעור. מה מעניין אותם, זה לפעול בהתאם להנחיות של משרד הבריאות וטובת המשתקמים איננה מעניינת אותם יותר מדיי..
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שמוליק - אבל איזה כדור תחליף ל
גיל05/06/2011לאלידול ? שהוא מהדור החדש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף לאלידול
שמוליק05/06/2011צר לי, אבל אני ממש לא מכיר כדורים טובים. כל הכדורים שהתנסיתי בהם היו גרועים. אינני שולל את האפשרות שבעצם חסימת הקולטנים של הדופמין - שזו המטרה של הכדורים האלה - חייב להיגדם גם נזק.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת אלידול בכדור אחר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/06/2011היי גיל , ראשית יש לברר מה זה הדבר שאתה מרגיש .
כיום אנחנו צריכים להגדיר מטרות טיפוליות ולכוון את הטיפול.
יש היום מבחר לא רע של תרופות נוגדות פסיכוזה, באם יש לך בעיה של שומנים ואולי סוכרת וקושי בדיאטה, מומלץ לישקול סרדולקט ואו אביליפי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור - האם הם מצריכות בדיקת
גיל06/06/2011דם כול תקופה מסוימת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיב - ייתכן שכבר השפיעה?איילת02/06/2011
שלום,
התחלתי לקחת רמוטיב לפני כעשרה ימים. אני סובלת מדיכאון לא קשה.
אחרי 3 ימים של שימוש כבר הרגשתי הרבה יותר טוב! וכמובן אני ממשיכה לקחת.
האם זה הגיוני שהתרופה השפיעה כל כך מהר?
כמו כן, האם זה בסדר שרשמו לי כדור אחד ביום של 500 מ"ג?
תודה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו?
איילת03/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדכ ההמלצה לרמוטיב היא פעמיים ביום
עדן03/06/2011כל כדור 250 מג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיב - ייתכן שכבר השפיעה? - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי06/06/2011500 מ"ג זה המינון הרגיל.
בנוגע לשלושה ימים, הכל יכול להיות, אולם יתכן ותחושי נפילה קטנה בהמשך לפני שיפור נוסף שיבוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, זה בדיוק מה שאני מרגישה
איילת07/06/2011חג שמח :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירו ואטופןגיא02/06/2011
שלום - אני נוטל מירו 15 מג לפני השינה. האם אטופן (600 ל 10 ימים) מתנגש? אני סובל מדלקת... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירו ואטופן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/06/2011אין בעיה ומניעה חד משמעית, מחייב מעקב רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה בראש - כנסו בבקשהירון02/06/2011
שלום , אני בן 18 והיום קרה לי התופעה המוזרה עוד פעם..
אני יושב ופתאום מתחילה להיות הרגשה מוזרה שקצת קשה להסביר אותה - כל רעשי הסביבה (כמו הרוח , תקתוק השעון או רעש המחשב) נשמעים מהירים יותר מהרגיל ובעוצמה חזקה.. וגם התנועות שאני מזיז למשל עם הידיים נראות הרבה יותר מהירות והכל..
קשה לחשוב על דברים אחרים שזה קורה כי כל הזמן שומעים את הכל יותר חזק ומהיר
תופעה זאת מתרחשת בין 15-30 דקות. (חשוב לציין שאני לא משתמש בסמים!)
שהייתי קטן יותר התופעה קראה לי יותר ועכשיו באה פעם בכמה חודשים.
בתודה מראש למי שיוכל לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר well cam to the clab!
חן02/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעה מוזרה בראש - כנסו בבקשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/06/2011יש לשלול בעיה נוירולוגית ובירור גופני, לאחר מכן בירור פסיכיאטרי. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)